Wrzeszczcące dzieci.... - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-30, 12:23   #421
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Wrzeszczcące dzieci....

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Zaraz się okaże, że kobiety narzekające na wrzeszczące dzieci maczały palce w katastrofie pod Smoleńskiem
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:27   #422
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:30   #423
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

To że "dzieci się bawią" to chyba o mnie bo ja napisałam, że jadąc w pociągu dziecko mi przeszkadzało. Więc prostuję. Dziecko bawiło się GŁOŚNO. przeszkadzało mi, ale nie reagowałam, przecież nie powiem "przestań się bawić, bo mi przeszkadzasz". wiem, że dzieci lubią się głośno bawić. i ja nic na to nie poradzę. Ale jak Krzysiu zaczął łazić po przedziale, zaczepiać pasażerów, szturchać, klepać, to zaczęło mi to przeszkadzać DUŻO BARDZIEJ, bo to, że głośno się bawił, to był taki dyskomfort, nie miałam ochoty go zabić czy wyrzucić przez okno. W końcu matka go posadziła obok siebie, i były bite dwie godziny wrzasku, płaczu, krzyku, pisku, plucia, kopania. TO mi przeszkadzało. bo jeśli jadę z ludźmi, w cywilizowanym świecie, to jeśli ja zachowuję się właściwie, to tego wymagam od innych. I nie chodzi, żeby dziecko siedziało cichutko i czytało książkę, niech się nawet głośno bawi, ale wrzasku to ja nie zniese. Któraś z was napisała nawet "ja się nie dziwię, że dziecko zaczęło płakać, jak je matka posadziła widząc WASZ WZROK". to co, do cholery, nie mogę patrzeć nawet? BO TO DZIECKO? Matka sama zareagowała w końcu, nikt jej niczego nie sugerował. Wyszłyśmy z siostrą na korytarz, bo po prostu nie mogłyśmy znieść płaczu dziecka. I powtarzam, sama zabawa tego dzieciaka mi nie przeszkadzała strasznie, taki dyskomfort czułam. Zaczął mi przeszkadzać jego ryk.

A jeśli jesteś aż tak przeciw aborcji, to nie wiem na co czekasz, przecież jest tyle dzieci w domach dziecka, część z nich na pewno jest z "ciąży do aborcji" ale sumienie ruszyło, dziecko urodzone i oddane.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:31   #424
Think green
Raczkowanie

Ostre wasabi... nie wiem jakie masz wykształcenie, ale towarzystwo tutaj mózg ci lasuje. miałaś celne uwagi na początku odnośnie dzieci w miejscach publicznych a teraz wychodzi że sama jesteś jeszcze dzieckiem.

Moja wpadka ma to do tego, że w wieku 19 lat potrafiłam na dzieci spojrzeć dorosłym okiem, a nie niedorozwiniętej panny której płacz i śmiech dziecka w miejscu publicznym przeszkadza.
Think green jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:35   #425
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Think green Pokaż wiadomość
Ostre wasabi... nie wiem jakie masz wykształcenie, ale towarzystwo tutaj mózg ci lasuje. miałaś celne uwagi na początku odnośnie dzieci w miejscach publicznych a teraz wychodzi że sama jesteś jeszcze dzieckiem.

Moja wpadka ma to do tego, że w wieku 19 lat potrafiłam na dzieci spojrzeć dorosłym okiem, a nie niedorozwiniętej panny której płacz i śmiech dziecka w miejscu publicznym przeszkadza.
Dziwne, bo ja myślałam, że to dzieci wyzywają się podczas rozmowy, a nie dorośli, więc kto tutaj jest dzieckiem?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:35   #426
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

Dziękujmy bogu, że są takie osoby jak ty, które kochają dzieciaki, nawet jak wrzeszczą, są dojrzałe, patrzą dorosłym okiem, są w pełni ROZWINIĘTE .
Ameeeeen
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:38   #427
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

Ty sobie swoje posty i epitety poczytaj, a później komukolwiek na cokolwiek zwracaj uwagę, bo ba prawdę z postu na post jesteś coraz bardziej żenująca.
Co do "niedorozwiniętej" to nie skomentuję

