|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do ząbków to był tylko osad ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- ![]() Cytat:
Tak jak u Nas ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
My się chyba teraz jak się budzimy o 7 to chyba też będziemy wychodzić o 10 lub11 ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Aniulka idź do lekarza i się zbadaj ![]() lucky o kurcze jeszcze nie masz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() lucky o normalnie nadal nie masz @ ![]() ![]() Moja dzidzia dzis spala 3 h, ciekawe kiedy pojdzie spac na noc ![]()
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
a ja chcę faworki
![]() Pozdrawiam wszystkie mamuśki, podczytuje i nie zapominam ![]()
![]() |
#426 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zazdroszczę tego zasypiania. U mnie nie ma tak łatwo, chociaż nie narzekam ![]() eh, a my wciąż w wózku, tylko trochę daję małej pochodzić, ale u nas tyle śniegu i błota że... nieeeeee ![]() ![]() Cytat:
O a jak tam fasolka?? na niebiesko zaznaczone znaczy się chłopczyk?? ![]()
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
fasolka rośnie sobie spokojnie , ale nie mogłam teraz potwierdzić że chłopaczek bo nie chciał ten uparciuch nic pokazać i 14 marca na wizycie mam jeszcze raz usg bo będzie wiekszy dzidziuś i wiecej da sie zobaczyc. termin nadal przesunięty na 10 lipiec wg usg. chciałabym chłopaczka ale wiadomo najważniejsze zdrowie nie płeć
![]() moja Laura chodzi, biega a nawet próbowała skakać w dal ostatnio - jakaś sportsmenka - ma rok i 2 m-ce, ale znowu nie uczy się tak szybko nowych rzeczy jak niektóre wasze dzieciaczki np. pokazywania czesci ciała czy udawanie odgłosów zwierzatek :-( jedynie kaczka i piesek to tak samo "wa wa " :-D no i wie o co chodzi jak mowie ze ma zabawkowego pieska przyniesc, i umie tulać swoje lale. boje się co bedzie gdy pojawi się drugie dziecko, bo każdy mówi że laura ze mną bardzo związana, potrafi co kilka-kilkanascie minut podchodzic przytulac się i dawać buziaki. Tylko najbardziej mnie wkurza, że nie mówi mama tylko ciązgle TATA czy to do mojego tż czy do mnie....
![]() |
#428 | ||
Wtajemniczenie
|
Pietrusiu, Kachula duzo zdrowka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie masz ![]() Guciu, Domi oby szybko wszystko u was wrocilo do normy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
No i kamilka juz spi, myslalam ze po tak dlugiej drzemce popołudniu to pozno pojdzie spac a ona tak szybko zasnela
![]()
#430 |
Zakorzenienie
|
Ja na sekundeczkę tylko dzień dobry;-))
Mam ciężki czas od poniedziałku. Karlos coraz mądrzejszy, rano wstaje i krzyczy do akwarium yby yby;-))
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pa - oznacza ze czapka lub lampa bu- czyli buciki nu- nózki pppppppp - to jest piłka (na punkcie ktorej ma fioła uwielbia bawic sie pilkami) wiec ktore sylaby juz umie to takimi operuje
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- [QUOTE=lucky1910;25466317 czekamy na tz i wieczorem jadę do gina bo nie karmię już ponad 3 mies piersią a wciąż nie mam okresu ![]() ![]() jeszcze nie masz? to bardzo długo. Ja dostałąm jeszcze jak karmiłam
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Filip dzisiaj pierwszy raz zaczal nasladowac kotka autko krówke i węza
![]() ![]() ![]() ![]()
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#436 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Na jutro zmienili Tz zmiane mial isc na 14 a idzie na 6 rano a mial jechac rano na zakupy i do biedronki po te puzzle ja jestem na chorobowym to jechac nie moge, mam nadzieje ze popoludniu jeszcze beda
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Dobra uciekam pod prysznic i do wyrka. Miłych snów ![]()
#438 |
Zakorzenienie
|
Pietrusiu ja tez mialam sobie zaraz z rana je kupic te puzzle a tutaj mam zwolnienie i nie pojade z Matim przeciez ale kolezanka ma mi odłozyc wiec mam nadzieje ze nie zapomni
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i byłam u gina.. muszę porobić badania hormonalne.. i będę wywoływała duphastonem ![]() zmykam poczytać..do jutra! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lucky ja przestałam karmic w marcu a pierwsza @ dostałam po 4 mcach ale u Ciebie to dlugo ,dobrze ze poszlas do gina ![]() ![]() Lece do łozka,ciekawe jaka dzis noc mi dziecko zafunduje,bo dzisiejsza nieciekawa była ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ale hmmm nie mam weny ani nastroju... mam andzieje, że niedługo wróce do czynnego pisania...
Jutro Tż ma załatwiać węgiel i iśc po kase do banku to może da się namówić żeby popatrzył do biedronki i chociaż jedne jakieś wybrał... Wiem, że nie powinnam jak oszczędzać to oszczędzać ale nie moge jak czytam o tym polowaniu...choć u nas to popołudniu mioże być już kurz tylko. Oczywiście zdjęcia ![]() A Ania wio do lekarza! |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja dostałam odrazu;/ ![]() moja mała już nie śpi. ![]() u Amelci nowe słówka których używa non stop prawie to: kuko -na kółka różnego rodzaju, piłkę (bo to mówiłam kulu kulu piłeczka). kukuka - na kukułkę (śpiewałam jej kukułeczka ku ka) a mamy takiego śpiewającego ptaszka jak się klaśnie w dłonie albo coś jest głośno to się włącza i śpiewa. kotek - na kotka i na psa też ![]() di dit - na samochody
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My juz po sniadanku i teraz pije kawke tylko nie bardzo jest co nadrabiac ![]()
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
hello
![]() Jeeeny z Wami dwa dni nie pisać i już nie wiadomo w ogóle co się dzieje ![]() idę robić kawkę (lungo ![]() ![]() no to z tego co zapamiętałam ![]() Kachulka, Pietrusiu - zdróweczka kochane ![]() ![]() Lucky, fajnie w sumie z tym okresem, pod warunkiem że wszystko jest ok ![]() Ehhh moje dziecko też wstaje 6.30-7 najpóźniej ostatnio, odkąd zaczelo być tak słonecznie od rana ![]() ![]() ![]() mówicie żeby biedronke zaatakować? pewnie Blanka mi padnie na drzemke przed 10 to może przed południem się wybierzemy, ciekawe czy jeszcze będą ![]() ktoś pytał o buciki na wiosne, ja wczoraj w ecco kids kupiłam dwie pary, jedne takie typowo wiosenne a drugie balerinki ale muszę wymienić na większe bo wzięłam 21 i 22 i musze wziąć 20 i 21 ![]() ![]() mój tż leci do turcji znów w niedziele i wraca w czwartek wieczorem, znów się bedę stresować tym lataniem ![]() a i zapomniałam podziękować za pochwały mojego autka, jestem w nim absolutnie zakochana ![]() ![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-03-03 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||||
Wtajemniczenie
|
wow. ja mimo karmienia dostałam w 10 m-cu życia Nili.
Cytat:
![]() Cytat:
pa -to równiez lampa ka lub kaka- to cała lista rzeczy ![]() ![]() Cytat:
każde dziecko wreszcie zacznie mówić! ja np mówiłam szybko i całymi zdaniami. a moja córcia wcale się aż tak bardzo nie kwapi do mówienia całych wyrazów... Ola, ale ci dobrze! ja dopiero muszę iść po pączuchy! Lucky pewnie sama zrobi w domu Domi iGucia trzymam kciuki za pozytywne rozwinięcie sprawy! ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
moja Blanczeska też nie mówi mama na mnie.. ale taaata non stop, tylko jej się tatuś gdzieś przewinie to od razu go woła szczęśliwym głosem
![]() espresso tarasiu? ja nie pijam takich mocnych, z mleczkiem to chętnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
U mojej kolezanki synek ma 19 miesiecy i dopiero teraz zaczal mowic TATA tak to zawsze bylo mama wiec i wy sie doczekacie tego magicznego słowa
![]() A z paczkami to musze zaczekac az Tz zwoci z pracy i na zakupy sie wybierze ![]() ![]()
#448 |
Zakorzenienie
|
Pokaze wam jakie mi kumpela z pracy zrobila doniczki
![]() ta z misiem jest dla kamilki musze jej jeszcze jakiegos kwiatka fajnego kupic. Musze ja jeszcze poprosic zeby mi taka z rozami jeszcze jedna zrobila tylko duzo wieksza bo mam w salonie duzego kwiatka i fajnie by wygladalo.
#449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a espresso wcale nie jest silna! może smak ma wyrazisty ale "Dzięki krótkiemu czasowi ekstrakcji, wynoszącemu około 25 s, zawartość kofeiny w ekstrakcie jest niewielka w porównaniu z kawą z ekspresu przelewowego." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
Byłam w Biedronce
![]() ![]() kupiłam Olci klocuszki (one są maleńkie - klocek ok 2x2x2 w pudełeczku krótszym od dłoni) i Pana misia (bo miś i misia są osobno ![]() ![]() ![]() ![]() i pączki już dwa wciągnęłam ![]() ![]() a tak poza tym to dzień dobry ![]() w temacie kawy to ja (chyba jak Ela lub Ola nie pamiętam która z Was) mam ekspres na kapsułki nespresso i UWIELBIAM te kawy bo są nieprawdopodobnie pyszne ![]() ![]() ![]() ale lubię też dobre kawy fusiaste i czasami rozpuszczalne i przyzwyczaiłam się do ricore ![]() miłego dzionka ![]() Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2011-03-03 o 08:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.