Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 16:45   #421
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A na zakupy następnym razem tylko z mężem (albo kimś 3-cim) a nie sama w taki upał!! Będzie lanie
Normalnie to bym się nie wybrała, ale mąż pracuje do 18-stej, a tu trzeba było pilnie nabyć pieczywo na jutro. Rzadko się sama wybieram, bo mi się często gorzej robi w marketach i innych miejscach publicznych.

A jeszcze na domiar złego nie mogłam ugotować obiadu, bo mi się gaz w butli skończył Ot, taki dzień dziś "na nie"

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-22 o 16:47
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:48   #422
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Normalnie to bym się nie wybrała, ale mąż pracuje do 18-stej, a tu trzeba było pilnie nabyć pieczywo na jutro. Rzadko się sama wybieram, bo mi się często gorzej robi w marketach i innych miejscach publicznych.
3mam za słowo musisz dbać o siebie

cotka - fajny wózeczek i kolory takie "niepstrokate"

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:58   #423
danika
Zakorzenienie

Cotka fajny ten wózek, bardzo ładny a jaka długość gondolki? ma amortyzację?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:09   #424
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Cotka fajny ten wózek, bardzo ładny a jaka długość gondolki? ma amortyzację?
Tzn teraz jak patrzę na all to na zdjęciach wydaje się mało ciekawy, ale na żywo z tż byliśmy zachwyceni. Tym bardziej, że później porównywałam z x-landerem xa i w ogole x-lander mi się nie podobał i zniechęciło nas to, że tak ciężko odczepić spacerówkę i to jak wyglądał po złożeniu.
Ten jest bardzo łatwy w składaniu, wkładaniu spacerówki, fotelika czy gondolki. Gondolka z tego co mówił ma chyba 76cm. Chyba już tż jest tak przekonany, że nie mam co patrzeć na inne amortyzacja niby jest. Ogólnie facet bardzo fajnie nam go opisał, pojeździliśmy po sklepie i miło się prowadziło
Myśleliśmy jeszcze o takim retro firma jakaś na R..., ale raczej ten pierwszy wygrywa na chwilę obecną i cena tylko 1500. Niby mało i trochę się boję czemu taki tani, w końcu w planach była inwestycja 2000-3000 a tu 1500,ale jestem pozytywnej myśli

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-06-22 o 17:11
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:19   #425
julia1906
Raczkowanie

Witam najpierw napisze co u mnie i dlaczego sie nie pojawiałam a pożniej ponadrabiam.

A wiec od poczatku maj zleciał na przygotowaniach do wielkiego dnia który udał sie świetnie (4 czerwiec), jak będe miec zdjecia z sesji która odbyła sie dopiero wczoraj to napewno coś wkleje .
Po całym zamieszaniu z weselem niestety wylądowałam na tydzień w szpitalu, miałam watpliwą przyjemność jazdy karetką. Na szczeście z dzieckiem wszystko w pozadku po licznych badaniach ekg, usg jamy brzusznej itp. została postawiona diagnoza że to refluks żołądkowo- przełykowy na który w czasie ciązy nie ma lekarstwa( ogólnie rzecz biorac nikomu nie życze) . Na szczescie jestem już w domu byłam u mojego gina i potwierdził że dzidzia dobrze się rozwija i nic mu nie grozi wiec kamień z serca.
To chyba po krótce wszystko, mam nadzieje bywać z wami znowu codziennie tylko że internet mi troche świruje .
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:40   #426
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Się zdenerwowałam Pojechałam na godzinkę do Tesco, bo miałam do obskoczenia pocztę, aptekę (a to wszystko w tym samym budynku) i chciałam jeszcze kupić kilka drobiazgów. Jak wyjeżdżałam z domu było znośnie, a jak wyszłam z marketu to upał nieziemski. Czekałam w pełnym słońcu na przystanku, autobus zajechał oczywiście pełny uczniów. Stałam z dwoma siatami, pot lał mi się po twarzy, plecach i brzuchu (aż kurde miałam mokre plamy pod piersiami, ale wstyd) i słabo mi się zrobiło, aż zaczęłam dyszeć. A panowie młodzieńcy wyglądali, jakby tylko czekali, kiedy fiknę Wiem, że powinnam może zwrócić uwagę, ale tak mi źle było, że prawie łzy powstrzymywałam ze złości i jeszcze bym jakimś bluzgiem rzuciła
Co za ciolki jakies niewychowane Moze jednak trzeba bylo zapytac czy ktorys moglby Ci ustapic miejsca czy wola za chwile zbierac Cie z podlogi.

