Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 20:26   #391
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Karenina przebierz Andre za diabełka http://allegro.pl/kostium-diabelka-n...481156112.html
fajnie by w tym wyglądał

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
super kostium! Andre by wyglądał super

pierwsze widzę ale ja jej nie kupię. Nie chcę Olki na faceta wychować

Czy któraś z Was szyje na maszynie???? Zastanawiam się czy się nie zabrać za jakieś proste szycie, typu zabawki dla Olki, poszewki na poduszki itp, ale nie mam pojęcia czy do tego trzeba jakiś super umiejętności??
ja mam dwie lewe rece do szycia
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:28   #392
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
[B]

aaa, i krótkie fotostory z ataku na kukurydzka
no pewnie ze bedziemy chcialy

A atak na kukurydzka boski

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:30   #393
gochaa_p
Zakorzenienie

Xpresja - fotki to koniecznie musisz wrzucic
Stary 2011-03-01, 20:33   #394
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
brombi - a jakies fotki Fi ? to by pani matemtaykohistorikus pokazała
Właśnie Xpressjo, zapomniałam napisać że LEnka na filmie cudna i jaka mądra
Normalnie jestem oczarowana

Fotki wrzucę, ale dzisiaj już mi się nie chce
I zazdroszczę Stambułu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 20:51   #395
katekatee
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi w sprawi spaniaZnaczy że tylko ja i Ola lubimy dłużej pospać Apropos spania to jutro jedziemy na 9.40 na ćwiczenia bo Pani rehabilitantka musi zobaczyć jak Wiki chodzi no i oceni czy mamy dalej tam chodzić czy już nie. Zeby się z Wikim na 9.40 wyrobić znowu musze wstawać o 7.30 Obiecuje sobie że jak będziemy mieć tą stażystke to ona będzie przychodzić do pracy na 9.00 a ja na 11.00 i już nie będę musiała tak wcześnie wstawać Zła szefowa ze mnie będzie Dziś miałam takie urwanie głowy że zapomniałam klientom o czwartkowym akcie notarialnym przypomnieć, pewnie mi rano będą dzwonić czy aby przypadkiem ja o nim nie zapomniałam
I normalnie muszę Wam to napisać bo od 6 godzin jestem w szoku. Mój kolega z magisterki, przed 40stką. Na studiach radził sobie średnio, żeby się nie chwalić znacznie gorzej niż ja i uwaga: Robi doktorat na SGH w WarszawieMało nie zemdlałam jak to usłyszałam. Zaliczył już pół roku. Ja sobie myslałam że żeby być doktorem to trzeba być mega mózgiem a się okazuje że wystarczy mieć kase i tego naprawde chcieć. I jak pomyslę że ja tu marudze bo mi się nie chce jakiś lewych podyplomowych studiów w Katowicach robić a on jeździ do Warszawy, przez pół polski na studia doktoranckie to normalnie aż mi wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. I taki mam zamiar że jak zrobię licencje i nam się uda firme rozkręcić to może się sama na takie studia wybiorę
Prawie esej napisałam Idę pracować bo musze ogłoszenia z mieszkaniami do gazety powysyłać bo mnie jutro informatyk zbombarduje mailami żebym przesłała te ogłoszenia.

Cytat:
mamusie ja zapowiadam kilkudniowe milczenie (... delegacja do Los Istambulos ) ale w niedziele wracam to was uracze zdjeciami ... tzn jak będziecie chciały

buzka!
Mała śliczna I zazdraszczam podróży, my w tym roku to chyba znowu do "honolulu" pojedziemy bo zamiast na wczasy to będziemy bulić za moją szkołę.
I jeszcze mi się nowy samochód marzy Jaka ja głupia bylam że kupiłam tego fiata pandę, same stare dziadki tymi autami jeżdzą.Ale tżt ostatnio mówił że jak kupimy auto to ja bedę mieć nowe a on pandę. Będę go trzymać za słowo

