Żonki 2009 cz.XXVIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-07, 18:21   #421
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Marta nooo z biedronki, a jak smakował
co do kosmetyków to ona jest alergiczką i ma swoje sprawdzone mazidła, jest w ciąży więc myślałam żeby jej kupić jakiś dobry apteczny krem do pielęgnacji brzuszka, ale czy ja coś takiego u nas w aptece kupię?
hmm wiesz no na urodziny to coś typowo dla niej a nie dla ciązy czy dzieciaka - daj jej kase w końcu to twoja siostra zrozumie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hahahahah

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
A co do tv to my mamy N, płacimy 49zł, mamy dekoder z możliwością nagrywania, umowę na 12 miesięcy, ileś tam kanałów w jakości HD (chyba 15), no i ostatnio dołączyli polsaty wszystkie bo wcześniej nie było.
tylko n nie mam mini mini hahahah a u nas to kanał pierwszej potrzeby

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Marta - brawo dla Patryka!! postepy chlopak robi

Mysmy wczopraj obnizyli Tokowi lozeczko bo juz sam w nim siadal i zaczal sam wstawac podciagajac sie na nas i wczoraj jak tylko wyladowal w obnizonym lozeczku to w nim sam wstal
a dziękuję hahaha no to Tomcio też szaleje

Cytat:
Gorzej psychicznie się czuję...mieszczę się tylko w 1 spódnicę i 1 spodenki a koszulki mam 3 które się nadają do noszenia i tak chodzę w tym na zmianę. W tym miesiącu mamy wesele mojej świadkowej więc zakupy muszą poczekać do momentu wpływu kasy na konto (ciągle czekamy na odpis z US). No i mój brzuch...a raczej fałd..wyglądam jak kotka po porodzie, wisi mi taki fałd skóry
jak pójdziesz na zakupy to ci się humor poprawi.. trzymam kciuki za szybki przypływ gotówki

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Marta Gratulacje dla młodego
dziękuję

mnie mąż uszczęśliwił.... jutro przychodzi tesciowa z teściem... a jak pytam czemu mi wczoraj nie powiedział zaraz jak się dowiedział bym się od wczoraj nastawiała psychicznie - padła odpowiedź nie chciałem ci psuć dnia no ale wiecie.. ma urodziny to nas odwiedzą... trzeci raz będą u nas a mieszkamy tu rok i 4 mce..

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Magda w faktach na tvn mówili że w ostrołęce jest człek z tą paskudną bakterią z niemiec..
o kurde i to nie pierwszy przypadek w polsce..
i nadal nie wiedzą skąd to... ehss... na szczęście można jeść ogórki
Stary 2011-06-07, 19:31   #422
Gucia0987
Zakorzenienie

Ja wpadłam tylko przekazać sms od Scio

"Zostawili mnie w szpitalu. Do porodu raczej nie wyjdę. Mam 2 razy dziennie ktg i kroplówkę rozkurczową bo w nocy okropnie bolało podbrzusze. Szyjka mi się skraca. I w sumie nie wiadomo co dalej. Na razie czekam"

Scio, wracaj do nas jak najszybciej! I mam nadzieje, że szybko się wszystko potoczy! Buziakuję

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
mmmmm, brzmi pysznie! Ja jutro będę robić gołąbki bez zawijania, albo kalarepki nadziewane

Cytat:
mam chwile bo oba moje chlopaki spi a ja maluje paznokcie-z niebieskich na rozowe
haha, bosko!!!

Cytat:
Mysmy wczopraj obnizyli Tokowi lozeczko bo juz sam w nim siadal i zaczal sam wstawac podciagajac sie na nas i wczoraj jak tylko wyladowal w obnizonym lozeczku to w nim sam wstal
no proszę! Spryciarz malutki!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:40   #423
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Magda w faktach na tvn mówili że w ostrołęce jest człek z tą paskudną bakterią z niemiec..
o kurde i to nie pierwszy przypadek w polsce..
i nadal nie wiedzą skąd to... ehss... na szczęście można jeść ogórki
wiem właśnie już wszędzie o tym trąbią ech...

A swoją drogą nasz Agatek wraca z Niemiec

Marta teście byly 3 razy u Was?? Poczekaj niech ja policzę teściowa była kilka razy a teść hm... raz (na parapetówce w październiku)

Scio trzymaj się kochana

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:42   #424
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Jestem i ja Ale mnie wykonczyli w pracy psychicznie... czasami to juz nie daje rady, wszystko na mojej glowie, wszystkiego musze ja dopilnowac, wszystkie byki za wszystkich wyprostowac.... dzis caly dzien prostowalam nie swoje bledy... ehhh a pensji dyrektorskiej nie mam Zaraz sie ide myc i spac ehhh

A na kiedy Scio ma termin porodu?? Trzymaj sie dzielnie ***

A w ogole to chyba wszyscy robia likier Anulkowy bo nie moglam dzis nigdzie znalezc masy krowkowej kajmakowej

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2011-06-07 o 19:45
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:52   #425
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Oj kobietki co tak narzekacie ... pada deszcz chcecie slonce ... macie upaly chcecie deszcz
kobiecie nigdy nie dogodzisz

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

A w ogole to chyba wszyscy robia likier Anulkowy bo nie moglam dzis nigdzie znalezc masy krowkowej kajmakowej
ja tez nie moglam dostac i kupiłam mleko i mase zrobiłam sama tez wyszło super

Scio- trzymaj sie dzielnie

Martucha - brawa dla Pata

no i Ktosia- gratulacje bo chyab jeszcze nie gartulowałam

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 19:56   #426
iwka28
Wtajemniczenie

Kasia - trzymam kciuki za maleństwo!

Bzyczka - zamiast pasów to raczej gimnastyka jak Ci już lekarz pozwoli. Te pasy strasznie mięśnie rozleniawiają.

Mona - weź sobie jeszcze jakiś środek na komary, zobacz na skladzie żeby zawierał środek DEET jakieś 30% - wtedy działa Dwa lata temu jak byliśmy w Grecji w czerwcu to myślałam że nas zeżrą wieczorami żywcem. Trzeba bylo okna zamykać i odpalać klimę bo się nie dało.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:06   #427
kasiaher
Wtajemniczenie

byłam u siory
no nie za bardzo się dobrze czuje , ma cewnik , nie może chodzić , a i jakiś dren jeszcze , nie widziała jeszcze dzieciątka
ja widziała.... płakałam normalnie jak ją zobaczyła, tyle aparatur, wszędzie wenflony, coś na głowie , na nosku coś do oddychania , maskara , szok po prostu , kruszynka malusia , jest dobrze , tylko 8% pobiera tlenu z respiratora jakoś tak, mam nadzieje że wszystko będzie ok
ślicznotka jest na imię będzie mieć Wiktoria Diana
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 20:11   #428
iwka28
Wtajemniczenie

Kasiu będzie dobrze - waży powyżej kg, miała 7 punktów, będą chcieli jej wagę pewnie dobić do 2 kg i wypiszą do domu. A te aparatury wyglądają groźnie ale są przecież po to aby jej pomóc.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:22   #429
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
katuniajestes zadowolona? jakies minusy?
Kliwia jestem zadowolona, raczej zadnych minusow. A co moge wiecej powiedziec-tapicerka materialowa-nie cerata ale latwo sie czysci. Myslalam ze nogi sa plastikowe ale sa metalowe wiec stabilne jest cale krzeslo. Mimo tego ze troche ciezkie ale to nie przeszkadza. Fajne jest to ze ten trzpien pomiedzy nozkami jest przymontowany do siedziska a nie do tego stoliczka, jak sciagam stoliczek to krzeslo nadal jest bezpieczne przez to ze ma ten trzpien,a mozna go tez zdemontowac. Kosz na akcesoria jest duzy fajny. ogolnie polecam

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

"Zostawili mnie w szpitalu. Do porodu raczej nie wyjdę. Mam 2 razy dziennie ktg i kroplówkę rozkurczową bo w nocy okropnie bolało podbrzusze. Szyjka mi się skraca. I w sumie nie wiadomo co dalej. Na razie czekam"

no proszę! Spryciarz malutki!
scio kciuki mocne za Ciebie i malutka!!

Oj Guciu spryciaz i cwaniak z mojego Tomcia

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
byłam u siory
no nie za bardzo się dobrze czuje , ma cewnik , nie może chodzić , a i jakiś dren jeszcze , nie widziała jeszcze dzieciątka
ja widziała.... płakałam normalnie jak ją zobaczyła, tyle aparatur, wszędzie wenflony, coś na głowie , na nosku coś do oddychania , maskara , szok po prostu , kruszynka malusia , jest dobrze , tylko 8% pobiera tlenu z respiratora jakoś tak, mam nadzieje że wszystko będzie ok
Kasiu z kazdym dniem bedzie coraz lepiej
trzymaj sie dzielnie i wspierac siostre!

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

bzyczko - nie przejmuj sie na razie brzucholem! bedzie dobrze,powalczysz troche z cwiczeniami,jakis dobry krem i na pewno kondycja skory na brzuszku sie poprawi
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:23   #430
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
byłam u siory
ogromne kciuki za maleństwo

Cytat:
Kliwia jestem zadowolona, raczej zadnych minusow. A co moge wiecej powiedziec-tapicerka materialowa-nie cerata ale latwo sie czysci. Myslalam ze nogi sa plastikowe ale sa metalowe wiec stabilne jest cale krzeslo. Mimo tego ze troche ciezkie ale to nie przeszkadza. Fajne jest to ze ten trzpien pomiedzy nozkami jest przymontowany do siedziska a nie do tego stoliczka, jak sciagam stoliczek to krzeslo nadal jest bezpieczne przez to ze ma ten trzpien,a mozna go tez zdemontowac. Kosz na akcesoria jest duzy fajny. ogolnie polecam
no wlasnie ja mam to przymocowane do stoliczka i strasznie mnie wkurza....

Nasz Skarb
Stary 2011-06-07, 20:28   #431
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość

no wlasnie ja mam to przymocowane do stoliczka i strasznie mnie wkurza....
myszko a jakie masz ??
ja strasznie dlugo wybieralam to krzeselko i jestem zadowolona bardzo i chyba tylko to mialo trzpien przy siedzisku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 20:34   #432
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny nauczycielki ratujcie w klubie (nasz watek)

Kasiu będzie dobrze

Stary 2011-06-07, 20:37   #433
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
myszko a jakie masz ??
ja strasznie dlugo wybieralam to krzeselko i jestem zadowolona bardzo i chyba tylko to mialo trzpien przy siedzisku
ja mam krzesełko uzywane od siostry

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...633513310.html

Nasz Skarb
Stary 2011-06-07, 20:39   #434
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu trzymam mocno kciuki za maluszka, będzie dobrze!!

Mała usnęła...ale pożarła tyle że w szoku jestem. Odmroziłam jej w końcu swojego mleka i zjadła 80ml wcześniej opróżniając obie piersi ja nie wiem gdzie ona to wszystko w tym malutkim brzuszku zmieściła
Teraz ja idę się posilić bo zniknę chociaż do tego to jeszcze dużo mi brakuje. Zostało mi 2,5 kg z ciążowych...a jakby spadło jeszcze jakieś 5-7 kg (z tymi 2,5) to bym była szczęśliwa
Głodomorek

Cytat:

Cytat:
o pasie też myślę, tylko no właśnie...te upały gdy chce się ściągnąć z siebie wszystko co się da i ten pas...nie współgrają ze sobą.
właśnie jestem ciekawa czy inne mamusie się "ściągały"?
żeby brzuszki wróciły do normy?

