|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Hej kochane,
pisze szybciutko bo mam Sajgon w domu. Dziś przychodzi fachowiec kończyć pokoje... ![]() ![]() No, ale nie o tym ![]() Wizyta udana.. pośmiałam się z lekarzem, ze Go nastraszyłam ![]() No, ale ja byłam tez w mega strachu ![]() Jestem zadowolona bo mimo 10 porodów jakie miał w ten dzień zlazł do mnie na IP i mnie zbadał, chciał tez zrobić USG, ale nie było szans. Przyszedł do mnie o 12 w nocy i zbadał raz jeszcze..no i wczoraj się okazało, ze był też rano (podobno smacznie spałam ![]() Szyjka się trzyma. Wszystko pozamykane. O dziwo wróciło do swoich rozmiarów (podobno na usg przed wyjściem szyjka była znowu 4 cm ![]() Ma mi dziś w szpitalu odebrać wymaz. No ale PH mam kijowe i wieczorem clotrimazolum a rano lacivaginal... ![]() Słuchałam długo serca, podobno łądnie i miarowo bije, ciśnienie ładne..no i wyniki mam mega dobre. Hemoglobina 13,7 ![]() Polecam jeść codziennie szpinak w każdej postaci ![]() Mogę spacerować, ale na zakupy nie chodzić no i jakby cos się działo dzwonić natychmiast ![]() Na koniec odebrałam dla Marcelka przesyłkę z pościelą. Jest śliczna i kupiła skarpetki. Jedynie martwi mnie, ze znowu jest główką do góry...ale ma jeszcze miesiąc na odwrócenie się.... ![]() Znowu radość we mnie wróciła!! ![]() Uciekam na kiwi.. później Was nadrobię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
A w ogóle to ten rok faktycznie jest jakiś pechowy pod tym względem - rozmawiałam z moją położną i powiedziała mi, że do tej pory takie przypadki zdarzały im się najwyżej raz w roku, a tu zaraz po mnie nagle trafiła do nich dziewczyna z tym samym problemem w 25tc
![]() ![]()
#423 | |
Zakorzenienie
|
kochane właśnie wprowadziłam dane temperatury na ovufriend - tam "system" określa kiedy mogła być owulacja - i niby miałam 12.05 (17dc)
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() _________________________ __________________ idę jednak plewić, bo w sobotę przyjeżdżają do nas znajomi - idziemy na kabarety ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-05-15 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Umówiłam się na jutro na 19:00 do alergologa.Gin kazał mi iść na wizyte bo choruje na astme i alergie.Mam objawy alergii ciekwa jestem czy jutro zapisze mi jakieś leki w ciaży ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe aniołkowe mamy, widzę, że znowu nas przybyło...
Perse - my mamy i matę i karuzelę od ok 3-4 tygodni. chciałam czekać do chrztu żeby ktoś nam sprezentował ale przez problemy z brzuszkiem i bardzo częste marudzenia, płacze u Jakuba jeszcze go nie ochrzciliśmy, a "sprzęty" sprezentowali dziadkowie. i mata i karuzela interesują go póki co czasami i na chwilę, ale zawsze to jakieś zajęcie. mi jest łatwiej bo mam go gdzie położyć żeby się z nim bawić. czasem na prawdę fajnie reaguje i zajmie się na chwilę ale nie jest to jeszcze taki czas żebym mogła cokolwiek zrobić. bez maty nie bardzo miałabym go gdzie kłaść, zostałaby opcja koc na dywanie i położenie 2-3 zabawek które mamy, bo nie kupiliśmy mu żadnej zabawki jeszcze, a dostał ze 3. no i używamy grzechotek z maty bo trochę go uspokajają, więc na spacery zawsze zabieramy. |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą przed wczoraj wysłałam jej sms-a odnośnie badań jakie mam zrobić i wczoraj mi odpisała co i jak i napisała abym ich nie robiła jak jestem przeziębiona tylko jak wyzdrowieję bo wynik może być zafałszowany...ufff bo już miałam iść je robić.... ![]() P.S. ile ważne jest skierowanie?? miesiąc?? Cytat:
![]() Nie analizuj już tego....wiem jak to ciężko jest ale cóż na to poradzimy? Ja uznaję to za katastroficzny pech...ale cóż....żyję i walczę dalej...robię badania bo nic innego mi nie pozostało a nóż do czegoś dojdę.... Mnie ogólny lekarz ostatnio powiedział że w tym roku jest tragedia!! W żadnym ubiegłym roku jeszcze nie było tyle # co w tym dotychczas! Ostatnio tez dowiedziałam się że w jeden dzień w szpitalu było 10 dziewczyn do zabiegu ![]() ![]() Cytat:
![]() KOOCUREK tak się cieszę Kochana!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Jesli chodzi o badania to zobaczę, co mi powie lekarz na kontroli... Zastanawiam się, czy są jakieś, które mogę zrobić na własną rękę, bez skierowań?
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
Cytat:
![]() ![]() hmm....co do badań...kiedy masz wizytę?? nie chcę Ci tutaj nic sugerować...ale może warto ten zespół antyfosfolipidowy?? tylko że on kosztowny dośc jest bo ok 400zł ja to będę robić jak tylko wyzdrowieje....
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40820234]
A jak uważasz w takiej sytuacji (mojej): były złogi włóknika (ale to wiem, że to normalne) i zawały blade i czerwone. Wg mnie - skoro zawały były blade, to musiało do nich dojść wcześniej, niż w czasie porodu czy tuż przed nim, jak Mały już zasnął... Bo czerwone to zawały świeże, a blade - już trwające jakiś czas. Wg mnie doszło do tych zawałów, co uniemożliwiało sprawną pracę łożyska, przez to Dawidek był taki mały (1020 g w skończonym 29 tc) i to jest powód jego odejścia... Mogę mieć rację? Bo żaden gin mi tego na 100% nie potwierdził. A z kolei do zawałów mogło dojść z powodu nadciśnienia. Taka jest moja.[/QUOTE] Możesz mieć racje, To sie wydaje logiczne ![]() A nikt Ci tego nie potwierdzi, tak na stówę. W medycynie nic nie jest na 100%. A szkoda ![]() Cytat:
Autentycznie myśleliśmy ze to włamanie ![]() Agatko, to badanie nie wnosi nic tam gdzie nie ma patologii lozyska, tam gdzie jest ja ujawnia. Trudno zeby cos dało w przypadku osób u ktorych przyczyna # jest zupełnie inna. Zdobyłam wreszcie szczaw! ![]() I rabarbar, botwinke i szparagi. Będę kucharzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
Cytat:
![]()
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
rena- Twój blog jest super, ja potrzebuję takiego "wyoślenia " co zjeść kiedy i żeby to nie było mega drogie nie wiadomo co
![]() eliza- ja chyba nie nie potrafiłabym byc grzeczna gdyby mnie tak potrakotowano jak Ciebie...pewnie pwowiedziałabym co myślę masz prawo być wkurzona i poirytowana tą sytuacją u mnie dieta znowu kuleje bo mam w domu swojszczyznę i ciasta z Komuni...więc podjadam ale staram się w każdym kolejnym posiłku "poprawić" a skoro już o grzechach kulinarnych- to powiem Wam, ze pokusiłam się na te roladę i zrobiłam wczoraj http://www.mojegotowanie.pl/grzyby/r...z_zoltego_sera zrobiłam wczoraj (z mielonym drobiowym+pieczarki) wyszła super zwinęłam trochę inaczej- w ślimaka ![]() Tz-et powiedział, że mogę śmiało na Roczek robić taką musze jeszcze wypróbować dwie inne: tę http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-...-i-szpinakiem/ oraz taką z łososiem http://lepszysmak.wordpress.com/2010...mi-pomidorami/
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-05-15 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Ta z łososiem jest przepyszna.
Robi ja moja koleżanka z pracy na różne pracowe okazje. Uwielbiają wszyscy. ![]() Tylko dla mnie troche kosmos to wykonanie i nie robiłam jeszcze. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-15 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
a ja nigdy nie robiłam takiej i nie jadłam- muszę wypróbować i jak wyjdzie fajnie to też zrobię na Roczek
kocurku- życzę aby ekipa szybko się uwinęła z remontem i aby Marcelek nie stresowała Mamuni!
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Butter- a co dajesz do środka prócz łososia? Almette czy jakiś inny konkretny serek? Ja mam swojski biały serek- może nadałby się?
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- czy taki serek z kubeczka nie jest zbyt wodnisty? boję się żeby w upał nie rozjechało się to na stole ![]()
#437 | ||
Zadomowienie
|
Kocurku
![]() Cytat:
![]() A skierowanie o ile nie ma daty ważności wpisanej to chyba ważna jest aż się je wykorzysta ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Cytat:
![]() byłam u ginki na NFZ u siebie w ośrodku powiedziała żebym szła do innego gina bo ona od jutra idzie na emeryturę ale tamten mi da! OK poszłam do tego drugiego gina....powiedziałam co i jak....a on na to że nie może mi tegfo dać bo nie jest to refundowane....jednak jak zobaczył wyniki (wyniki Tż nasienia z kliniki) to inaczej podszedł do sprawy...bo Tż ma wyniki OK i ja się rozpłakałam na to wszystko i on tez zobaczył ze chodzimy do kliniki i dał mi skierowanie ale tylko na jedno z tych badań....przeciwciała kardiolipinowe....(dzwoni łam do lab i kosztuje ono 110zł u mnie) więc dobre i to...jednak pow że ma nadzieję że prezes go nie zabije że dał mi takie skierowanie bo one nie są refundowane przez NFZ....ale z tego co się orientuję to dziewczyny czasami dostają od swoich ginów skierowanie na te badania....wszystko zależy od gina i czy ma podpisaną umowę z NFZ....jednak jak mam się użerać z tymi lekarzami i ryczeć w gabinecie o wolę iśc zrobić to prywatnie..... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
uciekamy już.....trzymajcie kciuki!! choróbsko powoli bardzo .....
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Kubek dziękuję za odpowiedź.
Siedziałam nad tym pół roku, przeczytałam chyba wszystko w internecie, co dotyczy łożyska, byłam w bibliotece.. Faktycznie na 100% nie wiem, ale nawet nie macie pojęcia, jakim ukojeniem jest dla mnie to, że obecnie ciśnienie jest na poziomie 110/70... Dostałam całą reklamówkę ciuszków od tamtej babki, od której wtedy kupiłam je na allegro ![]() Faktycznie niektóre już widać trochę zużyte, ale większość super! Jestem jej taka wdzięczna, kupiłam jej kawę i czekoladę, tatą odebrał te ciuszki i w ogóle już się nie martwię o całą bieliznę chyba przez 3 pierwsze miesiące. Dołożyła jeszcze 3 kosmetyki z Nivei Baby, bo jej dziecko okazało się być alergikiem. Naprawdę są dobrzy ludzie na tym świecie... Mogę się skupić na innych rzeczach. Kocurku bardzo się cieszę, że u Ciebie tak ładnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gałka muszkatułowa mnie kusi do tego ![]() do lodówki to wiadomo- tyle, że nawet rzadki serek stęgnie pięknie w lodówce a potem na stole się "roztopi" mam nadzieję, że nie zdąży bo będzie smakowało gościom ![]()
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko dopraw dobrze ten szpinak, żeby nie był zbyt mdły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Perse- cieszę się tą Twoją wyprawką dla Maluszka prawie tak bardzo jak cieszyłam się swoją
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- a jak doprawiasz szpinak? dajesz gałkę?
#444 |
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Nie daję.
Daję czosnek, sól, pierz, czasem chilli suszone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
U nas skierowania do specjalistów są ważne chyba rok, ale nie wiem, jak to jest w przypadku takich badań...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki polecacie podkład na lato?Taki żeby był lekki a jednocześnie dobrze matował.
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Konto usunięte
|
cześć - właśnie wróciłam od ginekologa
powiedział, że przyczyną poronienia były dodatni wynik ana2 - nie wiem co o tym sądzić, bo w ogóle zignorował wyniki badania ze szpitala tzn informację o pępowinie dwunaczyniowej i zakażenie łożyska mój wynik ana2: obraz świecenia ziarnisty w mianie 1:320 dał mi globulkę gynoxin, ale nie wiem na co kazał zrobić histeroskopie, kariotypy i chromatynę plemnikową |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
koocór cieszę się z Twojej udanej wizyty
![]() iza mój podkład jest z tych cięższych, więc się nie będzie dobry dla Ciebie. rena bo ja też myślę o założeniu bloga ![]() ![]() eliza trzymam kciuki na dobry wybór klinki agatka my mieliśmy skierowanie do alergologa na termin czekaliśmy 3 miesiące i było dobre. data była na skierowaniu. Zmykam kończyć obiad. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.