|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku![]() |
|||
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 17,31% |
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
25 | 48,08% |
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
1 | 1,92% |
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
2 | 3,85% |
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
13 | 25,00% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cześć mamusie i wszystkie cudne wizażowe dzieciaki!
Własnie przeczytałam o tacie Laury ![]() ![]() My tez mamy dzisiaj rekord w spaniu-Lilianka spała ciągiem ponad 6h bez karmienia ![]() Mam jednak problem,bo od wczoraj w ogóle nie podnosi główki jak ja kłade na brzuszku ![]() I nieśmaiło prosimy o zagłosowanie na nasze zdjęcie,można codziennie do końca lipca ![]() http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 Idę was doczytac,bo znowu spi jak suseł ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
zaczelam czytac ten blog
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jestem w szoku jak można zostawić swoje dziecko ![]() ![]() Dziewczyny, które karmią piersią łykacie jakąś skrzypowite czy coś bo włosy strasznie mi zmarniały ![]() Nie wiem co się mojemu Alanowi porobiło bo od długiego czasu przesypiał po 9 godzin a od kilku dniu budzi się w nocy ok. 3 i 5. Muszę go nakarmić bo inaczej nie uśnie. Nie wiem dlaczego on potrzebuje ostatnio tyle jeść. Zazwyczaj jadał 6 razy na dobę a od kilku dni 8. Wcześniej przerwy między karmieniami to 3 godziny a teraz 2-2,5. Może to przez to, że ma już 4 miesiące i 8 dni i jest tylko na piersi, nie daję mu żadnych kleików, jabłuszek itp.? Jedynie soczek pije. O co chodzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Zaraz idę czytać o Laurce
![]() Wanilia, suuuper ![]() ![]() ![]() Izabela, noo przy 3 osobach to już trochę się gotuje. Aneksy sprawdzają się najlepiej jeśli "gotowanie" sprowadza się do zalania płatków mlekiem i zaparzenia kawy ![]() Coralady, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zagłosowane ![]() przypominaj się codziennie ![]() Ostatnio czytałam, że to nie jest nic dzwinego jak dziecko się czegoś nauczy, np. przewrócić na brzuszek a potem tak jakby znowu regres, i przez kilka dni nie umie się przewrócić ![]()
![]() |
#426 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
ululałam o 8 małego i spaliśmy do teraz
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mmm jabłuszko ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mój kurde 3 to standard 4 to max... ![]() co do Laury - prawda? jak można... ![]() ![]() Cytat:
![]() super że już ok ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój też na kolanach moich podnosi a na macie nie bardzo... Cytat:
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Gosik,Izabela dziekujemy
![]() ![]() Będziemy sie przypominac codziennie ![]() No właśnie nie wiem o co chodzi z tym podnoszeniem główki.Bedę ją dziś co chwila kłaść i zobaczymy.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() masz urodzinki?? Cytat:
jaka duża dziewczyna ![]() ![]() Cytat:
![]() masz jakieś zdjęcia z pierwszego jabłuszka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() coralady zagłosowane ![]() gosikk_s to Wasze nowe mieszkanie to na nowym osiedlu na przeciw pasażu? Ale u nas dziwne spanie dziś ![]() ![]() ![]() Wybrałam się wczoraj do fryzjera, ale ten do którego chciałam nie mógł mnie przyjąć i umówiłam się na dziś, a pogoda okropna ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znalazłam na forum moda: Szalejecie na wyprzedażach? Super..
Teraz mamy dla Was niespodziankę! Tylko od czwartku do niedzieli obowiązuje specjalna oferta wyprzedażowa! Przy zakupie trzech przecenionych rzeczy płacicie tylko za dwie, najtańsza jest za darmo! Pamiętajcie! Tylko do końca dnia w niedzielę, 3 lipca! Powodzenia w buszowaniu! ciekawe może nie ma chętnych na to co w promocji, albo po niedzieli ruszy II tura porządna
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-07-01 o 10:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo dziękujemy! ![]() Mirabilka Dziękujemy!!!
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-01 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale każde dziecko jest inne Eirene mi tez robi się wstyd ![]()
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
witam u nas deszczowo leje nie pada masakra a jeszcze po żwirek dla kotek musze jechac z Emilka oczywiscie bo tż wroci w nocy lub nad ranem
![]() wanilia ![]() ego tra prunelle udanego spotkania ![]() iza ale pospalyscie ![]() ![]() olusia u nas 4 bez kupki to bylo najdluzej Emilia tez jest tylko na piersi ![]() tra tity ![]() ![]() eirene iza mnie nasunelo sie to samo bylo mi wstyd ale dzieki temu blogowi stalam sie bardziej cierpliwa wobec Emilki ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-07-01 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
IZa ja tez sie ostatnio pytalam czy teraz Tymo za zadko nie je, a ona mi na to ze w porzadku, bo jak dziecko przybiera to tyle potrzebuje. a maly je o 10, o 13, 16, 19-20, 3-4. czyli wychodzi wciaz 5 na dzien.
patrycja 22 zachowania Twojego dziecka idealnie wskazuja ze dziecko potrzebuje wiecej jesc i to jest znak ze musisz rozszerzyc diete ![]() ![]() bylismy wczoraj na obiedzie, iod razu poczulam ze cos jest nie tak, a dzis mam mega rewolucje --burczymi głosniej niz synkowi ![]() wstawiam wam zdjecia namiotu z peepco za 29, tż stweirdzil ze jest lepszy niz ten z gazetki bo stabilniejszy, i wstawiam tez Tyma w spacerowkce, ale ona sie nie rozklada calkeim na plasko tylko plecy plasko sa ale nog nie da sie wyprostowac w zaden sposob ![]() IMG_0620.jpgIMG_0624.jpgIMG_0626.jpgIMG_0627.jpg
#435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malenka boskaaa ![]() Cytat:
ja zamowilam z allegro taka polowke na plaze ![]() bylam na stronie kochamylaure, ale nawet nie wzglebiam sie w temat bo zbyt przytlaczajace i smutno to jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Wtajemniczenie
|
diatoma ależ przystojny ten narzeczony mojej Lilianki
![]() ![]() ![]() ![]() A namiot super,mam pepco niedaleko więc sie wybiorę na zakupy ![]() aguś dziękujemy! ![]()
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-01 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
coralady glosik oddany
![]()
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to karmimy o tych samych porach ![]() tylko jak dzisiaj mi się obudziła przed 6 to się bałam, że o 10 nie zje, ale zjadła ![]() super ten namiot a co do spacerówki to chyba kubełkowe siedzenie nadaje się do maluszka ![]() to chyba nie szkodzi że nóżki w górze, ale poczytaj, ja narazie małej nie wsadzam w spacerówkę, będę to odwlekać jak długo da radę ![]() co to za wózek?
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-01 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurcze nosiłam Małą do odbicia po jedzeniu i strasznie stękała i nagle puch.....kupa i odrazu górą wyszło na bodziaka ![]() i znowu przebieranko... diatoma, namiocik super!! ja niestety nie mam pepco u siebie :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-01 o 11:16 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Patrycja_22 jakbym czytała o sobie. U nas było tak ,że spał ciągiem ok 10 h to było normalne, bez rewelacji, raz nawet 11,5 h.
a teraz zasypia o 20.00 i wstaje mi o 2 w nocy !!!!! i śpi do 6... ale ta pobudka skąd się wzięła?! Ja wiem,że niektóre mamy wstają co 2-3 h ale moje dziecko mnie rozpieściło śpiąc po 10 godzin a teraz głodomorrra! i co robić ![]() w ogóle to witam w ten ponury dzień pada i pada... nie da się wyjść nawet na krótki spacer... ![]()
#441 |
Zadomowienie
|
lece do tej hurtowni bo nigdy sie nie wybiore na szczescie znalazlam kalosze
![]()
#442 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diatoma a na zimę co do spacerówki zamierzasz? czy masz oryginalny z bugaboo śpiwór? bo mój oryginalny trochę za drogi ( u nas tak to wygląda - wklejałam kiedyś - foty te same strychowe)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój 6razy teraz ![]() ![]() ![]() fajny ten namiot kurde a ja do pepco mam 50km!!! wrrr... Cytat:
z butlą to prosta sprawa bo po prostu jak zauważyłam że mały potrzebuje więcej to zaczęłam robić 150ml mleczka zamiast 120 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Montii u nas też szaro i leje
![]() ![]() Eirene - co racja to racją - są plusy karmienia butelką
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-07-01 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kuchni to masz świętą rację. Ja też mam połączoną kuchnię z salonem i tak jak mówisz musi byc porzadek bo wszystko widac. Wszelkie zapachy idą na salon a jak się gotuje i okap jest włączony to już nic nie słychac. Cytat:
![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
diatoma
byłam wczoraj po mleko w Intermarche, i to 600g u mnie kosztuje dokładnie 22,29zł i były Papmersy, 96 sztuk trójek za 59zł, to chyba nie źle Cytat:
kurcze może nas to tez czeka ... ale tak sobie myslę, ze na pokarm z piersi ma wpływ masa rzeczy pewno, typu pora dnia, dieta mamy a może pora roku i np. latem pokarm jest bardziej płynny ... prosze się nie smiac z moich przemyśleń ![]()
![]() |
#448 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Leoś też parę tygodniu temu zmienił się w smoka mlekopija i jadł czasami po 40 minut, dlatego zdecydowałam się zacząć podawać mu jabłuszko, zobaczymy co to będzie, ale w ostatnim tygodniu różnie już z jedzeniem było, raz jadł 30 min, raz 5... Cytat:
![]() No właśnie nie, ale jutro zrobimy ![]() Cytat:
Dziewczyny słodkie macie dzieciaczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
aaaaa w h&m zapomniałam napisac - tylko dziewczyny pisały, że to co było to przebrane już - może coś nowego dorzucą
#450 | |
Wtajemniczenie
|
dobry w ten szarobury dzień
![]() Cytat:
![]() co do spania to u nas jest czasami tak, że Malwinka tak jakby wypada ze swojego toru i nie budzi mi się o 5 tylko np. o 1,3,5. ma jakiś taki tydzien albo i dluzej ze tak sie budzi. ostatnie kilka dni tak wlasnie sie budziła a dziś znowu obudziła się po 5 ![]() ![]() ![]() i ja nie zmieniłam nic jeśli chodzi o karmienie, to wybicie z rytmu na kilka dni nie wiem skąd sie bierze ![]() ![]() tity gratulacje z okazji 4 miesiączków ![]() traici a wam okazji 3 miesiączków ![]() iza chyba kolorowe sny dziś były- super ![]() corolady na twoją slicznotkę głosik oddany ![]() gosikk pytałaś o nasz dom, tak więc my jak narazie wykończylismy sam parter, na reszte brakło kasy ![]() mi się bardzo podoba rozmieszczenie domu mojej siostry, również ma otwarta przestrzeń na parterze ale ma małą jadalnie tak jakby we wnęce obok kuchni , tam jadają posiłki i z salonu w ogóle kuchni nie widać. może mieć w kuchni bałagan a siedząc w salonie nie razi to niczyich oczu ![]() ale namieszałam chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.