Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 08:08   #421
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Tak czytam kolejny dzień o zimnie w Twoim domu i nie wiem, czy Ty masz awarię pieca jakiegoś?

Małgosiu z tego co kojarzę, to Ty od początku pisałaś, że Twój mąż nie zgadza się na żadne zakupy. Ale czym on to motywuje? Jak swojemu powiedziałam, że może potem sam zrobić zakupy, to zrobił tak przerażoną minę, jakbym co najmniej kazała mu skoczyć z mostu.
Jest przesądny?
Dach miałam wymieniany, dzis kończą robote, 2 dni były do tyłu przez te wiatry... no i od środy mam hebel w domu , codziennie o stopnień niżej. Wczoraj się już popłakałam bo już nie moge znieść tejj temperatury, tutaj smarkam, kaszle a tu 15 stopni... Mąż bezradny też już wczoraj nie wiedział jak mi pomóc, w nocy juz pobiłam rekord w ubraniu się do snu.. ale do dziś!

Tak mój jest przeciwny zakupom. Przesądny jest ale chyba tylko i wyłacznie w tym temacie! jak ja mu powiedziałam że będzie sam kupował to jak najbardziej się zgodził a ja nie chce żeby kupował sam bo wybierze coś hm nie to żeby miał aż tak zły gust, ale dobrego to on nie ma :P odkąd z nim jestem to ja go ubierałam i on temu się aboslutnie nie sprzeciwia, pokazuje mi buty jakie chce kupić, nawet wędki !
A dla dziecka absolutnie nic nie chce ale ja coś przemyce wczesniej nie ma bata, podpuszcze znajomych trochę go postraszą

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:18   #422
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Zakochałam się Chyba pomału zmienię nastawieniehihi
A widzisz. To pierwszy mój zakup. Teraz chcę polować na większego misia, bo nowe rzeczy są takie za drogie.
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dach miałam wymieniany, dzis kończą robote, 2 dni były do tyłu przez te wiatry... no i od środy mam hebel w domu , codziennie o stopnień niżej. Wczoraj się już popłakałam bo już nie moge znieść tejj temperatury, tutaj smarkam, kaszle a tu 15 stopni... Mąż bezradny też już wczoraj nie wiedział jak mi pomóc, w nocy juz pobiłam rekord w ubraniu się do snu.. ale do dziś!
A nie możecie zamknąć pokoju, w którym śpicie i wstawić tam jakiś elektryczny piecyk lub farelkę? Albo podłożyć jakąś poduszkę elektryczną? Szkoda mi Ciebie strasznie, bo pogoda faktycznie fatalna.

A co do męża - faktycznie ciężki typ. Może rzeczywiście przydałaby się rozmowa z jakimiś doświadczonymi znajomymi? U nas przykład zadziałał na męża odwrotnie - tzn. męża siostra od 8 miesiąca leżała w szpitalu i nic - dosłownie nic - nie miała kupione. Cała rodzina biegała po sklepach i robiła jej zakupy. On siebie w tym nie widzi, nie umie się odnaleźć w takich sklepach i musiałby biegać z mamą lub siostrą. A ja wolę pomalutku, mniejszym kosztem w każdym miesiącu coś kupić i w takim stylu, jaki mi odpowiada.
Teściowa też jest raczej przeciwna - że to za wcześnie, więc nie będę jej mówić o zakupach, jakie zrobiłam.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:23   #423
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
To ja się pochwalę, co właśnie wylicytowałam za całe 8,50 zł
śliczne a za ta cene to tylko pogratulowac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:24   #424
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możecie zamknąć pokoju, w którym śpicie i wstawić tam jakiś elektryczny piecyk lub farelkę? Albo podłożyć jakąś poduszkę elektryczną? Szkoda mi Ciebie strasznie, bo pogoda faktycznie fatalna.

A co do męża - faktycznie ciężki typ. Może rzeczywiście przydałaby się rozmowa z jakimiś doświadczonymi znajomymi? U nas przykład zadziałał na męża odwrotnie - tzn. męża siostra od 8 miesiąca leżała w szpitalu i nic - dosłownie nic - nie miała kupione. Cała rodzina biegała po sklepach i robiła jej zakupy. On siebie w tym nie widzi, nie umie się odnaleźć w takich sklepach i musiałby biegać z mamą lub siostrą. A ja wolę pomalutku, mniejszym kosztem w każdym miesiącu coś kupić i w takim stylu, jaki mi odpowiada.
Teściowa też jest raczej przeciwna - że to za wcześnie, więc nie będę jej mówić o zakupach, jakie zrobiłam.

Dogrzewanie farelką jest lipne, bo nagrzeje się pokój na maksa , wyłączysz i po godzinie znowu masz zimno, dla mnie to takie sztuczne ciepło na chwilę. Koniec twmatu dziś bedzie ciepełko

Mąż motywuje się tym "Bo nie kupuje się przed porodem" wydaje mi się że to dobre rady mamusi jego, "dobrych znajomych"...
Mam jeszcze kilka mc może zmienknie choć trochę albo zrobie mu sajgon i będzie sam po wszystko jeżdził aż będzie miał dość

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:25   #425
pestka78
Rozeznanie

Ja ostatnio tez rozmawiałam o tym z moim tz, powiedział cos ze to za szybko raczej, ale nie sprzeciwił się i w sumie zostawiłam rozmowę nie zakończoną jeszcze.... Jedyne na co patrzylismy to łózeczko w ikei Ale jeszcze niczym się nie interesowałam tak dokładnie, ale napewno nie mam zamiaru zostawiac tego na sam koniec. Przesądna nie jestem, o ciąży powiedziałam znajomym po zobaczeniu 2 kresek
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:27   #426
minio1984
Zadomowienie

Hej
Gratuluję dziewczyny pierwszych ruchów, oraz udanych wizyt, ja jeszcze na ruchy i kopniaczki niestety czekam
Mam wizytę dokładnie za tydzień, ale nie wiem czy będę miała robione usg, a tak bym się chciała dowiedzieć kto siedzi w brzuszku
cotynato, anciaahk piękne misiowe ubranka, muszę oblukać to all, może i ja coś wyhaczę

Mam pytanko do dziewczyn, które miały już robione badanie na obciążenie glukozą: czy po wypiciu jej robiło wam się słabo, kręciło w głowie czy coś innego, bo nie wiem, czy mogę sama iść czy mam wziąć męża ze sobą?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:30   #427
MAGiALENA
Zakorzenienie

hej!
nie zdążę teraz doczytać (bo na 11 idę na kontrolę), czy jest spotkanie jutro, ale na wszelki wypadek napiszę, że jeśli tak, to chyba mnie nie będzie - nadal choruję...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 08:33   #428
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Mąż motywuje się tym "Bo nie kupuje się przed porodem" wydaje mi się że to dobre rady mamusi jego, "dobrych znajomych"...
Mam jeszcze kilka mc może zmienknie choć trochę albo zrobie mu sajgon i będzie sam po wszystko jeżdził aż będzie miał dość
Uwielbiam takie mamusie.
Ja naprawdę jakoś się boję, że mogę wylądować w szpitalu i co wtedy. Dlatego wózek i meble są wstępnie wybrane, tak że mąż będzie wiedział, co kupić. A ubrania wtedy pozostaną wyłącznie z allegro, bo jak inaczej.
Do tego na ostatniej wizycie miałam nisko łozysko, co prawda niby może jeszcze się podnieść, ale wolę dmuchać na zimne - bo potem się okaże, że będę musiała leżeć o klops.
Do tego już teraz takiej grubej źle i ciężko mi się po sklepach chodzi, a co to będzie w 8 miesiącu.. nie umiem sobie wyobrazić.
Może spokojnie porozmawiaj z mężem, kto jak nie Ty go urobi?
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
śliczne a za ta cene to tylko pogratulowac
A dziękuję, zobaczymy jaka jakość, ale na zdjęciu wygląda ok.
Cytat:
Ja ostatnio tez rozmawiałam o tym z moim tz, powiedział cos ze to za szybko raczej, ale nie sprzeciwił się i w sumie zostawiłam rozmowę nie zakończoną jeszcze.... Jedyne na co patrzylismy to łózeczko w ikei Ale jeszcze niczym się nie interesowałam tak dokładnie, ale napewno nie mam zamiaru zostawiac tego na sam koniec. Przesądna nie jestem, o ciąży powiedziałam znajomym po zobaczeniu 2 kresek
My w sumie powiedzieliśmy dopiero po wizycie u lekarza, a niektórym po 12 tc. Ale to chyba nie z przesądu, tylko z braku wiary w swoje szczęście.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
cotynato, anciaahk piękne misiowe ubranka, muszę oblukać to all, może i ja coś wyhaczę
Naprawdę można fajne rzeczy za małe pieniądze wyhaczyć i pomalutku zbierać.
A ruchów doczekasz się, prędzej niż myślisz!!

Stary 2011-04-12, 08:38   #429
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Uwielbiam takie mamusie.
Ja naprawdę jakoś się boję, że mogę wylądować w szpitalu i co wtedy. Dlatego wózek i meble są wstępnie wybrane, tak że mąż będzie wiedział, co kupić. A ubrania wtedy pozostaną wyłącznie z allegro, bo jak inaczej.
Do tego na ostatniej wizycie miałam nisko łozysko, co prawda niby może jeszcze się podnieść, ale wolę dmuchać na zimne - bo potem się okaże, że będę musiała leżeć o klops.
Do tego już teraz takiej grubej źle i ciężko mi się po sklepach chodzi, a co to będzie w 8 miesiącu.. nie umiem sobie wyobrazić.
Może spokojnie porozmawiaj z mężem, kto jak nie Ty go urobi?

A dziękuję, zobaczymy jaka jakość, ale na zdjęciu wygląda ok.

My w sumie powiedzieliśmy dopiero po wizycie u lekarza, a niektórym po 12 tc. Ale to chyba nie z przesądu, tylko z braku wiary w swoje szczęście.

Naprawdę można fajne rzeczy za małe pieniądze wyhaczyć i pomalutku zbierać.
A ruchów doczekasz się, prędzej niż myślisz!!
Ja do lekarza poszłam w dniu zobaczenia 2 kresek....taka byłam zaskoczona. Najbliższa kolezanka sie dowiedziała własnie w tym dniu, a reszta po kolei przy okazji. A że męczyły mnie mdłosci i straciłam chęc do życia wieczornego to szybko się wydało o co kaman.

W następny poniedziałek będę u gina.... Ciekawe co mi powie na moje wyniki tego AFP i czy dowiem się co między nóżkami bobasek ma? będzie to 18tc....
Stary 2011-04-12, 08:40   #430
beti801
Raczkowanie

heloł
Cytat:
To w którym tc powinnaś poczuć?

Ja nic nie chcę mówić, ale chyba już... czuję ... coś...
ale super - ja dalej nic! Ale przy Kubie tez późno czułam, chyba koło 20 tyg dopiero..

Cytat:
Mój coś tam pokazywał, ale żeby to już twarzą nazwać .

Cytat:
cudne
Cytat:
To ja się pochwalę, co właśnie wylicytowałam za całe 8,50 zł
super, śliczny
Acelinka ja dwa lata temu przesiadłam sie z krótkiego lanosa do megane kombi to tez w stresie jeździłam, zwłaszcza parkowania się bałam Ale3 szybko przekonałam sie, że różnicy specjalnie nie czuć a jeździ się o niebo lepiej!

Dziewczyny trzmajcie proszę kciuki Dziś mam wizytę o 13:20
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:42   #431
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
hej!
nie zdążę teraz doczytać (bo na 11 idę na kontrolę), czy jest spotkanie jutro, ale na wszelki wypadek napiszę, że jeśli tak, to chyba mnie nie będzie - nadal choruję...
Uuuu szkoda
Kuruj się kochana !

Małgosia, Lausanne, Liwiczka Wy będziecie ??
Kto jeszcze ?

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn, które miały już robione badanie na obciążenie glukozą: czy po wypiciu jej robiło wam się słabo, kręciło w głowie czy coś innego, bo nie wiem, czy mogę sama iść czy mam wziąć męża ze sobą?
Ja siedziałam z mężem, bo nudno było, no i razie złego samopoczucia go wzięłam, bo nie wiedziałam, jak zareaguję na taką porcję słodkiego Tak w pierwszej ciąży zrobiłam, teraz pewnie też męża wezmę, ale to jeszcze 6-8tygodni

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2011-04-12 o 09:24
miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 08:44   #432
anciaahk
kosmitka

Cytat:
W następny poniedziałek będę u gina.... Ciekawe co mi powie na moje wyniki tego AFP i czy dowiem się co między nóżkami bobasek ma? będzie to 18tc....
No już pora może być na odkrycie tajemnicy. A masz jakieś przeczucia?

beti801
trzymamy kciuki!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

I gdzie się ukrywa Archinta?

Stary 2011-04-12, 08:50   #433
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

A ja wczoraj byłam na ubrankowych zakupach i kupiłam 5 bodziaków o jeden pajacyk. Rozmiary przeróżne, nawet takie na roczne dziecko, ale przecież dziecko będzie rosło
Mój mąż wie, że ja nienawidzę zabobonów i tępię je jak mogę. Rozumiem, że niektórzy nie chcą kupować wcześniej bo nie mają miejsca albo nie chcą, ale to indywidualna sprawa, każdy robi co chce i dopóki innym nie narzuca to jest super. Już wstępnie mamy rozplanowane co i kiedy. Na początku maja robimy malowanie naszej sypialni i przyszłego dziecięcego pokoju, już mniej więcej wiem jakie kolory W czerwcu pewnie będziemy chcieli kupić łóżeczko i komódkę. Chciałabym żeby te wszystkie rzeczy dla dziecka się dobrze wywietrzyły od sklepowych zapachów i pachniały domem Później wózek i reszta drobniejszych rzeczy. A cały czas w powoli mam zamiar kompletować ubranka
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:51   #434
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
moim stetoskopem słychać takie szuranie jak się rusza, a jak kopi to takie "stuk" ale nasze malenstwo to kopie prosto w ten stetoskop, mądrala
To ja mam lipny stetoskop

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość

Dziewczyny trzmajcie proszę kciuki Dziś mam wizytę o 13:20
Cytat:
hej!
Za wizyty

Dawno nie było Archinty i bianeczki Dziewczyny co z wami

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:52   #435
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry melduje sie wtorkowo
u mnie troche słoneczka i nie jest mega zimno wiec tyle dobrego

Małgosia ma mnadzieje ze juz dzis sie wygrzejesz za wszystkie czasy co do męza to faktycznie uparciuch, kurcze może wytłumacz mu ze kupuje sie wcześniej bo to ma sprawiać radość obojgu rodzica ze razem mogą wybrać i zadecydować, no i powiedz mu ze do szpitala tez potrzebujesz ubranka, może argumentem będzie tez to ze przecież jak kupicie ciuszki to wcześniej je musisz odpowiednio przygotować: wyprać wyprasować: raczej jak będziesz w szpitalu rodzić to obstawiam że mąż raczej nie wyrobi sie w 3 dni
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 08:56   #436
beti801
Raczkowanie

Ja tez szybko wszystkim powiedziałam o ciąży. Właściwie zaraz po teście. Na wizyte czekałam aż 4 tyg i np moja bratowa wogóle tego tematu nie poruszała, bo dla niej ciąża nie potwierdzona przez lekarza nie jest ciążą faktyczną

Natko ja tez ma lipny stetoskop. Przy Kubie ciągle próbowałam coś podsłuchać i nic

Ale bym chciała dzis poznać płeć To 16tc, więc szansa jest, nie?

Edytowane przez beti801
Czas edycji: 2011-04-12 o 08:57
Stary 2011-04-12, 08:58   #437
pestka78
Rozeznanie

A u mnie zimnooo.... Wiecie tak czytam i czytam i sobie myślę, że jak będę wiedziała jaka płec to chyba też zacznę coś kupowac, bo czas szybko leci i ani się nie obejrzymy a będzie szałłłłłłłł.

Ja dzis zostaję na noc u Tż a jutro mam zamiar z jego siostrą uderzyc na zakupy Moze sobie kupię jakąś spódniczkę..... w spodniach nie lubię ostatnio chodzic, wszystko mnie gniecie:P
Stary 2011-04-12, 09:04   #438
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
A ja wczoraj byłam na ubrankowych zakupach i kupiłam 5 bodziaków o jeden pajacyk. Rozmiary przeróżne, nawet takie na roczne dziecko, ale przecież dziecko będzie rosło
Mój mąż wie, że ja nienawidzę zabobonów i tępię je jak mogę. Rozumiem, że niektórzy nie chcą kupować wcześniej bo nie mają miejsca albo nie chcą, ale to indywidualna sprawa, każdy robi co chce i dopóki innym nie narzuca to jest super. Już wstępnie mamy rozplanowane co i kiedy. Na początku maja robimy malowanie naszej sypialni i przyszłego dziecięcego pokoju, już mniej więcej wiem jakie kolory W czerwcu pewnie będziemy chcieli kupić łóżeczko i komódkę. Chciałabym żeby te wszystkie rzeczy dla dziecka się dobrze wywietrzyły od sklepowych zapachów i pachniały domem Później wózek i reszta drobniejszych rzeczy. A cały czas w powoli mam zamiar kompletować ubranka
Ło matko, a mogłabyś porozmawiać z moją teściową??
Ona nie wyobraża sobie, by np. łóżeczko stało, albo ubranka były poprane i ułożone w szafkach przed porodem.... Chyba jej tam nie wpuszczę hihih.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Małgosia ma mnadzieje ze juz dzis sie wygrzejesz za wszystkie czasy co do męza to faktycznie uparciuch, kurcze może wytłumacz mu ze kupuje sie wcześniej bo to ma sprawiać radość obojgu rodzica ze razem mogą wybrać i zadecydować, no i powiedz mu ze do szpitala tez potrzebujesz ubranka, może argumentem będzie tez to ze przecież jak kupicie ciuszki to wcześniej je musisz odpowiednio przygotować: wyprać wyprasować: raczej jak będziesz w szpitalu rodzić to obstawiam że mąż raczej nie wyrobi sie w 3 dni
A nie trzeba mieć ciuszków ze sobą na poród? U nas z tego co wiem, to ubierają od razu w ubrania, jakie mama przywiezie dla maluszka.

Stary 2011-04-12, 09:05   #439
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Moze przedstaw mu argumenty, ktore tutaj sie pojawialy? Ze moze urodzic sie wczesniej i bedzie latal z panika po sklepach zeby wszystko dla dzidziusia kupic, ze lepiej rozlozyc wydatki w czasie, ze po zakupie trzeba to wszystko jeszcze przygotowac - poskladac, poprac itp i nie bedzie na to czasu.

U nas troche inaczej, bo czesc rzeczy przywioze z Polski , juz czekaja na mnie w domku i jade praktycznie z pusta walizka nastepnie czekamy az poznamy plec zeby zaczac kupowac jakies podstawowe ciuszki, a wyjsciowe moze uda sie upolowac na wyprzedazach. Nie wiem tylko kiedy mam kupic lozeczko i wozek - czy czekac az do lata czy moze lepiej wczesniej, ale w sumie tez dziwnie jakby mialo stac tyle miesiecy.

Cytat:
hej!
Ja tez mam dzisiaj wizyte, ale po poludniu, dopiero o waszej 18. Trzymam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 09:06   #440
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ja poznałam w 16tc, więc szansa jest. Co prawda doktor nie chciał dać głowy, ale kasy dużo chciał postawić.

Aha zapomniałam napisać - Kiciulec u nas remont zacznie się dopiero na początku czerwca i pewnie skończy na końcu lipca, bo remontujemy górny poziom mieszkania, gdzie trzeba nawet ścianki stawiać, zrobić łazienkę, garderobę, 2 pokoje. I dla mnie to dramat, bo meble pewnie będzie można kupić w sierpniu. Mam stresa, co to będzie, jak dziecko zechce wcześniej z nami zamieszkać.

Stary 2011-04-12, 09:07   #441
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ło matko, a mogłabyś porozmawiać z moją teściową??
Ona nie wyobraża sobie, by np. łóżeczko stało, albo ubranka były poprane i ułożone w szafkach przed porodem.... Chyba jej tam nie wpuszczę hihih.

A nie trzeba mieć ciuszków ze sobą na poród? U nas z tego co wiem, to ubierają od razu w ubrania, jakie mama przywiezie dla maluszka.

kochana przecież napisałam ze potrzebujesz ubranka do szpitala w niektórych szpitalach faktycznie ubierają w swoje ale ja zamierzam od razu przebierać w swoje, te szpitalne do mnie nie przemawiają
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:07   #442
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

.

KOPNIACZKI AMELECZKI

Edytowane przez kasiuleczkakuleczka
Czas edycji: 2011-05-04 o 07:21
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:08   #443
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
U nas w szpitalu nie trzeba mieć ciuszków dla dziecka, szpital zapewnia, choć jeśli ktoś chce może swoje przynieść lub jeśli okaże się, że dziecko jest alergikiem to personel mówi od razu i trzeba mieć swoje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 09:08   #444
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez szybko wszystkim powiedziałam o ciąży. Właściwie zaraz po teście. Na wizyte czekałam aż 4 tyg i np moja bratowa wogóle tego tematu nie poruszała, bo dla niej ciąża nie potwierdzona przez lekarza nie jest ciążą faktyczną

Natko ja tez ma lipny stetoskop. Przy Kubie ciągle próbowałam coś podsłuchać i nic

Na poznanie płci szanse są tylko zależy czy dzidziol się da się podglądnąć Musisz mu powiedzieć, że ma się ujawnić

Co do zabobonów, to moja mama trochę marudzi, że nie powinno się kupować ale ja tam zrobię po swojemu
Teściowie chyba nie są zabobonni bo jak tylko się dowiedzieli, że będą dziadkami to sprowadzili kołyskę i czeka w domu TŻ

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:10   #445
pestka78
Rozeznanie

Moja kolezanka urodziła miesiąc temu i mówiła mi, ze ciuszki mi odda po maluchu Więc w sumie nie wiem co ma i co mam kupowac.... A co do mieszkania, to my mamy nie lada problem, bo nie wiemy gdzie mieszkac....
Stary 2011-04-12, 09:11   #446
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Malgosiu mniej więcej Cie rozumiem, mój mąż też bardzo sceptycznie podchodzi do zakupów jakich kolwiek ostatnio pojechał że aż płakać mi się chciało, znalazłam na all bardzo fajną pakę z ciuszkami, cała happy wołam jego żeby się wypowiedział no i się wypowiedział tak że kapcie mi spadły... że po co takie kolorowe, po co tyle tych haftów i naszywek dziecku to do niczego nie potrzebne, obojętne itd ja chwilami zaczynam się bać tego jak będzie jak dziecko się urodzi skoro mój mąż uważa za stosowne trzymanie potomstwa w worku po ziemniakach. Mam nadzieje że jak sie w końcu przełamię i zabiorę go na usg to coś się zmieni

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:15   #447
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochana przecież napisałam ze potrzebujesz ubranka do szpitala w niektórych szpitalach faktycznie ubierają w swoje ale ja zamierzam od razu przebierać w swoje, te szpitalne do mnie nie przemawiają
A to ja nie załapałam. WIesz, że przez tą ciążę mam problem z jarzeniem. Dzisiaj w sklepie zamiast poprosić o bułki, poprosiłam o BUJKI. Mina pani w sklepie - bezcenna. I z wrażenia i z tej miny zapomniałam, jak się powinno to prawidłowo wymówić.
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu nie trzeba mieć ciuszków dla dziecka, szpital zapewnia, choć jeśli ktoś chce może swoje przynieść lub jeśli okaże się, że dziecko jest alergikiem to personel mówi od razu i trzeba mieć swoje
To właśnie chyba od szpitala zależy?
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Co do zabobonów, to moja mama trochę marudzi, że nie powinno się kupować ale ja tam zrobię po swojemu
Teściowie chyba nie są zabobonni bo jak tylko się dowiedzieli, że będą dziadkami to sprowadzili kołyskę i czeka w domu TŻ
Hehe u nas jest odwrotnie, mama jest zdania, żeby wszystko kupować. Teściowa nie jest przeciwna, ale mówi, żeby kupować później, nie prać, nie układać. No i w domu nie ma prawa stać łóżeczko oraz wózek.
Cytat:
Moja kolezanka urodziła miesiąc temu i mówiła mi, ze ciuszki mi odda po maluchu Więc w sumie nie wiem co ma i co mam kupowac.... A co do mieszkania, to my mamy nie lada problem, bo nie wiemy gdzie mieszkac....
W sumie też coś mam dostać, ale nie wiem co i w jakim stanie, więc kupuję. Poza tym to sama przyjemność - zakupy. Sama przecież w nic nie wchodzę, to chociaż dziecku kupię.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Malgosiu mniej więcej Cie rozumiem, mój mąż też bardzo sceptycznie podchodzi do zakupów jakich kolwiek ostatnio pojechał że aż płakać mi się chciało, znalazłam na all bardzo fajną pakę z ciuszkami, cała happy wołam jego żeby się wypowiedział no i się wypowiedział tak że kapcie mi spadły... że po co takie kolorowe, po co tyle tych haftów i naszywek dziecku to do niczego nie potrzebne, obojętne itd ja chwilami zaczynam się bać tego jak będzie jak dziecko się urodzi skoro mój mąż uważa za stosowne trzymanie potomstwa w worku po ziemniakach. Mam nadzieje że jak sie w końcu przełamię i zabiorę go na usg to coś się zmieni
Mężczyźni tego nie rozumieją. Więc mojemu pokażę po fakcie, a jak mu się nie spodoba, to trudno.

Stary 2011-04-12, 09:18   #448
beti801
Raczkowanie

Cytat:
u nas tez nie trzeba. Tylko chusteczki nawilżane brałam.. N wyjście trzeba ciuszki.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Na poznanie płci szanse są tylko zależy czy dzidziol się da się podglądnąć Musisz mu powiedzieć, że ma się ujawnić
przekonuje go od wczoraj a dzis nawet Kuba namawiał Może posłucha

Ja tez nie jestem przesądna. Jak pojechałam rodzić Kubą to nawet pościel nawlokłam w łóżeczku. To taka przyjemność, że za nic bym teściowej nie oddała
Stary 2011-04-12, 09:21   #449
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry kochane, wyrozumiale mamusie dzisiaj bez focha i dziwnych zachowan, za to przeziebiona z maluszkiem w brzuszku pisalyscie cos o ruchach i tak sie zastanawiam, bo ja dalabym sobie odciac reke ze czuje ale to pewnie jelitka bo moja gin stwierdzila ze pierwszy ruch moge poczuc dopiero po 20 tyg a ja autentycznie najpierw czuje takie dziwne przemieszczanie sie a pozniej mam wybrzuszenie, to nie boli, nie mam skurczy ani nic, ale takie to fajne, no i bardzo czesto mam tak pod wieczor macie tak tez? myslicie ze to moze byc to?
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 09:23   #450
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Uuuu szkoda
Kuruj się kochana !

Małgosia, Lausanne Wy będziecie ??
Kto jeszcze ?

Ja siedziałam z mężem, bo nudno było, no i razie złego samopoczucia go wzięłam, bo nie wiedziałam, jak zareaguję na taką porcję słodkiego Tak w pierwszej ciąży zrobiłam, teraz pewnie też męża wezmę, ale to jeszcze 6-8tygodni

Miss.hot
dzięki za szybką odpowiedź, ja idę w czwartek na to badanie, ale jakoś się już stresuję, ja w ogóle nie przepadam za słodkim, herbaty prawie nie słodzę i właśnie nie wiem jak zareaguję na taką dawkę, żebym tylko tego nie
A i ujawniłam się w klubie, ale bez brzuszka na razie bo nie ma za bardzo co pokazywać i a gdzieś mi kabel do lapka zaginął

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości