Kto odchudza się razem ze mną do wakacji 2013? - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 09:19   #421
oleska83
Raczkowanie

Dot.: Kto odchudza się razem ze mną do wakacji 2013?

a ja siedzę w domu już 2 tydzień mam L4 na synka bo chory i nie ukrywam, że mnie to siedzenie w domu już przytłacza ale w poniedziałek mam w planie już wrócić do pracy plus taki że trochę się poruszam
oleska83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:27   #422
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oleska83 Pokaż wiadomość
a ja siedzę w domu już 2 tydzień mam L4 na synka bo chory i nie ukrywam, że mnie to siedzenie w domu już przytłacza ale w poniedziałek mam w planie już wrócić do pracy plus taki że trochę się poruszam

Bo to tak zawsze jest - czasem , by człowiek z chęcią posiedział w domu i odpoczął, ale jak przychodzi co do czego to zbyt długie siedzenie męczy. Zdrówka synkowi życzę

Jak mi się nie chce uczyć
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:46   #423
oleska83
Raczkowanie

dzięki przyda się
Stary 2013-01-16, 09:47   #424
bojkka
Rozeznanie

melduję iż jestem już po porannym treningu z Ewą, tym razem wybrałam trening z gwiazdami po wczorajszym było ciężko, ale jakoś dotrwałam

Jerzyczko znam to uczucie przed obroną doskonale. uczyć się nie chce, a jak się siada do książek to i tak ciężko się skupić, przynajmniej ja tak miałam i chodziłam po domu z kąta w kąt (i co chwilę wizaż, facebook, email, i inne głupotki)
Stary 2013-01-16, 09:59   #425
oleska83
Raczkowanie

oj facebook to jest dopiero zjadacz czasu ale to już uzależnienie hehe
Stary 2013-01-16, 10:02   #426
bojkka
Rozeznanie

dziewczyny, jak macie chwilkę polecam lekturę http://www.fitnow.pl/pl/3/626/808/Ws...c-sie-tluszczu w ogóledużo fajnych artykułów jest na tym portalu
Stary 2013-01-16, 10:09   #427
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojkka Pokaż wiadomość
melduję iż jestem już po porannym treningu z Ewą, tym razem wybrałam trening z gwiazdami po wczorajszym było ciężko, ale jakoś dotrwałam

Jerzyczko znam to uczucie przed obroną doskonale. uczyć się nie chce, a jak się siada do książek to i tak ciężko się skupić, przynajmniej ja tak miałam i chodziłam po domu z kąta w kąt (i co chwilę wizaż, facebook, email, i inne głupotki)
ale mobilizacja do ćwiczeń! ja dziś skakanka po jednym dniu regeneracji łydek
i rzeczywiście, ciężko się skupić kiedy wizaż włączony
Cytat:
oj facebook to jest dopiero zjadacz czasu ale to już uzależnienie hehe
facebook mnie wkurza bardzo. gdyby nie to, że dzięki niemu mam stały kontakt z przyjaciółką Brazylijką, to już dawno bym go usunęła. Ludzie mnie na fejsie wkurzają
Cytat:
dziewczyny, jak macie chwilkę polecam lekturę http://www.fitnow.pl/pl/3/626/808/Ws...c-sie-tluszczu w ogóledużo fajnych artykułów jest na tym portalu
całkiem ciekawy artykuł, ale ja muszę czytać o językoznawstwie teraz, o morfologii i syntaxie, a nie o spalaniu tłuszczu więc nie kuś!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 12:44   #428
nextPage
Rozeznanie

Jerzyczka Ja chce spróbować bo dziewczyny tak zachwalały ten suplement, a nie jest jakoś tragicznie drogi. No i o zgrozo! Pomyliłam się wpisując swoją wagę, wpisałam o jedynke z przodu za dużo

