ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-25, 18:24   #421
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc nie rozumiem o czym piszesz, bo tabletki nie mogą "stać się za słabe"
Mogą.
Cerazette to tabletki dla karmiących piersią. Idealnie współgrają z hormonami kobiety karmiącej, ale niestety gdy pokarm zaczyna zanikać, bardzo często zdarza się, że i tabletki przestają działać. Sporo ciąż z tego powstaje.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 18:52   #422
anusiaa89
Zadomowienie

no ok -Cerazette.

ale tabletki dwuskładnikowe? np harmonet, logest, yasmin, mycrogynon, cilest itp.??

one też mogą stać się za słabe?
jakos watpie

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 19:02   #423
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez 91Laura91 Pokaż wiadomość
Moja kuzynka miala taki przypadek, że tabletki stały sie za słaby, gdy przestałakarmić piersią i jest w ciąży z drugim dzieckem...
Ale w tym poście chodziło o karmienie piersią, więc ewidentnie Cerazette.
Inne mogą być osłabione, gdy stosuje się z lekami wpływającymi na działanie, tak samo jak pod wpływem alkoholu itd. skuteczność tabletek często najnormalniej w świecie się zmniejsza.
Stary 2008-11-25, 19:27   #424
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ale w tym poście chodziło o karmienie piersią, więc ewidentnie Cerazette.
Inne mogą być osłabione, gdy stosuje się z lekami wpływającymi na działanie, tak samo jak pod wpływem alkoholu itd. skuteczność tabletek często najnormalniej w świecie się zmniejsza.
pierwsze slysze, zeby skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych byla oslabiana przez ALKOHOL :| bez przesady...
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 19:43   #425
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
pierwsze slysze, zeby skutecznosc tabletek antykoncepcyjnych byla oslabiana przez ALKOHOL :| bez przesady...
Alkohol nie osłabia działania tabletek. Alkohol może wywołać wymioty, a jeśli wymiotujemy zanim tabletka się wchłonie to może być niespodzianka
Stary 2008-11-25, 21:40   #426
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Alkohol nie osłabia działania tabletek. Alkohol może wywołać wymioty, a jeśli wymiotujemy zanim tabletka się wchłonie to może być niespodzianka

otóż to

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 22:09   #427
P-o-n-y
Zakorzenienie

ja o tym wiem. Tamta pani najwyrazniej nie. dlatego w sumie w dosyc lagodny sposob wyrazilam swoj sprzeciw ;]
Stary 2008-11-25, 22:43   #428
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
ja o tym wiem. Tamta pani najwyrazniej nie. dlatego w sumie w dosyc lagodny sposob wyrazilam swoj sprzeciw ;]
Tamta pani dobrze wie. I oznacza to nic innego niż to, że picie alkoholu może spowodować osłabienie działania tabletek. A o to było pytanie- czy normalne tabletki- Nie Cerazette można osłabić. Można.
Stary 2008-11-25, 23:47   #429
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Tamta pani dobrze wie. I oznacza to nic innego niż to, że picie alkoholu może spowodować osłabienie działania tabletek. A o to było pytanie- czy normalne tabletki- Nie Cerazette można osłabić. Można.
Bzdura! Alkohol nie oslabia dzialania tabletek!
Stary 2008-11-26, 08:24   #430
effcia82
Zakorzenienie

na studiach piłam sporo. nieraz zdarzało mi się popijać tabletki alkoholem (ale żul ze mnie był i jakoś nie osłabiło to ich działania no bo w sumie czemu by miało?
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 10:48   #431
anusiaa89
Zadomowienie

z tym alkoholem jest dokladnie tak jaak napisala Jeanne90 , oslabia je jesli zwymiotujesz np przy nadmiernym wypiciu, ale SAM W SOBIE NIE OBNIZA ICH DZIAŁANIA.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 10:50   #432
P-o-n-y
Zakorzenienie

No coz. jak to napisalam wczesniej. Ja to wiem, inni to wiedza. Ale niektorzy upieraja sie przy swoim blednym twierdzeniu. łotewer.
Stary 2008-11-26, 10:55   #433
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
No coz. jak to napisalam wczesniej. Ja to wiem, inni to wiedza. Ale niektorzy upieraja sie przy swoim blednym twierdzeniu. łotewer.

