|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapraszam do wspólnego odchudzania pt. "Będę szczupła" :-) cz. II
Cytat:
![]() ![]() Ja żeby się zmotywować do pracy w domu kiedy nie mam fitnessu (wtorek, czwartek, sobota, niedziela), oglądam najpierw figury wysportowanych pań, co sprawia, że chce być choć troszeczkę taka jak one, następnie na YT szukam filmików z treningami fitness i ćwiczę sobie w domku :P Pewnie komicznie to wygląda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zawsze jak pieke ciasto to surowe wcinam ![]() ![]() dobrze będzie, dasz radę ![]() ja póki co to w ogóle nie mam ochoty na słodycze od dłuższego czasu więc pełny barek mi nie przeszkadza ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
moje dzieci mają 8 i 4,5 roku ![]() ![]() ![]() ![]() ja, żeby zmusić się do ćwiczeń to oglądam "zostań top model" lub jakiś ciekawy film i wtedy drepcze na stepperze i kręcę kołem. Tylko, że ostatnio mi się nie chce...
![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#425 |
Rozeznanie
|
hejka kochane
![]() zuzia13m --- ale ci zazdroszczę tej wolności. ja też muszę oddelegować córkę do babci jak TŻ wróci z Norwegii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj : I- płatki granola truskawkowa z jogurtem naturalnym , kubek kawki z mlekiem 2% bez cukru II- koktajl mandarynkowo-jagodowo-cynamonowy z otrębami ![]() III- pulpeciki w sosie jogurtowo-koperkowym , 2 ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i jabłuszka IV- ???? m nie mam pojęcia ![]() V- wieśniak ze słonecznikiem
![]() |
#426 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale koktajl, chyba palce lizać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do motywacji w postaci pysznego dania - super sprawa, bo to naprawdę działa ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() Super jadłospis ![]() ![]() Właśnie - "syndrom utuczenia przez partnera" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() Ja kiedyś też miałam wykupiony karnet na siłownię i fitness, i potrafiłam spędzać tam masę czasu i ćwiczyć, i ćwiczyć, a w domu, to nawet 10-ciu minut nie chciało mi się poćwiczyć ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do tych kęsów przy robieniu ciasta - nie poddawaj się Kochana, ja kiedyś jak skubnęłam coś nadprogramowego, to potem objadałam się do końca dnia ![]() Powodzenia !!! ![]()
![]() |
![]() |
#427 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Ja też dla motywacji oglądałam "Top Model" ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Fantastyczny plan dnia ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() To dla Twojej małej będzie wielka chwila, ten wyjazd ![]() ![]() Twój pierwszy i drugi posiłek - ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale człowiek się wtedy rozleniwia i nic się nie chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- ange85 żurawina suszona ![]() ![]() ![]() plan dnia póki co realizowany zgodnie z planem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
78-62 Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! Edytowane przez zuzia13m Czas edycji: 2012-02-01 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Zwrócili
![]() ![]() ![]() U mnie na obiad była jajecznica z pieczarkami i paróweczką ![]() Na kolację będzie pół kanapeczki z szyneczką i serkiem, a pół z pasztetem ![]() Co do ćwiczeń...no właśnie mi nie wychodzi codziennie. Zazwyczaj co drugi dzień ![]() ![]() ![]() Ale jutro jadę do domku i: 1. Będę mogła pojeździć na rowerku 2. Wreszcie się zważę, a to w zależności od wyniku wpłynie ma dalszą chęć walki ![]() Jestem uzależniona od codziennego ważenia i strasznie mnie boli, że nie mogę na razie robić tego codziennie ![]() Pozdrawiam ![]()
Kiedy już wiesz, czego chcesz, nigdy się nie poddawaj! START: 18.08.2012 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marytka87 Czas edycji: 2012-02-01 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | ||
Raczkowanie
|
Witam Kochane! Dziś był mój dzień ważenia 63,5 czyli 1,5 kg w dół
![]() ![]() ![]() Za to wczoraj kupiłam coś takiego z L'oreala: http://www.ekobieca.pl/product-pol-4...T-MASAZER.html chodzi mi szczególnie o ten masażer fajnie ugniata skórę ![]() Moje dzisiejsze menu: - śniadanie: kromka chleba z pasztecikiem drobiowym + sok malinowy - banan, 2 ciastka owsiane z żurawiną i orzechami + sok pomarańczowy - obiad: roti (ziemniaczki, pierś z kurczaka i fasolka zielona- szparagowa w sosie curry) ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() U mnie nauka do egzaminu nadal trwa. Po całym dniu nauki mogę stwierdzić "Wiem, że nic nie wiem" Eh... Mój dzisiejszy jadłospis Śniadanie: 1 jajko gotowane 50 g serka wiejskiego light ze szczypiorkiem 70 cal 2 kromki chrupkiego pieczywa 40 cal kawa 2 Śniadanie: Jabłko 60 cal Obiad: Przygotowałam taką skrajnie oszukaną tortille ![]() Tortilla wieloziarnista -194 cal + 3 plasterki pomidora+4 plasterki ogórka zielonego + troszkę cebuli ok. 250 cal herbatka owocowa Kolacja 50 g serka wiejskiego chrupkie pieczywo 50 cal herbatka owocowa Trochę za mało, ale cóż może jutro po egzaminie wcisnę w siebie wiecej.
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() babcia mojego synka mieszka blisko i od kiedy skończył kilka miesięcy jeździł regularnie w odwiedziny i na noc a ja mogłam sobie troszkę odpocząć, wyciszyć się i pobyć trochę z mężem ![]() ![]() Natomiast teraz tak mi się coś w główce poprzewracało że za żadne skarby nie mogę się rozstać się z nim nawet na dzień, i babcia niestety bardzo cierpi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- U mnie dzisiaj: śniad: 2 jajka ugotowane na miękko + poł kromki chleba razowego 2 śniad: jabłko obiad: mała miseczka zupy jarzynowej podwiecz: 2 kromki wasy+ 1 trójkącik serka topionego light kolacja: jeszcze coś wymyślę Nie wiem dziewczyny co się dzieje, wydaje mi się że diety przestrzegam dość rygorystycznie, czasami trafią się jaieś drobne grzeszki ale wtedy staram się ćwiczyć i ograniczyć się np. przy kolacji, ale i tak efektów żadnych nie widać, trochę tego nie pojmuję ![]() Może to chodzi o zwolniony metabolizm??? Zastanawiam się czy może nie powinnam jeszcze sobie troche obciąc, jednak nawet teraz wydaje mi się ze bardzo mało jem. poradźcie coś;(
![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
a w jakim wieku jest Twoje dziecko?
jeżeli chodzi o to, że efektów diety nie widzisz to przyczyną może być to, że tkanka tłuszczowa się spala a rozbudowują mięśnie. A mięśnie też ważą. Jedzenia bardziej nie obcinaj bo to może tylko zaszkodzić.
![]() |
#434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też mi się wydaje że więcej chyba nie obetnę, bo za bardzo nie ma z czego ![]() wydaje mi się tak wizualnie - że schudłam, ale chciałabym zobaczyć wreszcie to na wadze ![]() dzięki ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
to tak jak moja córcia
![]() ![]() a co do Twojego jadłospisu to ja zwiększyła bym obiad a podwieczorek zmieniła. Wszystkie serki topione to sam tłuszcz i na diecie nie powinno się ich jeść, no i kromki też bym raczej nie jadła. Zamieniłabym to na jakieś placuszki, gofry czy warzywa duszone z mięskiem. A kolacja najlepiej żeby była czysto białkowa ![]() ale to tylko moja sugestia, a Twoje życie i wolna wola. Powinnaś robić jak uważasz za słuszne ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- ja dzisiaj mam: I - sałatkę z brokuła i różnych warzyw z jogurtem zamiast majonezu i grejpfrut II - dwie kromki (bardzo cienkie, spokojnie mogłaby być jedna normalna) z twarogiem i ogórkiem III - wczorajsza pierś faszerowana w delikatnym sosie koperkowym z surówką z selera, marchewki i jabłka z jogurtem + ryż IV - ryż z jabłkami V - jeżeli jeszcze coś zmieszczę to wieśniak z żurawiną i jestem już po kręceniu kołem ![]()
![]() |
#436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
5 porcji warzyw, białko, rano pełnoziarniste węglowodany dla energii (przy dziecku i tak ją spalisz) śniadanie: pełnoziarniste pieczywo z białkiem i porcją warzywa lub owocu II śn. warzywo, owoc, teraz ciepła zupa, bo zimno. obiad (jak podzielić talerz obiadowy zobacz link w moim podpisie) podwieczorek i kolacja Jedz mało węgl., a więcej warzyw i białka. Pij ok. 2 l płynów. Komponować posiłki powinnaś sama, bo przecież nikt nie wie co lubisz. A te rady są oczywiście ogólne. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#437 | ||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kochane
![]() A ja coś strasznie się lenię w tym nowym roku i waga sobie stoi ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() Oj, wiem co przeżywasz z tym ważeniem - mam dokładnie tak samo. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Niestety nie testowałam tego żelu ![]() Pewnie - oliwa dla zdrowia zawsze wskazana ![]() Ja też mam tylko prysznic ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() I jak egzamin? ![]()
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------
[/COLOR] Ja na takim jadłospisie swego czasu sporo schudłam ![]() I jak egzamin? ![]() A no ogólnie mimo nauki muszę stwierdzić: ciężko było. Powinnam zaliczyć, jednakże na ocenę wyższą niż 3 nie mam co liczyć. Egzamin 120 min, a połowa osób oddała kartki przed upływem połowy czasu. Pytania z kosmosu... Ach... Zobaczymy, dumna z siebie nie jestem ;( Mój jadłospis: Śniadanie mussli -147 cal kawa z mlekiem "2 w 1" - 40 cal Resztę dopiszę wieczorkiem
![]() |
#439 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Możliwe, że Twój organizm właśnie przyzwyczaja się do małej ilości kalorii i trochę się wystraszył i wolniej je spala, w obawie przed tym, że zaczniesz je ograniczać do zera ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() To czekam na dopisanie czegoś do tego jadłospisu, bo troszkę "ubogi" ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() I ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- EdytaPrzybysz - fantastyczne linki, ten o przekąskach wylądował właśnie w moich "Ulubionych" ![]()
![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie mussli -147 cal kawa z mlekiem "2 w 1" - 40 cal Obiad: sałatka grecka (bez oliwek bo ich nie cierpię) ok. 140 cal jajko gotowane + 3 kromki pieczywa chrupkiego = 135 cal + 60 cal =195 cal herbatka o smaku pomarańczy i goździków Kolacja Jogurt naturalny - 76 cal Jabłko - 50 cal Niestety wczoraj nie mogłam sobie pozwolić na fitness. Mam w planach dziś sobie poćwiczyć w domku. Jutro 19.00 redukcja celluitu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
pije drugie piwo, zjadłam paluszki a teraz jem prażynki, a wszystko przez to, że stresuję się przed jutrzejszą rozmową w sprawie pracy...
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Widzisz ty jesz jak się stresujesz ja z kolei nic nie zjem jak mam stresową sytuację. Każdy inaczej radzi sobie ze stresem, nic nie poradzimy.
![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dadzą. Bardzo mi zależy na tej pracy, od tego zależy czy zaczniemy budowę na wiosnę czy nie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki i napisz szybciutko jak poszło ![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
Popieram czekamy na relacje
![]() ![]()
![]() |
#448 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do rybki... ja akurat zawsze wybieram rybkę bez panierki i robię wg własnego uznania, np. pieczoną w piekarniku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Mocno trzymam za Ciebie kciuki na tej rozmowie ![]() A można spytać, co to za praca? Będzie dobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Musi się udać ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
ange85 ja do paluszków rybnych bardzo się zraziłam i powiedziałam już sobie: Nigdy więcej
![]() ![]() ![]()
Start 25.01.2012 fail 01.11.2012 nowy start 170cm/22 lat ![]() Waga 73 kg ![]() Cel 55 kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lisiczka1990 Czas edycji: 2012-02-02 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miło mi, że jesteś moją fanką ![]() ![]() ![]() Pewnie, mi się udało, to Tobie też się uda, bo czemu nie? ;-) Skoro można ![]() To dla mnie wielka nagroda - być dla kogoś motywacją ![]() Wierzę w Ciebie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.