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2011-03-01 o 20:54
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:32   #396
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Żadna filozofia, nawet ja sobie radę daję
Dawałaś kiedyś linka do takiego fajnego bloga z zabawkami robionymi ręcznie
Spróbować zawsze można, a umiejętności nie trzeba specjalnych, mnie to nawet bawi
Możesz poćwiczyć na jakichś szmatkach, trening czyni mistrza
no to mnie nakręciłaś jeszcze bardziej byłam dziś w pasmanterii i widziałam tyle fajnych rzeczy, że mnie nosi. Muszę od mamy przytachać maszynę jakieś stare ciuchy do zmarnowania mam, więc materiały na szkolenie są dzięki Brombina

Cytat:
u nas Krawców w rodzinie dużo. Jedni z nazwiska a inni z zawodu moja mama szyje jak patrze jak ona to robi to wydaje mi się to takie proste ale nigdy nie próbowałam
jak się patrzy to wiadomo, ze wydaje się proste ciach, ciach i jest

Cytat:
ela - szyyycie na maszynie ? oomatko! jak coś udziergasz to daj znac może tez się zabiore ;P

mamusie ja zapowiadam kilkudniowe milczenie (... delegacja do Los Istambulos ) ale w niedziele wracam to was uracze zdjeciami ... tzn jak będziecie chciały

buzka!
na bank się pochwalę nawet jak nie będzie czym

ale fajosko masz z tymi podróżami! nie potrzebujesz asystentki? albo chociaż bagażowej?

Lenka wymiata! Mała strojnisia

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:51   #397
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
zgadza się
nuda -Скука,
smutek - Печаль, грусть, горе

www.ling.pl - to dobry słownik
dzieki sovbie stronke do zakladek dodam

Cytat:
Czy któraś z Was szyje na maszynie???? Zastanawiam się czy się nie zabrać za jakieś proste szycie, typu zabawki dla Olki, poszewki na poduszki itp, ale nie mam pojęcia czy do tego trzeba jakiś super umiejętności??
ja mam slomiany zapal do wszystkich robotek recznych, i maszyny nie mam, ostatnio kupilam druty i szydelko i leza w kacie, zrobilam co prawda jakies skarpety ale pijane wyszly i tez leza

o ile dobrze pamietam to Gucia na maszynie szyje

Cytat:
buzka!
sliczna milej podrozy
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 22:11   #398
konspiracja
Zakorzenienie

Lucky, o której wyszliście na spacer?
Bo Staś spał do 14.30 i zanim obiadek itd to po 15 bylismy na dworze. Było już zimno. Wnerwia mnie to, że jak jest piękna pogoda i jest najcieplej to wtedy w domu jesteśmy no i obiad znowu przed 15
Śniadanie jedliśmy o 9 i jak sie obudził to już był zły, bo głodny... no jak to poprzestawiać...
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A ile mierzy Stas, ze mowisz, ze wyrosniety?

Nie wiem ile dokładnie, a mowię tak na podstawie bezpośrednich porównań z rówieśnikami

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No i król Staś A właśnie miałam Cię prosić, cobyś pierworodnego wstawiła, bo dawno go nie widziałam

Xpresska - ale atak kukurydziany udanej podróży!

padam, pa!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 06:38   #399
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

buzka!
pewbnie ze zdjecia bedziemy chcialy! od razu poczujemy sie jak bysmy siedzialy ci po kieszeniach i widzialy wszytsko na realu

Panienka szukajaca kukurydzka boska! a Fifi kaze sobie caly czas wlaczac filmik Lenki tylko zamiast powtarzac po niej jak robia zwierzaczki to slysze tylko 'y' 'yy' i pokazuje paluchem na Lencie;p

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Bo Staś spał do 14.30 i zanim obiadek itd to po 15 bylismy na dworze. Było już zimno. Wnerwia mnie to, że jak jest piękna pogoda i jest najcieplej to wtedy w domu jesteśmy no i obiad znowu przed 15
Śniadanie jedliśmy o 9 i jak sie obudził to już był zły, bo głodny... no jak to poprzestawiać...
fifi tez zawsze chodzil spac o 12 i pozniej jak sie budzil to obiad i na dwor.. ale teraz zaczelo sie robic cieplej w poludnie dlatego klade go o 11 wstajemy kolo 13 obiad i na dwor

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 07:39   #400
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:

Nie wiem ile dokładnie, a mowię tak na podstawie bezpośrednich porównań z rówieśnikami

Xpresska - ale atak kukurydziany udanej podróży!

padam, pa!

