|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
![]() nie kokietuj, tylko wklejaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak, to my kupilismy przyczepke, jest swietna a jesli Wasza jest zadbana to naprawde rocznik nie ma znaczenia, na pewno bedziecie zadowoleni ![]() Cytat:
![]() ja osobiscie nie polecam teraz za to bede robila sobie permanenty makijaz ust i bede poprawiac brwi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------------------------------------------------------------- Zaczelismy dzis gadac ![]() Dzis piekna pogoda choc chlodny wiaterek wial Chce zamowic w Polsce zdjecia dla naszej calej rodzinki i powtarzac je co roku, robilam sobie zdjecia tuz przed zajsciem w ciaze - to byl prezent dla mojego meza na urodziny - niektore byly dosc odwazne, mialam ogromna treme, ale bawilam sie swietnie ![]() ![]() Lea cholernie mi przykro :/
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2011-06-10 o 20:54 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
Super! ![]() Cytat:
![]() Darianna, pięknę zdjęcia ![]() U nas zasypianie masakryczne ![]() Kuba nauczył się patrzeć, mhm jak to nazwać - spod łba? Spod byka? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a w temacie przedszkola mojego: jeszcze nie odpuszczam, bo ustawa mówi, że gmina musi dopłacić nie mniej niż ta "idiotyczna/niewystarczająca" kwota, więc po niedzieli raz jeszcze do wójta pojadę, może dałoby radę odwlec to w czasie do stycznia, ale uzyskać wyższe dofinansowanie..? do dupy z tym wszystkim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27437395]w temacie permanentnego makijażu: moja siostra ma brwi i usta.
![]() ![]() a w temacie przedszkola mojego: jeszcze nie odpuszczam, bo ustawa mówi, że gmina musi dopłacić nie mniej niż ta "idiotyczna/niewystarczająca" kwota, więc po niedzieli raz jeszcze do wójta pojadę, może dałoby radę odwlec to w czasie do stycznia, ale uzyskać wyższe dofinansowanie..? do dupy z tym wszystkim. ![]() Strasznie mi przykro, a interesowałaś się dofinansowaniem w tym temacie z UE? Może jest coś przewidzianego dla tego "biznesu". Kiedyś słyszałam, że są jakieś dofinansowania na działalność dla młodych mam po wychowawczym - może spróbuje popytać. Ja się nie zagłębiałam bo pracuję i o wychowawczym mogłam tylko pomarzyć ![]() Justin - jak tylko sama zrobię jakieś zdjęcia to wstawię - na tych co są na Allegro nie wygląda tak korzystnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27437395]w temacie permanentnego makijażu: moja siostra ma brwi i usta.
![]() ![]() a w temacie przedszkola mojego: jeszcze nie odpuszczam, bo ustawa mówi, że gmina musi dopłacić nie mniej niż ta "idiotyczna/niewystarczająca" kwota, więc po niedzieli raz jeszcze do wójta pojadę, może dałoby radę odwlec to w czasie do stycznia, ale uzyskać wyższe dofinansowanie..? do dupy z tym wszystkim. ![]() o nie, to z botoksem nie bede juz szalec ![]() walcz Kochanie! nie poddawaj sie ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() Maluch na arzie wola mama, daj, papa, baba.. ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27436931]
![]() ja dziś byłam u wójta,... brak mi słów.... ![]() ![]() ![]() nagle się okazało, że na pierwszym spotkaniu- 4 miesiące temu- wójt podał mi złą kwote dofinansowania na jedno dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mi kiedyś na zajęciach mówili że dofinansowanie na jedno dziecko to 70% dziennego utrzymania go ![]() Cytat:
Czasami jak jestem po południu na spacerze to zasypia jeszcze, albo cudem w domu uda mi się ją uśpić, tak jak dziś spała niecałą godzinkę ale na noc zasnęła dopiero o 21. Mojej mamy znajome mają te permanentne makijaże. I wygląda dla mnie to okropnie. Te usta, brwi.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
lea no co za idiota z tego wójta! to on wcześniej podał tą kwotę z kosmosu?!
![]() darianna śliczne fotki ![]() justin ![]() kardashi ![]() margo, curly ![]() a u mnie przed chwilą scena jak u Hitchkoca! (nie wiem jak się pisze) pełno wron czy kruków - nie rozróżniam ptaszysk przed naszym blokiem, narobiły takiego przeraźliwego hałasu, że do teraz mam ciarki, no i oczywiście obudziły mi Wiktora ![]()
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawaj, dawaj foty ![]() Lusia ma zazwyczaj 1 drzemkę 2-3 godzinną i wtedy spać idzie ok.20. Czasami ma drugą 30 min. po 16 i wtedy szaleje do 21 - 21.30. Dla mnie 1 drzemka jest lepsza, bo dłuższa i idzie spac na noc tak normalnie. Luiza dzisiaj robila cuda językiem i do tego śmieszne miny robiła. Brzuch ze śmiechu mnie bolał ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-06-10 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
ano
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27436931] ja dziś byłam u wójta,... brak mi słów.... ![]() ![]() ![]() nagle się okazało, że na pierwszym spotkaniu- 4 miesiące temu- wójt podał mi złą kwote dofinansowania na jedno dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ehhh... szkoda gadać... brawa dla Blanki za ząbek, czas poprawić podpis ![]() ja swoj też uaktualnię i znikam pod prysznic. mieliśmy już godzinę temu jedną pobudkę z krótkim płaczem. chyba nie ból, a coś się przyśniło. jutro postaram się wrzucić w miarę aktualne foty Ewci. dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lea35 ja bym się też nieźle wku*****rwiła.Tyle miesięcy planowania poszlo się je***ć ![]() Co do gadania to to u nas kiepsko.Po swojemu coś tam gada ale nic konkretnego.Nie rozumie zakazów wogóle,rozumie słowo daj, wie gdzie baja leciale nic ponad to.Mój mąz się martwi bo mu opowiadałam jak niektóre wasze dzieciaczki gadaja. A makijaż permamentny brwi planuje zrobić sobie w lipcu,tylko nie wiem gdzie.Lea a gdzie Twoja siostra robiła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |||
Konto usunięte
|
Magdi, są różne projekty, ale wcześniej sie za bardzo nie interesowałam, bo zależało mi żeby ruszyć w tym roku, a projekty zawsze się ślimaczą.
Chciałam skorzystać z dobrodziejstwa finansowego jakiegoś projektu dopiero w przypadku budowania własnego za 2-3 lata. A teraz mam zabitego klina... może jednak zacząć budować swoje już? ![]() ![]() ![]() Cytat:
Różnica nie tylko w wysokości dofinansowania, ale i w warunkach, jakie trzeba spełnić. W przedszkolu musi być pomieszczenie 3m wysokie, a ja na wsi niczego tak wysokiego nie znajdę, bo tylko mieszkalne budynki u nas są, zabudowa jednorodzinna.. ![]() ![]() Jak już bym wybudowała własne, to na 3m, ale teraz jestem skazana na wynajęte... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27438339]Magdi, są różne projekty, ale wcześniej sie za bardzo nie interesowałam, bo zależało mi żeby ruszyć w tym roku, a projekty zawsze się ślimaczą. Chciałam skorzystać z dobrodziejstwa finansowego jakiegoś projektu dopiero w przypadku budowania własnego za 2-3 lata. A teraz mam zabitego klina... może jednak zacząć budować swoje już? ![]() ![]() ![]() tak, 70% w przedszkolu. a ja chcę punkt przedszkolny Różnica nie tylko w wysokości dofinansowania, ale i w warunkach, jakie trzeba spełnić. W przedszkolu musi być pomieszczenie 3m wysokie, a ja na wsi niczego tak wysokiego nie znajdę, bo tylko mieszkalne budynki u nas są, zabudowa jednorodzinna.. ![]() ![]() Jak już bym wybudowała własne, to na 3m, ale teraz jestem skazana na wynajęte... tłumaczy się, że w tym dniu, gdy byłam po raz pierwszy u niego , nie było w pracy kierowniczki zopo, i te dane podała stażystka, nie pytając o szczegóły. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- brwi i usta gdzieś w Katowicach, ![]() ![]() Aaa.. to taakie buty.. ![]() Kurde lipa z tymi wymaganiami.. pół metra w tę czy we w tę ![]() U nas otwierają 4 punkty przedszkolne, bo do końca tego roku czy do 2012 są tylko dofinansowania. Czyli mój plan by otworzyć takie za parę lat jednak się nie spełni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27438339]Magdi, są różne projekty, ale wcześniej sie za bardzo nie interesowałam, bo zależało mi żeby ruszyć w tym roku, a projekty zawsze się ślimaczą.
Chciałam skorzystać z dobrodziejstwa finansowego jakiegoś projektu dopiero w przypadku budowania własnego za 2-3 lata. A teraz mam zabitego klina... może jednak zacząć budować swoje już? ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Wiesz ja się nie orientowałam nigdy w tym temacie bo nie miałam takiej potrzeby, ale ostanio ludzie z mojego otoczenia zaczeli starć się o dotację. Z tego co pamiętam to nie kwota wchodzi w grę. Tu nie dostajesz konkretenej kwoty, ale procent inwestycji. Mój wujek np rozkręcał biznes i tu nie wchodziły w grę setki tysięcy, ale parę milionów ( nie robił tego sam) i dostali dotację z UE. Pamietam jak teść się starł o dofinansowanie do nowego stanowiska pracy (nieduże pieniądze z kolei) to korzystał z jakiejś agencji, biorą jakiś procent, ale przygotowują wszystkie niezbędne papiery i załatwiają formalności. Może warto by w tym kierunku uderzyć. Szkoda Twojego pomysłu - życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() o dotacji z urzędu pracy nawet nie myślę- śmieszne 18 tysiecy... ![]() ![]() prędzej skusiłabym się na 40 tysięcy i doraźną pomoc pomostową z urzędu wojewódzkiego (różne programy, różna pomoc), w tym wypadku nabór do róznych projektów organizują rózne fundacje, itp, np tutaj lista z woj. sląskiego: http://efs.wup-katowice.pl/?a=13207 ale najchętniej skorzystałabym z ROW, nabór wniosków prowadzi ARiMR, zwracają 50% środków klasyfikowanych. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lea, walcz ![]() Do przedszkoli chodzą wyższe dzieci? ![]() ![]() Dobranoc laski ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-06-10 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
![]() najwyraźniej... wiecie co, najbardziej mnie wkurza, że wszędzie tyle gadają o tych udogodnieniach, że teraz łatwo przedszkole założyć, że przez to wszystkie dzieci mają szansę na miejsce, itd... gadka szmatka... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;27438768]otworzysz, nic się nie bój. to jakaś bzdura, że okres na dofinansowanie się kończy. Gmina MUSI dofinansować przedszkolaków w punktach przedszkolnych, wynika to z ustawy, nie jest ograniczone żadnym ekstra projektem, nie ma tu numeru projektu/dzialania/poddziałania i tyle, gmina nie ma wyjścia, jeśli zgłosisz do 30 września np, 2012 roku, że od nastepnego wrzesnia czyli 2013 chcesz przyjac do swojego punktu przedszkolnego 20 dzieciaków, to gmina MUSI za te dzieciaki zapłacić.
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- tak, wiem. ![]() o dotacji z urzędu pracy nawet nie myślę- śmieszne 18 tysiecy... ![]() ![]() prędzej skusiłabym się na 40 tysięcy i doraźną pomoc pomostową z urzędu wojewódzkiego (różne programy, różna pomoc), w tym wypadku nabór do róznych projektów organizują rózne fundacje, itp, np tutaj lista z woj. sląskiego: http://efs.wup-katowice.pl/?a=13207 ale najchętniej skorzystałabym z ROW, nabór wniosków prowadzi ARiMR, zwracają 50% środków klasyfikowanych. ![]() Widzę, że Ty to jesteś w temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
Kobitki, to moj dancer:
http://www.youtube.com/watch?v=Z1bGpzbPpAs i tak nie zlapalam Go w najlepszym ujeciu kiedy stepuje i macha jeszcze raczkami jakby biegl w miejscu - rewelacyjnie Mu to wychodzi. Oczywiscie, gdy pojawia sie kamera albo babcia na skypie nie ma mowy o wystepach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
ja to za wami nie nadążam
![]() ![]() jola bardzo mi przykro ![]() margo ![]() ![]() darianna a ty chyba chcesz wpierdziel dostac za opowiadanie głupot slicznie wyszłas w ogóle to super sa te focie ![]() ![]() ![]() kardashi ![]() lea to tak jak nauka jest za darmo i wiele innych rzeczy wg rzadu a ja wiem ze ci sie uda ![]() ![]() curly a próbowaliscie camilli i vibrukolu ?? panna migotka ja tesz nie rozróżniam wron i kruków ![]() nie mam tatuazu moze bym chciała ale sie boje ![]() Amelia mówi duzo i rozumie duzo ale nie chce mnie słuchac moge do niej mówic krzyczec i tak sobie robi co chce ostatnio ja wołam i ide za nia ze ma sie wrócic hehehe cwaniara zaczeła biec i sie smiac i tyle z mojego gadania ![]() \mówi mama, tata dyta (moje imie edyta) baba dzidzia( ale tak miekko ) papa daj tak ne(nie ) tik tak ale troche niewyrazne oko koko bamm amm ne ma kuku aha beee buła kbuba (kuba ale czysto nie powie tylko tak zmieszane z b) - wiecej nie pamietam bo niektóre powie ale troche sa zniekształcone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do picia amelia tylko pija wode czasem raz na tydz dostaje bobo fruta poł na poł z woda nic innego nie chce naciaga jak jej cos próbuje dac ![]() ide spac bo sie rozpisałam ppapa dobranoc laseczki ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-06-10 o 23:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- nie,nie znam tego...to są maście czy syrop? Cytat:
![]() Moja też mówi tata,toto,koko,kaka,baba, papa,daj,da,oko,mama,tata .Ostatnio zaczeła mowić siiii bo uczyłam ją siku mówić ale jeszcze nie umie powiedzieć całego siku.Reaguje zawsze na szczekanie psa...Zrywa się i krzyczy A! A! A! i jest zaciesz...leci na balkon i szuka pieska,wyjmuje mi te beleczki co mam na dole na balkonie i patrzy przez dzieurke na psa i woła A!A!A!nie umie powiedzieć chał chał tylko A!A!A!woła ![]() A wiecie co robi jak ja albo małż siedzimy w łazience?kładzie się w przedpokoju na podłodze i patrzy przez te dziury co są na dole drzwi łazienkowych...i jak nas zobaczy to woła tata albo mama w zaleznosci kogo zobaczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- haha...a ciekawa jestem z jakiego powodu ustalili,że 3 a nie 2,5m musi być w przedszkolu? ![]() Moja Ala też mnie nie słucha ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-11 o 08:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Jola bardzo mi przykro kochana , dopiero sie cieszyłaś a tu kurcze no nie wiem co napisac - trzymaj sie
![]() szaja brawo dla Agu ![]() kardashi nie dawno identyczny przypadek był we włoszech - ojciec wykładowca na uczelni tak sie spieszył że zapomniał odwiezc swoją dwuletnią córeczke do przedszkola . Została w aucie na 5 godzin , na słoncu w upale . Po 5 godzinach tatuś wraca do auta a dziecko juz ledwo żywe. Dwa dni walczyli w szpitalu o nią i sie nie udało ![]() Była odwodniona , miała sinice i coś tam jeszcze . Miałam łzy w oczach jak o tym czytałam i jak sobie wyobraziłam jak to dziecko cierpiało , przypiete w foteliku , bez praktycznie powietrza i pomocy ........ Najlepsze że matka tego dziecka , jest w 8 miesiącu ciąży i broniąc meża stwierdziła że każdemu mogło sie to przytrafic ![]() ![]() ![]() lea Ty jesteś babka tornado ![]() ![]() justin no mały wymiata ![]() ![]() ![]() panna migotka u mnie te same ptaszyska straszą ![]() ![]() ![]() wiecej nie pamietam ![]() Moja Gabi - sporo juz powtarza , jeszcze wiecej gada po swojemu , pokazuje gdzie ma poszczególne czesci ciała , jak i włosy , jak jest duża , zrobi mamie cacy ![]() ![]() od wczoraj załapała i pokazuje gdzie sroczka kaszke ważyła ![]() książeczki lubi oglądac i lubi jak jej sie czyta . pokazuje gdzie rosną kwiatki i jak sie jej da kwiatka to przykłada do nosa - nasladuje wąchanie ![]() i jak ona oczka puszcza ![]() Pisałam juz że młoda uwielbia sie przytulac jak i uwielbia swoją pozytywke misia - od paru dni mogła by tej pozytywki na okrąglo słuchac - chce w tedy na rece , głowe kładzie mi na ramieniu i taka przytulona może słuchac misia non stop ![]()
#445 |
Wtajemniczenie
|
A zapomniałam napisac jeszcze,ze od wczoraj u nas hitem jest lalka baby anabel,ktora całuje m.innymi itp..Pokazałam jje wczoraj,że trezba lalę pocałować,żeby cmokęła i cały czas chodzi i ja całuje
![]() ![]() ![]() Moja marszczy nosek na słowo fufu,ze smierdzi jak mowię,że ma kupę w majtach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-06-11 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
Jolu, tulam mocno
![]() Justynko, pięknie tańczy ![]() ![]() Margo gratulacje za 13 ząbka, daj trochę ![]() Niegadające dzieciaki uspokajam, Agata też nie gada - tzn. ciągle po swojemu i to tak jakby śpiewała, ale nawet mama nie mówi. Kiedyś zacznie i pewnie bez końca będzie nadawała ![]() Ukochaną zabawą jest włączanie i wyłączanie światła, pokazuje na lampę i się cieszy, wie, że pstryczek ją włącza. Z innych śmiesznych czynności - wie do czego grzebień służy, "czesze" samą siebie i nas ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2011-06-11 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Lea,widzę,że zdeterminowana jesteś w swoich planach i wierzę,że nic nie stanie Ci na przeszkodzie by taki punkt szybko otworzyć
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27442110] Z innych śmiesznych czynności - wie do czego grzebień służy, "czesze" samą siebie i nas ![]() Ala też się czesze jak dorwie grzebien i chce czesać wszystkich dookoła,nawet łyse kolezanki ![]() A prysznica zaczyna się bać..nigdy sie nie bałą a teraz jak chwytam słuchawkę by jej spłukać głowę to wstaje szybko i chce wychodzić z wanny ![]() Czy wasze dzieci też całuja otwartą buzią? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Konto usunięte
|
Curly mało tego, z otwartą i zdarza jej się jęzor wysunąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27442110] Ukochaną zabawą jest włączanie i wyłączanie światła, pokazuje na lampę i się cieszy, wie, że pstryczek ją włącza. Z innych śmiesznych czynności - wie do czego grzebień służy, "czesze" samą siebie i nas ![]() Tymek czesze się każdą szczotką, którą dorwie, ostatnio była to szczoteczka do zębów. ![]() Cytat:
![]() Tymek cmoka, tak jak wtedy gdy posyla całusa na odleglość. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;27442511]Curly mało tego, z otwartą i zdarza jej się jęzor wysunąć
![]() U nas to samo jęzorek na wierzchu jak całuje ![]() ![]() ![]() Justyn, ale słodki Stefcio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.