|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
zgaga roznie.. i gazowane na zgage pomaga ja sie smarowala cala ciaze i
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Elancyl, Specific Vergetures (Krem zapobiegający rozstępom dla kobiet w ciąży) prawdopodobnie skuteczny, czy może któraś z WAS używała?? ponieważ zastanawiam się nad jego kupnem po pozytwynych ocenach z poczatkiem lutego, a narazie u mnie na tapecie oliwka i ziaja kozie mleko |
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
no fajne ma recenzje. ja chyba jednak zakupie mustelle. ale to dopiero jak bede w PL. teraz powykanczam to co mam.
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- ja taki zamowilam Bio Oil, Bio Oil (Uniwersalny olejek to twarzy i ciała)
|
#425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja dziewczyny coś ostatnio słabo się udzielam, ale ciagle mam mdłosci, duzo pracy a do tego sesja trwa... Zielona jesli chodzi o cos co ci wyskoczyło to nie wiem, ale mi zaczeły takie krosty wyskakiwać, że szok. Ja nigdy w zyciu nie miałam problemow z cera, a teraz czolo to masakra, a ostatnio nawet na plecach coś tam mi wyskoczyło Miłego wieczorku zyczę |
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
![]() Nazywam się Monika i jestem w 7 tygodniu ciąży (pierwszej ciąży). Dziś skończyłam 30 lat. Tp wyznaczony jest na 15 września.U lekarza już byłam, ciąża jest potwierdzona, usg też zrobione na którym widoczna jest mała kropka Teraz muszę zrobić szereg podstawowych badań.Dziś dopadły mnie po raz pierwszy mdłości, cały dzień trzymające :/ Od początku bolą mnie piersi i podbrzusze, włącznie z jajnikami raz po prawej, raz po lewej stronie, ale ponoć to normalne. Od dziś mam trochę urlopu więc będę częściej tu zaglądać, bo tak na prawdę to od początku śledzę wątek, ale przez pracę nie miałam czasu się udzielać.Słodkich snów Mamusie |
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później czasem sie odzywałaś do nas, Zuzię też pamiętamCytat:
ja też Monika
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Czyżby śpioszki wszystkie jeszcze w łóżkach ??
|
#429 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny,
Siedzę już w robocie, a czuję się fatalnie. Od rana mdłości i senność. Czy Wam też w ciąży często tak mocno bije serce? Ostatnio tak mam codziennie po przebudzeniu i w sumie nawet przy niedużym wysiłku... Wczoraj byłam na pierwszym USG. Widok niesamowity widziałam malutkiego ludzika Widzę, że wątek się rozrasta dość szybko. Niestety praca i wieczorne zmęczenie nie pozwalają mi tu być tak często jakbym chciała. Witam wszystkie nowe mamusie ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Niestety już nie, a baaardzo bym chciała...
|
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie wpycham w siebie twixa bo mi się słodkiego chce (wcześniej namówić mnie na batona to był sukces
)Ja także w pracy, ale cieszy mnie fakt że robie to co lubie i jakoś lepiej się czuje w pracy niż w domu, chociaż nie powiem, że nie położyłabym się chętnie spać
|
#431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy u nas wiadomo ze z czase kiepsko jak sie pracuje.. u mnike z odzywanie tez pewnie bedzie na bakier zalezy od mojej corki czy mi pozwoli ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
potem byly problemy nie udzielalam sie i wypadlam z obiegu Zuzia gada juz nawet nawet zdania sklada z tych swoich slowek ale ogolnie lapie szybko i gada po "naszemu" niektore slowa jak poadna to sie zastanawia o co chodzi ale ona tak stopniowo sobie zaczela gadac takze u nas przelo bedzie jak zacznie pelnbymi zdaniami gadac. Po za tym to jest mala diablica i daje mi niezle popalic Cytat:
ciekawe kiedy sie to zmieni takj wogole dzien dobry |
|||
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek dziołszki
![]() Agnus, mnie tez serducho szybciej bije, nie wiem czy wiesz ale teraz w ciąży masz naturalnie podwyższona temperaturę ciała bo twoja krew szybciej krąży z racji twojego stanu i tez się szybko mecze. Po wizycie u ginka, maluszka widać było, serduszko biło pięknie byłam w szoku jak urósł pęcherzyk przez ostatnie dwa tygodnie, wszystko ładnie ukształtowane, ciałko żółte w kształcie pięknego krążka czyli same dobre informacje. Oby tak dalej. No i jak to ładnie określił ciąża z gatunku niezagrożonych, bo wyniki mam idealne ![]() Więc takie informacje zawsze i chętnie. Do karty mi już wpisał mdłości i wymioty więc jest git. oczywiście po porwocie do domu miałam szczerą rozmowę z wodnikiem szuwarkiem. I tak jak niejednej z Was łzy lecą mi jak grochy w trakcie wymiotów. Nie idzie tego przezwyciężyć. Teraz wcinam drugą miseczkę twarożku z cebulką i pomidorkiem tylko trochę octu balsamicznego musiałam dodać, bo moje maleństwo preferuje zdecydowane smaki
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry wszystkim mamuśkom!
to widze ze kolo 7 tyg wychodza mdlosci. ja jak narazie czuje sie super i bardzo bym sie cieszyla jak by tak zostalo do konca. tez mam smaki a szczegolnie na kwasne. ciekawe czy to tez jest jakis tam sygnal ze chlopiec bedzie. podobno na dziewczynke sie slodkosci wcina.
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wam wszystkim
![]() Też zaczynam myśleć już o rozstępach, ale nie mam pojęcia co zacząć stosować. Myślę, że jak ktoś ma skłonności do nich to i tak tego nie uniknie. Ale wiadomo, lepiej dmuchać na zimne Słyszałam o Mustelli i chyba na nią się skuszę.Co do tych czerwonych plamek, ja jeszcze nie zauważyłam żadnej u mnie, ale brzuch mnie niesamowicie swędzi, czasem siedzę i się zapominam i namiętnie drapię się przy ludziach ![]() Konczita piękne USG! Agnus21 dobrze słyszeć, że wszystko w porządku, moje maleństwo 10 dni temu miało dokładnie 13,5 mm ![]() No i oczywiście gratulacje dla Nowych Mam! |
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
gdyby słodkie na dziewczynke to byłoby super, bo mi się słodkości chce
![]() ale słyszałam odwrotną teorie, że kwaśne na dziewczynke a słodkie na chłopa ![]() Zresztą chyba i tak nie ma reguły.
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
Konczi piękna fotka Dziewczyny boję się ze coś u mnie nie tak bo mnie przestają boleć piersi od wczoraj wieczorem bolą coraz mniej dzisiaj juz prawie nie bolą boje sie coś moze iść nie tak Nie wiem czy tak się zdarza czy nie a lekarza mam dopiero umówionego na 10.02. wczoraj tez strasznie zabolał mnie prawy jajnik no tak ze musiałam się położyć przeszło po minucie nie mam plamień ani nic ale martwi mnie ten brak bólu w piersiach Dla nie znających mnie mówię że jam jezd histeryczka paranoiczka i panikara moze nie potrzebnie sie martwię... A i jeszcze jedno Jak pójdę do lekarza 10-tego to będzie się akurat u mnie zaczynał 7 t c nie wiem czy mam brać ze sobą przyszłego tausia czy nie? On chce iść ale ja nie wiem USG pewnie będzie dopochwowe? i nie wiem czy na takie bierze sie tatusiów????
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-01-24 o 09:44 Powód: błędy |
|
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnia wizytę miałam 13.01 i był to właśnie 7t, Mój chciał bardzo ze mną być, a ja poinformowałam go, że jest ryzyko, że to będzie tylko USG dopochwowe Tak też się stało, ale miał okazję zobaczyć już pięknie bijące serduszko i do tej pory to wspomina.
|
|
|
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
No i sie zestresowałam
czytam na forum że ustąpienie napięcia piersi zwiastuje ze ciąza obumarła i ze jest niski poziom progesteronu co ja mam teraz robić ??
|
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
eee tam tatusia może sobie odpuść bo na pewno będzie to USG TV jeszcze będzie miał się czas naoglądać w późniejszych tygodniach
![]() a piersiami się nie przejmuj tylko się ciesz że Cię nie bolą ja musiałam teraz się macnąć żeby sprawdzić czy czuje jakiś dyskomfort bo nie bolą, dopiero jak nacisnełam mocniej to coś tam poczułam :PPewne dolegliwości ciążowe przychodzą i odchodzą tak jak ból piersi, częste siusianie, zgagi i inne paranoje tak więc głowa do góry !!!!!!!
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czy mogę dołączyć? Jestem chyba w mniej więcej 5/6 tyg. U lekarza byłam, ale na usg dopiero 9.02 Niby do tego czasu nie chciałam myśleć o sobie jak o kobiecie w ciąży, ale nie umiem![]() Przyjmiecie mnie? Lukrecjo, ja też chyba dużo mniej odczuwam już ból piersi. Nie mam też zachcianek, ani mdłości. Codziennie pobolewa mnie za to brzuch jak na @ i czasami kłuje w okolicach macicy. A wczoraj zrobiło mi się słabo. To tyle z mojej ciąży jak na razie Nie panikuj, poczekam z Tobą bo mamy podobne terminy badań I ja biorę męża, ale nie wiem, czy go wpuszczę do środka przy usg dopochwowym
|
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
nie ma to jak refleks i niewiedza, wlasnie sie dowiedzialam ze 3 tydz po zaplodnieniu to 5 tydzien ciazy. no normalnie
dla mnie. fajna strone znalazlam mamazone. tak jest tydzien po tyg. z fajnym filmikiem.
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hihi no ja to wielu rzeczy nie wiem ale o tych tygodniach zdążyłam się wyedukować
|
|
|
|
|
#443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wszystko jest ok!Cytat:
|
||
|
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co to USG dopochwowego to raczej można wziąć tatusia jak się ktoś nie wstydzi. Ja bym nie mogła Witaj nowa mamusiu ilonkaczapela |
|
|
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#446 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja już nie szukam nigdzie
tatusia nie zabiorę na wizytę u lekarza tym razem zabiorę następnym chyba się nie obrazi hihi
|
|
|
|
#447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez bylam w 6 tyg. i lekarz widzial tylko pecherzyk. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
ja w pierwszej ciazy caly czas slodycze wcinalam a urodzil sie chlpoczyk.a teraz na kwasne mam ochote wiec u mnie moze jest na odwrot i teraz bedzie dziewczynka
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
to z tego wynika ze chyba jednak nie ma na to reguły i poprostu co ma byc to bedzie. spadam na zajecia, pozniej zajrzę co tam naskrobalyscie dalej.
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
Monia gratuluję i wszystkiego naj naj z okazji urodzin właśnie wstałam ![]() Cytat:
Agata do pionu kochana nie ma szlajania się po stronach i czytania bzdur jasne ? uspokój sie bo będziesz miała nerwowe dziecię ![]() U mnie dzisiaj standardowo coś tam po mdli, coś pobolą piersi jakaś marudna jestem no i tyle taki dzień jak co dzień się zapowiada
|
|
#450 |
|
Zadomowienie
|
Cześć brzuchatki
![]() Gratuluje Wam wszystkim małych fasolek Same zobaczycie jak ten czas szybko leci czasami brzuszka brakuje![]() tego Wam życzę mama wrześniowa 2011
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.

pęcherzyk i ciałko żółte nio i teraz na serduszko czekam już chce je zobaczyć usłyszeć i przestać wam marudzić 

Mam przyjść za tydzień na usg transwaginalne i mam nadzieję, że będzie widać zarodek... Jestem w połowie 6 tygodnia, może to normalne że czasem nie widać jeszcze zarodka...?

ciekawe kiedy sie to zmieni