![]() |
#421 |
BAN stały
|
Dot.: Piękna sylewetka do wakacji
52,8 ....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() Z góry przepraszam za moją nieobecność. Od kilku dni zmagam się z przeziębionymi zatokami i moja dieta nie najlepiej funkcjonuje. Jedznie to pół jabłka na śniadanie i kromkch chleba z dżemem w ciągu dnia. Nie potrafię nic więcej zjeść, bo ból głowy i wymioty odbierają mi chęć do czegokolwiek ![]() ![]() Dzisiaj ważenie a u mnie na wadze SZOK!!! Stanęłam i się przeraziłam-52,3. Nie mogłam uwierzyć. Po tym co napisała S_Candall przestawiłam wagę w inne miejsce i tym razem- 50,1. W każdym miejscu waga pokazywała inny wynik. Już nie wiem co mam o tym myśleć. Albo mam krzywą podłogę w domu albo waga fixuje. Na szczęście wymiary ok ![]() łydka: 30,5 udo w połołowie: 41,5 udo w najszerszym: 48 biodra: 87 talia: 65 biust: 87 Jak już się wykuruje, muszę znaleźć jakieś dobre ćwiczenia na talie. Może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? ![]() Udanego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
60, 4 OMG
no, ale nic, zwalę to na dopuszczalne wahania wagi w ciągu doby (2-3kg) wynikające z gospodarki wodnej organizmu, tudzież pracy układy pokarmowego; ![]() ![]() ![]() Kolejny kijowy dzień z pogodą jak z dreszczowca; zero ruchu, no chyba że się wezmę za sprzątanie ![]() Zdrowie dalej kiepsko, ale widzę że nie tylko ja mam ten problem. Ista współczuję i życzę dużo zdrówka ![]() S_Candall nie przejmuj się, też bym wczoraj poległa, bo miałam iście wisielczy nastrój, gdybym miała jakieś słodycze w domu i nie miałabym żadnych wyrzutów sumienia; a tak zapchałam się figami, chociaż naprawdę wolałabym czekoladę ![]() Rany, niech ta pogoda się poprawi, bo generalnie samopoczucie większości obecnych tu dziewczyn pewnie jest w dużej mierze jej "zasługą". No i jak jest zimno, to organizm przestawia się na magazynowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
58 kg
![]() ![]() Miarki jeszcze nie skołowałam. (Nie śpieszy mi się, bo się wstydzę przy Was je napisać, a nawet sama zobaczyć wyniki pomiaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
Lokalizacja: "... tam gdzie gwiazdy spadają,a marzenia się spełniają"
|
Ista
Nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tych 48cm.w udach
![]() ![]() fleur_deLys Masz rację,ta pogoda potrafi dobić,ale podobno już od weekendu ma być słonecznie... Dziewczyny ja się zmusiłam dziś do ćwiczeń: -8 min.buns -1.5 godz.Callanetics na nogi -50 brzuszków Już czuje kręgosłup,ale będzie bolało... ![]() Od dziś jestem na max.1000kcal.a potem co tydzień będę zwiększać o 100kcal.do 1200
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
fleur_deLys I dla Ciebie również
![]() ![]() S_Candall zdecydowanie jestem za taką zamianą ![]() ![]() ![]() Planowałam od dzisiaj zacząć biegać i co? Natura się sprzeniewierzyła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie pisałam długo bo mi wstyd... Pamiętacie jak było 47,8kg? ![]() ![]() Jestem okropnie na siebie zła, że tak dałam się wciągnąć w "świąteczne jedzenie" - ale po tym jak dowiedziałam się ile kcal, ma mazurek - postanowiłam, że to był ostatni mazurek w ciągu kolejnych 5 lat. Znów obgryzam paznokcie - za dużo nerwówki ostatnio chyba... ![]() Staram się codziennie ćwiczyć chociaż te 30-40 minut dziennie, ale nie jestem z siebie zadowolona. Dziś rano bieganie - 20minut zaliczone, chciałabym codziennie z 40 minut poświęcić na areoby np. bieg + TJ. Maj już tak blisko a mi tak daleko do osiągnięcia celu... ![]() Pozdrawiam i bardzo Wam gratuluję spadku wagi ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
no i leje i leje i zimno...brrrrr i cały czas chce mi się jeść.
Nie mam już gotowych dań to nie wiem co mam jeść ![]() ![]() na śniadanie zjadłam kromkę z serkiem kozim i rzodkiewką II Ś- plaster ananasa O- łosoś pieczony z ryżem podw- ziemniaki z marchewką w sosie ![]() kol- pomarańcza i jabłko czuję że jak się ta pogoda nie poprawi to ja wymięknę w końcu. Dziewczynki no nie wierzę sama jak staję na wagę- od 2 tygodni waga ani drgnie- i jak ja mam się odchudzić ![]() Brakuje mi motywacji... jestem załamana i mam doła i ciągle chce mi się jeść...aha i wczoraj na noc zżarłam lody ![]() Ciesze się, że jesteście z powrotem bo smutno było ![]()
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#430 |
BAN stały
|
Chciałam sprostować że nie mam 157 wzrostu (jak pisze w tabelce) tylko 168.
Pogoda do dupki, nic mi się nie chce. Właśnie zjadłam dwa tosty z szynka i serem. Z mojego planu wynika że, od 3ch dni powinnam biegać ale jakos nie mogę się do tego zabrać. Postaram się zmusić do innych ćwiczeń na czas tej paskudnej pogody. O wyjściu na dwór ani myśle. Ech... ide na rowerek stacj. Muszę!. Chcę. Idę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
I ja wracam pokornie, wagę podam dopiero w poniedziałek, wtedy też się zmierzę ale prawie na 100% będzie więcej bo święta to był czas tragiczny dla mojej diety. No a potem miałam kłopoty z brzuchem, ciągle wzdęty po byle czym, bolał no i w ogóle było nieprzyjemnie
![]() ![]() ![]() Śniadanie: 3x pieczywo chrupkie z warzywami i wędliną, trochę sera żółtego i ketchupu ![]() 2 śniadanie: będzie za chwilę jogurt owocowy bo mam ochotę ![]() obiad: rybka plus warzywa z patelni kolacja: kefir ![]() i w międzyczasie 2 landrynki, tym się ratuje jak mam napad na coś słodkiego ![]()
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam dziewczynki z rana
![]() U nas dzisiaj całkiem niezła pogoda...zrobiłam juz 2 razy po 10 min na hh - dla mnie to wyczyn nie lada ![]() Idę do pracy...zrobiłam sobie owoce na 2 śniadanie..na obiad nie mam pojęcia co sobie zapodać...hmm S_Candall Twój przepis na bigos mnie zainspirował i dzisiaj mam zamiar go wieczorkiem gotować. mam nadzieję , że będę miała czas na zakupy...ale muszę bo po miesiącu gotowego jedzenia nie mamy w domu nic do jedzenia ![]() Biedny Tż żywi się na mieście Lecę więc..miłegodnia....aha a waga stoi jak zaklęta ![]()
![]() |
#433 |
BAN stały
|
oczywiście jak jest napisane w tabelce a nie jak pisze. Mój facet już by się na mnie darł;p Haha...
Trochę się dziś wymęczyłam.. zrobiłam sporo ćwiczeń na brzuch. śniadanie-pomarańcza+kanapka z serkiem. 2gie śniad.- jogurt obj.- naleśniki kol.-musli ![]() kolorowych snów ;* Edytowane przez malinowa kate Czas edycji: 2012-04-17 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
MalinowaKate
Twoja waga i ten wzrost,ale Ty chudzinka jesteś...
Primavery Polecam Ci ten przepis na bigos,jest pyszny... Ja dwa dni temu w nocy wylądowałam w szpitalu z powodu kręgosłupa-znowu.Dostałam blokadę i leki po których mam silne torsje.Masakra,ale się dowaliłam jeszcze szef mnie straszy,że wykorzystałam już limit L-4 na ten rok... Mam dość.Pozdrówka ![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim Chudzinkom
![]() U mnie dzisiaj dobrze, wreszcie brzuch nie jest wzdęty i nie boli ![]() Byłam wczoraj biegać, chociaż było niesamowicie ciężko to dałam radę ( głównie dzięki TŻ który był ze mną ![]() ![]() Moje dzisiejsze menu ubogie, bo praktycznie caly dzień będę siedzieć nad książkami: 1 śniad. 4x pieczywo chrupkie z sałatą, pomidorem, ogórkiem, trochę sera żółtego i chuda wędlina. Do tego szklanka niesłodzonej herbaty owocowej 2 śniad. Nie miałam czasu iść do innego sklepu po owocki a w tym co byłam niestety pusto ![]() ![]() Obiad: będzie porcja pierogów ruskich od mamy ;D Podwieczorek: sałatka z warzywami które się nawiną i oliwą Kolacja: kefir ![]() Także powodzenia dziewuszki ![]()
Czas i tak przeminie ![]() 01.06.2020 62 kg 01.01.2021 54 kg cel: 46 kg ![]() Edytowane przez martus9191 Czas edycji: 2012-04-18 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
BAN stały
|