sorki, pominęłam Cie
oczywiscie zgadzam się z Toba

Stary 2008-11-26, 11:00   #434
kamila2006
Zakorzenienie

kiedy brałam tabletki ciagiem 2 lata wielokrotnie popijałam je alkoholem. wybralam sobie godzine 23 a to czas imprez domowek klubow. wielokrotnie tuż po zazyciu tab piłam 40% alkohol i inne (absolutnie nikogo nie namawiam! i wiem ze z medycznego punktu widzenia jest to bardzo niezdrowe!) ale stwierdzam ze w ciaze nie zaszłam. alkohol co najwyzej moze spowodowac wymioty ( a raczej jego przedawkowanie) a wtedy wiadomo konieczne zazycie ponownie tab bo jak nie.... to skutecznosc zmiejszona

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 18:15   #435
ewelina8989
Raczkowanie

hey dziewczyny jak myślicie juz nie mam sie czym martwić skoro dostałam okres owszem nie było on taki jak zawsze ale normalny okres tylko mnie obfity ale miałam go 5 dni i dostałam regularnie.Lekarz mi mówił ze moze on być raz słaby a raz normalny ale ja dalej sie tak zastanawiam ale wątpie juz w ciąże bo plamienia to są takie ze sie wkładke podklada i jest jakas tam kropeczka krwi ale to sie w bardzo małych przypadkach zdaża???bo nie ma takiego czegos jak okres podczas ciazy nawet mój lekarz tak mówił mówił ze sa takie plamienia ale to wystepują one u kobiet co maja jakies problemy...
ewelina8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-27, 19:50   #436
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina8989 Pokaż wiadomość
hey dziewczyny jak myślicie juz nie mam sie czym martwić skoro dostałam okres owszem nie było on taki jak zawsze ale normalny okres tylko mnie obfity ale miałam go 5 dni i dostałam regularnie.Lekarz mi mówił ze moze on być raz słaby a raz normalny ale ja dalej sie tak zastanawiam ale wątpie juz w ciąże bo plamienia to są takie ze sie wkładke podklada i jest jakas tam kropeczka krwi ale to sie w bardzo małych przypadkach zdaża???bo nie ma takiego czegos jak okres podczas ciazy nawet mój lekarz tak mówił mówił ze sa takie plamienia ale to wystepują one u kobiet co maja jakies problemy...
to chyba nie ten watek? nie piszesz nic o braniu tabletek anty...
Stary 2008-11-27, 20:42   #437
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez anusiaa89 Pokaż wiadomość
z tym alkoholem jest dokladnie tak jaak napisala Jeanne90 , oslabia je jesli zwymiotujesz np przy nadmiernym wypiciu, ale SAM W SOBIE NIE OBNIZA ICH DZIAŁANIA.
I o to mi chodzi. Czyli pośrednio przez alkohol działanie może być osłabione. Są osoby, które zielonego pojęcia o tym nie mają, piją od imprezy do imprezy, bardzo ostro, czasem nawet nie wiedzą co się z nimi dzieje, a potem wielkie zdziwienie skąd ciążą "bo przecież biorę tabletki"
Jak dla mnie koniec tematu, bo i nie ma o czym dyskutować.
Stary 2008-11-28, 17:30   #438
ewelina8989
Raczkowanie

biore tabletki juz 5 miesiac
Stary 2008-11-28, 18:29   #439
LustForLife
Zadomowienie

Ostatni przeczytałam, że "U nałogowych palaczek naczynia włosowate, przez które przenikają hormony z układu pokarmowego do krwi jak i na późniejszych etapach przekazywania ich do narządów docelowych, mogą być już uszkodzone i przenikanie to nie jest stuprocentowe". Słyszałyście o tym? i czy po 6 latach palenia 3,4 papierosów na dzień faktycznie naczynia włosowate moga być az tak uszkodzone?
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 18:49   #440
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Ostatni przeczytałam, że "U nałogowych palaczek naczynia włosowate, przez które przenikają hormony z układu pokarmowego do krwi jak i na późniejszych etapach przekazywania ich do narządów docelowych, mogą być już uszkodzone i przenikanie to nie jest stuprocentowe". Słyszałyście o tym? i czy po 6 latach palenia 3,4 papierosów na dzień faktycznie naczynia włosowate moga być az tak uszkodzone?
Nie wiem... ale przy przyjmowaniu hormonów nie powinno się palić, bo to podobno podwójny cios dla zdrowia.
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 18:59   #441
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
Nie wiem... ale przy przyjmowaniu hormonów nie powinno się palić, bo to podobno podwójny cios dla zdrowia.
To akurat wiem dlatego staram sie palić coraz mniej, ale to, że moze być zmniejszone wchłanianie przeczytałam po raz 1-szy i nie mam pojecia co o tym myslec...
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 20:08   #442
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
To akurat wiem dlatego staram sie palić coraz mniej, ale to, że moze być zmniejszone wchłanianie przeczytałam po raz 1-szy i nie mam pojecia co o tym myslec...
najlepiej chyba byłoby zapytać lekarza przy okazji wizyty
Stary 2008-12-02, 16:36   #443
ewelina8989
Raczkowanie

Ja biore tabletki od 5 miesięcy Yasmin i dopiero 30 pażdziernika odważyłam sie 1 raz współżyć bez jakiego kolwiek zabezpieczenia tylko te tabletki mówie skoro po to one sa to musza działać miałam przez cały miesiąc ogromnego stresa ale regularnie dostałam okres teraz kiedy mój narzeczony przyjechał z pracy po miesięcznym nie widzeniu sie znowu kochaliśmy sie ale poprosiłam go zeby kupił prezerwatywy bo sie boje i robiliśmy to z prezerwatywą przynajmniej bede psychicznie spokojniejsza choc w poniedziałek kochaliśmy sie bez prezerwatywy ale spóścił sie na zewnątrz a ja czasem tak sobie dalej myśle czy czasem moge zajść w ciazy ale raczej to nie realne skoro tamtym razem nie zaszłam a spóścił sie we mnie a teraz jak miała bym zajsc jak mielismy prezerwatywy i za kazdym razem wyciagał jak był blisko i spuszczał sie do prezerwatywy ale juz nie we mnie..Mam takie dziwne odczucia moze to przez tamtego miesięcznego stresa...
Stary 2008-12-02, 17:28   #444
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biore tabletki od 5 miesięcy Yasmin i dopiero 30 pażdziernika odważyłam sie 1 raz współżyć bez jakiego kolwiek zabezpieczenia tylko te tabletki mówie skoro po to one sa to musza działać miałam przez cały miesiąc ogromnego stresa ale regularnie dostałam okres teraz kiedy mój narzeczony przyjechał z pracy po miesięcznym nie widzeniu sie znowu kochaliśmy sie ale poprosiłam go zeby kupił prezerwatywy bo sie boje i robiliśmy to z prezerwatywą przynajmniej bede psychicznie spokojniejsza choc w poniedziałek kochaliśmy sie bez prezerwatywy ale spóścił sie na zewnątrz a ja czasem tak sobie dalej myśle czy czasem moge zajść w ciazy ale raczej to nie realne skoro tamtym razem nie zaszłam a spóścił sie we mnie a teraz jak miała bym zajsc jak mielismy prezerwatywy i za kazdym razem wyciagał jak był blisko i spuszczał sie do prezerwatywy ale juz nie we mnie..Mam takie dziwne odczucia moze to przez tamtego miesięcznego stresa...
Może lepiej nie współżyj wcale, co to za przyjemność skoro ciągle się stresujesz. Albo zabezpieczaj się tylko prezerwatywami, po co obciążasz sobie wątrobę tabletkami, skoro z nich później nie korzystasz
Stary 2008-12-02, 17:32   #445
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
czym tu sie stresowac rozumiem twoje obawy ale ja mialam takie tylko przy 1 miesiacu uzywania tab jak sie juz przekonałam ze działają tak od tego dnia im ufam kilka lat juz.

