Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-10, 08:15   #421
malta82
Raczkowanie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

Witam, dziewczyny. Ja dzis nad ranem odkryłam czemu mnie piersi zaczely tak wczesnie bolec, otóż moj ukochany tak sie rozpycha w lóżku ze jego lokcie czesto na moich piersiach lądują , ot cala tajemnica....
malta82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 08:57   #422
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
czyli malta82 i paulinka_22 będziemy odliczać dni w przyszłym tygodniu do @, której nie chcemy.
Szkoda lady_malgo, że się nie udało. Kurcze kiedyś myślałam, że zajście w ciąże jest dużo prostsze...

Ja też zaczynam odliczanie W piątek mogę zrobić pierwszy test albo betę, więc czekam z niecierpliwością lady malgo głowa do góry, będzie dobrze, w końcu wszystkie tu zobaczymy dwie kreski i dodatnią betę

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez malta82 Pokaż wiadomość
Witam, dziewczyny. Ja dzis nad ranem odkryłam czemu mnie piersi zaczely tak wczesnie bolec, otóż moj ukochany tak sie rozpycha w lóżku ze jego lokcie czesto na moich piersiach lądują , ot cala tajemnica....

Ja się kiedyś budziłam z bolącym policzkiem ( w zasadzie taką obolałą kością) i też się to samo co u Ciebie, ten mój dziad, tak macha łapami we śnie, że mnie po twarzy lał w nocy Teraz się staram spać trochę dalej od niego A jak mnie palnął w oko to myślałam, że mi wypłynie. A po ślubie( świadomy machania kończynami w nocy) obrączkę na noc ściąga, żeby sobie o ścianę nie obdrapać jak będzie machał, a o moje lico tak się nie martwił
Stary 2012-03-10, 09:33   #423
malta82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam odliczanie W piątek mogę zrobić pierwszy test albo betę, więc czekam z niecierpliwością lady malgo głowa do góry, będzie dobrze, w końcu wszystkie tu zobaczymy dwie kreski i dodatnią betę

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Ja się kiedyś budziłam z bolącym policzkiem ( w zasadzie taką obolałą kością) i też się to samo co u Ciebie, ten mój dziad, tak macha łapami we śnie, że mnie po twarzy lał w nocy Teraz się staram spać trochę dalej od niego A jak mnie palnął w oko to myślałam, że mi wypłynie. A po ślubie( świadomy machania kończynami w nocy) obrączkę na noc ściąga, żeby sobie o ścianę nie obdrapać jak będzie machał, a o moje lico tak się nie martwił
No tak właśnie bywa... A jak mu mówie co robi to nie wierzy że ciagle mnie w nocy A mnie tak już biust boli no bo i okres sie zbliza
Stary 2012-03-10, 10:28   #424
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Kuuurcze, jak ja wytrzymam do piątku!!! Już mnie to przeraża, jak ja nie cierpię tego czekania!!!!! A najlepsze, że mija 4 dzień po zastrzyku, a ja już czekam na jakiś objaw, już mi się świrek włącza
Stary 2012-03-10, 10:48   #425
malta82
Raczkowanie

Cytat:
Kuuurcze, jak ja wytrzymam do piątku!!! Już mnie to przeraża, jak ja nie cierpię tego czekania!!!!! A najlepsze, że mija 4 dzień po zastrzyku, a ja już czekam na jakiś objaw, już mi się świrek włącza
skąd ja to znam...?? szukanie objawow to jest najlepsze zwariowac mozna .Ile ja juz ich niby mialam jeszcze kilka cykli i do psychiatry bede chodzic a nie do ginekologa
Stary 2012-03-10, 11:45   #426
fasolka124578
Rozeznanie