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-04-30 o 12:46
Stary 2012-04-30, 12:46   #428
Ostre wasabi
Zadomowienie

Cytat:

Po kolei:
1. w ciągu moich wszystkich wypowiedzi na tymże wątku zdania nie zmieniłam - ciągle powtarzałam, że winę za złe zachowanie dzieci ponoszą rodzice....
2. wykształcenie ma coś do prawa do opiniowania? jak tak to ok: jestem historykiem sztuki.
3. w sztuce również mogę wskazać Ci wiele przykładów prostackiego zachowania i wtedy snoby pędzą i się zachwycają nad geniuszem więc nie wiem co moje wykształcenie ma do "wrzeszczących dzieci"
4. czy to że Salvador Dali przedstawił masturbującego się Hitlera spowodowało, że uznano że poważny temat sprowadza do rynsztoku? więc proszę nie obrażaj mnie jakimiś stwierdzeniami, że ja używając słowa "odbyt" deprecjonuję temat jakimi są niewychowane dzieci i niedojrzałe do roli rodziców jednostki w społeczeństwie. AMEN.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Aha. I nie uważam, żeby ten wątek miał na tyle poważną tematykę, żebym nie mogla sobie z niego pożartować
And stop fucking with my mind
I know it's time to leave these places far behind

Ostre wasabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:47   #429
Angel_00
Zakorzenienie

O matko.... zakładając ten wątek chciałam się wyżalić na ewidentne braki wychowawcze, gdzie rodzice myślą o sobie a nie o dzieciach, gdzie dokładają im powodu do wrzasku bo próbują je np zrobić w konia jak to opisałam w którymś początkowym poście.... a zrobiła się niemiła przepychanka.... wątek był ku wyżaleniu się że człowiek musi znosić ignorancję rodziców na krzywdę dziecka, albo jeszcze szarpanie go bo śmiało zapłakac. Zabawa dzieci, ani milion pytań do.... też mi nie przeszkadza... jednak kopanie kogoś kto siedzi na przeciwko i rodzic odwracający głowę już tak.... potrafię się uśmiechnąć do dzieci zagadać ale uważam że to rodzica obowiązkiem jest zwrócenie mu uwagi.... bo wiem że gdybym się odezwała to zostałabym wyzwana że nie mam prawa wychowywać jego dzieci. jeśli rodzic jest w porządku to sam reaguje a jeśli udaje ślepego to nie ma co wchodzić w dyskusję...

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 12:50   #430
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-04-30, 12:59   #431
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko na podstawie wcześniejszych doświadczeń z Twoimi odpowiedziami na moje wypociny nie wiem, czy jest sens się produkować.
Moim zdaniem nie ma sensu
Stary 2012-04-30, 13:00   #432
Think green
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
Nigdzie nie konkretyzowałam wypowiedzi do Ciebie. Piszę o ogólnej tendencji tego, że wszyscy chcieliby aby człowiek od razu powstawał jako jednostka dorosła. Nigdy mała nie byłaś?

Moja wpadka nie była czystą wpadką, gdzie się załamałam i marzyłam aby dziecko ze mnie w postaci papki wypłynęło.
Stary 2012-04-30, 13:01   #433
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-04-30, 13:02   #434
Ostre wasabi
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
haha i pożywka dla mojego prostackiego mózgu jak dobrze, że w moim prostackim życiu zaraz po robocie walnę sobie rozrywkę w postaci zimnego browarka w prostackim towarzystwie mych równie prostackich koleżanek

Stary 2012-04-30, 13:04   #435
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-04-30, 13:07   #436
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdzie nie konkretyzowałam wypowiedzi do Ciebie. Piszę o ogólnej tendencji tego, że wszyscy chcieliby aby człowiek od razu powstawał jako jednostka dorosła. Nigdy mała nie byłaś?

Moja wpadka nie była czystą wpadką, gdzie się załamałam i marzyłam aby dziecko ze mnie w postaci papki wypłynęło.
Wydaje mi się, że mało kogo w tym wątku interesuje twoja wpadka, podejście do aborcji i inne twoje problemy, więc mogłabyś już dać sobie spokój?
Cytat:
Treść usunięta
ja w pracy jestem
ale wiadomo, w taki dzień jak dziś to muszę po prostu odbębnić i odsiedzieć, bo nie spodziewam się, że klienci będą drzwiami i oknami do mnie wkraczać. Od 9:00 nikt mnie jeszcze nie odwiedził... poza dziećmi nie dziękującymi za balony, of kors
Stary 2012-04-30, 13:10   #437
Ostre wasabi
Zadomowienie

Cytat:
no no no cóż za określenie ... i jak teraz mają to odebrać kobiety które poroniły i właśnie takie coś musiały przeżywać?

Stary 2012-04-30, 13:16   #438
Think green
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostre wasabi Pokaż wiadomość
no no no cóż za określenie ... i jak teraz mają to odebrać kobiety które poroniły i właśnie takie coś musiały przeżywać?
Nie odwracaj proszę kota ogonem... dopiero co miałaś wątek w którym radziłaś się jak bezpiecznie przejść ciążę przy swoim schorzeniu. Współczuję Twojemu dziecku przyszłemu jeśli będziesz nim pomiatać za to że krzyczy, płacze czy za głośno się bawi
Stary 2012-04-30, 13:22   #439
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2012-04-30 o 13:23 Powód: literówka
Stary 2012-04-30, 13:28   #440
Ostre wasabi
Zadomowienie

Cytat:
Nie odwracaj proszę kota ogonem... dopiero co miałaś wątek w którym radziłaś się jak bezpiecznie przejść ciążę przy swoim schorzeniu. Współczuję Twojemu dziecku przyszłemu jeśli będziesz nim pomiatać za to że krzyczy, płacze czy za głośno się bawi
I'm done ... poddaję się miłego dnia!

Stary 2012-04-30, 13:31   #441
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:

Chyba nic nigdy na wizażu mnie tak nie zbulwersowało jak to !
Współczuje Twoim dzieciom, że mają taką matkę.
Nie dziwie się Twojemu mężowi, że ucieka do siostry.
Lecz się kobieto tfu nawet na miano kobiety nie zasługujesz !
Stary 2012-04-30, 13:32   #442
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie tu wina dziecka? dorośli są durni i tyle.

ja moją córkę urodziłam gdy miałam lat 19 - wpadka - a na innych wątkach już się pojawiały treści że miałam się wyskrobać albo oddać do adopcji. ponieważ jakaś 17 letnia dzierlatka zaciążyła - to już do śmietnika i dalej szaleć a mama niech płaci. ja wiem co to odpowiedzialność i wiem co to życie. dziecko ma prawo mieć humory - może nie takie permanentne jak wasze na ciągłe NIE i biadolenie, narzekanie i wieczne pyskówki oparte na wyciąganiu zdań z tych nieistniejących fragmentów, z boku około 3 lata obserwuję, jak się jakaś na drugą uprze to takie pierdoły potrafi wyczytać, że człowieka zwątpienie ogarnia.

w jakim wy świecie żyjecie? każda napiernicza o aborcjach a wszystkie w białych sukniach w kościele katolickim przysięgę małżeńską najchętniej by składały. a potem dziecko przeszkadza bo płacze, za głośno się śmieje i śmie się bawić autkami w obecności obcych

Cytat:
Moje posty są jadem przesycone? dopiero sama zaatakowałaś jedną użytkowniczkę za to, że wyraziła niechęć do leżących na jej plecach grubasów... i śmierdzieli jadących busami. może ty lubisz wąchać cudze smrody, ale ona nie

największym mistrzem dodawania do wypowiedzi dodatkowych znaczeń jest dawidowskasia która zawsze wyrwie z kontekstu zdanie i się napawa swoją światłą wiedzą podczas gdy inni wołają: ciemność widzę ciemność. zacofanie totalne, brak analizy nie mówię już o interpretacji bo to już dla niej pewnie za dużo.

ostre wasabi dajesz siebie obrażać to dalej żyj w takim świecie, pewnego dnia zostaniesz sama w uszczypliwych jadowitych wypowiedziach jak tak wolisz je interpretować. dla mnie to jest po prostu chamstwo przykryte anonimowością w świecie wirtualnym
dodam jeszcze,ze kiedy wypowiadałam się o beznadziejnie egoistycznych rodzicach, którym wydaje się,ze są sami na świecie, zioną jadem,chamstwem etc to właśnie o takich mi chodziło
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:33   #443
iamsolucky
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje posty są jadem przesycone? dopiero sama zaatakowałaś jedną użytkowniczkę za to, że wyraziła niechęć do leżących na jej plecach grubasów... i śmierdzieli jadących busami. może ty lubisz wąchać cudze smrody, ale ona nie

największym mistrzem dodawania do wypowiedzi dodatkowych znaczeń jest dawidowskasia która zawsze wyrwie z kontekstu zdanie i się napawa swoją światłą wiedzą podczas gdy inni wołają: ciemność widzę ciemność. zacofanie totalne, brak analizy nie mówię już o interpretacji bo to już dla niej pewnie za dużo.

ostre wasabi dajesz siebie obrażać to dalej żyj w takim świecie, pewnego dnia zostaniesz sama w uszczypliwych jadowitych wypowiedziach jak tak wolisz je interpretować. dla mnie to jest po prostu chamstwo przykryte anonimowością w świecie wirtualnym
widzę że kolejna osoba nie zajarzyła że vision odpisała z sarkazmem
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:38   #444
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie post pełen współczucia Żal

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość
Chyba nic nigdy na wizażu mnie tak nie zbulwersowało jak to !
Współczuje Twoim dzieciom, że mają taką matkę.
Nie dziwie się Twojemu mężowi, że ucieka do siostry.
Lecz się kobieto tfu nawet na miano kobiety nie zasługujesz !
masakra po prostu
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:44   #445
Ostre wasabi
Zadomowienie

Cytat:
Dodam tylko jeszcze jedno: to że dziecko planuję od a do z, z egoistyczną myślą o sobie - gdzie dobra matka to żywa matka - sprawi, że nie będę się ciciała nad moim ewentualnym potomkiem, trzymała pod kloszem z mętnego szkła, aby chronić je przed krzywymi spojrzeniami ludzi. Nie widzę w tym nic złego, że dziecko uczy się mieć twardą du..ę, mnie tak wychowano i na dobrze mi to wyszło.

Będę brała całkowitą odpowiedzialność za zachowanie mojego dziecka, a nie twierdziła że nic się nie dzieje a ludzie tylko się krzywią bo nie rozumieją

papka... papka to nie poroniony płód ale Twój przerobiony mózg - sorry, ale teraz będę prostacka i chamska w pełni świadomie to piszę.

Stary 2012-04-30, 13:47   #446
201604181004
Konto usunięte

Ja stoję po obu stronach bo wrzeszczące dzieci mnie irytują bo nie czerpię z tego przyjemności - nie jestem masochistką, ale rozumiem czemu tak się dzieje, w wielu przypadkach winni są rodzice (ale nie w momencie gdy próbują przeczekać histerię bo to najlepsze co mogą robić, ale gdzieś wcześniej został popełniony błąd... to chyba jasne nie warto się rozpisywać na ten temat) ale nie zawsze, to też różne zespoły, schorzenia i zaburzenia, choroby...

Natomiast tekst o jakiejś papce te słowa o prostakach w ogóle nie mam pojęcia w którą stronę poszedł ten wątek ale to jest już niesmaczne. W ogóle jaka aborcja, jaka biała sukienka, jaki ołtarz? O czym ty mówisz? W ogóle co ma do tego wykształcenie? O co chodzi Ja tam rozumiem i frustrację dziewczyn które nie lubią dzieci i rozumiem osoby które mają trudne dzieci albo po prostu sobie nie radzą bo błądzić rzecz ludzka... Bezdzietni z dzieciatymi jak psiarze z kociarzami tak z przymrużeniem oka. Natomiast nikt tak nie przegiął jak Think Green... Jaka dzierlatka, co to w ogóle za tekst?

Cytat:
dziecko ma prawo mieć humory
to prawda, dziecko ma prawo, ale ty jesteś dorosła nie zapominaj o tym
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:49   #447
iamsolucky
Wtajemniczenie

o ho, zaczyna sie personalne dowalanie Thinh green a co Ty inne posty wizażanek szpiegujesz żeby potem na innym forum wywlekać?
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:57   #448
201605021613
Konto usunięte

O to już nawet zaczęło się wyciąganie watków

Już nawet nie można napisać, że denerwuje nas wrzask dziecka i to, że rodzice maja to w d..., bo zaraz, że nie lubi się dzieci, że jest się za aborcją, Boże!

Ja lubię dzieci, pomagam matkom z wózkami, to nie znaczy, że dziecko, które jest rozwydrzone nie ma prawa mnie denerwować.

Nie raz boli mnie głowa, a jakiś dzieckiak wrzeszczy tak, że w mózg się wdziera, to co mam udawać, że jest ok?

Nie zabraniam matkom zabierać dzieci ,,do ludzii'' bo nie mam takiego prawa, zreszta uważam, że dzieci powinny przebywać z dorosłymi i uczyć się życia, ale tu potrzeba rozsądku rodziców.

A nie ,,Krzysiu nie kop Pana, bo się spocisz''
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:58   #449
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Skojarzyłam to z zachowaniem takim, jak ktoś wyżej już napisał: nie pamięta wół jak cielęciem był... kiedy byłyście małe to wrzask i pisk był na porządku dziennym, gra w piłkę skakanie na skakance w mieszkaniu = norma..w momencie gdy osiągnęłyście wiek 20+ i tym samym taaaakie dorosłe się poczułyście to wywiesiłyście na całych osiedlach karteczki: zakaz gry w piłkę, a gdy mała sąsiadka z góry głośniej nóżką tupnie to już bębnicie po kaloryferach zmierzłe jesteście jak stare kwoki i tyle. nie zauważacie, że większość marazmu w życiu robią dorośli, a przeszkadza wam że dziecko piśnie, a was co matki przyduszały jak głośniej żeście się zaśmiały? bo nie rozumiem? albo takie zastraszone byłyście, że któraś zapłakała w komunikacji miejskiej to już z liścia w twarz? bo dziecko nogami macha to już powód do migreny? zamieszkajcie w lesie w szałasach to wam nic przeszkadzać nie będzie, albo się zakopcie od razu pod ziemią bo na starość widzę że wrzątek z okien na bawiące się dzieci będziecie wylewać.. znikam stąd bo wasz żałosny ton mnie ogłusza i nie będę się zniżać do waszego poziomu bo nie chcę być waszą bronią pokonana - GŁUPOTĄ.

jestem przekonana że wszystkie wizażanki zrobiły to osobiście.

o co chodzi, piszesz jakieś horrory o podduszaniu i biciu dzieci w twarz
o wypływających płodach, Boże co za horror
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 14:00   #450
laisla
Zakorzenienie

Jak tu milutko

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze niektorym rodzicom sie po prostu nie chce. Znam rodzicow, ktorzy na wycieczke do lasu wrczeczyli dzieciom DSa Sami w tym czasie piknikowali z innymi, dzieciaki grały w samochodzie. Zabralam ich na grzyby i byli wniebowzieci, ja padlam, oni nadal chcieli szukac grzybow.
Masz rację, niestety większości się nie chce, mają w końcu cały poczet elektronicznych gadżetów które za nich robotę mają odwalić A to co Ty zaoferowałaś dzieciakom było dla nich nowością i atrakcją, dzieciaki lubią tego typu eksplorowanie świata, tylko, że najczęściej (są wyjątki oczywiście) są odpychane i odsyłane tekstem "zajmij się czymś".
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości