|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Cashmere Donna Karan
Cytat:
Ano szkoda, buuu
Edytowane przez sasia73 Czas edycji: 2008-04-25 o 12:41 |
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rób z siebie Świętego Mikołaja Dziewczyny na pewno nie przegapiły żadnej z atrakcyjnych aukcji Tanią Koszmarę można ustrzelić także np. tutaj |
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uważam się za "wampira", nie chowam się przed słońcem ani nie usiłuję być mhoczna ; ale przyznaję bez bicia że nie przepadam za intensywnym słońcem (już nie mówiąc o tym, że wczesne słońce mnie uczula i że nie lubię się opalać) i szalejącą wiosną; trochę mnie ta atmosfera męczy...BC pomaga mi się "odciąć" i wyciszyć. Daje trochę chłodnego cienia, w którym mogę się schować.
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Najbardziej prozaicznym powodem mojego wiosennego opryskiwania się BC jest to, iż w końcu nabyłam pełnowymiarową flaszkę
![]() Ale muszę przyznać, że baardzo mi pasuje ten zapach właśnie w wiosenne wieczory, świetnie dopełnia się z tym takim specyficznym zapachem wilgotnej ziemi...
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomimo iz odnosnie wiosny, mam dokladnie takie same odczucia- to akurat nie lubie wrazenia, ze otulajac sie BC, poglebiam swoja alienacje- kiedy zapach nie pasuje mi do "atmosfery", jestem oderwana od otoczenia, jeszcze bardziej niz zwykle i to nie jest dla mnie przyjemne .
|
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Black Cashmere Donna Karan
A ja uważam, że używanie BC ma sens jedynie wiosną i latem, głownym powodem jest jak już wspominałem: skandaliczna trwałość (chyba jeszcze nie miałem tak słabej edp, to juz np Messe choc edc jest na mnei o wiele trwalsze), do tego uważam, że wszelkie kadzidła są piekniejsze w ciepłej temperaturze i tak samo jak Rachel jestem raczej cieniolubny, lubie wiosnę lato, ale głownie wieczorami (nie ma nic piekniejszego niz zachody, wschody słońca), w dzień jest dla mnei za gorąco, jasno, nie lubie sie opalać, a raczej nie bedę lażić nafaktorowany ze wygladam jak żywy trup....
Cytat:
Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2008-04-25 o 14:12 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji edytuj i multicytowanie |
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Dreamer4- na mnie BC to jeden z killerow- pod wzgledem trwalosci.
Poza tym odnosnie wysokich temperatur napisalam juz wczesniej- tez uwazam, ze sluza one BC. To moje subiektywne odczucie dotyczy raczej ostrego, jadowitego slonca, (jakie wlasnie przesacza sie przez rolety ) i moim zdaniem :ja+ BC do niego nie pasujemy.
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mi sie wydaje czy to jest reklama wlasnych aukcji?
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#431 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie to nie jest reklama - to ja polecałam jego aukcję BC w dosyć przystępnej cenie, ale nie pozwolę aby komuś woda sodowa z tego powodu uderzyła do głowy Wiecie, co jeszcze miesiąc temu nie podejrzewałabym siebie o to, że teraz mając przed sobą dwutygodniowy urlop na który muszę wybrać raczej jeden-dwa flakoniki, wybiorę właśnie BC. U mnie ta fascynacja zaczęła się chyba od znudzenia innymi zapachami z kategorii jaką lubiłam... to znaczy nadal lubię ale.. ![]() Black Cashmere zawsze mi się podobał, ale był zdecydowanie nie mój... Kiedy te "moje" się przejadły dostał swoje... dużo więcej niż 5minut. Bardzo jestem ciekawa co będzie dalej ... Za pół roku np..
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
niestety muszę zdementować własną informację. Wybrałam się do sklepu, przemaglowałam panią i okazało się,że trzeci zapach jednak nie jest dowolny
Na moją uwagę,że z plakatu w oknie to nie wynika pani stwierdziła,że przecież te, które mają uszykowane są śliczne. I,że jeżeli chcę kupić dwa flakony TEGO, to ona mi jako trzeci dorzuci cudownego Tommiego. Podziękowałam i wyszłam. Wszystkie osoby wprowadzone w błąd przepraszam
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Pomimo, ze pozbylam sie swojej Koszmary, to podczytuje watek i.... im dłużej czytam, tym bardziej tęsknię
|
|
|
|
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie przyszla moja Koszmara z Truskawy. Po 2 tygodniowym wyczekiwaniu.
Otwieralam paczke drzacymi rekami Najpierw powachalam atomizer, pierwsze skojarzenie - pobieranie krwi i zapach spirytusu do odkazania. Teraz (na rece) kojarza mi sie z czyms, ale nie wiem z czym. Generalnie zapach bardzo ciekawy. Nie ma w nim ani kropli radosci, ani odrobiny swiatla. Nie pokochalam, ale tez nie znienawidzilam. Zobaczymy co z tego bedzie. Edit: Po jakiejs 1/2 godzinie od spryskania jest lepiej. I juz wiem z czym zapach mi sie kojarzy. Kosciol oczywiscie
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio postanowiłam się zlać Koszmarą do pępka - psiknęłam się 4 razy i ... moja miłość umarła (w WC)
Zamiast kadzidła 'wylazła' obrzydliwa nuta pieprzu i teraz ilekroć zbliżam się do flaszki, z odległości metra już czuję ten wstrętny pieprz! Tak szalałam na punkcie tego zapachu, a teraz każdy kontakt z nim powoduje natychmiastową wycieczkę do wiadomego miejsca ból głowy i jadłowstręt przez cały dzień. Buuu...
|
|
#437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten czarny pieprz pięknie się komponuje z gałką muszkatałową, która go odrobinę łagodzi i nadaje mu aksamitności. Za to pieprz, który aż kręci w nosie znajduję w Ouarzazate. |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa związane z pieprzem, którego smak uwielbiam, ale zapachu nijak nie mogę zaakceptować.
Jak byłam mała, to bawiłam się w robienie obrzydliwych mikstur dla baby jagi głównym składnikiem był oczywiście pieprz, a cała mieszkanka była dość wybuchowa pod względem zapachowym - no i tak mi zostało
|
|
#439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I coraz bardziej go lubie
|
|
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anamnezis, niechcacy podsumowalas w swoim poscie to, co mam najbardziej do zarzucenia kosciolowi katolickiemu . Czyli zrobienie z religii smutnego rytualu, kojarzenie Boga z kara, pokuta i odebranie mu jakichkolwiek swietlistych, radosnych cech.koniec offtopa. Pytanie: Czy Black Cashmere w jakikolwiek sposob przypomina klasycznego Agenta? |
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Tymenko, Wielkie Dzieki
Ale to tylko do czasu! Bo jak wroce do Polski z moja kolekcja, ktora ciagle puchnie, to sie tak nawymieniam , ze uuuuh.
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Kamo, w razie czego wal jak w dym
|
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie Cashmere nie kojarzy się z Agentem. Jedyne podobieństwo, które mogę wymienić to fakt, że oba zapachy są bardzo intensywne, charakterystyczne, zmysłowe. Szkoda, że nie mogę już Kaszmiru znaleźć w żadnej z perfumerii. Spryskałabym nadgarstek...
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, mają jedną wspólną cechę
I Agent i BC mają nieprzezroczyste flakony ![]() Kamo a w Dublinie nie ma BC w perfumeriach?? |
|
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Tymeno, niestety, nigdzie nie widzialam. Jest go za to duzo na ebay'u.
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahah cytuję sama siebie ![]() Już wiem co było dalej.... jednak zapach się "przejadł". Jest mało intensywny i średnio trwały, zlewałam się BC jak nigdy żadnymi innymi perfumami.... do momentu, aż przestałam czuć je na sobie ![]() Zrobiłam przerwę i gdyby nie ten wątek nie wiem kiedy przypomniałabym sobie o nich. Poczekam do jesieni... albo zimy? Bo jakoś nadal nie mam ochoty po nie sięgnąć.. |
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
BC znowu w Douglas??
Wczoraj zauwazyłem w Douglasie w GB w Gdańsku kilkanascie 50tek BC, oczywiscie ekspedientka nie potrafiła odpowiedzieć czy to jakieś resztki magazynowe czy BC wraca do oferty... ps. był nawet tester...
|
|
#450 |
|
BAN stały
|
Chyba nie wraca, bo te koszmary widziałam w GB już co najmniej pół roku temu. Były jeszcze setki.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

Na moją uwagę,że z plakatu w oknie to nie wynika pani stwierdziła,że przecież te, które mają uszykowane są śliczne. I,że jeżeli chcę kupić dwa flakony TEGO, to ona mi jako trzeci dorzuci cudownego Tommiego. Podziękowałam i wyszłam. Wszystkie osoby wprowadzone w błąd przepraszam