ojj dziewczyny, al się uśmiałam jak czytałam Wasze wpisy o tych bolących piersiach i policzku. Musicie chyba w nocy też obrać pozycję obronną i przy jakimś strzale zacząć atakować.
Nie wiem, czy moja intuicja jest dobra czy nie, ale wydaje mi się, że jednak @ przyjdzie. Żyłek na piersiach brak! - Piersi bolą jak przed @! - Śluzu brak- a właśnie malta, jako doświadczoną mamę córeczki zapytam Ciebie Jak bylaś w ciąży to odczuałaś przed okresem więcej śluzu? Czy tak normalnie? Bo ja gdzieś wyczytałam, że przed @ jeśli się jest w ciąży może go być więcej.
Chyba zacznę powoli blokować strony na googlach "śluz w ciąży" i "pierwsze objawy ciąży" - :P im więcej czytam, tym bardziej nerwowa jestem :P
Miłego dnia kobietki
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-10, 12:04   #427
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
ojj dziewczyny, al się uśmiałam jak czytałam Wasze wpisy o tych bolących piersiach i policzku. Musicie chyba w nocy też obrać pozycję obronną i przy jakimś strzale zacząć atakować.
Nie wiem, czy moja intuicja jest dobra czy nie, ale wydaje mi się, że jednak @ przyjdzie. Żyłek na piersiach brak! - Piersi bolą jak przed @! - Śluzu brak- a właśnie malta, jako doświadczoną mamę córeczki zapytam Ciebie Jak bylaś w ciąży to odczuałaś przed okresem więcej śluzu? Czy tak normalnie? Bo ja gdzieś wyczytałam, że przed @ jeśli się jest w ciąży może go być więcej.
Chyba zacznę powoli blokować strony na googlach "śluz w ciąży" i "pierwsze objawy ciąży" - :P im więcej czytam, tym bardziej nerwowa jestem :P
Miłego dnia kobietki

Tak, ja też powinnam zrobić, poblokować te wszystkie strony o objawach A już najbardziej te o najwcześniejszych z najwcześniejszych objawach
Ale prawdę mówiąc to mam mega kłucia prawego jajnika, z tego miałam pęcherzyk, ciągnie jak diabli
Stary 2012-03-10, 12:25   #428
fasolka124578
Rozeznanie

To może dmoc4 fasolka daje się we znaki
Stary 2012-03-10, 14:04   #429
malta82
Raczkowanie

Cytat:
Miłego dnia kobietki
wiesz ze nie pamietam ja mialam tylko 4 objawy ciazy: brak@, duzy brzuch,zgaga, i bol plecow wiecej nie pamietam

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

to bylo ponad 7 lat temu wiec slabo pamietam

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Tak, ja też powinnam zrobić, poblokować te wszystkie strony o objawach A już najbardziej te o najwcześniejszych z najwcześniejszych objawach
Ale prawdę mówiąc to mam mega kłucia prawego jajnika, z tego miałam pęcherzyk, ciągnie jak diabli
A da rade zablokowac?? bo jak tak to powiedzcie jak to zablokuje
Coś czuje ze piatek bede walic glowa w sciane jak dostane @

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

odnosnie tego sluzu to mi leci taki bialy jak snieg i to calkiem sporo jakbym miala biala @ :P:
Stary 2012-03-10, 15:32   #430
fasolka124578
Rozeznanie

malta wiesz co to chyba dobry znak Bo wiem, że jak jest dużo śluzu to znaczy że zarodek się zagnieździł i tam się coś wytwarza, nie wiem dokładnie jak to medycznie się nazywa, ale wiem że występuje. Ale by było fajnie jakby Ci się udało . Ja tez właśnie czuję, że mam tak jak w dni płodne, ale nie bieliźnie nie mam śladów za dużo. Tak tylko troszeczkę. Boję się nakręcać, żeby później nie było dużego rozczarowania, ale tak chciałabym żeby się udało. Piersi mnie bolą strasznie, już dość długo, tak że pewnie będzie @ .
Stary 2012-03-10, 17:57   #431
fasolka124578
Rozeznanie

Kurcze dziewczyny boli mnie dzisiaj głowa. Normalnie wypiłabym Ibuprom i było by po sprawie, tylko teraz się trochę boję. Podobno w ciąży nie za bardzo można go brać, a przynajmniej nie na początku. Oczywiście gdzieś tak wyczytałam. Nienawidzę jak boli mnie głowa, a teraz tym bardziej nienawidzę, bo nie wiem czy jest szansa że jestem w ciąży. Kurcze blaszka! No!
Stary 2012-03-10, 21:47   #432
jupik123456
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja popatrzyłam sobie dzisiaj w moje zapiski w kalendarzu i się okazało że dzisiaj powinnam dostać @ !!! A nie dostałam. A zawsze mam co 30 dni. Więc dzisiaj po pracy kupiłam test ciążowy, bo jeśli nie dostanę do rana to będę się testować
Aha i kupiłam też małe skarpeteczki, gdyby się okazało że na teście są dwie kreski to będę wręczać mężusiowi paczuszke z testem i tymi skarpetkami, bo potem na tydzien wyjedzie a przeciez przez telefon mu nie powiem. Uff byle do rana.
Stary 2012-03-10, 23:29   #433
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
To może dmoc4 fasolka daje się we znaki
Nie wiem czy to nie za wcześnie, ale chciałabym,żeby to fasolka albo fasolek był) A daję się we znaki mówię Ci

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Kurcze dziewczyny boli mnie dzisiaj głowa. Normalnie wypiłabym Ibuprom i było by po sprawie, tylko teraz się trochę boję. Podobno w ciąży nie za bardzo można go brać, a przynajmniej nie na początku. Oczywiście gdzieś tak wyczytałam. Nienawidzę jak boli mnie głowa, a teraz tym bardziej nienawidzę, bo nie wiem czy jest szansa że jestem w ciąży. Kurcze blaszka! No!
No!!! To jest okropne, ja w poprzednim cyklu byłam przeziębiona dosyć mocno i prawie tydzień nic nie brałam bo się o fasolę bałam, a z fasoli były nici

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Wiecie co napisałam smsa do mojej gin( od wielu lat jest moim lekarzem, więc mogę sobie na to pozwolić i ona mi odpisała, że implanatacja może nastąpic od 4- 12 dni po owulacji, a w przypadku stymulacji tak jak u mnie, jest o możliwe. Kurcze, mam takie ciągnięcie i ból tylko tego prawego jajnika, że z chęcią być coś przeciwbólowego łyknęła, ale wytrzymam bez leków Bym miała prezent na Wielkanoc dla całej rodziny Takie jajeczko wielkanocne
Stary 2012-03-11, 10:40   #434
fasolka124578
Rozeznanie

cześć dziewczynki Sporo wczoraj poczytałam o tych lekach przeciwbólowych. Ibuprom sam w sobie w takiej jednej tabletce nie jest szkodliwy. Nie zaleca się łykania go kobietom w ciąży, ale też przeczytałam że bólu nie można przetrzymywać. Wskazany jest Apap, albo Panadol. I też na samym początku ciąży, póki o niej jeszcze nie wiadomo, zażycie jednej tabletki nie powoduje nic groźnego, gdyż fasolka nie czerpie pożywienia z nas, tylko jeszcze z ciałka żółtego. Wczoraj się trochę naczytałam o tym, a to dlatego że musiałam łyknąć jedną tabletkę normalnego Ipupromu, nie maxa, bo ból miałam nie do zniesienia. Próbowałam go zaspać i położyłam się, ale w nocy znów mnie obudził tak mocny..
Miłego dnia kobitki
Stary 2012-03-11, 11:13   #435
malta82
Raczkowanie

Hej kobietki. Moje piersi sa jak kamienie- nawet wczoraj misiaczek powiedzial ze takich to jeszcze nie widzial jakby mi ktos napompowal no i ciezkie jakies takie.
No i ja oczywiscie z tego wszystkiego nie pamietam nawet czy miesiac temu mialam takie przed@ czy inne dobre co??

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez jupik123456 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja popatrzyłam sobie dzisiaj w moje zapiski w kalendarzu i się okazało że dzisiaj powinnam dostać @ !!! A nie dostałam. A zawsze mam co 30 dni. Więc dzisiaj po pracy kupiłam test ciążowy, bo jeśli nie dostanę do rana to będę się testować
Aha i kupiłam też małe skarpeteczki, gdyby się okazało że na teście są dwie kreski to będę wręczać mężusiowi paczuszke z testem i tymi skarpetkami, bo potem na tydzien wyjedzie a przeciez przez telefon mu nie powiem. Uff byle do rana.
No życze z calego serca zeby byly dwie krechy
daj znac jak zrobisz testa
Stary 2012-03-11, 12:35   #436
fasolka124578
Rozeznanie

ja też Malta mam piersi strasznie obolałe. zawsze bolały mnie przed @, ale chyba nikt tak wcześnie jak teraz. Kurcze, czwartek coraz bliżej, i chyba coraz bardziej się stresuje.
Może się nam uda!
Stary 2012-03-11, 16:04   #437
fasolka124578
Rozeznanie

chyba mam na 50% wmówiony objaw Pojawiła mi się żyłka na piersi której wcześniej nie miałam - albo nie zauważyłam, ale wydaje mi się że nie miałam. Kurcze, gdzie tam do czwartku.
Stary 2012-03-11, 19:15   #438
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Cytat:
chyba mam na 50% wmówiony objaw Pojawiła mi się żyłka na piersi której wcześniej nie miałam - albo nie zauważyłam, ale wydaje mi się że nie miałam. Kurcze, gdzie tam do czwartku.

Ja Wam powiem,że ja te mam chyba wmówiony objaw, choć tak jakoś samo wyszło, nie że szukałam Poszłam z rodzicielką moją dziś na zakupy, i wpadłyśmy do KFC, jako że lubimy skrzydełka od nich I co się stało, wzięłyśmy sobie po 5 skrzydeł i ja zaczęłam jeść, a mi coś starym mięchem śmierdzi, no nic, jem dalej, ale co kęs to ten mdlący zapach coraz silniejszy, i wrażenie niedopieczonego mięska, no to złapałam całkiem inny kawałek, i to samo. Za trzecim podejściem dałam spokój wszystkie mi śmierdziały. A skrzydełka normalnie upieczone, w środku bialutkie mięsko, moja mama spróbowała i mówi, że coś mi się wydaje, że normalnie smakuje. A mnie aż zemdliło normalnie. I teraz nie wiem, czy to może po tych hormonach, którymi mnie naszprycowali,ale już 5 dni od zastrzyku, więc już go wiele w sobie nie mam. Nie wiem, zobaczymy w piątek, ale to jeszcze strasznie daleko. A mój wczorajszy upierdliwy jajnik się uspokoił, ale cały czas mam wrażenie, że jest jakiś napęczniały. Matko ja nie chcę się wkręcać, ale to samo się tak robi

Edytowane przez dmoc4
Czas edycji: 2012-03-11 o 19:16
dmoc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-11, 19:41   #439
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Ja Wam powiem,że ja te mam chyba wmówiony objaw, choć tak jakoś samo wyszło, nie że szukałam Poszłam z rodzicielką moją dziś na zakupy, i wpadłyśmy do KFC, jako że lubimy skrzydełka od nich I co się stało, wzięłyśmy sobie po 5 skrzydeł i ja zaczęłam jeść, a mi coś starym mięchem śmierdzi, no nic, jem dalej, ale co kęs to ten mdlący zapach coraz silniejszy, i wrażenie niedopieczonego mięska, no to złapałam całkiem inny kawałek, i to samo. Za trzecim podejściem dałam spokój wszystkie mi śmierdziały. A skrzydełka normalnie upieczone, w środku bialutkie mięsko, moja mama spróbowała i mówi, że coś mi się wydaje, że normalnie smakuje. A mnie aż zemdliło normalnie. I teraz nie wiem, czy to może po tych hormonach, którymi mnie naszprycowali,ale już 5 dni od zastrzyku, więc już go wiele w sobie nie mam. Nie wiem, zobaczymy w piątek, ale to jeszcze strasznie daleko. A mój wczorajszy upierdliwy jajnik się uspokoił, ale cały czas mam wrażenie, że jest jakiś napęczniały. Matko ja nie chcę się wkręcać, ale to samo się tak robi
Wiesz co Ci powiem, ja też uwielbiam to jedzonko z KFC, ale czasem jest tak że chociaż to mięsko wygląda jak zawsze, to wydaje się, że trochę... no śmierdzi no. Ja też ostatnio tak miałam. Niby smaczne, ale zapach tak jakby było wczorajsze.
A z tymi objawami to jest od nas silniejsze. Ja też chciałabym sobie nie wkręcać, ale powiem Wam, że cały czas o tym myślę. Nie da się inaczej.. dlatego że bardzo chcemy.
Stary 2012-03-11, 19:49   #440
malta82
Raczkowanie

Ach te nasze objawy dwa tygodnie czlowiek szuka szuka a potem i tak@

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Wiesz co Ci powiem, ja też uwielbiam to jedzonko z KFC, ale czasem jest tak że chociaż to mięsko wygląda jak zawsze, to wydaje się, że trochę... no śmierdzi no. Ja też ostatnio tak miałam. Niby smaczne, ale zapach tak jakby było wczorajsze.
A z tymi objawami to jest od nas silniejsze. Ja też chciałabym sobie nie wkręcać, ale powiem Wam, że cały czas o tym myślę. Nie da się inaczej.. dlatego że bardzo chcemy.
A no chcemy chcemy
A czy Wy kobitki myslalyscie o tym , ze jak zafasolkujemy to po 9 miesicach czeka nas rozwiazanie Nie boicie sie tego?? Bo ja troche tak. Za pierwszym razem mialam cięcie ale zanim mnie wzieli na stól to bolalo jak diabli
Stary 2012-03-11, 19:56   #441
fasolka124578
Rozeznanie

Ja się poświecę dla dobra sprawy!
Żartuję sobie
Boję się tego strasznie. Ja generalnie jestem straszną panikarą i jak coś mnie boli, to nie ma że jest to lekko, tylko zawsze bardzo U dentysty panikuję, jak mam mieć znieczulenie i wyszukałam sobie ostatnio nawet taką dentystkę, która ma znieczulenie komputerowe i małymi igiełkami wbija, że nawet tego nie czuć, a jak coś czuć to od razu podnosi mnie na fotelu. Ciężko jest mi w ogóle wyobrazić sobie ten ból, bo nie wiem do czego go można porównać. Boję się tego, ale myślę, że damy rade!
Stary 2012-03-11, 19:56   #442
dmoc4
Raczkowanie

GG do dmoc4

Ja się nie boję, szczerze mówiąc nawet o tym nie myślę. Na razie moją głowę zaprzątają wyniki starań Może jak się uda to wtedy zacznę myśleć o porodzie
Stary 2012-03-11, 20:03   #443
malta82
Raczkowanie

No to odważne dziewczyny z Was.
Stary 2012-03-11, 20:04   #444
fasolka124578
Rozeznanie

dziewczyny a macie teraz jakiś inny śluz? Bo ja miałam do wczoraj wilgotno, a dzisiaj już tak jak przed @, czyli susza...
Stary 2012-03-11, 20:07   #445
malta82
Raczkowanie

poki co szukam sobie jakies ciuszki na wiosne i spodobaly mi sie spodenki :
http://moda.allegro.pl/bryczesy-zame...171150366.html i plaszczyk: http://allegro.pl/promocja-skorzany-...178834690.html. Może byc?? :d

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
dziewczyny a macie teraz jakiś inny śluz? Bo ja miałam do wczoraj wilgotno, a dzisiaj już tak jak przed @, czyli susza...
ja mam mokro caly czas, dzis nawet jak zamiatalam w kuchni to cos ze mnie wyplynelo tylko nie wiem czy biale czy przezroczyste ale cala wkladke mialam mokra myslalam ze okres dostalam zanim poszlam sprawdzic
Stary 2012-03-11, 20:12   #446
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malta82 Pokaż wiadomość
poki co szukam sobie jakies ciuszki na wiosne i spodobaly mi sie spodenki :
http://moda.allegro.pl/bryczesy-zame...171150366.html i plaszczyk: http://allegro.pl/promocja-skorzany-...178834690.html. Może byc?? :d

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

ja mam mokro caly czas, dzis nawet jak zamiatalam w kuchni to cos ze mnie wyplynelo tylko nie wiem czy biale czy przezroczyste ale cala wkladke mialam mokra myslalam ze okres dostalam zanim poszlam sprawdzic
superanckie! Ale spodnie genialne. Trzeba mieć ładną dupcie do nich, a według mojej opinii ja mam za płaską ja sobie ostatnio kupiłam fajne buciki na allegro, zaraz Wan pokaże!
http://moda.allegro.pl/klasyczne-czo...183565412.html

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
superanckie! Ale spodnie genialne. Trzeba mieć ładną dupcie do nich, a według mojej opinii ja mam za płaską ja sobie ostatnio kupiłam fajne buciki na allegro, zaraz Wan pokaże!
http://moda.allegro.pl/klasyczne-czo...183565412.html
No to Malta może tam rośnie malutka fasolka. Bo podobno to dobry znak. Ja mam troszke na bieliźnie białego śluzu, takiego właśnie jak Ty ostatnio opisywałaś. ja dzisiaj też coprawda miałam uczucie, że coś ze mnie wypływa, ale nic nie było.
Stary 2012-03-11, 20:13   #447
malta82
Raczkowanie

ja mam za wielka ale jak zalozy sie dluzsza bluzke to mysle ze bedzie git
Stary 2012-03-11, 20:15   #448
fasolka124578
Rozeznanie

kurcze My to mamy... jak nie za duża, to za płaska. Ty mi daj trochę i będzie git!
Stary 2012-03-11, 20:22   #449
malta82
Raczkowanie

Cytat:
kurcze My to mamy... jak nie za duża, to za płaska. Ty mi daj trochę i będzie git!
ok nie ma sprawy

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

No to Malta może tam rośnie malutka fasolka. Bo podobno to dobry znak. Ja mam troszke na bieliźnie białego śluzu, takiego właśnie jak Ty ostatnio opisywałaś. ja dzisiaj też coprawda miałam uczucie, że coś ze mnie wypływa, ale nic nie było.
ja po tym tescie w czwartek juz raczej nie mam zludzen tylko 1 krecha byla
Stary 2012-03-11, 20:47   #450
fasolka124578
Rozeznanie

To na 100% za wcześnie żeby wyszły dwie kreski. Dziewczyny nawet te które były w ciąży, a zrobiły test za wcześnie tez miały jedną kreskę. Gdzieś to czytałam. Tym się narazie nie sugeruj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości