Zuzana Light - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 14:24   #421
malvinus
Raczkowanie

Dot.: Zuzana Light

Cytat:
Napisane przez psychobunny Pokaż wiadomość
Z racji tego, że zrobiłam już wszystkie treningi z Zuzaną z BodyRock.Tv, dziś padło na ZWOW (a właściwie ZWOD) nr 1. Było ciężko, nie powiem Mój czas: 21 minut i 50 sekund

...cholerne pistolsy!
u mnie tez ZWOW 1 (vel 30), czas 28 min 30sek, zmachalam sie jak glupia...psychobunny dzieli mnie od ciebie to sadlo ktore mam na brzuchu i ktore mnie spowalnia

nie robilam pistolsow tylko przysiady na jednej nodze, druga z tylu na pufie i za glowa kil od szczotki zeby byc prostym i sie nie garbic (czulam ze lepiej cialo pracuje)

o matko, rece mi ciaza na klawiaturze...
Stary 2012-12-27, 21:38   #422
CryBebe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygryskowym_okiem Pokaż wiadomość
Po tym treningu właśnie bardzo fajnie widać ile może dać zmiana obciążenia na cięższe Z lżejszym to jest taki miltuki trening na rozruszanie, a wystarczy zmienić obciążenie i już ma się coś konkretniejszego
Dokładnie, podejrzewam że z mniejszym nie czuła bym tak bardzo tych łydek przez 3 dni...

Oj ja na pewno zrobie najnowszy Zwow bo muszę odpokutować święta, a najgorsze jest, że jedzienia ze świąt jest jeszcze na tydzień spokojnie :P
CryBebe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 21:57   #423
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CryBebe Pokaż wiadomość
Dokładnie, podejrzewam że z mniejszym nie czuła bym tak bardzo tych łydek przez 3 dni...

Oj ja na pewno zrobie najnowszy Zwow bo muszę odpokutować święta, a najgorsze jest, że jedzienia ze świąt jest jeszcze na tydzień spokojnie :P
daj troche tego jedzonka
głodna jestem,a godzina za późna na jedzenie.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 22:46   #424
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CryBebe Pokaż wiadomość

Na pewno

Ja dzisiaj zrobiłam 37 i było fajnie

"Because what doesn't kill you makes you a fighter"
Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni
tygryskowym_okiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 22:50   #425
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Jak tak sobie pomyślę, że Zuzkę zawsze polecałam dla początkujących, to chyba dla co niektórych muszę skalę ujemną stworzyć
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 23:11   #426
traicionera
Zakorzenienie

Ja bym tak zupełnie poczatkujacycm nie polecala, bo jednak trzeba do ZuZki mieć jako taka kondycję i wycwiczone ciało. gdy po porodzie wracalam do swiata ćwiczeń, to po głupich 10 min buns czy abs byłam całą zlana potem, taka Zuzka by mnie zabiła dosłownie I możliwe nawet, że zniechecilaby mnie do ćwiczeń. Jak tak sobie czytam, to dla ludzi z zerową kondycja wywzaniem jest skalpel Chodakowskiej, już nie mówiąc o killerze, a to przecież luźne ćwiczenia są i ją się nie za bardzo potrafilam na nich spocic czy zmęczyć.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 23:13   #427
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rzabba Pokaż wiadomość
Jak tak sobie pomyślę, że Zuzkę zawsze polecałam dla początkujących, to chyba dla co niektórych muszę skalę ujemną stworzyć
Dla totalnych kanapowców sądzę, że na pewno

A z drugiej strony to mam wrażenie, że te treningi to kwestia samozaparcia i tyle. Nie wszyscy przecież przystępują do Zuzki mając już formę, są też tacy, którzy nie mają kondycji, siły, itp., ale chcą, i może czasu rewelacyjnego nie mają, robią prostsze wersje ćwiczeń, ale robią, kończą trening, dają radę. Więc wydaje mi się, że często zasada "chcieć znaczy móc" się sprawdza

