|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
U nas był priorix
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
no i komu jak komu ale Wam musze się pochwalić moim wczorajszym dziełem na przyjęcie urodzinowe bo od Was się zaczeło,
oceńcie tort, jestem chyba z niego dumna
|
|
|
|
#393 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stale chyba nie bola. Starszej wlasnie teraz wychodza dwie stale jedynki i nic nie mowi, zeby ja bolalo. Smiejemy sie, ze mamy dwoje zabkujacych dzieci w domu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla dzielnej mamusi i synusia.A z ta nuda... korzystaj, bo przeciez za chwile idziesz do pracy... A w ogole, to zapomnialam Wam napisac jaki stres przezylam w sobote... Poszlismy wszyscy po 10 do sklepu na osiedle po pantofle dla Wiki i potem jeszcze do jednego sklepu. Zrobilo sie juz poznawo, wiec kazalam mezowi wrocic z dzieciakami do domu na zupe, a ja mialam jeszcze isc do jednego sklepu, zrobic zakupy potrzebne do dekoracji tortu. Zdarzylam tam tylko wejsc, chwile sie porozgladalam i zaczal mi dzwonic telefon. Jakisobcy numer. Odebralam. A tu maz takim dziwnym glosem, zebym konczyla zakupy i szybko wracala do domu. Na moje pytanie "co sie stalo?" powiedzial, ze nie dzwoni ze swojego telefonu i zebym wracala. No to wylecialam z tego sklepu i biegiem do domu, cala w strachu, ze sie cos zlego stalo. Mialam doslownie panike w oczach. Juz sobie wyobrazalam, ze ktoras wpadla pod samochod, albo cos. Jak bylam niedaleko juz, to widze jak sie ludzie zatrzymuja i patrza w kierunku naszego bloku. Wtedy pomyslalam, ze maz zapomnial wylaczyc gaz i sie dom spalil. Lece dalej i faktycznie straz stala. Juz niemal placze. Jak sie przecisnelam, to okazalo sie, ze to 2 samochody splonely. Na szczescie nie nasz. A jak zobaczylam dzieci cale i zdrowe, to siadlam na beton i sie rozplakalam. Caly ten stres tak ze mnie wychodzil. Potem pytalam meza, czemu do mnie dzwonil i ze chociaz mogl powiedziec, ze z dziecmi ok. Ale on sie tlumaczyl, ze jak dzwonil, to jeszcze nie wiedzial, co sie pali i myslal, ze moze trzeba bedzie ewakuowac mieszkanie, a on sam z trojka dzieci. A nie pomyslal, ze ja pomysle, ze sie cos stalo z dzieciakami. No straszne to bylo. W domu smrod nie do opisania (pozar byl pod naszymi oknami). Dalam im jesc na balkonie i na kilka godzin pojechalismy do kuzynki, zeby wywietrzala ta spalenizna. Cale szczescie, ze nic sie nikomu nie stalo i ze nie dzialo sie to w nocy, bo mogloby byc po bloku, gdyby samochody wybuchly. Jeszcze jak to pisze, to sie cala trzese. No i zakwasy mam do dzis po tym sprincie... |
|||||||||
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze wersja ze świeczkami bo się super skomponowały
|
|
|
|
#396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pnkt 2. Dzięki za inf i oby nam się nie przydało. |
|
|
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja sie juz wypalilam, jesli chodzi o torty. Postanowilam, ze za miesiac dla Zuzi jeszcze zrobie, a potem koniec. Choc jak to mowilam dziewczynom, to nie byly zadowolone, wiec pewnie decyzja nie jest nieodwolalna. |
|
|
|
|
#398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam tez mega wiadro z jyska takie gumowe http://www.jysk.pl/750/232/234/1933860/a/catalog na klocki kiedys mialam taki kufer z wygieta pokrywa i z kółkami (taki jak piracki skarb) - artur na niego wszedł i sie pod nim zarwał dobrze ze sobie o plastik nogi nie rozwalił ani sie nie poturbował
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-09-03 o 13:06 |
|
|
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() a powiedz Ty też dziś mama która odprowadziłaś swoje dziewczynki do przedszkola?? no i fajne te kostki na torcie, sama ulepiłaś? kazdą tak równo? czy to z jakiejś formy?
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
o 4-5 ale na UU
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
zwyczajnie jeszcze robi za duzo wariactwa, a ja rzadko sadzam ja w krzeselku bo mi sie nie chce dostaje na działce za to do reki co chce. z kubka 36 st. pije sama, nawet odstawia sama, z butli nie pija wcale kanapke je sama jak pokroje, bo nie ma jak odgryzac. wrzeszczy jak chce podac do buzi a nie do reki, ale jakos musze kontrolwac, bo ostatnio wcierała chleb w dywan pod stołem...---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ktoś mi mówił/ gdzieś wyczytałam że po szczepieniu MMR między 7-12 dniem po szczepieniu może pojawić się wysypka ale żeby się tym za bardzo nie przejmować bo sama znika i nic sie z tym nie robi. :kciuki oby Dominikowi szybko zeszło ![]() lece dalej pracować bo mam kilka rzeczy do porobienia
|
|
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bebiko ha bleee, krowie bleee....---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
pierwszego dnia sie człowiek delektuje, drugiego - szuka juz tego gwaru
|
||
|
|
|
#404 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Podziwiam za świetną organizację. Ja jak mały śpi to dopiero wszystko ogarniam, a Ty tak uporządkowana
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-09-03 o 13:31 |
||
|
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!!
DObrze, że z Haniolkiem już lepiej!! Wszystkie niepożądane objawy poszczepienne niech szybko miną!!! Gorączki, wysypki etc. Zdrówka dla chorowitków!!!! zanka, youyou.... dla dzielnych przedszkolaków i mamuś czywiście. youyou tka opisałaś tę wyprawę do przedszkola i całą oprawę, że tez łzy mi na samą myśl do oczu napłyneły brumek super, że Tymcio w domku spał jak zawsze dobrze ![]() aga..., adrji torty śliczneeeee U nas Ala tez ląduje w naszym łóżku w nocy, czasami ok północy, dziś np. dopiero przed 5tą (spała bez smoka) Jesteśmy żywym prykąłdem, że konsekwencja czyni cuda Cieżko nam się ejszcze zasypia, trwa to 3 razy dłużej niż zwykle, ale widzę, że z dnia na dzień jest lepiej i śpi też coraz dłużej. także nie mówione, że ze smokiem dziecię dłużej pośpi.
|
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zabawki szybciej sie po domu roznoszą, ale za to dzieci ladnie sie juz razem bawia (poza momentami, kiedy artur zamyka sie w pokoju bo bawi sie samochodzikami - kinga od jakiegos czasu jakies tez od niego dostaje zeby byla cicho pod drzwiami i jest dobrze) i wtedy mozna zrobic wiecej, niz jak kiga uczepiona jest mojej nogawki... no i co ja jestem? UPORzĄDKOWANA?! tfu
|
|
|
|
|
#407 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w szoku jestem bo nie zbierałam głosów i nawet banerek usunęłam kiedyś tam. Co nie zmienia faktu, że bardzo się cieszę Cytat:
Pod warunkiem, że nie będzie gorączki. Cytat:
![]() Cytat:
Boski! Piękny! Cytat:
![]() Wcale się nie dziwię, że się strachu najadłaś ![]() Dobrze, ze nikomu się nic nie stało i mieszkanie całe ![]() Brawo! |
|||||
|
|
|
#408 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Równoczesne wciśniecie klawiszy CTRL i SHIFT ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale się to moje dziecko naspało... niecała godzinę zdążyłam tylko posprzątać, zdążyłam zamknąć drzwi za sobą żeby iśc do pralni i musiałam wracać bo się obudziła..Musze jej dać sloik i idziemy na spacer.. pomysłów na obiad brak..
|
|||||||
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ukradkiem z pracy
Jeszcze jestem w niemałym szoku, nie wiem co myślec o tym wszystkim. Za chwilę mam spotkanie z "szefem", na razie nie mam nawet swojego biurka, siedzę przy biurku dziewczyny, która jest na urlopie ... Jak się skończy to spotkanie i zrobi się tu luźniej, to postaram się coś nadrobić .... Buziaczki dla Was
|
|
#410 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Patrz, a moja t. nie rozumie moich żartów ( a ja jej ) I tak sobie właśnie żartujemy Cytat:
(Chyba, że nie w przypadku Twojej mamy - wyjatki maja potwierdzać regułę)Takie polowania to ja lubię ![]() A Ty musisz dodatkowo wszystko razy 2 kupować, więc tym bardziej się nie dziwię Cytat:
)Wiesz, ja myślałam, że też nie mam talentu kulinarnego,a okazuje się, że całkiem dobre rzeczy mi wychodzą i nawet teść chwalił, że niektóre lepsze niż teściowej (choć ona jest bardzo dobra kucharką) ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Patryk też lubi bawić się ze starszymi dziećmi Cytat:
Zdziwiłabym się, gdybyś nie była dumna ![]() AgaG co za przeżycia. Najważniejsze, że wszystko dobrze sie skończyło |
|||||||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam po Filipa trochę wcześniej i wrócił zachwycony
Opowiadał że na śniadanko były kanapki z szynką ale zdjął sałate i ogórek bo nie lubi, pił kawę, a na obiad była zupka i makaron (łazanki) mówił, że 3 chłopaków płakało, bo chcieli iść do domu, i że tańczył z dziewczynką co ma krótki białe włosy i że w ogóle było super i że jutro znowu rano idzie do przedszkola
|
#412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Adrij, AgaG piękne torty
AgaG straszne przeżycie. Ostatnio jak siedzieliśmy w trójeczkę w mieszkaniu, to ktoś zaczął krzyczeć , że się pali. TŻ wyleciał przed blok i okazało się, że kłęby dymu wydostają się z sąsiadów okna. Ja zastygłam w bezruchu. Nie wiedziałam co zbierać, pomyślałam tylko o ubraniach Domka, żeby nie marznął. Na szczęście okazało się, że to ręcznik zajął się od kuchenki i szybko ugasili, ale dojść do siebie nie mogłam. Jeszcze przez godzinę nogi miałam jak z waty . Youyou Twój opis stojącego w oknie Filipa z ciuchcią w ręce mnie rozczulił. Po drodze do przychodni mijam przedszkole i jak dziś szłam z Dominikiem do lekarza i widziałam te płaczące maluszki to mi się jakoś smutno zrobiło. Bo przecież żadna krzywda ich tam nie czeka, ale pewnie przeżywają to strasznie. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Zuch chłopak
|
|
#413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam po łebkach, ale nie mogę się skupić
Jeszcze się nie otrząsnełam, czuję się jakbym była pierwszy dzień w nowej pracy ... Zdrówka dla wątkowych dzieciaczków Cytat:
![]() Dobrze, że nic złego sie nie stalo Cytat:
Cytat:
Tak samo usunęłam banerek, bo myślałam, że i tak niz z tego, a tu proszę, niespodzianka
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe szkolenie w warszawie http://szkolenia.ngo.pl/wiadomosc/795752.html
|
|
|
|
#415 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj mam małego marudera w domu, ale dajemy radę Mamy dzień przytulania, Domin cały czas chce się tulić. Dla mnie bomba![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - Zostaw 3 stówki, rzęsy masz ładne ![]() Cytat:
![]() - dla Tymka za kolejne słówka.-Zapraszam do nas, nasze mieszkanie też przystosowane dla dzieci ![]() - A mąż- szok W prawdzie mój codziennie wynosi śmieci, ale cała reszta wyczynów Twojego Tż to dla mnie kosmosCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#416 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wyobraziłam sobie jakbym to ja musiała tak Domka zostawić Pewnie Domek byłby dzielny a ja bym wyła jak bóbr![]() U nas w przedszkolu całe szczęście pracuje teściowa, więc napewno będzie mu łatwiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam Filipa przed 15.
Panie mówiły że był grzeczny, troszkę popłakał, ale go uspokajały, mówił tylko do nich że chce się przytulić więc go przytulały ![]() NAwet pospał godzinę, zjadł zupkę i obiad, więc nie było źle. Mówi że jutro też pójdzie ![]() Cytat:
![]() Dzieciaki już szalejąa więc idziemy na spacer, bo Filip dziś nei wychodził w przedszkolu..
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
nie nadrobię......
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie poddawaj się
|
|
|
|
|
#420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj tak :ehem Brawa za smoka ![]() A jak kontrakt męża? Twarda bądź! ![]() A tęskniłaś bardzo? I jak Amelka to zniosła? Jej strata ![]() Cytat:
![]() Monia - fajne te warsztaty Cytat:
![]() Ale bym go teraz przytuliła I niech mi ktoś powie, że jest na świecie coś bardziej wzruszającego niż małe dziecko...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-03 o 22:41 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

i nie chcę smęcić
tak to jest miec urlop w domu
no ale osa zabita, zadło wyrwane, reka zdezynfekowana, dziecko utulone, zasnela, nie spuchła ani kinga, ani palec. jest ok.

, bebiko ha bleee, krowie bleee....
)

Zakończone: 2
Może to nic wielkiego, ale jemu nie zdarza się nigdy! Śmieci wynosi raz na pół roku, a pranie ostatnio robił ze 2-3 lata tamu