|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Cytat:
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Cytat:
-nie solę -nie słodzę -nie jem masła - może tak 2-3 razy na miesiąc, a wcześniej - to smarowałam masłem chleb nawet pod serek topiony ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-08-05 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() widzę, że mnie rozumiesz ![]() ![]()
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Aha już rozumiem. Bo myślałam że należysz do tych co trzymają krótko drugą osobę - za krótko. Nie jestem niczyją żoną, mam tylko 22 lata i nie mogę powiedzieć że znam się na związkach. Rozumiem Cię jeśli chodzi Ci o przesadę w piciu - wiem że nie jest zdrowa. Dla mnie normalne jest że czasem można się napić i trochę przesadzić, ale nie co dzień. Zwłaszcza jak się nie ma 18 lat i ma się rodzinę. I tak się składa że akurat dawno się nie było w domu. Proponuję Ci żebyś jutro mu powiedziała o co chodzi Tobie czyli:
"Kochanie, wiem że lubisz się napić z kolegami i nie mam nic przeciwko temu, ale myślałam że ten wieczór spędzimy razem, nie widzieliśmy się wcześniej, a ja dla Ciebie przygotowałam coś smacznego i cały dzień czekałam" bo on pewnie myśli że: "Ona się nie cieszy, że wróciłem, tylko się ciągle złości, nie mogę się napić z kolegami, ogranicza mnie". ;-) ja przez wiele czasu byłam przez mojego TŻ ograniczana i wiem jak to smakuje. NIEDOBRZE. Ale u nas jest inna sytuacja, bo chociaż jesteśmy razem już trochę czasu, to nie mieszkamy ze sobą, a tym bardziej nie mamy dzieci - więc odpada ta odpowiedzialność. A co do problemu z alkoholem to proponuję Ci zająć się tym już teraz małymi kroczkami, żeby nie było za późno. |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
No on aż taki napruty nie był... chodził normalnie , twierdził że wypił 3 piwa i ponieważ zmęczony był po pracy to tak go wzięło...... Może i tak było. A nie chciałam mu zabierać dzieci bo dopiero by była awantura......... po co mają słuchać i widzieć to wszystko. Cieszyły się, że tata wrócił i na słowo o pójściu na dwór sami ubrali buty i czekali pod drzwiami. Pochodzili godzinkę i wrócili. Mąż już w lepszym stanie - trochę wytrzeźwiał.
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Monia rozumiem cie doskonale, nienawidze alkoholu i jak pije to tylko na sylwestra, nawet na wlasne urodziny nie pije i w ostatniego sylwestra tez nie pilam
Moj TZ tez bardzo czesto pil, na poczatku 3 piwa dziennie a potem doszlo ze pil po 8- 10 piw, trwalo to pewien czas ale wkoncu jak go zostawilam i bez slowa wyjechalam za granice to zrozumial i pije ale moze raz, dwa na miesiac i nie wiecej niz 3 piwa ![]() Moi rodzice tez nie pili, jakis rok temu zaczeli i juz sa alkoholikami, dzien w dzien wypijaja niewiarygodne ilosci alkoholu i nic sie innego nie liczy ![]() Matka mojego TZ tez jest alkoholiczka od 20 lat, wiec ja juz sie napatrzalam co alkohol robi z ludzmi i dlatego go nienawidze, a poza tym nie smakuje mi Wiec wcale sie tobie nie dziwie bo jak twoj maz tak bd pil to bez kitu bd alkoholikiem czego nikomu nie zycze Buziaki i 3maj sie ![]()
https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg"]https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg[/URL] Edytowane przez Dorisek16 Czas edycji: 2011-08-05 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cokolwiek - to nie służąca. Ja zrobię to - a Ty to, tamto zrobimy wspólnie, razem zadecydujmy. W życiu nie zgodziłabym się na takie traktowanie ;-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
no wlasnie skonczylam swoje obzarstwo, dzisiaj zjadlam ladnych kilka tys kalorii
![]() ide spac bo widze ze juz nikogo na forum nie ma Dobranoc ![]()
#432 |
Zadomowienie
|
Monia bardzo dobrze ze powiedziałas mezowi co o nim mysślisz, skoro może pić w tygodniu bo przebywa z kolegami i nie masz mozliwosci kontrolowania to powinien wracac do domu trzezwiutki i przez week byc wzorowym mężem i ojcem i masz rację musisz mu już to teraz uświadamiać od samego początku, zapewne dziś już będzie wszystko dobrze także spędzcie miło czas
