Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 11:37   #391
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Hej hej! Nadrabiam Was po troszeczku Wczoraj dopiero wieczorem się do kompa dorwałam, ale nawet na wątku nie pobuszowałam. Byłam z mężem w ZOO, tak się zmęczyłam, że wieczorem zasnęłam jak kamień Dawno tak dobrze nie spałam.
I obkupiłam się allegrowo Komoda dla dziecka, zapas majtek i trzy pary butów na lato (bo coś mi wyszły i mam tylko dwie pary japonek do wyboru, czyli trochę marnie).
Wpadły dziś do mnie dzieci sąsiadów i K. lat 6 wbiegł do sypialni (ot, takie niewychowane dziecko mają) i pyta po co mi łóżeczko jak dla małego dziecka. Siostra go uświadomiła, że przecież będę mieć niedługo małe dziecko. Więc K. mówi "To jak urodzisz, to mi powiedz"

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Kiedyś obiecałam swój brzuchol, więc jeśli mi się udało go dobrze wstawić to będzie a jak nie to sorki ale jestem laikiem na tym wizażu i dopiero się uczę
Bardzo ładnie wyglądasz

I zdjęcia Dzasty też mi się podobały

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Po wizycie: szyjka zamknięta, długość bez zmian, ale delikatnie zmiękła - mam się nie przejmować jakoś bardzo, ale oszczędzać w miarę możliwości. Mały ułożony główką w dół i waży już 1600 gram - od terminu odbiega o tydzień do przodu czyli ciągle jestem sierpniówką Moja waga w miejscu, gin zadowolony, sypał komplementami, że mam ładny i całkiem spory brzuszek
Hihi x 3 Widzę, że wizyta bardzo udana

Cytat:
A i powiedzcie mi czy 43 zł za 94 pieluchy z Pampersa to dużo czy mało?
Ostatnio zaczęłam przeliczać Pampersy z różnych pakietów (i w promocjach marketowych i allegrowe) na cenę za sztukę i przeważnie wychodzą 60-parę groszy za jeden. Te co podałaś 45 groszy, więc tanioszka

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-06-22 o 11:42
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:40   #392
gerda
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
ja tam w nich wierzę, że z kupką sobie poradzą

Odnośnie kosmetyków jeszcze, poszukałam w KWC i o dziwo najbardziej polecanym do mycia jest żel-szampon z Rossmana KLIK Tylko tu się dziewczyny wypowiadają po użyciu go na sobie a nie na dziecku
ja też, ale jego mina będzie bezcenna

siostra mieszka w Niemczech i mówiła, że dużo osób sobie chwali właśnie te kosmetyki dla niemowląt

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:41   #393
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja również się melduję po wizycie
szyjka 3,3cm (2 tyg temu 2,5), domknięta. Z małym wszytsko ok. Gin mnie za długo nie badał bo nie byłam na dzisiaj zarejestrowana, tylko do kontorli miałam przyjść.
Ale mi to ogólnikowe - wszystko jest super - w zupełności wystarczyło żeby

Dobranoc, nadrobię Was jutro
super, że z szyjką oki i jest domknięta
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
hahah

A wiecie że jestem bogatsza o jeden wpis, i to 5,5 a jutro idę po kolejny i zaczynam opierniczanie roku? I jeszcze jutro wizyta i film 3d, no żyć nie umierać normalnie
co za zdolniachano to dziś pijemy za zakończenie semestrui widzisz jak się wszystko pięknie ułożyło i trzymam za wizytę
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
hello

ja mam takie pytanie do Poznanianek czy znacie jakiś sklep albo hurtownie w poznaniu lub okolicy, gdzie można kupić wszystko na raz dla naszych dzidzioli no i oczywiście dobrej cenie
o ja też chętnie się dowiem
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
witajcie
Lullaby dzięki za adres tego sklepu dziecięcego przejżę na pewno
Od rana mój ukochany tatuś skutecznie "poprawił" mi humor... jak zwykle o pierdoły, ale można się zagotować.

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:47   #394
gerda
Zadomowienie

Agnyska to teraz jak nic musisz poinformować małego sąsiada o porodzie i narodzinach

bruma ładny wózek

Stary 2011-06-22, 11:47   #395
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
miałam robić odwyk od forum , ale i tak tu właze i tak wiec jestem

co do wózków to ja tez nei byłam za czarnym ale jak zobaczyłam w sklepie czarny to wyglądał super dodatkowo koleżanka ma i mówię ze naparwde sie sprawdza

Cotka
co do kilogramów to w sumie bezsensu ze sie czepia moja kolezanka jak była w 5 miechu miała juz ponad 10 na plusie i nikt nic nie gadał , to zalezy od tego jaką sie ma wage wyjściową i jak organizm reaguje a wiadomo kazdy ma inaczej Ty mozesz przytyc duzo i po poropdzie od razu Ci zniknie a ktos moze przytyc mało ale po porodzie niestety to zostani9e bedzie sie męczył z rzucaniem wagi hehe

SONIA cieszę sie ze jesteś kurde mam nadzieje ze dolegliwosci Ci mina i juz dopiero do porodu pojedziesz do szpitala, a swoją drogą to przynajmniej znasz dobrze szpital gdzie bedziesz rodzic
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:50   #396
81gosia
Zadomowienie

co do pielegnacji

Ostatnio obserwowałam koleżankę przy dziennym zmienianiu pieluszki i chyba się zmieniły metody dbania o higienę. Umyła małą (2 tygodniowe dziecko) czystą wodą przy pomocy wacika wytarła i założyła nową pieluszkę.
Podobno na początku stosowała wilgotne chusteczki ale zrezygnowała. Nie wiem jak to jest u nich po kąpieli. Na razie korzysta tylko z Pampersów.

Jak rok temu byłam u innej koleżanki to były nawilżane chusteczki i sudokrem i z 5 minut wycierania, żeby na pewno było sucho. I tu wiem że i zasypki czesto były grane - ale dziecko chowane w tetrze.

nie wiem czy rodzaj pieluszki wpływa na stosowanie kremow i zasypek, ale fajnie by było gdyby można to ograniczyć do minimum

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
:
Odnośnie kosmetyków jeszcze, poszukałam w KWC i o dziwo najbardziej polecanym do mycia jest żel-szampon z Rossmana KLIK Tylko tu się dziewczyny wypowiadają po użyciu go na sobie a nie na dziecku
ja z tej serii mam krem do brzuszka i na razie jestem zadowolona
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:52   #397
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
no milusio, że jesteś

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:54   #398
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jezuuu , dziewczyny!!

Oddałam indeks. Mam wakacje!!!!

I przyszła mi paczka od tego sprzedawcy którego dwa razy polecałam. I jestem bardzo zadowolona. Wszystko w woreczkach strunowych, skarpetki gratis ( szkoda, że zielone ) jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
co do wózków to ja tez nei byłam za czarnym ale jak zobaczyłam w sklepie czarny to wyglądał super dodatkowo koleżanka ma i mówię ze naparwde sie sprawdza
Ja właśnie od początku bardzo chciałam czarny, ale i tu i na żywo każdy pytał czy się nie będzie nagrzewał. W sumie jak ma się nagrzewać w zimie i wiosną bo pewnie później i tak przerzucę się na spacerówkę to luzik. Bardzo bym chciała jakiś czarno-szary, albo czarno-fioletowy.

Właśnie tż namawiam żebyśmy pojechali oglądać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:58   #399
AgnesD
Rozeznanie

cotka gratulacje z okazji oddania indeksu, no to teraz zasłużone wakacje
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 11:58   #400
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

--
gratuluję

Stary 2011-06-22, 11:59   #401
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
no milusio, że jesteś
tęskniłam

Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

I przyszła mi paczka od tego sprzedawcy którego dwa razy polecałam. I jestem bardzo zadowolona. Wszystko w woreczkach strunowych, skarpetki gratis ( szkoda, że zielone ) jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Ja właśnie od początku bardzo chciałam czarny, ale i tu i na żywo każdy pytał czy się nie będzie nagrzewał. W sumie jak ma się nagrzewać w zimie i wiosną bo pewnie później i tak przerzucę się na spacerówkę to luzik. Bardzo bym chciała jakiś czarno-szary, albo czarno-fioletowy.

