![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide spac,Jagoda mnie wymeczyla, pogoda tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |||
Moderator
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() znaczy, ja pewnie też nie zużyję sama moich wszystkich cieni, róży, szminek itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-10-28 o 23:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Moderator
|
Ja generalnie nic nie mam do recenzji kosmetyków przysłanych i w sumie tylko jedno mi się nie podoba. Jak blog składa się wyłącznie z recenzji na przemian z postami "dostałam nową paczuszkę", "uwaga mam nową współpracę" i zakładka z tysiącem pozycji przysłanych produktów do recenzji. Nie lubię też gdy ktoś testuje kosmetyki kolorowe a nie zrobi nimi porządnego makijażu a tylko opisuje i ewentualnie da foto na dłoni.
Jak posty są fajnie pisane, makijaże ładnie przedstawione to mi obojętne to skąd pochodzą kosmetyki i kto za nie zapłacił ![]()
![]() |
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#428 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() I dla mnie opisanie kolorówki bez przedstawienia efektu mnie nie przekonuje. Wiadomo że ciężko przedstawić pielęgnację na fotach ale kolorówkę już śmiało można. Ale ja mam hopla na punkcie makijażu i może dla tego przywiązuję wagę do efektów wymiernych. Bo spotkałam się że ktoś zachwala cień firmy X jako super napigmentowany i dodaje makijaż gdzie zamiast pięknego głębokiego koloru z opakowania widać jakąś szaroburą, perłową plamę (autentyczny przypadek sprzed kilku dni) Gdyby był sam opis to bym się skusiła - po fotce wiem że nie warto
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Konto usunięte
|
Co do zaznaczania w każdej notce formułki , że dany produkt dostałam do recenzji - od dawna tego nie robię. Owszem, czasem w treści notki napiszę wprost, że dostałam - kiedy ma to znaczenie, mam też zakładkę 'Współpraca', gdzie są wszystkie firmy, które kiedykolwiek coś mi wysłały, ale nie widzę sensu wklepywania tej formułki.
Przyznam szczerze, że zbyt mnie irytowały komentarze i maile po takich notkach - niemal po każdej sypały mi się wiadomości od panienek, które nawet nie wczytały się w posta, tylko zobaczyły na jego końcu formułkę "Ten produkt został przesłany mi...", a nie przeszkadzało im to zasypywać mnie mailami typu "Napisz mi co piszesz firmom, że tyle Ci wysyłają" albo "Nic tylko testujesz, jak to robisz?" itd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30208135]Co do zaznaczania w każdej notce formułki , że dany produkt dostałam do recenzji - od dawna tego nie robię. Owszem, czasem w treści notki napiszę wprost, że dostałam - kiedy ma to znaczenie, mam też zakładkę 'Współpraca', gdzie są wszystkie firmy, które kiedykolwiek coś mi wysłały, ale nie widzę sensu wklepywania tej formułki.
Przyznam szczerze, że zbyt mnie irytowały komentarze i maile po takich notkach - niemal po każdej sypały mi się wiadomości od panienek, które nawet nie wczytały się w posta, tylko zobaczyły na jego końcu formułkę "Ten produkt został przesłany mi...", a nie przeszkadzało im to zasypywać mnie mailami typu "Napisz mi co piszesz firmom, że tyle Ci wysyłają" albo "Nic tylko testujesz, jak to robisz?" itd ![]() ![]() Dokładnie to samo usłyszałam od właściciela jednej z firm - oni nie bardzo nawet chcą żeby to podkreślać, bo dla nich wiąże się to z napływem mnóstwa maili po opublikowaniu posta. Oczywiście absolutnie nie twierdzę, że mamy pisać, że dany produkt same kupiłyśmy, ale przecież można napisać notkę bez wnikania w pochodzenie danego produktu i nic nikogo w oczy nie razi. Jak już pisałam - dla mnie ważne żeby opinia była szczera, a to skąd dana osoba ma rzecz, o której pisze średnio mnie interesuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez descentrada Czas edycji: 2011-10-29 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przegladam poprzednie wpisy i zazwyczaj mam jakieś "ale" ![]() Zawsze najbardziej podoba mi się ten aktualny post ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba że piszesz o mało znanych dziewczynach, ale ja wśród takich nie spotkałam jeszcze ogromnych hauli. Dziękuję za gratulacje. ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Czy da się jakoś zablokować daną osobę, tak żeby nie mogła dodawać komentarzy? Szkoda, że nawet niektóre z dziewczyn udzielających się w tym wątku muszę spamować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Dla mnie pisanie tych formułek nie ma większego sensu...tzn ja mam swoje sprawdzone blogi i raczej ufam ich właścicielkom, poza tym zawsze sprawdzam w kilku miejscach jeśli chcę się upewnić co do koloru. Tylko ja siedzę najbardziej w lakierach, to może mam inne spojrzenie, tam imho wiele oszukać się nie da, więc zwisa mi kto kogo sponsoruje.
Raczej nie dostaję wiele od firm, ale też takiej info nie wstawiam, bo opisuję lakiery szczerze...a zresztą wiele zależy od paznokci, umiejętności, preferencji. Co do pielęgnacji to w ogóle formułkami się nie bardzo interesuję i nie sugeruję się opiniami ludzi, bo niezbyt często pokrywa się to z moimi oczekiwaniami. ![]() Czyli w skrócie, ja typowe blogi kosmetyczne traktuję jako sposób na poznanie/wskazanie fajnych kosmetyków, bez chodzenia błędnie po drogeriach i szukania Bóg wie czego...ale na pewno nie jako źródło jakiejś mistycznej wiedzy, która zamieni mnie w bóstwo, bo kupię to i tamto. Nie ma tak łatwo, trzeba się namęczyć żeby znaleźć swoje produkty, a formułka o sponsorowaniu mnie nie zbawi ani nic nie zmieni. ;p A ja dziś miałam wejście z hasła "brzydki french". Milusio. ![]()
#434 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, cały czas moja ikona na blogroll'u jest z poprzedniego posta, tak jakby się zacieła. Małyście juz podobną sytuacje? czy mogę cos poradzić, czy muszę czekać aż się odwiesi ?
![]() ![]()
#435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
Cytat:
Damaris, ja też jak jakaś recenzja zainteresuje mnie na tyle by kupić dany produkt, sprawdzam jego zdjęcia na innych blogach. Bo przecież w innym świetle może wyglądać inaczej, a nawet przez ustawienia monitora może się różnić. Do tego oglądam kolor np. lakieru w sklepie w buteleczce przed zakupem. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na obu blogach nowe notki u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() Co do kosmetyków z 1 firmy to w sumie różnie bywa, ja lubię essence i wiele produktów u mnie właśnie z tej firmy jest, z tym, że nie kupuję np za ciemnych podkładów, czy wszystkich numerków cieni.. tylko te które mi pasują ![]() A jakbym pokazała 10 odcieni 1 podkładu, z których nawet 1 nie byłby dobrze dopasowany kolorystycznie to byłoby już coś właśnie nie tak.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;30212761]No niby tak, ale też na pewno nie każdy partner chciałby oddawać jakąś część swojej wypłaty na pół kuferka kosmetyków dziewczyny/żony
![]() ![]() Nie ma powodu żeby oddawał. Koszty wspólnego utrzymania są niższe, jeśli obydwie osoby zarabiają kilka tysięcy to każdej zostaje część na własne wydatki i już. ![]()
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
Aaa, no jeśli w ten sposób myślisz to tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama się zastanawiałam, ale nic nie wiem niestety... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;30213142]Wlazłam właśnie na Twojego bloga... I wpadłam.
Zakochałam się po uszy w Twoich makijażach i niesamowitej urodzie ![]() Jejj, dziękuję. ![]() ![]()
![]() |
#444 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Zapraszam dzisiaj do mnie, zrobilam swatche cieni z Inglota
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Hm, mnie wyszukują po nickach Miss Heledore (lustrzanka Miss Heledore - nie, żebym cokolwiek o tym pisała kiedyś) i Matleeny (tym bardziej
![]() ![]()
#447 |
Zakorzenienie
|
[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;30212922]Treść usunięta[/QUOTE]
jasne, ze mozna ![]() ![]() ps. masz ciekawy kierunek studiow ![]() ![]()
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
bry
![]()
#449 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.