Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-17, 19:50   #421
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Śliczna Melcia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:00   #422
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny co Wam pomagało na zgagę bo ja sie zaraz wykończe
rennie
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mam dzisiaj serdecznie dość ... wkurza mnie fakt przychodzenia do mnie babci i budzenia mi dziecka .. kiedy zaczyna płakać zabiera d^% i jedzie do domu a ja zostaję z płaczącą i marudną Duśką sama ... wysiadłam .. mąż wrócił do domu wpakowałam małą w wózek i powiedziałam mu że ma iść na spacer bo mam dzisiaj dość grymasów małej i muszę być chwile sama ... poszedł ... mam wyrzuty sumienia bo to przecież niej est Duśka winna ... nie ?
nosz cholera, jak ja tego nie lubię dziecko sobie śpi a tutaj ją wybudzają bpo ktoś ma akurat czas.. nie denerwuj się ja też mam często dosyć Zuzanki raz po teściową dzowniłam bo myslalam ze wyjde z siebie
Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hej Laski jestem i ja wczoraj nas wypuscili dopiero ze szpitala mała jest słodka tylko bardzo nie mam na nic czasu non stop chciałaby cycusia no i w nocy nie bardzo daje pospać ale dajemy rade pozdrawiam
witaj
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Uwaga! Nie rodze

Byłam u gin,przepływy prawidłowe,wody i łożysko też. Ale Fabian waży już 4300! Jak ja go urodzecały czas rośnie
Dostałam skierowanie do szpitala i w piątek rano ide na 7.30 na oddział,już mam lęki. Nie cierpie szpitaliboje sie,że mnie położą i będę leżała na darmo. A już Gracjana tak przetrzymali.

Byłam też u położnej,rowarcie nadal na dwa palce,ujscie sztywne jak choleranic nie postępuje. Położna była w szoku
Oczywiście skurczy żadnych

Adunia wielkie gratulacje! Oczywiście,że pamiętamy Trzymam za Was kciuki i czekam na piękną fotke dzidzi!

A teraz ide nadrabiać
ależ masz dużego sybnka i kciuki za piatek
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzięki babeczki .. ehh no dopadło mnie i tyle ...

mam pytanie czy Wasze dzieciaczki przewracają się tak samo chętnie na prawą jaki lewą stronę z brzuszka??? Duśka prawie za każdym razem przewraca się na prawą stronę .. na lewą może raz góra dwa razy na dzień ...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

i mamy 1 - 1 ....

Anusia rośnie chłopak cudnie tylko właśnie chyba cc w rozmysłach ?
nie odpowiem bo moj sie nie przewraca, czytalam ze swiadomie to okolo 4- 5 miesiaca ale wiadomo każde dziecko inne
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
super że już w domku

Anusia hohoho to duża dzidzia się Wam szykuje a o cc była mowa ?

To moje dziecię w ogóle nie chce spać ... czy Wasze maluszki też mają takie 3 h przerwy w spaniu ?

A oto mój skarb w dniu dzisiejszym dziś mamy równy miesiąc wkroczyliśmy i my w okres niemowlęcy
śliczny Jasio, mój sypia regiularnie i regularnie jest aktywny
Cytat:
Dziewczyny gdzie macie zamontowany fotelik w samochodzie? Obok kierowcy czy z tyłu ?
z przodu
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Chciałam Wam już zdjęcie pokazać przed południem, ale nie szło wgrać

Melka w wydaniu: 'Mam dychę, idziemy na imprezę!'
no to idziemy a co

witam się wieczornie, Jasio trochę poomarudził wkoncu moge stwierdzic ze mam dziecko, nie ma gorączki i spi i czasem steknie ale to wsio..., zobaczymy co bedzie pozniej.. ale widac ze go boli.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:08   #423
tamlin111
Zakorzenienie

W końcu jakoś nadrobiłam. Po łebkach ale jest.
Wybaczta moją nieobecność ale jest przed 20-tym i jak tylko Mati oko przymyka to ja do papierów lecę i podatki wyliczam.
Synciu potrafi dac kość ale ogólnie nie jest tak strasznie jak u niektórych z Was. Ogólnie najlepiej jak mama 24 na dobę jest pod ręką, a konkretnie jej cyc. Tak w ogóle weszłam wczoraj na wagę sama i z Matim i wychodzi że ma równo 5 kilo Boczek mój kochany
Katiem dla Pawełka wszystkiego co najlepsze
Anusia ale żesz klocuszka w brzuszku uhodowała
Marta gratuluję narodzin córeczki

No i piękne wszystkie nasze dzieci
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Ktoś mnie pamięta??? Ale się dzieje u Was na wątku, już prawie koniec rozpakowywania, szok! Kiedy to zleciało...

Tym razem nie wpadłam bezinteresownie, tylko, żeby się pochwalić... Dwa tygodnie temu ujrzałam na teście II upragnione kreseczki. Proszę Was wszystkie za trzymanie za nas kciuków, mam nadzieję, ze tym razem finał będzie szczęśliwy i za parę miesięcy martwić się będę o te same rzeczy co Wy teraz!

Całuję Was i Wasze dzieciaczki wyjątkowo mocno!
Kochana no spłakałam się. Gratuluję z całego serducha
Stary 2012-10-17, 20:12   #424
kraven
Zakorzenienie

Melcia jest slodka.
Ide spac. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 20:14   #425
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
zapomnialam sie pochwalic,ze małżonek kupil mi wczoraj bukiet kwiatow i rafaello tak bez okazji
hahaha a mi rafaello kupił dziś

Cytat:

Piękności

Kajaja witamy nareszcie w domku!

Maggie to jak będę zmniejszać to dam cynk i podjedziesz sobie zabrać co wytną :

Weronika Jaśko cudny.
Moja Zochna jakoś słabo jeszcze z podnoszeniem główki- tzn jak na mnie leży to trzyma non stop w górze, ale jak jest na płaskim na brzuszku to bardzoo musi się postarać
Stary 2012-10-17, 20:35   #426
lourose
Wtajemniczenie

Dobranoc dziewczyny!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 21:00   #427
zielona1911
Zakorzenienie

a ja mam cudowny wieczor dzis moj maluszek wogole nie placze odkad sie obudzil a to dlatego ze dlugo spal po poludniu i SAM sie obudzil po 19.00 i go nakarmilam i tak sobie lezal a ja sobie kolacje zrobilam,starszaka wrzucilam do wanny i dopiero potem maucha wykąpalam,teraz mi usypia na kolanach..
wychodzi na to ze temu zawsze wieczorami jest ryk bo go sama zawsze wybudzalam na kapanie i potem bylo mu ciezko usnac i marudzil.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-17, 21:21   #428
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
masz rację, że rodzaje płączu są w niej fanie opisane. ale jakoś cała książka (no pół bo tyle przeczytałam) nie wciąga za bardzo. w sumie więcej się po niej spodziewałam. A jak Ty ją odbierasz?
Mi się ona nie podobała tak bardzo. Np. pomysł z aktywnością po jedzeniu dziwny, bo mi najłatwiej uśpić na cycu

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hej Laski jestem i ja wczoraj nas wypuscili dopiero ze szpitala mała jest słodka tylko bardzo nie mam na nic czasu non stop chciałaby cycusia no i w nocy nie bardzo daje pospać ale dajemy rade pozdrawiam
Ssaczek mały, gratuluję

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Melduję się w nowym wątku i ja z Julką. Zaczęły się u nas kolki i od jakiś 4 dni codziennie o godz. 23 Malutka zaczyna płakać - co ja mówię - krzyczeć i robi się cała czerwona i pręży się i męczy strasznie. Tak mi jej szkoda... Noszę ją i tulę na zmianę z mężem do jakiejś 1 i czasami płaczę razem z nią z tej bezsilności. Położna kazała nam dawać probiotyk Dicoflor i mówiła, że pierwsze efekty mogą być widoczne po 48 godz. Podajemy od wczoraj - zobaczymy co będzie jutro. No i Mała ma ostatnio problemy z kupą - całą noc nic nie było i dziś jeszcze też nie.
A wczoraj pierwszy raz wyskoczyłam na zakupy sama i oczywiście po godz. mąż zadzwonił, ze Julka tęskni i płacze i szuka cycka i mam wracać
Gratulacje dla nowych mamuś i ich ślicznych bobasków. Trzymam kciuki za mamy w dwupakach - szybkiego rozpakowania.
Mój mąż dzielnie wytrzymuje bez telefonu do mnie, nawet jak mały ryczy

Cytat:

To moje dziecię w ogóle nie chce spać ... czy Wasze maluszki też mają takie 3 h przerwy w spaniu ?

A oto mój skarb w dniu dzisiejszym dziś mamy równy miesiąc wkroczyliśmy i my w okres niemowlęcy
Mój dziś kończy 3 tygodnie i wstał dziś o 9, miał drzemkę godzinną o 12 i potem 3 godziny 14-17 na spacerze i na zakupach.

I dopiero TERAZ zasnął!!! Bardzo mało śpi, a nawet miesiąca nie mamy

Cytat:
Dziewczyny gdzie macie zamontowany fotelik w samochodzie? Obok kierowcy czy z tyłu ?
Ja chciałam z przodu, ale nie wiem gdzie wyłącza się poduszkę powietrzną. Mam taki znaczek przekreślony z fotelikiem i boję się, że nie da rady wyłączyć! Dziś go wiozłam z tyłu... Mąż powiedział, że jak się nie da wyłączyć, to kupi mi nowy samochód OBY SIĘ NIE DAŁO!

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
W końcu jakoś nadrobiłam. Po łebkach ale jest.
Wybaczta moją nieobecność ale jest przed 20-tym i jak tylko Mati oko przymyka to ja do papierów lecę i podatki wyliczam.
Synciu potrafi dac kość ale ogólnie nie jest tak strasznie jak u niektórych z Was. Ogólnie najlepiej jak mama 24 na dobę jest pod ręką, a konkretnie jej cyc. Tak w ogóle weszłam wczoraj na wagę sama i z Matim i wychodzi że ma równo 5 kilo Boczek mój kochany
Katiem dla Pawełka wszystkiego co najlepsze
Anusia ale żesz klocuszka w brzuszku uhodowała
Marta gratuluję narodzin córeczki

No i piękne wszystkie nasze dzieci

Kochana no spłakałam się. Gratuluję z całego serducha
Mój tak samo na domowej wadze wychodzi mu 5,1 kg

Dziś kończymy 4 tygodnie!

Z tej okazji pierwszy raz poszliśmy razem na zakupy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:28   #429
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Extradzieci lubią pieniążki,nasz Jurek ma fotkę jak ściska stówke a teraz jego ulubionym pieniążkiem jest ten niebieski (czyt.50zł)

Dziewczyny jak ważycie swoje maluszki na wadze łazienkowej,to są w ubranku,czy np.w samej pieluszce?

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Na mailu-Świat bez fikcji,czyli cała prawda o...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-17, 22:32   #430
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Extradzieci lubią pieniążki,nasz Jurek ma fotkę jak ściska stówke a teraz jego ulubionym pieniążkiem jest ten niebieski (czyt.50zł)

Dziewczyny jak ważycie swoje maluszki na wadze łazienkowej,to są w ubranku,czy np.w samej pieluszce?

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Na mailu-Świat bez fikcji,czyli cała prawda o...
Na wadze łazienkowej ważę ze sobą w ubraniu i mały też w ubraniu

Jutro dostaniemy wagę niemowlęcą, to będę wiedzieć ile faktycznie waży.

Aaa i niestety mi też pierwszy raz w życiu wyszedł hemoroid!

To pewnie od tych zaparć...
Kupiłam czopki Proctis M - ktoś używał?
Nie ma danych na temat karmienia piersia, ale tam tylko kwas hialuronowy i wyciągi z nagietka, aloesu, drzewka herbacianego, to chyba nie zaszkodzą nie? Zresztą to do stosowania miejscowo, to chyba się nawet nie przedostanie do pokarmu...

I kupiłam synkowi Bobotic.
Stary 2012-10-17, 22:54   #431
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Na wadze łazienkowej ważę ze sobą w ubraniu i mały też w ubraniu

Jutro dostaniemy wagę niemowlęcą, to będę wiedzieć ile faktycznie waży.

Aaa i niestety mi też pierwszy raz w życiu wyszedł hemoroid!

To pewnie od tych zaparć...
Kupiłam czopki Proctis M - ktoś używał?
Nie ma danych na temat karmienia piersia, ale tam tylko kwas hialuronowy i wyciągi z nagietka, aloesu, drzewka herbacianego, to chyba nie zaszkodzą nie? Zresztą to do stosowania miejscowo, to chyba się nawet nie przedostanie do pokarmu...

I kupiłam synkowi Bobotic.
U nas przy ważeniu sama pieluszka ważyła 50g,więc może być spora różnica.
Proktis M stosowałam,ale maść.Jest bezpieczna w ciąży,więc i przy karmieniu piersią pewnie tez.

Dobranoc.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 02:12   #432
gda
Zakorzenienie

Tak podczas karnienia znalazłam:

http://olainphilly.wordpress.com/201...rmienie-nocne/

Uśmiałam się, bo to częsta historia (np. dzisiejsza)

Dobra, próbuję go odbeknąć, oby się nie wybudził!
Stary 2012-10-18, 02:21   #433
Iwoncia81
Zakorzenienie

Padłam ze śmiechu z tego artykułu właśnie mój na cycu wisi i sie posrał więc ide przebrać chociaż on i tak wybudzony i zaśnie pewnie za kilka godzin
Nie wspomne że znowu ciśnie i mam dylemat czy przebierać bo bedzie identiko jak w tym opisie na bank
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 03:05   #434
weronika_91
Zakorzenienie

Haha dobre dobre mój właśnie się wybudzil po zmianie pieluchy i leży z oczami jak 5 zł no i jeszcze czkawka go dopadła .
Jasko zazwyczaj wali kupy w czyste pieluchy .

A jeśli chodzi o hemoroidy to mi w trakcie porodu wyszły miałam okropne wtedy takie wielkie że miałam wrażenie że kupe robie i nawet chciałam iść do kibla ubaw tam ze mnie mieli niezły .
Na szczęście schowały mi się i nie musiałam z nimi walczyć
Stary 2012-10-18, 04:52   #435
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Coś nie mogę już spać. ZA chwile trzeba TŻ do pracy budzic.

Gda ja używam tych czopków i jak dla mnie są super. Po 7 dniach hemoroid mi sie schował i odpukać na razie jest ok.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 05:25   #436
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć.

Coś nie mogę już spać. ZA chwile trzeba TŻ do pracy budzic.

Gda ja używam tych czopków i jak dla mnie są super. Po 7 dniach hemoroid mi sie schował i odpukać na razie jest ok.
Mam nadzieję, że mi też tak szybko pomogą

A my mamy znowu atak koleczki, jak cudownie...

Aaa tak w ogóle, to dziś pierwszy raz jestem na noc sama, bo mąż na konferncję pojechał. Także nie mam pomocnika...
Stary 2012-10-18, 05:31   #437
weronika_91
Zakorzenienie

GDA no ale sama też na pewno sobie swietnie radzisz biedny Henio ...

Mam pytanie do dziewczyn bez ślubu ? Jak to jest , czy my w świetle prawa jesteśmy samotnymi matkami i należy nam się jakiś zasiłek ? Pytam bo przed chwilą to wyczytalam ale wydaje mi się nie prawda .
Stary 2012-10-18, 06:24   #438
Asiuulka89
Zakorzenienie

Lubie te waszw nocne pogawedki

A my znowu walczymy z goraczka ale piekne spal cala noc tylko eaz jadl. Za Zuza dzisiaj dalakoncert wiec i tak ledwie widze na oczy zressta tzt tez.

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, że mi też tak szybko pomogą

A my mamy znowu atak koleczki, jak cudownie...

Aaa tak w ogóle, to dziś pierwszy raz jestem na noc sama, bo mąż na konferncję pojechał. Także nie mam pomocnika...
dasz radę

co do samochodu to u mnie w jednym też się nie mozna wyłączyć ale nie usłyszalam od mojego kupie Ci nowe a szkoda ja słyszę ciągle następne nowe będzie moje Ty za dobrze masz z tym Mężem

Jasiu ma gorączkę a humor nieziemski gada śmieje się

a ja już na nogach przy kawce więc wstawać póki Zuzia śpi
Stary 2012-10-18, 06:24   #439
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ale jaja musze pochwalić i Alanka i siebie bo wczoraj o 21:30 go uspałam ładnie, zbudził sie lekko po pierwszej to przystawiłam w łóżku moim do cyca i tak usneliśmy razem do jakiejś 2:50.
Potem drugi cyc, chwilka rozmowy i wreszcie jego cudny uśmiech do mamy
Ja z wrażenia szybko siku, potem zmiana pieluszki w której kupy nie było a myślałam że jest bo jak pierdnął to aż sie wystraszył no i dałam potem 60ml mm, o 4:15 mu sie odbiło jak jakiemuś żulowi włożyłam do rożka, pohuśtałam i tak sobie zasnął
Obudził sie przed 7 i teraz cyckuje
Piękna noc, tak chce zawsze
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 06:43   #440
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tamlin wszystkiego najlepszego dużo seksu z Kropkiem zebys juz wiecej dzieci nie miala i sto lat
Stary 2012-10-18, 07:12   #441
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

A mój synuś mały spał godzinkę i nie wiem co co mu teraz chodzi,nie mam siły...
a starszy synuś wracając z przedszkola przyniósł mi o to te kwiatypatrzcie jakie piękne
Jakie te dzieciaczki są kochane...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 07:35   #442
Sojka1990
Zadomowienie

Dzień dobry

Tamllin najlepszego !!!

Gda ja tam w nocy mojego chłopa nawet nie budze :P Jakoś czuje się pewniej jak sama Zośke obrobie

Dziewczynki może już na to za późno bo dzieciaczki już na świecie troche są i nabrały paskudnych nawyków, ale tak na przyszzłość jakby któraś jeszcze zaciążyła to z taką radą biegne co do zachowywania się w nocy przy maluchach
u nas nocki wyglądają cudownie mała kiedy się budzi to zje i od razu idzie spać, myślę że to dlatego że od samego początku wyraźnie dawalam jej do zrozumienia że noc to noc, a wjaki sposób? a no w taki że kiedy się budzi daje bez słowa flache, przewijam nie odzywając się do niej ani słowem, nie pale światła, nie włączam komputera- jedzonko, pieluszka, odbicie i spać, raz jak TŻ się coś do niej odezwał kiedy ją przewijałam w nocy na naszym łozku to go zbeształam, że noc to noc i nie ma gadania do dziecka
Stary 2012-10-18, 07:41   #443
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobryoczywiście nie rodze

Mam stres przed jutrzejszym szpitalem ja tam chyba nerwicy dostane

Gracjanek

Fabianek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-18, 07:59   #444
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry
Wracam do normalnego porządku dnia, najpierw wizaż później reszta W między czasie karmienie Boczka.
Cytat:
Tak podczas karnienia znalazłam:

http://olainphilly.wordpress.com/201...rmienie-nocne/

Uśmiałam się, bo to częsta historia (np. dzisiejsza)

Dobra, próbuję go odbeknąć, oby się nie wybudził!
Super

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Padłam ze śmiechu z tego artykułu właśnie mój na cycu wisi i sie posrał więc ide przebrać chociaż on i tak wybudzony i zaśnie pewnie za kilka godzin
Nie wspomne że znowu ciśnie i mam dylemat czy przebierać bo bedzie identiko jak w tym opisie na bank

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn bez ślubu ? Jak to jest , czy my w świetle prawa jesteśmy samotnymi matkami i należy nam się jakiś zasiłek ? Pytam bo przed chwilą to wyczytalam ale wydaje mi się nie prawda .
Otóż nie. Samotną matką byś była gdyby ojciec był nie znany lub coś tam z alimentami, nieściągalność czy coś. Ale sam brak ślubu nie wystarczy.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tamlin wszystkiego najlepszego dużo seksu z Kropkiem zebys juz wiecej dzieci nie miala i sto lat
Piekne życzenia Dziękuję bardzo.

Swoją drogą wczoraj mnie dopadł, trochę bolało a nawet całego nie włożył. Edyta ( położna ) smiała się że w prezencie dla Kropka węższą dziurkę mi zrobi, ale chyba zaszyła ją na amen Niech reklamacje składa

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tamllin najlepszego !!!

Gda ja tam w nocy mojego chłopa nawet nie budze :P Jakoś czuje się pewniej jak sama Zośke obrobie

Dziewczynki może już na to za późno bo dzieciaczki już na świecie troche są i nabrały paskudnych nawyków, ale tak na przyszzłość jakby któraś jeszcze zaciążyła to z taką radą biegne co do zachowywania się w nocy przy maluchach
u nas nocki wyglądają cudownie mała kiedy się budzi to zje i od razu idzie spać, myślę że to dlatego że od samego początku wyraźnie dawalam jej do zrozumienia że noc to noc, a wjaki sposób? a no w taki że kiedy się budzi daje bez słowa flache, przewijam nie odzywając się do niej ani słowem, nie pale światła, nie włączam komputera- jedzonko, pieluszka, odbicie i spać, raz jak TŻ się coś do niej odezwał kiedy ją przewijałam w nocy na naszym łozku to go zbeształam, że noc to noc i nie ma gadania do dziecka
Dziękuję
Ja też tak robię. Zapłacze, raz dwa po ciemku pieluchę zmienię jak spompowana, do łóżka, cyc i spać. Jak nie zasne to go odkładam, jak zasnę śpi z nami.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobryoczywiście nie rodze

Mam stres przed jutrzejszym szpitalem ja tam chyba nerwicy dostane
Te no bez jaj. Idziesz jutro, rodzisz Fabisia i wracasz, luzik kochanieńka
Stary 2012-10-18, 08:03   #445
zielona1911
Zakorzenienie

Oj dzieciaki lubia bardzi kase jak od mojego chcialam pozyczyc 5 zl na bilet to mi od razu powiedzial ze oddaje 50zl drozszy niz provident

A w moim miescie bedzie dzis M.Gessler tzn. dzis na tvnie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:06   #446
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Dobry
Wracam do normalnego porządku dnia, najpierw wizaż później reszta W między czasie karmienie Boczka.

Super

Otóż nie. Samotną matką byś była gdyby ojciec był nie znany lub coś tam z alimentami, nieściągalność czy coś. Ale sam brak ślubu nie wystarczy.

Piekne życzenia Dziękuję bardzo.

Swoją drogą wczoraj mnie dopadł, trochę bolało a nawet całego nie włożył. Edyta ( położna ) smiała się że w prezencie dla Kropka węższą dziurkę mi zrobi, ale chyba zaszyła ją na amen Niech reklamacje składa

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Dziękuję
Ja też tak robię. Zapłacze, raz dwa po ciemku pieluchę zmienię jak spompowana, do łóżka, cyc i spać. Jak nie zasne to go odkładam, jak zasnę śpi z nami.

Te no bez jaj. Idziesz jutro, rodzisz Fabisia i wracasz, luzik kochanieńka
No mam nadzieje,że tak będzie.
A nie,że mnie położą i będę leżała

I wszystkiego co Najlepsze kochana

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-10-18, 08:20   #447
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chciałam z przodu, ale nie wiem gdzie wyłącza się poduszkę powietrzną. Mam taki znaczek przekreślony z fotelikiem i boję się, że nie da rady wyłączyć! Dziś go wiozłam z tyłu... Mąż powiedział, że jak się nie da wyłączyć, to kupi mi nowy samochód OBY SIĘ NIE DAŁO!

Oby się nie dało:P

Henio kończy 3 czy 4 tygodnie?:P Bo raz napisałaś tak, a raz tak:P

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
GDA no ale sama też na pewno sobie swietnie radzisz biedny Henio ...

Ja co prawda ślubna, ale moja kuzynka ma synka i żyją ze swoim partnerem bez ślubu i na pewno ma zasiłek, chyba właśnie dla samotnej matki. Z tym, że na pewno jej partner nie jest zameldowany tam gdzie ona. Nie wiem jak to jest w przypadku kiedy macie np. wspólne miejsce zameldowania.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
A faktycznie tak jest - ta kuzynka faktycznie podała, że ojciec nieznany.
Stary 2012-10-18, 08:24   #448
aga_ton
Wtajemniczenie

witam z rana

i stało się... nas też dopadły kolki
mała od południa zaczyna marudzić, pokazuje że chce jeść, podaję jej cyca, więc pomemła 2, 3 razy i w dziki ryk. utulę, ukołysze, zmęczona zaśnie a za 5 minut powtórka z rozrywki przy czym ten ryk jest jeszcze większy
za 3 godzinki słyszę jak odchodzą gazy, pielucha jest pełna a mała z uśmiechem na ustach znowu domaga się piersi. ale tym razem je już grzecznie, po czym zmęczona zasypia

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tamllin najlepszego !!!

ja robię identycznie i prawdę mówiąc jest tak jak piszesz. przewijam, podaje cyca i po 15 minutach Lena zasypia. nocki są piękne (obym nie zapeszyła )
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-18, 08:25   #449
anesh_
Zakorzenienie

Tamlin wszytskiego najlepszego!

12 dni
do tp. a ja miałam wcześniej rodzić.... ciekawe czy się uda...Tż jtr. na zjazd... pewnie zacznę rodzić jak go nie będzie, albo w sobotę jak pojadę do Pzn. na uczelnię...
Stary 2012-10-18, 08:36   #450
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Widzę, że o "Języku niemowląt" rozmawiacie. Przed narodzinami Alicji 2 razy przeczytałam tą książkę bo wydawała mi się taka mądra i że ja na pewno dostosuję się do prostego planu ale byłam naiwna...
Gda moja niunia też śpi po cycu i na pewno nie będę ją budziła na aktywność.
Albo tekst, że jeżeli dziecko płacze szybciej niż 2,5-3 godz. po karmieniu to nie jest głodne tylko chce coś innego - haha co za bzdura.
Książka ogólnie nie jest zła, ale niektóre teksty są bez sensu.

Gda fajny ten artykuł
a ja zmieniam malej pieluchy w nocy bo też wali kupy.

Widzę że w nocy się troche udzielacie. Ja początkowo też czuwałam podczas karmienia nocnego, a teraz klade obok w łóżku. Staram sie nie zasnąć żeby położyć ją do łóżeczka jak zaśnie, ale częstoprzysne i tak potrafimy większość nocy razem przespać

Anusia będzie dobrze. Szpitale nie są takie zle. Przynajmniej ja mam dobre wspomnienia ze szpitali, pomimo bolesnych zabiegów.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Dziewczyny czy może być jakiś powód ulewania. Moja niunia od wczoraj okropnie ulewa... nie wiem co się stalo bo wcześniej tak nie było. ulewała, ale tylko troszke. Przed chwilą znowu ulała...
Przejada się może...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości