|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
- szacunek
![]() Ja 8 kg w trzy miesiące ![]() - bawełniane bluzki z długim rękawem mi w zupełności wystarczają - na to puchowa kurkta i jest mi aż za gorąco ![]() - to napewno dzidzia uciska ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV
A Ty jesz tylko mięsko z surówkami?
Esia ![]()
![]() |
#423 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37294312]Maksi też bym chciała motywację, żeby się wziąć... Ale jeśli nawet TŻ mi mówi, żebym olała sprawę........
![]() [/QUOTE] mój zaś mnie motywował ![]() Cytat:
moja idealna waga to 48,9. chodzi o to, że powolutku zaczynam tyć Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dietetycznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
____________ byliśmy na zakupach. zmarzłam w niedopiętej kurtce, przemokły mi stare buty (porządne zimowe są na 7cm szpilce, więc teraz odpadają) i nie jestem zadowolona z tych zakupów. grzeję się teraz pod kołdrą. mąż w pracy, ale to tak oczywiste, że chyba nie trzeba tego pisać. czas na herbatkę z malinami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrzucam fotki salonu po malowaniu
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Konto usunięte
|
Byłam na jednym i drugim cmentarzu... i powiem Wam, że jak nie musicie, to nie wychodźcie z domu :/ Armagedon pogodowy :/ Zimno jak nie wiem.
Gotuję obiad, a potem herbatka z limonką, bo przeziębienie gwarantowane, a miałam ful zestaw, czapka, rękawiczki, komin.... Iza wow :O Uwielbiam takie pozytywne kolory! Dopisuję: oglądam Na dobre i na złe i śmieję się na głos, to już naprawdę science-fiction ![]() A Hana i Piotr to najładniejsza para w serialu ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-10-28 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Dzięki,też mi sie kolorek bardzo podoba
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-28 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Iza, jak slonecznie!!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37299648] A Hana i Piotr to najładniejsza para w serialu ![]()
![]() |
![]() |
#430 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładny kolor! Będziecie mieć w domku słonecznie przez okrągły rok ![]() Monia, a co kupiłaś? Szkoda, że nadal nie udało Ci się tej kurtki dorwać. Byliśmy na cmentarzu. Na grobie był nowy wieniec, nowe zabawki- w tym duży, pluszowy miś... Ech... Poza tym ten śnieg skłonił mnie do końcoworocznych refleksji. I gdyby dawali nagrody za przeżycie najmniej udanego roku, to bez wątpienia bym wygrała. Miałam na ten mijający rok trzy cele- ukończenie studiów, egzotyczna wycieczka i Dzidziuś. I niczego nie udało mi się zrealizować... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Łączę się w bólu, mam tak samo zimą. Ja dzisiaj zabrałam misia z grobu, sama nie wiem, co mam zrobić. Przez ten śnieg misiak wygląda żałośnie, taki wymoczek ![]() A co do "udanego" roku - to nawet nie mów... Ja miałam mieć teraz problem, co robić, czy dalej zostać z dzidziem w domu, czy wrócić do pracy, a nie - jaki wieniec kwiatków zamówić na 01.11, sztuczny czy prawdziwy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37301056] A co do "udanego" roku - to nawet nie mów... Ja miałam mieć teraz problem, co robić, czy dalej zostać z dzidziem w domu, czy wrócić do pracy, a nie - jaki wieniec kwiatków zamówić na 01.11, sztuczny czy prawdziwy....[/QUOTE] ![]() Opowiedziałam dzisiaj mojemu mężowi o Tobie, Magdzie, Fiol... Skwitował tylko: "Dlaczego tak się dzieje? Bez sensu...". No, dokładnie- bez sensu... Perse, ja bym chyba tego misia zostawiła. Grób, w którym leży Antoś, jest wspólnym miejscem pochówku Dzieci Nienarodzonych i tam leży wszystko- breloczki w kształcie auta, gumowy smok, miś, serduszka i od groma aniołków... Zastanawiam się, kiedy iść na cmentarz do Antosia, bo wyjeżdżamy już w środę do rodziców i nie będzie nas 1.11 w Warszawie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
Ja pójdę 01.11 na cmentarz ze dwa razy... Raz rano, położyć wszystko, co zaplanowałam, a później po południu, jak nad cmentarzem jest taka piękna łuna światła ze zniczy.... Wbrew pozorom bardzo lubię chodzić na cmentarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
- można tak powiedzieć, albo ziemniaki (makarony, kluski śląskie itp) z sałatkami. Białka i tłuszczu i węglowodanów nie łącze razem.
- pięknie ![]() ![]()
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Słonecznie
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37299648]jak nie musicie, to nie wychodźcie z domu [/QUOTE] U mnie za to było nawet nieźle, byliśmy na godzinnym spacerze, oczywiście też na cmentarzu. Ale już wyciągnęłam bieliznę narciarską ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37301056] Ja dzisiaj zabrałam misia z grobu, sama nie wiem, co mam zrobić.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
oglądaliśmy Ugotowanych, ehh Ci górale,
![]() ![]() ![]() wypiłam redsika, idę pod prysznic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
A mój TŻ właśnie sobie słodko śpi... Biednego zbiera na chorobę. A niedawno był przeziębiony. Tak to jest, jak się pracuje non-stop.
Porządkuję mieszkanie i ... ech, nowy tydzień :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
okropny odcinek
![]() mnie tylko u geografa pasowalo ![]() te buraki ![]() Mnie konkubent zostawil. Pojechal sobie do stolycy... heh. Usiekalam salatke jarzynowa... luddyyyy nie znosze sikekac. nerwa mam. malo cierpliwa jestem.
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz tak beznadziejny odcinek był, w ogóle ze sobą nie rozmawiali
![]()
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ten rok i dla nas był koszmarny. w listopadzie mieliśmy być już we troje.. wszystko miało być inaczej ![]() ____________ tak piszecie o wizytach na cmentarzach, ja już podjęłam decyzję, nie idę w tym roku na cmentarz. mąż zapowiedział, że i tak by mnie nie puścił, bo raz, że dużo chodzenia, więc to nie dla mnie, poza tym zimno i tylko bym zmarzła. ja mam inne powody. czuję, że nie jestem w stanie chodzić po cmentarzu. moje dziecko nie ma grobu, nie mam gdzie zapalić znicza. wiem, że mogłabym gdziekolwiek zapalić, ale chyba nie chcę, to i tak niczego nie zmieni, równie dobrze, mogę w domu zapalić świeczkę. nie chcę chodzić po cmentarzu, myśleć, wspominać, zastanawiać się po raz tysięczny dlaczego, nie chcę przechodzić obok dziecięcych grobów (nie ma innej drogi). kiedyś z siostrą zapalałyśmy znicz na jakimś opuszczonym dziecięcym grobie. teraz bym nie potrafiła. eh, po prostu nie chcę, może powinnam, ale.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Podczytuje, ale nie mam weny na pisanie. Strasznie boli mnie ósemka, strasznie mam dziąsło napuchnięte, podeszła mi tam ropa, węzły mam napuchnięte, nawet łykać nie mogę. Wizytę u dentysty mam dopiero 5 listopada
![]() A Staś jest grzeczny, tylko zaczyna go kolka łapać ![]() A na dodatek pokłóciłam się z TŻtem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Fioluś a prywatnie nie możesz iść? Wytrzymasz z tym zębem tak długo?
![]() Mam nadzieję, że z TŻ się szybko pogodzicie ![]()
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Moniczkaaaaa
![]() na pewno nie jest tak zle ![]() ![]() cos dzis wisi w powietrzu. tez wybuchlam pierwszy raz od.... ho ho! (ciaza mnie mocno wyciszyla) Jak sie imprezka udala????
![]() |
![]() |
#445 |
Konto usunięte
|
Fiol dużo siły w walce z ósemką!
A dziewczyny w ciąży - ja w zeszłym roku też nie szłam na cmentarz, było zimno, a w tym roku jest chyba jeszcze gorzej :/ Ale... obejrzałam sobie wtedy Dzień Dobry TVN, był akurat reportaż o Aniołkowych Mamach. Długo dochodziłam do siebie po tym, co usłyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37302482]A mój TŻ właśnie sobie słodko śpi... Biednego zbiera na chorobę. A niedawno był przeziębiony. Tak to jest, jak się pracuje non-stop. Porządkuję mieszkanie i ... ech, nowy tydzień :/[/QUOTE] Pewnie przemęczony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co sie stało? ![]() Ja uciekam do łóżka.Jak sobie pomyśle że jutro 3:30 musze wstać do pracy to już mi sie nie chce ![]() ![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my jedziemy z maleństwem na cmentarz do babci i dziadka, tak mmi szkoda, że nie doczekali narodzin prawnuka tak niewiele brakowało... ale teraz pewnie się dobrze bawią z moim pierwszym maluszkiem ![]()
![]() |
![]() |
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() trudno. salatka smaczna, ale wyglada jak karma dla kaczek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
hej w ten zimowy wieczór...bryyyyy
piszecie o 1.11... w zeszłym roku jak by mi ktoś powiedział, co będzie za rok, to bym pewnie nie uwierzyła...i lepiej, że się nie wie... z jednej strony to radosny dla nas dzień, bo nasze dzieci mają wtedy swoje święto(nie wspominamy ich 2.11) ale ile byśmy dały, żeby zamiast tego były z nami??? ![]() Monia niedopinanie się jest oznaką ciąży ![]() Iza wizytę mam 8 listopada, to będzie 6t1d i czekam jak na szpilkach ![]() to ja mówię już dobranoc ![]() miłych snów ![]() Iza o 3.30???
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2012-10-28 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o 01.11 a moje myśli od kilku dni krążą w okół 03.11- dwa lata temu odeszła moja Anielka
i chociaż w łóżeczku obok rozkosznie wzdycha mała Kasia to zapomnieć się nie da, zresztą ja zapomnieć nie chcę, chcę zawsze pamiętać.... koło się zamyka- właśnie dokładnie 03.11 kończę macierzyński.... pani- masz w pamiętniczku moją wagę ![]() ![]() BERBIE- nie wiem kiedy przeprowadzka- sporo pracy i nakładów finansowych jeszcze przed nami, dzisiaj pytałam Tz-eta gdzie zamówić mszę Kasi na roczek- kazał mi się wstrzymać do stycznia- wtedy będziemy coś więcej wiedzieć, ja obstawiam przeprowadzkę na drugą połowę wakacji (pierwszą rezerwuję na naukę do mianowania) chyba, że uda się w majowy weekend przeprowadzić maksi- muszę porobić aktualne zdjęcia tyle, że szału na nich nie będzie- musiałbym wstawić jak było wcześniej a zdjęcia i tak tego nie oddadzą gipsowanie i równanie ścian trwa a jest co robić bo krzywe są niesamowicie.... drzwi na strych wyrzucone i wstawione nowe-,mniejsze, dobudowana ścianka i wstawione drzwi na klatkę schodową (dlatego kupiliśmy wcześniej drzwi niż podłogi ![]() ![]() niby nic a kto tam wchodzi z tych co wcześniej tam miał okazję być to jest pozytywnie zaskoczony, że tak ładnie tam się robi ![]() ![]() w tym tygodniu może uda mi się przywieź tam babkę, która będzie nam układać płytki w łazience i w korytarzu- zobaczymy co doradzi w kolejnym etapie do zrobienie podłogi i łazienka no i znowu egoistycznie- tylko o mnie..... tak to jest jak się zerka na forum nieregularnie, wybaczcie ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- iza zaraz wstaje a ja się jeszcze nie położyłam ![]() gaszę światło ![]() do jutra
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.