Konspi Olcia śpi w ciągu dnia tylko 1h-1,15 więc spacerki nam wychodzą ok 13

pokażę Wam jak Olcia wczoraj próbowała przekonać koleżankę, że na śniegu fajniej jest siedzieć niż stać i jak koleżanka nie chciała dać się przekonać to Olcia ją siłą na ziemię sprowadziła

miłego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ola i Laura na śniegu.jpg (59,2 KB, 52 załadowań)
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 09:09   #401
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam a mnie w koncu rozlozylo

Byłam dzis u lekarza i mam zapalenie krtani i zwolnienie do poniedzialku, oby tylko Kamilki mi sie nie rozchorowala

Milego dnia potem zerkne do was

Aniołek[*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 09:13   #402
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
moze ja swedzi i dlatego nie da sobie wymyć a nie ma gdzies bardziej zaczerwienione tam w okolicach??
Niby nie pakuje łapek w tamte okolice więc chyba nie swędzi Nie da sobie tam popatrzeć, bo nogi zaciska i rozchylić nie ma jak...

Cytat:
Heloł

Suonko- u nas nie ma żadnych protestów przy myciu. A nie zauważyłaś zaczerwienienia? czy innych zmian?
No z wierzchu nie widać a do środka nie da sobie zaglądnąć...

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość

Suonko ja zawsze obserwuje mine małej przy myciu "pipuni". przewaznie nie zwraca nawet na to uwagi. musisz zagladnac. moze zaczerwieniona albo podrazniona?

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

Suonko jak by ją szczypało to by chyba płakała. Moja też czasem zasłoni nogami i nie umyje.
Niby nie płacze, ale za nic nie da się umyć dobrze, tylko troszkę "z wierzchu"
Chyba się wybiorę jutro z tym do przychodni, tylko żeby mi znowu jakiego antybiotyku nie chcieli wcisnąć
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 09:49   #403
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
pokażę Wam jak Olcia wczoraj próbowała przekonać koleżankę, że na śniegu fajniej jest siedzieć niż stać i jak koleżanka nie chciała dać się przekonać to Olcia ją siłą na ziemię sprowadziła

miłego
Stary 2011-03-02, 10:58   #404
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

sounko u lekarza pewnie będzie kazać nogi przytrzymać i siłą zajrzeć. W sumie to może i niech zobaczy i obada.

lucky1910 niezła ale koleżance jak widać się spodobało

konspi a o której się budzi Staś? Moja jak teraz wstaje o 7 to tak koło 12:30 może mi padnie lub 13
Wcześniej budziała się o 9 więc spała koło 14.00 w tedy szłam na spacer do południa , a teraz to bym musiała iśc z nią koło 10,
12 zupka i spanko.

Lencia śliczna i ta spineczka bardzo mi się podoba musze mojej coś takiego kupić i zapuścić jej już grzywke bo jak narazie to tylko podcinam. Kukurydza tak jej smakuje
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 11:55   #405
gucia6
Zakorzenienie

Elu ja szyje , czy raczej szylam, bo teraz to nie mam czasu

w kazdym badz razie do tego nie trzeba jakichs wielkich umiejetnosci. Jedynie to dobre oko do materialow (tzn zawsze pomacac w sklepie, zobaczyc czy sie nie podwija na krawedziach, albo mocno nie siepie) i ostre nozyczki No i trzeba uwazac na paluszki.
A tak to dla prostego szycia wystarczy uzywac sciegu prostego do zszywania i zygzaka do obrebiania. A szerokosc zygzaka, czy dlugosc sciegu musialabys sobie na swojej maszynie wyprobowac.

