|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Śliczna Melcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
rennie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam się wieczornie, Jasio trochę poomarudził wkoncu moge stwierdzic ze mam dziecko, nie ma gorączki i spi i czasem steknie ale to wsio..., zobaczymy co bedzie pozniej.. ale widac ze go boli. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
W końcu jakoś nadrobiłam. Po łebkach ale jest.
Wybaczta moją nieobecność ale jest przed 20-tym i jak tylko Mati oko przymyka to ja do papierów lecę i podatki wyliczam. Synciu potrafi dac kość ale ogólnie nie jest tak strasznie jak u niektórych z Was. Ogólnie najlepiej jak mama 24 na dobę jest pod ręką, a konkretnie jej cyc. Tak w ogóle weszłam wczoraj na wagę sama i z Matim i wychodzi że ma równo 5 kilo ![]() ![]() Katiem dla Pawełka wszystkiego co najlepsze ![]() Anusia ale żesz klocuszka w brzuszku uhodowała ![]() Marta gratuluję narodzin córeczki ![]() No i piękne wszystkie nasze dzieci ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Melcia jest slodka.
Ide spac. Do jutra ![]()
#425 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kajaja witamy nareszcie w domku! Maggie to jak będę zmniejszać to dam cynk i podjedziesz sobie zabrać co wytną : ![]() Weronika Jaśko cudny. Moja Zochna jakoś słabo jeszcze z podnoszeniem główki- tzn jak na mnie leży to trzyma non stop w górze, ale jak jest na płaskim na brzuszku to bardzoo musi się postarać
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczyny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
a ja mam cudowny wieczor dzis
![]() ![]() wychodzi na to ze temu zawsze wieczorami jest ryk bo go sama zawsze wybudzalam na kapanie i potem bylo mu ciezko usnac i marudzil. |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dopiero TERAZ zasnął!!! Bardzo mało śpi, a nawet miesiąca nie mamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś kończymy 4 tygodnie! ![]() Z tej okazji pierwszy raz poszliśmy razem na zakupy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak ważycie swoje maluszki na wadze łazienkowej,to są w ubranku,czy np.w samej pieluszce? ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Na mailu-Świat bez fikcji,czyli cała prawda o...
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro dostaniemy wagę niemowlęcą, to będę wiedzieć ile faktycznie waży. Aaa i niestety mi też pierwszy raz w życiu wyszedł hemoroid! To pewnie od tych zaparć... Kupiłam czopki Proctis M - ktoś używał? Nie ma danych na temat karmienia piersia, ale tam tylko kwas hialuronowy i wyciągi z nagietka, aloesu, drzewka herbacianego, to chyba nie zaszkodzą nie? Zresztą to do stosowania miejscowo, to chyba się nawet nie przedostanie do pokarmu... I kupiłam synkowi Bobotic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Proktis M stosowałam,ale maść.Jest bezpieczna w ciąży,więc i przy karmieniu piersią pewnie tez. Dobranoc.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Tak podczas karnienia znalazłam:
http://olainphilly.wordpress.com/201...rmienie-nocne/ Uśmiałam się, bo to częsta historia (np. dzisiejsza) ![]() Dobra, próbuję go odbeknąć, oby się nie wybudził! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
Padłam ze śmiechu z tego artykułu
![]() ![]() Nie wspomne że znowu ciśnie i mam dylemat czy przebierać bo bedzie identiko jak w tym opisie na bank ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Haha dobre dobre
![]() ![]() Jasko zazwyczaj wali kupy w czyste pieluchy . A jeśli chodzi o hemoroidy to mi w trakcie porodu wyszły miałam okropne wtedy takie wielkie że miałam wrażenie że kupe robie ![]() ![]() Na szczęście schowały mi się i nie musiałam z nimi walczyć ![]()
#435 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Coś nie mogę już spać. ZA chwile trzeba TŻ do pracy budzic. Gda ja używam tych czopków i jak dla mnie są super. Po 7 dniach hemoroid mi sie schował i odpukać na razie jest ok. ![]()
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my mamy znowu atak koleczki, jak cudownie... ![]() Aaa tak w ogóle, to dziś pierwszy raz jestem na noc sama, bo mąż na konferncję pojechał. Także nie mam pomocnika... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
GDA no ale sama też na pewno sobie swietnie radzisz
![]() Mam pytanie do dziewczyn bez ślubu ? Jak to jest , czy my w świetle prawa jesteśmy samotnymi matkami i należy nam się jakiś zasiłek ? Pytam bo przed chwilą to wyczytalam ale wydaje mi się nie prawda .
#438 | |
Zakorzenienie
|
Lubie te waszw nocne pogawedki
![]() A my znowu walczymy z goraczka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() co do samochodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jasiu ma gorączkę a humor nieziemski gada śmieje się ![]() a ja już na nogach przy kawce więc wstawać póki Zuzia śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Ale jaja
![]() Potem drugi cyc, chwilka rozmowy i wreszcie jego cudny uśmiech do mamy ![]() Ja z wrażenia szybko siku, potem zmiana pieluszki w której kupy nie było a myślałam że jest bo jak pierdnął to aż sie wystraszył ![]() ![]() ![]() Obudził sie przed 7 i teraz cyckuje ![]() Piękna noc, tak chce zawsze ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Tamlin wszystkiego najlepszego dużo seksu z Kropkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Tamllin najlepszego !!! Gda ja tam w nocy mojego chłopa nawet nie budze :P Jakoś czuje się pewniej jak sama Zośke obrobie ![]() Dziewczynki może już na to za późno bo dzieciaczki już na świecie troche są i nabrały paskudnych nawyków, ale tak na przyszzłość jakby któraś jeszcze zaciążyła to z taką radą biegne co do zachowywania się w nocy przy maluchach ![]() u nas nocki wyglądają cudownie mała kiedy się budzi to zje i od razu idzie spać, myślę że to dlatego że od samego początku wyraźnie dawalam jej do zrozumienia że noc to noc, a wjaki sposób? a no w taki że kiedy się budzi daje bez słowa flache, przewijam nie odzywając się do niej ani słowem, nie pale światła, nie włączam komputera- jedzonko, pieluszka, odbicie i spać, raz jak TŻ się coś do niej odezwał kiedy ją przewijałam w nocy na naszym łozku to go zbeształam, że noc to noc i nie ma gadania do dziecka ![]()
#443 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Mam stres przed jutrzejszym szpitalem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Wracam do normalnego porządku dnia, najpierw wizaż później reszta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Swoją drogą wczoraj mnie dopadł, trochę bolało a nawet całego nie włożył. Edyta ( położna ) smiała się że w prezencie dla Kropka węższą dziurkę mi zrobi, ale chyba zaszyła ją na amen ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Ja też tak robię. Zapłacze, raz dwa po ciemku pieluchę zmienię jak spompowana, do łóżka, cyc i spać. Jak nie zasne to go odkładam, jak zasnę śpi z nami. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Oj dzieciaki lubia bardzi kase
![]() ![]() ![]() A w moim miescie bedzie dzis M.Gessler tzn. dzis na tvnie |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie,że mnie położą i będę leżała ![]() I wszystkiego co Najlepsze kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby się nie dało:P Henio kończy 3 czy 4 tygodnie?:P Bo raz napisałaś tak, a raz tak:P ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Ja co prawda ślubna, ale moja kuzynka ma synka i żyją ze swoim partnerem bez ślubu i na pewno ma zasiłek, chyba właśnie dla samotnej matki. Z tym, że na pewno jej partner nie jest zameldowany tam gdzie ona. Nie wiem jak to jest w przypadku kiedy macie np. wspólne miejsce zameldowania. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A faktycznie tak jest - ta kuzynka faktycznie podała, że ojciec nieznany. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
![]() i stało się... nas też dopadły kolki ![]() mała od południa zaczyna marudzić, pokazuje że chce jeść, podaję jej cyca, więc pomemła 2, 3 razy i w dziki ryk. utulę, ukołysze, zmęczona zaśnie a za 5 minut powtórka z rozrywki przy czym ten ryk jest jeszcze większy ![]() za 3 godzinki słyszę jak odchodzą gazy, pielucha jest pełna a mała z uśmiechem na ustach znowu domaga się piersi. ale tym razem je już grzecznie, po czym zmęczona zasypia ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Tamlin wszytskiego najlepszego!
12 dni do tp. a ja miałam wcześniej rodzić.... ciekawe czy się uda...Tż jtr. na zjazd... pewnie zacznę rodzić jak go nie będzie, albo w sobotę jak pojadę do Pzn. na uczelnię... |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Widzę, że o "Języku niemowląt" rozmawiacie. Przed narodzinami Alicji 2 razy przeczytałam tą książkę bo wydawała mi się taka mądra i że ja na pewno dostosuję się do prostego planu
![]() Gda moja niunia też śpi po cycu i na pewno nie będę ją budziła na aktywność. Albo tekst, że jeżeli dziecko płacze szybciej niż 2,5-3 godz. po karmieniu to nie jest głodne tylko chce coś innego - haha co za bzdura. Książka ogólnie nie jest zła, ale niektóre teksty są bez sensu. Gda fajny ten artykuł ![]() a ja zmieniam malej pieluchy w nocy bo też wali kupy. Widzę że w nocy się troche udzielacie. Ja początkowo też czuwałam podczas karmienia nocnego, a teraz klade obok w łóżku. Staram sie nie zasnąć żeby położyć ją do łóżeczka jak zaśnie, ale częstoprzysne i tak potrafimy większość nocy razem przespać ![]() Anusia będzie dobrze. Szpitale nie są takie zle. Przynajmniej ja mam dobre wspomnienia ze szpitali, pomimo bolesnych zabiegów. ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Dziewczyny czy może być jakiś powód ulewania. Moja niunia od wczoraj okropnie ulewa... nie wiem co się stalo bo wcześniej tak nie było. ulewała, ale tylko troszke. Przed chwilą znowu ulała... ![]() Przejada się może... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.