![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Milenko, yerba mate ma bardzo specyficzny smak i jesli nie lubisz mocnych ziolowych naparow to nie bedzie Ci smakowac. Zawsze warto sprobowac, bo ma wiele witamin, wspomaga odchudzanie, metabolizm, dziala rpzeciwbolowo i pobudza tak samo dobrze jak kawa - tak jak wspomnialam ja na yerbie konczylam studia.
Przejdzimy do ryb. Jesli kupuje lososia, to prosze od razu o zapakowanie z cytryna do takie grubej aluminiowej torby do piecznia i to idzie prosto do piekarnika i po klopocie. W Polsce poprsotu owijam w aluminiowa folie, na to samo wychodzi. Dorsz i lupacz jest troche problematyczny, bo i w torbie i na patelni sie rozlatuje, wiec trzeba go mocno napanierowwac co mega chlonie tluszcz. Dlatego ja z dorsza lub lupacza robie taka mocna i bardzo gesta zupe rybna. Dodaje do niej tez krewetki. Jest bardzo sycaca. Smarze troche cebuli na niewielkiej ilosci oliwy, potem dodaje czosnek, potem pokrojone pomidory w puszcze i troche pomidorowej passaty. Jak sie zagotuje to dolewam bulionu i jak sie zagotuje to dodaje pokrojana w wieksze kawalki rybe i krewetki i gotuje nastepne 7-10minut. Calosc zajmuje 20minut. Oczywiscie ta ryba sie rozpadnie tam na male kawaleczki, ale uwielbiam ta zupe, bo robi sie taka gesta. Po ugotowaniu przyprawiam sola, spora iloscia pieprzu, paryka slodka w proszku i bazylia. Jak juz zupa jest na talezu to mozna wrzucic maly kawalatek masla, a mozna z niego zrezygnawac, jak bardzo chemy sie trzymac diety. Polecam - przepis pochodzi z bloga http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html W sumie uzywam tylko tych ryb, od swieta kupuje ta zabnice, albo jak dorwe w takiej cudownej okazji jak wczoraj, bo jak wspomnialam jest bardzo droga. To bardzo "gesta" ryba. Jej mieso ma konsystencje... miesa. Mozna ja przyrzadzac w kazdej postaci. Ja ja owijam w jamon serrano i pieke. Podaje ze smarzona papryka i cebula z szafranowym ryzem ( czasem bez ryzu, bo jest sycaca ) To popularny sposob jej przyzadzania w Hiszpanii - niestety jest to drogi obiad i gosci na moim stole rzadko albo tylko przy wyjatkowych okazjach. W Polsce opychalam sie kargulenkami smarzonymi w mace, ale tutaj nie widzialam.
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2012-12-16 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Mój B pije namiętnie od lat dla mnie to coś okropnego. Smak? Jakby to opisać...wyobraź sobie zalaną wrzątkiem popielniczkę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Dziewczyny litości!!!Jakie pyszności tu opisujecie ![]() Ja dziś będę grzeszyć...ale czekam na to cały dzień... Sniadanie: omlet, dwie małe bułeczki Obiad: ryż z białym sosem, pierś gotowana, warzywka na patelni( z masełkiem i bułką tartą ![]() Podwieczorek: Sałatka warzywna, bułka Międzyczasie: guma fritt, kostka czekolady, pistacje w czekoladzie... ![]() A za godz pizza i winko będzie bo mój B już mi głowę suszy od wczoraj i w końcu uległam ![]()
#423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Mnie za to się należy solidna pokuta za wczoraj i dziś...
Waga niby ta sama, ale ja czuję się okropnie wiedząc, że wsunęłam dziś trzy kawałki ciasta z kremem, trzy pierniczki i kawałek mojej ulubionej wędlinki ![]() Muszę od jutra wziąć się za siebie poważnie, bo zaczyna robić się niedobrze. Poza tym mam doła straszliwego ![]() Zaraz idę do wanny, a potem łóżko, bo się zaryczę na amen... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Rozeznanie
|
ogólnie co się dzieje?
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
ogolnie co sie dzieje?
![]()
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co prawda mają przepyszne saładki ale wiecie już same zapachy robią rewolucję w żołądku. a do tego moja bratowa która zawsze do czegoś mnie namówi. no ale będę się starała nie popłynąć na całego.
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszku, milenko,
naczytałam się w necie o operacji odc. kręgosłupa lędźwiowego przy dyskopatii...Tzn. jako tako ewentualna operacja mnie nie przeraża, ale fakt że muszę tyle czekać na wizytę u neurologa, który może łaskawie da mi skierowanie na rezonans magnetyczny...dwa tyg. temu trafiłam na izbę przyjęć do szpitala wojewódzkiego w Poznaniu, neurolog potraktował mnie jak idiotkę która udaje (a ja ani siku nie mogłam zrobić bo nie miałam czucia od pośladków aż do stóp, ale chodziłam bo nie miałam zaburzen siły mięsniowej...) dostałam relanium, zeby uspokoic histeryczke (powiedzial neurolog) ketonal i sto innych leków które nic nie pomogły...lekarz rodzinny przepisał leki rozluźniające, przeszło trochę. w srode byłam u neurologa prywatnie, dostałam nowe leki ale bez RM nie mogła nic wiecej mi powiedziec. Nadal mam takie mrówki w stopie prawej i troche jakby zaburzone czucie. Czytałam że to moze prowadzic do obumarcia nerwu, a nerw kulszowy to zdaje sie najwiekszy nerw w organizmie...nie wiem, boje sie że moze byc za późno, wizyte mam 11 stycznia u neurologa...nie znam go, ide do niego pierwszy raz b termin wczesny (w innych przychodniach na nfz zapisywali przy dobrych wiatrach na wrzesien 2013), nie wiem co powie...a ja teraz ani pracowac ani nic... cholera jasna boje sie, w dodatku ta moja nadwaga, chciałabym szybko zrzucic chociaz 15 kilo ale idzie mi to jak krew z nosa, nawet cwiczenia ograniczone... sorki dziewczynki za offtopik ale musiałam gdzies to z siebie wylać... |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Rozeznanie
|
ogólnie
![]() ![]() ![]() może napisz , czy możemy w jakiś sposób ci pomóc. właśnie po to tu jesteśmy ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
piszesz że jesteś z poznania, moja siostra robiła kurs leczenia kregosłupa metodą mack kenziego. w poznaniu jest nawet jego instytut. ludzie są bardzo z niego zadowoleni. jeśli chcesz załatwię ci namiary ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- ogólnie poza tym piszesz że masz mrowienia, to może świadczyć ze masz ucisk na nerw. wcale nie musi on być uszkodzony nie mówiąc o tym żeby obumarł. głowa do góry musi być dobrze ![]()
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zdaje się że ten instytut sie Rehasport nazywa czy jakoś tak, ale wizyta kosztuje 130 zł ![]() ![]() także masakra jest. mam nadzieję, że nic złego do stycznia sie nie wydarzy. tak jak jest teraz nie jest źle, bo wkoło siebie wszystko zrobię, kuśtykam trochę, wolno idę ale chodzę - to chyba wazne. miewam takie chwile załamania że czarno wszystko widze. potem wraca do normy i wiem ze bedzie dobrze. dobra juz niewazne, wątek nie o tym, tu mamy sie odchudzac a nie leczyc kręgosłupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego też wziełam się za odchudzanie , bo po prostu ciężko nosić swoje kilogramy. a przecież to dopiero początek......do starości jeszcze kawał czasu .
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojoj ten kręgosłup się nadźwiga...dziś oglądałam swoje zdjęcia, jak miałam 17 lat to byłam naprawdę już szczupła, ważyłam 75 kg. I się zastanawiam czemu ja się tak zapuściłam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
ogolnie nie zastanawiajmy sie czemu, tylko robmy tak, zeby bylo Nas jak najmniej i zeby to sie nie powtorzylo!
Zle sie dzis czuje cos, 3 dni nie bylam na glebszym posiedzeniu w wc ![]() Zjadlam wlasnie sniadanko, zaraz ubieram sie i ide do sklepu po chlebek, bo nie ma ani kromki ![]() ![]()
#434 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od dzisiaj też poważnie biorę się za siebie - ogłaszam tygodniową pokutę ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() Ja jem właśnie lekkostrawne śniadanko płatki kukurydziane z mlekiem nic innego nie jestem w stanie jeszcze ruszyć ![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2012-12-17 o 08:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, przyjmiecie? 168cm wzrostu 70kilka kilogramów na koncie, praca, dojazdy i za mało czasu i sił na ćwiczenia...
Od jutra odnawiam swój karnet na fitness i spinning i tak 2-3 razy w tygodniu znów tam będę. Trochę mi trudno zaplanować posiłki, kiedy od 12 do 22 jestem na przykład w pracy, a 1,5h dojeżdżam jeszcze w każdą stronę. Ale jakoś damy radę ![]() Postaram się wpadać tu wieczorami i nadrabiać wątek, jeśli mnie przyjmiecie ![]()
![]() |
#436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Carla doskonale Cie rozumie z tymi rewolucjami... Ja jak zjem smazone to dopiero mam rewolucje... a jaka pozniej zgaga i jeszcze na dodatek mi sie odbija... Takze wiem co przezywasz, bo ja po 3 miesiacach diety jak zjadlam mielonego to 2 dni mnie brzuch bolal
![]() Cytat:
![]() ![]() Milego dnia! ![]()
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Hej moje kochane dziewczyny!!!
Nie było mnie od piatku, ale wszystko nadrobiłam ![]() ogólnie mocno, mocno Cię przytulam! Musisz być silną babką i walczyć o siebie, nie poddawać się i będzie wszystko dobrze , ja Ci proponowałam spacery, ale widzę pozostało to bez echa, ja jestem w podobnym wieku bo jestem rok starsza i mamy tą samą wagę, ogranicz jedzenie, przerzuć się na lżejsze i chodz. I zobaczysz efekty ja Ci to gwarantuje. CARLA super , że dodałaś przepis, powiedz mi proszę czy one są twarde i muszą leżeć zamknięte przez jakiś czas czy są od razu do jedzenia? I tak mniej więcej ile ich wychodzi? ![]() ![]() ![]() Co do herbaty Yerba to słyszałam właśnie dużo pozytywnych opinii na jej temat przy stosowaniu podczas odchudzania tylko ja mam jakieś takie uprzedzenie do takich herbat wspomagających odchudzanie tak jak z czerwoną, bo pamiętam grube lata temu była jakaś afera dość głośna, że ta herbata jest nie zdrowa :/ pestka88 witaj ![]() A teraz ja Wam muszę się pochwalić swoim sukcesem ![]() W sobotę byłam u przyjaciółki i było jeszcze dwóch naszych kolegów , gdzie jednego widzę raz na pół roku, musicie sobie go wyobrazić 180cm bardzo dba o swoje ciało, ma rewelacyjną rzezbe , chodzi na siłownie dba o diete, ale nie jest przy tym jakimś głupim koksem tylko bardzo fajnym chłopakiem i nigdy mu się nie podobałam bo wiadomo 128kg to jest tego ciała dość i nigdy nie byłam w jego typie urody , i teraz jak mnie zobaczył powiedział swojemu przyjacielowi, że fajnie wyglądam ![]() ![]() ![]() ![]() I dzięki takim chwilom wiem, że się opłaca i warto! ![]() ![]()
#439 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
anekania,
też chcę taką wysoką i przystojną motywację ![]() Spacery są, ale krótkie dość ![]() Dziś już rozpisałam sobie tygodniowe ćwiczenia, a w nich uwzględniłam ostrożne brzuszki i rozciąganie pomocne przy schorzeniach kręgosłupa. Na razie tyle, nie chcę się nadwyrężać, bo znów mi nerw przeskoczy i od nowa będzie problem. A lekarze teraz świra dostają na koniec roku, bo już na nic kasy nie ma. Dziś grzecznie trzymam się diety, na śniadanko 3 kromeczki razowca: z pomidorem+kiełki, ze szynką i ogórkiem+kiełki, ogórek+kiełki, pomarańczka i zielona herbata z grejfrutem (zwykłej zielonej już zdzierżyć nie mogę). Nie jest źle. Na drugie śniadanko zjadłam dwie mandarynki. Idę męczyć się dalej z choinką ![]() Miłego dnia, Słoneczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz już choinkę?Ja na moją do następnego weekendu muszę czekać, a też chciałabym już teraz ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- No nic...dopiję zieloną herbatkę i poturlam się do kuchni...dlaczego wolne przed południa tak szybko mijają?! Ehh...................... ................... Udanego dnia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() anekania sam owoc to nie posiłek. Ja radziłabym dodac kromke ciemnego + szynka z piersi + ogórek+ 8g masla Co do komplementow to b. duza motywacja! Dla mnie komplement od TZta to jak kopniak w dupe i do przodu ![]() Umylam juz kafelki w lazience i oficjalnie oglaszam ze w mysl zasady "Ida swieta. Sprzatnij dom dla Jezusa" plan wykonany ![]() ![]()
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- ankenia. świetnie cię rozumie nic tak nie motywuje, jak komplementy. ![]() ![]() ogólnie 2 mandarynki to trochę za mało. nie wytrzymasz do obiadu ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- a ja jakoś daję radę 1) omlet z 2 jaj + wczorajsze warzywa 2)owsianka na wodzie + jogurt nat.+łyżeczka dzemu jagodowego 3) filet z kurczaka w sosie paprykowym+ogórki po meksykańsku+kasza gryczana a wam jak idzie? ![]()
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Mi idzie dobrze
![]() 1. poł grahamki + serek almette+ lyzeczka dzemu 2. pol makreli + 3 chlebki chrupkie + maslo + duze jablko 3. ziemniaczki + jajco sadzone + 2 ogorki kiszone+ rosolek z makaronem ![]()
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2012-12-17 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
CARLA_23,
skończyłam właśnie ubierać choinkę ![]() ![]() ![]() ![]() Jogurcik zjadłam też kilka chwil później ![]() anekania, pisałaś, że ważyłaś 128 kg. Jak udało Ci się zejść do 115 i w jakim czasie? Szacuneczek ![]() ![]() kwiatuszek, potem zjadłam jeszcze mały jogurt naturalny, bo jak mówisz - dwie mandarynki to mało. Sprawdzacie ile dany produkt ma kalorii? Na etykiecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Ogolnie, czy przejzalas te cwiczenie ktore Ci podeslalam?? Na pewno Ci pomoga i na pewno nie zaszkodza. To nawet nie zwiczenia tylko swego rodzaju pozycje. Sama cierpie na zwyrodnienie ledzwiowego. Pomagaja mi niesamowicie.
Uwazam na przuszki przy dyskopatii ledzwiowej. Upewnij sie ze przy brzuszkowaniu masz caly czas kregoslup ledzwiowy przyklejony do podlogi. Wykonuj duzo cwiczen na rozciagniecie miesni posladkow. Carla cos wiem o wczorajszej pizzy. Najgorsze jest to ze ja nawet nie lubie pizzzy :/ Generalnei to wina gosci. Mialam w lodowce pyszna rybke czekajaca na przygotowanie. Przyszli, ogladalismy film, zaraz zaczeli ze sa glodni rpzydaloby sie cos zjesc. Ta ryba to byla porcja dla 2, nic innego nie mialam, wszystkie sklepy pozamykane wiec skonczylo sie na zamowieniu take away. Nie martw sie, dzis jest nowy dzien. Pocwicz wiecej w ramach odpokutowania. GOSCIE DIECIE NIE SLURZA... ![]()
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2012-12-17 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dziś nie poległam i trzymałam się diety cały dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
BAN stały
|
Moja walka z kilogramami trwa juz długo i nie przynosi żadnych efektów!!
Ja juz mam to chyba gdzieś, przed porodem tez nie mogłam juz schudnąć. Jedyne co mi naprawdę pomogło to były tabletki ZELIXA i szkoda, ze je wycofali bo tylko one na mnie działały. Powodzenia podczas tej ciężkiej drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to co napisałaś z tym kumplem to dokładnie o to mi chodziło! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Od końca kwietnia do pazdziernika, pisałam tu dość dokładnie, ograniczyłam jedzenie, w sensie jadłam jak czułam głód fizjologiczny a nie , że sobie pomyślałam, że trzeba coś zjeść z nudów ![]() ![]() Plus SPACERY - 5minut, 10minut, 15minut, 30minut nie ważne byle iść, każdy kroczek to jakaś tam kaloria ![]() Cytat:
Ja 7 lat temu dzieki Merdii (najpierw była Meridia potem Zelixa) schudłam 24kg w 3miesiące, ale skutki uboczne były okropne! Plus cena tego syfu. I oczywiście tabletki nie działały bez diety. Ja już dziękuję za takie syfy, wszytsko siedzi w Twojej głowie, przekonałam się teraz pierwszy raz w życiu będąc na którejś dziesiętnej diecie która jest normalna, zdrowa i powolna. Przynosi mi radość a nie stres i codziennie wskakiwanie na wage.
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
anekania musiało mi sie cos pomyrdać :P co złego to nie ja :P
kasia5580 gratuluję i życzę Ci powodzenia w dalszym stosowaniu tych leków. A Twojemu dziecku gratuluję tak mądrej mamy. ![]() Dzien uwazam za udany ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.