|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapraszam do wspólnego odchudzania pt. "Będę szczupła" :-) cz. II
Jakoś humor mi się psuje i mam ochotę na osłodę
![]()
![]() |
#392 |
Raczkowanie
|
nie ma tak dobrze, ani mi się waż! ![]() ![]()
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, ja mam dokładnie tak samo ![]() cały barek słodyczy a na dodatek co chwilę coś piekę i dieta jest naprawdę olbrzymim wyzwaniem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- chyba żartujesz!!! dasz radę bez osłody ![]()
![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
ooo buty ugg?? jeszcze nie słyszałam chyba
![]() ![]() powiem Wam, że dzisiaj ĆWICZYŁAM !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jadłospis: śniadanie: 2 kromki razowego chleba, 1 z twarożkiem 1 z wędliną drobiową + pomidor obiad: malutki kotlet pożarski, buraczki + 1 gałka ziemniaków (w sumie niedietetyczne, ale malutka porcja ![]() podwieczorek: serek wiejski z łyżeczką dżemu owoce leśne kolacja: kotleciki z tuńczyka, smażone na patelni bez tłuszczu ![]() ![]()
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
Nie dałam się omamić słodyczom, ale... nadal kiepsko. Same złe rzeczy mi się dziś przytrafiają. Jeszcze na koniec się okazało, że zły przelew Mamuśka mi zrobiła i kasa poszła na inne konto, i co teraz?
![]() To był ciężki dzień i niech już się skończy ![]() Mam taaaką ochotę na te krówki co wiem gdzie są ![]() Dałam radę ![]() ![]()
Kiedy już wiesz, czego chcesz, nigdy się nie poddawaj! START: 18.08.2012 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marytka87 Czas edycji: 2012-01-31 o 00:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
dzień doberek laseczki ja dzisiaj :
I- 2,5 kromki chleba orkiszowego z sałatą ,wędliną,pomidorkiem i jajkiem. kubek kawki z mlekiem <a swoją drogą gorzka mi bardzo smakuje > II- activia suszona śliwka, jabłko III- kotlety sojowe a'la schabowe w jajku z warzywami na patelnię IV- koktajl ze świeżej pietruszki z cytryną i ziołami V- ???????? brak na razie pomysłów
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() A mój jadłospis na dziś: I. Owsianka II. Sałatka (Pekinka, pierś kurczaka, pomidor, groszek, sos majonezowo-musztardowo-jogurtowy) III. Kanapka z ciemnego pieczywa (dość duża) z masełkiem, pół z pasztetem i pół z szyneczką, serkiem i pomidorkiem i paróweczka na ciepło ![]() IV. Owoc- jabłuszko albo grejpfrut Pozdrawiam i życzę miłego dnia ![]() P.S. Wiecie co? śniło mi się, że jadłam Kinder Bueno i kinderki... heh
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
A u mnie dzisiaj:
śniad: dietetyczny bigos + pół kromeczki razowca + kawka z mlekiem i cukrem 2 śn: jabłko obiad: sałatka z brokuła i fety ![]() ![]() podwiecz: jabłko kolacja: chyba jakieś warzywa, może jakies jajka ![]()
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- ja wczoraj na kolacje wypiłam piwo i zjadłam kilka krakersików ![]() no ale poza tą wpadką reszta była idealna i dzisiaj zamierzam się poprawić ![]() zrobiłam ogromne zakupy, żebym miała z czego robić dietetyczne smakołyki ![]() a teraz się zastanawiam co zjem teraz. Na śniadanie była kromka chlebka żytniego z wędlinką w warzywami, reszte posiłków dopiero będę planowała ![]()
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj dobrze zaczęłam dzień, a wieczorem zjadłam z pół czekolady
