Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 12:56   #421
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
31.08.2013
Twój upragniony sierpień
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:00   #422
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Twój upragniony sierpień
Inny miesiąc nie wchodził w grę :P

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:02   #423
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
31.08.2013
Super. Gratulacje! Rocznica ślubu moich rodziców Dobra data
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:04   #424
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Ogłaszam wszem i wobec,że odwrotu nie ma- pierwsza zaliczka wpłacona!
gratuluję
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:06   #425
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Kasiu super!
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:07   #426
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje, super wiadomość!
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:08   #427
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Gratuluję Wszystkim PMkom miesięcy i dni do ślubu
Oraz duże dla tych, które załatwiły kolejne sprawy ślubne

Cytat:
No w końcu pierwsze koty za płoty

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 13:10   #428
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
ja będę miała samochód brata więc mi osobiście ciężko jest coś doradzić
ale lepiej policzyć górką pół godziny niż żeby facet uciekł Wam przed zawiezieniem na salę
a jaki masz koszt za godzinę?
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
My nie wynajmujemy samochodu to trudno coś doradzać ale wydaje mi się że te godz. to za mało bo ślub masz o 17 czyli w kościele chyba musicie być przeważnie z 15 min wcześniej +dojazd czyli ty się będziesz ubierać a TŻ chyba że już będzie wcześniej ubrany i pójdzie ze świadkiem stroić auto a potem to chyba bym wzięła do 20 wynajęła bo msza będzie gdzieś do 18 potem życzenia od gości to też troszkę się zejdzie no i musicie trochę dojechać na sale sama muszę do kościoła dojechać coś koło 30 km i liczę na to gdzieś 30 min żeby nie pędzić za szybko że nie zdążymy na mszę
Tak, myślę, że TŻ będzie już wtedy ubrany i spod domu wyjedziemy około 16.20
Koszt za godzinę to 199 złotych, więc chyba wezmę 15.30 - 19.30. Msza to około 45 minut, gości mamy mniej niż 100 więc też nie tak dużo. Oby korków nie było

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:12   #429
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
wiesz co, w sobotę idę na pierwszą przymiarkę. W ogóle pani ma małą pracownię sukien slubnych, nie chciałam iśc do zwykłej krawcowej, w końcu to nie jest zwykłe zlecenie, jak np. spodnie Uszyte przez nią suknie były bardzo ładne, umiałam się też z nią dogadać, wiedziała o co mi chodzi, więc myślę że będzie ok. Ale przyznam, że mam stracha. Głównie, że w między czasie przytyję/schudnę i będę musiała wracać do niej jeszcze raz, a ściemniłam jej że ślub w maju, bo inaczej nie chciała jej wziąć tak wcześnie. Poza tym nie wiem, czy to "koło" to był najlepszy wybór, w razie czego je chyba wyjmę. No i powiem wam, co najlepszego zrobiłam, nadepnęłam obcasem na jedną z falban i ją trochę nadprułam oczywiście w gąszczu falban tego nie widać, ale tu pojawia się pytanie - jak ta suknia będzie wyglądać po ślubie
Wiadomo, że się boisz, w końcu oddałaś swoje cudeńko do przerobienia. Ale myślę, że jeśli dobrze czujesz co do tej Babeczki, to intuicja Cię nie zawiedzie na pewno
A co do tych falban, to powiem Ci, że to chyba mało możliwe, żeby falbaniastej sukni nie uszkodzić po całonocnej zabawie w szpilach. Ja się z tym liczę w każdym razie. Ale tak naprawdę nawet jak kilka ich pourywasz, to nie będzie tego widać. A jeśli chodzi Ci o sprzedaż, to nie martw się, na Twoją sukienkę nawet do połowy wyskubaną znalazłyby się nabywczynie Zawsze może sobie np. ktoś uciąć tren i podoszywać z trenu te brakujące falbanki. Także bez stresu.

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
nauczyłam mamę obsługiwac aparat w telefonie więc jakieś fotki będą z mierzenia chyba że MagdziaS zdąrzy po pracy do nas dołączyc to wtedy fotek będzie więcej
Brawo! Tylko upewnij się przed samym wejściem do salonu, że wszystko zapamiętała - mojej mogę tłumaczyć 10 razy, a za chwilę znów nie wie, co ma robić Czekamy na focisze

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Zamowiliśmy winietki i zawieszki na wódkę. Proste bez udziwnień. Biały papier o fakturze skóra z bordowym akcentem

Dzisiaj powinien przyjść zamówiony wachlarz. Ciekawe, czy spełni swoją funkcję
To wklejaj potem fotki. A winietki to wiecie już dokładnie, kto będzie? Czy zamówiliście po prostu wszystkich, których zapraszacie?

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ale miałam dziwny sen. Nie był to jakiś koszmar choć lekko nim załatywał. Był dzień po ślubie lub dwa. A ja nie pamiętałam nic z dnia ślubu. Tylko migawki z podziękowań dla rodziców. A tak poza tym to nic zupełnie. Tak jakby tam mnie nie było. Co jeszcze najśmieszniejsze obrączka mi latała na palcu okazało się że się pomyliliśmy i ja miałam tą TŻ i kminiłam jak to możliwe że udało mi się mu wcisnąć tą moją małą jak wcześniej miałam problem z złożeniem tej jego no i był też wątek wizazowy. Wpadłam do was powiedzieć że jak którąś nie ma kamerzysty to niech się zastanowi bo potem ze stresu zapomina się wszystko
Haha, nieźle najważniejszy w tych snach to jest jednak zawsze wizaż, co tu powiedzieć dziewczynom

I ja miałam dziś koszmar ślubny, ale taki był jakiś realny, że poczułam ogromną ulgę, jak się obudziłam.. Śniło mi się mianowicie, że ślub zamiast na 17 był na 19 i trwał jakieś 15 minut! A na sali (pięknej zresztą, wielkiej, z takim półokrągłym barkiem z boku, a na zewnątrz wielki taras z widokiem na jakąś wodę) miał być obiad dopiero o 21 Zaczęłyśmy z Mamą pertraktować, czy nie dałoby się tego obiadu o 20 podać, no bo ile Ci goście mają czekać... Ale się nie zgodzili, bo powiedzieli, że się nie wyrobią! I wtedy goście się rozleźli normalnie, nawet nie wiem gdzie i zostałam z grupką moich Przyjaciół... Nawet nie wiem, gdzie był TŻ. I w tym momencie babka, która tam była menagerem i mówi, że przyszła ze znajomymi córka syna właściciela i ona przejmuje tę salę, a my możemy się przenieść do takiej malutkiej! Gdzie były jakieś instrumenty i schody I włażą takie nastolatki gimnazjalne i się drwiąco uśmiechają. No mówię Wam, koszmar kompletny! Poszliśmy tam, ale jeszcze próbowałam negocjować i pamiętam, że powiedziałam: "to jeszcze nie koniec, szmato" i wyszłam A za 10 minut oni nas wołają, że jednak możemy wrócić na salę

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
A więc.. salon nazywa się A.des.so
góra będzie z sukni nr 1, dół z sukni nr 2 (oczywiście chcę jeszcze obejrzeć w innych salonach, ale chyba już nie zmienię zdania)
Szczerze, to mi się druga suknia w całości bardzie podoba, niż połączenie tych dwóch Ale jak lubisz asymetrię, to możesz wziąć. Ale poszukaj jeszcze, możliwe, że ta jedyna gdzieś na Ciebie czeka bez kombinowania

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny w nowym wątku
Chciałam Wam pokazać buciki które sobie upatrzyłam
Co Wy na to???
Później jak w pracy będę mieć luźniej to opowiem Wam jaka sytuacja zdarzyła nam się z TŻ-cikiem w sobotę.
O, butki jagodzi Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
hahaha standard :/ Jak mnie to drażni. Naprawdę nie trzeba znać języka, wystarczy odpalić google i poszukać tłumaczenia. Co więcej, ludzie nawet chyba po polsku nie rozumieją, bo jak słyszę "już mi niosą suknię z welonem bla bla wyszłam za ciebie, a kocham innego" to mi się słabo robi.
Nasz DJ dostnie zakaz puszczania piosenek o nieszczęśliwej miłości, zdradach itp. Z angielskimi pewnie będzie trudniej, w to do czego goście będą tańczyć nie będę ingerować, ale na pierwszy taniec, to naprawdę trzeba przemyśleć!!!

Wybrałam "Lucky" Jason Mraz - "mam szczęście, że kocham swojego najlepszego przyjaciela"
No dokładnie! Wystarczy ruszyć chwilę głową, szczególnie, że piosenkę na pierwszy taniec jednak się trochę zwykle wybiera. To jest w ogóle podobno piosenka, którą ona napisała do swojego ojca, który ją krzywdził w dzieciństwie... Po prostu takie rzeczy przekraczają moje pojmowanie :|
Lucky jest super

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chora jestem Siedze w pracy i sie mecze po robocie jade chyba do lekarza bo juz w plucach mnie pobolewa
Współczuję Zdrowiej szybciutko!

Cytat:
Tak jak obiecałam piszę jaka nieprzyjemna sytuacja spotkała nas w sobotę.

Wyobraźcie sobie że w sobotę byliśmy zaproszeni do mojej koleżanki ze studiów na wesele w górach. Wybraliśmy się więc z moim TŻ już o 10 żeby mieć 3 godzinki zapasu na drogę. I tak jak pewnie słyszałyście była fatalna pogoda, w korku utknęliśmy już przed Nowym Targiem i wiedzieliśmy że nie zdążymy na ślub, ale gdy tylko zjechaliśmy z Zakopianki było tylko gorzej! biało na drogach, ślizgawica, ujechaliśmy jakieś 7-10 km i ściągnęło nas do rowu, na szczęście udało się nam wydostać (za pomocą jakiegoś miłego Pana z łopatą). Wtedy już wiedzieliśmy że nie uda nam się dojechać. Zawróciliśmy i z wielkim trudem dojechaliśmy z powrotem do zakopianki. Po drodze 2 auta w rowie, pod górki co drugie auto trzeba było pchać, żadnej odśnieżarki, ludzie z łopatami i traktorami próbowali pomóc.
Gdy rozmawiałam z kolegą- drużbą mówił że do kościoła dojechało 12 samochodów (wesele było na 300 osób), PM się spóźnili do kościoła bo musieli załatwić terenówkę aby dojechać. W drodze do kościoła zderzyły się 2 auta gości weselnych. Na szczęście ślub się odbył. Przyjechało tylko połowę zaproszonych gości (w większości tych miejscowych).
Omatulu... ślub zimą to już jest swego rodzaju ryzyko, ale ślub zimą w górach to dla mnie pochodna szaleństwa! przecież nigdy nie wiadomo, jaka się przydarzy pogoda... okropna sytuacja, całe szczęście, że Wam się nic nie stało, no i żal PM...

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
5 miesiecy do ślubu!!!!!!!!!!!!!

Anulka, ciekawy ten zegarek. Ja nie wiedziałabym pewnie, jak z niego korzystać, ale faceci lubią takie bajerki

Ewuszka, suknia nietypowa, ale bardzo ładna Masz jakieś fotki na sobie?

Kasiu - HURRAAAAAAA!

Laski, właśnie przed chwilą zadzwonili do mnie z firmy Language for business, zapraszając mnie jutro o 14:45 na rozmowę kwalifikacyjną Ale czad, nie spodziewałam się dziś zupełnie takich informacji Stanowisko recepcjonistki, w samym Centrum, więc niedaleko. Także coś czuję, że jutro przydadzą mi się Wasze kciuki

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2012-01-16 o 13:14
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:16   #430
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
ale ten czas leci....tu już kolejny wątek, a ja już mam mniej niż pół roku do ślubu

gratuluję Wam upływających dni do ślubu oraz kolejnych ślubnych zakupów i załatwionych spraw

Witam również nowe PMki na wątku jest nas już spora grupa, szkoda, że nie mogę się udzielać tak często, jak bym chciała i zawsze być na bieżąco, no niestety obowiązków mam zbyt wiele.

U mnie ze ślubnych spraw niewiele się teraz dzieje, choć oczywiście bardzo przeżywałam moją półrocznicę przedślubną teraz chyba co tydzień któraś z nas będzie obchodzić pół roku do ślubu

aaa, nie pisałam Wam jeszcze, że zaczęliśmy nasz 9 tygodniowy kurs przedmałżeński, na razie jesteśmy po pierwszym spotkaniu i jestem bardzo zadowolona jest dużo par, miła atmosfera, prowadzi spotkania małżeństwo z 36-letnim stażem, które stworzyło program tego kursu jakieś 20 lat temu oraz małżeństwo od 10 lat, które taki kurs ukończyło a do tego przesympatyczny i mądry ksiądz z duszpasterstwa akademickiego. Mamy róże ćwiczenia i zadania i musimy rozmawiać między sobą. Na przykład ostatnio musieliśmy omawiać swoje wady i zalety na podstawie takiej tabelki, gdzie każdy zaznaczał swoje i partnera cechy a potem porównywaliśmy jak siebie widzimy, w domu musimy przedyskutować które z tych cech będą w małżeństwie pomagać, które przeszkadzać i jak możemy sobie z tym radzić

a poza tym ruszamy powoli z remontem mieszkania

ech, nie uda mi się Was chyba nigdy nadrobić,ale mam nadzieję w lutym do Was częściej zerkać bo będzie przerwa w studiowaniu

Miłego tygodnia Dziewczyny
Ja nie byłam jeszcze na naukach i chciałam się ciebie spytać - te rozmowy między sobą na naukach wyglądają dosłownie tak, że na dany temat rozmawiacie ze sobą twarzą w twarz czy na całe forum ludzi, które jest na spotkaniu?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:21   #431
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

To wklejaj potem fotki. A winietki to wiecie już dokładnie, kto będzie? Czy zamówiliście po prostu wszystkich, których zapraszacie?

I ja miałam dziś koszmar ślubny, ale taki był jakiś realny, że poczułam ogromną ulgę, jak się obudziłam.. Śniło mi się mianowicie, że ślub zamiast na 17 był na 19 i trwał jakieś 15 minut! A na sali (pięknej zresztą, wielkiej, z takim półokrągłym barkiem z boku, a na zewnątrz wielki taras z widokiem na jakąś wodę) miał być obiad dopiero o 21 Zaczęłyśmy z Mamą pertraktować, czy nie dałoby się tego obiadu o 20 podać, no bo ile Ci goście mają czekać... Ale się nie zgodzili, bo powiedzieli, że się nie wyrobią! I wtedy goście się rozleźli normalnie, nawet nie wiem gdzie i zostałam z grupką moich Przyjaciół... Nawet nie wiem, gdzie był TŻ. I w tym momencie babka, która tam była menagerem i mówi, że przyszła ze znajomymi córka syna właściciela i ona przejmuje tę salę, a my możemy się przenieść do takiej malutkiej! Gdzie były jakieś instrumenty i schody I włażą takie nastolatki gimnazjalne i się drwiąco uśmiechają. No mówię Wam, koszmar kompletny! Poszliśmy tam, ale jeszcze próbowałam negocjować i pamiętam, że powiedziałam: "to jeszcze nie koniec, szmato" i wyszłam A za 10 minut oni nas wołają, że jednak możemy wrócić na salę

Laski, właśnie przed chwilą zadzwonili do mnie z firmy Language for business, zapraszając mnie jutro o 14:45 na rozmowę kwalifikacyjną Ale czad, nie spodziewałam się dziś zupełnie takich informacji Stanowisko recepcjonistki, w samym Centrum, więc niedaleko. Także coś czuję, że jutro przydadzą mi się Wasze kciuki
Trzymam silno mocno kciukasy za Twoją rozmowę

A co do winietek, to jeśli nam odpadną jakieś osoby, to dziadkowie (2 osoby tylko).
Jeśli ktoś jeszcze to będzie w sumie 6 osób, więc nie zbiedniejemy o te 1,80
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 13:22   #432
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiu - HURRAAAAAAA!

I trzymam mocno kciuki!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-01-16, 13:30   #433
(kicia)
Zakorzenienie

Chatko

A my właśnie z TŻ zrobiliśmy placki ziemniaczane wyszły mam takie jak mojej mamie

A teraz czekamy na księdza
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-01-16 o 13:36
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:37   #434
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje, trzymamy mocno kciuki!
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:39   #435
ona8686
Zakorzenienie

Witajcie :

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

A tu link do butów, które mi się podobają - zastanawiam się nad kolorem nude, bo białe są dziwne, no ale boję się, że nude nie będą pasować (kiedyś już podobne wklejałam):
http://allegro.pl/lilu-103-zniewalaj...055286206.html
Super wysokie podziwiam dziewczyny, które potrafią chodzić w takich ja to tylko bym chyba umiała stać i nic więcej więc do zdjęć były by akurat

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Mierzyłaś ją już? Nie odstaje tak jak na modelce? bo na tym pierwszym zdjęciu modelka wygląda jak w zaawansowanej ciąży

Wydaje mi się, że odpowiedź na to pytanie padła już milion razy

Tam chyba 40 brakuje, w każdym razie zaraz je anuluje bo nie ma sensu już dłużej czekać
Raczej nie milion ale dziewczyny, które dały odpowiedz jestem im bardzo wdzięczna

Cytat:

Wyobraźcie sobie że w sobotę byliśmy zaproszeni do mojej koleżanki ze studiów na wesele w górach. Wybraliśmy się więc z moim TŻ już o 10 żeby mieć 3 godzinki zapasu na drogę. I tak jak pewnie słyszałyście była fatalna pogoda, w korku utknęliśmy już przed Nowym Targiem i wiedzieliśmy że nie zdążymy na ślub, ale gdy tylko zjechaliśmy z Zakopianki było tylko gorzej! biało na drogach, ślizgawica, ujechaliśmy jakieś 7-10 km i ściągnęło nas do rowu, na szczęście udało się nam wydostać (za pomocą jakiegoś miłego Pana z łopatą). Wtedy już wiedzieliśmy że nie uda nam się dojechać. Zawróciliśmy i z wielkim trudem dojechaliśmy z powrotem do zakopianki. Po drodze 2 auta w rowie, pod górki co drugie auto trzeba było pchać, żadnej odśnieżarki, ludzie z łopatami i traktorami próbowali pomóc.
Gdy rozmawiałam z kolegą- drużbą mówił że do kościoła dojechało 12 samochodów (wesele było na 300 osób), PM się spóźnili do kościoła bo musieli załatwić terenówkę aby dojechać. W drodze do kościoła zderzyły się 2 auta gości weselnych. Na szczęście ślub się odbył. Przyjechało tylko połowę zaproszonych gości (w większości tych miejscowych).

Gdy wracaliśmy z TŻ-em to cieszyliśmy się tylko z tego że nie zdecydowaliśmy się na ślub w zimie.

A tak poza tym czy mogłabym prosić o dopisanie mnie do kalendarza na 1 września???
Dobrze dojechaliście cali, pogoda w weekend spłatała psikusa

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ja pierdziulkam! Na miejscu PM bym się zabeczała na śmierć... No ale cóż, różne zdarzenia po ludziach chodzą... Jak dobrze, że mamy wesele w lipcu ...

A ja się witam i żegnam, dziś pewnie nie znajdę czasu na wizaż przed g. 20 Nie wiem czy przypadkiem nie pojadę jeszcze dzisiaj do jednego salonu, zobaczę co mi z tego wyjdzie. Niezmiennie proszę o

Miłego dnia!
oby ro był ostatni rajd po salonach

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
o jezu no to ładne warunki tam mają
ja w sobotę miałam swoją pierwszą jazdę bez Elki nadachu, ze*rana byłam jak cholera bo nigdy nie jechałam po śniegu a po oblodzonych uliczkach w ogóle a takie są koło tżta no ale jako tako dojechałam na miejsce i wróciłam byłam z siebie dumna
Świetnie, że się odważyłaś nie ma to jak praktyka na co dzień, to nie to samo jak siedzący obok instruktor a teraz już będzie tylko lepiej.

Cytat:

Anulka, ciekawy ten zegarek. Ja nie wiedziałabym pewnie, jak z niego korzystać, ale faceci lubią takie bajerki

Kasiu - HURRAAAAAAA!

Ja już trzymam dziś A jutro z wielkim uśmiechem wyjdziesz stamtąd i zaczną się pobudki rano i problem z ubiorem

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2012-01-16 o 13:42
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:51   #436
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomo, że się boisz, w końcu oddałaś swoje cudeńko do przerobienia. Ale myślę, że jeśli dobrze czujesz co do tej Babeczki, to intuicja Cię nie zawiedzie na pewno
A co do tych falban, to powiem Ci, że to chyba mało możliwe, żeby falbaniastej sukni nie uszkodzić po całonocnej zabawie w szpilach. Ja się z tym liczę w każdym razie. Ale tak naprawdę nawet jak kilka ich pourywasz, to nie będzie tego widać. A jeśli chodzi Ci o sprzedaż, to nie martw się, na Twoją sukienkę nawet do połowy wyskubaną znalazłyby się nabywczynie Zawsze może sobie np. ktoś uciąć tren i podoszywać z trenu te brakujące falbanki. Także bez stresu.

Brawo! Tylko upewnij się przed samym wejściem do salonu, że wszystko zapamiętała - mojej mogę tłumaczyć 10 razy, a za chwilę znów nie wie, co ma robić Czekamy na focisze

Haha, nieźle najważniejszy w tych snach to jest jednak zawsze wizaż, co tu powiedzieć dziewczynom

Szczerze, to mi się druga suknia w całości bardzie podoba, niż połączenie tych dwóch Ale jak lubisz asymetrię, to możesz wziąć. Ale poszukaj jeszcze, możliwe, że ta jedyna gdzieś na Ciebie czeka bez kombinowania

O, butki jagodzi Bardzo ładne

No dokładnie! Wystarczy ruszyć chwilę głową, szczególnie, że piosenkę na pierwszy taniec jednak się trochę zwykle wybiera. To jest w ogóle podobno piosenka, którą ona napisała do swojego ojca, który ją krzywdził w dzieciństwie... Po prostu takie rzeczy przekraczają moje pojmowanie :|
Lucky jest super

Współczuję Zdrowiej szybciutko!

Omatulu... ślub zimą to już jest swego rodzaju ryzyko, ale ślub zimą w górach to dla mnie pochodna szaleństwa! przecież nigdy nie wiadomo, jaka się przydarzy pogoda... okropna sytuacja, całe szczęście, że Wam się nic nie stało, no i żal PM...

Kasiu - HURRAAAAAAA!

Dzieki! Ide zaraz do lekarza... boje zeby nie wyslal mnie na L4... najwyzej nie pojde 3mam kciuki jutro!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:02   #437
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ja już trzymam dziś A jutro z wielkim uśmiechem wyjdziesz stamtąd i zaczną się pobudki rano i problem z ubiorem
Właśnie trochę mnie to martwi, że jak recepcjonistka, to będzie jakiś dress code, a ja mam w sumie mało eleganckich ciuchów, bo na co dzień chodzę raczej luźno. Tzn. i tak głównie na czarno z dodatkowymi kolorami, ale np. w spodniach i sweterkach, a to może się nie nadawać... Macie pojęcie, jak to jest w takich firmach na recepcjach? czarna spódnica biała bluzka czy jakoś normalniej?

Na poczcie Wam coś zostawiłam

Stary 2012-01-16, 14:07   #438
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie trochę mnie to martwi, że jak recepcjonistka, to będzie jakiś dress code, a ja mam w sumie mało eleganckich ciuchów, bo na co dzień chodzę raczej luźno. Tzn. i tak głównie na czarno z dodatkowymi kolorami, ale np. w spodniach i sweterkach, a to może się nie nadawać... Macie pojęcie, jak to jest w takich firmach na recepcjach? czarna spódnica biała bluzka czy jakoś normalniej?

Wydaje mi się, że jednak biała bluzka, spódnica, żakiet, sukienka klasyczna w kolano... Jak ktoś przyjdzie to musisz zrobić dobre porządne pierwsze wrażenie ( tak jest u TŻ w firmie przynajmniej)

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-01-16, 14:18   #439
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

To chyba zależy jaki styl ma firma. Znajoma pracuje w jakimś biurze na recepcji, góra oczywiście jakaś w kołnierzyk, a spodnie to i czasami jeansy, ale ona w większości siedzi, pisze, odbiera telefony.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 14:19   #440
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi się, że jednak biała bluzka, spódnica, żakiet, sukienka klasyczna w kolano... Jak ktoś przyjdzie to musisz zrobić dobre porządne pierwsze wrażenie ( tak jest u TŻ w firmie przynajmniej)
eh to kiepsko, bo ja takich rzeczy w ogóle nie noszę i nawet nie mam za bardzo... ostatnio chciałam sobie kupić taką sukienkę właśnie klasyczną na wyprzedaży, jedna jedyna została, to nie chciało wbić ceny, po czym okazało się, że jest 2 razy taka cena, jak było napisane, więc zrezygnowałam ale chyba czas sobie wreszcie coś takiego kupić...

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
To chyba zależy jaki styl ma firma. Znajoma pracuje w jakimś biurze na recepcji, góra oczywiście jakaś w kołnierzyk, a spodnie to i czasami jeansy, ale ona w większości siedzi, pisze, odbiera telefony.
To tak już by było dużo lepiej, szczególnie, że w zimie to ja naprawdę nie chodzę w spódnicach, bo mi strasznie zimno.

Stary 2012-01-16, 14:27   #441
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
eh to kiepsko, bo ja takich rzeczy w ogóle nie noszę i nawet nie mam za bardzo... ostatnio chciałam sobie kupić taką sukienkę właśnie klasyczną na wyprzedaży, jedna jedyna została, to nie chciało wbić ceny, po czym okazało się, że jest 2 razy taka cena, jak było napisane, więc zrezygnowałam ale chyba czas sobie wreszcie coś takiego kupić...
Myślę, że w TOP SECRET mogłabyś kupić rzeczy odpowiednie do biura, średnie cenowo- ale wiadomo Są tam klasyczne, biurowe zestawy, ale na młode osoby, można dobrać tak, że nie będziesz wyglądać jak stara księgowa ( za przeproszeniem, rozumiesz o co mi chodzi )

http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr...10/0/0/0/0/0/1

http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr.../9/0/0/0/0/0/1

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-01-16 o 14:30
Stary 2012-01-16, 14:36   #442
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
przymierzalam i czulam sie dobrze, nie przeszkadzal mi w zaden sposob ten kuferek
Mi się średnio podoba niestety To znaczy na tej dziewczynie co wklejałas linka, nawet nawet wyglądała. No ale skoro świetnie się w niej czujesz i nie przeszkadza Ci ten "kuferek" to dobrze
Bo jednak ona troche tak ciążowo wygląda i
Cytat:
31.08.2013
klask i: Brawoooo!
Cytat:

Kciuki będą, o to się nie martw

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:39   #443
kindziulindzia
Zakorzenienie

chatko na jutro
i proponuję jutro właśnie coś w ten deseń się ubrać czyli czarne spodnie lub spódnica i koszula
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:56   #444
Lavende86
Raczkowanie

Pracowałam w szkole językowej i dziewczyny nie ubierały się bardzo sztywno (biała bluzka i czarne spodnie lub spódnica) ale też nie za bardzo na luzie... Trzeba się ubierać schludnie. Na pewno nie jakieś bluzy czy sportowe buty
Mimo to na rozmowie lepiej wyglądać profesjonalnie Polecam strój oficjalny. Niekoniecznie czarno-biały. Powodzenia!
Lavende86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:57   #445
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
tak czytam i czytam i juz sama nie wiem co myslec.bardzo dużo z Was ma problem z wyborem sukni .ja byłam w piątek rozejrzeć sie i kilka nawet przymierzyłam.dokładnie 6.niektóre mierza nawet po 40 sukni a ja już wybrałam swoja suknie wpłaciłam juz nawet zadatek a sama suknia b mi sie podoba i pasuje do mnie czy która z Was tez tak miała?ma może jakas suknie z vivien vigo?
Witaj
Ja mierzyłam 4 suknie i spośród nich wybrałam tą jedyną

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaproszenia i inspiracje dodane

A tak w ogóle to dziś mamy 8 m-cy do ślubu

aaaaa masakra jak to leci

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Dzisiaj mamy do ślubu 5 miesięcy 29 dni

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was decyduje sie na kolorowe buty ślubne ?bo ja właśnie na takie sie zdecydowałam.
Ja mam fioletowe

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Zmieniła nam się koncepcja na pierwszy taniec. A tak właściwiej to TŻ chce jive'a, szybkiego jive'a. I nawet mamy pomysł na muzykę Tylko szkoda mi tego Sinatry i motywu ze Świata wg Bundych Ale po co mam ciągnąć TŻta w foxtrocie, do którego on podchodzi z rezerwą, jak z przyjemnością zatańczy coś innego. Poza tym w "dżajfie" można postawić na improwizację, co nam bardzo pasuje, bo my do schematów nie nadajemy się A tych Bundych może zamówimy jako specjalną dedykację dla wszystkich małżeństw na sali

I tak mamy pewne rock'n'rollowe propozycje.

Pierwszą jest http://www.youtube.com/watch?v=e1UWE...eature=related
i to propozycja TŻta tylko, że chyba na taniec rozpoczynający noc poślubną

a moja jest taka http://www.youtube.com/watch?v=x7Qvx...eature=relatedNo i to mi powiem szczerze pasuje, bo i rytm ładny skoczny i słowa jak najbardziej na plus i jakie prawdziwe

i to też jest świetne, z przymrożeniem oka, tekst tekstem, ale jaka zabawa by była! Swoją drogą wolna interpretacja i nawet tekst można by było dopasować do klimatu weselnego http://www.youtube.com/watch?v=qF1kN...eature=related

Tylko teraz trzeba ładnie zagadać z zespołem a jak nie to się z płyty puści. Dostałam na Mikołaja Baseballsów od siostry, więc jak coś CD zawsze mam pod ręką (swoją drogą zajmują 1 miejsce na liście moich ulubionych kompanów podróży samochodowych)
I jak? Może być takie mocne skoczne wejście??? Bo niestety mało par decyduje się na jive na pierwszy taniec.

A teraz mykam spać. Chociaż nie wiem czy zasnę, bo rozkręcił mnie strasznie ten rock'n'roll
Podoba mi się koncepcja pierwszego tańca

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
5 miesiecy do ślubu!!!!!!!!!!!!!

Kasia_kuku za zaklepanie daty

Chatka

I dziękuję dziewczynki za wszystkie kciuki Zaliczyłam anatomię na 4

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:26   #446
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
31.08.2013
No gratulacje

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Tak, myślę, że TŻ będzie już wtedy ubrany i spod domu wyjedziemy około 16.20
Koszt za godzinę to 199 złotych, więc chyba wezmę 15.30 - 19.30. Msza to około 45 minut, gości mamy mniej niż 100 więc też nie tak dużo. Oby korków nie było
No i wydaje mi się że te godz. są najodpowiedniejsze

Cytat:
Stary 2012-01-16, 15:28   #447
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Jamee gratuluję zdania egzaminu

I UWAGA!

Zamówiłam buty do ślubu

Takie jak w załączniku- tylko w kolorze wanilii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DS_07_Victoria01.jpg (57,4 KB, 27 załadowań)

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-01-16 o 15:30
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-16, 15:36   #448
chocolate muffin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Zmieniła nam się koncepcja na pierwszy taniec. A tak właściwiej to TŻ chce jive'a, szybkiego jive'a. I nawet mamy pomysł na muzykę
Uwielbiam The Baseballs. Ale w suknie slubnej nie dałabym rady Rock'n'rolle zostawiam sobie na 2 dzień wesela.

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

U mnie zostało tylko 2 dni i bedzie 1 z przodu
O kurde, mamy dzisiaj 200 DDŚ

Cytat:

I ja miałam dziś koszmar ślubny
Ja też !
Śniło mi się że weszłyśmy z mamą do kościoła, szukam tż, a on sobie siedzi gdzieś w 2 ławce z przodu, myślę sobie sobie: pewnie zmieniamy koncepcję i ojciec prowadzi mnie do ołtarza, ale ojca nie ma, a tż powinien czekać przy ołtarzu. No ale nic, jest przecież mama, ona mnie zaprowadzi, patrzę na nią... a ona w domowych ciuchach i w klapkach
No ale idziemy do drzwi wejściowych poczekać na rozpoczęcie, po drodze przeglądam się w szybie z drzwi i co widzę ? Miałam na sobie:
-dół z mojej sukienki (z trenem podpiętym Z PRZODU ! który był tak ciężki że mimo koła nie umiałam iść bo mi się sukienka platała między nogami i musiałam ten przód trzymać w rękach),
- górę z mojej zielonej pidżamy z misiem,
- buty na 7cm obcasie (a będę mieć balerinki bo tż ciut niższy ode mnie),
i byłam niepomalowana i nieuczesana.
Załamka totalna ! Pytam ojca (nie wiem skąd się nagle wziął) gdzie moje balerinki które miał kupić, a ten mówi że nie było. I mój kuzyn biegł szybko do domu szukać jakichs białych płaskich butów, bo przecież nie mogę być taka wielka przy tż. W międzyczasie przyjechała wizażystka, a ja znalazłam jakiś grzebień i rozczesałam włosy. Ale wizażystka powiedziała, ze nie zdąży mnie już pomalować. W tym samym momencie przybiegł mój kuzyn z czarnymi balerinami
Potem na szczęście się obudziłam.

Chatko powodzenia na rozmowie

Edytowane przez chocolate muffin
Czas edycji: 2012-01-16 o 15:38
chocolate muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:42   #449
__Paulinka__
Zakorzenienie

Chatko 3mam za jutrzejsza rozmowe! na pewno sie uda Zdolniacho

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
_Paulinka_ - mam suknię z tego samego salonu Twoją też przymierzałam
hehe jesli ta Twoja to byla kolekcja 2011 to tez ją mierzylam! albo bardzo podobną, na pewno miala ten dol, ale dla mnie byla baardzo ciezka

Cytat:

Gdy wracaliśmy z TŻ-em to cieszyliśmy się tylko z tego że nie zdecydowaliśmy się na ślub w zimie.

A tak poza tym czy mogłabym prosić o dopisanie mnie do kalendarza na 1 września???
O MATULU!!! strasznie wspolczuje PM! Ja bym sie rozbeczala i uciekla chyba.. Jedno szczescie wiekszosc z Nas ma sluby na wiosnę, lato to nie bedzie sniegu...

Cytat:
u mnie niewiele brakowało a by nietoperze wyleciały i gąszcz pajęczyn zagościł tak to jest gdy się nie mieszka razem i nie ma gdzie się "przewietrzyć"

Cytat:

My zaraz lecimy na norweski... ha det
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:43   #450
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
Uwielbiam The Baseballs. Ale w suknie slubnej nie dałabym rady Rock'n'rolle zostawiam sobie na 2 dzień wesela.

O kurde, mamy dzisiaj 200 DDŚ

Ja też !
Śniło mi się że weszłyśmy z mamą do kościoła, szukam tż, a on sobie siedzi gdzieś w 2 ławce z przodu, myślę sobie sobie: pewnie zmieniamy koncepcję i ojciec prowadzi mnie do ołtarza, ale ojca nie ma, a tż powinien czekać przy ołtarzu. No ale nic, jest przecież mama, ona mnie zaprowadzi, patrzę na nią... a ona w domowych ciuchach i w klapkach
No ale idziemy do drzwi wejściowych poczekać na rozpoczęcie, po drodze przeglądam się w szybie z drzwi i co widzę ? Miałam na sobie:
-dół z mojej sukienki (z trenem podpiętym Z PRZODU ! który był tak ciężki że mimo koła nie umiałam iść bo mi się sukienka platała między nogami i musiałam ten przód trzymać w rękach),
- górę z mojej zielonej pidżamy z misiem,
- buty na 7cm obcasie (a będę mieć balerinki bo tż ciut niższy ode mnie),
i byłam niepomalowana i nieuczesana.
Załamka totalna ! Pytam ojca (nie wiem skąd się nagle wziął) gdzie moje balerinki które miał kupić, a ten mówi że nie było. I mój kuzyn biegł szybko do domu szukać jakichs białych płaskich butów, bo przecież nie mogę być taka wielka przy tż. W międzyczasie przyjechała wizażystka, a ja znalazłam jakiś grzebień i rozczesałam włosy. Ale wizażystka powiedziała, ze nie zdąży mnie już pomalować. W tym samym momencie przybiegł mój kuzyn z czarnymi balerinami
Potem na szczęście się obudziłam.

Chatko powodzenia na rozmowie
Tak a u mnie jest 201 dni Super sen miałaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości