|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() Natomiast ja z moimi kotami nigdy nie miałam problemu. Kotka wychodzi na dwór kiedy chce, wyraźnie prosi o jedzenie, mogę ją bez problemu zostawić samą bez opieki w mieszkaniu na max. 4 dni. Poza tym mam z niej pożytek, zjada wszystkie muchy, komary i pająki, miauczy kiedy woda w czajniku się gotuje, a ja zapomnę nałożyć gwizdek, a na podwórku przed blokiem pilnuje aby żaden pies ani kot nawet nie śmiał się do mnie zbliżyć ![]()
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2011-11-12 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca
Cytat:
![]() Ja tez miałam taki plan aby kuwetę trzymać na balkonie i co jakiś czas bym wypuszczała kotka aby się załatwił i przewietrzył ale po opowieści BiałejCzekoladki boję się że wyskoczy mi z tego balkonu ![]() No mam nadzieję że hormony się w końcu uspokoją... póki co szaleją po odstawieniu antykoncepcji..... A Ty może wcale nie przybrałaś tylko jeszcze po prostu nie od puchłaś. Czasami też tak miałam, mimo że byłam na diecie i trzymałam się jej wzorowo.
![]() |
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
na trzecim... i mam bardzo duży balkon więc miałby na nim jak w raju. Balkon nie jest ogrodzony metalowymi prętami a normalną ścianką i kot musiałby podskoczyć dosyć wysoko - no ale co to dla kota.... żaden problem przecież.
#425 |
Zadomowienie
|
No to trochę wysoko, też bym się bała, że wypadnie i może mu się coś stać. Gdyby tak na pierwszym to jeszcze byłoby w miarę bezpiecznie. Trudno powiedzieć, koty mają różne pomysły, ale wiele z nich czuje zew natury i za ptaszkami wyskakuje... Może jakoś osłonić ten balkon jakąś delikatną kratką ozdobną...
#426 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą wodą to naprawdę dobry pomysł ![]() ![]() A nie myslałas o nowym kotku? ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
No musisz się wysypiać i dużo odpoczywać bo jak będziesz ciągle zmęczona to okresu możesz nie dostać. Śpij słodko ![]() Kupiłaś witaminy??? ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() Strasznie malutko dziś zjadłaś, do tej grahamki to mogłaś jeszcze coś dodać np. jogurt pitny czy jakąś surówkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Kurcze! Strasznie mądrego masz tego kotka!! Tez chcę takiego ![]() A to, że koty jedzą komary i inne takie owady to w szoku jestem ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
A mam jeszcze pytanko: Czy do roku czasu kotek znaczy już teren czy jeszcze nie? Bo jak go wykastrować będę mogła dopiero po roku to jak to będzie przez ten czas? I wnioskuję że jak kot jest wykastrowany to nie śmierdzi nim w domu tak???
![]() |
#427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kotka nie jest super mądra, w porównaniu do wszystkich kotów które miałam to jest wręcz ledwie przeciętna. Miałam super mądrego koteczka, który w 1 dzień nauczył się wszystkiego i nawet powtarzał słowo 'mama' oraz tak mówił kiedy chciał jeść. Super przytulas to był, ale żył tylko 1 rok. Owady to tylko takie zjada jak napisałam - moli, biedronek, os, pszczół, skorków i innych szczypawic nie rusza ![]()
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
o wtrącę się co do kotów
![]() moja rodzina też taka "kocia", od dziecka mieliśmy ich bardzo dużo wszystkie nazywały się na zmianę Kacper i Mruczek ![]() ![]() ![]() ale koty to naprawdę kochane stworzenia, nie ma nic lepszego jak leżeć chora w łóżku i jak kotek Cie ogrzewa wtulony ![]() PS. moje też jedzą pająki, muchy, jakieś meszki większe które zwrócą ich uwagę ![]()
163cm - 57kg Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie. Edytowane przez murka04 Czas edycji: 2011-11-12 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Patiuszka, Mureczka dzięki za informację
![]()
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A woda to rewelacyjny pomysl naprawde ,ja na dodatek wezme gazowana zeby mi jeszcze bardziej brzuch wypelnila i bede saczyc co chwile ![]() Nie wiem tylko gdzie w tym roku bedziemy spedzac swieta, bo jezeli u nas w domu to bedzie ok moja mama np.gotuje bardzo chudo, ma fajne wyczucie smaku te potrawy nie sa jakies przesadzone, przeslodzone czy pelne tluszczu ale jak okaze sie ze jedziemy na wies do ciotki i wujaszka to bedzie hardcor, wszytsko smazone w glebiokim tluszczu, duzo smalcu i ogolnie niezdrowy przepych, pewnie nie bedzie nawet co wybrac ![]() A o kotku myslalam myslalam, ale po pierwsze to balabym sie o niego, niewyobrazam sobie kolejnej smierci kota naprawde, zawsze czekal na mnie jak wracalam z pracy ocieral sie, wskakiwal na lozko, nie nie nie nie dla mnie takie przezycia... Do tego w mieszkaniu jednak jest bardziej sterylnie, kot wszedzie chodzil a ja jestem taka pedantyczna, ze wszyscy w domu sie ze mnie smieja ze w ciagu dnia dezynfekowalam milion razy rece hehehe ![]() A co do pracy owszem soboty sa najciezsze, kupa klientek i tysiac inncyh spraw , a slonecznika zjadlam kilka garsci wiec kochana kolacje mialam jak za dwoch ![]() Edytowane przez bialaczekoladka Czas edycji: 2011-11-12 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i u mnie jakoś tak się utarło, że kot nie wchodzi na blaty i stoły, reaguje na słowo 'nie' no i w ogóle nie ma takich zapędów. A sierść z dywanu odkurzam taką szczotką a potem na gładko jeszcze raz odkurzam. Nie widać za bardzo tej sierści tylko czasem na czarnych ubraniach coś mi się przyklei, bo moja ma dużo białego futra. Tak więc znając Twe upodobania kolorystyczne, lepiej spraw sobie czarnulka ![]() Sam kot nie ma żadnego nieprzyjemnego zapachu, nic a nic ![]() ![]() ![]()
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2011-11-12 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
z tą sierścią różnie bywa bo np. moja kotka wcale nie gubi albo nie widać bo jest szara, a kot biały i gubi sporo i ją widać. moja mama karmi je praktycznie non stop ale to dlatego że ma bzika na ich punkcie no i ciągle w domu jest to jak zobaczy jak one patrzą jej w oczy to już nie może wytrzymać, ale myślę że 3-4 razy dziennie byłoby ok
![]()
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na allegro znalazłam fajną ubikacje dla kota: http://allegro.pl/duza-kuweta-z-lopa...908413171.html Myślisz, że będzie się w czymś takim chciał załatwiać? Nie będzie mi sikał gdzies po kątach? Mój będzie typowo domowy, zero kontaktów z innymi kotami. A jak to jest do czasu gdy kota można już wykastrować? będzie znaczył mi tereny zanim go wykastruje? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
#436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale już jestem śpiąca, dobrej nocki wszystkim życzę i lecę do łóżka, papa ![]()
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2011-11-12 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta woda gazowana to może i dobry pomysł, ale żeby wzdęć po niej nie było..... JA sobie chyba Pepsi Max bez cukru kupię ![]() ![]() U mnie jest podobnie z tym gotowaniem - mama gotuje w miare dietetycznie a teściowa.... masakrycznie tłusto i nie zdrowo choć smacznie. Ja to i tak na Święta tylko pierogi jem z barszczem więc luzik ![]() ![]() Ty to jak moja mama jesteś - ona też jest pedantką ale chyba większa od Ciebie bo kotów nie lubi gdyż jej śmierdzą i brudzą.
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cola light albo pepsi tez sa dobrym rozwiazaniem, zaczynam sie juz mniej obawiac tych swiat. Barszczyku tez napewno skubne aaa i uwielbiam ryby pod kazda postacia zawsze jest ich wiele rodzaji, napewno ryby po grecku nie odpuszcze ![]() Oka mi juz sie oczy same zamykaja, uciekam spac! Dobrej nocyyy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
przepraszam,że się wam wtrącę ,ale rozmawiacie o kotkach.
Monika piszesz o białym kotku.Ja mam calutkiego białego kotka i jest kompletnie głuchy.Ponad 50% białych kotów jest głuchych,więc trzeba uważać.Mój ma około 7 miesięcy i ostatniego października był wykastrowany.
#440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się strasznie ten kotek podoba: http://allegro.pl/przepiekne-niebies...911584667.html Zakochałam się w nim normalnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śpij dobrze ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() Ja ryby od nie dawna też pokochałam i pewnie skubnę jakiegoś śledzia w occie na Wigilii ![]() ![]() Dobranoc ![]() ![]()
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
ten kotek jest śliczny i nie musisz się martwic ten na pewno nie będzie głuchy bo ma jeszcze drugi kolor.Tylko całe białe mogą być głuche a mój taki właśnie jest.Nawet maleńkiej plamki ciemnej nie ma.
Ja mieszkam w nie dużej miejscowości i kastracja kosztowała tylko 50 zł.Po zabiegu miał 2 szwy z czego jeden sobie wylizał a drugi ja wyciągnęłam.Po narkozie dużo wymiotował i na drugi dzien jeszcze był taki przywalony ,ale na trzeci to już normalny.Jak przy małych dzieciach to ja radziłabym malutkiego pieska bo bardziej bedzie do zabawy.
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To faktycznie malutko zapłaciłaś za kastrację. Ciekawe ile u mnie w mieście biorą za kastrację ![]() No ja bym chciała pieska ale nie będzie miał kto z nim wychodzić na dwór ![]() Jak dzieci dorosną to po prostu dokupię im pieska i będziemy mieli kota i psiaka ![]() A po czym poznałaś że Twój kotek jest głuchy?
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Monia teraz dużo wypoczywam i nie chodzę zmęczona, więc myślę że jest ok
![]() A co do witamin to zapomniałam ![]() ![]() ![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
Hej pieknotyyy
![]() U mnie dzisiaj mega pochmurny zimny dzien, na dworze minusowa temperatura, jedna wielka zimnica poprostu, az niechce sie z lozka wychodzic... Wskoczylam dzisiaj z rana na wage i ujrzalam kolejny spadek, leci bardzo bardzo powolutku ale leci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sniadanie (tzn. cos na zab, jak wstaje o 6 rano ![]() Drugie sniadanie o 9.00 w pracy - jajko na miekko, jogurt naturalny, kromka chleba razowego, czasem kilka kawalkow owocow, ananasa lub pomaranczy - jak do stolowki przyniosa. Kubek bialej herbaty. Okolo 11 zjadam jablko. Lunch o 13:00 np. kawalek lososia, salatka z pomidorow, tarta marchewka, polowka awokado, kawalek brokula. Wszystko nakladam po odrobinie na nieduzy talerzyk. W domu okolo 17-18 np. kawalek piersi z kurczaka, warzywa rozne. Albo talerz zupy kapusciano-pomidorowej. Wieczorem jablko, i juz nie mam miejsca na wiecej. Pije wode przed jedzeniem, pomaga. Ogolnie pomagaja takie triki jak nakladanie jedzenia na malutki talerzyk, trzeba jesc bardzo powoli, jeszcze czytalam, ze kolory czarny i niebieski zmniejszaja apetyt, i jedzac z talerzy w tych kolorach zje sie mniej. Co do kotow, to ja mam kocice, niekastrowana, i mozna wytrzymac, tyle ze drapie niestety sporo, i to wcale nie drapak... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
z tym kotem to cała historia.Byłam u kogoś na wsi i tam był ten kotek.Strasznie zaniedbany i dosłownie może by pożył jeszcze kilka dni.Wzięłam go dla kogoś bo ja mam swoich 5 kotów tylko one są w domu w dzień a w nocy śpią w gospodarczym budynku.Po kilku dniach stwierdzili,że jest głuchy a takiego to nie chcą.Wiozłam go do domu na kolanach i ryczałam.Miałam kolejnego kota,ale bardziej było mi żal ,że jest głuchy.Musi mieszkać w domu bo wiadomo na dworze nie usłyszy ani samochodu ani psa np.Nie przeszkadza mu ta głuchota bo nie wie ,że może być inaczej.Jest kochany i rozpieszczany przez całą rodzinkę.Pokażę mu opakowanie z jego jedzeniem i już pędzi do swojej michy
![]()
#447 |
Rozeznanie
|
Hej medzik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowe dziewczyny na forum ![]() Widzę, że nie tylko mnie nie ma długo tinek? baletnica? Nie pisałam, bo nie miałam co już pisać dieta różnie i waga nie leci, więc w tym tygodniu mam zmianę do 15 i będę starała się pilnować tego co jem po pracy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Hej . Pamiętacie mnie jeszcze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki
![]() JA to chyba mam skleroze..... robiłam dziś sobie płatki i cały czas miałam w głowie myśl, że zanim zjem to muszę się zważyć. Jak już je zrobiłam to dopadłam się do nich i zapomniałam o wadze ![]() ![]() Pogoda szara,bura.... zimno strasznie. Nic mi się nie chce a muszę pranie wstawić i potem powiesić, posprzatać dzieciakom pokój i odkurzyć, ogarnąc łazienkę i duży pokój. Muszę iść do rodziców później po synka jeszcze. A mam takiego lenia, że masakra!!!! ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() Ale za te witaminy to powinnaś lanie dostać i to takie porządne ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Monia ja zazwyczaj ważę się po śniadaniu, bo dopiero wtedy się przebieram i ważę się bez piżamki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.