Cytat:
mnie mąż uszczęśliwił.... jutro przychodzi tesciowa z teściem... a jak pytam czemu mi wczoraj nie powiedział zaraz jak się dowiedział bym się od wczoraj nastawiała psychicznie - padła odpowiedź nie chciałem ci psuć dnia no ale wiecie.. ma urodziny to nas odwiedzą... trzeci raz będą u nas a mieszkamy tu rok i 4 mce..
Martuszka Ty chyba pierwszy raz użyłaś tę minkę ->
o ja gdzie to zapisać

Cytat:

Przytulam Przy najbliższej okazji pozdrów ją

Cytat:
Jestem i ja Ale mnie wykonczyli w pracy psychicznie... czasami to juz nie daje rady, wszystko na mojej glowie, wszystkiego musze ja dopilnowac, wszystkie byki za wszystkich wyprostowac.... dzis caly dzien prostowalam nie swoje bledy... ehhh a pensji dyrektorskiej nie mam Zaraz sie ide myc i spac ehhh

Są tego plusy! Jesteś niezastąpiona, możesz czuć się potrzebna i niezagrożona

Cytat:
byłam u siory
ehh
Biedactwo...
Dlaczego siostra ma cewnik i nie może chodzić? to chyba minął już ten czas jaki powinno się leżeć?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:51   #435
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja mam krzesełko uzywane od siostry

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...633513310.html
tez sie nad tym zastanawialam

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
właśnie jestem ciekawa czy inne mamusie się "ściągały"?
żeby brzuszki wróciły do normy?
Aniu ja nie uzywalam pasa sciagajacego,chcialam ale jakos nie zdecydowalam sie na jego zakup. Kupilam sobie majtochy sciagajace-fajne sa i czasem zakladalam np. do sukienki
Stary 2011-06-07, 21:02   #436
kasiaher
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za wsparcie
ana dlatego że miała cesrakę i jest nie cała doba po , chodzić nie może a więc i załatwić się nie może,więc jest cewnik a dren odsysa krew z brzucha czy jakos tak... cesarka to normalna operacja a więc wszystko przed w trakcie i po jest jak przy normalniej operacji
a cesarkę miała ponieważ dzieciątko odwróciło się bokiem a rączkę miała w kanale więc nie mogła przeć bo by się połamał maluszek , stąd szybka decyzja o cesarce , a zaczęły się jej bóle parte i to mocne
Stary 2011-06-07, 21:15   #437
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Ale miałas dzień! Współczuję!
A scio, ma termin na 7.07 Ale z tego co mówiła, to ginka chyba myśli o wcześniejszym rozwiązaniu.

Cytat:
byłam u siory
Kasiu, trzymam kciuki, Na pewno wszytsko będzie dobrze! Te maszyny wszytskie przerażają, ale pomagają i to jest najwazniejsze! Mała Wiktoria na pewno jest silną kobietką i da sobie radę!

No i trzymam kciuki za siostrę, żeby szybko dochodziła do siebie. Szkoda, że jej małej nie pokazali. Ale pewnie jutro będa ją uruchamiać, to będzie mogła do niej pójść

A wiesz co spowodowało tak wczesny poród? Miała wcześniej jakieś objawy, czy tak po prostu wszystko się zaczęło?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:26   #438
kliwia
Zakorzenienie

ana ja tez sie niczym nie sciagalam, samo sie zbieglo, a flaczek na brzuchu jest taki sam jak przed ciaza :d trzeba cwiczyc po prostu

katunia dzieki za informacje

samba przeciez to moze byc zwykla masa krowkowa, bez 'kajmaku' w nazwie
masy krowkowe sa na pewno w kauflandzie byly w biedronce ale chyba nie weszly do stalej sprzedazy
jak masz dwie godziny i garnek na lekkie podniszczenie - to ugotuj sama mleko skondensowane slodzone - i bedziesz miala swoja mase krowkowa

kasiaher to straszne, ze takie maluszek a tak musi cierpiec. Trzeba miec nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze. I szkoda ze nie widziala maluszka siostra.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-06-07 o 21:27
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:48   #439
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej Witam i ja w nowej części wątku
U nas sporo się dzieje. W sobotę obchodziliśmy rocznicę i mieliśmy dzień tylko dla siebie. Świadkowa odmówiła mi pełnienia tej funkcji i musiałam poprosić inną koleżankę....echhhh wszystko było dograne, dokumenty w usc złożone, a jej coś odwaliło :/
Poza tym w pracy dostałam podwyżkę.
Rozwozimy zaproszenia, co jest chyba najbardziej męczącą częścią przygotowań. W sobotę robimy 30-stkę R w końcu u nas w domu, bo goście nie dopisali, więc będzie tylko kilka osób.
Gratuluje podwyzki szkoda, że kolezanka tak podeszła do bycia świadkowa,przykre to ...

Cytat:
Tak się złożyło, że świadkowa straciła pracę i powiedziala, że ją nie stać na bycie moją świadkową...hmmmm.
Na 30-stkę składamy się na prezent dla R - mega wypasione słuchawki DJ skie. Koszt 750 zł. Ale na pewno bardzo się ucieszy.
ooo to R bedzie w niebowziety

Cytat:
ja tez tak miałam Rok temu umówiłam sie z mamą na rynku i szłyśmy moją ulubioną uliczką, na końcu której stał gościu i kręcił sobie filmik.. Tyle co do niego podeszłyśmy a mi sukienka całkiem do góry! My w śmiech, on mi tylko pokazał kciuk, uśmiechnął się - to będzie miał pamiątkę!

co jak co, to sex też jest na "s"

A co do lodów, to się nie dziw, ze zapamiętali, w końcu lody to coś jak Mac

kaktus mnie rozwalił! no nie wpadłabym na to! Super pomysł!

cieszę się, że szkolenie udane! No i jak się mamusia stęskniła za swoim synkiem! haha! bosko!

U mnie już lepiej, dziękuję.

dziękuję, już lepiej. Pogadałam z tż, fakt, że musimy jeszcze wrócić do tej rozmowy, ale jest lepiej.dziękuję

biedactwa! Lilka rozdrażniona, Ty przemęczona! Dziewczynki dacie radę! Na pewno! I też podejrzewam skok, tak jak Martucha napisała.

Powiem Wam, ze przy tych Waszych wszystkich ciążach, to ja przy swojej będę geniuszem!

szkoda, ze świadkowa odmówiła... No i udanej imprezy!

Gratuluję podwyżki!!!!!!

Martucha, dzięki wielkie! W takich momentach jestem przekonana, że musimy się jak najszybciej spotkać!
pamiatka niezapomniana

[
Cytat:
Hmmm...koszty są chyba takie jak każdego gościa weselnego, świadkowa chyba nie ma obowiązku dawania jakiegoś szczególnie drogiego prezentu - a może o czymś nie wiem.?
u mnie swiadkowo nie wyrózniała się kwotowo od innych, i wcale na to nie liczyłam

Cytat:

dziewczyny trzymajcie kciuki moja siora urodziła wczoraj ( w moją rocznice ślubu zresztą) tydzień 31 , cesarka, mala wazy tylko 1300 i 40 cm , 7 pkt, miała cesarkę, mała sama nie oddycha , bardzo sie martwię
Kasiu trzymam kciuki za siostre i malenstwo

Cytat:
kasiaher rozumiem... trzymam kciuki!!

się chwale, Patryk stał przy stole puścił się i zaczął do mnie dreptać, zrobił 3 kroki siadł na pupę zaczął z radości na niej podskakiwać i sobie klaskać wprawdzie nabawił się czkawki ze smiechu ale jest git
nie wiem ile w tym przypadku bo sam był zszokowany no ale ostatnio coraz częściej się puszczał stojąc przy czymś wprawdzie z mizernym skutkiem ale ja tam mam kupe radości
super!!! gratulacje dla Patryczka juz go sobie wyobtaziłam, szczegilnie to podskakiwanie na pupie

padnieta dzis jestem....

dobranoc
Stary 2011-06-08, 06:20   #440
martucha84
Zakorzenienie

Scio TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!!!!

SAMBA a mleka skondensowanego gotowanego też nie było? współczuję przebojów w pracy...

myszka
dziękuję

kasiaher
kciuki za maluszka i siostre!!

Ana
nie pierwszy raz używałam wcześniej, a co do ściągania to ja nie ściągałam bo podobno mięśnie się osłabiają ale to tylko podobno.. bo się w to nie wgłębiałam, ja po prostu kremowałam ujędrniającym - trwało to trochę ale jest już lepiej...

india
dziękuję
Stary 2011-06-08, 06:49   #441
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Stary 2011-06-08, 06:55   #442
klion78
Zadomowienie

Witajcie kochane

Przede wszystkim przesyłam gorące całusy Scio.

Ja byłam wczoraj u ginki, łożysko niestety dalej nisko i wysyła mnie na L4. Teraz jeszcze pracuję bo muszę przekazać komuś moją pracę, ale to ostatnie 3 tygodnie. Trochę sie martwię, ale staram się nie panikować.
Stary 2011-06-08, 06:57   #443
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Klion szybko przekazuj swoją pracę i odpoczywaj.

Stary 2011-06-08, 07:14   #444
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj u ginki, łożysko niestety dalej nisko i wysyła mnie na L4. Teraz jeszcze pracuję bo muszę przekazać komuś moją pracę, ale to ostatnie 3 tygodnie. Trochę sie martwię, ale staram się nie panikować.
trzymam za ciebie kciuki!! za ciebie- za was odpoczniesz i wszystko będzie dobrze! przekaż pracę szybko i uciekaj na to l4!
Stary 2011-06-08, 07:39   #445
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale miałas dzień! Współczuję!
A scio, ma termin na 7.07 Ale z tego co mówiła, to ginka chyba myśli o wcześniejszym rozwiązaniu.

Kasiu, trzymam kciuki, Na pewno wszytsko będzie dobrze! Te maszyny wszytskie przerażają, ale pomagają i to jest najwazniejsze! Mała Wiktoria na pewno jest silną kobietką i da sobie radę!

No i trzymam kciuki za siostrę, żeby szybko dochodziła do siebie. Szkoda, że jej małej nie pokazali. Ale pewnie jutro będa ją uruchamiać, to będzie mogła do niej pójść

A wiesz co spowodowało tak wczesny poród? Miała wcześniej jakieś objawy, czy tak po prostu wszystko się zaczęło?
gucia ona dowiedziała się że jest w ciąży w piątym miesiącu , to był szok dla niej i ogólnie chyba dla wszystkich, lekarz w ogóle powiedział że ona nie powinna mieć dzieci, to samo miała z pierwsza córką, całą ciążę przeleżała w szpitalu , Natalia też urodziła się w jakoś tak tzn w 8 miesiącu czy jakoś tak 5 albo 6 tygodni wcześniej , a teraz było to samo, ona ogólnie ma bardzo krótka szyjkę i coś tam w macicy , miała zakładany pesar na podtrzymanie ciąży, od samego początku zagrożona właśnie wtedy co była w szpitalu i co się dowiedziała jakoś 21 tydzień czy dalej już miała 3 czy 4 cm rozwarcia , dlatego musiała bardzo uważać, a to się tak po prostu stało , zaczął ją brzuch bolec potem dostała skurczy w drodze odeszły jej wody i później w szpitalu krew miała na wkładce, gdyby nie to to by wstrzymali poród , gdyby tylko nie to że te wody odeszły , najbezpieczniejszy termin byłby za 7 tygodni jakoś tak albo chociaż jeszcze 3 tygodnie żeby zacząć 8miesiąc , to dzieciątko by troszkę podrosło , no i w ogóle
ogólnie ma zakaz od Gina na dzieci w tym momencie , nie będzie wstanie utrzymać już ciąży , zagraża to jej jak i dziecku
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ana ja tez sie niczym nie sciagalam, samo sie zbieglo, a flaczek na brzuchu jest taki sam jak przed ciaza :d trzeba cwiczyc po prostu

katunia dzieki za informacje

samba przeciez to moze byc zwykla masa krowkowa, bez 'kajmaku' w nazwie
masy krowkowe sa na pewno w kauflandzie byly w biedronce ale chyba nie weszly do stalej sprzedazy
jak masz dwie godziny i garnek na lekkie podniszczenie - to ugotuj sama mleko skondensowane slodzone - i bedziesz miala swoja mase krowkowa

kasiaher to straszne, ze takie maluszek a tak musi cierpiec. Trzeba miec nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze. I szkoda ze nie widziala maluszka siostra.
może dzisiaj zobaczy mam nadzieje
dzięki

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Gratuluje podwyzki szkoda, że kolezanka tak podeszła do bycia świadkowa,przykre to ...

ooo to R bedzie w niebowziety

pamiatka niezapomniana

[

u mnie swiadkowo nie wyrózniała się kwotowo od innych, i wcale na to nie liczyłam

Kasiu trzymam kciuki za siostre i malenstwo

super!!! gratulacje dla Patryczka juz go sobie wyobtaziłam, szczegilnie to podskakiwanie na pupie

padnieta dzis jestem....

dobranoc

Cytat:
Witajcie kochane

Przede wszystkim przesyłam gorące całusy Scio.

spokojnie , wszystko będzie ok , lepiej leżeć niż później się tak martwić jak teraz ja o siostrę
praca nie jest tego warta żeby tak poświęcać dziecko i siebie
odpoczywaj

Dominik ma się już lepiej , gorączka już prawie nie dokucza waha się w granicach 37 a 38 stopni miałam przetrzymać go do środy z tym żłobkiem ale chyba się wstrzymam i dopiero od poniedziałku pójdzie

w sobotę wesele nie wiem która sukienkę założyć ale za to w sobotę robię pasemka tzn odrosty i się podetnę lekko i może tylko powiem jej żeby mi ułożyła jakoś włosy tzn wymodelowała
Stary 2011-06-08, 07:46   #446
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Klion szybko przekazuj swoją pracę i odpoczywaj.
Cytat:
trzymam za ciebie kciuki!! za ciebie- za was odpoczniesz i wszystko będzie dobrze! przekaż pracę szybko i uciekaj na to l4!
Cytat:
gucia ona dowiedziała się że jest w ciąży w piątym miesiącu , to był szok dla niej i ogólnie chyba dla wszystkich, lekarz w ogóle powiedział że ona nie powinna mieć dzieci, to samo miała z pierwsza córką, całą ciążę przeleżała w szpitalu , Natalia też urodziła się w jakoś tak tzn w 8 miesiącu czy jakoś tak 5 albo 6 tygodni wcześniej , a teraz było to samo, ona ogólnie ma bardzo krótka szyjkę i coś tam w macicy , miała zakładany pesar na podtrzymanie ciąży, od samego początku zagrożona właśnie wtedy co była w szpitalu i co się dowiedziała jakoś 21 tydzień czy dalej już miała 3 czy 4 cm rozwarcia , dlatego musiała bardzo uważać, a to się tak po prostu stało , zaczął ją brzuch bolec potem dostała skurczy w drodze odeszły jej wody i później w szpitalu krew miała na wkładce, gdyby nie to to by wstrzymali poród , gdyby tylko nie to że te wody odeszły , najbezpieczniejszy termin byłby za 7 tygodni jakoś tak albo chociaż jeszcze 3 tygodnie żeby zacząć 8miesiąc , to dzieciątko by troszkę podrosło , no i w ogóle
ogólnie ma zakaz od Gina na dzieci w tym momencie , nie będzie wstanie utrzymać już ciąży , zagraża to jej jak i dziecku
może dzisiaj zobaczy mam nadzieje
dzięki

spokojnie , wszystko będzie ok , lepiej leżeć niż później się tak martwić jak teraz ja o siostrę
praca nie jest tego warta żeby tak poświęcać dziecko i siebie
odpoczywaj

Dominik ma się już lepiej , gorączka już prawie nie dokucza waha się w granicach 37 a 38 stopni miałam przetrzymać go do środy z tym żłobkiem ale chyba się wstrzymam i dopiero od poniedziałku pójdzie

w sobotę wesele nie wiem która sukienkę założyć ale za to w sobotę robię pasemka tzn odrosty i się podetnę lekko i może tylko powiem jej żeby mi ułożyła jakoś włosy tzn wymodelowała
Dziękuję Wam za wsparcie

ja oczywiście zapytałam lekarki czy to, że będę teraz chodzić do pracy nie jest niebezpieczne, ale powiedziała że nie. Nie zakazała mi także niczego, choć wyczytałam, że zabronione jest dźwiganie, nadmierny wysiłek i sex, więc się dostosuję. Pytałam czy muszę leżeć, powiedziała że nie.

Kasiu trzymam kciuki za Twoją siostrę i za maleństwo. Teraz szczególnie rozumiem co oznacza taki strach.
Stary 2011-06-08, 07:56   #447
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam za wsparcie

ja oczywiście zapytałam lekarki czy to, że będę teraz chodzić do pracy nie jest niebezpieczne, ale powiedziała że nie. Nie zakazała mi także niczego, choć wyczytałam, że zabronione jest dźwiganie, nadmierny wysiłek i sex, więc się dostosuję. Pytałam czy muszę leżeć, powiedziała że nie.

Kasiu trzymam kciuki za Twoją siostrę i za maleństwo. Teraz szczególnie rozumiem co oznacza taki strach.
pewnie woli dmuchać na zimne żeby potem nie musieć sobie nic zarzucać, bardzo mądrze poukładaj wszystko w pracy po zakańczaj i idz na l4, na spokojnie przygotuj się do powitania maluszka a na kiedy masz termin, bo na liście na pierwszej stronie cię nie ma?
no i jeszcze jedno pytanie ty masz łożysko nisko "przyklejone" do ściny macicy czy przodujące?
Stary 2011-06-08, 08:04   #448
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tak się zastanawiam jak to jest możliwe, aby się dowiedzieć o ciąży dopiero w 5 miesiącu.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Padlam... wchodzę na konto a tam jakoś dużo kasy. patrzę na przelewy a tu 7 tys z tego funduszu co mąż się w to miesiąc bawił

Stary 2011-06-08, 08:08   #449
klion78
Zadomowienie

Cytat:
pewnie woli dmuchać na zimne żeby potem nie musieć sobie nic zarzucać, bardzo mądrze poukładaj wszystko w pracy po zakańczaj i idz na l4, na spokojnie przygotuj się do powitania maluszka a na kiedy masz termin, bo na liście na pierwszej stronie cię nie ma?
no i jeszcze jedno pytanie ty masz łożysko nisko "przyklejone" do ściny macicy czy przodujące?
Marta łożysko jest nisko osadzone. Na szczeście nie jest przodujące, ale obawiam się czy nie może się takim stać. Na każdym kolejnym USG będzie widać czy jego położenie się zmienia.
Mam termin na 8.10. a według wczorajszego USG na 2.10.
Stary 2011-06-08, 08:14   #450
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Wam za wsparcie

Cytat:
Tak się zastanawiam jak to jest możliwe, aby się dowiedzieć o ciąży dopiero w 5 miesiącu.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Padlam... wchodzę na konto a tam jakoś dużo kasy. patrzę na przelewy a tu 7 tys z tego funduszu co mąż się w to miesiąc bawił
madziu normalnie , miała miesiączkę regularnie , waga jej się wahała, raz schudła raz przytyła , ona ma tak jak mój tata brzuch , wywalało ją jak przy wzdęciach i to tylko przy jedzeniu , brzucha jako takiego jeszcze nie było widać , ruchy zaczęła czuć dopiero jakoś koło 23 tygodnia , i już wtedy wiedziała, ogólnie bardzo dobrze się czuła , zero dolegliwości , acha nie spodziewała się tego absolutnie, używali gumek a w dni płodne nie współżyła, dla tego była taka to niespodzianka dla wszystkich
da się da się, skoro zero jakichkolwiek dolegliwości, regularna miesiączka do tego zabezpieczanie się , to nie wiem co w tym dziwnego , w sumie sama się dziwiłam bo ja już w 5 tygodniu się coś domyślałam ale ja miałam typowe dolegliwości stąd to wszystko a ona kompletnie NIC
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości