|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII
hey kochane
![]() 'trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() u mnie znów zaczęło się lenistwo... nie mam siły rano z łóżka wstać... ehh.. to samo co na początku ciąży... a myślałam, że już się skończyło...---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
a po mnie przyszła moja mama, żebym poszła z nią poszperać w lumpku, może i coś dla siebie bym znalazła. No i powiem Wam że żałuję że poszłam
ale za to na straganie kupiłam mega słodkie nektarynki właśnie je zjadłam, a były tak pyszne i soczyste że chyba zaraz polecę po następne ![]() a co do USG i płci to ja akurat byłam jedną z tych nielicznych, która zobaczyła siusiora w 13tc i teraz się potwierdziło, że siusiak się NIE WCHŁONĄŁ Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-12 o 11:01 |
|
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z a 5 miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
ja ostatnio trafiam na takie twarde że nie chce się ich jeść... a w lumpku to różnie bywa... ja już chyba z pół roku nie byłam... hmmm może jutro się wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- w ogóle byłam ostatnio w auchan.. matko jak zobaczyłam te wszystkie malutkie ciuszki to aż się wzruszyłam.. szkoda, że nie wiem jeszcze czy to chłopczyk czy dziewczynka bo bym już coś pokupowała
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Immortal przecież możesz już kupić jakieś beżowe albo zielone
nikt Ci nie zabroni hihi
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdecydowanie przyjemniejsze kupowanie jest jak już znasz płeć ![]() Landi bedziesz robic, albo robiłaś prenatalne usg? Bo ja chyba zrobie sobie je na częstochowskiej w Gliwicach
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na częstochowskiej 250 a pani Augustyniak to baaardzo doświadczona kobitka ja będę robić ale w przyszłym tygodniu dowiem się gdzie ![]() patrzcie, to ta czapeczka co zrobiła na mnie mega wrażenie
|
|
|
|
|
#428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście jak będzie się coś działo to skorzystam z tej opcji, ale wolałabym rodzić naturalnie. Cytat:
To znaczy jest pewnie grupa facetów, która tak myśli jak Ty piszesz, ale na pewno nie dotyczy to wszystkich.Mój tata zawsze chciał mieć dwie córki, a moja mama parkę - dziewczynkę i chłopca. Przy drugiej ciąży moja mama była pewna , że to chłopiec, bo czuła się inaczej niż przy pierwszej ciąży (USG wtedy nie było). Miałam już nawet wybrane męskie imię. Jak się okazało, że ja się urodziłam to mój tata wręcz oszalał z radości, że jest druga córka. Cytat:
|
||||
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba mam gdzies, zbunkrowana podobna po Tomusiu
|
||
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Dorzucam fotkę moich 122cm, brzusio zrobił się taki spiczasty
![]() wogóle, jaki ja koszmar dziś miałam |
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Jaka fatalna pogoda! Nie żebym jakoś specjalnie kochała upały - tak źle i tak niedobrze Ja zamiast skupić się na pracy, od rana czytam o wózkach, przeglądam modele... Rany, czuje się zupełnie zielona w tym wszystkim! Swoją drogą, od dłuższego czasu cierpię na permanentny brak koncentracji - całe szczęście jeszcze nikt mi tu na mnie nie narzeka ![]() Ja dość późno dowiedziałam się o samej ciąży, ale już od pierwszego usg wiem, że to córcia - jakoś się zupełnie z tym nie kryje, a zaliczyła już trzy |
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- mój na razie ma 86 a co do rozstępów to ostatnio założyłam leggi i są dosyć opięte , więc jak je ściągłam miałam mega ślad po szwie na moich "boczkach " też z 15-20 cm... moja mina była taka
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-07-12 o 11:23 |
|
|
|
|
#435 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i śliczny brzuszek!!! Dziękuję ![]() Cytat:
Edytowane przez nielegalnaa Czas edycji: 2012-07-12 o 11:23 |
|||
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj jak byłam w poczekalni, to przyszła dziewczyna w ciąży, ale taka gruba była, że ledwo chodziła
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Karola- Ty sie nie stresuj ! Wsytsko będzie dobrze i u Twojej siosry również !!!
Cytat:
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Landi właśnie poczytałam sobie opinie na temat tej Pani Augustynowicz, ale jakoś nie jestem przekonana, sporo ma negatywnych opinii..
![]() Chyba dopłacę te 50zł i pójde do Arabskiego, więcej ma pozytywnych opinii no i on też jest u mnie w szpitalu, wiec jest prawdopodobieństwo, że go spotkam przy porodzie
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio u lekarza spotkałam babkę, która miała bliźniaki i właśnie była kilka dni przed terminem. Tak gadałyśmy i powiedziałam jej, że jej zazdroszczę tej dwójki... Nawet położna zdziwiła się, że tak strasznie chciałabym dwójkę
ale cóż z tego, babka przytyła 40kg, i była tak duża że tak między nami to chyba powinna dwa miejsca w autobusie zajmować. Tzn nie że się z niej śmieję, tylko troszkę jej też współczuję, bo widać że kobitka się męczy. No ale cóż, jedna w ciąży tyle 40kg, inna 5kg, a jeszcze inna chudnie, nie ma reguły ![]() Mysti no skoro Arabski jest u Ciebie w szpitalu to to zmienia postać rzeczy Augustyniak uchodzi za taką surową babkę, ale wiem na pewno, że ma spore doświadczenie. Z panem Arabskim nie miałam nigdy przyjemności się spotkać, ale pewnie jest sympatyczniejszy niż pani A.
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-07-12 o 11:33 |
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
kopał kopał ;DDDD wczoraj nic nie było i już myślałam, że to przed wczoraj to była jednak pomyłka, ale jednak teraz też mi pare razy zrobił takie puk puk ; )
|
|
|
|
#443 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Z jednej strony panicznie boję się SN, a z drugiej, wiem, że jest to lepsze dla maluszka, więc chyba wolałabym się poświęcić i nie decydować na CC, jeśli nie ma takiej potrzeby. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Magdziu gratuluję ci wymarzonego synusia!!!!!
staram się was nadrobić, ale ciężko jest niestety.... oszczędzaj sie kochana żeby było wszystko dobrze
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Poni mi lekarz powiedział że przy moim nadciśnieniu i złej reakcji na leki powinnam mieć cc.. Ale decyzja należy do mnie. Ja nie chcę cesarki, ale jeśli będzie konieczność to co zrobić... Ja nie mogę brać leków na nadciśnienie, bo już też po nich wylądowałam w szpitalu
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój dzidziol tez miał wczoraj leniwy dzień... a dziś od rana puka i daje o sobie znać... może dlatego, że kawę wypiłam... ale nadal ma respect przed tatusiem i jak tz wraca to siedzi po cichy tak do około 22
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadzwonię tam dziś i sie zapisze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

a myślałam, że już się skończyło...
Ale najważniejsze żeby zdrowe było
właśnie je zjadłam, a były tak pyszne i soczyste że chyba zaraz polecę po następne 
z a 5 miesiąc
ja ostatnio trafiam na takie twarde że nie chce się ich jeść... a w lumpku to różnie bywa... ja już chyba z pół roku nie byłam... hmmm może jutro się wybiorę 
a pani Augustyniak to baaardzo doświadczona kobitka