|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
co za dzien cala scianka wymurowana w naszym domu runela przez ten pieprzony wiatr naszczescie nikogo niebylo na rusztowaniu ,zawsze wszystko pod gore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
![]() wrocilam od gina, i jakoś mi tak smutno po tej wizycie ![]() boję się porodu.. maly wazy juz 3800 a to dopiero 37 tc i 2 dni. Lekarz powiedzial ze szyjka jest miękka i mogę urodzic w kazdej chwili, i mam się starac zeby urodzic, duzo chodzic i wogole, a jak nie urodze bo tak tez moze byc to za 2 tygodnie mam isc, i dostane skierowanie na cc ![]() trzymajcie kciuki zebym jak najszybciej sie wypakowala, bo juz wiedząc ze jest duzy to wiem ze bedzie cięzej i sie boje... ja sama nie przytylam nic, waga o 0,1 kg spadla w porownaniu do poprzednich 2 tygodni. ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- widze ze Scio sie wypakowala, moje gratulacje!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia jutro! o ktorej jedziesz do szpitala? Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tymi wagami to ja sie nie przejmuje za bardzo, przewaznie usg myli sie i zawyza, prawda ?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Wtajemniczenie
|
Ja zaraz biorę się za pakowanie do szpitala ubranek dla maluszka.
Niestety u mnie na cały pobyt w szpitalu trzeba mieć dla dziecka swoje ubranka. W szpitalu jeżeli jest wszystko ok leży się 4 doby. Także chyba przygotuję 4 komplety w rozmiarze 56 i 4 komplety w rozmiarze 62 plus coś na wyjście ze szpitala. Myślicie, że mogą być komplety typu: body plus półśpiochy? Jeżeli tak to body na krótki, czy długi rękawek? A może lepiej zrobić same komplety z pajacyków? U Was też w szpitalu trzeba mieć nawet swoje okrycie kąpielowe dla maluszka? Eh, ale dylematy.
#425 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co ![]() Cytat:
Kurcze, ja to mam nadzieję, że te usg naprawdę się mylą o te kilkaset gram. Tylko, żeby nie było w drugą stronę, jak u mojej koleżanki... Na dwa tygodnie przed porodem jej mała miał ważyć ok.2900, a urodziła się mając 3600g - to jednak spora różnica i to nie w tą stronę o którą mi chodzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łomży a to nie daleko. A tak wogole to DZIEN DOBRY wszystkim ![]() Ja Dzis Zmalowanej nie "widziałam" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
okrycia kąpielowego nie trzeba u mnie miec bo polozne myja, oliwkuja i suchego daja mamaie (czasem nawet ubranego). w sumie chyba w tetre wycieraja, sama nie pamietam już, za szybko im to szło żebym spamietała. ja wolę ogolnie pajace od śpiochów wiec nie biore śpiochów wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
o lalal no to duży rzeczywiście, ale nie martw się na zapas skoro szyjka zgładzona i poród może nastąpić lada chwila ![]() Jakoś to będzie, popatrz Marina dała radę, a moze jest też długi i dlatego większa waga. Patrz z przymrużeniem oka na pomiary usg, ![]() Więc zabieraj się za szorowanie podłóg na kolanach, bieganie po schodach, mycie okien. Jak dla mnie wybije ten czas, to zamierzam z kosiarką trawę kosić ![]() Ja do dzisiaj nie odróżniam śpiocha od pajaca ![]() ![]() Pajac to kimono z długm rękawem tak? a śpioch to taka na ramiączkach kreatura? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
U nas okrycia nie trzeba, a bodziaki dla takiej nowonarodzonej kruszynki to chyba lepiej z długim rekawkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jakie wymiary kołderki kupowałyście? Głupio mi, bo Wy juz dawno te tematy wałkowałyście, a ja dopiero zaczynam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się zdrzemnęłam, dobrze mi... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja po obiadku jestem i wcinam jagódki(tata kupił przy drodze) i mam już fioaletowe zęby, usta i palce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||
BAN stały
|
Dziękuje za kciuki
![]() Cytat:
Cytat:
Wlasnie przed chwilą mówilam tz zeby mi kosiarke naszykowal, ale nie chce cos się skusic ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Ja całym sercem polecam lekarzy z tej przychodni: http://www.dental-service.pl/
To na Ursynowie. Leczymy się tam z mężem od 5 lat i bardzo sobie chwalimy. Jest profesjonalnie, skutecznie i bardzo sympatycznie ![]() Wszystkie 4 ósemki tam sobie wyrwałam ![]() Madziulka - u nas okrycia nie trzeba, bo w ogóle się dziecka w szpitalu nie kąpie ![]() ![]() A u Was długo trzymają. Tutaj się wychodzi po 2 dobach, a po cesarce po 4. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
witajcie , widzę że mamy nowe mamusie
![]() cesarka dziewczyny które się boicie ... naprawdę nie ma czego, pierwsze rodziłam przez CC i wszystko odbywa się tak szybko i bezboleśnie że sam poród i zabieg to pestka, na pewno jest trudno potem ale jak sie ma juz malucha przy sobie to wszystko inne jest nieważne. ja się w końcu zdecydowalam na wózek, ufff, kupiliśmy X-lander XA kolor jungle wyprzedaż kolorystyki więc kosztował 1400 więc chyba przyzwoicie, tylko zobaczymy jak na żywo będzie wygladać kolor. Mój starszy synek u dziadków a my przygotwujemy się na maluszka, już bliżej niż dalej. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale się wkurzyłam. Zadzwoniła szwagierka czy nie pomóc mi jutro w przygotowaniach do parapetówki i co w ogóle robię. I wszystko wyglądałoby na jej dobrą wolę i chęć pomocy, aż do momentu kiedy powiedziałam jej że robię jedną sałatkę. Stwierdziła, że mało, że ludzie będą głodni ![]() Ja jak idę do kogoś to nie pytam co robi do jedzenia i czy nie za mało czasem ![]() Będzie 8 osób i mam zamiar zrobić koreczki, sałatkę, śledzie (dwa rodzaje), jajka w majonezie, wędlinki, przekąski typu ogóreczki, grzybki czy kabanosy, jakieś ciasto na szybko. Oprócz tego zapychacze typu chipsy, paluszki. Mało?? Bo ja głupia już jestem...
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaciee uważam ze w zupełności wystarczy. A jak jej mało to niech sama cos przyniesie. U nas sie tak praktykuje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- a tak w ogóle to co wy tak o tym wyjściu ze szpitala i ubrankach? najpierw tam trzeba dotrzec. ![]() a położne nie pomogą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
dziewczyny szukam jakiś fajnych firan dla chłopaków chcę coś delikatnego, te disneyowskie odpadają bo taki woal nie bardzo mi się podoba... wogóle nic mi sie nie podoba jakaś wybredna jestem.... może macie cos ładnego do polecenia
da karo kołderkę kupo pod wymiar łóżeczka, jak będzie za duża to malucha ciężko przykryć, a nie wolisz spiworka albo rożków? ja mialam kupiona cala posciel i kolderke uzylam dopiero jak synek skonczyl rok Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-17 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezczelna. ![]() Od kilku dni strasznie senna jestem i mam wilczy apetyt. Idę może tym razem pozwolą mi zasnąc, bo już 2 podejścia miałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj spokój, ja znam takie ,,ciotki" dobre rady , nic tylko w kosmos takie wysłac!!! impreza jak sie patrzy i nikt napewno głodny nie będzie-a jak ktoś przychodzi się za przeproszeniem nazrec, to sie po prostu zdziwi i już ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- I nie ma naszej zmalowanej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, my zamówiliśmy dla małego zwykłą tiulową firankę ecru, tylko nam Pani doszyła niebieską lamówkę i gdzie nie gdzie małe, niebieskie motylki. Wyszło ślicznie ![]() A co do tej nieszczęsnej, jutrzejszej parapetówki, to wśród moich znajomych nie praktykuje się dania na gorąco (na szczęście ![]()
![]() |
#445 |
BAN stały
|
Kmat, ja mialam pierwszą cesarke i dlatego teraz juz nie chce
![]() zaznacze ze prawie urodzilam naturalnie a cesarka byla ostatecznoscia bo maly nie zmiescil sie w kanale rodnym, wiem co to znaczy rodzic naturalnie, mialam juz parte i glówke bylo widac. Wolę jednak poród naturalny ![]() Fakt ze nie boli ale samo to ze się nie czujesz jest straszne jak dla mnie, strach czy sie dobrze wklują, no i jak to przy operacjach, boję sie komplikacji, i tydzien strasznego bólu brzucha przy poruszaniu sie to nic fajnego. i ogolnie pierwszy miesiąc czuc skutki operacji... a po porodzie naturalnym jezeli Cię nie natna to po kilku godzinach dochodzis do siebie. a przy nacieciu sądze ze to i tak mniejszy bol niz rana pooperacyjna. |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
jaciee a wrzucisz jakies zdjecie?
![]() bartessa to chyba wszystko zależy, moja bratowa rodziła 26 godz, dziecko traciło puls, ona kupe kwi straciła leżala 2 tyg w szpitalu bo nie mogła dojść do siebie pytanie co lepsze? Ja ciągle zastanawiam się jak rodzic, mi gin mówił że jeżeli pierwsza byla cesarka to drugi poród naturalny traktuja jaka probe... wiec pytanie czy probowac imeczyc sie 20 godz zeby potem cie pocieli? Ja cesarke mialam planowana wiec wszystko odbylo sie danego dnia i o planowanej gdz, fakt potem bylo ciezko ale sama mam dylemat co robic Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-17 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Jak mówiłam witam się już z domu
![]() ![]() ![]() Dostałam zdjęcie od Scio, ale nie mam jak wstawić na forum ![]() A jednak się udało !!!!!!!!!! ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-17 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
brunetka - witamy!! Nie ma jak w domu, co?
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuuu nie jest kolorowo,ale dobrze że nikomu się nic nie stało! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja lubie zawsze robić mało, ale że wygląda że jest tego full! i też zawsze robie 1 sałatkę!! Cytat:
![]() WRÓCIŁAM OD ENDO ii zwiększył mi dawkę tabletek do 1,5 mam je brać do końca ciąży, po porodzie zejść do 1 tabletki i ok września/ października zrobić ponownie wyniki i się zgłosić, powiedział że się poprawiło, ale nie jest idealnie ![]() Siedziałam może u niego z 5 min i zarobił 80 zł ![]() ![]() ale martwi mnie coś, albo jestem przewrażliwiona, albo naprawdę się coś dzieje. Carmela opisz mi Twój odpadający czop ![]() Zastanawiam się nad pójściem do gina w poniedziałek... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.