|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||||||||
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój TŻ został wege i przestał kupować kosmetyki testowane na zwierzętach z chwilą kiedy zostaliśmy parą ![]() ![]() ![]() Ja w wieku 10 lat dostałam okres ![]() ![]() Zwłaszcza po odstawieniu mięsa i zredukowaniu niemalże do zera wypijanego mleka krowiego? ![]() Cytat:
Poza tym, woda może jest i twarda, ale w wielu domach od lat jest już woda ozonowana. O wiele lepsza od stricte chlorowanej.
![]() |
![]() |
#422 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() już nie mam możliwości zacytować wszystkich wypowiedzi do których chcę się odnieść i już zapomniałam co chciałam napisać ![]() Cytat:
![]() z piecem tak mam, a bateria słoneczna to jeden z najlepszych wynalazków jak dla mnie. Cytat:
![]() a jest wege i CF (ale CF ze względu na mnie) Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem co czują zwierzęta idące na rzeź, ale wiem, że zwierzęta czują jak ja...tak samo kochają, lubią jedno jedzenie bardziej drugie mniej, zabijają inne zwierzęta dla pożywienia nie żeby się wzbogacić. Także moim zdaniem, jeżeli już ktoś potrzebuje jeść mięso niech sobie je sam zdobędzie i odpowiednio przygotuje do zjedzenia. U mnie jest taka jedna fabryka mięsa, jej właściciel(chodzi w białych obcisłych leginsach ![]() ![]() ![]() Jetem wegetarianką, Jem to co podpowiada mi mój organizm, mleka nie mogę pić, zółtego sera też nie;/ a mój TŻ został wege od małego bo nie mógł jeść mięsa po każdym spożyciu wymiotował i chorował...i tu nie chodziło o to, że to jest mięso - żywe zwierze, tylko jego organizm nie przyswaja mięsa tak jak mój mleka. Cytat:
z tym brakiem odwagi aby obejrzeć "ziemnian " też mnie wkurza :| Linus, gratuluje dziadka. ![]() ![]() Ja znowu mam przybranego dziadka Holendra (wiecie jak oni się odżywiają nawet obrane ziemniaki sprzedają w supermarkecie) ma 77 lat pali jak smok je mięso i trzyma się świetnie ale to dlatego, że był sportowcem i ma super - pozytywne podejście do życia. Coś jeszcze miałam napisać, hmmm... Samatha wg.mnie to nie wyrzucaj tych butów...bo faktycznie wtedy to już będzie marnowanie też ludzkiej pracy i cierpienia;/ A ja kupiłam sobie pół roku temu eko-skórkę, i dopiero wczoraj sobie pomyślałam, że też głupio zrobiłam bo tak naprawdę to jej nie potrzebuje, a może to być przekazem że noszę skórę, albo coś co chce się do niej upodobnić...hmmmm Ale wyroby skórzane to jest kompletna kompromitacja, po co komuś torebka okryta takim cierpieniem???? ![]() Aaaa miałam napisać o wodzie, bo tak piszecie, że jak byłyście młode to piłyście wode ze studni ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak go zapytałam czy żałuje, że jest wege, to odpowiedział: "Coś Ty - jak miałem wybór albo mięso albo Ty, to jasne, że wybrałem Ciebie!" ![]() Cytat:
Jak mnie wkurza jak niektórzy ludzie mówią, że "zwierzątka by nie skrzywdzili", a kotleciki codziennie szamają ![]()
![]() |
![]() |
#425 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie się dowiedziałam, że Bella ma tampony z aplikatorem, jak testowany Tampax, którego używałam, więc już nie muszę rozpaczać, że będę się musiała męczyć z normalnymi tamponami
![]() Niech mnie ktoś kopnie w tyłek, zapomniałam o mailach do Maspexu i Hopu ![]() ![]()
![]() |
#426 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-07-07 o 19:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
a pisałyście o rzeźniach - właśnie na ziemianach stwierdziłam, że tam pracują psychopaci. koleś z pistoletem takim nie wiem na sprężone powietrze czy na kołek i woła do tych świń "I got you!' noż błagam Oo to są sceny z kiepskich, obrzydliwych horrorów. poza tym kim trzeba być widząc, że zwierzę po "ogłuszeniu" tym pistoletem jest świadome, rusza się, podrzynać mu gardło, spuszczać krew a potem kiedy dalej się rusza nic nie zrobić i pozwolić mu iść dalej liną produkcyjną. ja przepraszam za te szczegóły, ale od wczoraj jestem struta tym, co zobaczyłam. autentycznie bym kurde jakąś bombę do wysadzenia ludzkości w cholerę skonstruowała, bo no kim trzeba być, żeby się chociażby nad tymi zwierzętami nie ulitować i nie dobić?! czemu po prostu tych zwierząt nie zabić, zamiast okaleczać je przed zabiciem (nie miałam pojęcia, że przywiezione zwierzęta piętnuje się NA TWARZY! tak, że aż ogień bucha jak się im to przyłoży).
kurde, wiem, że wiele z was pewnie nie chciała tego czytać, przepraszam, ale ja myślałam, że to wszystko wiem i nic mnie nie zdziwi. a zdziwiło, codziennie dziwi jakimi jesteśmy pseudo-istotami. a co do tekstów typu "świata nie zmienisz", wkurzają mnie. bo to ludzka obojętność, znieczulica i brak jakiegokolwiek humanitaryzmu zmienił świat. ludzie kiedyś polowali by przetrwać, żyli w zgodzie z naturą, albo człowiek zabił niedzwiedzia, albo niedzwiedz zabil człowieka, szanse były równe. a teraz? teraz myslimy, że rzeźnia to humanitarna fabryka kiełbasek. zmianiamy nazwy jedzenia, aby je odosobowić, nie jemy żywej, czującej i świadomej istoty, tylko stek, kiełbaskę, kotleta Oo to jest tylko fragment manipulacji społeczeństwem, bo pamiętam jak dziś, że do momentu, gdy jadłam mięsa, kompletnie nie kojarzyłam faktu mięsa na talerzu z żywym stworzeniem.
![]() |
#428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chcesz zmieniać świat - zacznij od siebie ![]()
![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
No i otóż to, o to właśnie chodzi
![]()
![]() |
#430 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sluchajcie tego co mi TZ dzis powiedzial:
Moj TZ byl w weekend u swojego kumpla i tam byla tego kumpla siostra. Dziewczyna pracuje w jakims laboratorium, ktore bada na zwierzetach. Podobno w USA jest zakaz badania na ochotnikach bo sa te jakies humans rights i nie mozna, w Europie mozna badac na ludziach tzw. ochotnikach. Ona mowila, ze jak jakis skladnik byl juz przebadanu w Europie to i tak jak jest dostarczony do USA musi zostac przebadany jeszcze raz. No i teraz ona mowila, ze w Europie czesto firmy, krote deklaruja sie jakie to sa CF i badaja na ochotnikach wykorzystuja ludzi do tego. Konkretnie zeruja na tych ludziach, ktorzy sa bezdomni lub bardzo biedni bo raz, ze to jest prawie, ze jedyny ich dochod , dwa ze nikt potem sie takim bezdomnym interesowal nie bedzie, a trzy ze oni maja bardzo male pojecie o tym w ogole co do badan i czym to grozi. Kuzwa ![]() Po tym zaczelam sie zastanawiac czy ja bym sie zglosila na takiego ochotnika i chyba nie mialabym odwagi :/ Chyba, ze jakiegos kosmetyku,ale jakis lekow czy proszkow etc. to nie wiem balabym sie. Co Wy o tym myslicie? A teraz z lepszych newsow to dzis mialam ciezki dzien w robocie i prawie nie jadlam i TZ mi kupil na lunch chinszczyzne i wzial mi vegetarianska. Tak sam z siebie mi ja wzial ![]() Potem sobie gadalismy i on mi wlasnie ta historie opowiedzial. I jeszcze powiedzial, ze jesli nie chce jesc miesa i chce kupowac kosmetyki CF to okay,ale i tak to nic nie zmieni jego zdaniem. Tyle, ze ja bede miala czyste sumienie i robie to dla siebie. Powiedzial, ze jak jakis skelp kupil 200 szamponow testowanych i ja nie kupie tego szamponu to nie oznacza, ze nastepnym razem ten sklep kupi 199 szamponow, a nastepnym razem 198. I ze jak sklep juz kupil jakis produkt to tylko ten sklep na tym traci nie dana firma ![]() Fakt duzo z tych produktow CF stoja na dolnych pulkach i sa czesto zakurzone. Nawet jak jestem po tygodniu w jakims sklepie duzym to te kosmetyki CF jak staly tak stoja, tak jaby ich nikt nie przegladal, nie przewracal. Tz mi powiedzial, ze jak sie chce temu glosno powiedziec NIE to trzeba cos zrobic , a nie rozpaczac i siedziec biedowac,ale np. wziac i zrobic jakas manifestacje. Chocby wziac i zrobic ulotki i wejsc do skelpu i je rozsypac na srodku. Tyle, ze ja np. tego tutaj nie zrobie bo na 100% skonczy sie to na policji na 24h i nie chce nawet myslec o kaucji , ktora bede musiala zaplacic. Powiedzial , ze nierozumie tego, ze my sie wkurzamy i narzekamy, ze ludzie pomagaja i kochaja zwierzeta, ale np. jedza mieso, ze to chyba dobrze, ze sa ludzie, ktorzy pomagaja psom czy kotom ze schronisk mimo wszystko. I ze powinnysmy sie cieszyc, a nie jeszcze narzekac bo to moze ludzi w ogole zniechecic do czego kolwiek, i ze ta cala PETA to jest jak Rydzyk i radio Maryja, wykorzystuja nadwrazliwosc ludzka. Linusiaczek kupowalam jak bylam w Kaliforni wlasnie ![]() A najlepsze byly w Texasie ![]() Kurde wyszlam jak balon najedzona od niego sok mi po nogach lecial takie to wszystko bylo soczyste i pyszne. Tutaj no to jezdze do MI i zbieram sama jagody czy np. brzoskwinie i mamy taka babke co ma kury to jajka od niej kupujemy. Tak w ziemie to tylko przewazne mrozonki niestety ;/ Chcialam jeszcze na kniec dodac, ze to , ze ktos Ziemian nie ma odwagi ogladnac to o niczym nie swiadczy. Nie kazdy jest taki odwazny i potrafi zachowac zimna krew. Ludzie mieli rozne przezycia w zyciu i czasami chcac nie chcac musza unikac takich rzeczy. Po co villete oglada to, zeby potem byc wkur.wiona na caly swiat, jesc psychotropy i nie spac w nocy i dostac sraczki za prezproszeniem. Ja mialam 3 proby samobojcze i leczylam sie latami psychiatrycznie, mam stany lekowe przed otoczeniem, nienawidzilam ludzi. chce sie cieszyc zyciem i tym co jeszcze dobrego mnie otacza, chce wierzyc, ze ludzie sa dobzi i ze jeszcze cos mozna zmienic! Nie potrzebuje filmow, obrazow zeby zrozumiec jak skur.wysynsko zle sa traktowane zwierzeta na swiecie! Niech nie jedzenie miesa pozostanie wyborem kazdego czlowieka z osobna i nie oceniajmy tych, ktorzy chca pomagac psiakom czy kociakom, a mieso w postaci kotleta jedza. Poprostu kazdy musi dojrzec , dojsc do czegos. Moim skromnym zdaniem ![]()
![]() |
#432 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to teraz nie wiem, ciekawe gdzie się dokładniej dowiedzieć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio to PETA taka ponoć była i zraziła do siebie wielu ludzi, więc postanowili trochę spuścić z tonu. Obecnie pałęczkę radykalizmu przejęło uncaged i przyznaję szczerze, że ich nie lubię. No a Tż ma trochę racji, tylko że my po prostu chcemy robić coś więcej i dlatego zakładamy wątki, pomagamy sobie, mamy blogi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Jestem w szoku, testowanie na bezdomnych ludziach...ech, nie wypowiem się bo chyba dostałabym bana na forum;/ Dlatego mam jakąś być może niepotrzebną niechęć do zagranicznych kosmetyków, do tej pory ich używałam, ale w tej chwili stawiam na polskie marki z listy zielonej.
Zobaczcie co znalazłam: http://odkrywcy.pl/kat,111404,title,...wiadomosc.html http://www.ok.3bird.net/kampania-pie...wierzetach.pdf http://sferadharmy.pl/wegetarianizm/...ej_perspektywy
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-08 o 08:58 Powód: dodałam kolejny link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczatkowa moja reakcja byla taka, ze "no i dobrze tym ludziom tyle zla wyrzadzili , nie zal mi ich" Ale tak nie mysle naprawde i mysle jednoczesnie, ze to sciema jest zeby sie jakos wybielic. I nie mysle, ze to jest legalne.Jakby cos takiego wyszlo to firma jest spalona. Cytat:
Wlasnie ta dziewczyna powiedziala,ze oni robia to glownie na lekach wykorzystujac bezdomnych w Europie. A tutaj, ze wykorzystuja chore juz zwierzeta np. malpy ![]() Masakra. Tym bardziej jak zwierze jest chore to jaka jest pewnosc tego testu.Rzygac mi sie chce. Sorry nie zrozumiem nigdy tego NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Internet jest duza sila przebicia, ale wiesz ile nas tutaj jest na watku na tym i na o kosmetykach 15-20 osob, a ile jest teraz zalogowanych wizazanek 10 000 ![]() Mnie poraza poprostu jak jest watek o tym, ze jakies przytulisko traci dom i jest 10 postow. Poprostu zal, zal i nic wiecej ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2011-07-08 o 08:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Inną kwestią jest to, czy rzeczywiście chcieliby akurat na bezdomnych je badać, bo przecież, wydaje mi się, że trzeba mieć odpowiednie warunki do przeprowadzania badań. Jeśli chodzi o leki i inne rzeczy związane z medycyną, to wydaje mi się, że to nie jest takie proste. Tam jest w ogóle podział na leki (mówiąc ogólnie) dla ludzi zdrowych i dla ludzi chorych i to są dwie oddzielne sprawy. W każdym razie wszystkie eksperymenty na ludziach zatwierdza specjalna komisja. W jej skład wchodzą przedstawiciele różnych "zawodów". Pamiętam, że jest tam duchowny, prawnik, osoba ze środowiska medycznego, np. pielęgniarka. Pewnie ktoś jeszcze. Oni m.in. mają zadanie ocenić badania pod względem etycznym. I ważna kwestia - nie wszyscy mogą w takim badaniu uczestniczyć. Nie mogą np. żołnierze, osoby przebywające w zakładach karnych. Nie pamiętam, jak to jest z bezdomnymi. Ale, gdyby prawo ich dopuszczało, to ja nie widzę niczego złego w tym, że tak samo, jak inni ludzie mogą uczestniczyć w eksperymentach (w końcu są wolnymi osobami). |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piszę na wątku o karmach tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=537299&page=6 i powoli się załamuję ![]() "W dzisiejszych czasach chyba umęczeniem byłoby żyć zgodnie z ideałami, nie używać produktów firm, które testują na zwierzętach, nie używać jakichś produktów, bo są z tego czy tamtego, nie kupować ciuchów czy agd bo są produkowane w Chinach, Tajlandii czy Malezji, wiecznie oszczędzać wodę i papier, bo woda się marnuje, ginie więcej drzew..." albo jeszcze lepiej: "A co do testowania - nie mówię, że nie boli mnie świadomość często bezcelowego dręczenia zwierząt w imię durnych testów. Ale tak sobie myślę, że to trochę absurd - mówimy o karmach dla psów / kotów, które złożone są w jakiejś części z zabitych - specjalnie - zwierząt. Zwierzęta te są hodowane w masówkach, w których się męczą, chorują, a sama tego rodzaju hodowla zatruwa poważnie środowisko. Więc - rezygnowanie z danej marki tylko dlatego, że należy ona do koncernu, który testuje produkty na zwierzętach - no dla mnie to jest troszku bezsensu. " A mnie się wydawało to takie oczywiste, że Iams bądź Hill's nikt nie tknie, jak dowie się o cierpieniu, które za nimi stoi... Bardzo się myliłam ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Vilette poruszyła ważna kwestię, jaką jest manipulacja społeczeństwem. Ludzi się ogłupia(ogłusza) tak jak świnie. Ludzie sobie myślą, że celem ich życia jest dostać się na szczyt i np. chodzić na pokazy mody oglądać, wcyhodzone modelki które na każdym kroku są wykorzystywane i zgadzają się na traktowanie ich jak przedmiot ![]() A piszę o tym bo jak byłam młodsza to bardzo chciałam zostać modelką i miałam kilka sesji i wystąpiłam w pokazach (no ale nie żadnych wielkich) i się cieszę, że w odpowiednim momencie spotkałam tż i inne rzeczy wydarzyły się w tym czasie. Bo im się jest dalej tym trudniej się z tego wszystkiego otrząsnąć. Sama często daje się nabrać na wyprzedaże, później przychodzę z jakąś rzeczą do domu i zastanawiam się po co mi to;/ Ludzie wracając z pracy nie relaksują się spedzając czas z rodziną, tylko oglądając seriale i żyją życiem filmowych postaci. Nie umieją, nie chcą rozmawiać. Jak jesteście gdzieś w pubie, wycieczce, na zakupach to popatrzcie jak bardzo ludzie się kłócą :| i jakby się przysłuchać to te kłótnie wynikają z tego, że ludzie nie słyszą co się do nich mówi, nie umieją się porozumieć. Jedynie po alkoholu jest lepiej :| Cytat:
Teraz testuje własne kosmetyki na sobie i TŻ, ale jakoś nigdy nie dostałam uczulenia bo używam sprawdzonych, naturalnych składników. A kiedy pakuje się do kremu do twarzy czy podkładu byle co, same odpady to potrzebni im są chętni(czy też ofiary ). Ale właśnie to jest problem, bo ludzie chcą coraz więcej, nikt nie chce być ładny. Więszkość chce być ładniejsza, mieć mniej zmarszczek. To jest manipulacja społeczeństwem, kiedy wmawiają nam, że jak nie będziemy mieć zmarszczek i użyjemy nowego kremu to będziemy piękniejsi czy szczęśliwsi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na siłę nikogo nie przekonasz. Można chyba jeszcze spróbować poprzez link do filmu, jeśli jest jakiś o testowaniu przez te firmy na YT albo artykuł o produkcji karm, który ktoś podawał na wątku CF. Co do zabijania zwierząt do karm - nie wszystkie firm robią to w nieludzkich warunkach. Przecież jest choćby Acana z Kanady, która deklaruje m.in., że kuraczki są chowane na wolnym powietrzu. Może podaj im przykłady pozytywnych firm i pokaż, że nie powinno się wszystkich wrzucać do jednego worka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
vilette:a pisałyście o rzeźniach - właśnie na ziemianach stwierdziłam, że tam pracują psychopaci. koleś z pistoletem takim nie wiem na sprężone powietrze czy na kołek i woła do tych świń "I got you!' noż błagam Oo to są sceny z kiepskich, obrzydliwych horrorów. poza tym kim trzeba być widząc, że zwierzę po "ogłuszeniu" tym pistoletem jest świadome, rusza się, podrzynać mu gardło, spuszczać krew a potem kiedy dalej się rusza nic nie zrobić i pozwolić mu iść dalej liną produkcyjną. ja przepraszam za te szczegóły, ale od wczoraj jestem struta tym, co zobaczyłam. autentycznie bym kurde jakąś bombę do wysadzenia ludzkości w cholerę skonstruowała, bo no kim trzeba być, żeby się chociażby nad tymi zwierzętami nie ulitować i nie dobić?! czemu po prostu tych zwierząt nie zabić, zamiast okaleczać je przed zabiciem (nie miałam pojęcia, że przywiezione zwierzęta piętnuje się NA TWARZY! tak, że aż ogień bucha jak się im to przyłoży).
Tak właśnie jest, w takich miejscach pracuje pełno zrytych po***ów;/ W tych miejscach czuć złą energię, naprawdę ![]() Pamiętam jak ładnych parę lat temu telewizja tvn pokazywała jakieś nagrania z rzeźni, gdzie jeszcze na wpół żywą świnkę wrzucano do wyparzarki, banda debili miała przy tym niezły ubaw<rzygi> Pistolet ponoć ogłusza zwierzę i powoduje że nie czuje ono bólu, ciekawe jak to zostało sprawdzone???;/Wsieci jest pełno stron gdzie można obejrzeć jak wyglądają narzędzia używane w rzeźni;/ Nawet można poczytać jakie zasady panują w rzeźni: www.siw.wwm.pl/download/12042006/UBOJ_ZWIERZAT.PPT link dla osób o mocnych nerwach, ja wyję, kazałąbym najchętniej aby każdy to musiał czytać zanim kupi mięso;/ EmilaZ: a ja zauważyłam, że wielu ludzi, a szczególnie małżeństw z dziećmi, oni się nawet nie lubią, warczą na siebie, mamuśki mają miny nieszczęśliwych i niezadowolonych z życia, faceci krzyczą na dzieci. Są ze sobą, no bo się nie rozstaną, bo co powie rodzina.... A co do cytatów anna 3101: Moja znajoma jest wegetarianką, tak jak ja od niedawna namawiam ją na kosmetyki cf i na świadome zakupy, i pierwsze co mi powiedziała, że nie zmieni kosmetyków swojemu dzieciakowi który ma azs, na nietestowane bo się boi, i chyba rozumiem jej decyzję...każdy ma tam jakieś swoje wątpliwości, jedyne co można to delikatnie przekonać delikwenta, ja będę próbowała ![]() malgosia86:"Co do zabijania zwierząt do karm - nie wszystkie firm robią to w nieludzkich warunkach. Przecież jest choćby Acana z Kanady, która deklaruje m.in., że kuraczki są chowane na wolnym powietrzu. Może podaj im przykłady pozytywnych firm i pokaż, że nie powinno się wszystkich wrzucać do jednego worka?" Dlatego ja nie potępiam niektórych ludzi(szczególnie osoby starsze) którzy chcą jeść mięso, sami hodują zwierzęta i się nimi zajmują w humanitarny sposób. Poza tym, nie wiem czym, się różni krowa od psa, kot od świni, zwierzę to zwierzę,, mam dół po obejrzeniu kilku filmów na yt;(
http://fundacjaczarnykot.pl/ Edytowane przez Wardruna Czas edycji: 2011-07-08 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Sam, ja nie namawiam do oglądania Ziemian. Sama ich już raczej nie skończę. Ale to, co zdążyłam obejrzeć, szerzej otworzyło mi oczy, a myślałam, że są już szeroko otwarte. Coraz poważniej zastanawiam się nad przejściem na weganizm. Cieszę się, że moja dziewczyna (nie wiem od czego jest skrót tż ;p) jest tak samo przekonana do tego, co ja uważam i nie myśli, że jest to głupota. Bo im więcej ludzi nie je mięsa, im więcej nie kupuje testowanych marek tym ten sklep więcej mięsa i kosmetyków zwraca do producentów, zamawia mniej kolejnym razem, widząc, że produkty nietestowane schodzą - dostawa się pojawia. Małe kroki zmieniają świat, wiadomo, że od razu wszystko się nie zmieni, ale na 100% nie jest tak, że na rynku nie odbija się ten odsetek ludzi, którzy zwracają uwagę na to, co kupują.
Swoją drogą muszę się wam pochwalić ![]() ![]() zobaczcie http://www.lecznica.zgora.pl/index1.html a co do testów na bezdomnych - dziewczyny, nie panikowałabym. Bezdomny też musi się zgodzić, testy na ludziach nie wyglądają tak, jak na zwierzętach, czy to bezdomni czy inni ochotnicy - wyrażają na to swoją zgodę i dostają za to wynagrodzenie (i to nie małe). Zwierząt nikt o zdanie nie pyta. Czy bezdomnych w ten sposób się wykorzystuje? Według mnie nie, człowiek jest świadomy co robi, "sytuacja go do tego zmusza", jak nie zmusi go do testów, które naprawdę nie wyglądają w 1% jak te na zwierzętach (nikt nie chodzi z mózgiem na wierzchu), a faktycznie będzie chciał zarobić to i tak zrobi coś, co innym ludziom może uwłaczać, może zacząć się prostytuuować, a może zacząć trzebać ludziom dywany - to są osobiste decyzje i ŚWIADOME decyzje ludzi. Według mnie nie można mówić o wykorzystywaniu.
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
TŻ - towarzysz życia albo towarzyszka :P
co do Ziemian to dla tych które się boją oglądać, to możecie chociaż posłuchać. Bo tak jak vilette piszę, że ten film szerzej otwiera oczy. I zgadzam się też co do tematu zwrotów do producentów i zapotrzebowania na mięso. Od liceum w szkole mi mówiono, że mój głos ma znaczenie. Ja w to wierzę, wierzę że mój sprzeciw ma znaczenie. Bo przecież nie jestem sama i jest nas coraz więcej, a jeżeli dochody testujących firm drastycznie spadna na korzyść firm CF to wydaje mi się, że bankowo zastanowią się i zmienią swoją politykę. Ale wg.mnie trzeba uczestniczyc w marszach, manifestacjach, tylko, ze ja nie slyszalam o marszach cf. Ale w feministycznych, równości uczestniczyłam wiele razy ![]() A właśnie co do PETY to mnie też zniechęcili seksistowskimi reklamami;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
w sumie może bym spróbowała zorganizować taki marsz we Wrocławiu, wraz ze środowiskami lewicowymi, feministycznymi i równościowymi, w każdym większym mieście jest taka spora grupa. Pogadam ze znajomymi już teraz, co by na jesień coś takiego spróbować urządzić.
![]() |
#443 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Ja się staram po prostu rozmawiać z ludźmi. Tłuc im do głowy, że nie trzeba testować kosmetyków na zwierzętach. Po prostu. Serio nie ogarniam dlaczego niektórym tak trudno przejść na kosmetyki nietestowane. Zwłaszcza, że sporo osób nie ma ulubionych produktów... Włosy myje pierwszym lepszym szamponem. Więc dlaczego L'Orealem, a nie Joanną? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też o tym trochę myślę, ale wiem, że byłoby ciężko... Jednak kefir, miód, ser i jajka lubię... I się przydają w mojej kuchni. O serach wegańskich już słyszałam, więc może dałoby radę z tym coś zrobić. Miód jest w wersji sztucznej, więc może też dałoby radę to zamienić. Ale z jajkami i kefirem byłby u mnie problem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#444 |
Konto usunięte
|
Co do tych sklepów i zamawiania kosmetyków- jeśli spada popularność jakiegoś produktu to sklep zamówi go mniej następnym razem bo nie chce narażać się na straty. Tak jest w Rossmannie chociażby.
Ja, jak już trochę posiedzę na tym moim wegetarianizmie (przypominam, że nie jem mięsa od zaledwie niecałych 2óch miesięcy i to mój organizm sam się zbuntował, ale ja nie mam zamiaru mu w tym buncie przeszkadzać ![]() ![]() Villete, mówiąc równościowe mówisz o LGBT? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
![]() ja jajka też mam od Pani, co jej biegają po podwórku, sama chciałabym mieć kurki ;p ale mam 10 psów, w tym jednego dobermana i trochę się boję czy im się nadmiernie kurki nie spodobają ![]() z mlekiem właśnie głównie ostatnio zaczęłam się zastanawiać, bo Ziemian skończyłam w momencie, gdy skończyli o dorosłych krowach (przy okazji o koszernym zabijaniu krów, oj naprawdę nie pytajcie co bym zrobiła z tymi koszernymi rzeźnikami, bo hitler przy mnie byłby aniołem zbawienia) i zaczął się fragment o cielaczkach. Tego już mi było za dużo, jestem bardzo wrażliwa na fakt, że małe cielaczki odbiera się od karmiących matek, matki w stronę dojenia, dzieci w stronę rzeźni - cholerna paranoja, ludzie przerażają się holocaustem, a pod naszym nosem codziennie dzieją takie tragedie, o których scenarzysta Piły nawet nie śnił. Dlatego jeśli nie znajdę dobrej alternatywy z mlekiem jak z jajkami, to chyba zrezygnuję z mleka.
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
Ja na upartego mleko też mogłabym mieć wsiowe ale to tylko w ciepłych miesiącach
![]() ![]() ![]() A co do LGBT to ja nie wiem czy to jest dobry pomysł. Sama wpisuję się w jedną literkę ze skrótu ![]() A właśnie! Koszerne uboje! Chwila, gdzie ja mam tę gazetę.... mam http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9..._Protesty.html i tu http://wyborcza.pl/1,91446,9860622,H...ego_uboju.html Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-07-08 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
ja wiem, wiem, ludzie jak widzą tęczę to dostają ataku drgawek ;p z tym, że w lgbt we wro sporo jest zaangażowanych wegan i wegetarian, sam protest byłby w moim zamyśle kompletnie odfeminizowany i odgejowany, liczyłyby się tylko zwierzęta. tylko no trzeba mieć z kim iść na tym marszu, a szczerze liczę, że te środowiska liczebnie by nas wspomogły, mam nadzieję.
a co do koszernych ubojów - na ziemianach właśnie widać jakie jest to "gładkie", "czyste" i "bezbolesne", a już ta obracająca żywą krowę machina, gdzie ona kręci z wyrwaną tchawicą.. i oni się jeszcze będą powoływać na to, że naziści im tego zabronili podczas wojny! (widać nawet wsród nazistów mądrzy ludzie byli). Żydzi przeżyli holocaust, a z nawiązką gotują 100 razy gorszy los zwierzętom ;/
![]() |
#448 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
No tak ale mleko sojowe nie smakuje jak mleko krowie. I właściwości ma inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam mleko ryżowe, może bardziej mnie przekona niż sojowe. A jak domowo robisz sojowe? (albo ryżowe?)
mi tam właściwości nie trzeba, tylko czasem do ciast albo do kawy się przydaje ;]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.