|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Gratulacje spadku , jej jak Ci zazdroszczę ;*
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Mam to samo czasami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Yoreczki sie na pewno zaklimatyzują, gorzej bedzie z mezem, bo ani be ani me po niemiecku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-05-10 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |||
Rozeznanie
|
Jak Ci dobrze ja miałam dziś wzrost + 0,7
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Jeszcze troszkę i napewno przejdzie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Jej ja też chcesz jeszcze z kg schudnąć ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
B - 138 g W - 16 g T - 21 g Bo wczoraj przegięłam z kaloriami - 1500 kcal !!! B - 190 g W - 34 g T - 27 g Wczoraj zaszalałam - aż 190 g białka i dziś organizm ma dość, bo nadal nie mam ochoty na zjedzenie niczego. To była jednak przeginka (przynajmniej na razie, może potem sie przyzwyczaję). Dziś podsumuję sobie I fazę, bo na razie mam zaplanowany dzień ostatni, ale coś czuję, że będę mieć problem ze zjedzeniem przygotowanych podrobów. OTRĘBY: Nie jestem przekonana do owsianych zupełnie - smakują mi najmniej i mają masę kalorii oraz węglowodanów. Moje ulubione to żytnie. W pierwszym dniu zjadłam po łyżce każdego rodzaju, co razem dało niemal 140 kcal i aż 15 g węgli. Gdybym zjadła tylko owsiane, to te wyniki byłyby o wiele gorsze - 180 kcal i prawie 23 g węgli. Czyli lepiej jeść dwie łyżki niż trzy. JAJKO: W pierwszym dniu uderzeniówki skosztowałam jaja. Klops! Jeśli chodzi o kalorie, to jajko na twardo uplasowało się na 2. pozycji za czterema sznyclami z indora (których kaloryczność jest ledwie 2 i ćwierć raz większa niż małego jajeczka)! Jeśli idzie o tłuszcz, to zajęło niechlubną 1. pozycję. Ma niewiele mniej tłuszczu niż białka. O wiele lepsze proporcje ma jajko na miękko i takie też będę jeść, ale nie częściej niż 1-2 na tydzień. WĘDLINY: Od tego będę trzymać się zdecydowanie z dala. Nie jestem ich miłośniczką, a szyneczka cieniuteńka i chuda to po prostu bomba - fatalnie na niekorzyść zmienia mi wyniki dzienne. Temu czemuś mówię zdecydowane NIE. Za to TAK mówię PODROBOM. Trochę się do nich przekonuję, ale naprawdę warto. MLEKO: Bardzo nie lubię mleka 0%, więc pijam (do kawy, a wczoraj i do herbaty w typie czaj masala) jak najmniej mleka 2%, bo ma dużo kalorii i naprawdę sporo węgli. KEFIR ma lepsze proporcje. Jak mi będzie vbrakowało białka w płynie, to sięgnę właśnie po kefir, bo jogurtów nie znoszę. PŁYNY: No, no, no - herbaty (napary ziołowe też) mają kalorie, a także białko. Niektóre mają też węgielki. Dzisiaj zwiększam stosunek wody do herbat zatem. Najwięcej białka i węgli jest w czerwonej, ale tę akurat pić zamierzam. Wyczaiłam w krakowskiej aptece 'prawdziwą' czerwoną, a nie zwykłe marketowe. Zamierzam sobie zakupić, przy okazji różne ziółka też tam oblookałam. Tchnienie_wiatru, plastry na rozstępy też tam mają... ale nie wiem, jakie są składniki tych cudów. Muszę sprawdzić. Yerba mate to jest to na zmęczenie. Ale każdy lubi to, co ... lubi ![]() Cytat:
![]() Jestem kociarą, ale takiego yorka to bym chciała mieć. Dobrze będzie! Pomożesz mężowi, to sobie poradzi. Bo nauczycielki to chyba nie prześcignie. Ustka na lato jak najbardziej, szczególnie, jeśli ma być upalne, bo ja przez część będę musiała w Wawie urzędować, ale potem hajda w góry - z polecanymi przez Ciebie cukierkami w plecaku, bo jak mnie złapie głód glukozy (a łażę po górach i to odludziach SAMA), to strach się bać. Lepiej się zabezpieczyć. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-10 o 17:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napewno jedynym mankamentem jest niewymodelowane ciało-bo Dukanie pewnie ze skórą jest gorzej... (ja tak mam) więc ćwiczyć,ćwiczyć ibędziesz najzgrabniejsza na świecei!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gwoli wyjaśnienia,jak już chcesz zaokrąglać to mam 63 kg:P też zaczęłaś z początkiem stycznia? ile masz wzrostu? bo wyglądasz fantastycznie, z tego co pokazywałaś! dogonisz mnie na tej III napewno ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oj powodzenia w uczeniu, napewno będzie ok ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] uff ![]() ![]() dostałam dziś maxa punktów za projekt z informatyki ![]() ![]() muszę pozmywać i chyba skoczę się uczyć do parku bo pogoda PRZEPIĘKNA! a i byłam dziś na tym wibrującym urządzeniu, ale mnie wytrzęsło ![]() ![]()
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
oo to bede trzymać kciuki byś była zwolniona
![]() Cytat:
![]() ![]() dostałam dziś maxa punktów za projekt z informatyki ![]() ![]() muszę pozmywać i chyba skoczę się uczyć do parku bo pogoda PRZEPIĘKNA! a i byłam dziś na tym wibrującym urządzeniu, ale mnie wytrzęsło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Hej wiecie co zła jestem - dziś wzrost + 0,8 ! masakra po ucztach mi zeszło troszkę , a dziś takie coś szok ! a wczoraj taka grzeczna byłam a co najlepsze dużo warzyw - tak wiem woda , tylko że ja zawsze po warzywach spadek miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() idę się pouzcyć do parku ![]()
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Agusia_1, ślicznie wyglądasz. Piękny avatar Właśnie. W czwartek wieczorem wyjeżdżamy i muszę zabrać ze sobą minimum kolację i śniadanie dla wszystkich, a najlepiej także jeszcze coś na piątkowy obiad dla mnie. Możecie coś polecić do jedzenia na wyjazd? Może być z przepisami. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a teraz ja ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Po pracy poszłam do Galeri i kupiłam sobie szpilki, tzn odkupiłam za te co porzednio mi zeżarł pies ![]() ![]() Poszalałam nie ma co, a teraz mam wyrzuty sumienia, bo lepiej żebym odkładała na czynsz bo nie wiadomo jaka wypłata będzie przecież ![]()
#434 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ! Dziękuję wam za wsparcie
![]() ![]() A co do matury ustnej... 20/20 punktów !! ![]() Jak już zaczęłam mówić,to poleciało i na pytania wszystkie ładnie odpowiedziałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje!! i widzisz po co te nerwy? ![]() ![]() ![]() ![]() To Ty jesteś najlepsza, maskymalna liczba punktów!! ![]() ![]()
![]() |
#437 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Raczkowanie
|
no witam
![]() cóż to za nazwa kolejnego wątku? ![]() ja jestem cały czas duchem bo niestety jak już mówiłam obecnie nie mam czasu nawet na to, żeby się wyspać pożądnie, a taki stan potrwa jeszcze okolo 2 miesięcy :/ ale dietkuję dalej ładnie i was podglądam ![]() uporałam się ze świąteczną nadwyżką a do cywilnego zostało mi 39 dni więc dodatkowo ćwiczę co by ładnie brzuszek się spłaszczył ale ogólnie jestem mega zadowolona, ciuszki w sklepach ładnie pasują i w końcu mogę ubrać coś fajnego ![]() gratuluję wszystkich spadków ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#439 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mroziq, zobaczysz, że od dziś przestaną Ci włosy wypadać. Teraz u mnie tylko ten ocet z pokrzywą, szampon i odżywka z naftą i chlorofilem, od czasu do czasu lotion z czarną rzepą. Efekt? Miesiąc temu po myciu włosów wyciągałam 3-4 pokaźne placki włosów z siateczki na odpływie. Dziś było tylko 1/2 siateczki włosów i to na płask. A dzisiaj tak się w pracy pod koniec nudziłam, że sprawdziłam 13 stron naszego wątku poprzedniego - nutelkowy odwyk cz. IV - i będę w ostatnim poście tego wątku robić INDEKS rzeczowy. Tak będzie łatwo odnaleźć potrzebne informacje starym (ups) i nowym użytkowniczkom. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-10 o 15:07 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Czyżby mowa była o wypadaniu włosów z powodu anszej dietki?
Jeśli tak to hmm mi też wypada więcej niż zazwyczaj ale używam szamponu przeciw wypadaniu włosów i jestem z niego mega zadowolona, pierwszy raz miałam go jak mi fryzjerka spaliła włosy farbowaniemi i nie umiała sobie z nimi poradzić. Zreszta te szampony są też polecane dla ludzi po chemioterapii tylko, że ten najmocniejszy faktor, ja mam lżejszy
#441 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje!!!!!!!! ![]() ![]() wiem, dwuznaczny ![]() ![]() ![]() ![]() pouczyłam się na słonku w parku, zgrzałam się strasznie, taki upał we Wrocławiu ![]() ![]() ale bażanty "krzyczą" pod oknem ![]()
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Od miesiąca jestem na diecie, jednak obecna dieta jest dość rygorystyczna. Zaczęłam dużo czytać o diecie Dukana, ale mam wiele wątpliwości. Wiele osób bardzo chwali sobie tą dietę dlatego zaczęłam szukać informacji. Mam jednak kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże ![]() - Słyszałam, że będąc na tej diecie obowiązuje całkowity zakaz ćwiczeń fizycznych. Wydaje mi się to dość zaskakujące. Jak jest faktycznie? - Czy przygotowywanie posiłków dozwolonych jest czasochłonne? - Zastanawiam się czy uda mi się znaleźć odpowiednie produkty bez problemów? Czy ta dieta należy do diet, gdzie składniki są drogie? Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Szukam czegoś dla siebie a wszystkie inne diety są męczące. |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() łatwo znaleźć łatwe i szybkie przepisy ![]() ![]() niestety jest to dieta droga, ponieważ je się dużo mięsa i ryb, a te do najtańszych nie należą. słodziki też tanie nie są. a nabiał i warzywa no to normalne ceny ![]() powodzenia w wyborze, jesli sie zdecydujesz to przeczytaj koniecznie książkę! ** zostań z nami! bęzdiemy Zapach Deszczu i Tchnienie Wiatru ![]()
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#445 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie na razie wystarczają godzinne spacery, ale ja - że tak powiem - specyficznie chodzę. Napinając mięśnie pośladków i ud, ruszając mocno miednicą. Zamierzam pływać za jakiś czas, gdy będę mieć więcej czasu i mniej wstydu przed założeniem stroju. Polecam aquaerobik. Na pewno nie zaszkodzi przy II fazie w dniach proteinowo-węglowodanowych. Cytat:
Cytat:
Myślę, że wydatki mi się trochę zwiększyły, bo mięsa prawie nie jadłam. Ale nie podliczałam kosztów. Przyznaję. Na zdrowym odżywianiu się i tak nie ma co oszczędzać, więc - szczerze mówiąc - mnie to różnicy nie robi. Przynajmniej nie piję już alkoholu ![]() ![]() Aaa, jeszcze coś dla mnie na plus Miałam tak zrąbane żywienie, że właściwie nie odczuwałam nigdy głodu. Nie jadłam śniadań, obiadów. Wieczorem sobie przypominałam, że nic nie jadłam i jazda do lodówki!! I ku pamięci podjadałam raz, drugi, trzeci. Co kilka dni piwko - przy kompie. A jak się siedzi i coś przy kompie robi, to się nawet nie wie, ile się je. Choćby mało, ale kalorycznie i nie wtedy, kiedy się powinno. Jestem ledwie 4 i pół dnia na diecie i AZ MNIE ZATKAŁO PRZEDWCZORAJ. Budzę się rano i czuję zwykły głód. Więc jem śniadanie, a skoro w tabelkach tak sobie wszystko zapisuję i obmyślam, to jem też obiad, pamiętam o sensownym piciu, o witaminach i innych suplementach diety. Teraz też czuję ssanie w żołądku - no dobra, trzeba kolację zjeść. A po 18.00 cisza i spokój - do lodówki mnie nie ciągnie, bo wiem, że już jadłam i to ZDROWO. Jak dla mnie to jest dieta idealna - na razie ! Cytat:
No tak, trochę jest niewygodnie z wybieraniem ciuchów - na górze rozmiar mniej, ale w biuście ledwo się dopina, na dole rozmiar o jeden numer większy, ale wszystkie spodnie i większość spódnic wyglądają koszmarnie na górze - jak o 4 rozmiary za duże w talii. Ciesz się z talii osy i podkreślaj ją koniecznie, a spodnie trzeba po prostu przerabiać albo nosić biodrówki. W czasach świetności różnica między moją talią a biustem wynosiła 30 cm! Gorzej niż u Ciebie. A między talią a biodrami różnica wynosiła 29 cm. Teraz kształty są rubesowskie aż przykro, a różnica nadal spora, choć nie tak wielka jak kiedyś. Między biustem a talią 23 cm, między biodrami a talią 20 cm. Nieapetyczna wiolonczela. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-10 o 16:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Faaajne te tabelki... właśnie na exerceo.pl sobie przeprowadziłam dzisiejszy jadłospisik
Ktoś pisał chyba ile Dukan zaleca gr. dziennie tych węgli max??
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale trzy razy się rejestrowałam i zawsze mnie odrzucało bez podania przyczyny - po prostu kosiło mi zawartość. Coś się chyba pieprzyło na stronie wtedy. I dałam sobie spokój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak obliczyłam to jem z 60g... gdy jem budyń, serek z kakao, otręby... ![]()
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Mnie za I razem, bez problemu.
Strasznie dużo dzisiaj zjadłam wychodzi na to, tzn moze nie tyle dużo, co trochę niewłaściwie. Niby nabialu więcej niz 800 gram na pewno nie, ale węgli ok. 80 gram, wiec nic dziwnego, że stoję i stoję... Na pewno muszę ograniczyć: kefiry, jogurt na desereki to malutki, otręby zamieniam na żytnie - akurat mi się paczka kończy... I tak czytam zawartości produktów, to ten serek który tak dużo dziewczyn poleca - to ten serek Maćkowy 0% to żadna rewelacja jeśli chodzi o węgle, ma ich strasznie dużo...Ostrowia 0% ma połowe mniej (patrzę na 100 gr) tchnienie ... dzięki ![]() No jak ok. 100 to całkiem niezle ze mną ![]()
http://becomefit4life.wordpress.com/ Edytowane przez WrednaZ Czas edycji: 2011-05-10 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, hallo!
Co Dukan zaleca w wypadku konkretnych ilości składników, to nie jest ważne. Na każdej fazie i typie MUSZĄ być inne, bo je się inne produkty. Myślę, że Dukan nie może zalecać 100g węgli wszystkim i na pewno nie stale - jak na moje oko, skoro P ma redukować węglowodany, tyle można jeść chyba na III fazie łącznie z ucztami. To się oblicza dla konkretnej osoby - waga, wzrost, wiek, tryb życia. Polecam sprawdzenie tych proporcji - muszę wyszukać jedną ze stron, gdzie to sprawdzałam. Wykasowałam sobie już historię :P Bo to było w pracy. Ale patrzyłam na kilka stron, w tym jakąś anglojęzyczną i mi podobne wartości wychodziły. Może Metalka ma jakieś rady? ![]() Cytat:
No, ja w II fazie też będę musowo tabelki robiła - przynajmniej raz na jakiś czas, jak mi się znudzi i będę miała przestój. Niestety, jak będą upały, to zacznę chyba nieco puchnąć od siedzenia przy kompie. Boję się! Cytat:
Wolę szklankę kefiru niż mleko w mikroskopijnych ilościach - co kto lubi, prawda? Cytat:
Dobra, kochane, lecę na spacer pokręcić BIEDRAMI ![]() Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-10 o 16:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.