Mój blog: Tygryskowym okiem ; baza wiedzy o treningu siłowym kobiet: Kobieta na siłowni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 06:31   #428
traicionera
Zakorzenienie

Zrobiłam wczoraj ZWOW 12, udało mi się prawie całe 5 serii przez te 10 minut zrobić.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-28, 07:47   #429
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Dla totalnych kanapowców sądzę, że na pewno

A z drugiej strony to mam wrażenie, że te treningi to kwestia samozaparcia i tyle. Nie wszyscy przecież przystępują do Zuzki mając już formę, są też tacy, którzy nie mają kondycji, siły, itp., ale chcą, i może czasu rewelacyjnego nie mają, robią prostsze wersje ćwiczeń, ale robią, kończą trening, dają radę. Więc wydaje mi się, że często zasada "chcieć znaczy móc" się sprawdza
chyba jakbym zaczynała swoją przygodę z ćwiczeniami od Zuzki to bardzo szybko bym odpuściła bo po jakimkolwiek zwowie stwierdziłabym że to nie dla mnie. Jak zaczynałam to miałam już jako tako kondycję a jednak po 20 minutach z nią myślałam że się uduszę Także myślę że te treningi jednak nie są dla osób całkowicie początkujących bo mogły by je szybko zrazić. Lepiej zacząć choćby i od tego skalpela A poza tym to zdecydowanie za szybko powstają te nowe zwowy ja już głupieje i nie mogę się zdecydować który robić bo niektórych starszych jeszcze nie robiłam i chciałabym je przetestować a tu te nowe takie kuszące
Trixxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 08:20   #430
traicionera
Zakorzenienie

Dla mnie na początek były dobre te 19 minutowki, potem Brazil Butt Lift i na nim kondycję wyrobilam. Gdybym zaczęła od zwowo, a szczególnie od pierwszego, to bym się zniechecila, bo mnie nie kręci ćwiczenie w wolniejszym tempie od instruktora, muszę w takim samym albo szybszym. Teraz tego typu ćwiczenia mnie nie zniechęcają, tylko mobilizują.

Zrobiłam dziś z rana ZWOW 28, bo potrzebowalam jakiegoś krótkiego, przy tych wykopach podobnych do mule kickow na początku miałam problemy, bo przez zakwasy nie mogłam szeroko nóg wyrzucić, ale potem mięśnie się rozgrzaly i dałam radę. chociaż musiałam się ciągle kręcić, bo core zaciekawily moja gimnastyka i porbowala też, wchodząc mi pod nogi, a ją się bałam, że oberwie przypadkowo.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-28, 08:53   #431
dygotka8
Zakorzenienie

Ja jakoś kiepskiej kondycji nie mam,ale jakby miała zaczynać od Zuzy to bym na 1000% się poddała.
Teraz zbieram siły,żeby po około miesięcznej przerwie zacząć znowu ćiwczyć,ale co

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 09:13   #432
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

I czytając Wasze wypowiedzi nadal mam wrażenie, że chodzi właśnie o podejście Przyjęłyście zasadę nie mam kondycji, nie próbuję, nie dla mnie, itp. Ale prawda jest taka, że do tego od czego zaczynałyście też musiałyście podejść odpowiednio, musiałyście stwierdzić, w którymś momencie "dam radę", bo inaczej nic by z tego nie wyszło, poddałybyście się. Zatem czy gdybyście wtedy z takim uporem maniaka powtarzały to przy Zuzce, gdybyście potraktowały to jak wyzwanie, to poddałybyście się i zrezygnowały ?

Patrzę na ZWOW 49 i już się zmęczyłam

Stary 2012-12-28, 09:23   #433
traicionera
Zakorzenienie

ją zwyklam jednak realnie patrzeć na własne możliwości, więc potrafilam ocenić, czy na dana chwilę jakieś ćwiczenia są dla mnie odpowiednie czy nie. już pal sześć kondycję, ale np po porodzie przez kilka miesiecy musiałam unikać ćwiczeń, które robi się w rozkroku, bo jeszcze mi się spojenie nie zeszlo.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-28, 09:35   #434
maadziara86
Raczkowanie

kurcze nie pamietam na ktorym watku widzialam ze ktoras z was wstawila linka do strony gdzie byl zegar co odliczal okreslony czas? pamietacie? pliss bo potrzebuje
maadziara86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:32   #435
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

http://www.beach-fitness.com/tabata/
10 PŻ
Stary 2012-12-28, 11:25   #436
malvinus
Raczkowanie

u mnie dzis bedzie 42, sprobuje pobic swoj czas, 18min 19sek. ale po wczorajszym czuje zmeczenie. w tle leci teraz zwow 49 i juz sie boje...
Stary 2012-12-28, 12:21   #437
kama150
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malvinus Pokaż wiadomość
u mnie dzis bedzie 42, sprobuje pobic swoj czas, 18min 19sek. ale po wczorajszym czuje zmeczenie. w tle leci teraz zwow 49 i juz sie boje...

Zwow 42 to mój ulubiony Robię go często i czuje jak wzmocnił moje plecy i ramiona. Mój czas to 16 min
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:38   #438
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
I czytając Wasze wypowiedzi nadal mam wrażenie, że chodzi właśnie o podejście Przyjęłyście zasadę nie mam kondycji, nie próbuję, nie dla mnie, itp. Ale prawda jest taka, że do tego od czego zaczynałyście też musiałyście podejść odpowiednio, musiałyście stwierdzić, w którymś momencie "dam radę", bo inaczej nic by z tego nie wyszło, poddałybyście się. Zatem czy gdybyście wtedy z takim uporem maniaka powtarzały to przy Zuzce, gdybyście potraktowały to jak wyzwanie, to poddałybyście się i zrezygnowały ?

Patrzę na ZWOW 49 i już się zmęczyłam
od kilku lat robię różne ćwiczenia które wzmocniły moje mięśnie chociaż nie męczyły wytrzymałościowo więc zaczynając ćwiczyć z Zuzką nie miałam problemu z ćwiczeniami a z ich intensywnością gdybym zaczynała od zera to nie sądze że rozleniwione ręce i nogi tak łatwo poddały by się ćwiczenią po pierwsze dość trudnym a po drugie wykonywanym w zabójczym tempie. I tak po pierwszym wykonanym zwowie musiało minąć kilka dni aż odważyłam się na drugi bo miałam zamiar to olać i znaleźć coś po czym pot się ze mnie nie leje Więc odpowiedź brzmi: tak poddałabym się
Stary 2012-12-28, 12:54   #439
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
od kilku lat robię różne ćwiczenia które wzmocniły moje mięśnie chociaż nie męczyły wytrzymałościowo więc zaczynając ćwiczyć z Zuzką nie miałam problemu z ćwiczeniami a z ich intensywnością gdybym zaczynała od zera to nie sądze że rozleniwione ręce i nogi tak łatwo poddały by się ćwiczenią po pierwsze dość trudnym a po drugie wykonywanym w zabójczym tempie. I tak po pierwszym wykonanym zwowie musiało minąć kilka dni aż odważyłam się na drugi bo miałam zamiar to olać i znaleźć coś po czym pot się ze mnie nie leje Więc odpowiedź brzmi: tak poddałabym się
U mnie podobnie jak u Ciebie,też ćwiczyłam,ale wytrzymałościowo byłam i nadal jestem w kiepskim stanie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 12:58   #440
traicionera
Zakorzenienie

