![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: moda na zaręczyny
Cytat:
![]() ![]() A to, że tak zwane przechodzone związki rozpoczęte we wczesnej młodości (a czasami nawet w dzieciństwie) rozpadają się po kilku latach a potem następuje stosunkowo szybka formalizacja nowego związku, wcale mnie nie dziwi. Rozeznanie swoich potrzeb i priorytetów przychodzi z wiekiem. Ktoś, kto nam pasował w klasie maturalnej, niekoniecznie będzie przystawał do naszej wizji świata w wieku 25 lat.
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2013-01-11 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
BAN stały
|
Tacyta
Nawet nie wiesz jak bardzo zgadzam sie z Twoim postem.Sama jestem na to dobrym przykładem.Byłam w 8 letnim związku który rozpoczelam w wieku 16 lat.Mój były zostawił mnie rok temu.Nawet nie byłam z nim zareczona.Nie raz sie z nim rozstawalam.Ale po 2 miesiącach znalazł sobie inna,a po 7 miesiącach sie z nią zareczyl.Dla mnie to jest szok,i do teraz sie pozbierać nie mogę.Mu sie udało,ja przegralam wszystko.I już nigdy nie chce żadnego związku,nie zaufam i nie potrafię już z nikim innym być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#424 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
Coś jest z tymi zaręczynami, sporo znajomych się ostatnio pozaręczało.
A dziś w sklepie jakaś dziewczyna rozmawiała przez telefon i brzmiało to mniej więcej tak: "a wiesz, jak ja i Mateusz ustawiliśmy na fejsie, że jesteśmy zaręczeni to zaraz Magda się zaręczyła a potem ta Ania z tym swoim, każdy kopiuje po nas". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
BAN stały
|
Vises
Tak wiem i już się nad tym nie raz zastanawiałam,i chyba w końcu pójdę Tacyta Ja miałam bardzo burzliwy związek i toksyczny do tego dlatego mi tak ciężko z kimś innym coś nowego zacząć ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ![]() Cóż za megalomania.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#428 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Kurczę, ludzie. Jak ktoś chce się zaręczać/brać ślub w wieku 17 lat to niech to robi, aż tak Was to boli? Ubędzie Wam jak koleżanka dostanie pierścionek?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
W moim otoczeniu też jest wysyp zaręczyn, z tym że dotyczy to osób w przedziale 25-30 lat. Natomiast nie zauważyłam, żeby robili z tego akcję na fb czy nk. Po prostu najpierw informują rodzinę i przyjaciół, a potem tylko zmiana statusu na portalu bez żadnych zdjęć - info dla dalszych znajomych. Mnie to osobiście wcale nie mierzi. Wręcz przeciwnie, zawsze się uśmiecham, cieszę i życzę powodzenia
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
generalnie mam to gdzieś , czy zniesmacza Was moj post czy nie .
Takie mam zdanie w tej sytuacji. Zwłaszcza że ktoś kogo tak kochałam wział dzisiaj ślub. Więc proszę o darowanie sobie jakichkolwiek ocen mojej osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie na serio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To, że coś występuje najczęściej, nie znaczy, że inne opcje nie istnieją ![]()
![]() |
![]() |
#438 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmienia to jednak tego, że nie trzeba sie zaraz zareczac. Nie robi sie tego dla mody. Tylko wtedy kiedya dwoje ludzi jest w 100% pewnym ze chce soba spedzic reszte zycia i oczywiscie wcielac ten plan w zycie. Nie zareczac sie dla pierscionka i idei,ale po to zeby wziac slub. Ilosc partnerów i okres poszukiwania nie ma na to wpływu. Ktorys z kolei partner nie koniecznie moze okazac sie lepszym.
![]() |
![]() |
#441 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
A ja mam inny "problem". jestem z moim chłopakiem od ponad 3 lat od października mieszkamy razem. wcześniej(przed zamieszkaniem) naciskałam troszkę na zaręczyny, tzn wspomianałam o tym pytałam itp, a teraz kiedy On chyba się zdecydował i chyba nawet kupił pierścionek ja nie jestem pewna czy tego chcę. Sytuacja się zmieniła w ciągu tych miesięcy mieszkania razem zwłaszcza, ze mieszkamy w innym miescie niz nasze rodzinne a ja zle sie tu czuje i chce wrocic do "domu".
Nie wiem co zrobie jak on klęknie i mi sie oswiadczy... nie chce z nim zrywac ale chyba nie chce tez tych oświadczyn, po prostu chce jeszcze poczekac ... ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Żona Gargamel
|
Dobra dziewczyny, wystarczy tych przykładów
![]() to mi przypomniało ![]() https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...18625087_n.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Nic nie jest albo białe albo czarne. Są pary którym się udaje stworzyć silny trwały związek z pierwszym partnerem poznanym nawet w dzieciństwie, są i sytuacje odwrotne, nigdy nie można uogólniać.
Mój Tż jest moim pierwszym facetem, jesteśmy razem trzy lata, dwa lata mieszkamy razem a rok jesteśmy po zaręczynach, terminu ślubu nie mamy wyznaczonego planujemy dopiero w wakacje go wyznaczyć. Zaręczyny były naszą wspólną decyzją,obydwoje podjęliśmy taką decyzję, nie planując bezpośrednio ślubu ale to już była decyzja że będziemy razem do śmierci. Plany są, obydwoje tego chcemy ale puki co ciężka sytuacja materialna nam nie pozwala na to aby się pobrać tak jakbyśmy tego chcieli ![]() ![]()
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Powracając do tematu wątku, tak, u mnie tez wysyp zaręczyn, choć dla mnie to raczej szopki i przedstawienia (i nie, nie jestem zazdrosna, o ślubie nie myślę).
Najbardziej zdziwaczałe przykłady z mojego otoczenia: - fotorelacje na portalu społecznościowym - NORMA! Zdarzają się także takie ze specyficznymi zdjęciami, np. gdzie narzeczony trzyma wybrankę centralnie za biust ![]() - "ekshibicjonistyczne" chwalenie się zaręczynami i pierścionkiem osobom nawet ledwo znanym. Miałam okazję zostać poinformowana "o tym" wydarzeniu (kilkukrotnie w ciągu jednego wieczora) przez osobę, którą widziałam pierwszy raz w życiu ![]() - wymuszone zaręczyny przez waćpannę i wielkie planowanie ślubu na za całe 3 lata! Związek kilkuletni po przejściach, w którym przyszli małżonkowie widują się max. raz na tydzień (choć i tak nie zawsze). Przyszły małżonek ani myśli o zmianie stanu rzeczy, czy też wspólnym mieszkaniu, mimo dogodnych możliwości. Więc ja się pytam, po co takie obiecywanie sobie dozgonności, ale za ho, ho i trochę czasu? No tak, rozumiem, taka rezerwacja bez zaliczki i odpowiedzialności ![]() ![]() Aa, no i zapomniałam. Pierścionek! Ważna rzecz. Cieniutka obrączka z milimetrowym oczkiem, ale certyfikat jest ![]() ![]() ![]() - nie wiem, czy planowanie ślubów kościelnych przez osoby niepraktykujące i WIELKICH weseli na minimum 150 osób (czyt. zaciąganie wielkich kredytów w myśl zasady: zastaw się a postaw się!) też wchodzi w pakiet szopki. W znanych mi kręgach, niestety, to także jest normą ![]() Wiem, że może wylałam trochę jadu... ale dla mnie to niepojęte i pragnęłam się tym z kimś podzielić ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-19 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Żona Gargamel
|
Moja koleżanka zaręczyła się w święta i po wszystkim chłopak (o, już narzeczony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | ||
.
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.