gratuluje oddania indeksu

a co do wózka to pierwsze co to mój tz ze sie bedzie nagrzewał, sprzedawca w sklepie i moje kolezanka powiedzieli ze własnei nie
no i teraz sie zastanawiamy czerwony czy czarny
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 12:03   #402
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Właśnie wróciło moje dziecko ze szkoły i powiedziało, że koniecznie muszę jutro iść na zakończenie roku (na 8:30), bo dostanę list gratulacyjny od pani dyrektor (w związku z wynikam i w nauce i sukcesami w różnych konkursach mojej Julci). Taką mam zdolną bestię
jaka zdolna córka no to mama koniecznie musi iść
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
A pochwale sie, dziś przyszły moje ostatnie zakupy na all, czyż nie są słodkie te maciupkie ciuszki jeszcze czekam na jedna wysyłkę
super ciuszki

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-22, 12:04   #403
cotynato
Zakorzenienie

Po pierwsze nam to nie będzie miał się gdzie i kiedy nagrzać a po 2 wątpię aby produkowali wózki w tym kolorze jeżeli by się nagrzewały i szkodziły dziecku

Dziękuję

Wymianka.
Stary 2011-06-22, 12:19   #404
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
no i teraz sie zastanawiamy czerwony czy czarny
to może czerwono - czarny ??

cotka- to teraz na którym roku od października będziesz?

Stary 2011-06-22, 12:24   #405
19natka88
Zakorzenienie

Jakoś mi niedobrze i ciepło i dziwnie

bruma
mimo, że nie gustuję w ciemnych wózkach Twój mi się bardzo podba

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej hej! Nadrabiam Was po troszeczku Wczoraj dopiero wieczorem się do kompa dorwałam, ale nawet na wątku nie pobuszowałam. Byłam z mężem w ZOO, tak się zmęczyłam, że wieczorem zasnęłam jak kamień Dawno tak dobrze nie spałam.
I obkupiłam się allegrowo Komoda dla dziecka, zapas majtek i trzy pary butów na lato (bo coś mi wyszły i mam tylko dwie pary japonek do wyboru, czyli trochę marnie).
Wpadły dziś do mnie dzieci sąsiadów i K. lat 6 wbiegł do sypialni (ot, takie niewychowane dziecko mają) i pyta po co mi łóżeczko jak dla małego dziecka. Siostra go uświadomiła, że przecież będę mieć niedługo małe dziecko. Więc K. mówi "To jak urodzisz, to mi powiedz"

Bardzo ładnie wyglądasz

I zdjęcia Dzasty też mi się podobały

Hihi x 3 Widzę, że wizyta bardzo udana

Ostatnio zaczęłam przeliczać Pampersy z różnych pakietów (i w promocjach marketowych i allegrowe) na cenę za sztukę i przeważnie wychodzą 60-parę groszy za jeden. Te co podałaś 45 groszy, więc tanioszka
Dzieci są niemożliwe Udana wizyta
Dzisiaj zamierzam kupić pakę tych pampersów i może butelkę jakąś już kupię
No to w Rossmanie też są nie najdroższe Pampersy bo wychodzą po 50gr/szt.

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja też, ale jego mina będzie bezcenna

siostra mieszka w Niemczech i mówiła, że dużo osób sobie chwali właśnie te kosmetyki dla niemowląt
ja mam z tej serii balsam przeciw rozstępom i jestem zadowolona

aa2 zaglądaj częściej Bo przy odwyku jak się coś nagle odstawi to wiesz, większy szok dla organizmu

Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

Gratuluję i strasznie zazdroszczę Ja mam dzisiaj ustny z angielskiego
Mi przyszła pościel I gdyby nie to że łóżeczko stoi na strychu i nie da się tam wytrzymać więcej niż 5 minut najchętniej bym to już wszystko ubrała

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 12:41   #406
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja jak narazie kompletuje nadmiar slodyczy w organizmie..

Cytat:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/szyszki3

wydają się prościutkie, aż chyba sama jutro zrobię
ja też nie znam tego przepisu, ale zapiszę sobie i na pewno w najbliższej przyszłości zrobięwyglądają mega apetycznie
Cytat:
Apropo mleczarni Kupujecie od razu laktatory?
mi kuzynka pożyczy, bo ona niedawno urodziła i na nie potrzebuje
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!!!!
Nawet nie będę starała się Was nadrobić, bo to nierealne!!!!
Wczoraj wróciłam ze szpitala.
Schodzi mi piasek z lewej nerki. Teraz już prawie wcale nie boli, tylko coś tam czuję po lewej stronie, ale ataki były okropne!!!! Myślałam, że sobie odgryzę tą lewą stronę!!!!
Czuję się jakbym siedziała na bombie.... ale mam nadzieję, że już te ataki mam za sobą!!!
ojejku jaka historia, współczuję bólu oby było już wszystko dobrze

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Aaa, wróciłam z wizyty i jestem zła jak ... no zła

Dziecię moje waży już 1384g czyli już kawał chłopa. Wychodzi mi z usg że to 29 tydzień, czyli tak jakbym wchodziła w 30 Termin porodu przesunął się niby na 3.09, no zobaczymy

Oczywiście wód płodowych za mało, mimo, że piję i piję. Nie dało się nagrać filmiku, nawet zdjęcia nie mam mały jadł sobie nogę i oczywiście nie chciało mu się przypozować i teraz muszę notować ile piję, żeby pić więcej i uzupełnić mu wody.

I oczywiście waga mnie zdołowała. Babka przy tż powiedziała, że słodkiego nie powinnam bo za dużo przytyłam, że to już 10kg , że owoców też w większości lepiej nie tylko warzywka. Tż podsłyszał i oczywiście musiałam strajk przy warzywniaku zrobić żeby mi truskawki i czereśnie kupił. tragedia
Cotka synuś zdrowo rośnie i jaki duży jest i termin na początek września, może się okaże, że sierpniówka będzieszto pij dużo wody, a waga to chyba dobra, 1okg przez 30tyg to chyba oki
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
raczej tak, pamiętam jaki miałam nawał pokarmu 3-4 dniu po porodzie, pozyczałam laktator, cycory miałam twadre jak głaz, co mogło doprowadzić do zapalenia piersi, wiec :klepanie, masowanie, przykładanie kapusty i laktator był niezastępiony

oim zdaniem na początek jak najmniej kosmetyków tzn. sudocrem, płyn do kąpieli z szamopnem 2w1 i oliwka,lub balsam dla dziecka(od pierwszego dnia życia)-oczywiście wszystko z atestami i jak najmniej naperfumowane.
Prawdopodobnie zakupie z Nivea Baby, a co do J&J to sie do końca nie zgodze-moja córa dostała (jak miała 2 miesiące) żel i balsam J&J (taki fioletowy-lawendowy) i nie miała na niego wogóle uczulenia.
Każde maleństwo jest inne, jednego będzie uczulać J&J innego Nivea czy Bambiono-trzeba poprostu wypróbować i czekać na reakcje

Co do pepka: spirytus lub taki płyn fioletowo farbujący(yyy..nazwa mi uciekła!) i wietrzenia pępuszka+ dobrze oblane pepkowe przez tatusia ( tu żartuje )

Dzisiaj zrobiłam sobie wolne od pracy..zatoki dalej mnie trzymają nie chcą za bardzo schodzićCóra ma już się lepiej- dziękuje dzisiaj poszła ostatni dzień do przedszkola.

z wózkami mam podobnie, tak jak pisałam wcześniej zmieniłam tako warrior na tańszy odpowiednik bebe mx, tylko musze wybrac dzisiaj kolor i zadzwonić do babki by mi zarezerwowała wózek na piątek- a jestem w czarnej kropce z kolorkiem
dzięki kochana za wszystkie rady
Cytat:
Witam mamuśki

Ja własnie wrócilołam z zakończeniia roku w mojej zerówce...słodkie te moje dzieciaczki, aż żal sie z nimi rozstawać o one takie smutne jakieś były przytachałam do domu cały pęk kwiatów, czekoladki na które już mi ślinka czeka i dostałam piekny komplet biżuterii szok