To jest też tak, że po jakimś czasie ćwiczeń człowiek wyrabia sobie bardziej ducha walki i szuka wyzwań, a początkowo wyzwaniem jest w ogóle codziennie znaleźć czas i chęci, żeby się poruszać. Jeszcze do tego po porodzie ciało musi wrócić do normy jeśli chodzi i wiezadla, rozjechane miesnie itp. pamietam, jak 3 tyg po porodzie poszłam na 5 km spacer, wszystko fajnie pięknie, wróciłam super zadowolona, a po godzinie taki ból w wiezadlach i spojeniu, że kroku nie mogłam zrobić. I tak było przez jakieś 3 miesiące, a przez tak do roku po porodzie musiałam jeszcze uważać na ćwiczenia z wykrokiem, bo potem spojenie bolało jak diabli. więc na tamten czas Zuzka nie byłaby odpowiednia. Zresztą w wielu miejscach czytałam, że zaczynając przygode ze sportem nie ma co od razu rzucać się na trudne i wyczerpujące ćwiczenia tylko stopniowac wysiłek.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-28, 13:16   #441
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
To jest też tak, że po jakimś czasie ćwiczeń człowiek wyrabia sobie bardziej ducha walki i szuka wyzwań, a początkowo wyzwaniem jest w ogóle codziennie znaleźć czas i chęci, żeby się poruszać. Jeszcze do tego po porodzie ciało musi wrócić do normy jeśli chodzi i wiezadla, rozjechane miesnie itp. pamietam, jak 3 tyg po porodzie poszłam na 5 km spacer, wszystko fajnie pięknie, wróciłam super zadowolona, a po godzinie taki ból w wiezadlach i spojeniu, że kroku nie mogłam zrobić. I tak było przez jakieś 3 miesiące, a przez tak do roku po porodzie musiałam jeszcze uważać na ćwiczenia z wykrokiem, bo potem spojenie bolało jak diabli. więc na tamten czas Zuzka nie byłaby odpowiednia. Zresztą w wielu miejscach czytałam, że zaczynając przygode ze sportem nie ma co od razu rzucać się na trudne i wyczerpujące ćwiczenia tylko stopniowac wysiłek.
oo właśnie dokładnie tak dla kogoś kto całe życie leżał i ograniczał swój ruch do spaceru do sklepu i z powrotem nawet znalezienie samozaparcia na chociażby głupie kręcenie hula hopem 10 minut dziennie jest wyczynem. I możliwe że taka osoba po tych 10 minutach będzie wymęczona jeszcze bardziej niż my po jakimś konkretnym zwowie
Stary 2012-12-28, 14:09   #442
tygryskowym_okiem
Wtajemniczenie

Nie poruszałam kwestii powrotu po porodzie czy np kontuzji, bo to całkiem inne sytuacje, w których ma się ograniczenia fizyczne, których lekceważyć niewolno

Aczkolwiek coś mocno demonizujecie Zuzkę Na chwilę obecną ma sporo różnorodnych treningów, a każdy z nich jest modyfikowalny, przez co można go dostosować do własnych możliwości. Więc nawet osoba bez specjalnej kondycji, wytrzymałości, czy też siły może część z nich zrobić Stąd też poniekąd bierze się jej popularność, że ludzie mają świadomość iż nie muszą być super hiper sportowcami, żeby móc zrobić fajny trening. Jednocześnie mogą go zrobić w domu i na miarę swoich możliwości. Łatwiej im się przekonać do krótkiego treningu trwającego kilkanaście minut i często nowych zestawów, niż do długich treningów i programów treningowych

Stary 2012-12-28, 14:47   #443
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Nie poruszałam kwestii powrotu po porodzie czy np kontuzji, bo to całkiem inne sytuacje, w których ma się ograniczenia fizyczne, których lekceważyć niewolno

Aczkolwiek coś mocno demonizujecie Zuzkę Na chwilę obecną ma sporo różnorodnych treningów, a każdy z nich jest modyfikowalny, przez co można go dostosować do własnych możliwości. Więc nawet osoba bez specjalnej kondycji, wytrzymałości, czy też siły może część z nich zrobić Stąd też poniekąd bierze się jej popularność, że ludzie mają świadomość iż nie muszą być super hiper sportowcami, żeby móc zrobić fajny trening. Jednocześnie mogą go zrobić w domu i na miarę swoich możliwości. Łatwiej im się przekonać do krótkiego treningu trwającego kilkanaście minut i często nowych zestawów, niż do długich treningów i programów treningowych
po zrobieniu modyfikacji to fakt może być o wiele łatwiej, ale w swoim przypadku nie biorę tego pod uwagę bo tak jak napisała traicionera że nie kręci jej ćwiczenie w wolniejszym tempie od trenera tak mnie nie rajcuje wykonywanie ułatwionych wersji bo mam wrażenie że skoro są ułatwione to są o wiele mniej efektywne czyli robienie ich to strata czasu i taka moja filozofia
Stary 2012-12-28, 14:49   #444
traicionera
Zakorzenienie

Nie było moja intencją demonizowac Zuzke, bo sama super sportowcem nie jestem, a daje radę z nią ćwiczyć, ale nawet do modyfikacji ćwiczeń trzeba mieć jakąś elementarna wiedzę o ćwiczeniach. Ja na start wolalam robić filmiki, które po prostu mogłam powtórzyć bez jakiegoś kombinowania i ulatwiania sobie sprawy, koles rusza nogą, ją ruszam nogą i tyle
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-28, 14:57   #445
psychobunny
Raczkowanie

Co do trudnych początków... Jak zaczynałam ćwiczyć z Zuzką rok temu, to nie byłam w stanie zrobić normalnej pompki Zawsze byłam najgorsza z wfu, nie uprawiałam żadnego sportu, bałam się większości ćwiczeń. A jednak zawzięłam się i dziś widzę ogromną różnicę.
Co do tego, czy jej treningi są za trudne na początek... Nie raz beczałam, że nie umiem, nie chcę, nie potrafię, że Zuza jest głupia [], ale robiłam w takim tempie i na takim poziomie, na jakim umiałam. Wiadomo, że te wcześniejsze treningi z bodyrock z 2009 roku są dużo łatwiejsze i jak niedawno wróciłam do jednego z pierwszych, to w ogóle go nie odczułam - a kiedyś był przecież takim wyzwaniem! Ale dzięki temu teraz jestem w stanie podjąć się ZWOWów, a niejaka pani E.Ch. nie robi na mnie żadnego wrażenia
psychobunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:20   #446
Trixxi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez psychobunny Pokaż wiadomość
Co do trudnych początków... Jak zaczynałam ćwiczyć z Zuzką rok temu, to nie byłam w stanie zrobić normalnej pompki Zawsze byłam najgorsza z wfu, nie uprawiałam żadnego sportu, bałam się większości ćwiczeń. A jednak zawzięłam się i dziś widzę ogromną różnicę.
Co do tego, czy jej treningi są za trudne na początek... Nie raz beczałam, że nie umiem, nie chcę, nie potrafię, że Zuza jest głupia [], ale robiłam w takim tempie i na takim poziomie, na jakim umiałam. Wiadomo, że te wcześniejsze treningi z bodyrock z 2009 roku są dużo łatwiejsze i jak niedawno wróciłam do jednego z pierwszych, to w ogóle go nie odczułam - a kiedyś był przecież takim wyzwaniem! Ale dzięki temu teraz jestem w stanie podjąć się ZWOWów, a niejaka pani E.Ch. nie robi na mnie żadnego wrażenia
Też nigdy nie lubiałam wfu i zawsze należałam do tych najgorszych leni latających co chwila z nowymi zwolnieniami a jak już ćwiczyłam to kompletnie nic mi nie wychodziło aerobic to była tragedia.
Nie mogę wyjść z podziwu że ten brzuch na zdjęciu jest efektem rocznych ćwiczeń, przecież Zuzka ma taki sam a ćwiczy dobre kilka lat nie wierzę Ci że nic wcześniej nie robiłaś
A filmiki z panią E.Ch. dałam teraz mamie i wczoraj mnie zaszokowała że zrobiła całego killera jeszcze trochę i razem będziemy robić zwowy ale to jest właśnie przykład że nigdy nie jest za późno żeby zacząć ćwiczyć a tak się wzbraniała na początku
Stary 2012-12-28, 15:37   #447
psychobunny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trixxi Pokaż wiadomość
Też nigdy nie lubiałam wfu i zawsze należałam do tych najgorszych leni latających co chwila z nowymi zwolnieniami a jak już ćwiczyłam to kompletnie nic mi nie wychodziło aerobic to była tragedia.
Nie mogę wyjść z podziwu że ten brzuch na zdjęciu jest efektem rocznych ćwiczeń, przecież Zuzka ma taki sam a ćwiczy dobre kilka lat nie wierzę Ci że nic wcześniej nie robiłaś
A filmiki z panią E.Ch. dałam teraz mamie i wczoraj mnie zaszokowała że zrobiła całego killera jeszcze trochę i razem będziemy robić zwowy ale to jest właśnie przykład że nigdy nie jest za późno żeby zacząć ćwiczyć a tak się wzbraniała na początku
Co do brzucha - zawstydziłam się, naprawdę Wierz mi, że do Zuzki jeszcze mi baaaardzo daleko, trochę tego tłuszczyku gdzieś tam jeszcze siedzi (a po Świętach to już w ogóle ), a że widać mięśnie to chyba po prostu zasługa tego, że zawsze byłam szczupła. Dopiero w ostatnich latach odbiło się całe życie wcinania czekolady całymi tabliczkami - na dole brzucha zrobiła mi się mała oponka, no i to właśnie ona zmobilizowała mnie do ćwiczeń. Po tym, jak już się wkręciłam w ćwiczenie z bodyrock, zaczęłam też chodzić na treningi muay thai, później trochę boksu, teraz w sumie regularnie Zuza przeplatana zajęciami ze sztangą, spinningiem, no i efekty jakieś tam są

Ile ja bym dała, żeby udało mi się namówić mamę na ćwiczenie - chociażby z Ewką! Niestety zapiera się wszystkimi kończynami, no cóż, nic na siłę. Ale jak tak dalej pójdzie, to może faktycznie Twoja mama niedługo będzie Ci przekazywać swoje wyniki ZWOWów do podzielenia się tutaj
A jutro ZWOW #2! Nie mogę się doczekać, Zuza uzależnia!
psychobunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:51   #448
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Zuzka właśnie jest o tyle fajna, że treningi ma krótkie a przynoszące efekty. Można sobie wybrać łatwiejsze lub trudniejsze. Osoby początkujące nie będą znużone godzinami ćwiczeń a zachęcone efektami. Kondycja też się szybko poprawi.

Moja kondycja zwykle leży i kwiczy jak zaczynałam treningi z Zuzką to np. zamiast 6 rund robiłam 2, w następnym tygodniu 3 itp.
Może ja jestem inna ale mnie to nie zniechęcało, tylko motywowało do pracy

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Sorki, że tak zapytam ale ile Wasze mamy mają lat?

Pytam, bo mnie jako trenera interesuje jak zmotywować osoby w różnym wieku, jak one same postrzegają swój wiek w kontekście sprawności, zdrowia, tego co komu wypada itp.
10 PŻ
Stary 2012-12-28, 16:04   #449
traicionera
Zakorzenienie

moja mam ma lat 61 i chętnie by cwiczyla, ale mało jakie ćwiczenie może wykonać przez zaawansowane zwyrodnienie kolan i zaawansowana ostweoporoze. więc nie może robić żadnych ćwiczeń obiazalacach kolana, żadnych w podparciu, bo to gorzi pęknięciem kości w jej wypadku.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2012-12-28, 16:23   #450
malvinus
Raczkowanie

moja mama ma 52 i praktycznie wogole nie cwiczy. chociaz tyle dobrze ze jest szczupla (bardzo malo je). wszelki namowy spelzaja na niczym, na basenie mokro, jej sie nie chce, nie ma czasu... a na spanie na kanapie przed telewizorem ma czas... czasem w lecie pojdzie z kijkami z kolezanka na spacer.

mojej znajomej mama, mlodsza od mojej chodzi na fitness, bardzo sobie chwali ze jest duzo sprawniejsza, ze moze sie schylic, ze minely jej bole placow. ale dlugo zeszlo zanim zgadala sie z kolezanka i OBIE wybraly sie na silownie. bo u takich starszych babek bardzo wazne jest towazystwo, sama to malo ktora pojdzie.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości