![]() |
#421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
heh super
I'm envy ^.^ ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moi raczej wychodzą z założenia "nie możemy Ci niczego zabronić, więc i tak zrobisz co będziesz chciała" ![]() ale wiadomo, że chciałabym mieć w nich więcej wsparcia a tu echo. Też mam dziś wieczorem pierwszą rozmowę na skype, sama nie wiem jak się za to zabrać. Muszę ich zapytać dokłądnie o wszystko bo wymieniliśmy tylko 2 wiadomości i praktycznie nie wiem od czego zacząć. Ale tak bym chciała żeby w końcu coś się udało!
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
No i po rozmowie, trwało to jakieś pół godzinki tylko bo byli zajęci. Ogólnie to przez 3/4 rozmowy nawijała hostka, bardzo pozytywna, czasem nie pozwalała mi wgl dojść do głosu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
hmmm rozmowa z kamerkami, widziałam starszą dziewczynkę, bo mała spała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Poczytuję was nie udzielając się to może pora się przywitać. Dziś dowiedziałam się że 21 maja jadę na miesiac do Finlandii ! Do tej pory się cieszyłam a jak już postanowione to się trochę zaczęłam cykać. Będzie to mój pierwszy wyjazd jako au pair, do tej pory korzystałam tylko z dobrodziejstw couchsurfingu i autostopu. Ale to tylko miesiąc więc mam nadzieję że jakby nie było dotrwam ![]() Może o rodzince, tata jest general manager in Congress Center of Jyväskylä a mamusia Human resource manager on big media company. Trzy córeczki Sara 10, Sisu 8 i Saga 1, oferują samochód do dyspozycji , wiadomo swój pokój, płacą za przelot + 300 eur za miesiac. Myślicie że dobrze mi się trafiło ?
Min nya kärlek svensk pojkvän ![]() svenska språket 21.05-20.06.13 Finlandia AU PAIR ![]() ![]() ![]() WYMIANKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=828676 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post51729228 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na miesiac tylko i jak na Finlandie to calkiem niezle warunki ![]() nie planowalas dluzszego wyjazdu?
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ktore maja konto na APW, wysylacie jeszcze cos od siebie jak aplikujecie do rodzin, czy tylko ta automatyczna wiadomosc??
![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
upss.. a ten limit wysylanych zgloszen jest dzienny? mam juz jedna pozytywna odpowiedz, 50 min od Londynu na jakiejs wiosce, nie bardzo mi soe to widzi..
![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Uff, dziewczyny jestem po pierwszej rozmowie.
Tak się zestresowałam, że zapomniałam języka w gębie.! O połowe rzeczy w ogóle nie spytałam, skype coś przerywał, dzieci cały czas coś majstrowały z kamerką a ja nie wiedziałam co powiedzieć. Ale jakoś poszło. Tylko ta rodzinka potrzebuje au pair tylko na miesiąc to mi się średnio opłaca, jeśli chodzi o koszty. Nie wiem czy lepiej przez miesiąc mieszkać nad morzem czy 2miesiące dalej od morza.
![]() |
#434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- chociaż jakbyś była dalej od morza to dochodzą koszty dojazdu nad morze, a tak na dojazd nie wydajesz, bądź wydajesz mniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Raczkowanie
|
lololoooo 1,5 roku temu byłyśmy fes napalone na USA :P haha pamiętam to jak dziś, a w końcu każdej z nas ułożyło się inaczej:P za niedlugo już dziewczyny wrócą po roku (Agniesia np:P)
kiedy mnie odwiedzisz? ![]()
![]() |
#436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no może się spotkamy kiedyśw tych stanach ![]() no już pisałam, że w ten weekend nawet mogę ![]()
![]() |
![]() |
#437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak mi się spodoba to we wrześniu mogę jechać jeszcze raz np. do Hiszpanii ![]() Gadalam z nimi dziś , 30-32 h tygodniowo, obowiązki dodatkowe to tyle żeby naczynia wstawić do zmywarki, pozbierać zabawki etc. Podali ci kontakt do przedszkola do którego chodziły dziewczynki, ich wychowawczyni jest Polką ![]() Kurcze tak się cieszę ! Dla mnie dużym plusem jest że opłacają przelot. Wiem że z Gdańska możnabyło wizzairem do Turku za 8 zł, bo sama tak latałam ale do tej ich miejscowości z tego co widziałam można tylko finnair, wiec to juz wieksze koszty
Min nya kärlek svensk pojkvän ![]() svenska språket 21.05-20.06.13 Finlandia AU PAIR ![]() ![]() ![]() WYMIANKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=828676 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post51729228 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
nie miałam chwili, żeby dać jakiś znak życia! Doleciałam, rodzinka jest naprawdę super, dzieciaczki cudowne, bardzo bardzo dobrze wychowane! ![]() Mimo że nie miałam internetu, wszystko pisałam na bieżąco w tablecie i już jest to opublikowane na blogu! Więc zapraszam do czytania: www.itmakesmecrazyy.blogspot.com
![]() |
![]() |
#439 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
OMG! w sumie nie pomyślałam nigdy, że można aż tam pojechać! Jeju przez Ciebei mam nowy plan w życiu! ![]() Au pair w Europie i to Gibraltar <3 Czekam na posry, notki od Ciebie! Wszystko zo dasz to wchłonę jak szalona! Każdy najmniejszy szczegół ![]() no i z wycieczki do Gibraltaru też bym poczytała post ![]() Trzymaj się cieeeepło ![]()
![]() |
![]() |
#441 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy ja znajdę w ogóle kogoś pasującego? ![]()
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Czeeeść dziewczyny , jestem w kropce.
Wspominałam wam o rodzince z Finlandii, nie był to mój wymarzony kraj ale na pierwszy raz why not ![]() Dziś napisały do mnie 2 rodzinki zainteresowane ,jedna z Islandii a jedna z Ibizyy ![]() ![]() ![]() Ci z Ibizy namawiaja mnie na 4 miesiace niestety, tak samo płacą za przelot + 70 eur tyg. Jedno roczne dziecko ![]() No i w sumie nie wiem co zrobić , zgodziłam się w Finlandii ale kuszą mnie Islandia i Ibiza <3
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popisz z kazda rodzina, zobacz czy faktycznie sie dogadacie,czy aby napewno bedziesz tam szczesliwa. Moze jakies skype. Poza tym, juz sie zobowiazalas...wiec przemysl wszystko dobrze. tak na dobra sprawe miesiac mozesz w finlandii spedzic a reszte gdzie indziej, tylko musisz na spokojnie wszystko przemyslec.
![]() |
![]() |
#445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
to mój ostatni tydzień jako au pair laski !
![]() troszkę smutno, ale też się mega cieszę na nowe rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak powiedzialas hostom? jak zareagowali? maja juz kogos? i od razu wynosisz sie do lubego??
![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
dostałam oto taka wiadomość: Hello, how are you? well my name is Andre,i found your profile on Easy Aupair,we live in USA,Los Angeles to be precise.I will like to hire you as an Aupair to help me take good and proper care of my kids. we are a family of 5,me my wife and my 3 wonderful girls. i am willing to pay you $2000 monthly with an extra $200 weekly. if you are interested get back to me as soon as possible.
no cóż... to chyba jakiś żart, ale tak czy siak napisałam, że nie mogę, bo zamierzam wyjechać tylko na 3-4 miesiące (a to, że do US nie zamierzam wyjeżdżać w tym roku to już inna kwestia, jednak nie napisałam tego)). Napisali mi, że to dla nich ten mój czas pobytu jest idealny, chcą widzieć zdjęcia i czy mam paszport. Skoro znaleźli mnie na easyaupair to chyba widzieli moje zdjęcia... a to odpowiedź: Hello, good to known you have a passport. i will like us to start the processing of your visa asap okay! i will like you to introduce you to my friend, he works as a top official in the USA embassy down here, he has been the one helping me with all my travels for years so i believe he his in the best position to help you. this is his email address: barr.douglasanang@hotmail .com let him know you are from me, ask him the requirements for a USA working visa and get back to me with his response. Regards.
![]() Edytowane przez martag144 Czas edycji: 2013-04-22 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
hej, jest moze jakas nowa operka w Hessen (DE)?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Ja tak cichutko podczytuję, bo już kilka lat próbuję, ale ciągle mi nie wychodziło (pewnie wina mojego ogromnego lenistwa i niechęci do zmian
![]() Problem jest taki, żeeee: Chcę wybyć stąd tak w przyszłym roku planuję początkiem lipca (planuję również obronę w terminie nie późniejszym niż 30.06.2014 ![]() ![]() Bo tak sobie patrzę na rodzinki i już znalazłam kilka takich, które mają prześliczne dzieci, a jak są śliczne dzieci to jestem sprzedana ![]() ![]() O matko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.