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś jest już trochę lepiej, jednak jak chcę ćwiczyć to dalej mi się kręci w głowie :/ Mój jadłospis: ś: banan 2ś: pieczone chude mięso i 1 kromka pełnoziarnistego. obiad: spagetii z pełnoziarnistego makaronu. Postaram się wziąć dużo mięsa mało sosu ![]() Dalej się okaże ![]() Jeśli przez kolejne 2 dni nic nie napiszę to znaczy, że pojechałam w góry ![]()
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
BuryKocieZPiwnicy baw się dobrze w tych górach
![]() A ja ponieważ wytrzymałam 6 dni bez słodyczy to wynagrodziłam się: zjadłam 2 duże krówki, pół serka homogenizowanego, 1 paluszka i 1 ciastko. A teraz 10 dni bez słodyczy ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i buziaki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam się odchudzać 28 stycznia 2011 roku ![]() I odbywało się to tak: 4 tygodnie porządnego odchudzania i 4 tygodnie utrzymywania wagi, i znów - 4 tygodnie odchudzania i 4 tygodnie utrzymywania wagi ![]() I tym systemem, od 28 stycznia 2011 roku, do września 2011 roku schudłam do około 55 kg. Od września 2011 roku do chwili obecnej, moja waga waha się między około 54 - 55 kg. Ale chcę schudnąć jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() I masz rację - mówi się, że przy zdrowym odchudzaniu, powinno się tracić około 1 kg tygodniowo ![]() Związane jest to z tym, że 1 kg = 7000 kcal. Jeśli każdego dnia tygodnia, odejmiesz od wymaganej ilości kcal na dzień dla dorosłego człowieka właśnie 1000 kcal, to wyjdzie 7000 kcal tygodniowo mniej, czyli 1 kg stracony ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wpadłabym, wpadła ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() I udanych ferii ![]() Na pewno dasz sobie radę z odchudzaniem ![]() No nic... to czekamy aż nas zaskoczysz, a my Ciebie ![]() ![]() I do napisania za miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() A plus 0,5 kg na wadze podczas miesiączki, to zatrzymana woda w organizmie. Głowa do góry ![]()
![]() |
![]() |
#403 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Woda zatrzymana? Może być... A może masz wagę popsutą ![]() Albo od ćwiczeń, tłuszczyk zaczął zamieniać się w mięśnie, które ważą więcej... Ale spokojnie, na wadze może będzie ciut więcej, ale jak się zmierzysz centymetrem - będziesz miała mniej, więc i wizualnie, będziesz wyglądać szczuplej ![]() A jak teraz z tą wagą? Bo nadrobiłam Twój starszy post ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mechanizm spadku wagi polega na tym, że np. 2 dni z rzędu widzimy spadek na wadze, a potem przez jakiś czas widnieje ta sama waga, potem znów - 2-3 dni spadku i znów się zatrzymuje. Taka reguła ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Powodzenia na delegacji ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzisz - mały grzeszek, nie jest taki zły, jeśli jest z umiarem ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Mocno trzymam kciuki za feryjne ![]() ![]() Ale pychota się wydaje z tego camemberta zapiekanego ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Mam podobnie ![]() Kciuki dla Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Nadchodzi okres, czy coś się stało? :-(
![]() |
![]() |
#404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brawo za ćwiczenia ![]() Co do obiadku - i o to chodzi ![]() ![]() ![]() I jak egzamin?
![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
Witam kochane! Ja tylko na chwilkę, ostatnio nie mam zupełnie czasu śledzić forum na bieżąco. Dużo pracy
![]() ![]() ![]() Trzymam za Was kciuki ![]()
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Finanse, finanse...
i chyba depresja spowodowana brakiem słodyczy ![]() ![]() ![]() ange85- od razu widać, że jesteś ![]() Mam pytanie do Was wszystkich: ćwiczycie codziennie? udaje się Wam? Bo mi dziś znowu się nie chce, za to bardzo chce mi się spać ![]()
Kiedy już wiesz, czego chcesz, nigdy się nie poddawaj! START: 18.08.2012 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marytka87 Czas edycji: 2012-01-31 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się dziś wyćwiczyć: 8 minut dla ramio, brzucha, ud i pośladków
![]() Z jadłospisu pokolei: -banan -pieczone mięso z kromką razowca -spagetii z pełnoziarnistego makaronu z sosem pomidorowym i mięsem -bułeczka pełnoziarnista obsypana ziarnami + 2 pałeczki wędzonego serka - takie paluszki - serek danio z płatkami z błonnikiem i 4 suszone daktyle ![]() Jutro jade w góry, więc pewnie ciężko będzie mi utrzymać diete, zwłaszcza gdy pomyślę o tym mrozie za oknem ![]()
![]() |
#408 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() I co z tymi pieniążkami? ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Ja też wczoraj wypiłam piwko wieczorem i zjadłam kawałek ciasta, bo wpadła do mnie moja ukochana siostrzyczka w odwiedziny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() Góry lala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() Bardzo fajne postanowienia ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Dużo zdrówka Kochana ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() Hehe, a no jestem i zawalam forum wpisami ![]() Ja niestety ostatnio w ogóle się nie ruszam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale może dzięki górom, więcej ruchu będzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#410 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
mogę dołączyć? Może zaczną od początku, od 6 dni udzielam się już na innym forum, jednakże postanowiłam za waszą zgodą tu dołączyć. Cztery lata temu osiągnęłam wagę 53 kg, od dwóch lat mój obecny TŻ zaczął rozpieszczać mnie do granic możliwości... Ciastka, ciasteczka, słodkości, fast foody... Tym sposobem, przed świętami osiągnęłam wagę krytyczną 73 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: śniadanie i kolacja serek wiejski 2x320 cal obiad 2 jajka gotowane 270 cal chrupkie pieczywo 5 kromeczek = 100 cal W między czasie porcja mussli 137 cal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że jesteś nie pierwszą osobą, której ukochany "pomógł" osiągnąć wagę krytyczną ![]() ![]() Masz wszystko ładnie przemyślane, ruch, dieta, wspomaganie diety Lineą ![]() No nic... nie pozostaje mi nic innego, jak mocno trzymać za Ciebie kciuki i życzyć powodzenia. Na pewno uda Ci się do wakacji osiągnąć wymarzoną wagę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#412 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuje za przyjęcie mnie do grona, jestem pewna, że razem uda nam się osiągnąć cel. Dobrej nocy, przede mną jutro kolejny dzień nauki, już ostatni, w czwartek egzamin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Owocnej nauki! I dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- http://pyszny.blox.pl/2007/10/Omlet-...mozarella.html Co Wy na to? ![]() My możemy pominąć tylko ten olej, aczkolwiek odrobinka też nikomu krzywdy nie zrobi ![]()
![]() |
![]() |
#414 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
mmm pychotkaa ![]() ![]() btw, u mnie dziś na śniadanko: pół marchewki, 2 paski papryki czerwonej, 3 plastry pomidora, 2 plastry szynki, plasterek sera żółtego, 2 ogórki kiszone i łyżeczka ketchupu mniam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ktoś pytał czy ćwiczymy codziennie, ja muszę przyznać, że ciężko i tyłek ruszyć ![]() ja dzisiaj jadłam i będę jadła: I - wątróbka duszona z królika z 2 kromkami chleba żytniego II - zupa - delikatna z warzywami III - pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarellą gotowana na parze + brokuł też gotowany na parze IV - serek wiejski z żurawiną i orzechami ange85 - widać, że już jesteś ![]() ![]() a co do utuczenia przez partnera to ja też jestem tą ofiarą ![]()
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Start 25.01.2012 fail 01.11.2012 nowy start 170cm/22 lat ![]() Waga 73 kg ![]() Cel 55 kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lisiczka1990 Czas edycji: 2012-02-01 o 10:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wygląda apetycznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodziłam też na fitness, ale teraz nie mam na to czasu bo moim fitnessem jest bieganie i prowadzenie dzieci na zajęcia dodatkowe 5razy w tyg ![]() no ale teraz man ferie, dzieci nie mam więc do godz 14.30 jestem sama w domu i nic mi się nie chce...
![]() |
![]() |
#420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do utuczenia przez partnera hihi, to może ofiarą nie jestem, ale bardzo utrudnia mi odchudzanie ![]() Cały czas słyszę: po co się odchudzasz???, wyglądasz super itd..., ciężko przy czymś takim zmobilizować się do walki o siebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- U mnie dzisiaj w menu ![]() śniad: 3 kromki wasa+ 30 gram serka bieluch 2 śniad: 2 kromki wasa+ 20 gram serka bieluch obiad: warzywa na patelnię podwiecz: jabłko kolacja: 2 jajka Zaplanowałam to nawet nieźle, gorzej z realizacją ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że u Was troszke lepiej niż u mnie ![]() trzymam kciuki za Was ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.