Teraz chwilka odpoczynku i biore się za prasowanie

Cotka ślicznie Filipek rośniea wody pij ile sie da na zdrowie

Aj i słuchajcie wybraliśmy wkońcu z TŻ imię dla naszego małego co do czego to wyszło całkiem inne, ale obydwoje sie w nim zakochaliśmy..i uwaga uwaga będzie Fabian dla TŻ oczywiście najbardziej podoba się zdrobnienie Fabi lub Fabio hehehe odrazu zrobił porównanie do jakiegoś piłkareza i taj już zostało
jakie słodkie dzieciaczki i ile prezentów dostałaś i gratulacje wyboru imienia

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-22, 12:58   #407
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko!!!! ja wchodziłam przed ciążą i było mi ciężko - teraz bym się nie "Zakulała"
tylko schodziłam na górę wjechałam windą też bym wejść nie dała rady
Cytat:
dzień dobry

Cotka
co do kilogramów to w sumie bezsensu ze sie czepia moja kolezanka jak była w 5 miechu miała juz ponad 10 na plusie i nikt nic nie gadał , to zalezy od tego jaką sie ma wage wyjściową i jak organizm reaguje a wiadomo kazdy ma inaczej Ty mozesz przytyc duzo i po poropdzie od razu Ci zniknie a ktos moze przytyc mało ale po porodzie niestety to zostani9e bedzie sie męczył z rzucaniem wagi hehe

SONIA cieszę sie ze jesteś kurde mam nadzieje ze dolegliwosci Ci mina i juz dopiero do porodu pojedziesz do szpitala, a swoją drogą to przynajmniej znasz dobrze szpital gdzie bedziesz rodzic
hej Asiu
Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

no to wakacje no mój mąż się uparł na czarny z czerwoną wyściółką, a ja jakoś nie jestem przekonana, jakoś ten czarny mi się dziwnie kojarzy, ale może przesadzam
Cytat:
Jakoś mi niedobrze i ciepło i dziwnie
mam dzisiaj ustny z angielskiego
Mi przyszła pościel I gdyby nie to że łóżeczko stoi na strychu i nie da się tam wytrzymać więcej niż 5 minut najchętniej bym to już wszystko ubrała
za egzamin

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Lulla a ta hurtownia koło poznania co podałaś linka to ma dużo wózków do wyboru? bo na stronie jest tylko kilka

Ale tu pusto dzisiaj...
Kurcze zamówiłam dla męża T-shirt na dzień taty i dupa nie doszedł dziś... dostanie spóźniony prezent niestety

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-22 o 13:36
Stary 2011-06-22, 13:58   #408
gerda
Zadomowienie

faktycznie cisza tu, na zewnątrz takie słoneczko, więc pewnie mamusie spacerują

natka
za angielski

Martusia
to prezent dla męża się trochę odwlecze w czasie, ale i tak pewnie będzie zadowolony

Stary 2011-06-22, 14:05   #409
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie cisza tu, na zewnątrz takie słoneczko, więc pewnie mamusie spacerują

natka
za angielski

Martusia
to prezent dla męża się trochę odwlecze w czasie, ale i tak pewnie będzie zadowolony
U mnie pada.
I tż mnie wkurza. Masakra jaki on jest leniwy
A co lepsze od 2h wyciągam go do oglądania wózka

Wymianka.
Stary 2011-06-22, 14:24   #410
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Ale tu pusto dzisiaj...
Kurcze zamówiłam dla męża T-shirt na dzień taty i dupa nie doszedł dziś... dostanie spóźniony prezent niestety
U mnie to samo była pani listonoszka z paczką, już się cieszyłam że t-shirt przyszedl, rozpakowuję a tu pieluszki flanelowe i nakładki na sedes w środku dobrze że mój mężyk ma urodziny 26 czerwca, może do tej pory prezenty dojdą

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 14:36   #411
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

hej kochane Mamusie
Nadrobiłam was wreszcie Widze, że na tapecie laktatory i kosmetyki dla dzidziusiów Jeśli chodzi o to pierwsze to po czytaniu opinii innych mam chyba się w laktator zaopatrzę. Bardzo duzo osób poleca firmę Medela.

Łóżeczko już chyba wybraliśmy i też z firmy Klupś. Radek VII z szufladą kolor orzech. Będziemy zamawiac przez allegro z materacem w komplecie i całą pościelą, w tym też przewijak, rożek i pościel do wózka. Z tego co się orientowaliśmy to opłaca się Ale najpierw musimy pogadać z teściową, bo kiedys wspominała, ze wnuczkowi funduje łóżeczko i nie wiem czy temat aktualny

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Acha Cotus gratuluję udanych wakacji! Wiem jakie to fajne uczucie bo jeszcze niedawno sama modliłam się o zaliczenia a teraz tym bardziej gdy masz przy sobie Filipka
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:11   #412
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Dziecię moje waży już 1384g czyli już kawał chłopa. Wychodzi mi z usg że to 29 tydzień, czyli tak jakbym wchodziła w 30 Termin porodu przesunął się niby na 3.09, no zobaczymy
I oczywiście waga mnie zdołowała. Babka przy tż powiedziała, że słodkiego nie powinnam bo za dużo przytyłam, że to już 10kg , że owoców też w większości lepiej nie tylko warzywka. Tż podsłyszał i oczywiście musiałam strajk przy warzywniaku zrobić żeby mi truskawki i czereśnie kupił. tragedia
Gratuluje dużego chlopaczka kurcze, to masz w sobie niemalego klocusia juz no wody kochana to musisz pic duzo co do kg to ja juz tez nie ogarniam, ja mam 11 kg a jestem w 25 i 6 dn i moja gin uwaza ze to jest bardzo dobra waga? hmm w kazdym razie nie przejmuj sie, laczmy sie tuzinem razem

Cytat:
Witam mamuśki

Aj i słuchajcie wybraliśmy wkońcu z TŻ imię dla naszego małego co do czego to wyszło całkiem inne, ale obydwoje sie w nim zakochaliśmy..i uwaga uwaga będzie Fabian dla TŻ oczywiście najbardziej podoba się zdrobnienie Fabi lub Fabio hehehe odrazu zrobił porównanie do jakiegoś piłkareza i taj już zostało
Super, świetne imie!

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
My kupiliśmy używany wózek Maxi Cosi MURA3 już kiedyś dołączałam zdjęcie ale dołączę jeszcze raz. Już mamy ten wózek w domku i jest super Oczywiście muszę go umyć, przede wszystkim podnóżek i ramę, bo reszta wygląda jak nowa. Zero zabarwień, dziur, jedynie skorupa nosidełka jest odrapana ale to normalne przy użytkowaniu

Ja dzisiaj też idę na wizytę...a raczej na kontrolę łożyska Zobaczymy czy się podniosło...no i oczywiście idę i przedłużenie zwolnienia
Trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
dzień dobry
Cotka co do kilogramów to w sumie bezsensu ze sie czepia moja kolezanka jak była w 5 miechu miała juz ponad 10 na plusie i nikt nic nie gadał , to zalezy od tego jaką sie ma wage wyjściową i jak organizm reaguje a wiadomo kazdy ma inaczej Ty mozesz przytyc duzo i po poropdzie od razu Ci zniknie a ktos moze przytyc mało ale po porodzie niestety to zostani9e bedzie sie męczył z rzucaniem wagi hehe
Jak zwykle standardowo przyznaje racje

Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

Cytat:
tylko schodziłam na górę wjechałam windą też bym wejść nie dała rady

Lulla a ta hurtownia koło poznania co podałaś linka to ma dużo wózków do wyboru? bo na stronie jest tylko kilka
Kurcze ja tam nie bylam nigdy wiec nie mam pojecia ile tam jest tych wozkow?

Cytat:
U mnie pada.
I tż mnie wkurza. Masakra jaki on jest leniwy
A co lepsze od 2h wyciągam go do oglądania wózka
Czas najwyzszy wsadzic arbuza w tylek
Stary 2011-06-22, 15:16   #413
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Czas najwyzszy wsadzic arbuza w tylek

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 15:45   #414
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Dzien dobry Nie moglam sie ulozyc dzisiaj w nocy i do 2 przewracalam z boku na bok, a potem w nocy przy kazdej zmianie pozycji sie budzilam a maluszek chyba razem ze mna, albo tez zmienial pozycje po czulam jak sie rusza, ale nie kopal. I do tego ciagnie mnie w podbrzuszu przy zmianie pozycji albo schylaniu, tak przy samym wzgorku lonowym. Uffff, no to sie poskarzylam, doslownie jak stara babcia .
rzekłabym jak w reklamie "welcome to my world"
Idzie z tym żyć, nawet się już przyzywczaiłam że wstaje z łóżka jak babcia

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Widzę że kolorki na tapecie jeśli idzie o kolor wózka ja mam bordo z kremowymi wstawkami. A ciuszki dla maluszka... ja wiem że ma być córcia a i tak jak kupuję to różne kolory, różu mam nie wiele, za to właśnie niebieskiego sporo, jakieś jasne kremowe, żółte, pomarańcze itp. Dla mnie mało istotny jest kolor, ważne że ciuszek mi się podoba. Jak już kiedyś pisałam grunt to nie ubierać chłopca w sukienki
Tak grunt nie ubierać chłopca w sukienki
Mnie się wszystkie kolorki podobaja, a ciuszki każdy ma inny gust, kolor nie ważny , aby się podobał krojowo

Cytat:

Oczywiście wód płodowych za mało, mimo, że piję i piję. Nie dało się nagrać filmiku, nawet zdjęcia nie mam mały jadł sobie nogę i oczywiście nie chciało mu się przypozować i teraz muszę notować ile piję, żeby pić więcej i uzupełnić mu wody.

Gratuluję dużego Filipka
a wody płodowe , ciekawe czy zależy to w tak dużej mierze od picia płynów w dużej ilości ? Mi się wydaje czasem że tyle co wypije to odrazu wysikam to jak ta woda ma się odkadać ?
Aj nie powinna ci robić wyrzutów z powodu tych 10 kg, przecież to nie dużo na tym etapie ciaży

Cytat:
Witam mamuśki

Ja własnie wrócilołam z zakończeniia roku w mojej zerówce...słodkie te moje dzieciaczki, aż żal sie z nimi rozstawać o one takie smutne jakieś były przytachałam do domu cały pęk kwiatów, czekoladki na które już mi ślinka czeka i dostałam piekny komplet biżuterii szok
czy ty może w Lubelskim mieszkasz hehe na koniec roku miałam zatrzęsienie dla nauczycielek w kwestii biżuterii

Jak wychodziłam z pracy miałam werwę do wszystkiego, góry mogłabym przenosić, siadłam na pół godziny i już osłabienie , spać bym się położyła a tu za pół godzinki na basen trzeba jechać ... chyba się dziś nie wyśpie bo potem jeszcze do kina na kac vegas 2 trzeba wykorzystać że męża w domu nie ma i się z koleżankami spotkać

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 15:54   #415
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

ale duży już
dobrze, ze wszystko ok. a wagą się nie przejmuj, ja też mam 10kg na plusie już i nic mi nie mówią <póki co przynajmniej > ważne, że z dzidziusiem wszystko ok
co do wód to sama nie wiem, ja dużo piję a potem często chodzę do wc, więc wg moich obliczeń wynika, ze to co wypiję to i tak oddaję haha nie mam pojęcia jak to się ma do wód płodowych

Cytat:
dzień dobry

Cotka

no nareszcie, żadnych odwyków od naszego forum kochana - nigdy więcej, bo wiesz co Cię czeka
dobrze, że już jesteś z nami

Cytat:
Jezuuu , dziewczyny!!

gratulacje
wypoczywaj teraz ile wlezie
super, że jesteś zadowolona z zakupów, a czemu to taka krzywa mina na zielone skarpeteczki, hm? nie lubisz zielonego?

a ja z dzisiejszych zakupów wróciłam z pakietem startowym dla noworodka aventu cieszę się, bo kolejny zakup z głowy hehe
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:07   #416
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Tak właśnie sobie przeglądałam listę mamusiek październikowych i jestem prawie na końcu, a z tych dziewczyn co się tak regularnie udzielają to chyba ostatnia ciekawe jak to będzie w rzeczywistości

Dobra lecę robić obiadek papa

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-22, 16:07   #417
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Ale mi to ogólnikowe - wszystko jest super - w zupełności wystarczyło żeby
Świetnie! Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
pieluchy moim zdaniem super wychodzą za zawsze sobie to przeliczam na cene za sztuke i tak najłatwiej się zorientować czy się opłaca ostatnio była promocja w carrefourze to jakoś po 50 gr wychodziły a te wychodzą po 45
ja chce do Auchana w ogóle bratowa mi mówiła że podobno Auchan jeżeli chodzi o rzeczy dla dzieci, kosmetyki, pieluchy, nawet butelki czy smoczki jest najtańszy i że fajne promocje robią
Cytat:
Faktycznie dużo rzeczy tańszych jest, np. butelka antykolkowa AVENT 125ml 17,90zł a w Smyku w Focusie 29,90 Była jeszcze promocja na body, jednokolorowe za 5 zł. Ja akurat często bywam w Auchanie bo mam po drodze ze szkoły
Czemu w moim mieście nie ma Auchana? Mamy tylko Tesco (najbardziej pasuje mi tam dojazd) Kaufland i Carrefour, czyli marny wybór.

Cytat:
Agnyska to teraz jak nic musisz poinformować małego sąsiada o porodzie i narodzinach
Łii, spokojna głowa, oni się pewnie dowiedzą przede mną, że rodzę, bo mają wtyki w postaci mojej cioci

Cytat:
Gratuluję zakończenia roku!

A tego polecanego może by do linków dodać?

Cytat:
I tak na pewno się ucieszy, że o nim pomyślałaś

Soniu, miło Cię widzieć znowu Przypadłość chyba masakryczna (nie znam z autospsji na szczęście) i oby to już był koniec Twoich przebojów ciążowych

Się zdenerwowałam Pojechałam na godzinkę do Tesco, bo miałam do obskoczenia pocztę, aptekę (a to wszystko w tym samym budynku) i chciałam jeszcze kupić kilka drobiazgów. Jak wyjeżdżałam z domu było znośnie, a jak wyszłam z marketu to upał nieziemski. Czekałam w pełnym słońcu na przystanku, autobus zajechał oczywiście pełny uczniów. Stałam z dwoma siatami, pot lał mi się po twarzy, plecach i brzuchu (aż kurde miałam mokre plamy pod piersiami, ale wstyd) i słabo mi się zrobiło, aż zaczęłam dyszeć. A panowie młodzieńcy wyglądali, jakby tylko czekali, kiedy fiknę Wiem, że powinnam może zwrócić uwagę, ale tak mi źle było, że prawie łzy powstrzymywałam ze złości i jeszcze bym jakimś bluzgiem rzuciła

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-06-22, 16:19   #418
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Się zdenerwowałam Pojechałam na godzinkę do Tesco, bo miałam do obskoczenia pocztę, aptekę (a to wszystko w tym samym budynku) i chciałam jeszcze kupić kilka drobiazgów. Jak wyjeżdżałam z domu było znośnie, a jak wyszłam z marketu to upał nieziemski. Czekałam w pełnym słońcu na przystanku, autobus zajechał oczywiście pełny uczniów. Stałam z dwoma siatami, pot lał mi się po twarzy, plecach i brzuchu (aż kurde miałam mokre plamy pod piersiami, ale wstyd) i słabo mi się zrobiło, aż zaczęłam dyszeć. A panowie młodzieńcy wyglądali, jakby tylko czekali, kiedy fiknę Wiem, że powinnam może zwrócić uwagę, ale tak mi źle było, że prawie łzy powstrzymywałam ze złości i jeszcze bym jakimś bluzgiem rzuciła

biedna
swoją drogą, ale buraki niewychowane
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:19   #419
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

A panowie młodzieńcy wyglądali, jakby tylko czekali, kiedy fiknę Wiem, że powinnam może zwrócić uwagę, ale tak mi źle było, że prawie łzy powstrzymywałam ze złości i jeszcze bym jakimś bluzgiem rzuciła

wcale Ci się nie dziwię, że nawet nie miałaś siły im nic powiedzieć, ale może i lepiej, że nie wdałaś się z nimi w dyskusję, bo i tak pewnie by to nic nie dało, a Ty byś się tylko niepotrzebnie zdenerwowała.
A na zakupy następnym razem tylko z mężem (albo kimś 3-cim) a nie sama w taki upał!! Będzie lanie

Stary 2011-06-22, 16:23   #420
cotynato
Zakorzenienie

Byłam z tż obejrzeć wózki i biorę chyba bebe-beni 4 runner fioletowo-czarny

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości