|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Hej mamolinki
Gratuluje wszystkim przedkolakom ![]() Marzenko dobrze słyszeć ze z Hania lepiej Co jej podajesz ? Aga ale stres ![]() Adji ![]() ![]() Brumciu no teraz to mi dopiero przykro ![]() Nie gniewaj sie Mi tez sie tęskni I chciałbym posiedzieć wiecej z wami Ale ostatnio miałam totalne kongo w pracy (jesteśmy w trakcie połączenia kilku firm w jedna a ja tym pilotuje) W czwartek i piątek jak odbieralam Jasia to zabieralam o do pracy i do 17 dzielnie razem pracowaliśmy Ale co ja śie tu tłumaczę pokaz kolejny, musisz mi wybaczyć u tyle ![]() Cytat:
![]() Idę kąpać Jasia i zmolestowac Tzta o fotki z roczku ![]()
![]() |
#422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lila - śpi. Tatuś - w szkole. Mama - wizaz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale bardzo często tak jest, że jedna jest większa, tylko nie zawsze różnica jest widoczna. Człowiek nie jest zupełnie symetryczny ![]() Cytat:
piękny!!!! AgaGuernsey, współczuję przygód. A dlaczego mąż z obcego numeru zadzwonił? Cytat:
![]() ![]() Wkurzyła mnie baba z allegro. Sprzedałam ciuch, wysłałam w czwartek poleconym, w piątek dostała (sprawdziłam na stronie poczty). A ona mi dzisiaj pisze, że odsyła i żąda zwrotu kosztów, bo "przysłałam jej szmatę a nie to co kupiła" (a stan wg mnie bdb, zdjęcia dokładne były na aukcji) i wmawiała mi jeszcze że zamiast poleconego dostała zwykły list. I tłumaczenie "jakby pani wysłała polecony to bym przynajmniej awizo dostała, a list nawet nie ma nalepek z poczty" ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#424 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myha ja tez mam jedna piers mniejsza. W odpowiedzi na pytanie brumka. Bylam dzisiajz mlodym u lekarki. Niestety moja jest dopiero od jutra, a ta mnie wysmiala i powiedziala, ze nie ma czegosc takiego jak odra po szczepieniu. Ze jezeli byla wysypka, to przyjmijmy, ze to byla szkarlatyna. Wiecie nie wiem co o tym wszystkim myslec. Nie wiem czy nie isc z nim jutro do swojej pediatry czasami. Co mi radzicie?? Jacieee biedny Domek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga o lol ale przezycie, stresu co niemiara. Mąż trzeźwo nie myślał i chyba gorzej to przeżył niż Ty, czego dzwonił z innego tel? Kajool ja bym poszła Ania zołza z baby. CIEKAWE co ja dostane za buty, sprzedałam używane. Ale ja chyba będę musiała wystawić negatywa. 20 sier zamówiłam portfel dla tż na urodziny. Nie ma go do dziś, facet po 4 dnich odpisał an maila :" kiedy był zamawiany". A urodziny za 3 dni, portfel nie dotarł. Jutro jedziemy z Sarą na pobranie krwi z żyły ( wymagania programu szczepiennego, będą sprawdzac ilość wytwarzanych przeciwciał czy cuś). Boje się jak to będzie, a wiem że będzie problem z wkuciem się ![]() ![]()
![]() |
#426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
brumku kontrakt podpisany, dzialalnośc otworzona....od jutra pierwsze zlecenia. Nie mieliśmy dużo czasu na dalsze negocjacje, bo pracy jest dużo i przeciągając sprawę, robiłby za marne grosze na umowie o pracę. Największe wątpliwe fragmenty umowy zmienione także miejmy nadzieje, że w praktyce wszystko będzie się dobrze układało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorowa pora.
Brawa dla dzisiejszych , dzielnych przedszkolakow. Brumek , wielkie gratki za nowe umiejetnosci dla Tymka no I za dobra robote dla Tz. Cookie- wiesz ze ja te same slowa powiedzialam mojemu Tz ,, nie mam zadnego talentu , ani plastycznego , muzycznego , no I tez nie bardzo zebym gdzies poszla do pracy , Bo jednak Sophie nie ma z Kim zostac". Przytulam. My wczoraj bylismy na zakupach w zarze, no I ja sobie kupilam dwa sweterki ,przymierzalam spodnie ale mialy defect I nie chcieli opuscic wiec nie bralam. Sophie kupilam dwie sukienki , cztery bluzeczki na dl rekaw, apaszke taka slodka ![]() Fajny dzien tyle ze mialam wyzuty sumienia ze dziecko caly dzien po sklepach matka ciagala zamiast isc do parku na picnic . Patik kciukasy za pobieranie krwi. Dobra dziecko spi w trzy minuty padla a ja ide cwiczyc I ogladac ,,lekarze" Stronczku gdzie jestes? |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziara o przypomniałaś mi o tym nowym serialu. Ale tż coś ogląda na polsacie, pewnie mi nie da ![]()
![]() |
#430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz mi tak babka odsyłała kurtke "bo nie jest śnieżnobiała" noż... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tż zaraz kończy zajęcia, mój przedszkolak ![]() Pohulałam 60 min ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
wieczorowo przybylam jeszcze podczytać
![]() dziękuje za tortowe komentarze na was zawsze można liczyć ![]() ![]() mascarpone maliny i bita śmietana (AgaG podobne ![]() ![]() ![]() ale własnie bo zawsze robie praktycznie podobne i już mi się troche znudziło musze się wyszkolić w jakimś innym przepisie, która ma jakiś dobry sprawdzony tort ciasto co robiłyscie, jak coś macie podeślijecie prooosze ![]() ale się najadlam jak glupia nie wiem jak zasne ![]() ale uciekam do łózia bo nie mogę się oderwać od akcji książki coś niebieskiego... do porannej kawki kobitki ![]() Kajol ja bym na twoim miejscu poszla jeszcze do drugiej pediatry. You Zanka ale dzielne chłopaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Wczesniej zezarlo mi pare cytatow: Anka Antek w nocy nie je odkad odstawil sie od UU.
Cytat:
![]() Moje dziewczyny tez w przedszkolu, ale to maz zaprowadza, ja odbieram. A kosteczki sama lepila, bez zadnej formy, najpierw kulke i z tego normalnie palcami gniotlam, zeby powstala kosteczka. Ale nie sa rowne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
youyou mi tez sie zakrecila lezka w oku, ale Fifi dzielnie zniosl pierwszy dzien.
brumku strasznie sie ciesze za nowe umiejetnosci Tymka teliku brakuje ciebie ania co za babsko, na pocieszenie ostatnio tez dostalam fajny komentarz za wozek, ale juz o tym pisalam. Dzisiaj wystawilam zwrotnego ![]()
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Mąż zrzuca fotki a ja sie trochę pochwałę
-Johny jest ostrzyzony ![]() -Okres karmienia UU uważam za zamkniety( choć nie wiem czym jest sie chwalić, aha i jakość skory na biuscie tragiczna) - właśnie przebiegłam 6 km ![]()
![]() |
#436 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I kciuki za pobieranie. Oby jak najmniej lez bylo. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
I jak sie czuje z tym, ze juz nie karmisz? A dajesz mm, jesli tak to jakie i ile? ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#438 | ||||
Zakorzenienie
|
jak juz pisalam - moj TZ duzo mowi i nie licze na to ze cos z tego bedzie. Ja bardzo chce, ale nie moge go zmusic.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witam sie i znikam - jakos dzis nie moge sie ogarnac. Marsy zjadla godzine temu melczko i co - puscila mega "pawia" po czym za chwile rozradowana sie smiala...a teraz buszuje u ojca w lozku ![]()
![]() |
#439 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
1) jest banan jest impreza
2) ogołocony torcik 3)pełna powaga 4) z babciuchą
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-09-03 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
slodkosci
![]()
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Borysek w piatej dobie po szczepieniu dostal goraczki(4 dni mial goraczke), a w srode wyszla wysypka(za uszami, na plecach , twarzy,pupie a nastepnego dnia na brzuchu).gorączki juz nie mail jak pojawiła sie ta wysypka. Teraz juz nic nie ma i znoe wrocil moj usmiechniety , pelen zycia Borysek.Zastanawiam sie czy to byla ta odra po szczepieniu, czy trzydniowka. A Szymek nadal apatyczny?A antybiotyk dostal na gardlo?Wisz ja mysle ze to wyglada podobnie jak u nas.Idz jutro do tej swojej lekarki, niech sprawdzi co i jak ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-03 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze cos
#444 |
Wtajemniczenie
|
AgaG- a jak u was
karmisz jeszce? jasiek zjada bebilon 2 od dzisiaj zaczelam dosypywac 3
#445 |
Raczkowanie
|
Telik-sliczne zdjecia i urodziny widze bardzo udane
![]() A ja sie Wam pochwale, ze moje dziecko nie musi juz od dzisiaj chodzic na rehabilitacje. Jak skonczyl 3 miesiace , zaczelismy chodzic 2 razy w tygodniu(mial asymetrie).Na poczatku to musielismy robic" Wojte", krzyczal przy tym strasznie a pozniej juz byly normalne cwiczenia Ciesze sie bardzo ze juz wszystko dobrze, co prawda jeszcze nie chodzi ( jak to pani neurolog stwierdzila do 1,5 roku ma czas ![]() Jest wysokim dzieckim i dlatego jeszcze troszke czasu potrzebuje aby biegac ![]() Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-09-03 o 21:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teliku udusze!! Ja chce takie ciacho!! Co pieklas?? Pochwal si eprzepisami. I widacz, ze przyjecie udane. Pieknie wygladacie
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Telik
![]() Co do Twoich pytan - my sie odcycowalismy jakies 2 tygodnie temu chyba, moze mniej. Dawalam mu Nan, wlasnie skonczyl pierwsze opakowanie "3", wczesniej "2", ale chyba zmienie mleko, bo jakas ta "3" dziwna. Ciezko ja rozmieszac i na butelce zostaje taki osad, jakby cukier nierozpuszczony. Dzis dalam Nestle junior 3, bo mialam taka probke. Tak sie zastanawiam, bo piszesz, ze pomalu mieszasz 2 z 3, ze ja mu od razu dalam 3, teraz zmieniam, czy dobrze robie? Ale nie widze, zeby jakos zle reagowal, wiec chyba ok? DDewik ![]() Zmykam juz. Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -Nie martw się, mój biust też pozostawia wiele do myślenia ![]() -Ale masz powera! ![]() Ja kupiłam nową płytę Ewy i dzisiaj po całym 45 min treningu padłam DOSŁOWNIE na twarz ![]() Zdjęcia cudne ![]() ![]() Widzę, że uzębienie jak u Domka. Cytat:
![]() Moi chłopcy już śpią, a ja maluje paznokcie bo już miałam takie obskubane, że aż wstyd ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Patik trzymam kciuki za jutro
AgaG jeśli Antkowi pasowało od razu 3 to chyba nie masz co sie martwić Kajoolku w końcu wymyśliłem sama torta- biszkopt migdalowy, przełożenie mascarpone+ bita śmietaną + dżem jeżynowy Wierzch mascarpone z bita śmietaną i barwnikiem A za co chcesz dusic ![]() ![]() Matka dziękuje Jak malujesz pazurki ?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-09-03 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A czego się tatuś uczy? Cytat:
![]() ![]() ![]() Aniu, a podjęłaś decyzję z byciem chrzestną? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W Zarze nigdy nie schodzą z ceny, wolą nie sprzedać ![]() ![]() Cytat:
Już parę razy miałam pytać mamuś, które strzygły, jak to wygląda? No bo ja rozumiem, ze 3-latek to wysiedzi jakoś. Ale roczniakowi kazać siedzieć na fotelu przez 10 minut - jakoś tego nie widzę ![]() ![]() - ![]() - ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaś coraz piękniejszy! A może tak samo piękny, ale taki już dorosły i chłopięcy ![]() Tort sama robiłaś? Jaki? Na widok babeczek się zaśliniłam ![]() Na tym zdjęciu, gdzie Jaś tak łapki wyciąga, widać takie cudne dziecięce wałeczki przy nadgarstkach. Kocham je ![]() W ogóle z Was super rodzina. I Twojego męża też już lubię, tak zaocznie ![]() edit: doczytałam, jaki tort. Chyba lubisz jeżyny, co? ![]() teraz na działce codziennie z Tymkiem chodziliśmy do lasu na jeżynki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-03 o 22:14 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.