![]() |
#391 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja wysłałam kilka dni temu 3 aplikacje, jeden negatyw a pozostałe rodziny nic..
love as long as you live Edytowane przez oliwja Czas edycji: 2013-04-20 o 10:47 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze zgodza sie uzyczyc Ci swojej bryki ![]()
![]() |
![]() |
#393 |
Rozeznanie
|
ehhh agutka widzę, że poszukiwania idą pełną parą
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Przyczajenie
|
No więc u znalazłam polską rodzinę mieszkającą w Dublinie na przedmieściach. Rozmawiałam z nimi wczoraj na skypie i są bardzo mili. Dwójka dzieci: dziewczynki - 14msc oraz 4,5 na 3 miesiące. Praca w godzinach 8-16, jednak w czerwcu starsza chodzi do przedszkola. Byłabym ich pierwszą au pair. Oferują 350e/miesiąc oraz opłacony 10-tygodniowy kurs ang. Co myślicie?
Chociaż i tak nie wiem, czy mnie wybiorą, byłam mega zestresowana. ![]() No i jeszcze jedno pytanie: Jak przekonać rodziców do wyjazdu? Oczywiście sądzą, że mnie porwą, sprzedadzą lub zabiją, nie poradzę sobie i będę tęsknić za domem. Nie wiem sama jak mam z nimi rozmawiać. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzicom moze pokaz blogi innych au pair ![]() ![]() ![]() bedziesz u polskiej rodziny- to najlatwiejszy wariant z mozliwych wiec nie ma mozliwosci, zebys sobie nie poradzila. a tesknota- jest skype, sa tel...i ..to tylko 3 miesiace! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
Roux - pan przedszkolanek miał duży brzuch i podwójny podbródek, do tego kolczyk w uchu i taki głos, który kojarzył mi się jakoś z homoseksualistą
![]() A ja oczywiście w sobotę siedzę w domu ![]() ![]() Jutro rano wybywam z domu, biorę rower i jadę na wycieczkę- w pon. przedszkole zamknięte, a ja nie mam ochoty siedzieć z dziećmi przez całe 3 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a Ty juz totalnie zrezygnowałaś z USA? roux - tez mam taką nadzieję ![]()
![]() |
![]() |
#398 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Będę miała oczywiście własny pokój oraz łazienkę na spółę z dziewczynkami. Moją mamę będzie łatwiej przekonać, hostka nawet zaproponowała rozmowę z nią. Na nie szczęście ostatnio w moim miasteczko stała się tragedia( nie wiem czy ktoraś z was słyszała o zamrożonych noworodkach?). Więc teraz uważają że nikomu nie można ufać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
aaa poważnie ? myślałam, że Ty miałaś dopiero teraz, no mniejsza :P ymm, to teraz to już nie mam jak, trzeba na cały rok jechać itd i szczerze mówiąc, mam już dość być au pair :P wyjechałabym, ale może na coś innego, tyle, że ja moje wakacje planuje spędzić w Azji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
zalinkowałam to, co zrobiłam dla małej na urodziny
![]() ![]() http://img607.imageshack.us/img607/3...birthdaybm.jpg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aaż tak ciężko? Ten ciężar przygniata wizja stanięcia na amerykańskiej ziemii? No jakie kto ma marzenia oczywiście ![]()
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Raczkowanie
|
Co za dzień... byłam z dziećmi popołudniu na placu zabaw, jak wracaliśmy spotkaliśmy hostkę i wzięła małego do sklepu, a ja z małą wróciłam do domu. A w domu słyszę jak jej kot przeraźliwie miauczy, jakby go coś bolało. Znalazłam go pod łóżkiem na takim pudle, musiałam wyciągnąć te pudło- a on tam leżał i zdychał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o boże, biedny kotek ![]() a tak w ogóle, nie powinnaś mieć wolnego weekendu ? sobota jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak pogrzebali kotka poszli do znajomych(jak host przyjechał)- o czym mnie wcześniej nie poinformowała- co mnie akurat nie zdziwiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny o 13 będę rozmawiać na skypie z moją rodzinką, 3majcie kciuki, bo to nasza pierwsza rozmowa! Drżę na samą myśl o niej, mam nadzieję, że jakoś to będzie i mój komputer ogarnie rozmowę z kamerkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanca, ciezko tak powiedziec milej rodzinie " sluchajcie, dzis sobota, ja mam wolne" dlatego moze planuj sobie jakos te dni wolne, gdzies wyjdz, czy cos...Domyslam sie, ze takze nie sposob zaplanowac kazdego weekendu, a czasem ma sie ochote polezec w lozku nieco dluzej i nicnie robic..Denerwujace to jest, bo to wcale nie powinien byc problem au pair, to nawet nie powinno przejsc zadnej au pair przez glowe- jakby tu byc asertywna i nie dac sobie wcisnac dzieci w sobote.., bo taka sytuacja nie powinna miec miejsca ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to jak robimy ? weekendy są wolne i możesz nawet na nich nie patrzeć jak Ci masz ochotę :P hości wiedzą, że jest weekend i mam wolne ![]() ![]() raz mnie hostka poprosiła w niedzielę, czy mogę posiedzieć z dziećmi bo ona chciała na paznokcie iść, a że byłam akurat w domu to mówię, spoko z czego od razu powiedziała, że da mi 10funtów za to ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
a gdzie lecisz ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ie, nie ja też gadałam z lovelyashley nawet na GG ,wiec nie wiem - po prostu jakaś pomyłka ![]() odmówiłam moim gejkom jednak, wiec znowu szukam WSZYSTKO OD POCZATKU. Już ten czas szukania rodizny mnie tak męczy, drażni... Już chce mieć rodzinę i koniec, a nie co chwile jakieś rozmowy, maile ciężkie jest życie au pair :<
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
ja dziś mam rozmowę z rodzinką znów, a mam chyba większy stres niż przed pierwszą, rany
![]()
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() babka z agencji powiedziała, że tylko ja nie mam tak zgłoszeń :| jaki wstyd... i zdjęcia zmieniałam, i filmik i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
Blanca - szkoda kota
![]() ![]() Jeżeli chodzi o weekendy... Ciężko powiedziec- nie, mam wolne. Wiem. Ale coś trzeba jednak zrobić, bo tak nie moze być! Najlepiej powiedzieć - przepraszam, umówiłam się z koleżanką, idę do kina, cokolwiek! Żeby po prostu nie mieli okazji Cię poprosić. Spróbuj wspominać im wcześniej - w sobotę wychodze na cały, dzień, mam w planach to to i to. Może ząłapią... na pewno nie daj się w takie coś wrabiać co weekend. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałam już oficjalnie ogłosić, że ... jadę! Zdecydowałam, że rezygnuję z szukania pracy w szkole w tym roku. Będę szukać od nowa w przyszłym. Napisałam maila z decyzją do MOJEJ ![]() ![]() ![]() Klamka zapadła. Jestem szczęśliwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja szukam lotu do Barcelony i w tym tygodniu kupuję bilet! łiiiiii! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja swój profil poprawiłam i w gawo miałam 4 rodziny i w APiA w ciagu 1,5 miesiaca ;x
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.