Dziś zjadłam o 6 rano dwie kromki ciemnego pieczywa z serkiem i ogórkiem zielonym, a o 10 serek wiejski i mandarynke A co na obiad? Hm.. macie jakiś pomysł?
nextPage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:19   #429
oleska83
Raczkowanie

ja na obiad zjem normalnego schaba w panierce tyle że z warzywami bez żadnych ziemniaków
od rana zjadłam orkiszową kromkę z pastą z makreli a później sałatkę z tuńczyka z cebulką ogórkiem kiszonym i łyżką ketchupu
Stary 2013-01-16, 14:15   #430
Nevermindowa
Raczkowanie

GG do Nevermindowa

Ja dzisiaj w domciu, bo mam @ i się rozchorowałam Cała klasa chora. Pani od chemii tylko rozdaje chusteczki do nosa. Kupiła chyba cały karton .
Wstałam rano, miałam iść do szkoły, ale źle się czułam, zresztą miałam też nudne lekcje, jedynie sprawdzian z Angielskiego był, a tak to matma, 2 w-fy , religia i takie pierdoły. Spałam najpierw do 9, potem chciałam się jeszcze troszkę zdrzemnąć i przespałam cały poranek aż do 13 . Jestem okropnie zła. Miałam zrobić tyle rzeczy . Ale nie tylko z tego powodu, już 3 dni jem słodycze, nie przestaję. Piję bardzo mało. Nic nie ćwiczę. Totalna porażka. Jutro spróbuję od nowa .

Wakacje 2013 przybywam !
Nevermindowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:28   #431
oleska83
Raczkowanie

Dziewczyny czy Wy też tak macie że po posiłku macie wyrzuty sumienia że jednak ilość była zbyt duża albo bilans po dniu że jednak było zbyt kalorycznie? Chyba zaczynam fiksować wrrrrrrr

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 14:36   #432
loczku
Raczkowanie

cześć kobietki można się jeszcze do Was przyłączyć ? Nie mam dużo do zrzucenia, ważę 62-63kg na 170cm, co nie jest tragedią, ale marzy mi się 5-teczka z przodu 57kg konkretnie.
Moim głównym celem jest jednak wysmuklenie i wyrzeźbienie sylwetki, przy okazji pozbywając się resztek nadprogramowego tłuszczu (kilka lat temu udało mi się zbić 20kg nadwagi). Zapisałam się na kickboxing (jutro mam pierwszy trening), który odbywa się 2 razy w tygodniu i chciałabym go uzupełnić ćwiczeniami Ewy Chodakowskiej, około 2-3 razy w tygodniu.
Jeśli chodzi o odżywianie to na celu mam po prostu racjonalne żywienie, nie obżeranie się, ale też nie jedzenie za mało. Nie będę cudować z żywnością strikte dietetyczną, odmawiając sobie wszystkiego, bo nie ma takiej potrzeby, nie muszę zrzucić 20kg, a najwyżej 6. Po prostu będę jeść rozsądnie, w miarę zdrowo.
To jak, przygarniecie mnie ?
loczku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:43   #433
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nevermindowa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w domciu, bo mam @ i się rozchorowałam Cała klasa chora. Pani od chemii tylko rozdaje chusteczki do nosa. Kupiła chyba cały karton .
Wstałam rano, miałam iść do szkoły, ale źle się czułam, zresztą miałam też nudne lekcje, jedynie sprawdzian z Angielskiego był, a tak to matma, 2 w-fy , religia i takie pierdoły. Spałam najpierw do 9, potem chciałam się jeszcze troszkę zdrzemnąć i przespałam cały poranek aż do 13 . Jestem okropnie zła. Miałam zrobić tyle rzeczy . Ale nie tylko z tego powodu, już 3 dni jem słodycze, nie przestaję. Piję bardzo mało. Nic nie ćwiczę. Totalna porażka. Jutro spróbuję od nowa .
biedactwo, zdrowiej Ja również z dietą jestem na bakier, ale po piątkowej obronie biorę się za sporządzanie dziennych, zdrowych jadłospisów na redukcję. Będę dokładnie pilnowała to co jem. Ale dziś mimo wszystko mam zamiar poskakać na skakance
Cytat:
Dziewczyny czy Wy też tak macie że po posiłku macie wyrzuty sumienia że jednak ilość była zbyt duża albo bilans po dniu że jednak było zbyt kalorycznie? Chyba zaczynam fiksować wrrrrrrr
też tak mam, ale mimo wszystko muszę trenować silną wolę i jeść mniej, żeby nie było wyrzutów sumienia w postaci nadwyżki kilogramów
Cytat:
Napisane przez nextPage Pokaż wiadomość
Jerzyczka Ja chce spróbować bo dziewczyny tak zachwalały ten suplement, a nie jest jakoś tragicznie drogi. No i o zgrozo! Pomyliłam się wpisując swoją wagę, wpisałam o jedynke z przodu za dużo

Dziś zjadłam o 6 rano dwie kromki ciemnego pieczywa z serkiem i ogórkiem zielonym, a o 10 serek wiejski i mandarynke A co na obiad? Hm.. macie jakiś pomysł?
pochwal się zawartością lodówki, to może jakoś pomożemy Ci skomponować zdrowy posiłek

Powoli, powoli, ale nauka jakoś wchodzi. Dziś muszę zrobić 30 pytań (tzn. już dokładnie się nauczyć, bo mniej więcej wiem o co w nich chodzi). Zrobiłam 15. Uf.
Stary 2013-01-16, 14:44   #434
Nevermindowa
Raczkowanie

GG do Nevermindowa

Ja mam tylko wyrzuty sumienia, że zjadłam coś słodkiego. Zwykle jedząc obiad kontrolę mam już opanowaną i nie przesadzam . Śniadania nigdy nie żałuję, kolacji jem dość mało, o wczesnej porze. Staram się pić dużo zielonej herbaty.

Wakacje 2013 przybywam !
Nevermindowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:45   #435
loczku
Raczkowanie

Cześć kobietki ! Można się jeszcze do Was przyłączyć ? Nie mam dużo do zrzucenia, ważę 62-63kg na 170cm, ale marzy mi się piąteczka na czele konkretnie 57kg.
Moim głównym celem jest wyrzeźbienie i wysmuklenie sylwetki, przy okazji pozbywając się resztek tłuszczu (kilka lat temu udało mi się zrzucić 20kg nadwagi). Zapisałam się na kickboxing, który zaczynam jutro, treningi odbywają się 2 razy w tygodniu. Chcę go uzupełnić 2-3 sesjami ćwiczeń z Ewą Chodakowską.
Jeśli chodzi o odżywianie, nie mam zamiaru cudować z mega dietetyczną żywnością, bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby - 6kg to nie na tyle dużo, żeby odmawiać sobie wszystkiego. Chcę po prostu jeść racjonalnie, nie obżerać się, nie głodzić, jeść w miarę zdrowo.
Stary 2013-01-16, 14:59   #436
bojkka
Rozeznanie

Cytat:
ja tak mam ze słodyczami, nie potrafię się zadowolić jedną kostką czekolady, cukierkiem, jak już zacznę tak po mnie. ale walczę, żeby w ogóle nie zaczynać sięgać po słodycze
Ze zwykłym jedzeniem tak nie mam, ogólnie na większe szaleństwa (jak np. dzisiejsza połówka kajzerki z dżemem na śniadanie do kawki ) pozwalam sobie mniej-więcej do godziny 15. Potem pilnuję się dużo bardziej.
Stary 2013-01-16, 15:08   #437
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loczku Pokaż wiadomość
Cześć kobietki ! Można się jeszcze do Was przyłączyć ? Nie mam dużo do zrzucenia, ważę 62-63kg na 170cm, ale marzy mi się piąteczka na czele konkretnie 57kg.
Moim głównym celem jest wyrzeźbienie i wysmuklenie sylwetki, przy okazji pozbywając się resztek tłuszczu (kilka lat temu udało mi się zrzucić 20kg nadwagi). Zapisałam się na kickboxing, który zaczynam jutro, treningi odbywają się 2 razy w tygodniu. Chcę go uzupełnić 2-3 sesjami ćwiczeń z Ewą Chodakowską.
Jeśli chodzi o odżywianie, nie mam zamiaru cudować z mega dietetyczną żywnością, bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby - 6kg to nie na tyle dużo, żeby odmawiać sobie wszystkiego. Chcę po prostu jeść racjonalnie, nie obżerać się, nie głodzić, jeść w miarę zdrowo.
pewnie, że przygarniemy
Cytat:
ja tak mam ze słodyczami, nie potrafię się zadowolić jedną kostką czekolady, cukierkiem, jak już zacznę tak po mnie. ale walczę, żeby w ogóle nie zaczynać sięgać po słodycze
Ze zwykłym jedzeniem tak nie mam, ogólnie na większe szaleństwa (jak np. dzisiejsza połówka kajzerki z dżemem na śniadanie do kawki ) pozwalam sobie mniej-więcej do godziny 15. Potem pilnuję się dużo bardziej.
i takie podejście daje rezultaty? spadki na wadze?

Ja od soboty definitywnie kończę z fast foodami, słodycze będę jadła raz w tygodniu i zmniejszam porcję. Jak sobie nie postanowię to nigdy nic się nie stanie. Naprawdę, po obronie będę miała więcej czasu i wtedy właśnie będę dokładnie planowała posiłki.
Stary 2013-01-16, 15:28   #438
loczku
Raczkowanie

Cieszę się bardzo ! To od jutra piszę jak mi idzie
Kiedyś miałam taki szał na słodycze -> czekoladę, dietę trzymałam ładnie, ładnie ćwiczyłam, ale kilku kostek czekolady dziennie nie potrafiłam sobie odmówić. Wyszłam z założenia, że lepiej zjeść troszkę, czasem i pilnować się żeby nie wtrynić 2 tabliczek za jednym posiedzeniem, co kiedyś było możliwe
Stary 2013-01-16, 15:40   #439
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loczku Pokaż wiadomość
Cieszę się bardzo ! To od jutra piszę jak mi idzie
Kiedyś miałam taki szał na słodycze -> czekoladę, dietę trzymałam ładnie, ładnie ćwiczyłam, ale kilku kostek czekolady dziennie nie potrafiłam sobie odmówić. Wyszłam z założenia, że lepiej zjeść troszkę, czasem i pilnować się żeby nie wtrynić 2 tabliczek za jednym posiedzeniem, co kiedyś było możliwe
czekamy na dzienne sprawozdania ja naprawdę, od soboty będę konsekwentna i z każdym dniem szczuplejsza

moja silna wola bardzo kuleje, przez co żołądek się rozepchał. Myślicie, że żołądek naprawdę się kurczy jak się daje mu mniejsze porcje? Słyszałam, że po miesiącu jest już duża różnica i człowiek przyzwyczaja się do nie-obżerania się..

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2013-01-16 o 15:41
Stary 2013-01-16, 15:52   #440
loczku
Raczkowanie

Z własnego doświadczenia, no i z punktu widzenia studentki Biologii Medycznej mogę Cię zapewnić, że to święta racja dostarczając żołądkowi małe porcje jedzenia, dość często, ale nie non-stop powodujemy jego obkurczenie co skutecznie pozwala na powstrzymanie się przed zjedzeniem za dużo. Jest się szybciej sytym, a najsilniejszy apetyt spasuje kiedy wypełnimy żołądek po brzegi, a że jego objętość będzie mniejsza, spasuje wcześniej
Stary 2013-01-16, 18:18   #441
nextPage
Rozeznanie

Cytat:
Mam to samo. Nieważne co i ile zjem, wydaje mi się że nażarłam się za dużo brzydko mówiąc. Do tego spodziewam się cudów po 3 dniach

No więc zjadłam winiary pomysł na papirus + oszukana sałatka gyros (kapusta pekińska, ogórek konserwowy, pomidor, jogurt naturalny), oczywiście bez ziemniaków

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Żołądek skurczy się na pewno po jakimś czasie (chyba nawet niedługim). Potem będzie tak, że jak zjesz coś cięższego to będziesz się źle czuła, bo żołądek się odzwyczai od takich rzeczy
Stary 2013-01-16, 19:02   #442
loczku
Raczkowanie

skurczenie żołądka pomaga w utrzymaniu dietki mówie z wlasnego doświadczenia. Jedz małe porcje dość często, byle nie non-stop i po krótkim czasie poczujesz efekty, nie będziesz głodna nawet jeśli zjesz małą porcyjkę (byle wartościową) skuszenie się na coś "większego" od razu wywoła efekt nażarcia, nieprzyjemne uczucie wypchania. Trzymam kciuki !
Stary 2013-01-16, 20:36   #443
Jerzyczka
Wtajemniczenie

No to mam nadzieję, że u mnie to skurczenie żołądka również nastąpi, bo mam wrażenie, że jem więcej niż ważę

Plus taki, że nauka w miarę do przodu idzie Idę za ciosem i dziś jeszcze posiedzę do północy i będę miała 2/3 zrobione
Stary 2013-01-16, 21:35   #444
nextPage
Rozeznanie

Ja narazie też jedząć małe porcyjki jestem głodna, ale próbuje oszukiwać żołądek jakąś marchewką, jabłkiem albo pijąc dużo wody. Niestety czasem nie pomaga Mam nadzieje, że niedługo coś sie zmieni ;p
Stary 2013-01-16, 23:16   #445
ewelajna181
Raczkowanie

Witam Was czy mogę się jeszcze przyłączyć? chciałam założyć swój wątek ale tutaj jest bardzo przyjemnie
Stary 2013-01-17, 06:14   #446
oleska83
Raczkowanie

tak z innej beczki czy suplement diety w postaci błonnika w tabletkach to dobry pomysł? praktykuje któraś z Was?

Dzień dobry
Stary 2013-01-17, 07:39   #447
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna181 Pokaż wiadomość
Witam Was czy mogę się jeszcze przyłączyć? chciałam założyć swój wątek ale tutaj jest bardzo przyjemnie
pewnie, im nas więcej tym więcej motywacji
Cytat:
tak z innej beczki czy suplement diety w postaci błonnika w tabletkach to dobry pomysł? praktykuje któraś z Was?

Dzień dobry
ja postanowiłam, że nie będę nic brać. lepiej chyba schudnąć bez suplementów, bo co sie stanie jak je odstawimy?

Dzień dobry! Jeden dzień mi został do obrony, pędzę do dziekanatu po protokół i swój indeks. A potem uczę się cały dzień.

Postanowiłam, że jednak od dziś wprowadzam dietę, bo przez to, że powiedziałam, że od soboty - wczoraj jadłam tyle, że masakra.
Dlatego po drodze z dziekanatu kupię sobie jabłko na przekąskę, a na kolację dziś zjem serek wiejski z pomidorkiem. Obiad jeszcze nie jest sprecyzowany

Lecę! Miłego dnia ;*
Stary 2013-01-17, 08:08   #448
loczku
Raczkowanie

Oleska moim zdaniem lepiej po prostu jesc rzeczy ktore maja duza zawartosc blonnika jak np. otreby, ciemne pieczywko suplementacja jest w porzadku, ale po co jak mozna naturalnie ?
DZIEŃ DOBRY kobietki, dzisiaj jest dobrym dniem na odchudzanie z samego rana wypilam kawke (zwyczajna, z mlekiem i cukrem, ale ze pije taka raz, max. dwa razy dziennie, moge sobie pozwolic), i wtrynilam Activie z sliwka. Na uczelnie zapakowalam pomidorki koktajlowe, dwie mandarynki i bulke pomidorowa z Philadelphia, szpinakiem, ogorkiem i chuda szynka. Po uczelni o 18:30 mam pierwszy trening kickboxingu (trzymajcie kciuki !!!) przed ktorym tez pewnie cos zjem. Miłego dnia !
Stary 2013-01-17, 09:10   #449
nextPage
Rozeznanie

Cytat:

Dzień dobry
Ja brałam kiedyś błonnik z ananasem firmy biogarden i jakoś specjalnie mi to nie pomagało
Stary 2013-01-17, 09:35   #450
oleska83
Raczkowanie

byłam w sklepie kupiłam sobie otręby zamiast prochów
a teraz zajadam makrelę na śniadanko
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości