Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 10:56   #421
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VII

Dobra moje kochanę uciekam będę później

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 10:59   #422
ImmortalWoman
Zakorzenienie

hey kochane

'trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

u mnie znów zaczęło się lenistwo... nie mam siły rano z łóżka wstać... ehh.. to samo co na początku ciąży... a myślałam, że już się skończyło...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem czego się spodziewać, jeszcze lekarz mi nic nie powiedział. Jutro zaczynam 18 tc, więc powinno być coś widać Ale najważniejsze żeby zdrowe było
ja jak byłam na wizycie w 18 tc to mi powiedział, że za wcześnie żeby stwierdzić... a miałąm taką nadzieję
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:00   #423
landi0909
Zakorzenienie

a po mnie przyszła moja mama, żebym poszła z nią poszperać w lumpku, może i coś dla siebie bym znalazła. No i powiem Wam że żałuję że poszłam same szmaty i to dosłownie, tak jak zawsze coś wypatrzyłam tak dzisiaj nic ale za to na straganie kupiłam mega słodkie nektarynki właśnie je zjadłam, a były tak pyszne i soczyste że chyba zaraz polecę po następne

a co do USG i płci to ja akurat byłam jedną z tych nielicznych, która zobaczyła siusiora w 13tc i teraz się potwierdziło, że siusiak się NIE WCHŁONĄŁ

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-07-12 o 11:01
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:04   #424
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość
Na pewno wizyta będzie udana, a z maleństwami będzie wszystko dobrze Ehhh i tak sobie myślę, że Ty już masz wizytę połówkową, u mnie się zaczął 5 miesiąc...sama nie wiem kiedy ten czas przeleciał. Ani się obejrzymy a już będziemy tulić nasze maluszki w ramionach
z a 5 miesiąc

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
a po mnie przyszła moja mama, żebym poszła z nią poszperać w lumpku, może i coś dla siebie bym znalazła. No i powiem Wam że żałuję że poszłam same szmaty i to dosłownie, tak jak zawsze coś wypatrzyłam tak dzisiaj nic ale za to na straganie kupiłam mega słodkie nektarynki właśnie je zjadłam, a były tak pyszne i soczyste że chyba zaraz polecę po następne
ja ostatnio trafiam na takie twarde że nie chce się ich jeść... a w lumpku to różnie bywa... ja już chyba z pół roku nie byłam... hmmm może jutro się wybiorę

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

w ogóle byłam ostatnio w auchan.. matko jak zobaczyłam te wszystkie malutkie ciuszki to aż się wzruszyłam.. szkoda, że nie wiem jeszcze czy to chłopczyk czy dziewczynka bo bym już coś pokupowała a jak zobaczyłam maślane oczy mojego tżta ta aż się zdziwiłam i obiecał mi że po następnej wizycie zrobimy mega zakupy
Stary 2012-07-12, 11:06   #425
landi0909
Zakorzenienie

Immortal przecież możesz już kupić jakieś beżowe albo zielone nikt Ci nie zabroni hihi
Stary 2012-07-12, 11:09   #426
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Immortal przecież możesz już kupić jakieś beżowe albo zielone nikt Ci nie zabroni hihi
No ale to kupujesz ciuszki, a nie wiesz dla kogo
Zdecydowanie przyjemniejsze kupowanie jest jak już znasz płeć

Landi bedziesz robic, albo robiłaś prenatalne usg?
Bo ja chyba zrobie sobie je na częstochowskiej w Gliwicach
Stary 2012-07-12, 11:13   #427
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
No ale to kupujesz ciuszki, a nie wiesz dla kogo
Zdecydowanie przyjemniejsze kupowanie jest jak już znasz płeć

Landi bedziesz robic, albo robiłaś prenatalne usg?
Bo ja chyba zrobie sobie je na częstochowskiej w Gliwicach
ja Ci polecam USG 3D 4D na Bałtyckiej, to jest chyba boczna Daszyńskiego. Tam jest Pani Augustyniak, 200zł kosztuje na częstochowskiej 250 a pani Augustyniak to baaardzo doświadczona kobitka ja będę robić ale w przyszłym tygodniu dowiem się gdzie

patrzcie, to ta czapeczka co zrobiła na mnie mega wrażenie koszulka rozm. 68 tylko wygnieciona trochę bo wrzuciłam ją byle jak w sumie do szafy no i body na chyba 58cm...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0046.jpg (96,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0047.jpg (81,6 KB, 17 załadowań)
Stary 2012-07-12, 11:16   #428
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość

Ja się czuję dobrze, chociaż..... (i tu mam pytanie do Was, czy też tak macie)...... od jakiegoś tygodnia, czyli od 22tc czuję taki delikatny ból, jak przed miesiączką. Coś, jakbym zaraz miała dostać okres, z tym, że jest dużo słabszy niż zazwyczaj. Taki skurcz trwa zazwyczaj kilkanaście sekund, po czym odpuszcza i pojawia się znów a kilka godzin. W sumie jest ich kilka dziennie (w nocy nie wiem czy są, bo nawet nie czuję przez sen). Jedyne, co mi przychodzi na myśl o skurcze Braxtona-Hicksa, ale czy one są właśnie takie "miesiączkowe"? Bo czytałam, że są bezbolesne, a ja jednak je czuję.... słabo, ale czuję.
Któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że skurcze mogą być odczuwane jako nieprzyjemne, ale nie bolesne.

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
I ostatnie pytanie: Czy któraś z was będzie "załatwiać" cesarskie cięcie, mimo, że nie ma wyraźnych wskazań????
Nie. Dla mnie to operacja i powinna być zarezerwowana tylko dla tych, którzy nie mogą urodzić naturalnie z różnych względów. Poza tym czytałam, że dla dziecka lepiej jak wychodzi naturalnie, bo stopniowo przyzwyczaja się do nowych bakterii np. przechodząc przez pochwę matki, a tak to dla niego jest szok.
Oczywiście jak będzie się coś działo to skorzystam z tej opcji, ale wolałabym rodzić naturalnie.

Cytat:

a co do córeczek tatusia to zazwyczaj tak jest właśnie jak mówicie, ale w głębi duszy facet chciałby mieć syna, uczyć go męskich zajęć i chciałby, "żeby nazwisko przeszło dalej" dlatego właśnie uważam, że synusie to taka duma dla tatusiów
I tu się z Tobą nie do końca zgodzę To znaczy jest pewnie grupa facetów, która tak myśli jak Ty piszesz, ale na pewno nie dotyczy to wszystkich.
Mój tata zawsze chciał mieć dwie córki, a moja mama parkę - dziewczynkę i chłopca. Przy drugiej ciąży moja mama była pewna , że to chłopiec, bo czuła się inaczej niż przy pierwszej ciąży (USG wtedy nie było). Miałam już nawet wybrane męskie imię. Jak się okazało, że ja się urodziłam to mój tata wręcz oszalał z radości, że jest druga córka.

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Dzien dobry ..

Dzisiaj nerwowy dzien .. o 15 wizyta połówkowa ..

Denerwuje sie tymbardziej ze ten lekarz zupelnie rozni sie od mojego ..Jest bardziej dokladny.. i boje sie ze tamten cos przeoczyl ..

No i jeszcze kolejne nerwy bo po mnie pojdzie do niego moja siostra zeby potwierdzic ciaze .. i tez chcialabym zeby wszystko bylo u niej dobrze ..
Trzymam kciuki
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:17   #429
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ty się oszczędzaj Kochana

Cytat:
patrzcie, to ta czapeczka co zrobiła na mnie mega wrażenie koszulka rozm. 68 tylko wygnieciona trochę bo wrzuciłam ją byle jak w sumie do szafy no i body na chyba 58cm...
Śliczne
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:17   #430
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Ja mam dosyć dużą wadę wzroku, i chyba nawet trochę się pogorszyła, więc nastawiam sie na cc. Sama nie wiem co lepsze, wszystkie starsze mamuśki namawiają na naturalny ale koleżanki w moim wieku na cc.
a masz ryzyko odklejenia siatkowki? bo teraz to chyba to jest wskazaniem do cc, a sama nawet duza wada wzroku raczej nie, przynajmniej w naszym szpitalu

Cytat:

słodka ta czapeczka,
chyba mam gdzies, zbunkrowana podobna po Tomusiu

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:18   #431
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
ta wiem :d ale te co mi wpadły do gustu to były albo różowe albo ewidentnie na chłopca
Stary 2012-07-12, 11:19   #432
landi0909
Zakorzenienie

Dorzucam fotkę moich 122cm, brzusio zrobił się taki spiczasty

wogóle, jaki ja koszmar dziś miałam śniło mi się, że taki mega ogromny rozstęp zrobił mi się na brzuchu taki chyba na 15cm...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0048.jpg (84,0 KB, 35 załadowań)
Stary 2012-07-12, 11:19   #433
dyltharra
Raczkowanie

Dzień dobry

Jaka fatalna pogoda! Nie żebym jakoś specjalnie kochała upały - tak źle i tak niedobrze
Ja zamiast skupić się na pracy, od rana czytam o wózkach, przeglądam modele... Rany, czuje się zupełnie zielona w tym wszystkim! Swoją drogą, od dłuższego czasu cierpię na permanentny brak koncentracji - całe szczęście jeszcze nikt mi tu na mnie nie narzeka

Ja dość późno dowiedziałam się o samej ciąży, ale już od pierwszego usg wiem, że to córcia - jakoś się zupełnie z tym nie kryje, a zaliczyła już trzy
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:21   #434
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:

wogóle, jaki ja koszmar dziś miałam śniło mi się, że taki mega ogromny rozstęp zrobił mi się na brzuchu taki chyba na 15cm...
jaaaki brzusio

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

mój na razie ma 86

a co do rozstępów to ostatnio założyłam leggi i są dosyć opięte , więc jak je ściągłam miałam mega ślad po szwie na moich "boczkach " też z 15-20 cm... moja mina była taka

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-07-12 o 11:23
Stary 2012-07-12, 11:22   #435
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja w lumpku nie byłam już od ponad roku. Co prawda jest u nas jeden fajny, ale niestety zaczęli sobie robić taką wycenę, że wolałam sobie nowy ciuch kupić. A na stronie na wagę znowu były właśnie same szmaty. Niestety to pewnie wina tego, że kiedyś iść do lumpexu to był wstyd, a teraz chodzi tam tyle ludzi, że zaczęli naprawdę robić na tym biznes. Ale może wybiorę się w celu pooglądania samych samych śpioszków

Cytat:
a co do USG i płci to ja akurat byłam jedną z tych nielicznych, która zobaczyła siusiora w 13tc i teraz się potwierdziło, że siusiak się NIE WCHŁONĄŁ
Faktycznie 13 tydzień to szybciutko, u mnie póki co dziewczynka - i tak mi się wydaje, że w tej kwestii nic się nie zmieni...choć nigdy nic nie wiadomo
No i śliczny brzuszek!!!

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
z a 5 miesiąc
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
w ogóle byłam ostatnio w auchan.. matko jak zobaczyłam te wszystkie malutkie ciuszki to aż się wzruszyłam.. szkoda, że nie wiem jeszcze czy to chłopczyk czy dziewczynka bo bym już coś pokupowała a jak zobaczyłam maślane oczy mojego tżta ta aż się zdziwiłam i obiecał mi że po następnej wizycie zrobimy mega zakupy
Też jak oglądam te malutkie ubranka to się wzruszam, ale mówię sobie, że jeszcze troszkę poczekam. Natomiast jak już pójdę na zakupy to nie wiem czy się powstrzymam od kupowania wszystkiego co wpadnie mi w oko

Edytowane przez nielegalnaa
Czas edycji: 2012-07-12 o 11:23
nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:26   #436
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny

A wczoraj jak byłam w poczekalni, to przyszła dziewczyna w ciąży, ale taka gruba była, że ledwo chodziła
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:27   #437
kaaamila1
Zakorzenienie

Karola- Ty sie nie stresuj ! Wsytsko będzie dobrze i u Twojej siosry również !!!

Cytat:

Landi masz piękny brzuszek !!!

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:29   #438
Ma_majka
Zakorzenienie

Witam Dziewczynki

za DeKajkę, Magdęef, Peperonik

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Wczoraj zapomniałam się pochwalić, że zaczęłam już 24 tydzień ciąży
Gratuluję
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:29   #439
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Piękny

A wczoraj jak byłam w poczekalni, to przyszła dziewczyna w ciąży, ale taka gruba była, że ledwo chodziła
też spotkałam taka dziewczynę... tak strasznie sapała jak przyszła do lekarza, że myślałam, że pielęgniarka będzie jej musiała tlen podać
Stary 2012-07-12, 11:30   #440
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Landi właśnie poczytałam sobie opinie na temat tej Pani Augustynowicz, ale jakoś nie jestem przekonana, sporo ma negatywnych opinii..
Chyba dopłacę te 50zł i pójde do Arabskiego, więcej ma pozytywnych opinii no i on też jest u mnie w szpitalu, wiec jest prawdopodobieństwo, że go spotkam przy porodzie
Stary 2012-07-12, 11:31   #441
landi0909
Zakorzenienie

ja ostatnio u lekarza spotkałam babkę, która miała bliźniaki i właśnie była kilka dni przed terminem. Tak gadałyśmy i powiedziałam jej, że jej zazdroszczę tej dwójki... Nawet położna zdziwiła się, że tak strasznie chciałabym dwójkę ale cóż z tego, babka przytyła 40kg, i była tak duża że tak między nami to chyba powinna dwa miejsca w autobusie zajmować. Tzn nie że się z niej śmieję, tylko troszkę jej też współczuję, bo widać że kobitka się męczy. No ale cóż, jedna w ciąży tyle 40kg, inna 5kg, a jeszcze inna chudnie, nie ma reguły

Mysti no skoro Arabski jest u Ciebie w szpitalu to to zmienia postać rzeczy Augustyniak uchodzi za taką surową babkę, ale wiem na pewno, że ma spore doświadczenie. Z panem Arabskim nie miałam nigdy przyjemności się spotkać, ale pewnie jest sympatyczniejszy niż pani A.

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-07-12 o 11:33
Stary 2012-07-12, 11:32   #442
emylka86
Zakorzenienie

kopał kopał ;DDDD wczoraj nic nie było i już myślałam, że to przed wczoraj to była jednak pomyłka, ale jednak teraz też mi pare razy zrobił takie puk puk ; )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:33   #443
Poni
Raczkowanie

Cytat:
Poni - ja mam takie bóle od kilku tygodni i zazwyczaj się pojawiają jak długo siedzę, przemęczam się albo coś noszę. Pytałam lekarza - każda kobieta inaczej odczuwa te skurcze, jedne mają napięty brzuch, inne właśnie czują, jakby miały dostać okres. To zupełnie normalne możesz wspomnieć o tym lekarzowi na wizycie, ale ja przestałam się już tymi skurczami martwić
Oby to nie było nic groźnego, jak piszesz. Na pewno powiem o tym lekarce, tylko że najbliższą wizytę mam dopiero za 3 tygodnie. Myślę, że jak się nasilą lub będą częstsze, to odwiedzę panią dr prędzej.

Cytat:
a teraz w M jak mama jest opisany poród naturalny i cc i jak czytam o tym cc to doszłam do wniosku że za wszelką cenę chcę rodzić naturalnie. Ja mam wskazania do cc, bo mam to nadciśnienie, ale wolałabym już być na lekach obniżających ciśnienie, niż rodzić przez cesarkę... Takie dzieci przeżywają straszny szok, są słabsze a do tego mogą wystąpić problemy z pokarmem. Kiedyś też chciałam na życzenie rodzić przez cc... Ale jak tak to sobie przemyślałam, to doszłam do wniosku że to by było dość egoistyczne z mojej strony. Kurcze, kobiety od wieków rodzą naturalnie, i nawet decydują się na kolejne dzieci te kilka godzin w bólu się wytrzyma, a przynajmniej wszystko będzie jak należy

rozmawiałam nawet z moją znajomą, jest położną. I powiedziała, że według niej poród naturalny to BŁOGOSŁAWIEŃSTWO, a cc to rzeźnia.
Ciekawe jak to będzie z moim nadciśnieniem? Biorę leki od początku ciąży, raz już wylądowałam w szpitalu, ale z kolei moja lekarka nic nie mówiła o wskazaniach.

Z jednej strony panicznie boję się SN, a z drugiej, wiem, że jest to lepsze dla maluszka, więc chyba wolałabym się poświęcić i nie decydować na CC, jeśli nie ma takiej potrzeby.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
w końcu zajrzałaś mi kiedys mowiono ze te braxtona hicksa sa bezbolesne i tylko brzuszek twardnieje, wiec jak mnie cos tak zaczyna bolec to lykam magnez i sie klade
Hmm, tylko że ja łykam magnez 3x2. To aż 6 tabletek dziennie, więc chyba więcej nie można

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja też miałam bakterie w moczu w zwykłym badaniu i lekarz mi nic nie dawał, kazał tylko na następną wizytę zrobić posiew moczu i wtedy się okaże o co biega muszę się w końcu zebrać i zrobić
Wszystko zależy jeszcze jakie bakterie. Ja od 2 miesięcy zmagam się z urealazmą i nie mogę jej wyleczyć.

Cytat:
a współlokatorowi jego nowy szczeniaczek z radości, że się coś dzieje wesolutkiego na łóżku - podszedł i polizał jajeczka
Poni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:33   #444
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Magdziu gratuluję ci wymarzonego synusia!!!!!
staram się was nadrobić, ale ciężko jest niestety....
oszczędzaj sie kochana żeby było wszystko dobrze
Stary 2012-07-12, 11:34   #445
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
kopał kopał ;DDDD wczoraj nic nie było i już myślałam, że to przed wczoraj to była jednak pomyłka, ale jednak teraz też mi pare razy zrobił takie puk puk ; )

Stary 2012-07-12, 11:35   #446
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość

Ja dość późno dowiedziałam się o samej ciąży, ale już od pierwszego usg wiem, że to córcia - jakoś się zupełnie z tym nie kryje, a zaliczyła już trzy

Tylko żeby Jej tak nie zostało
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:35   #447
landi0909
Zakorzenienie

Poni mi lekarz powiedział że przy moim nadciśnieniu i złej reakcji na leki powinnam mieć cc.. Ale decyzja należy do mnie. Ja nie chcę cesarki, ale jeśli będzie konieczność to co zrobić... Ja nie mogę brać leków na nadciśnienie, bo już też po nich wylądowałam w szpitalu bardzo źle toleruję wszelkie leki w ciąży
Stary 2012-07-12, 11:36   #448
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Tylko żeby Jej tak nie zostało
Hehe

Stary 2012-07-12, 11:36   #449
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mój dzidziol tez miał wczoraj leniwy dzień... a dziś od rana puka i daje o sobie znać... może dlatego, że kawę wypiłam... ale nadal ma respect przed tatusiem i jak tz wraca to siedzi po cichy tak do około 22
Stary 2012-07-12, 11:37   #450
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Mysti no skoro Arabski jest u Ciebie w szpitalu to to zmienia postać rzeczy Augustyniak uchodzi za taką surową babkę, ale wiem na pewno, że ma spore doświadczenie. Z panem Arabskim nie miałam nigdy przyjemności się spotkać, ale pewnie jest sympatyczniejszy niż pani A.
Zobaczymy co sie okaże z tym Arabskim
Zadzwonię tam dziś i sie zapisze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości