![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode 2013
Cytat:
też czytałam kilka for o tym zaiksie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o zespół to ja nawet o ZAIKS nie pytałam
![]() nie wpadłabym nawet na takie coś a co do ceny to ja mam 4000 i to ja cena "na dzisiaj" w 2013 będzie na bank koło 4800 bo tak mi powiedział ale obiecał mi, że moja cena na 4000 się kończy i wyżej nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
a ten zaiks to jest też przzy dj-ach??
![]()
#425 |
Zadomowienie
|
nie mam pojęcia... ja się w ogóle o czymś takim tu dowiedziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie stresujcie mnie
![]() ![]() My z TŻ-tem zastanawiamy się nad ważną sprawą.. Mianowicie: czy ślub ma być konkordatowy czy zwykły, a cywilny się weźmie swoją drogą. Jakie macie Wy zdanie na ten temat? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Lady fancy ja też się nad tym zastanawiałam. Czy nie wziąść cywilnego powiedzmy w poniedziałek a kościelny w sobotę. Ale mój tz jest zdania że szkoda zachodu i żeby wziąść w kościele konkordatowy od razu. Chociaż ja bym chciała 2. Wiadomo ;-) dwa razy jakby brać ślub- fajnie. I przeżycia inne. No ale chyba zostanie konkordatowy
#428 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny możecie polecic jakiegos fotografa i kamerzyste???? mam jednego na oku michal chwalik sie nazywa i od mojej kolezanki 700zl za zdjecia wzial ale tylko w plenerze i bez wywołania....tylko na płycie...w kosciele i na obiedzie nie chcieli fotografa...nie wiem czy to duzo czy nie duzo....prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.weselnik.lublina.pl/video...ilmowanie.html Ceny mają naprawdę fajne. A 700zł za to co tamten daje to ciężko powiedzieć. Mało pracował w sumie a cena raczej z tych z wyższej półki. lady fancy Ja nie uznaję cywilnego jako ślubu tylko jako umowę więc będę miała konkordatowy. Ale i z praktycznego punktu widzenia lepiej jeden. Mniej stresu przy okazji.
![]() |
#430 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez VVerr Czas edycji: 2012-03-12 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Ja też myślałam o konkordacie, ale podzielam zdanie justi699, że nawet cywilny, choć nie wiąże jak kościelny, to przeżycie jakieś .
![]() Ostatnio z TŻ-tem przeżywamy kryzys jakiś, kłócimy się i stwierdził, że ludzie bez ślubu żyją i jakoś tam jest z nimi. Normalnie aż się rozchorowałam jak mi tak powiedział.. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Też jestem PM 2013. Planujemy ślub na sierpień 2013r., jeszcze bez konkretnej daty. Wszystko jest na razie w formie planów, bo zaręczeni jesteśmy dopiero od 5 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Witam nowa PMKE! I gratuluję zaręczyn:-* pochwal się pierścionkiem. Uwielbiam oglądać pierścionki zaręczynowe;-) mój mi się już trochę opatrzył, w końcu noszę go ponad rok!- jak to szybko zleciało.
Naszło mnie ostatnio, że chciałabym mieć obrączkę z brylancikami. Nie wiem co mi się odmieniło bo zawsze mówiłam że mi się to nie podoba. A teraz bym chciała chyba. Tylko ta cena:-| myślicie że cyrkonie zamiast diamenow źle wyglądają? I czy przypadkiem nie będą wypadać? Ech...
#434 |
Przyczajenie
|
Z tego co mi kiedyś mówiła koleżanka, może być problem z powiększeniem/zmniejszeniem obrączki z kamieniami. Jeśli to prawda, to taka obrączka jest mało praktyczna. Najlepiej zapytać u jubilera
![]() Moim zdaniem na pierwszy rzut oka nie widać różnicy między brylantem a cyrkonią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- O, fajnie. A kiedy koleżanka ma ślub? Może później wypytałabyś dla mnie o opinię?
![]() |
#436 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, orientujecie się może czy jest dobry fryzjer w Lublinie, u którego można zamówić czesanie w domu ( z dojazdem do klientki)?
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
Witamy, witamy nową PM-kę
![]() ![]() ![]() Jutro z TŻ-tem wyjeżdżamy do Warszawy odpocząć (w końcu ![]() ![]() ![]() Jak u Was Kochane Laseczki plany na weekend? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro po pracy jestem umówiona z przyjaciółka na kawę i ploteczki. Sobota i niedziela raczej w domu z tztem i rodzinka. Potem zaczną znów się zjazdy w szkołach więc chce się polenic jeszcze
#439 |
Raczkowanie
|
orientujecie się może w cenach ,jakie życzą sobie fotografowie? bo ja mam na razie info od jednego,faktycznie robi ładne zdjęcia ale podał kwotę 2400( od przygotowań w domu do 1 w nocy+ plener innego dnia+ nie mniej niż 400 zdjec na dvd+ do wyboru album 60 zdjęć lub fotoksiążka 34str,a4). dużo to ,czy normalnie?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
hmm ja chyba pytałam z 10 fotografów (wyszukanych w internecie z Lublina i okolic) o ceny i co maja w zamiam... teraz nie mam przed sobą tej kartki ale ogólnie to własnie od 2400 do 5000 :/ hmm bardzo uważnie trzeba spisywać co dają w cenie, bo czasem ta sama cena a np na papierze 100 zdjęć a u innego 200. Wiadomo że za jakość się płaci... mnie najbardziej przekonało to ze fotograf nie moze wszystkim parom robić "identycznych" zdjęc. Jeżeli na rozmowie z fotografem słysze.. "w tym miejscu robię takie zdjęcia, a w tamtym robie takie zdjęcia" to mnie cos takiego nie interesuje bo nie chce pojsc do kolezanki oglądać zdjęć i zastanawiać sie skad ja je znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
my też musimy się w końcu zacząć rozglądać za fotografem ale tak mi się nie chce..
#442 |
Zadomowienie
|
Ja też robiłam ostatnio rozeznanie, tak jak powyżej , ceny różne i zależy co jest w cenie. Ja na przykład znalazłam fotografa który bardzo mi się spodobał, ale w cenie nie ma w ogóle zdjęć wywołanych w formie albumu.
Z ofert które dostalam (ok 8) większość cen jest w granicach 2200-3000 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
ech...czyli 2400 to normal i nie ma co wzdychać. ale macie rację,trzeba spisać na kartce i porównać i to dopiero będzie miało sens.
a teraz mogę juz oficjalnie powiedzieć ,że zaklepałam moim młodym termin i w kosciele i w lokalu. Dorota i Tomasz ,ślub 22.062013, kościół pw.Trójcy Przenajświętszej w Wólce Lub. a przyjęcie weselne w lokalu b.blisko kościoła "W Młynie". umowy z lokalem jeszcze nie mam,ale termin juz zarezerwowany,czekam na propozycję menu(mailem) i wzór umowy,ale jestem już po rozmowie wstępnej. jak znajdę i zaklepię fotografa i dj-a,to będę miała spokój z myśleniem weselnym może tak do grudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Hej! Pomóżcie....
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a my wczoraj spotkaliśmy się z dj. Atlantickiem- super wrażenie! na 99% zaklepujemy go ![]() ![]()
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
szukając lokalu bardzo poważnie mysłałam o restauracji Esencja(koło Politechniki,na Nadbystrzyckiej).miłe wnętrze,cena chyba 140 czy 145/os.,i gyby nie to,że córka wolałą wnętrze z tzw.starym, klimatem,to bym się na Esencję zdecydowała. duży parking,ładne otoczenie,wszystko takie w stylu "spokojna elegancja".no i centrum miasta,każdy dojedzie i odjedzie na własną rękę,to też ważne,że ci koszty transportu gości odpadną.
mnie osobiście najbardziej jednak podobała sie Locomotiva ,cena 140/os,ale to info z neta,tylko znowu dla córki zbyt nowoczesne wnętrze ,i kolejna propozycja to Dejavu przy ul.Wrońskiej ,no ale tu też nowoczesnośc w wystroju ,nie każdy to lubi. Edytowane przez trebolita Czas edycji: 2012-02-12 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Jak mina weekend? Mi domowo i spokojnie. Spisywalismy z tz z nudów wstępną listę gości i jestem załamana bo z mojej str zapraszając tylko najbliższą rodzinę- rodzeństwo moich rodziców i ich dzieci z osobami towarzyszącymi plus 4sąsiadów i kilka osób z pracy wyszło ponad 120 osób :-| masakra a tak bym chciała nie duże wesele na maks właśnie 100osób a tu z mojej str ponad setka. Załatwia mnie to że mój tata ma 7rodzeństwa. No masakra nie myślałam że tyle wyjdzie. U tz że wszystkimi znajomymi i dalszą rodzina wyszło 90. Więc nie najgorzej bo zawsze ktoś odleci wiadomo ale u mnie szkoda gadać.
#449 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny chyba czas najwyższy przyłączyć się do waszego wątku. Może coś o mnie: pochodzę z Lublina (i oczywiście tu odbędzie się wesele) ale od prawie dwóch lat mieszkam na śląsku i tu poznałam mojego przyszłego męża ;] od Św. Bożego Narodzenia noszę na palcu przepiękny pierścionek a dziś znaczy sie wczoraj bo trochę utknełam w tym temacie i mamy już kolejny dzień ,zaczęliśmy rozmawiać o gościach, sali itp, nawet wstępny termin ustaliliśmy(22.06.2013) ale przeglądając wątki sale zespoły przeraziłam się w tym momencie już chyba kiepsko z terminami na czerwiec ;/ Dziewczyny liczę na waszą pomoc bo ja mogę liczyć jedynie na kontakt tel. bo w Lbn pewnie będę dopiero w wakacje. Gdzie jeszcze są wolne terminy na czerwiec, gdzie zorganizować wesele na max 110 os. tylko z hotelem ech w ogóle jakieś rady bo jestem zielona w tym temacie ;-/
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Co do Locomotivy to faktycznie fajne wnętrze ale ciasno. Dwie ososbne sale do tańczenia, trochę oddalone od siebie. Z tego powodu zrezygnowaliśmy z niej, bo moja mama tak nie chciała.
Co do Esencji to dzwoniłam i 150 zł/osobę. W końcu nie zdecydowaliśmy się tam pojechać. Nasza sala to Rubikon na Mełgiewskiej. Mają wolne terminy jeszcze. Sala dośc duża i ceny w miare przystępne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.