Candall- Może i waga jest ładna ale ciągle nie mogę pozbyć się nadmiaru skóry i cellulitu, no i oponeczki na brzuchu. Jest nad czym pracować;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#438 |
BAN stały
|
Nie schudnę bo zjadam za mało? Wiesz, od dawna mam taki problem że nie mogę zjeść za dużo. Jem częściej ale w małych ilościach.To jest 4-5 pos. w ciągu dnia. Powinnam zmienić nawyki żywieniowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jogurt to nie posiłek, a poza tym lepiej go zastąpić twarogiem z jakimiś warzywkami, jogurt ma dużo węgli prostych a skoro go jesz to zapewne chciałaś dostarczyć białka...? Można też dorzucić jakiś owoc, zwłaszcza że teraz się zacznie sezon na te lekkie, typu truskawki, 200 g to tylko 50 kcal, albo jabłka które mają błonnik ![]() Obiad: Naleśniki to znów same węgle, gdzie białko? filet pieczony albo ryba? no i warzywa, dużo warzyw ! Kolacja: musli to znów węgle, nie polecane na kolacje, aczkolwiek każdy inaczej na nie reaguje. Ogólnie rzecz biorąc Twoja dieta opiera się głownie na niewskazanych węglach prostych, to nie sprzyja chudnięciu, poza tym brakuje białka ( ryby, mięsko, twaróg) warzyw też praktycznie nie ma tak samo jak węgli złożonych ( ciemne razowe pieczywo, pełnoziarnisty makaron, kasze itd.) no i NNKT, dodaj garstkę orzechów, rybkę, słonecznika nie zaszkodzi a na pewno się przyda. Na śniadanie możesz dorzucić grejpfruty, dobrze działają ![]() Dopiero zaczynam przygodę z dietetyką ale wydaje mi się że to są takie podstawowe rzeczy ![]() ![]() Mam nadzieję, że coś z tego się przyda ![]()
![]() |
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
S-Candal zrobiłam wczoraj ten bigos ![]() ![]() ![]() Niesamowite ale mi wyszedł całkiem smaczny... po tym jak w trakcie gotowania wydawała mi się całkiem bez smaku dorzuciłam dużo piezarek i wyszedł znakomity. podzieliłam do woreczków , pomroziłam i jestem cała happy. S- twaróg z rzodkiewką i ogórkiem zpełnoziarnista kromką chlebka II S- twaróg z owocami O Bigos dietetyczny ![]() pod - własnie nie wiem jeszcze heh aaa i ćwiczę dalej tym hh juz dodzłam do 2 razy po 15 minut ![]() Chyba mi spadło z talii ale sie nie mierzę bo czekam do poniedziałku miłego dnia
![]() |
![]() |
#441 |
BAN stały
|
Martus-oczywiście rozumiem, musimy sobie pomagać. Twoje wskazówki są bardzo cenne. Dziękuję
![]() Chyba nigdy nie zastanawiałam się nad tym co jadłam, robiłam sobie to na co miałam ochotę. Pora na świadome jedzenie. Obawiam się tylko że ciężko będzie mi się przestawić. Początki są zawsze trudne, potem (miejmy nadzieję) będzie łatwiej. Wieczorem napiszę jak mi poszło w pierwszym dniu zmian;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
jej.. chcę się trzymać diety..
a dziś owsianka i omlet (ale bez tłuszczu) za to z dżemem (a może dżem własnej roboty już nie taki zły?) ogólnie dieta u mnie to tragiedia.. wczoraj skusiłam się na frytki.. bo akurat moja grupa szła razem jeść.. eh;/ i później jeszcze miseczka chipsów.. ![]() za to.. wyjątkowo treningowo wczoraj wieczorem (nie lubię biegać wieczorem ;/) 3km a rano moja ukochana trasa + kilka nowych okrążeń =6,68km! 40 minut biegu! ![]()
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kobitki
![]() Kolejny ponury dzień ![]() ![]() Popadłam w manie jogurtów, jako substytut słodyczy ![]() ![]() ![]() Dzisiejsze jedzonko: I śniadanie 7.15 - owsianka na mleku z orzechami, zielona herbata,pokrzywa II śniadanie 9.40 - 250ml maślanki 'owoce leśne' obiad 13.00 - sałata: sałata, szpinak, kiełki, ćwiartka pomidora, jajko, oliwki, olej z pestek dyni, oliwa, ocet, kawałek bagietki podwieczorek 16.30 - koktajl jabłkowy z cynamonem Na weekend planuję upiec muffinki z przepisu fleur_deLys. Wolałabym placek, ale siostra zakosiła mi formy do pieczenia, za co z jedenj strony jestem jej wdzięczna ![]() Tylko nigdzie nie mogę znaleźć muffinkowych papierowych foremek. W sieciowych marketach, albo niedowidzę, albo po prostu nie ma ![]() Któraś z Was może kupowała takie foremki 'na mieście'? Udanego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Cześć chudzinki...
![]() Dzisiaj już troszkę lepiej:
-3 x razowiec z pomidorem i serem. -truskawki -bigos zupa ogórkowa -Danio i pomarańcza. Ista Ja niestety też szukałam foremek,ale jedyne jakie widziałam to teflonowe.
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Ale Wy mało jecie ;O Taka sałatka jak u ista89 to u mnie dodatek do obiadu ;O Ogólnie u mnie waga z pewnością w dół i dzisiaj wróciłam do punktu wyjścia sprzed świąt
![]() A moje menu: 1 śniadanie: 4razy tekturka ( 2 x wędlina plus warzywa, 2x paprykarz z łososiem ![]() 2 śniadanie: mały bajgiel z białym serkiem kanapkowym plus rukola, szpinak i suszony pomidor, mała kawa z mlekiem i łyżeczką cukru przekąska: 50g truskawek Obiad: grilowana pojedyńcza pierś z kurczaka w ziołach ![]() ![]() Kolacja: niezmiennie kefir ktory uwielbiam ![]() No i dzisiaj znowu będzie 30 min biegania, no i raczej tyle bo anatomia wzywa ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Ufff ja dopiero z pracy wpadłam. Dziewczyny straszny dzień dziś pod względem jedzenia miałam
![]() Na nic nie miałam czasu więc nawet nie piszę co wszamałam bo sama nie wiem ![]() ale trzymam się przynajmniej zasady: Mż ![]() nawet już dziś nie dam rady ćwiczyć. Jutro zjem sobie pyszny bigosik ![]()
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj: 6:00 3 plasterki drobiowej wędliny ![]() 7:30 miseczka płatków fitella z błonnikiem, pół szklanki mleka 1,5 i 150 g truskawek ![]() 11:00 2 tekturki: wędlina drobiowa, jajko na twardo, pomidor, ogórek i ketchup 14:00 banan między zajęciami i może kawa wpadnie 17:00 pierś kurczaka z makaronem chińskim i chińską mieszanką warzyw ![]() 19:30 zapewne kefir ![]() Wiem że kefir ma dużo węgli aczkolwiek doskonale uspokaja mój brzuch. Ćwiczyć to zapewne dzisiaj nie będę, choć kto wie co wymyślę wieczorem ![]() ![]() Piszcie więcej dziewczyny! Strasznie tu pusto ;(
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
martus9191 - specjalnie dla Ciebie napiszę, by nie było tak pusto
![]() U mnie dziś: I grachamka + twarożek + 1/2 grejfruta II sok pomidorowy III łosoś IV jabłko + winogrona Poćwiczę zaraz TJ bo mam na później do szkoły. Planuję iść jeszcze potem na rower, chociaż na godzinkę ale nie wiem jak będzie z pogodą ![]() ![]() Miałam pobiegać dziś rano, ale zaspałam! Znów ![]() ![]() Wczoraj zgrzeszyłam czekoladą - najbliższe 30 dni będzie stricke oczyszczeniowe - mam zamiar wytrwac ![]()
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mało, malo, mało! będę krzyczeć normalnie ![]() Wywal owoce z kolacji, to po 1, więcej warzyw!i ogólnie więcej! Jeszcze trochę a się okaże że jestem zlą koleżanką która ciągle na Was krzyczy;p Ale dziewczyny, głodówka to naprawdę zły pomysł ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() martus9191 wiem, że to moje jedzenie jest teraz takie nijakie i przez to waga nic a nic nie spada. Ale nie mogę się przemóc, żeby zacząć jeść mięcho do obiadu. Jeszcze kiedyś coś tam dorzuciłam, udko albo pierś, a teraz nie wchodzi mi ![]() ![]() ![]() Nie wiem co wyjdzie z moich dzisiejszych żywieniowych planów, ale będzie tak: I śniadanie 6.30 - owsianka na mleku z orzechami, zielona herbata,pokrzywa II śniadanie 10.00 - omlet z dwóch jaj ze szpinakiem obiad 13.00 - sałata: szpinak, żurawina, sezam, ser żółty, orzechy włoskie i laskowe, olej z pestek moreli, miód, ocet podwieczorek 16.30 - pomarańcza kolacja 18.00 - twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bagietka Nie byłoby może tak źle, gdybym się tego trzymała. Wczoraj wyżarłam 500g serka waniliowego homo ![]() ![]() Udanego dnia ![]() Edytowane przez ista89 Czas edycji: 2012-04-20 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.