![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
I jak Ci się ta praca podoba? Organizujesz jakieś zajęcia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swoją pracę kocham i na razie nie zamieniłabym jej na żadną inną. No a zajęcia organizuję codziennie w zależności od rocznego planu pracy i planów miesięcznych + dodatkowe formy w zalezności od potrzeb i pomysłów ![]()
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dopiero zaczynam szukać i mam zamiar szukać do skutku tej mojej wymarzonej ![]() ardillka a czy możesz napisać gdzie pracujesz? My już mamy dom, a raczej połowę mojego rodzinnego, który teraz szykujemy. Ale chcemy też kupić mieszkanie, żeby mieć swoje dopóki jesteśmy w Wawie, a potem będziemy je wynajmować jak wrócimy na wieś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;29961964]Ja dopiero zaczynam szukać i mam zamiar szukać do skutku tej mojej wymarzonej
![]() ardillka a czy możesz napisać gdzie pracujesz? My już mamy dom, a raczej połowę mojego rodzinnego, który teraz szykujemy. Ale chcemy też kupić mieszkanie, żeby mieć swoje dopóki jesteśmy w Wawie, a potem będziemy je wynajmować jak wrócimy na wieś.[/QUOTE] ![]() ![]()
![]() |
#426 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oddałam głos ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świetnie, że masz wymarzoną pracę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Łał, nietypowe zajęcie, super ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama dostałam wczoraj za to nagrodę od dyrekcji z okazji dnia uczyciela ![]() Chłopiec jest obecnie w drugiej klasie podst. Nie nosi ani aparatu, ani implantów. Jego problem ze słuchem (z przewodzeniem) wpływa na to, że nie potrafi głoskować ani nie robi syntezy wyrazów, co powoduje kolosalne braki w czytaniu i co za tym idzie w nauce.... Najbardziej interesowałyby mnie jakieś pomysły na ćw. słuchowe. Muszę mu jakoś ten słuch w końcu pobudzić ![]()
Edytowane przez happy2gether Czas edycji: 2011-10-15 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas wszystko było ok, póki Mąż nie zmienił pracy. W poprzedniej zarabiał około 2 tys, wystarczało Nam spokojnie na normalne życie, ale nie podobała mu się praca, że niby za ciężko, szef był okropny i teraz został przedstawiciel hanndlowym, tylko, że przez 3 miesiące zarabiać będzie łącznie z kasą na paliwo może z jakiś 1000 no chyba, że prowizja od umowy, ale coś ciężko z tymi umowami jest. Nie jestem na Niego zła, bo wiem, że chciał się rozwijać, ale skoro widział jakie są warunki umowy i wiedział jak Nasza sytuacja wygląda, że ja nie mam pracy to mógł jednak się nad tym głębiej zastanowić. Każdego dnia się kłocę z Nim, że zamiast dzwonić czy jeździć po klientach On śpi do 9, potem o 12 rusza. Po prostu jestem dzisiaj tak załamana wszystkim, że zaczynam rozważać wyjazd do innego miasta ![]() Cytat:
. I co do tego wstawania o 12, mam tak samo. bo stwierdzam, że nie mam po co wstawać, bo i tak nie mam nic do roboty. Cytat:
![]() Śliczne zdjęcia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Konto usunięte
|
Widzę, że piszecie o pracy. My na szczęście oboje pracujemy, w innej sytuacji nie byłoby nas stać na ślub i pewnie byśmy się na niego nie zdecydowali
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a nie macie jakichś centrów handlowych?Tam zazwyczaj ciągle szukają jakichś kobiet do pracy w sklepach (np.odzieżowych).Moim zdaniem to żaden wstyd tak pracować-sama kiedyś pracowałam w sklepie i wspominam to bardzo dobrze
![]() Ja mogłabym robić prawie wszystko,byleby tylko nie siedzieć w domu.Ostatnio miałam L4 i już trzeciego dnia dostawałam depresji... Niestety wiem,że kwestia pieniędzy to chyba najbardziej drażliwy temat,który dzieli małżeństwa. U nas finansowo jest ok, ale i tak myślimy co zrobić,żeby było lepiej.Nie chcemy ciągle tylko tyrać na podstawowe potrzeby,bo człowiek też potrzebuje zaszaleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Ciągle czekamy na zdjęcia od fotografa - strasznie mi się dłuży czas oczekiwania... Widziałam , że rozmawiacie o finansach. U nas jakoś teraz lepiej. Mam tą prace, to inaczej jest jak 2 osoby zarabiają, ale ciągle też myślimy jakby tu mieć troszkę więcej jednak tego pieniążka. Dobrze, jest iść na zakupy i do kina. Na szczęście nie mamy kredytu żadnego. Jednak jak ruszy budowa domu to będzie biedniej z kasą na nawet malutkie przyjemności... Jak to mówią: "Kasy nigdy dość". butterfly Popieram twoją wypowiedz, nie ma się co honorem unosić jak brakuje pieniędzy. Praca w sklepie nie jest zła - oczywiście trzeba wybrać sklep w którym byśmy się dobrze czuli. Bo zmuszać się i wychodzić do pracy ze łzami w oczach to też bez sensu. Trzymam kciuki za Te które szukają pracy. A Wy trzymajcie kciuki, żeby mi umowę przedłużyli - bo mi się kończy :/ ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Zmiana tematu: Znalazłam fajny przepis :P Może się któraś skusi, ja będę robić jutro ![]() http://cukierniczekreacje.blox.pl/20...w-5-minut.html A mam pytanko jeszcze myślicie, że mogę kubek ceramiczny włożyć do piekarnika na 200 stopni? Szukałam kubków, albo takich miseczek z uszkiem do piekarnika, ale nie mogę w żadnym sklepie znaleźć. Może Wy wiecie gdzie to kupić, na allegro i w Duka nie ma;/
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;29981771]Widzę, że piszecie o pracy. My na szczęście oboje pracujemy, w innej sytuacji nie byłoby nas stać na ślub i pewnie byśmy się na niego nie zdecydowali
![]() ![]() My nie przeżylibyśmy za tyle, wystarczyło nam tylko na rachunki, nie mówiąc już o ratach ![]() U Nas na szczęście rachunki nie są aż tak duże, rat nie mamy, więc wystarcza na życie bez szaleństw. Tylko że Nasz samochód spędza Nam sen z powiek, nie dość, że pali jak smok, to wiecznie coś się z Nim dzieje. Od dwóch miesięcy chcemy Go sprzedać, ale nic, cisza...nikt nie chce... ![]() ![]() Cytat:
Ale wierze, że po gorszych czasach przyjdą lepsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Ja też planuję wymianę samochodu,bo stary już mnie denerwuje.
Zazdroszczę Wam tego pieczenia i gotowania.Nasza kuchnia dopiero się robi,choć i tak to mąż będzie w niej najczęściej przesiadywał,bo lubi gotować i ma na to więcej czasu niż ja. Póki co obiadki raz u moich Rodziców, a raz u Teściów. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dzisiaj była jakaś miła niedziela ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
BAN stały
|
Cytat:
ardillka witaj w gronie żon! Ślicznie wyglądałaś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym tak wstała o 12 zdążyłabym tylko obiad ugotować ![]() Zawsze znajdzie się coś do roboty... Oczywiście zależy o której idziecie spać, ja ide zawsze z mężem zazwyczaj to ok. 23, bo on wstaje o 6 do pracy, więc mi wystarcza 8-9 godzin snu.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2011-10-17 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Hej, jak Was tak czytam to aż mi głupio, bo mam prace i nieby wszystko ok, ale tak jej nie lubię że jak rano wstaje to prawie chora jestem. No ale Wam wcale nie zazdroszczę. Pracujemy z Tż oboje i tak bez szaleństw starcza nam na rózne rzeczy. Gdyby ni to to też nie zdecydowlibysmy sie na ślub.
Adrilka śliczne zdjęcia, zazdroszczę bucików ![]() Mrowinka skoro macie 4 pokojw nie możecie wynająć jednego. Wiem że to mało komfortowe ale zawsze jakaś kasa.
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ten dół się pogłębił, bo nie dostałam pracy.
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2011-10-17 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może będzie szansa na zamianę samochodu, tż pojechał załatwiać, więc może ten problem będzie z głowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw się na pewno coś w końcu się znajdzie, jestem w takiej samej sytuacji więc wiem co czujesz ![]() Staram się czymś zająć by nie myśleć i się nie zadręczać i jakoś tak wtedy szybciej czas mija. A mąż wraca z pracy po 15 więc jak chce zrobić coś póki go nie ma to muszę wstać w miarę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Hej Hej
![]() ![]() Wiecie, jak tak czytam te wszystkie wypowiedzi o bezrobociu, to się zastanawiam kiedy świat tak zszedł na "psy". Młode, ambitne, wykształcone dziewczyny nie mogą znaleźć pracy w swoim zawodzie, a do tego jeszcze żeby godnie płacili - szok. Sama szukałam pracy przez 7 miesięcy - nie zazdroszczę i mam nadzieję że nie będę musiała wracać do pisania CV i pukania od drzwi do drzwi. Ale nigdy nie am tak, że wiatr zawsze wieje w oczy. Los się uśmiechnie do każdej z nas ![]() My początkiem wakacji nie mieliśmy nic: ja bez pracy, bez wspólnego kąta i szansy an nie, bo z jednej wypłaty się nie utrzymalibyśmy. A tak się poukładało że praca jest, mieszkanie ( wynajmowane) jest... Nawet na wczasy się zdecydowaliśmy. Czasem się boje, żeby nam tej sielanki coś nie zburzyło... Ale cieszę się każdym dniem ![]() CUDNIE BYĆ ŻONĄ ...
![]() |
#447 |
BAN stały
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;30005644]Oboje z mężem mamy normalne umowy o pracę na pełen etat, odprowadzane są wszystkie składki. Ja pracuję w budżetówce, mąż w prywatnej firmie. [/QUOTE]
To chyba ze mną jest coś nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
a ja właśnie wróciłam z rozmowy o pracę, a najlepsze jest to, że dopiero na sam koniec powiedzieli o rodzaju umowy i tu moje zdziwko... trzeba założyć swoją działalność a zaznaczę że to praca biurowa. Rzekomo wszyscy pracownicy tak pracują.
Czy się w ogóle dostałam mają dać znać do końca przyszłego tygodnia, ale niestety w takie rzeczy to ja nie będę się bawić, tym bardziej że naczytałam się o tej firmie sporo i jeśli chodzi o kierowców wypłaty przychodzą ze sporym opóźnieniem, a niestety składki trzeba płacić terminowo. No i jak wiadomo nic mnie nie chroni, żadne prawo. To się nazywa wygoda pracodawców. A ja niestety nie będę biegała po urzędach żeby za miesiąc rozwiązać firmę.
![]() |
![]() |
#449 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Twoje szczęście trwało jak najdłużej ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.