TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-24, 19:44   #421
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mam to samo

Oj, chyba i ja wkleję mój pokój to może mi cos poradzicie w tej chwili jest masakra wiec wstyd wklejac ale na wiosnę planujemy remont więc poproszę o pomoc. Moze jutro wkleje jakąś fotę...

A teraz lece do tż-ta do wyrka na piwko
paaaa...
PrzestańPokazywałaś swoją chatę i niczego jej nie brakuje

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 19:47   #422
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Albo na co teraz MOPS się skarży-małżeństwo bierze rozwód po to by matka jako samotna miała większą kasę na dziecko.Też niezłe wariactwo;/
Ta mam kole,zankę co tyra w mopsie to mi opowiada ale za chwilkę czeka ją najgorsza rzecz w jej pracy będzie musiała iść ubrać kilku letnie dzieciątko i zabrać je do placówki , dziecko jest po leczeniu na białeczkę a mam się rozpiła , chyba nie wytrzymała nerwowo

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
którego maclarena polecacie, bo już sie pogubiłam

nie podobają mi się te trzykołowce, ale jak tak polecacie to jestem skłonna się skusić [COLOR="Silver"]

:
Jak chcesz lekki to XLR albo XT jak cięższy 3 kołowy Mx3

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny czym się kierowac przy wyborze inhalatora??
czy ten jest ok??

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...469228470.html
Ja mam taki i jest bardzo dobry tylko bez loga philips

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
swietne te kurczaki ale jak dla mnie zadużo roboty ja niecierpliwa jestem strasznie

Oliwka urocza a rórki cudne

zanim do mnie dojdzie to mój zapał do robienia minie
a Tż w sobote mi już przywiezie

rewelacyjne zdjęcie gdybym nie wiedziała ile ona ma miesięcy to bym uwierzyła że sama to napisała

tak ale to i tak cena przystępna u nas buty dla dzieci jeśli nie ma wyprzedaży są mega drogie

a powiedzcie co myślicie o tych bucikach na pierwsze kroczki ??
http://allegro.pl/zdrowotne-trzewiki...1.html#gallery

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Młoda a ja gdybym miała taki pokoik to bym coś przykleiła na ścianie za kanapą np. fototapetę
http://allegro.pl/fototapeta-fototap...8.html#gallery
taka jak w miniaturce czarnobiałąi dotego jakieś akcenty miejskie bym dodała coś ciemnego wyrazistego np. jakieś kwadratowe donice na okno firanki mi się nie podobają chyba że takie tiulowe zrobione na kształt rolet rzymskich albo ekrany na ścianę koło tv bym powiesiła kwadratowe ramki czarne
http://allegro.pl/ramka-szklana-9-ko...9.html#gallery
coś takiego tylko żeby były takie wypukłe w kształcie sześcianów w Yusk dostępne
szafkę pod tv bym zrobiła albo czarna albo białą żeby jakośz całością wspułgrało do tego ławę na taka niską prostokątną też ciemną i dywan ciemy z długim włosem
ot taki mój klimat
Co do butów jako że ja szczera w swych osądach więc się nie przejmuj jeśli Ci się podobają na pewno są super wygodne ale ja bym ich nie kupiła , bo mi takie buty kojarzą sie z takimi ortopedycznymi butami dla dzieci niepełnosprawnych, chodzi mi tu o ich wyglad

Co do fotki tej do młodej jest piękna , ,,moja koleżanka ma coś takiego tylko bardziej w sepi ( nie wiem jak się pisze ) i to wsadzone w taką grubą złotą ozdpbną ramę stylizowaną na bardzo starą . wygląda to bajecznie
Stary 2011-02-24, 19:48   #423
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

też się zastanawiam nad kulkami, bo jak mała wpada w nie w centrum handlowym to wyjść nie chce
No właśnie ja jeszcze nie zamówiłam,bo nie wiem ile sztuk wziąć...50?200?300?
Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
angina 10 dni na antybiotyku plus zwolnienie do konca przyszlego tygodnia...
Zdróweczka dużo dla Tosi i cierpliwośći dla mamusi

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-02-24, 19:56   #424
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANAKAZAR my mamy 400 szt...i wcale tak duzo nie wyszlo...

ANIAP lal pewnie,ze Ci zrobie sowe i aby Szymek nie byl poszkodowany to i jemu cos fajnego zrobie tylko prosze czasu aby mi wena i ochota na robienie przyszla

CAROLAJKA bardzo fajne te buciki....a fototapety juz sobie obiecalam,ze jak nie dlugo sie moze przeprowadzimy to w pl zamowie wlasnie taka fototapete:lo ve: a na taki pomysl wpadlam pare dni temu

ASIULEK to czekamy na foty

MLODA ja bym dala kwiata
http://www.google.com/images?rlz=1C1...w=1366&bih=643
to jest wlasnie ten skrzydlokwiat,dosc szybko sie rozrasta,wymaga malo pielegnacji i prawie caly czas ma te biale kwiaty,pieknie sie prezentuje
do pokoju dalabym dodatki fioletowe (fiolet zywy co by rozjasnil,ocieplil i ozywil stonowany pokoj) moga to byc ramki stojace,ramki na sciane,dywan (ale maly) i poduszki ...nad murkiem co odgradza pokoj od kuchni zawiesilabym jakies delikatne trzy szklane ozodby na linkach(np moga to byc szklane kule wiszace,przezroczyste lub tez fioletowe)
oprocz fioletu moga byc tez dodatki innego koloru ...i tu caly czas mysle jaki...moze zielen...
fajna jest tez pufa,ktota pokazala GMYRELKA,super bardzo fajna...nad firanami bym sie zastanowila,musza byc bardzo delikatne i przejrzyste,bo masz male okno,ewentualnie zaslony ale takie,ktore wygladaja delikatnie,spiete po bokach

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:05   #425
anakazar
Zakorzenienie

Agnieszka ja bym w życiu nie pomyślała,że tam jest 400 sztuk!w takim razie biorę 300

Stary 2011-02-24, 20:11   #426
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANAKAZAR naprawde, a basen tez wcale nie jest taki duzy

a wogole byla dzis u mnie kolezanka...ta bardzo fajna zawsze bezinteresowna...jak bylam w ciazy z Karinka to z nia pracowalam,nic mi robic nie pozwala i caly czas musialam siedziec jak szefostwa nie bylo ale mniejsz o to...byla i przyniosla Karince piekna bluzeczke i bluze a mi i maluszkowi pralinki

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-24, 20:14   #427
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
JA mam kartę ale się nie wybieram do Douglasa tyż mam.

Młoda tak patrze sobie na ten Twój salon i najlepiej to byłoby jakbyś na całą ścianę miała okno. Pufę faktycznie ciężko bądzie zmieścić ale jakiś fajny fotel/krzesło do komputera to by się przydało nawet dla zdrowia.
Nie wiem jaka jest ta szafka pod TV ale jakoś mi nie pasuje ten Wasz stolik. A najbardziej to mi się podoba mały leżący na podłodze i wpatrzony w TV. Musisz go tylko ubrać jakoś tak np. na czerwono to będzie mocnym akcentem tego pokoju
oj POP jak mi sie marzy duze okno... a tu takie wypierdki porobili ze masakra i to w 2 pokojach.... szafka bedzie taka jak dol tej a z jednej strony bedzie wyzsza z polkami http://gazetadom.pl/galeria/51,89584,6713885.html?i=1 tylko ze z debu.....a lawa bedzie na debowych nogach i szyba....

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Do Douglasa też mam,a Sephory niecierpięchociaż polityka ich promocji jest dużo korzystniejsza dla nas klientów niż w Dogu.
Od jutra mają minus -20% na cały asortyment i gdybym miała kartę to tak byłm się obłowiła,że wolę o tym nie myśleć
ja chyba mam karte do sephory ale ta pierwsza

Cytat:

[/COLOR]Młoda a ja gdybym miała taki pokoik to bym coś przykleiła na ścianie za kanapą np. fototapetę
http://allegro.pl/fototapeta-fototap...8.html#gallery
taka jak w miniaturce czarnobiałąi dotego jakieś akcenty miejskie bym dodała coś ciemnego wyrazistego np. jakieś kwadratowe donice na okno firanki mi się nie podobają chyba że takie tiulowe zrobione na kształt rolet rzymskich albo ekrany na ścianę koło tv bym powiesiła kwadratowe ramki czarne
http://allegro.pl/ramka-szklana-9-ko...9.html#gallery
coś takiego tylko żeby były takie wypukłe w kształcie sześcianów w Yusk dostępne
szafkę pod tv bym zrobiła albo czarna albo białą żeby jakośz całością wspułgrało do tego ławę na taka niską prostokątną też ciemną i dywan ciemy z długim włosem
ot taki mój klimat
chyba fototapeta bylaby dla mnie za odwazna... myslalam moze o jakiejs tapecie bardziej intensywnej....ale tezet chce tez przyciemnic ten pasek za tv na bardziej intensywny fiolet... co do firan to chcialabym cos co zaloni mi ten grzejnik.... i jak beda firany to tezet zrobi blat pod kompa zamiast biurka i bedzie z drugiej strony kanapy...tylko taka polka... lawe chyba wyzsza bedziemy robic bo my nie mamy zadnego stolu a jak bylo widac na zdj kuchnia malutka....

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

MLODA ja bym dala kwiata
http://www.google.com/images?rlz=1C1...w=1366&bih=643
to jest wlasnie ten skrzydlokwiat,dosc szybko sie rozrasta,wymaga malo pielegnacji i prawie caly czas ma te biale kwiaty,pieknie sie prezentuje
do pokoju dalabym dodatki fioletowe (fiolet zywy co by rozjasnil,ocieplil i ozywil stonowany pokoj) moga to byc ramki stojace,ramki na sciane,dywan (ale maly) i poduszki ...nad murkiem co odgradza pokoj od kuchni zawiesilabym jakies delikatne trzy szklane ozodby na linkach(np moga to byc szklane kule wiszace,przezroczyste lub tez fioletowe)
oprocz fioletu moga byc tez dodatki innego koloru ...i tu caly czas mysle jaki...moze zielen...
fajna jest tez pufa,ktota pokazala GMYRELKA,super bardzo fajna...nad firanami bym sie zastanowila,musza byc bardzo delikatne i przejrzyste,bo masz male okno,ewentualnie zaslony ale takie,ktore wygladaja delikatnie,spiete po bokach
aga ogladalam dzisiaj te kwiatki ale poki co sie wstrzymalam bo one wilgotnosci potrzebuja a u mnie wyladowalyby na parapecie nad grzenikiem... a gdzie widzialas takie szklane ozdoby???
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:18   #428
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
angina 10 dni na antybiotyku plus zwolnienie do konca przyszlego tygodnia...
biedna malutka. A dobra strona to taka że trochę posiedzisz z mała w domu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:32   #429
agnieszka09
Wtajemniczenie

MLODA takie szklane kule to u nas w pl w miescowosci co mieszkalam to sklep nazywa sie mirpol,to jest hurtownia z wszyskim do domu...a mysle,ze takze w sklepie z jakimis takimi wlasnie ozdobami do domu,a nawet w kwiaciarni,gdzie sa takze ozdoby...a sa jeszcze takie fajne naklejki na sciane,na allegro mozna zakupic,sa bardziej stonowane i dyskretne

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-24, 20:41   #430
libra777
Zakorzenienie

Yoonka zdrówka dla Tosi
Machaj dla Kalinki też zdrówka
Młoda dobrze dodać coś na zasadzie kontrastu, ja mam taki jasny wypoczynek , podłoga wenge i stolik i szafka też wenge , ściany mam podobnie 3 jasny róż pudrowy i jedna czekoladowa a na ścianach mam obrazy czarno białe robotnicy na belce myślę że taka tapeta by pasowała co Carolajka podała albo jak nie chcesz tapety to zamów duży plakat w pleksie , pufa id Gmyrelki ekstra i firankę ja bym dała jednak ale prosta bez wzoru i falban , kwiatek jakiś jeden ewentualnie chociaż przy dziecku to nie bardzo jest jak , no cóż każdy ma swój gust ,dużo ciekawych porad jest w http://czterykaty.pl/czterykaty/0,0.html
Darusia świetnie Oliwka wygląda pierwsze zdjęcie bomba
Agnieszka , mała pisareczka
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 20:42   #431
ania p
Zakorzenienie

Agnieszka - pewnie że poczekam mi się nigdzie nie śpieszy .

Ja kiedyś jak się za łazienkę zabiore to mi pomożecie , bo moja to tragedia ale Gmyrelkowa mi się podoba to moze w taki kolorki cosik zrobię
Stary 2011-02-24, 20:47   #432
libra777
Zakorzenienie

Ania to babki z Mopsu zabieraja dzieci? boże chyba bym tego nie wytrzymała chociaż w takiej sytuacji to wiadomo że to dla dobra dziecka ale nie nie wyobrażam sobie tego

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

CAROLAJKA a Ty szukasz butki już takie na lato bardziej bo te to chyba juz jak będzie ciepło

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Prze de mną też remont łazienki kiedyś już wiem na pewno że będzie wanilia z czekoladą i dodatki w jakims kolorze , nie wiem jakim, czasami za chiny się nie mogę zdecydować
Stary 2011-02-24, 20:55   #433
mloda1989
Zakorzenienie

my mamy taki plakat w ramie.... to paspartu mozna zdemontowac i wtedy mozna wsadzic wiekszy plakat... chcemy tam jakis nasz widok wywolac.... albo tezeta slimaczki hehe ale na bank co B&W...

mi najmniej ta podloga lezy..ale rok temu ja odnawialismy i kolor jest jaki jest czyli taki jak najmniej lubie.... i wlasnie przez ten kolor zaden dywan mi nie lezy grrr;/

co do pufy to tezet zrobi mi taka skrzynke i damy do tapiecera tylko material musze znalesc

tak firanke chce prosta bez zadnych udziwnien... tylko te roletki w jakim kolorze;/?

a i w tym roku zmieniamy meble w kuchni bo chce duza lodoke ktoa bedzie wkomponowana w szafe na przedpokoju a w kuchni bedzie normalny piekrnik i plyta na 4 palniki...i tak mysle zeby tam przody szafek w jakims fajnym kolorze zrobic na wysoki polysk tylko musial by sie ten pokoj z kuchnia zgrac....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_5186a.jpg (112,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-02-24, 21:03   #434
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
agnieszka09 - pokoik bardzo mi się podoba. I ten fotelik już wcześniej mnie urzekł. Ale najbardziej spodobały mi sie te wielkie klamerki na ścianie bo to tak ostatnio tyle było mowy na ich temat
ha, ha, ha, rez zwrocilam uwage...
Gmyrelka moim skromnym zdaniem taki fiolet dla chlopaka tez pasuje, jest go tam niewiele i w polaczeniu z innymi neutralnymi kolorkami; i wystroj jest chlopiecy; jak dla mnie troche ciemny; ale to juz co sie komu podoba;

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Wiem że słuchacie zawitowskiego, ja nie lubie gościa działa na mnie jak płachta na byka, wiecznie zarośnięty jak dziad i włosy jakby piorun w kupkę siana pier...... no nie cierpie go i wcale nie uważam że oniecznie musi mieć rację
ja jjuz go dawno nie widzialam i srednio pamietam jak wyglada (ale zly nie byl) ale ja lubie takich zarosnietych, nieogolonych i z rozwichrzonymi wlosami
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nie mówilam Wam. Jak byłam w Pleszewie to odwiedziłam kumpelę , ktora ma córkę niecały miesiąc młodszą od Werci. No i już kiedyś jak z nią rozmawialam to mowiła, że mała śmiga w chodziku. I wyobraźcie sobie, że ta mala siedzi tylko jak ją ona posadzi (stabilnie) ale sama nie zmieni pozycji. jak chce do czegoś dojśc to wyciąga lapki i płacze, żeby mama ją zaprowadzila bo nawet nie pełza, o raczkowaniu nie ma mowy. A jak szykowala ja na spacer to mi po prostu szczęka opadła... polożyła ją na skraju łóżka na przewijaku i poszła (jakieś 3 metry od łóżka) się ubierać. Mala się darła. Spytałam tej kumpeli czy nie boi się jej tak zostawiać bo moja by już była na brzuchu i zwiewala i pewnie juz by leżała na podlodze i byłby placz. na co ona, ze ona nie umie się przekrecić
A nie moglabys jej powiedziec, tak zeby jej nie urazic, ze cos jest nie tak? moze dziewczyna nie czyta wiele na ten temat, nie kontaktuje sie z innymi mamami za wiele, nie pyta lekarza (to juz dziwne), moze powinnas jej jakos przyjaznie powiedziec...
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
heh, ja pamiętam jak miałam takie kapcie na drutach robione z kawałkiem podszytym ala ekoskóra to chyba takie wtedy skarpety z absami były
Ja zrobilam troche bucikow na szydelku; dla mojej tez takie zrobie i wlasnie ze skajem na podeszwe, zeby sie nie slizgala.
Cytat:
my mamy takie na pierwsze spacery
http://www.amazon.de/dp/B002RWL3T6/r...SIN=B002RWL3T6
mamy kilka rodzajów
fajne; takie butki sa chyba latwe do uszycia; gdzies mam nawet wykroj; musze sie wziac za robotki...
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
gdyby to bylo nasze mieszkanie i ladowalibysmy w nie pieniadze na bank jedna sciana u nas wygladalaby tak - sama bym to drzewo zrobila, kocham takie rzeczy malowac, pozniej wam wkleje jak kolezanka chciala tribala, malowalam jej na scianie tego tribala na mega kacu ona mnie tylkko leczyla i modliula sie o swoja sciane:P
O, bardzo fajne takie drzewo; kurczak, takie cos to i ja moglabym pewnie stworzyc, moze bym sie wziela...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

co mnie odstraszylo na maxa! ja bym chyba babe zglosila.
Opowiadala mi, ze kiedys jak mala tzta mama odbierala ze zlobka to weszla a mala stala na srodku sali ze spuszczonymi rajstopkami i plakala a laska ja zostawila poszla po cos tam wrocila i dopiero poszla po pampersa! no do cholery jasnej! ja bym sie wsciekla jakbym cos takiego zobaczyla, od razu bym jej zagrozila! inne dzieci sie na nia patrzyly a ona z placzem na srodu sali;/
ale, moze nic strasznego sie nie stalo; (a moze nie zrozumialam...?) Bo to, ze inne dzieci patrza, to to sa jeszcze maluszki, nic ponizajacego w tym nie ma, one nie rozumieja...

A dziewczyny powiedzcie, jak sie takim ciemnym kolorem pomaluje sciany, to potem zamaluje sie to na jasny, na bialo czy kremowo??? zejdzie to? bo tez lubie takie kolorowe sciany i ciemne kolory, ale obawiam sie, ze zamalowac to potem to trudno bedzie...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:10   #435
machaj
Raczkowanie

izazula- zapomniałam ci odpisać... ja mam zjazdy na piekarskiej... obok poczty te 2 najbliższe zjazdy mam do późna więc odpadają... ale w kwietniu maju już trochę luźniej... no poza niedzielami które od maja mam na rokietnicy... i się zastanawiam jak tam dojechać na 8;( chyba i tak przez Bytom będę musiała jeździć... bo jak z katowic do zabrza i co dalej;/

dziecko dziś już lepiej śpi... wysmarowałam ja ta dziecięcą niby kamforą... i oddycha przez nosek... ale dziś marudna była...
a ta cała choroba malej to przez marcina.. on nam zarazę z pracy przyniósł... jemu przeszło i złapało małą.. a ja od małej podłapałam;( siedzę zasmarkana i pije coś na przeziębienie..

młoda- ja tak jak dziewczyny poradzę ci fioletowe poduszki, zasłonki jakieś delikatne... może makarony fioletowe? które można związać żeby nie przeszkadzały... ta pufa też jest super... i jeśli macie mieć ławę szklaną to pufę można pod nią 'schować' jak będziecie mieli gości to będzie dodatkowe miejsce do siedzenia... a na co dzień nie będzie przeszkadzać... dywanik też dużo by pomógł... jakiś beżowo-fioletowy np. żeby nie przesadzić z tym fioletem

yoonka- zdrowia!!

darusia- oliwka świetna my też mamy szlafrok dla Kali.. ona ona wyje jak się ja wyciąga z wanny i od razy w ręcznik ją zawijamy...

ide klub nadrobić
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:14   #436
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
my mamy taki plakat w ramie.... to paspartu mozna zdemontowac i wtedy mozna wsadzic wiekszy plakat... chcemy tam jakis nasz widok wywolac.... albo tezeta slimaczki hehe ale na bank co B&W...

mi najmniej ta podloga lezy..ale rok temu ja odnawialismy i kolor jest jaki jest czyli taki jak najmniej lubie.... i wlasnie przez ten kolor zaden dywan mi nie lezy grrr;/

co do pufy to tezet zrobi mi taka skrzynke i damy do tapiecera tylko material musze znalesc

tak firanke chce prosta bez zadnych udziwnien... tylko te roletki w jakim kolorze;/?

a i w tym roku zmieniamy meble w kuchni bo chce duza lodoke ktoa bedzie wkomponowana w szafe na przedpokoju a w kuchni bedzie normalny piekrnik i plyta na 4 palniki...i tak mysle zeby tam przody szafek w jakims fajnym kolorze zrobic na wysoki polysk tylko musial by sie ten pokoj z kuchnia zgrac....
Zapomniałam że wy przecież możecie coś fajnego wywołać sobie to jeszcze lepiej ja bym firankę dała białą po co przyciemniać biała wpuści więcej światła
Do kuchni najlepiej dac w takim jakimś neutralnym kolorze do którego wszystko pasuje potem bo mebli nie zmieniasz często widziałam takie połączenie że góra szafek była metal chodzi o fronty a dół w półmacie jakimś ciemnym i jasny blat , ja mam blat ciemny na wysoki połysk i bardzo fajnie to wygląda tylko niestety każdą plamke i kazdy okruszek widać

Cigi te farby gotowe to one dobrze kryją miałam kiedyś przedpokój w ciemnym amarncie i przemalowałam na jaśniutki piaskowy na raz i pokryło.
Co do zarośniętych to nie każdemu pasuje on to wygląda jakby szedł na klina pod sklep
Stary 2011-02-24, 21:17   #437
machaj
Raczkowanie

aaa agnieszka... przez ciebie godzine straciłam na str next'a... klamerek nie znalazłam ale ciuchy dla siebie i małej pooglądałam... dużo fajnych rzeczy bym sobie tam wybrała.. ale u nas next'a to jedynie w lumpeksach dostanę... a te klamerki świetne.. już je widzę nad łóżeczkiem małej... tylko gdzie ja je dostanę;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-24, 21:18   #438
libra777
Zakorzenienie

Machaj wyczytałam że na katar (sposób babciny) ponoć zagotować szklankę mleka z szałwią (szczyptą) i wypić ponoc w jeden dzień przechodzi , jutro wypróbuję bo nie mam szałwi a tez mnie jakieś katarzysko bierze cholera pewnie zaraz małego zarażę a miałam na szczepienie po niedzieli iść
Stary 2011-02-24, 21:21   #439
Ferrou
Zakorzenienie

dziewczyny.. ja Was chyba dzisiaj nie nadrobię, starałam się, ale zostało mi jeszcze 5 stron.. jutro też cały dzień będę poza domem...

chciałam tylko napisac, że jeżeli któraś z Was coś by chciała z Paese, to dajcie znać do niedzieli na PW lub maila, bo później już będą promocje marcowe, a one już wcale tak nie są ciekawe jak te lutowe

to ja znikam :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 21:22   #440
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania to babki z Mopsu zabieraja dzieci? boże chyba bym tego nie wytrzymała chociaż w takiej sytuacji to wiadomo że to dla dobra dziecka ale nie nie wyobrażam sobie tego[COLOR="Silver"]
jeśli jest sytuacja że przychodzi a baba jest pijana niestety i tak bywa , bo jakby temu dziecku się coś stało a wiadomo że ona tam bywa , to jej by się mogli do dupy dobrać .

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

ale, moze nic strasznego sie nie stalo; (a moze nie zrozumialam...?) Bo to, ze inne dzieci patrza, to to sa jeszcze maluszki, nic ponizajacego w tym nie ma, one nie rozumieja...
.
Nawet u siebie w domu nigdy nie zostawiłam ryczacego Szymka ze spuszczonymi gaciami zeby iść po coś . To jest dziecko i też mu się nalezy szacunek a tym bardziej obca baba nie powinna tak robić NIby małe dziecko nie rozumie .ale ...
Kiedyś oglądałam program była baba mama dwójki adoptowanych dzieci jedno miała z tzw adopcji ze wskazaniem czyli dostała je od razu jak miało 3 dni , drugie dostała jak miało 8 tyg w Domu dziecka przez te 8 tyg wiadomo wyro karuzela , zapłakało to butla , nikt nie tulił itp . Mówiła potem jakie ta mała miała lęki w wieku 3 lat nawet bała się cieności w aucie nawet jak jechali , budziła się z płaczem itp . taki efekt 8 tyg w DD dziecka które nic nie rozumie . takze takie zdażenia mogą zostac w dziecku i jego psychice nawet jak nam się wydaje że jest małe i nic nie rozumie . więc ja bym też sie wkurzyła
Stary 2011-02-24, 21:24   #441
mloda1989
Zakorzenienie

strasznie chcialam czerwone fronty....ale chyba odpuszcze...bo kuchnia strasznie mala jest...
Stary 2011-02-24, 21:39   #442
cigi
Rozeznanie

3 ostatnio prezentowane gwiazdy sa piekne (oj 4, bo jeszcze Werci nie chwalilam);
mloda, ja jestem za zaslonami jakimis jednak chyba, bo tej sciany tam duzo, kolo tych okien i taka pusta; za poduchami jestem tez, a moze jakas lampa z kolorowym abazurem, W ogole moze jakies motywy na tych dekoracjach i takie jakies kolory cieple i zywe; albo bezowe ale z motywami kolorowymi; moze jakies kwiatki, paski, motyle; napisy (graficzne); w ogole ten Twoj domek taki dosc zimny; moze to dlatego, ze wszystko w tym samym kolorze; drewniane meble i podlogi ciepla dodaja, ale niewystarczajaco;

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nie chce nikogo obrażać ale wkurza mnie to samotna matka dla mnie powinna dać [papier ze ma zasądzone alimenty , że ojciec nieznany czy się zrzekł. cokolwiek dużo ludzi ,żyje bez ślubu bo tak chce , i mają pierwszeństwo a niby z jakiej paki i teraz ja nie wiem czy mi się dzieciak dostanie . a jak to babki mówią w przedszkolu tu się podaje za samotną a na pierwsze zajęcia przyprowadza tata
Oj oj, tez jestem takiego zdania;

Moja mala dzis pobika rekord. Spala chyba z pol godziny, czy 40 min w dzien. Jak ja chcialam ululac to byl ryk; usnela na spacerze; a dopiero co obudzila sie z wrzaskiem; chyba ja brzuszek bolal nie wiem od czego;
Stary 2011-02-24, 21:40   #443
agnieszka09
Wtajemniczenie

MLODA pamietaj,ciemne kolory zmniejszja optycznie pomieszczenie a biele powiekszaja...ja jak mialam pomalowane sciany na ciemny czerwony,wisnie pokoj wydawal sie maly i przytloczony.terz mam biel i wydaje sie terz tak przestrzennie

CIGI tak zamalujesz.ja bialam wisnie na scianie a teraz mam biel dwa albo trzy razy malowalismy walkiem

MACHAJ az ja poszlam przejrzec nie ma ale w sklepach sa bo nawet ostatnio widzialam

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-02-24, 21:41   #444
mloda1989
Zakorzenienie

lampe zostawila ta co mam bo strasznie mi sie podoba stoi tam w roku i bardzo fajne swiatlo daje...
Stary 2011-02-24, 21:43   #445
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Nawet u siebie w domu nigdy nie zostawiłam ryczacego Szymka ze spuszczonymi gaciami zeby iść po coś . To jest dziecko i też mu się nalezy szacunek a tym bardziej obca baba nie powinna tak robić NIby małe dziecko nie rozumie .ale ...
Kiedyś oglądałam program była baba mama dwójki adoptowanych dzieci jedno miała z tzw adopcji ze wskazaniem czyli dostała je od razu jak miało 3 dni , drugie dostała jak miało 8 tyg w Domu dziecka przez te 8 tyg wiadomo wyro karuzela , zapłakało to butla , nikt nie tulił itp . Mówiła potem jakie ta mała miała lęki w wieku 3 lat nawet bała się cieności w aucie nawet jak jechali , budziła się z płaczem itp . taki efekt 8 tyg w DD dziecka które nic nie rozumie . takze takie zdażenia mogą zostac w dziecku i jego psychice nawet jak nam się wydaje że jest małe i nic nie rozumie . więc ja bym też sie wkurzyła
Ja zrozumialam, ze darusia widziala to jako ponizajace dla dziecka, ze inne sie na nie patrzyly, a to bez majteczek; no to uwazam, ze to za wczesnie, ze naprawde to nie zadne ponizenie dla malca; dzieci w tym wieku lubia nawet latac z gola pupa; w przedszkolu to juz co innego;
a dlaczego plakalo to nie wiem; fakt, ze powinno plakac jak najmniej...
Stary 2011-02-24, 21:44   #446
mloda1989
Zakorzenienie

http://allegro.pl/luksusowa-poduszka...451456892.html

poduchy takie jak ta pufa....tylko ladnie sobie licza
Stary 2011-02-24, 21:49   #447
libra777
Zakorzenienie

Oj mnie też by szlag trafił jakby mi tak z dzieckiem zrobili
Tak jak Ania pisała szacunek się należy nei ważne czy to małe czy większe.

Młoda jak mała kuchnia to lepiej jasne meble i ewentualnie ciemne dodatki mi się do kuchni podoba kremowy, czarny , chrom/metal i czerwony

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cigi no własnie płakało na srodku sali ze spuszczonymi majteczkami jeśli uważasz że to nie poniżające to nie wiem ciekawe co byś powiedziała jakbyś swoje tak zobaczyła
Młoda świetna ta poducha ajk nie ma miejsca na pufę to fajna alternatywa.
A swoja droga masę fajnych rzeczy jest w pepco i nie drogich w różnych wzorach, fasonach ,kolorach co chcesz jak masz gdzies blisko to kopnij sie tam może coś wybierzesz
Stary 2011-02-24, 21:51   #448
mloda1989
Zakorzenienie

no wlasnie tego zmniejszenia sie boimy...bo to cale mieszkanie ma 38m2 wiec malutkie....i chyba rzeczywiscie uchnia jakas jasna zrobie a blaty ciemne...teraz tez mam jasna kuchnie i ciemne blaty ale faktura mi sie nie podoba

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

z poduchami nie bedzie problemu bo tapicer tez podobno zrobi takie wiec tylko jakis krysztalow musze poszukac
Stary 2011-02-24, 21:53   #449
ania p
Zakorzenienie

Fajna poducha ale mało praktyczna ja lubie taką co się można na niej powalic i jest wygodna a ta do połozenia na niej głowy nie zachęca ładna z wygladu
Stary 2011-02-24, 22:03   #450
libra777
Zakorzenienie

Ja miałam kiedyś takie ze śliskiego materiału-tafty i do kitu były bo nawet z pod głowy się wyślizgiwały chociaż ładnie wyglądały , kupiłąm materiał obiciowy coś ala plusz i uszyłam inne i lepsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości