|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Witam
Obudziłam się i co miałam na oknach dachowych?śnieg ak urat dobry na 1 kwietnia W środe latałam w cieniusieńkiej kurteczce,pod nią miałam krótki rękaw,a na stopach ala baleriny i na wpół gołe stopy odkryte(20 stopni było)a od jutra chyba znowu w kozaki trza wskoczyć i ciepłą kurtkę![]() Wszystkiego najlepszego dla Michasi ![]()
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Michasi
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Od rana kazdemu juz psikusa zrobilam ![]() Iza u nas tych kasku pelno bylo. Widzialam tylko biale. Aniu rowerek super na 3 lata masz spokoj. U mnie mlody na zwykly rowerek to z checia wsiada,na biegowy nawet nie spojrzal, a co dopiero zeby usiasc :/
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Michasiu 100latek, samych cudowności
Co do śniegu to Misiek oglądał już przed snem i zadowolony wołał "zima zima" a my od 1.5tyg mu wciskaliśmy że już wiosna. On się uparł na tę zimę i na każdym kroku się ze mną kłóci - ja: wiosna, on: zima złaaa Znów śnieg pada
|
#394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kupiłam sobie czerwone rurki miałam wziąć jeszcze miętowe ale plamę miałyLibra masz przepis na jakaś dobrą babkę? Wszystkiego najlepszego dla Michasi ![]()
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam te bułeczki - bardzo pyszne. Dopiero wyjęłam z piekarnika a już 2 nie ma
![]() A w piekarniku ta babka, ciekawe czy dobra, robiłam z 2 porcji ale troszkę za mało margaryny miałam...
|
#396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Michasi
Cytat:
![]() węgiel i smekta na biegunkę suchy wafel można czy jakiś sucharek Cytat:
![]() Cytat:
tak do pizzy się nadaje wypróbowałam Cytat:
Decathlona nawet nigdzie nie mam robiłam tą ,bardzo delikatna taka typowo piaskowa http://mojewypieki.blox.pl/2009/04/Babka-piaskowa.html i tą ,ta to taka murzynkowa http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/B...ekoladowa.html i baba savarin ,rewelacyjna jak dla mnie bo lubię nasączane syropem ciasta http://www.slodkiefantazje.pl/2012/0...a-savarin.html Mnie niestety wirus nie ominął ,myslałam że umrę wczoraj ,taka chora to jeszcze nigdy chyba nie byłam ,do północy latałam na kibel. Taka byłam słaba że nie kontaktowałam ,musiałam mamę na pomoc wzywać wykapała małego ,ja nic nie wiem o której zasnął. Dopiero nad ranem się czułam trochę lepiej ,dzisiaj nic nie jadałam jeszcze ,no 1 banana.Masakra dosłownie ,teraz wiem dlaczego dzieci małe jak nieżywe jak chore. Dobrze ze chłopaki jakoś lżej to przeszli. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tz lubi suche babki mam nadzieję że ta będzie mu smakowała... coś ostatnio nie miałam szczęścia i babki mi nie wychodziły... a najlepsze to mojej mamy i tak są... Wgl moja mama to jak Libra, wszystko zrobi sama, do pracy (ale tylko 2km) rowerem jeździ... Jedyne co to za nic w świecie nie chce się nauczyć obsługi komputera
Ale póki netu nie mają to pewnie jej nie skuszę Libra oj współczuję. Ja miałam jelitówkę 2 razy. 3lata temu - wszyscy się zarazili na komunii siostrzeńca - ja oczywiście najgorzej przeszłam i rok temu - Michał cały dzień wymiotował a dzien później my z tz umieraliśmy dosłownie... Darusia biedny paluszek - i jeszcze w takim czasie się złamał
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Lind ponoć sekretem udanej babki jest to że wszystkie składniki muszą być w tej samej temperaturze -pokojowej.