Cytat:
Byłam z tż obejrzeć wózki i biorę chyba bebe-beni 4 runner fioletowo-czarny
Fajny, a odnosnie ceny - te super drogie wcale nie musza byc duzo lepsze, moja bratowa jakies poltora rok temu kupowala wozek w tym przedziale cenowym i swietnie sie trzyma do dzis nie mowiac juz o tym, ze nic mu sie nie dzialo.

Cytat:
Aj nie powinna ci robić wyrzutów z powodu tych 10 kg, przecież to nie dużo na tym etapie ciaży
Zdaje sie, ze to ile powinnysmy max przytyc w czasie ciazy zalezy od naszej wagi wyjsciowej, a dokladniej wspolczynnika BMI. Ja mialam nadwage i powinnam przytyc max 10kg w ciagu calej ciazy, a juz mam +8 wiec na pewno bedzie wiecej. Przez ostatni miesiac 1,8kg, a brakuje jeszcze 2 tygodni do wizyty wiec pewnie znowu dostanie opiernicz, ze za duzo no, ale trudno, owocow na razie nie zamierzam ograniczac, wystarczy, ze slodyczy prawie nie jem i ograniczylam biale pieczywo.
Stary 2011-06-22, 17:41   #427
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Po pierwsze nam to nie będzie miał się gdzie i kiedy nagrzać a po 2 wątpię aby produkowali wózki w tym kolorze jeżeli by się nagrzewały i szkodziły dziecku

Dziękuję
dokładnie tak jak piszesz

Cytat:
to może czerwono - czarny ??

cotka- to teraz na którym roku od października będziesz?
z tych co chce nie ma czerwono czarnych hehe albo czerwony albo czarny
teraz jeszcze czarno fioletowy nam wpadł w oko i szarawy no ale to juz chyba za wiele do decyzji

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Witam najpierw napisze co u mnie i dlaczego sie nie pojawiałam a pożniej ponadrabiam.

A wiec od poczatku maj zleciał na przygotowaniach do wielkiego dnia który udał sie świetnie (4 czerwiec), jak będe miec zdjecia z sesji która odbyła sie dopiero wczoraj to napewno coś wkleje .
Po całym zamieszaniu z weselem niestety wylądowałam na tydzień w szpitalu, miałam watpliwą przyjemność jazdy karetką. Na szczeście z dzieckiem wszystko w pozadku po licznych badaniach ekg, usg jamy brzusznej itp. została postawiona diagnoza że to refluks żołądkowo- przełykowy na który w czasie ciązy nie ma lekarstwa( ogólnie rzecz biorac nikomu nie życze) . Na szczescie jestem już w domu byłam u mojego gina i potwierdził że dzidzia dobrze się rozwija i nic mu nie grozi wiec kamień z serca.
To chyba po krótce wszystko, mam nadzieje bywać z wami znowu codziennie tylko że internet mi troche świruje .
hej witaj u nas z powrotem
gratuluje i zycze szczescia na nowej drodze życia

co do reszty to dobrzeze z dzieckiem ok i ze ogólnie juz lepiej-pewnie błas przerażona, mam nadzieje ze nic po drodze dziac sie juz nie bedzie
znasz płec ?
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 17:48   #428
bruma
Rozeznanie

Hej dziewczyny...ja już po wizycie
Z moim łożyskiem jak na razie w miarę w porządku, na razie się podnosi nie jest to rewelacyjna wysokość, bo 21mm ale to lepsze niż 13mm jak było wcześniej. Prawidłowa lokalizacja łożyska to OK 40mm od ujścia szyjki Mój lekarz stwierdził, że do porodu powinno się jeszcze podnieść. Szyjka też w porządku obecnie ma 34mm.
Synek w porządku, przede wszystkim gin. patrzył na serduszko czy wszystko jest dobrze, patrząc na zeszłotygodniową "zabawę z prądem"

Powoli zaczynam się pakować, bo jutro o 7:00 wyjazd
Oczywiście dalej dostałam zwolnienie

Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

Oddałam indeks. Mam wakacje!!!!
Gratuluję wakacji!!!!! Od dzisiaj spokojne odpoczywanie brzuszkiem do góry

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
hej kochane Mamusie
Nadrobiłam was wreszcie Widze, że na tapecie laktatory i kosmetyki dla dzidziusiów Jeśli chodzi o to pierwsze to po czytaniu opinii innych mam chyba się w laktator zaopatrzę. Bardzo duzo osób poleca firmę Medela.[COLOR="Silver"]
Mi też świeżo upieczone mamy polecają Medele, nie tylko laktator ale również butelki i inne produkty tej firmy Owszem, ich produkty są droższe ale warte swojej ceny

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-06-22 o 17:52
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:17   #429
danika
Zakorzenienie

widzicie laski jak to jest, ciężarnej nie dogodzi wy sie martwicie, że za dużo przytyłyście, ja płaczę, że chudnę

zaraz się zbieramy na wizytę do lekarza ze szpitala w którym chciałabym rodzić. Mam nadzieje, ze powie mi ile mała waży bo się trochę martwie czy ona za mało nie przybiera...prosimy o kciuki

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Bruma cieszę się, że wizyta udana i wszystko z wami ok
Stary 2011-06-22, 18:35   #430
DzastaW
Zadomowienie

a Ja tylko wpadłam Was nadrobić, przywitać się i zmykam =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 18:45   #431
agnyska81
Zakorzenienie

Julia - Sylwia, po pierwsze gratuluję zamążpójścia A po drugie współczuję pobytu w szpitalu. A jakie miałaś objawy? Pewnie się nieźle wystraszyłaś

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...ja już po wizycie
Z moim łożyskiem jak na razie w miarę w porządku, na razie się podnosi nie jest to rewelacyjna wysokość, bo 21mm ale to lepsze niż 13mm jak było wcześniej. Prawidłowa lokalizacja łożyska to OK 40mm od ujścia szyjki Mój lekarz stwierdził, że do porodu powinno się jeszcze podnieść. Szyjka też w porządku obecnie ma 34mm.
Synek w porządku, przede wszystkim gin. patrzył na serduszko czy wszystko jest dobrze, patrząc na zeszłotygodniową "zabawę z prądem"
To bardzo dobre wieści
Mówisz, Medelę mamy polecają? No to może warto się jej bliżej przyjrzeć Ja już byłam prawie zdecydowana, już prawie kliknęłam laktator, ale jakoś się w końcu rozmyśliłam i zwątpiłam, czy dobrze wybrałam

Cytat:
zaraz się zbieramy na wizytę do lekarza ze szpitala w którym chciałabym rodzić. Mam nadzieje, ze powie mi ile mała waży bo się trochę martwie czy ona za mało nie przybiera...prosimy o kciuki
No to za dużą dziewczynkę

Stary 2011-06-22, 18:55   #432
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

Oddałam indeks. Mam wakacje!!!!

I przyszła mi paczka od tego sprzedawcy którego dwa razy polecałam. I jestem bardzo zadowolona. Wszystko w woreczkach strunowych, skarpetki gratis ( szkoda, że zielone ) jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja właśnie od początku bardzo chciałam czarny, ale i tu i na żywo każdy pytał czy się nie będzie nagrzewał. W sumie jak ma się nagrzewać w zimie i wiosną bo pewnie później i tak przerzucę się na spacerówkę to luzik. Bardzo bym chciała jakiś czarno-szary, albo czarno-fioletowy.

Właśnie tż namawiam żebyśmy pojechali oglądać
Cotka gratuluję i nie ma to jak wakacje
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

czy ty może w Lubelskim mieszkasz hehe na koniec roku miałam zatrzęsienie dla nauczycielek w kwestii biżuterii
nie Małgosiu ja z warmińsko-mazurskiego ale naprawde pierwszy raz dostała taki prezencik wogóle to fakt, ze grupa była bardzo zgrana i rodzice także, w trójce babeczki też bardzo obrotne no nic, aż żal jest się rozstawać

a ja wróciła właśnie z działki, mama mnie pociągnęła i padam na ryjek bede teraz pazury malować, chociaż mi sie nie chce
Stary 2011-06-22, 19:06   #433
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cotuś wózek naprawdę super wygląda i tylko się cieszyć ze tak przystepny cenowo My z wózkiem jesteśmy ejsczze daleko w tyle... Narazie chyba zakupimy łóżeczko http://allegro.pl/alltimax-radek-vii...660300774.html

A tutaj pozytywne opinie o Medeli https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...dukt=16&next=1
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:27   #434
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a co do wózka to pierwsze co to mój tz ze sie bedzie nagrzewał, sprzedawca w sklepie i moje kolezanka powiedzieli ze własnei nie
no i teraz sie zastanawiamy czerwony czy czarny
Aa2 a jaki dokładnie???

Cotka gratuluje oddania indeksu.
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:33   #435
19natka88
Zakorzenienie

Wróciłam Miałam pierwszeństwo na egzaminie z czego się okropnie cieszę bo w kolejce było jakieś 60 osób Wstąpiłam do Auchana po te pieluchy - to co ludzie wyprawiają to jednym słowem MASAKRA - co niektórzy zachowują się jakby sklepy miały być tydzień pozamykane Poszłam do kasy dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych i na 5 stojących tam osób byłam jedyną, która faktycznie powinna tam stać, no i oczywiście wszyscy się gapili ale przepuściła mnie tylko jedna babka
Ale kupiłam jeszcze chusteczki wilgotne i małą butelkę Avent Matko jakie te pampesiaki są malusieńkie

Martusiaaa21 Dziękuję, przydały się Spóźniony czy nie Tż na pewno się ucieszy

gerda dziękuję za kciuki

agnyska81
W mojej wsi tylko Lewiatan jest A Auchan tylko po drodze do szkoły, co się niedługo skończy, a szkoda.
Biedna Mnie najbardziej wkurza to, że wszyscy się gapią ale ustąpić to już nikt nie chce

cotynato bardzo ładny wózek

julia1906 dobrze, ze już wszystko w porządku Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

bruma świetne wieści Oby się podniosło tyle ile trzeba I udanych wakacji.

danika chudniesz? U mnie waga w miejscu czyli niewiele lepiej
A mała na pewno rośnie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:42   #436
thelilah
Zadomowienie

cotynato ładniutki wózek

mnie osobiście całe czarne wózki się nie podobają, może przez to, że te co oglądaliśmy były nie za ciekawe, ale często widzę mamy z wózkami w tym kolorze i niektóre są naprawdę fajne
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:48   #437
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Właśnie wróciło moje dziecko ze szkoły i powiedziało, że koniecznie muszę jutro iść na zakończenie roku (na 8:30), bo dostanę list gratulacyjny od pani dyrektor (w związku z wynikam i w nauce i sukcesami w różnych konkursach mojej Julci). Taką mam zdolną bestię.
Gratuluję takiej zdolnej córci

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Kochanie byłam codziennie (uzależnienie to uzależnienie jednak ) ale miałam/mam w sumie nadal kupę problemów i zero chęci na pisanie
Mam nadzieję, że to wszystko sa problemy, które uda się wkrótce rozwiązać

Cytat:
hmmm.... pierwszy raz takie coś widzę chyba u mnie w regionie nie jest to zbyt popularny deserek
Danika, a skąd jesteś? Ja też pierwsze widzę te szyszki

Natka, w mojej wsi to szkoda gadać, bo mamy tylko dwa małe spożywczaki z cenami z kosmosu, a w sąsiedniej wiosce nawet jest piekarnia Ja zawsze jeżdżę na zakupy do TG, skąd pochodzę i często mówię "w moim mieście" choć już tam 6 lat nie mieszkam.

Zmykam, dobranoc

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-22 o 19:52
Stary 2011-06-22, 19:58   #438
lullaby_ml
Zakorzenienie

Jej, nie mam autentycznie dzisiaj weny, chyba sie do was tu na ogolny nie wbije
Stary 2011-06-22, 20:01   #439
Ahya
Raczkowanie

Cotynato, gratulacje z wakacji W końcu możesz skupić się tylko na maluchu.