A u nas to ogolnie dobrze, troche za szybko czas ucieka i na razie jak nawet uda mi sie wpasc na wizaz, to zwykle nie mam nawet czasu porzadnie przejrzec, albo jestem masakrycznie zmeczona. Generalnie czekam na rozwoj wypadkow i wyjasnienie kilku spraw (jak nic sie nie dzieje, to jest calkowita cisza, a jak juz to wszystko na raz sie na glowe wali ). Takze na razie sie odmeldowuje i wracam jak sie troche uspokoi i mam nadzieje, ze nastapi to w przeciagu tego miesiaca.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 12:00   #406
kachula27
Zakorzenienie

My tez sie meldujemy bo dawno nie zagladalismy ,ale tylko na chwilke bo chorzy jestesmyMati ma zapalenie oskrzeli ,ja pewnie cos podobnego bo z malym bylam u lekarza ale zeby z soba pojsc juz mi czasu zabrakło
Goraczkujemy,kaszlemy,gil e mamy do pasa,miagwimy i ogólnie dowszystko

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:40   #407
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
dziadek w wysmienitej formie
Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
No córa doskonale widzę wie, że skoro dzień to wstawać trzeba
taka mała a już taka przemądrzała
Cytat:
Mam pytanie czy kolacje dajecie przed kąpaniem czy po
my dajemy po. i potem jeszcze czyścimy zęby
Cytat:
siła perswazji tak trzymać!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:44   #408
elalank
Zadomowienie

heloł

zapiekanka Lucky już w piekarniku, ale bez boczku zamiast tego włożyłam pieczarki Olka dopiero przed chwilą poszła spać, a myślałam,że pójdzie wcześniej, więc do sklepu nie wychodziłam. Ale chyba i tak będzie dobra

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Elu ja szyje , czy raczej szylam, bo teraz to nie mam czasu

w kazdym badz razie do tego nie trzeba jakichs wielkich umiejetnosci. Jedynie to dobre oko do materialow (tzn zawsze pomacac w sklepie, zobaczyc czy sie nie podwija na krawedziach, albo mocno nie siepie) i ostre nozyczki No i trzeba uwazac na paluszki.
A tak to dla prostego szycia wystarczy uzywac sciegu prostego do zszywania i zygzaka do obrebiania. A szerokosc zygzaka, czy dlugosc sciegu musialabys sobie na swojej maszynie wyprobowac.

A u nas to ogolnie dobrze, troche za szybko czas ucieka i na razie jak nawet uda mi sie wpasc na wizaz, to zwykle nie mam nawet czasu porzadnie przejrzec, albo jestem masakrycznie zmeczona. Generalnie czekam na rozwoj wypadkow i wyjasnienie kilku spraw (jak nic sie nie dzieje, to jest calkowita cisza, a jak juz to wszystko na raz sie na glowe wali ). Takze na razie sie odmeldowuje i wracam jak sie troche uspokoi i mam nadzieje, ze nastapi to w przeciagu tego miesiaca.
no zobaczymy czy to takie łatwe dziś jadę po maszynę do mamy zobaczymy jak mi pójdzie. Co prawda zacznę chyba w weekend, bo w piątek się wybieram do ikei po materiały

A co to za sprawy? jeśli możesz zdradzić? bo tak niefajnie to brzmi... Oby rozwiązane było po Twojej myśli

Cytat:
i dobrze jak się nie słuchała to siła trzeba

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
My tez sie meldujemy bo dawno nie zagladalismy ,ale tylko na chwilke bo chorzy jestesmyMati ma zapalenie oskrzeli ,ja pewnie cos podobnego bo z malym bylam u lekarza ale zeby z soba pojsc juz mi czasu zabrakło
zdrówka my dopiero teraz mamy się lepiej, a chorujemy od 2 tygodni

Suonko- wybierz się do lekarza, dla świętego spokoju, bo pewnie nic małej nie jest, tylko po prostu nie jest łatwa co dla Ciebie powinno być pocieszające

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:52   #409
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
śliczne zdjęcia

Hejka dziewczyny!
sorki, że ja tak raz jestem raz nie, ale często gęsto czuję się jakby mi ktoś przywalił i ledwo chodzę ;p

Wczoraj byłam u gin i w końcu założył mi kartę ciąży.