zobaczysz ze wszystko bedzie ok i szybko sie teraz do nich przekonasz

Motywacja 100%

Stary 2008-12-02, 18:08   #446
ewelina8989
Raczkowanie

Zazdroszcze wam że macie taka silą psychike bo ja jakoś takiej nie mam.Moze tez przez to ze mam ostatnie 4 miesiace szkoły i nie chce jakos sobie tego zepsuć moze tez przez to ze mamy ustaloną date ślubu...No ja zaufałam tym tabletkom raz i nie wpadłam takze napewno działają ale jakos teraz wolałam miec spokoją psychike ale powiedziałam ze po ślubie juz pozwole mu zeby kończył w środku..niewiem czemu ja tak mam duzo kolezanek u mnie bierze i normalnie współżyja a ja sie obawiam nie wiem czego skoro dostałam okers ostatnio normalnie a teraz mieliśmy prezerwatywy i sie boje jeszcze troszke choc wiem ze chocby sie spóścił to i tak nie zajde bo działają,,,,,,ale sie nie spóśćił musze wiecej wrzucić na luz bo ja ciagle o tym myśle ja lubie sex jestem z moim facetem 5 lat juz i dlatego zdecydowałam sie na tabletki i tylko raz mu pozwoliłam i jest mi go żal bo on na to czekał tyle//
Stary 2008-12-02, 19:01   #447
kamila2006
Zakorzenienie

ciezko mi cos doradzic. osobom takim jak ja ktore tab ufaja ( bo logicznie podchodze do tego racjonalnie biore regularnie= dzialaja) ciezko zrozumiem kogos kto (sorki) panikuje tak jak ty moze faktycznie stosuj prezerwatywy dla wlasnego spokoju szkoda nerwow i stesu. ja balam sie przy pierwszym razie gdy konczyl we mnie. tez z tym zwlekałam troszke potem powiedzialam sobie koniec tego irracjonalego strachu. i zrobilam to. teraz nie wyobrazam sobie zeby mogloby byc inaczej

Motywacja 100%

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 19:07   #448
Jeanne90
Zakorzenienie

Ewelino, tylko że jeśli masz zamiar uprawiać seks z prezerwatywą, to równie dobrze możesz zrezygnować z tabletek. Jeśli im nie ufasz i nie dają Ci komfortu psychicznego to je odstaw. To nie cukierki, dlatego jeśli nie są potrzebne, to nie należy ich brać.
Stary 2008-12-03, 09:47   #449
gryzelda
Zadomowienie

Ja Cie rozumiem tez sie bardzo boje , i nie rozumiem zdziwnie innych wizazynek przeciez nie ma zadnej 100% metody!!! i zdarzaja sie wpadki takze przy tabletkach anty, myle ze moze sobie sprawy nie zdaja dziewczyny tutaj na forum, ze poprostu nie ma tych 100% procent! i mylicie sie piszac ze jezeli nie pominiecie zadnej tabletki macie to 100 procent czy 99 chyba malo kto czyta ulotke tu akkurat Cilest ktore ja biore " Średni wskaznik niepowodzen wynosi 5% w ciagu pierwszego roku stosowania." i jak tu sie nie bac.czekam teraz na wasz naskok na mnie
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 10:04   #450
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Ja Cie rozumiem tez sie bardzo boje , i nie rozumiem zdziwnie innych wizazynek przeciez nie ma zadnej 100% metody!!! i zdarzaja sie wpadki takze przy tabletkach anty, myle ze moze sobie sprawy nie zdaja dziewczyny tutaj na forum, ze poprostu nie ma tych 100% procent! i mylicie sie piszac ze jezeli nie pominiecie zadnej tabletki macie to 100 procent czy 99 chyba malo kto czyta ulotke tu akkurat Cilest ktore ja biore " Średni wskaznik niepowodzen wynosi 5% w ciagu pierwszego roku stosowania." i jak tu sie nie bac.czekam teraz na wasz naskok na mnie
coz owszem masz racje nie ma 100% metody.
ale nie ma tez 100% pewnosci ze wychodzac z domu nie zginiesz....a wychodzisz
nie ma 100% pewnosci ze siadajac do samolotu dolecisz na miejsce... a ludzie latają.
i tak dalej...
nie wiem ile masz lat. ja swiadomie podjełam decyzje o wspolzyciu. biorac na siebie wszelkie jej konsekwencje. zabezpieczam sie tabletkami 3 lata i jak widze są one skuteczne.
swiadomie wybralam tez metode antykoncepcji biorac na siebie wszelkie jej skutki uboczne.
nie wyobrazam sobie jakis mysli czy rozterek w czasie stosunku to ma byc przyjemna chwila.
i nie mam zamiaru na ciebie naskakiwac. chcecie sie bac bojcie sie. ale ja nie korzystajac w pelni z tabletek po prostu bym ich nie brała. szkoda zdrowia

Motywacja 100%

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości