|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
to s± te oleje z tygodnia azjatyckiego i w moim lidlu chyba nie schodzi³y, bo sta³y na tym regale ze wszystkimi 'resztkami'
pojemno¶æ 250ml, data przydatno¶ci do czerwca 2013.Cytat:
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 128
|
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Limone ciebie tez pamiêtamy
|
#426 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz siê zavatikujê, a potem zmykam ubieraæ choinkê. Ojciec kupi³ tak± du¿± i roz³o¿yst±, ¿e pewnie nagimnastykujê siê przy niej
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
||
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Chocia¿ szkoda, ¿e nie masz Avatara ![]() Peeling cukrowy skóry g³owy na szóstkê z plusem zobaczymy jak w³osy wyschn±..Ogl±da³a która¶ dzisiaj 'Rozmowy w toku'? By³o troszkê o nas ale przegapi³am I og³aszam: chwiliwo koniec z warkoczem, zobaczê czy moje w³osy pamiêtaj± jeszcze jak siê krêciæ bez mojej pomocy
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
![]() kupi³am sobie dzisiaj wazeline poziomkow± do ust FLOSLEK i chyba stanie siê moim ulubieñcem(razem z carmexem) |
|
|
|
|
#429 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
Nie wywalicie mnie z w±tku, za nienadrabianie, tylko za offtopy
19 sz³am do szpitala z nastawieniem zerwania po raz kolejny dwóch paznokci. Ju¿ na izbie przyjêæ prze¿y³am szok, bo lekarz znalaz³ u mnie dwa kolejne guzy i zaniepokoi³ siê moimi nieregularnymi miesi±czkami. My¶lê sobie, dobra, prze¿yjê. Od 4 lat dostajê ró¿nie okres (raz co 14 dni, raz co 28, a nawet co 45...), guzy "hodujê" i funkcjonujê. Od samego przyjêcia dosta³am zakaz jedzenia i picia, bo mam byæ przygotowana do zabiegu. W dn. zabiegu okaza³o siê, ¿e paznokcie nie bêd± zrywane tylko frezowane, a wrastaj±ce boczki zostan± lekko wyciête. Z pe³n± ¶wiadomo¶ci± i podpisaniu przeze mnie papierów na znieczulenie miejscowe wjecha³am na blok. Pamiêtam tylko, ¿e od razu dosta³am morfinê, wbito mi znieczulenie w palce (które swoj± drog± do koñca nie dzia³a³o). Nie chcia³am ogl±daæ co robi chirurg, wiêc patrzy³am w sufit. S³ysza³am tylko odg³os jakby wiertarki u stomatologa, ból w paluchach i ciekn±c± krew po stopach. Pó¼niej urwa³ mi siê film, mama mówi³a mi, ¿e ¶ci±gniêto j± na blok o nag³e podpisanie zgody na narkozê, wezwano onkologa, dwóch dodatkowych anestezjologów i kolejnego chirurga. Kolejn± rzecz± któr± pamiêtam, by³y same momenty, kiedy wymiotowa³am na sali wybudzeñ. Z wczoraj kompletnie nic nie pamiêtam. Nie wiem jak trafi³am na salê, nie wiem nawet co mi robiono, gdyby nie mama i lekarze. Podobno dosta³am kolejny raz morfinê - jaki szok prze¿y³am, kiedy dowiedzia³am siê, ¿e jeszcze siê jej u¿ywa, zw³aszcza, ¿e dwa lata temu mia³am tylko plastry z morfin±, ze wzglêdu na przewlek³y ból. Dzi¶ ju¿ w szpitalu, rano zmieniono mi opatrunki, wyb³aga³am wypis, ale 28 grudnia mam siê pojawiæ na kontroli u onkologa i chirurga. Dosta³am te¿ leki i ma¶æ na grzybicê. Niemniej jednak mam umrzeæ... Dawniej kiedy zrywano mi paznokcie nie czu³am takiego bólu jak tym razem, a wci±¿ je mam. Zdeformowane pazury mia³y ju¿ 0,5cm grubo¶ci (!). "Spi³owano" je do ok. æwiartki milimetra, a ca³e naoko³o powycinano. Mam teraz mikro p³ytkê i krwawi±ce do³y woko³o Kascysko - jeszcze rano wiedzia³am, ¿e mia³am Ciê o co¶ pytaæ, ale wypad³o mi to z g³owy Od paru tygodni na mojej g³owie go¶ci tylko minimalizm: szampon+od¿ywka. Dbanie o w³osy jak cholera |
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
o, te maseczki by³y w BeautyStore:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...apillaire.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-z-karita.html by³y w saszetkach i na pewno by³y 3 rodzaje
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Kavieri, mam nadziejê, ¿e siê tym wszystkim nie za³amujesz
i ¿e wszystko ju¿ nied³ugo bêdzie dobrze
|
#432 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
Kaveri biedaczku Vision |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Cytat:
Na mojej li¶cie TOP ¶mierdzieli (nowa lista, stworzona przed chwil± na potrzeby tego posta ) znajduje siê te¿ samoróbna maska z olejkiem z drzewa herbacianego. Nie róbcie tego. Nie id¼cie t± drog±. Moje w³osy ¶mierdzia³y ple¶ni± przez trzy dni z rzêdu. ![]() Dalej- sok z tartego chrzanu, koszmar z dzieciñstwa, piekielne eksperymenty, które uprawia³a na mnie moja babcia. Ale mo¿e przez to mam tyle w³osów ile mam? Sok z ¶wie¿o tartej rzepy te¿ powala, zw³aszcza w ma³ych zamkniêtych pomieszczeniach. Nastêpnie proszkowa od¿ywka koloryzuj±ca Venity. Zapach to po³±czenie siana i odchodów, dzieñ po trochê wonia, chocia¿ nie jako¶ strasznie (ale tu zaznaczam, ¿e Venitê proszkow± stosowa³am dobre 6 lat temu, wiêc teraz wcale tak ¶mierdzieæ nie musi ). I zaznaczam, ¿e ¿adna ze mnie ekspertka, bo cysteiny nie próbowa³am, a ona ponoæ TOP of the TOP.
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Kavieri, przesy³am wirtualne buziaki
jak chcesz to podaj adres na priv, to Ci po ¶wiêtach powysy³am jakie¶ odlewki na poprawê humoru
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
mo¿ecie stwierdziæ, ze jestem dziwna, ale uwielbiam te têpo¶æ twarzy po zmyciu kwasu
twarz wydaje siê byæ baaardzo oczyszczona![]() a co do zapachów, to ja sese uwielbiam |
|
|
|
#438 | |||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Mi te¿ zapach Sesy bardzo pasuje
![]() Chocia¿ na d³u¿sz± metê mo¿e byæ mêcz±cy - mi np. bardzo ¼le ¶pi siê z Ses± na w³osach, dlatego te¿ tego nie robiê i nak³adam j± na maksymalnie 4 godzinki. |
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w³a¶nie z tych wra¿liwych. W niedzielê Amlowa³am, a dalej mi zaje¿d¿a tym paskudztwem ![]() A co do od¿ywki Venity to trochê mnie za³ama³a¶, ale i tak jak znajdê to kupiê ![]() Cytat:
Tak jak i po Amli po prostu boli mnie przez niego nos ![]() Na szczê¶cia dzia³a jak trzeba
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj zosta³am w domu, bo jak ju¿ pisa³am umieram z powodu okresu... idê zrobiæ w³osowe spa w wannie
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kaveri, nie wolno Ci siê poddaæ! Przypominam Ci, ¿e¶ Ty moja krew, i ja Ci zabraniam. Bêdzie dobrze Cytat:
|
|
#445 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 477
|
Kaveri trzymaj siê kochana
|
|
|
|
#446 | |||
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Cytat:
Nie ma co teraz zamêczaæ w³osów, niech odpoczywaj± ![]() Cytat:
![]() Bêdzie du¿o nadrabiania Cytat:
Nadrobiæ- nadrobi³am. Du¿o piszecie, za du¿o. Cz³owieka ca³y dzieñ nie ma w domu i potem czytaæ musi Ale dobrze idzie. Mam wolne. Dopiero 2 stycznia do szko³y. Nareszcie. Ju¿ samopoczucie nawala ca³kowicie. Dzisiaj na noc jaka¶ maska udoskonalona po myciu. Jutro d³uuugie spanie. Nareszcie.
|
|||
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, bo nie szczymam, idê na³o¿yæ dla równowagi co¶ co pachnie ³adnie. Menu na dzi¶: Isanka kakaowa.
|
|
#448 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Zamieniê siê, ja chêtnie przygarnê okres Cytat:
Dosta³am te¿ prezent w szpitalu. Kubek z mysz± Minnie, czapê miko³aja, kilka kartek i chyba 30 cm miko³aja z czekolady (to nic, ¿e nie tolerujê laktozy A teraz proszê o chwilê powagi. Mama w³a¶nie mi oznajmi³a, ¿e podczas mojej nieobecno¶ci skoñczy³a siê ostatnia butelka Isany Babassu. Uczcijmy to minut± ciszy |
||
|
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za kilkadziesi±t lat biedni uczniowie liceum bêd± je interpretowaæ
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
![]() Cytat:
co prawda od razu potem 3 kolosy i egzamin, ale...
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

i bluzkê i podk³ad pharmaceris w przecenie.

Nie wiem czy kto¶ mnie jeszcze kojarzy. Dzi¶ wyb³aga³am wypis do domu, inaczej le¿a³abym w szpitalu do 27 grudnia...

Jako¶ dziwnie ¶wiat³o siê odbija³o

) znajduje siê te¿ samoróbna maska z olejkiem z drzewa herbacianego. Nie róbcie tego. Nie id¼cie t± drog±. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)