A no i się pochwalę, mieliśmy wczoraj z Amelką debiut szczoteczkowy i nawet łatwo nam to poszło i na dniach pewnie wyjdzie jej pierwsza 3

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 13:56   #410
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

kate brawa za szczotkowanie

Moja myszka spi juz 2,5 godziny tylko patrzyc kiedy wstanie

Aniołek[*]
Stary 2011-03-02, 13:59   #411
domi7ks
Zakorzenienie

hej Laski

ja podobnie jak Gucia chciałabym sie odmeldowac na jakis czas, przynajmniej miesiąc, aż sie troche spraw wyjasni chodzę, przejmuje sie, nie mam do niczego głowy

Maria2008 i jak ząbki? może corcia ma poprostu taki kolor kości i stąd takie zabki?

Katevalley my zabki myjemy juz dobre 4 miesiące, w tym juz trzecią szczoteczke kupiłam troszke my myjemy ząbki Polusi a potem ona sobie sama myje taka okróągła szczotką

Elalank napisz czy ta zapieknaka dobra Ci wyszła, moze też ja zrobie..

do usłyszenia

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 14:18   #412
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej Laski

ja podobnie jak Gucia chciałabym sie odmeldowac na jakis czas, przynajmniej miesiąc, aż sie troche spraw wyjasni chodzę, przejmuje sie, nie mam do niczego głowy

Katevalley my zabki myjemy juz dobre 4 miesiące, w tym juz trzecią szczoteczke kupiłam troszke my myjemy ząbki Polusi a potem ona sobie sama myje taka okróągła szczotką
Domi oby sprawy szybko sie poukladaly tak jak tego chcesz

My tez zabki myjemy juz bardzo dlugo, chodz czasem sie nam zapomina Kamilka uwielbia czyscic dolne zabki ale za to gornych bardzo nie lubi

Aniołek[*]
Stary 2011-03-02, 14:52   #413
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie mamuśki

przeleciałam Was tak szbyciutko wybaczcie
nie mam ostantio weny a i wszystko mnie boli

całe krocze mnie boli jakby mi ktoś do "any" nakopał masakra, takie bóle krocza miałam przy Agusi cały ostatni miesiąc ciąży aż sie boje co to sie robi

wszystkim chorowitkom dużo zdrówka życzę oby wszystkie choróbska szybko pouciekały

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Domi oby sprawy szybko sie poukladaly tak jak tego chcesz

My tez zabki myjemy juz bardzo dlugo, chodz czasem sie nam zapomina Kamilka uwielbia czyscic dolne zabki ale za to gornych bardzo nie lubi
my też ząbki myjemy codziennie, choć czasem umknie nam to mycie,
Agusia lubi myć ząbki i najpierw myjemy razem a potem troszke sobie sama kopie tą szczoteczką w buzi
a paste to mamy NENEDENT bez fluoru, zawiera jakiś ksylitol i żele krzemowy, poleciła nam babka w aptece, ale nie wiem czy nie zmienić na jakąś inna

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

a co do kąpieli bo tez był temacik
to my kąpiemy się koło 20.00 lub po na wspólnej no i zasypia dopiero koło 22.00 niestety
czy śpi krótko w dzień i wcześnie wstanie czy dłużej śpi w dzień to i tak nocny sen przychodzi dopiero koło 22.00
a rano wstajemy koło 8.00- 8.30 a czasem przed ósmą
nie wiem skąd ona ma tyle wytrzymałości bo tak skacze biega szaleje przez dzień a i tak prędko nie padnie do spania

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

dziewczyny jutro tłusty czwartek
ale się nawpieprzam pączków bez żadnych skrupułów
to ile to tak można zjeść ???? albo powinno
mniam mniam a kupie sobie różne smaki
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 14:57   #414
konspiracja
Zakorzenienie

Hellou!
Mój Stanley poszedl dziś spać uwaga: po 15...... Zęby na maksa. Lewą dolną czworkę już praaawie widać...

Cytat:

fifi tez zawsze chodzil spac o 12 i pozniej jak sie budzil to obiad i na dwor.. ale teraz zaczelo sie robic cieplej w poludnie dlatego klade go o 11 wstajemy kolo 13 obiad i na dwor
I Twoj Fil na to idzie? U nas 11 to za wcześnie...

Cytat:
Konspi Olcia śpi w ciągu dnia tylko 1h-1,15 więc spacerki nam wychodzą ok 13
Mój normalnie też tyle zawsze spał
Ma dar przekonywania ta Twoja Olcia

Cytat:
konspi a o której się budzi Staś? Moja jak teraz wstaje o 7 to tak koło 12:30 może mi padnie lub 13
Wcześniej budziała się o 9 więc spała koło 14.00 w tedy szłam na spacer do południa , a teraz to bym musiała iśc z nią koło 10,
12 zupka i spanko.
Stas teraz się budzi 6-7. I nadal drzemka wypadała jak kiedyś kolo poludnia.
Ale dziś poszliśmy na spacer o 10 (jak wstajemy o 7 to sie przeciez wyszykujemy) i jakos chyba tak wolę. Piękna pogoda, dzieci na placu zabaw. Dzień mi się jakoś lepiej układa wtedy. Wrociliśmy o 11.30, nastąpiła nieudana proba drzemki i o 13 zjadł dzis obiad... No i po 15 padł... normalnie zamykał mi oczy na siedząco,ale się upierał do końca że spać jednak nie chce...

Cytat:
Domi, oby wszystko się dobrze ułożyło i czasem jak Ci smutno będzie to zajrzyj do nas

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
całe krocze mnie boli jakby mi ktoś do "any" nakopał masakra, takie bóle krocza miałam przy Agusi cały ostatni miesiąc ciąży aż sie boje co to sie robi
Poprzedni post napisano o 15:39 ----------
Byłas u gin?

koniec drzemki..................

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-03-02 o 15:10
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 15:02   #415
aniulka8204
Wtajemniczenie

konspi byłam tydzień temu z wynikami z usg i mnie zbadała i było wszystko ok, szyjka zaciśnięta ale wtedy mnie tak nie bolało i chyba pujde we wtorek jak dalej tak mnie będzie krocze bolało
Stary 2011-03-02, 15:34   #416
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
konspi byłam tydzień temu z wynikami z usg i mnie zbadała i było wszystko ok, szyjka zaciśnięta ale wtedy mnie tak nie bolało i chyba pójdę we wtorek jak dalej tak mnie będzie krocze bolało
oj nie fajnie, też bym to skonsultowała. A z Agusią dlaczego ciebie bolało??

No ja wiem, że późno z tą szczoteczką, zbierałam się do kupna ponad pół roku XD ale w końcu trzeba

A co do spania i wstawania to u nas jest tak:

pora spania zaczyna się o 20. Czyli przebieranie w śpioszki, zmiana pieluszki, potem jest mleczko,ale leży już w łóżeczku no i jak zje to się kręci we wszystkie strony aż uśnie. Czyli ok. 21 już śpi.
i tak jest do 6-7 czas na mleko, potem spanie dalej do 8-9 zależy
ok.12 ma spanie po szaleństwach i tak do 14 i tak w kółko.

a jedzonko ma:
6-7 mleko -180 ml
11 - drugie śniadanie
15-16 - obiad
20- 180-210ml mleka

w między czasie jakieś przekąski oczywiście są.
Nie je tylko między 2 śniadaniem a obiadem, ale w tym czasie większość przesypia.

No i wsio hehehe mi i jej chyba pasuje ten harmonogram dnia, bo tak jest już z kilka miesięcy.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 15:37   #417
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
hej Laski

...

do usłyszenia
cześć Domi co się dzieje? może możemy Ci jakoś pomóc?

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość
A no i się pochwalę, mieliśmy wczoraj z Amelką debiut szczoteczkowy i nawet łatwo nam to poszło i na dniach pewnie wyjdzie jej pierwsza 3
u nas mycie ząbków min 2 x dziennie a często Olcia sama łapie za szczoteczkę i na sucho myje

Cytat:
heloł

zapiekanka Lucky już w piekarniku, ale bez boczku zamiast tego włożyłam pieczarki Olka dopiero przed chwilą poszła spać, a myślałam,że pójdzie wcześniej, więc do sklepu nie wychodziłam. Ale chyba i tak będzie dobra

...
z pieczarkami też na pewno będzie pycha daj znac jak wyszło

Cytat:
dużo zdrówka chorowitki

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
...
dobrze, że dobrze zaglądaj częściej

u nas mięsko się dusi na obiadek koleżanka z kawusi juz poszła specerek się udał czekamy na tz i wieczorem jadę do gina bo nie karmię już ponad 3 mies piersią a wciąż nie mam okresu w ciąży nie jestem.. więc coś jest nie tak...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-02, 15:44   #418
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
oj nie fajnie, też bym to skonsultowała. A z Agusią dlaczego ciebie bolało??

No ja wiem, że późno z tą szczoteczką, zbierałam się do kupna ponad pół roku XD ale w końcu trzeba
.
ostatni miesiąc przed porodem mnie też bolało nawet mocniej, bo aż z łóżka było mi ciężko wstać bo całe krocze bolało to wtedy doktorka myślała że szybciej urodzę i miałam rozwarcie na 2palce i tak chodziłam cały miesiąc ale nie pamiętam wyjaśnienia dokładnie, a wkońcu przenosiłam do 41tygodnia

chyba we wtorek się przejdę jednak do gina, moja dupka mała właśnie niedawno wstała więc uciekam
Stary 2011-03-02, 15:50   #419
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

miłego
Rządzicielka mała idealnie nadaje się na dyrektora ma wrodzony dar przekonywania

Cytat:
Witam a mnie w koncu rozlozylo

Byłam dzis u lekarza i mam zapalenie krtani i zwolnienie do poniedzialku, oby tylko Kamilki mi sie nie rozchorowala

Milego dnia potem zerkne do was
zdrowka dla Ciebie i zebys nie zarazila Kamilci

Guciu, Domi
zeby sprawy sie ulozyly po waszych myslach zeby zadne nieszczescia was juz nie nawiedzaly

Cytat:
Zdrowka dla was zdechloki:P:P

Cytat:

Cytat:

dziewczyny jutro tłusty czwartek
ale się nawpieprzam pączków bez żadnych skrupułów
to ile to tak można zjeść ???? albo powinno
mniam mniam a kupie sobie różne smaki
dla spokoju idz do gina zeby zoabczyl czemu Cie tak boli..

i ja tez juz sie nioe moge doczekac jutra i jutrzeejszych pączków objem sie a pozniej bede miala wyzuty sumienia ale trudno, tlusty czwartek jest tylko raz w roku :P

Cytat:

I Twoj Fil na to idzie? U nas 11 to za wcześnie...

koniec drzemki..................
mowielam Ci juz ze moj Fil jest grzeczny i sie mamusi slucha? jak mamusia mowi idziemy spac to idziemy nawet nie slysze zadnych protestow, 5 min i zasypia

ale ci pospal dluugo

uwielbiam jak moje dziecko po spacerze jest tak padniete ze nie ma sily szkodnikowac w domu siedzi ladnie i sie bawi, wyszlajalismy sie na dworze 1,5 h na nozkach oczywiscie bo my juz nie pamietamy co to wozek jest ciagle nas wszyscy zaczepiaja na miescie 'jaki slodki krasnalll' a filip zbiera WSZYTSKIE kamienie ktore zdazy zauwazyc

Wczoraj w pokoju rozlozylismy mu wykladzine na podlodze ale byl zadowolony, nie mogl sie nacieszyc, biegal kladl sie raczkowal, przytulal do niej takie male dziecko a tak sie cieszyc potrafi

no nic ide sprzatac bo wieczorem mam gosci

buzka mamusie

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2011-03-02, 15:57   #420
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
c

wieczorem jadę do gina bo nie karmię już ponad 3 mies piersią a wciąż nie mam okresu w ciąży nie jestem.. więc coś jest nie tak...
ty jeszcze nie mialas okresu po porodzie?????? o matko jak ci zazdroszcze

Fifi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości