|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Aneczka sałatka wydaje sie byc smakowita, może moją zupkową
![]() Libra Juleczce juz przeszło, bardzo lagodnie ją potraktowalo i dzieki Bogu mi juz też przechodzi, najadłam się gorzkiej czekolady---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Nataszka zapraszamy, zapraszamy, tylko krzesła ze sobą przywieźcie a na święta < w niedzielę tylko, bo w poniedziałek u mamci mojej jestesmy> ma być 12 dorosłych osób i 5 dzieci chyba, że moja siostar dojedzie to wtedy plus jeszcze 2 dorosłe osoby i 2 dzieci, ale tu jest pod wielkim znakiem zapytania, bo nie wiadomo, czy mój szwagier dostanie urlop , więc jeszcze 3 dodatkowe osoby sie zmieszczą a nam bedzie bardzo miło, że ktos do nas dojedzie
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
bardzo bardzo dziękuję W IMIENIU MOJEJ DWULATKI za wszystkie życzenia!!! Dzis było tylko ciasto i 2 swiece swiecznikowe bo innyc nie miałam a Michasia uwielbia zdmuchiwać.. dzis tez dostała pieniązki od prababci i hulajnoge ta z owieczka ale bez owieczki zadowolona !!!!A i musielismy ciagle bic brawo i spiewac sto lat chyba z 15 razy właściwa impreza w Poniedziałek Wielkanocny! Ps z innej bajki która na Fb to Natalia M z leszna albo jakos tak.. masakra nie mam pojecia
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze mam odwieczny problem, bo nie wiem co kupic mojemu dziecku na urodzinki
dzisiaj oglądałam trampoliny, ale one wszystkie wydawaly mi się tak mocno naciągniete, aż twarde i sobie odpuscilam rowerek biegowy mamy < choc dzisiaj jeden mnie kusil , hulajnogę tez od babci dostala niedawno, zabawek ma mnóstwo i jestem w kropce, bo do niedzieli juz niedaleko ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Libra, Plmadzia, Evitka czy któraś z was robiła kiedyś lukier królewski? macie może sprawdzony przepis?
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Drcorn fajne menu, ja mialam tez trochę robić ale się opamietalam u nas tyle osób nie będzie. Super ze Jula juz lepiej i ty. mogłeś nie dawać jej ta hulajnoge i dać na urodziny. Nie szalej. Kup coś potem jak nie masz co.. Jaka chcesz trampoline? Do domu czy ogrodu? Mój juz dostał rowerek jeszcze kask mu dam i jakaś duperele.
Jakie macie przepisy na żurek? Taki który wgniata hehe |
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Libra kurna współczuje wirusiska ale dobrze ze już masz się lepiej .
Madziwnia a kto zaiwanił owieczkę ? ![]() Wszystkiego naj naj dla Michasi , i pokaż nam dwulatkę ![]() Ja nie wiem co robimy na święta ![]() ![]() ![]() To TZta działka .
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
mam prośbę powklejajcie mi łóżka jakie macie dla dzieciaków
|
#428 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zrobię wszystkie biedaku ale cię wymęczyło, zdrowiej szybciutko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak robisz skrzydełka faszerowane?
|
|
|
#429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() te jajka faszerowane tuńczykiem też mnie intrygują Cytat:
to bardzo dobrze nie wymęczyło was Cytat:
![]() Ja dawałam na oko ,białko 1 albo 2 zależy ile tego lukru chcesz do tego trochę soku z cytryny i dosypujesz cukru pudru i ucierasz do nitki a jak chcesz taki żeby był kit to jeszcze cukru dosypujesz. Muszę przeszperać zeszyty gdzieś chyba miałam zapisany ile mniej więcej tego cukru. Monka u nas się nie robi żurku na święta ,ale ten co robię nie raz na obiad to robię na swoim zakwasie taki najlepszy i koniecznie musi być liść laurowy,ziele angielskie,czosnek i majeranek no i gotuję go albo na żeberkach albo na kościach ,daję tez ziemniaki i inne warzywa do zupy. Do tego później biała kiełbasa i jajko na twardo. Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2012-04-01 o 21:17 |
|||||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
tylko sie nie śmiac ze świeczek.. bo dzis tylko prowizorka torta haha
i super ina gdy ma sie uśmiechnąć
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
świeczki wyrąbiste a mina na ostatnim zdjęciu bombowa
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
super świeczki , a widać prezent się podobał .
Ja kiedyś teścia posadziłam do kompa , pokazałam mu że w google co sobie wpisze to sie znajdzie i można czytać . To się mnie spytał czy jak będzie miał internet , to czy u niego też takie google będzie .
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Ania nie ma owieczki... kupiłam za 54 zł bez owieczki
![]() ![]() a w jej miejsce ede roiła na ta metalowa rure osłonke wypełnioa pluszem obszyje to.. a z przodu jej maskotke przyczepie
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia
fajne swieczki hehe mi tez sie podoba odstatnie foto, zwlaszcza ta mina Mnie dalej muli, nie mam smecty, czekolady gorzekije nie biore bo az mi staje jak o niej pomysle , szklanke coli dopiero co zmeczylam przez caly dzien . Bylo lepiej i znow jest gorzej |
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Monka a węgla nie ma u was w aptece
Ania to teściowi się spodobało
|
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MICHASI ZYCZY CIOCIA AGA KARINKA I ADRIANEK
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- LINDSEY ![]() pieczarki to ja zawsze obieram
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie zamówiłam łóżko dla Macka http://allegro.pl/lozka-lozko-dla-dz...229383944.html kolor niebieski, mam nadzieje że przyjdzie do piątku
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
musze tyle... wtedy bede wazyc 55 przy 168cm i tak sporo jak na to ile wazylam
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla dzieciaczków i mamuś chorych na wirusy wszelkie
To jest część tego morowego powietrza o którym mówiłyśmy z Librą . Tak się dzieje na przełomie zimy i wiosny.Juz się wystraszyłam że Zosię też coś dopadło ale to był fałszywy alarm i tylko zwykłe czyszczenie po zupce ogórkowej .drcron dlaczego wyrzuciłaś nowe spodnie i gaciorki ? Nie mów że biegunkowa kupa jest taka że trzeba zaraz garderobę wyrzucać nawet jak się ma jej duzo. Buziaki dla Julki Libra o czywiście przekąś coś jak tylko będzie można (znaczy bez mulenia) no i reszta dziewczyn zaatakowanych przez gównianego wirusa - pijcie dużo oraz bardzo dużo, dorośli też się szybko odwadniają. madziwinia - świeczki bombowe U nas Święta w tym roku zaczynają się już w sobotę. A co zaszalejemy sobie .Mieliśmy bardzo pracowity weekend. Sporo posprzątaliśmy bez wcześniejszego planu na takie roboty . Ot pogoda nas mocno zmobilizowała.Dziewczyny kupujące mieszkania - jutro w Rzeczpospolitej będie jakis poradnik dla kupujących ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
. Może jutro
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
witam po weekendzie...
i jak trzymałyście kciuki?:P nie zaliczyłam penicylin a tego byłam pewna że zdam... zobaczymy co prof powie na poprawie... bo z koleżanką rozmawiałam i miałyśmy wszytko napisane co miało być a nie zdałyśmy... ze to stary profesor to stwierdziliśmy że dla zasady musiał więcej niż 3 osoby oblać... w sumie to dobrze że tego mi nie zaliczył bo to już umiem... a tetracyklin musiałabym się uczyć ja po 'wspaniałej' sobocie czuję się fatalnie... po ponad 3godzinnej podróży do Tych(ów- jak się to odmienia?) i ciągłym bieganiu na busa/pociąg dziś mam takie zakwasy jakbym cały dzień na siłowni ćwiczyła... w tym wietrze i deszczu biegałam w cienkim płaszczyku... a dziś jeszcze na 8 do Zabrza na zajęcia... ochh jak ja lubię poniedziałki! ![]() pl-madzia- wiesz co jak się zapomnę i nie przelewam tych kiełków 2 razy dziennie to w końcu zaczynają śmierdzieć... albo jak już za długo stoją... ale jeśli się je płucze i w miarę szybko znikają to są ok... i u mnie stoją na parapecie... w instrukcji na kiełkownicy napisali że mają stać w jasnym miejscu... ja jutro planuje siać rzeżuchę i kiełki... michasiu - sto lat!! madzia i ty nas chyba okłamujesz z tą jej wagą?? po buzi to ona szczuplejsza od kali a niby 5kg więcej waży?? chyba ma bardzo grube kości sara pokaż się w rurkach!! gdzie kupiłaś? ja dziś w reserved oglądałam ale nie mierzyłam bo nie mieliśmy czasu... ja ogólnie ze spodniami mam taki problem że jak mi w biodrach pasują to w pasie odstają i wygląda to fatalnie;/ albo jak jedne mam za małe to rozmiar większe już na mnie wiszą... ja nie wiem skąd oni te wymiary biorą młoda- 15kg mniej?? ty chyba tak jak michasia masz grube kości!! tobie też nie wieże że tyle ważysz! a my dziś miałyśmy gotowanie... i przepisy z diety bogato energetycznej... do teraz jestem pełna! dobra uciekam spać bo pisze jaka to ja wykończona a o tej godz jeszcze tu jestem dobranoc! zdrowia co dla niektórych! i proszę o nieprzesyłanie wirusa drogą internetową ani żadną inna!
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
I jeszcze kupa wolnego miejsca. Ze strachem w oczach ale się pochwalę, mam nadzieję że nie zapeszę ![]() Wkońcu zaczął panować nad pęcherzem i nie budzi się na sikanie, bo zawsze po siusiu już u nas w sypialni lądował. A teraz mamy swoje łóżko dla siebieMonka koleżanka z nastoletnich lat mnie zawsze uczulała że najlepsze łazienki to takie że siedząc na kibelku dosięgasz głową zlewu Mi się to narazie nie przydało, ale synowie coraz starsi![]() machaj, szkoda zaliczenia izazula u mie to fauszywe alarmy są codziennie, jak dziewczyny tutaj piszą o rozwolnieniach że 3 kupki dziecko zrobiło luźne, mój to robi codziennie 3-5 i głównie są luźne, ale taki jego urok. Ma bardzo dobrą przemianę materi, bo jak zje np na drugie śniadanie owoce to za 3-4 h już w nocniku widać, tak samo z kolejnymi posiłkami ![]() Młoda pamiętam ten filmik z basenu to tam straszna chudzinka byłaś, i jak sobie pomyślę że od tamtego stanu chcesz 15 kg zrzucić przeciez już wtedy tylko zapisać się do motylków % kg zrozumiem, ale 15 to zdecydowanie za dużoMadziwnia ale świeczki zarąbiaste aż mnie naszło że dobrze że tylko gromnice w domu nie zostały Mój to prawie się poryczał jak zobaczył te takie świece ala zimne ognie, bał się zbliżyć żeby zwykle zdmuchnąć, jakby miał takie uże to by kazał sobie co chwila na nowo odpalaćdrcron ja z tym lukrem nie pomogę, ja w sumie beztalencie kuchenne robie to co niewiele pracy wymaga![]() Żurek to kupuję Barszcz biały z paczki i dobrawiam
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Odnalazłam Was w nowym wątku. 100 lat naszym pięknym i mądrym jubilatom Madziwnia - napisałam do Ciebie wiadomość na fb - zerknij.
|
#443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
raczej się nie zdecyduje na tą sałatkę zupkową, musiałabym ją najpierw skosztować, bo jak mysle że ona jest zrobiona z zupek chińskich to mi się nie podoba
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
super łóżko chcialam z szufladami od początku ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- a dzień dobry
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Ło Boziu - dzieje się u nas! Igor dzisiaj zaczyna karierę w żłobku!!!
Wolę nawet o tym nie myśleć Żłobek oczywiście prywatny :/ A w sobotę było spotkanie na szczycie - Gmyrelka, Marcel i my Może Gmyrelka wrzuci fotki
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam na fotki z imprezki zazdroszcze Wam ![]() ale się kurde rozpisałaś ......................... .......
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem
Ostatnio nie mam czasu na nic - dużo spraw zwaliło się na głowę. Sama zapisałam się na kilka dodatkowych zajęć i normalnie nie chodzę, tylko biegam. No i tańczę Igor dalej nie chce mówić. Całkiem w parze to idzie z niejedzeniem Ręce opadywują :/Za to dużo się wspina :P I to jego skakanie z parapetu, z łóżka, schodów... kiedyś mi serce stanie.
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam zamair robic od jutra, chciałam od dziś, ale musiałam przyjechać do pracy i szlak mnie trafia, bo mam urlop, a siedzę w pracy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cos mi się z tą sałatka nie do końca napisało miało być, że ja zamiast tej zupkowej zrobie tą z makaronem my mamy łóżko 180x200 i nie mamy szuflad ani schowka pod łóżkiem i codziennie kurz z tamtąd wymiatam, czasem mnie trafia, ale chyba bedę musiała takie skrzynie wysuwane dorobić na kółkach
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż kubuś może jakiś progress robi: powtarza po angielsku wczoraj wziął jabłko ze spiżarni i przybiegł do nas wołając "apl"![]() Ania - faje to łóżko, ja jednak wolę w neutralnym kolorze, o takie coś: http://allegro.pl/lozko-lozka-dla-dz...095939412.html Do sypialni jak nam kasy starczy to będziemy robić łóżko na wymiar 2m/2.20m, a jak nie to póki co zostanie kanapa
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Sara ja robię takie skrzydełka
http://lepszysmak.wordpress.com/2010...ne-skrzydelka/ a dzisiaj rano przed praca nabyłam takie malusie doniczki i na świeta jeszcze bedę robiła takie babeczki http://lepszysmak.wordpress.com/2011...i-ogrodniczki/ jak zrobie, to wstawię zdjęcie jak mi wyszlo
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.

i dzieki Bogu
, więc jeszcze 3 dodatkowe osoby sie zmieszczą 
bo innyc nie miałam a Michasia uwielbia zdmuchiwać.. dzis tez dostała pieniązki od prababci i hulajnoge ta z owieczka ale bez owieczki 

na pewno w poniedzialek do nas dotrze
(to życzenie tz)

. Może jutro

przeciez już wtedy tylko zapisać się do motylków
% kg zrozumiem, ale 15 to zdecydowanie za dużo