![]() U mnie za to jest całkiem inaczej mój TŻ jest 100% abstynentem on jeszcze w życiu nie miał alkoholu w ustach i tego sie kurczowo trzyma ( nawet na weselach czy sylwestrze szampana sie nie napije ) jego tato też pił jak był mały i juz wtedy sobie przyrzekł ze on pić nie będzie bo nie chce i juz ![]() Niby sie powinnam cieszyć, ale czasem jest to też dla mnie uciążliwe bo idziemy na wesele to pasuje wypić szampana na toast za pare młoda a on nie i koniec, no ale nie będę go namawiac, nie to nie ![]()
#433 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ok, ja jeszcze zahaczę o moje wczorajsze menu, napiszę co nieco o dzisiejszym, doładuję konto w telefonie i idę budzić TŻ na kawę. Dosyć tego spania ![]() ![]() No to wczoraj: owsianka, kanapka z rybką nad jeziorkiem, makaron na słodko, lód śmietankowy, kilka paluszków (4-5) i 2 piwa. W ogóle to chodzę dumna jak paw bo TŻ wcinał te paluszki i czipsy, ale właśnie ja się nie złamałam i tylko sączyłam te piwa ![]() ![]() Dzisiaj chciałabym zrobić TŻ coś super na śniadanie, ale nie mam pomysłu. Pewnie skończy się na jajkach i parówkach ![]() ![]() A dziś na wadze 48,2kg. Ale to pewnie przez alko i brak kolacji ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-08-06 o 07:12 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Dżaga słyszałam, że jest film i ponoć bardzo dobry musze go też obejżeć bo książka jest naprawde bardzo wciągająca przeczytałam ja chyba w 4 dni ale siedziałąm nad nią czasem nawet po kilka dobrych godzin
![]() Fajnie, że spedziłąs z TŻ miły wieczór to tak zawsze zbliża gdy żadko ma się czas na takie proste przyjemności ![]()
#435 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki ;*
Ja tylko na chwilkę, bo zaraz do miasta jadę ![]() Wszystko ładnie nadrobiłam i co do chleba to ja zawsze jadłam i jem białe pieczywo i jak widać w niczym mi to nie utrudniło odchudzania ![]() Monia współczuję Ci, spróbuj dziś porozmawiać z mężem na spokojnie. Skoro on pije codziennie piwko to już chyba dobrze nie jest, lepiej teraz zareaguj niż ma być za późno. Ja wczoraj wypiłam z koleżanką wódkę pół litra na dwie, było tak wesoło jak nie wiem, później dojechały do nas dwie koleżanki i kolega, poszliśmy na kręgielnie trochę pograliśmy w cymbergaja a później poszliśmy jeść. Wczoraj zamiast hamburgera zjadłam kulki ziemniaczane, jakie one pyszne ![]() A dziś choruję i jeszcze mi w głowie szumi. Dziś imprezka ale nie będę piła bo już nie mam ochoty. A dzis na wadze tyle samo co wczoraj, a to pewnie przez alko.
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Moniu myślę że bym pojechała. W końcu trzeba na coś umrzeć
![]() Co do rodziny to hmmm... dzieci nie planuję, nie lubię... aa mąż. Jakoś to się potoczy. Może facet po fachu? hahahha
#437 |
Zadomowienie
|
ja pikole wczoraj nie mialam czasu wejsc i mam tyyyyle zaleglosci!
dzaga pytałaś (jakieś 5 stron temu:P) o macę - ja jąuwielbiam. Kiedyś sama robiłam w domu - z mąki i wody - i jadłam jeszcze taką ciepłą, mniammm Z angielskiego dopiero zrobilam sobie pierwsza lekcje (bylo jakies przypomnienie czasów i ćwiczenie) na więcej nie miałam czasu ale jak się zagłębie to Ci dokładniej opiszę ![]() chyba zaraz pojade do biedornki zobaczyć czy są te zachwalane przez Was owoce suszone. Ja kupiłam ostatnio płatki z fitelli ze śliwką i jabłkiem i mi w ogóle ine smakują ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |||||||
Zakorzenienie
|
hej ślicznotki
![]() Wczoraj w nocy jak z Wami pisałam to wstał mój mąż! (wyspał się i wytrzeźwiał) Przyszedł do mnie więc musiałam wyłączyć kompa bo zaraz by brąchał coś... Wolałam nie słuchać jego pretensji więc poszłam oglądać telewizję. Siedział ze mną i oglądał. Fajny film leciał na HBO "Amerykańskie Ciacho" Potem coś tam się posprzeczaliśmy, powiedziałam mu że jest samolubny i powiedziałam dobranoc i poszłam do łóżka. Przyszedł zaraz do mnie i zaczął się przymilać i przytulać. No i dalej to już wiecie co było ![]() Pogoda u mnie ładna choć troche chmur jest na niebie i czasami zakryją słoneczko ale rzadko na szczęście. Idę się zaraz zważyć i jeść śniadanko. Obawiam się, że jak mój mąż będzie na urlopie to nie uda mi się schudnąć ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Widzę, że wesoło wczoraj miałaś ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
A co do dzieci to naprawdę nie chcesz? Na stare lata zostaniesz sama ![]() ![]()
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Moniu naprawdę nie chcę dzieci... nie widzę siebie w roli matki. Ale właśnie strasznie jest zostać samemu na starość.
Ale jak Ty uważasz, warto próbować startować do wojska? Wszak jestem dziewczyną. Napewno będzie ciężko. hmmm pewnie jest tak że 1 kobieta przypada na 500 mężczyzn ;/
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do wojska to nie wiem czy warto startować. Musiałabym się podpytać kolegi jak tam w wojsku jest z kobietami, czy mają ciężko itd. Ale skoro marzysz o tym to na pewno warto - nawet dla własnej satysfakcji abyś kiedyś nie żałowała że nawet nie spróbowałaś ![]()
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
Monia no próbuj próbuj ja trzymam kciuki, żebyś coś wskórała tymi rozmowami
![]() A no i widzę, że u Ciebie też się szykuje imprezka, no to dobrze przyda Ci się taki relaksik, bo naprawdę na niego zasługujesz ![]() Ja przed chwilą obżarłam się chipsami, zielona cebulka uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() Na obiadek mam ziemniaczki z kalafiorem ![]()
#442 |
Wieczne Kutango
|
meeedzik ale ja Ci tych imprez zazdroszczę też bym tak chciała a nie ma z kim
![]() Monia no widzisz jakiego masz kochanego męża ![]() ![]() wróciłam z siłowni i lecę jeść ![]() ![]()
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Dopiero wstałam, w koncu sie wyspałam. Ale mam jakies ciezkie dni ![]() Nic mi sie nie chce...powinnam wlasnie isc cos zjesc na sniadanie ale jakos nie mam kompletnie checi wiec poki co pije multiwitamine ![]() NeverGoodEnough18 powinnas sie zaakceptowac bez zadnego ale!! jestes naprawde super laska i niejedna Ci zazdrosci..i nietylko wygladu ![]() monika01011986 rozumiem Cie co czujesz... ![]() ![]() ![]() ![]() Ale moim zdaniem nic go nie usprawiedliwa! wszystko jest dla ludzi, ale z głowa!a Ty i dzieci powinnyscie byc dla niego najwazniejsze na swiecie!! Cocktailraspberry wszystkiego najlepszego, przedewszystkim spełnienia marzen ![]() zielonykotek ja tak samo nie sole wogole zastepuje je innymi przyprawami, nie słodze wogole, a masła uzywam bardzo rzadko podobnie jak innych tłuszczów i na czescie ograniczyłam słodycze do 0 jakos mnie wogole ne ciagnie wrecz mnie od nich odrzuca... meeedzik jak sie odchudzalas tez jadlas białe pieczywo?? a w jakich ilosciach?? ![]()
#444 | |||
Zakorzenienie
|
A ja zjadłam śniadanko - takie jak zwykle choć dziś dosypałam sobie ( z łakomstwa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ja piwa też nie cierpię - aż wręcz nienawidze! nawet smrodu tego piwa! ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Oczywiście, że ja i dzieci powinniśmy być najważniejsi - jego zdaniem jesteśmy ale w praktyce to wychodzi inaczej z tego co widać ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Dobra ja spadam, bo mąż wraca już. Idę obiad podgrzać dzieciom i jemu przy okazji ![]() ![]()
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo za życzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do piwa, to kurcze, zastanawiam się kto jest nietypowy - ja czy Wy hehe ;-) bo ja lubię piwo i kilka też spokojnie mogę wypić i lubię, alkohol uwielbiam, jedyne czego nie cierpię to wódka. Drinki też kocham, wina (plus serek pleśniowy albo papryczki z twarożkiem) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zielonykotek Czas edycji: 2011-08-06 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Agunia tak jak się odchudzałam to też jadłam białe pieczywo, jakoś najbardziej mi smakuje, a poza tym nie opłaca mi się kupować ciemne tylko dla siebie. A jem przeważnie 2 kromki na dzień, na kolację, bo rano to płatki
![]() ![]() Karolcia no szkoda, że nie jesteś z mojej miejscowości to byśmy razem balowały ![]() Monia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cocktail jak się @ zbliża to wszystko jasne, że waga nie spada nie masz się co martwić, zobaczysz jak się @ skończy to i waga ruszy ![]()
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
meeedzik no ja wlasnie tez teraz jak sia odchudzam na sniadanie zazwyczaj wlasnie 2 kromki chlebka jem z jakims serkiem czy cos, ale nie wiecej dziennie
![]() ![]() Wogole wlasnie przegladam Twoja galerie paznokci ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() M ![]() Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2011-08-06 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, leczcie się, wypowiadajcie na KZ lub odchudzajcie tutaj - jeśli macie z czego - w normalny, zdrowy sposób! a bulimia to nie tylko "droga na skróty", ale wyniszczająca, śmiertelna choroba.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.