Moja mama tez się za chiny nie chce komputera nauczyć ,tak samo było kiedyś z komórką a teraz bez komórki przy dupie się nie ruszy ![]() Być może jelitówkę dzieci przechodzą lepiej niż stary ,brrrr koszmar. |
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie wyjęłam wszystko wcześniej żeby było w tej samej temp... Babka jeszcze siedzi w piekarniku już sporo ponad godz ale jeszcze się nie przyrumieniła na wierzchu... Na środku wyrosła bardziej, pękła... No nie wygląda ładnie ale najważniejsze żeby smakowała
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam...
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Libra mogę sobie wyobrazić jak się czujesz
niedawno mnie też dopadł ten francowaty wirus Michasiu słoneczko Wszystkiego Naj Naj
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Lind większość ciast w keksówkach pęka na środku to oznacza że dobrze wyrośnięte,wygląda w porządku , na pewno będzie dobra
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka dzięki już mi lepiej
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Myjecie pieczarki? Ja nie jem grzybów ale dostałam trochę pieczarek (szwagrowi w sklepie zostały i nie wyglądają już tak żeby ktoś je kupił) Chciałam je podsmażyć i zamrozić będzie potem na pizze np dla tz. I właśnie mam problem myć czy nie myć?
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie siedzę i komponuję menu na przyszłą niedziele
zdałam sobie właśnie srawę , że muszę kupić półmiski bo nie będę miala w czym podać sałatek kurrr a i łóżko Maćkowi dzis zamawiam ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- no raczej grzybów się nie myje bo wodą nasiąkają
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MICHASI
ZDRÓWKA I RADOŚCI Libra te spodnie z decathlona tez nie były tanie ale jak nie masz w pobliżu to nie ma o czym mówić Lecz się dziewczyno Lind ja bym pieczarek nie myła
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-04-01 o 13:30 |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka rzymam kciuki zebyscie szybko dostali kluczyki do mieszkania.
Libra oj biedoku,tak na pocieszenie to pewnie uzyskalas wymazona wage ![]() Mlodego prawie na sile na rowerek wsadzilam, ale jakby go parzyl :/. No ale bez sciagania blokady ma cale stopki na ziemi. I tyle go na nim widzialam . Postawilam go do gory kolami zeby dla oswojenia choc sobie kolkami krecil,ale on go nie chce wogle tknac . Jutro kupie mu dzwoneczek moze to go przekona.
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
|
#410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Michasiu wszystkiego najlepszego,dużo zdróweczka i radości!! |
|
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Plmadzia jeszcze raz wielkie dzięki, i przepraszam za kłopot
na pewno w poniedzialek do nas dotrze Juleczkę tez dopadł wirus wczoraj z rana dwie luźne kupki zrobiła, a trzecią jak wieczorem do domu wróciliśmy z odwiedzinek, już u pradziadka wołała 3 razy, że chce siku, ale nic nie zrobila i jak tylko weszłysmy do domku, to nie zdążyła na kibelek i nowe jeansy i gacioszki do kosza musialy pójść dzisiaj mnie męczy < jak na złość nie mam jak wyjść po cole, a w domu prócz mięty nie mam nic > ale przczyszczenie organizmu dobrze mi zrobi bo przybrało mi sie ostatnio 3 kg MICHASIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
|
#412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty nie wywołuj wilka z lasu,ja już bym 100 razy wolała to wybiegać niż wy..... na biegunkę węgiel w syropie kup Madzia nawet się nie ważyłam ale coś na pewno spadło ![]() Iza ciężko mi coś przełknąć bo jeszcze mnie trochę muli Kuzynki synek zachorował to już tydzień w szpitalu i nie potrafią zatrzymać tego ,4 kilo schudł (ma 3 lata) coś strasznego ,to my w porównaniu z nim to dziękować Aneczka a to na urodziny czy na święta ,co za sałatki robisz? |
||
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj dla dzisiejszej solenizantki, obywatel nigdy jelitowki nie miała, oczywiście dużo zabawek i dużo radości.
Mnie tez dopadlo to gowno, rano nie wiedziałam czy najpierw dupa sadzac na kibel czy klekac i ryj do muszli wsadzić Libra No masakra biedny dzieciaczek. |
|
|
|
#414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miejmy nadzieje ze sie mały przekona do rowerka ![]() Ale narobiłaś mi smaka... Najlepsze życzenia dla Michasi ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Nie mówie głośno bo.... ale mnie rozbawiłaś tymi tekstami. |
|||
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
na urodziny
akutar będę wyprawiała 8-04 wiec w same święta. Będę robiła 3 sałatki http://feeria.blox.pl/2012/01/Niezwy...a-Nigelli.html następna pieczarkowa ale jeszcze nie wiem jaka (to życzenie tz)i kolejna będzie z makaronem i suchą krakowaską (ta jest super pyszna Przepis wpiszę bo na necie nie moge znaleźć :- kiełbasa sucha krakowska (musi być z tym mega dobrych) 200-300g - makaron ze 100 - 150g (ja daje świderki lub kokardki) - 1,5 pomidora (bez skóry i bez pestek) - papryka czerwona (najlepiej pieczona i bez skóry) - 0,5 długiego ogórka zielonego (bez pestek) - 3- 4 ogórki konserwowe lub kiszone (jak kto woli) - majonez - sól i pieprz Makaron gotujemy ważne żeby był lekko twardy, studzimy.Wszystko kroimy wg uznania , dodajemy makaron, majonez, przyprawiamy, mieszamy i gotowe. Sałatka zawsze robie dzień wcześniej bo lubie jak makaron nasiąknie sosem Jest wtedy za☠☠☠istaaaa. POLECAM P0P co u Was ??
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2012-04-01 o 19:37 |
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde jest smaczna i szybka w wykonaniu Ostatnio siedziałam i myślałam co tu robić i jak jechaliśmy do tz brata to sobie przypomniałam i zrobiłam
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a makaron jaki najlepiej? no i sos to rozumiem że to co z tego wszystkiego pusci soczki tak?;P chyba sie skusze na nią brzmi smacznie i lekko. |
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka wklejaj tutaj menu na następną niedziele
ja narazie wymyśliłam tak: ciasta: - babeczki tiramisu - brounies ten z serem i malinami < nie pamiętam jak to sie pisze >- cytrynowiec - tofika - jabłecznik i sernik < mamcia mi upiecze> - Tort HK salatki: - z zupek chińskich - z kurczakiem i winogronem - z rukola i jajkami dania: - jajka faszerowane tuńczykiem na sianku < sianko zjadliwe, bo z pora >- jajka faszerowane pieczarkami - jajka w gniazdkach tych jajek to tylko po kilka sztuk zrobię, by ładnie wyglądaly na talerzu i był spory wybór - skrzydełka faszerowane - udka kurczaka pieczone z cytryną i rozmarynem - roladki z indyka ze szpinakiem zastanawiam się nad nadziewanym kurczakiem kaszą jaglana , ale nie chce mi się chyba > wędlinki: - schabik pieczony z ziołami - biała kiełbasa < ta co Libra dawała linka do niej > - wiejska kielbaska - pasztecik , i kiełbaskę i pasztecik dostałam dzisiaj mam tylko nadzieję, że dotrwają do niedzieli >- babeczki mięsne < te od Sary > - żurek w chlebku < to na śniadanko> ot chyba wszystko zastanawiam się, co mogłabym jeszcze zrobić ![]() aha mam jeszcze nastawiony bigosik i w środę obiecałam Tżtowi, że zrobię mu gołąbki
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Bo może 3 osoby nie zrobią róznicy ![]() Wpraszam się, a tak poważnie to pyszne menu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

ak urat dobry na 1 kwietnia
W środe latałam w cieniusieńkiej kurteczce,pod nią miałam krótki rękaw,a na stopach ala baleriny i na wpół gołe stopy odkryte(20 stopni było)a od jutra chyba znowu w kozaki trza wskoczyć i ciepłą kurtkę

dogadaliśmy się
miałam wziąć jeszcze miętowe ale plamę miały
Ale póki netu nie mają to pewnie jej nie skuszę

niedawno mnie też dopadł ten francowaty wirus 

kurrr 
na pewno w poniedzialek do nas dotrze