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Wróciłam Miałam pierwszeństwo na egzaminie z czego się okropnie cieszę bo w kolejce było jakieś 60 osób Wstąpiłam do Auchana po te pieluchy - to co ludzie wyprawiają to jednym słowem MASAKRA - co niektórzy zachowują się jakby sklepy miały być tydzień pozamykane Poszłam do kasy dla kobiet w ciąży i niepełnosprawnych i na 5 stojących tam osób byłam jedyną, która faktycznie powinna tam stać, no i oczywiście wszyscy się gapili ale przepuściła mnie tylko jedna babka
19Natka, mi do tej pory 3 razy się zdarzyło, że ktoś mi ustąpil - raz facet w busie, raz kobieta w kasie a sama była z wózkiem i małym dzieckiem i raz młoda dziewczyna w sklepiku. A w kasach z pierwszeństem to panuje taka znieczulica, że jak ktoś zobaczy że faktycznie masz pierwszeństwo, bo jesteś w ciąży, niepełnosprawna czy z wózkiem, to czym prędzej odwracają głowę, abys przypadkiem na nich nie patrzyła i nie wywierała presji. Ja sama raz ustąpiłam w kolejce na badania krwi dziewczynie w większej ciążu ode mnie, specjalnie na glos pytając czy przypadkiem źle się nie czuje i że niech wchodzi od razu. Bo wyglądała słabo. Reszta tylko odwróciła wzrok.

Meldunek po badaniach - morfologia może być, leukocyty trochę podniesione, reszta ok. Usg na 7 lipca, więc zobaczę się z Emi na ekranie. Już nie moge się doczekać...
Stary 2011-06-22, 20:16   #440
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka, w mojej wsi to szkoda gadać, bo mamy tylko dwa małe spożywczaki z cenami z kosmosu, a w sąsiedniej wiosce nawet jest piekarnia Ja zawsze jeżdżę na zakupy do TG, skąd pochodzę i często mówię "w moim mieście" choć już tam 6 lat nie mieszkam.

Zmykam, dobranoc
U mnie piekarnia pod nosem akurat

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Czasami też mam taki dzień

Ahya tak to wygląda niestety Chociaż nie zawsze jest tak źle, moja grupa na studiach bardzo o mnie dba I już się cieszą, ze mam poprawkę we wrześniu bo chcą Michasia zobaczyć
Dobrze, że wyniki ok

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-22, 20:22   #441
lullaby_ml
Zakorzenienie

wlasnie sie rozpetala burza, wylaczyl sie prad a ja sie boje bo jestem sama w domu
Stary 2011-06-22, 20:22   #442
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Aaa, wróciłam z wizyty i jestem zła jak ... no zła

Dziecię moje waży już 1384g czyli już kawał chłopa. Wychodzi mi z usg że to 29 tydzień, czyli tak jakbym wchodziła w 30 Termin porodu przesunął się niby na 3.09, no zobaczymy

Oczywiście wód płodowych za mało, mimo, że piję i piję. Nie dało się nagrać filmiku, nawet zdjęcia nie mam mały jadł sobie nogę i oczywiście nie chciało mu się przypozować i teraz muszę notować ile piję, żeby pić więcej i uzupełnić mu wody.

I oczywiście waga mnie zdołowała. Babka przy tż powiedziała, że słodkiego nie powinnam bo za dużo przytyłam, że to już 10kg , że owoców też w większości lepiej nie tylko warzywka. Tż podsłyszał i oczywiście musiałam strajk przy warzywniaku zrobić żeby mi truskawki i czereśnie kupił. tragedia
ale lekarz a tż też powinien trochę Cię poprzeć- przecież to witaminki i gratuluję oddania indeksu i dużego Filipka

byłam dziś u kuzynki i miała bób, powiedziała żebym się poczęstowała a była sąsiadka i mówi że w ciąży nie powinno się bobu jeść. Tż się wkurzył (wie że bób lubię i kazał mi sobie trochę wziąć-żebym nie słuchała takiego gadania zwłaszcza jak wie że wy bób jecie) ale dzieci go ubiegły i mi przynosiły po cichu

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Ja własnie wrócilołam z zakończeniia roku w mojej zerówce...słodkie te moje dzieciaczki, aż żal sie z nimi rozstawać o one takie smutne jakieś były przytachałam do domu cały pęk kwiatów, czekoladki na które już mi ślinka czeka i dostałam piekny komplet biżuterii szok

Teraz chwilka odpoczynku i biore się za prasowanie

Cotka ślicznie Filipek rośniea wody pij ile sie da na zdrowie

Aj i słuchajcie wybraliśmy wkońcu z TŻ imię dla naszego małego co do czego to wyszło całkiem inne, ale obydwoje sie w nim zakochaliśmy..i uwaga uwaga będzie Fabian dla TŻ oczywiście najbardziej podoba się zdrobnienie Fabi lub Fabio hehehe odrazu zrobił porównanie do jakiegoś piłkareza i taj już zostało
ładne imię

Cytat:
Świetnie! Bardzo się cieszę

Czemu w moim mieście nie ma Auchana? Mamy tylko Tesco (najbardziej pasuje mi tam dojazd) Kaufland i Carrefour, czyli marny wybór.

Łii, spokojna głowa, oni się pewnie dowiedzą przede mną, że rodzę, bo mają wtyki w postaci mojej cioci

Gratuluję zakończenia roku!

A tego polecanego może by do linków dodać?

I tak na pewno się ucieszy, że o nim pomyślałaś

Soniu, miło Cię widzieć znowu Przypadłość chyba masakryczna (nie znam z autospsji na szczęście) i oby to już był koniec Twoich przebojów ciążowych

Się zdenerwowałam Pojechałam na godzinkę do Tesco, bo miałam do obskoczenia pocztę, aptekę (a to wszystko w tym samym budynku) i chciałam jeszcze kupić kilka drobiazgów. Jak wyjeżdżałam z domu było znośnie, a jak wyszłam z marketu to upał nieziemski. Czekałam w pełnym słońcu na przystanku, autobus zajechał oczywiście pełny uczniów. Stałam z dwoma siatami, pot lał mi się po twarzy, plecach i brzuchu (aż kurde miałam mokre plamy pod piersiami, ale wstyd) i słabo mi się zrobiło, aż zaczęłam dyszeć. A panowie młodzieńcy wyglądali, jakby tylko czekali, kiedy fiknę Wiem, że powinnam może zwrócić uwagę, ale tak mi źle było, że prawie łzy powstrzymywałam ze złości i jeszcze bym jakimś bluzgiem rzuciła
z takimi ludźmi czasami szkoda się wdawać w dyskusje, czasami mają takie bez sensu argumenty że głowa mała! tylko się człowiekowi ciśnienie podnosi

Cytat:

wszystkiego najlepszego, swoją drogą musiałaś się strachu najeść

Cytat:
widzicie laski jak to jest, ciężarnej nie dogodzi wy sie martwicie, że za dużo przytyłyście, ja płaczę, że chudnę

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Bruma cieszę się, że wizyta udana i wszystko z wami ok

wkurzyłam sie na kuzynkę (do jej przechwalania się jakoś przywykłam) ale przesadza. Jedzie jutro znów na truskawki ale nie zbierać bo zbiór się kończy tylko na grilla pożegnalnego! bo ma być super imprezka i jeszcze dzieci ze sobą ciągnie tam, a wróci w niedziele- szkoda mi ich

pisałam do mamuś z innych wątków (odchowalni) o to czy mogły by dodać jakieś opinie TU i powiedziały że spróbują pomóc nam i jakby co to żeby się ich pytać służą pomocą miło tak
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:31   #443
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
cotynato ładniutki wózek

mnie osobiście całe czarne wózki się nie podobają, może przez to, że te co oglądaliśmy były nie za ciekawe, ale często widzę mamy z wózkami w tym kolorze i niektóre są naprawdę fajne
I powiem wam, że mi ten facet czarne odradził i w sumie mądrze gada Bo ja sobie myślałam, że jak zimę przechodzę w gondolce a później spacerówka to co ma się grzać. Ale on mówi, że jak się wózek zostawi a mały już chodzi to się masakrycznie nagrzewają- i w sumie racja. Ninka którą się opiekowałam miała szaro-zielony i on się nagrzewał czasami a co dopiero czarny A każdym razie ja już chyba mam to z głowy bo ten co wybraliśmy to ma jakąś ubogą gamę kolorystyczną i czerni tam ni ma

Wymianka.
Stary 2011-06-22, 20:38   #444
julia1906
Raczkowanie

Moje objawy przed wyladowaniem w szpitalu duży ucisk plus pieczenie w mostku promieniujace pod zebra i plecy, silne nagłe wymiotu i trudności z oddychaniem. Miałam dwa takie ataki przed szpitalem w szpitalu kolejne 3 a po wyjściu na szczescie jak do tej pory tylko jeden. Teraz jestem juz troche spokojniejsza bo wiem co mnie czeka przy ataku ale i tak jak zaczyna cos bolec to ogarnia mnie panika. Mam nadzieje ze nie dostane takiego ataku w miejscu publicznym az strach wychodzic.

Mam pytanie do dziewczyn z tarnowa gdzie chodzicie do szkoły rodzenia??

A i moge z czystym sumieniem polecić stary szpital pod wzgledem opieki medycznej.
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:48   #445
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie sie rozpetala burza, wylaczyl sie prad a ja sie boje bo jestem sama w domu

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
pisałam do mamuś z innych wątków (odchowalni) o to czy mogły by dodać jakieś opinie TU i powiedziały że spróbują pomóc nam i jakby co to żeby się ich pytać służą pomocą miło tak
Za jakiś czas będzie bardzo przydatne to miejsce narazie faktycznie mało opinii.

A ja mam pytanko: czy któraś z was kupiła/będzie kupować pampersy w rozmiarze 1?
Bo ja dzisiaj wzięłam taką mniejszą paczką ale nie wiem czy dobrze zrobiłam

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-22, 20:51   #446
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
ja też przepraszam zatem i żegnam się...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 20:58   #447
danika
Zakorzenienie

hej wróciliśmy własnie od nowego doktorka - spoko gość w sumie troche mi dziwnie rezygnować z tamtej lekarki bo byłam zadowolona ale będę chciałą rodzić w innym szpitalu niż ona pracuje.

młoda rośnie, ma juz 950 gramów wiec super jak na początek 27 tyg. Serducho bije pięknie, przpływy w mózgu w porządku. Szyjki nie mierzył ale powiedział, że ok i kazał się nadmiernie nie przejmować cukrzycą

A jutro zaczynamy III trymestr

musze popatrzeć na tą Medele jak mówicie, że najlepsze - na razie myślałam o TT

Cytat:

Mam pytanie do dziewczyn z tarnowa gdzie chodzicie do szkoły rodzenia??

A i moge z czystym sumieniem polecić stary szpital pod wzgledem opieki medycznej.
GRATULACJE z okazji ślubu i dobrze, że już jesteś po akcji ze szpitalem i wszystko ok z maluchem

ja chodzę do Elżbiety Skrzyniarz i jestem super zadowolona jak na razie 300 za 8 tygodni, po 2 spotkania w tyg po 1,5 h. Teraz od lipca zacznie się nowa grupa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 21:02   #448
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze, dziewczyny ktoś znalazł wózek z gondolką dłuższą niż 77?

Wymianka.
Stary 2011-06-22, 21:02   #449
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Za jakiś czas będzie bardzo przydatne to miejsce narazie faktycznie mało opinii.

A ja mam pytanko: czy któraś z was kupiła/będzie kupować pampersy w rozmiarze 1?
Bo ja dzisiaj wzięłam taką mniejszą paczką ale nie wiem czy dobrze zrobiłam
buuu

Cytat:
ja też przepraszam zatem i żegnam się...
Stary 2011-06-22, 21:05   #450
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, dziewczyny ktoś znalazł wózek z gondolką dłuższą niż 77?
jedo fyn ma 80 i chyba jest największy. ale ma brzydką spacerówkę i niską budę w spacerówce. Mała mojej kumpeli ma 13 miesięcy i ma tą budę nad samą głową, a nie jest jakaś szczególnie duża
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości