Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 09:47   #421
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Hej kochane,

pisze szybciutko bo mam Sajgon w domu. Dziś przychodzi fachowiec kończyć pokoje... Jeszcze tydzień i będziemy mieli końcówce..proszę, żeby to się już skończyło

No, ale nie o tym

Wizyta udana.. pośmiałam się z lekarzem, ze Go nastraszyłam

No, ale ja byłam tez w mega strachu

Jestem zadowolona bo mimo 10 porodów jakie miał w ten dzień zlazł do mnie na IP i mnie zbadał, chciał tez zrobić USG, ale nie było szans. Przyszedł do mnie o 12 w nocy i zbadał raz jeszcze..no i wczoraj się okazało, ze był też rano (podobno smacznie spałam).

Szyjka się trzyma. Wszystko pozamykane. O dziwo wróciło do swoich rozmiarów (podobno na usg przed wyjściem szyjka była znowu 4 cm).

Ma mi dziś w szpitalu odebrać wymaz. No ale PH mam kijowe i wieczorem clotrimazolum a rano lacivaginal...

Słuchałam długo serca, podobno łądnie i miarowo bije, ciśnienie ładne..no i wyniki mam mega dobre. Hemoglobina 13,7

Polecam jeść codziennie szpinak w każdej postaci

Mogę spacerować, ale na zakupy nie chodzić no i jakby cos się działo dzwonić natychmiast

Na koniec odebrałam dla Marcelka przesyłkę z pościelą. Jest śliczna i kupiła skarpetki.

Jedynie martwi mnie, ze znowu jest główką do góry...ale ma jeszcze miesiąc na odwrócenie się....

Znowu radość we mnie wróciła!!

Uciekam na kiwi.. później Was nadrobię:cmok :

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:48   #422
methka5
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

A w ogóle to ten rok faktycznie jest jakiś pechowy pod tym względem - rozmawiałam z moją położną i powiedziała mi, że do tej pory takie przypadki zdarzały im się najwyżej raz w roku, a tu zaraz po mnie nagle trafiła do nich dziewczyna z tym samym problemem w 25tc Dodatkowo zgłosiła się do nich dziewczyna na umówioną cesarkę w 40tc, ciąża donoszona, podłączyli ją do ktg, a tu brak tętna co się dzieje z tym światem?!?!
methka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:51   #423
rena5
Zakorzenienie

kochane właśnie wprowadziłam dane temperatury na ovufriend - tam "system" określa kiedy mogła być owulacja - i niby miałam 12.05 (17dc) tylko ja myślałam, że wtedy temperatura wzrasta...nie łapię tego nadal, bo wtedy mi się obniżyła...ale w tym okresie działaliśmy a dziś temperaturka wzrosła znów więc mam nadzieję, że coś z tego będzie

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej kochane,

pisze szybciutko bo mam Sajgon w domu. Dziś przychodzi fachowiec kończyć pokoje... Jeszcze tydzień i będziemy mieli końcówce..proszę, żeby to się już skończyło

No, ale nie o tym

Jestem zadowolona bo mimo 10 porodów jakie miał w ten dzień zlazł do mnie na IP i mnie zbadał, chciał tez zrobić USG, ale nie było szans. Przyszedł do mnie o 12 w nocy i zbadał raz jeszcze..no i wczoraj się okazało, ze był też rano (podobno smacznie spałam).

Szyjka się trzyma. Wszystko pozamykane. O dziwo wróciło do swoich rozmiarów (podobno na usg przed wyjściem szyjka była znowu 4 cm).

Ma mi dziś w szpitalu odebrać wymaz. No ale PH mam kijowe i wieczorem clotrimazolum a rano lacivaginal...

Słuchałam długo serca, podobno łądnie i miarowo bije, ciśnienie ładne..no i wyniki mam mega dobre. Hemoglobina 13,7

Mogę spacerować, ale na zakupy nie chodzić no i jakby cos się działo dzwonić natychmiast

Na koniec odebrałam dla Marcelka przesyłkę z pościelą. Jest śliczna i kupiła skarpetki.

Jedynie martwi mnie, ze znowu jest główką do góry...ale ma jeszcze miesiąc na odwrócenie się....

jak dobrze czytać dobre wiadomości od rana suuuper
_________________________ __________________
idę jednak plewić, bo w sobotę przyjeżdżają do nas znajomi - idziemy na kabarety

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-05-15 o 09:58
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:06   #424
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość

A wlasnie, nie napisalalam Wam, ze umowilam sie 5go do kliniki nieplodnosci w Łodzi - UWAGA - NA NFZ Az sama jestem w szoku [COLOR=Silver]
Super
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Czy ja zawsze muszę na coś takiego trafić wzięłabym taką babę za włosy i normalnie walnęła o ścianę

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej kochane,

No, ale nie o tym

Cytat:
Napisane przez methka5 Pokaż wiadomość
A w ogóle to ten rok faktycznie jest jakiś pechowy pod tym względem - rozmawiałam z moją położną i powiedziała mi, że do tej pory takie przypadki zdarzały im się najwyżej raz w roku, a tu zaraz po mnie nagle trafiła do nich dziewczyna z tym samym problemem w 25tc Dodatkowo zgłosiła się do nich dziewczyna na umówioną cesarkę w 40tc, ciąża donoszona, podłączyli ją do ktg, a tu brak tętna co się dzieje z tym światem?!?!
Straszne to co się dzieje
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kochane właśnie wprowadziłam dane temperatury na ovufriend - tam "system" określa kiedy mogła być owulacja - i niby miałam 12.05 (17dc) tylko ja myślałam, że wtedy temperatura wzrasta...nie łapię tego nadal, bo wtedy mi się obniżyła...ale w tym okresie działaliśmy a dziś temperaturka wzrosła znów więc mam nadzieję, że coś z tego będzie [COLOR="Silver"]
Przed owu tempka spada także trzymam

Umówiłam się na jutro na 19:00 do alergologa.Gin kazał mi iść na wizyte bo choruje na astme i alergie.Mam objawy alergii ciekwa jestem czy jutro zapisze mi jakieś leki w ciażyGin też mówił że zazwyczaj przy astmie nie można rodzić naturalnie i alergolog musi mi zrobić wpis w karcie ciąży jak on to widzi.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:08   #425
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Witam nowe aniołkowe mamy, widzę, że znowu nas przybyło...

Perse - my mamy i matę i karuzelę od ok 3-4 tygodni. chciałam czekać do chrztu żeby ktoś nam sprezentował ale przez problemy z brzuszkiem i bardzo częste marudzenia, płacze u Jakuba jeszcze go nie ochrzciliśmy, a "sprzęty" sprezentowali dziadkowie. i mata i karuzela interesują go póki co czasami i na chwilę, ale zawsze to jakieś zajęcie. mi jest łatwiej bo mam go gdzie położyć żeby się z nim bawić. czasem na prawdę fajnie reaguje i zajmie się na chwilę ale nie jest to jeszcze taki czas żebym mogła cokolwiek zrobić. bez maty nie bardzo miałabym go gdzie kłaść, zostałaby opcja koc na dywanie i położenie 2-3 zabawek które mamy, bo nie kupiliśmy mu żadnej zabawki jeszcze, a dostał ze 3. no i używamy grzechotek z maty bo trochę go uspokajają, więc na spacery zawsze zabieramy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:13   #426
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zależy co wyjdzie.

U mojej znajomej wyszło coś o nieprawidłowej budowie i gin uznał, ze to jest przyczyna obumarcia ciąży.
ale rzadko kiedy coś z tego wychodzi....3 ginów mi powiedziało że te badania nic nie wnoszą...potwierdzają tylko to co się stało i nic poza tym...nawet pani dr z kliniki mi tak powiedziała!

Swoją drogą przed wczoraj wysłałam jej sms-a odnośnie badań jakie mam zrobić i wczoraj mi odpisała co i jak i napisała abym ich nie robiła jak jestem przeziębiona tylko jak wyzdrowieję bo wynik może być zafałszowany...ufff bo już miałam iść je robić....

P.S. ile ważne jest skierowanie?? miesiąc??

Cytat:
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi
Dziecko nie było badane - prawdopodobnie ze względu na małe wymiary (miał tylko 15cm i ważył 100gram ) Lekarze jedynie obejrzeli go zaraz po porodzie i uznali, że nie ma żadnych widocznych wad genetycznych. Złapałam w przelocie lekarza, który się mną opiekował w szpitalu i pokazałam mu wyniki - potwierdził mi to, o czym mi pisałyście, czyli że badanie nie ujawniło nic konkretnego. Wg niego przyczyną były jakieś wady rozwojowe, np. chore serduszko czy coś... Wszystkie wyniki badań miałam zawsze w normie, więc wygląda na to, że hmm... miałam strasznego pecha? Sama już nie wiem, nie mam siły ciągle tego analizować...
a czy będziesz robić teraz jakieś badania??
Nie analizuj już tego....wiem jak to ciężko jest ale cóż na to poradzimy?
Ja uznaję to za katastroficzny pech...ale cóż....żyję i walczę dalej...robię badania bo nic innego mi nie pozostało a nóż do czegoś dojdę....

Mnie ogólny lekarz ostatnio powiedział że w tym roku jest tragedia!! W żadnym ubiegłym roku jeszcze nie było tyle # co w tym dotychczas!
Ostatnio tez dowiedziałam się że w jeden dzień w szpitalu było 10 dziewczyn do zabiegu DLACZEGO???

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kochane właśnie wprowadziłam dane temperatury na ovufriend - tam "system" określa kiedy mogła być owulacja - i niby miałam 12.05 (17dc) tylko ja myślałam, że wtedy temperatura wzrasta...nie łapię tego nadal, bo wtedy mi się obniżyła...ale w tym okresie działaliśmy a dziś temperaturka wzrosła znów więc mam nadzieję, że coś z tego będzie
bo temp przed owu spada a potem wzrasta

KOOCUREK tak się cieszę Kochana!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:35   #427
methka5
Raczkowanie

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ale rzadko kiedy coś z tego wychodzi....3 ginów mi powiedziało że te badania nic nie wnoszą...potwierdzają tylko to co się stało i nic poza tym...nawet pani dr z kliniki mi tak powiedziała!

a czy będziesz robić teraz jakieś badania??
Nie analizuj już tego....wiem jak to ciężko jest ale cóż na to poradzimy?
Ja uznaję to za katastroficzny pech...ale cóż....żyję i walczę dalej...robię badania bo nic innego mi nie pozostało a nóż do czegoś dojdę....

Mnie ogólny lekarz ostatnio powiedział że w tym roku jest tragedia!! W żadnym ubiegłym roku jeszcze nie było tyle # co w tym dotychczas!
Ostatnio tez dowiedziałam się że w jeden dzień w szpitalu było 10 dziewczyn do zabiegu DLACZEGO???
Mój tż ma teorię, że wszystko jest teraz pryskane różnymi chemikaliami + stresujący tryb życia i stąd wysyp tylu tragedii...Dodatkowo kiedyś nas to nie dotyczyło, więc nie byliśmy tak wyczuleni na tego typu wiadomości... A teraz kto tylko nas spotka to rzuca opowiastką "na pocieszenie", bo "inni mają gorzej".

Jesli chodzi o badania to zobaczę, co mi powie lekarz na kontroli... Zastanawiam się, czy są jakieś, które mogę zrobić na własną rękę, bez skierowań?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 10:44   #428
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -

Cytat:
Mój tż ma teorię, że wszystko jest teraz pryskane różnymi chemikaliami + stresujący tryb życia i stąd wysyp tylu tragedii...Dodatkowo kiedyś nas to nie dotyczyło, więc nie byliśmy tak wyczuleni na tego typu wiadomości... A teraz kto tylko nas spotka to rzuca opowiastką "na pocieszenie", bo "inni mają gorzej".

Jesli chodzi o badania to zobaczę, co mi powie lekarz na kontroli... Zastanawiam się, czy są jakieś, które mogę zrobić na własną rękę, bez skierowań?
Mój Tż tez ma taką teorię faszerujemy się chemią

hmm....co do badań...kiedy masz wizytę??
nie chcę Ci tutaj nic sugerować...ale może warto ten zespół antyfosfolipidowy?? tylko że on kosztowny dośc jest bo ok 400zł ja to będę robić jak tylko wyzdrowieje....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-05-15, 10:50   #429
Kubek29
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40820234]
A jak uważasz w takiej sytuacji (mojej):
były złogi włóknika (ale to wiem, że to normalne) i zawały blade i czerwone.
Wg mnie - skoro zawały były blade, to musiało do nich dojść wcześniej, niż w czasie porodu czy tuż przed nim, jak Mały już zasnął...
Bo czerwone to zawały świeże, a blade - już trwające jakiś czas.
Wg mnie doszło do tych zawałów, co uniemożliwiało sprawną pracę łożyska, przez to Dawidek był taki mały (1020 g w skończonym 29 tc) i to jest powód jego odejścia... Mogę mieć rację? Bo żaden gin mi tego na 100% nie potwierdził.

A z kolei do zawałów mogło dojść z powodu nadciśnienia. Taka jest moja.[/QUOTE]
Możesz mieć racje,
To sie wydaje logiczne i układa sie w całość.

A nikt Ci tego nie potwierdzi, tak na stówę.
W medycynie nic nie jest na 100%. A szkoda

Cytat:

Kubeczku znam ten hałas u mnie stukają w dach co rano ptaszki, które wyjadają mojemu psu karmę.
Łomot był straszny.
Autentycznie myśleliśmy ze to włamanie

Agatko, to badanie nie wnosi nic tam gdzie nie ma patologii lozyska, tam gdzie jest ja ujawnia. Trudno zeby cos dało w przypadku osób u ktorych przyczyna # jest zupełnie inna.

Zdobyłam wreszcie szczaw!
I rabarbar, botwinke i szparagi.
Będę kucharzyc
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:58   #430
methka5
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych

Cytat:
Mój Tż tez ma taką teorię faszerujemy się chemią

hmm....co do badań...kiedy masz wizytę??
nie chcę Ci tutaj nic sugerować...ale może warto ten zespół antyfosfolipidowy?? tylko że on kosztowny dośc jest bo ok 400zł ja to będę robić jak tylko wyzdrowieje....
na wizytę mam przyjść po miesiączce, spodziewam się jej 18.05., ale kto wie... też się zastanawiam nad tym zespołem antyfosfolipidowym - czy trzeba mieć na to skierowanie?cena nie gra roli-chcę zrobić wszystko, żeby uniknąć ponownie takiej tragedii...
Stary 2013-05-15, 11:10   #431
zebrawpaski
Zakorzenienie

rena- Twój blog jest super, ja potrzebuję takiego "wyoślenia " co zjeść kiedy i żeby to nie było mega drogie nie wiadomo co

eliza- ja chyba nie nie potrafiłabym byc grzeczna gdyby mnie tak potrakotowano jak Ciebie...pewnie pwowiedziałabym co myślę
masz prawo być wkurzona i poirytowana tą sytuacją

u mnie dieta znowu kuleje bo mam w domu swojszczyznę i ciasta z Komuni...więc podjadam ale staram się w każdym kolejnym posiłku "poprawić"

a skoro już o grzechach kulinarnych- to powiem Wam, ze pokusiłam się na te roladę i zrobiłam wczoraj
http://www.mojegotowanie.pl/grzyby/r...z_zoltego_sera
zrobiłam wczoraj (z mielonym drobiowym+pieczarki) wyszła super
zwinęłam trochę inaczej- w ślimaka
Tz-et powiedział, że mogę śmiało na Roczek robić taką

musze jeszcze wypróbować dwie inne:

http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-...-i-szpinakiem/
oraz taką z łososiem
http://lepszysmak.wordpress.com/2010...mi-pomidorami/

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-05-15 o 11:12
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 11:14   #432
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Tę robię często. Jest pyszna i zawsze wszystkim smakuje

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:15   #433
Kubek29
Zadomowienie

Ta z łososiem jest przepyszna.
Robi ja moja koleżanka z pracy na różne pracowe okazje.
Uwielbiają wszyscy.
Tylko dla mnie troche kosmos to wykonanie i nie robiłam jeszcze.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-05-15 o 11:16
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:16   #434
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Tę robię często. Jest pyszna i zawsze wszystkim smakuje
a ja nigdy nie robiłam takiej i nie jadłam- muszę wypróbować i jak wyjdzie fajnie to też zrobię na Roczek

kocurku- życzę aby ekipa szybko się uwinęła z remontem i aby Marcelek nie stresowała Mamuni!

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-05-15, 11:17   #435
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Ta z łososiem jest przepyszna.
Robi ja moja koleżanka z pracy na różne pracowe okazje.
Uwielbiają wszyscy.
Tylko dla mnie troche kosmos to wykonanie i nie robiłam jeszcze.
To banał, serio. Robi się chwilkę

Hania

Stary 2013-05-15, 11:20   #436
zebrawpaski
Zakorzenienie

Butter- a co dajesz do środka prócz łososia? Almette czy jakiś inny konkretny serek? Ja mam swojski biały serek- może nadałby się?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

czy taki serek z kubeczka nie jest zbyt wodnisty?
boję się żeby w upał nie rozjechało się to na stole

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-05-15, 11:21   #437
anitaxas
Zadomowienie

Kocurku

Cytat:

Swoją drogą przed wczoraj wysłałam jej sms-a odnośnie badań jakie mam zrobić i wczoraj mi odpisała co i jak i napisała
Agatko przesuper ta Twoja Pani dr Jak się nazywa?
A skierowanie o ile nie ma daty ważności wpisanej to chyba ważna jest aż się je wykorzysta Choróbsko odpuszcza??

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość

Zdobyłam wreszcie szczaw!
I rabarbar, botwinke i szparagi.
Będę kucharzyc
Kubek ale pyszności
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:22   #438
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter- a co dajesz do środka prócz łososia? Almette czy jakiś inny konkretny serek? Ja mam swojski biały serek- może nadałby się?

czy taki serek z kubeczka nie jest zbyt wodnisty?
boję się żeby w upał nie rozjechało się to na stole
Ja daję taki a la philadelphia, biały kremowy. Almette też by mógł być. I mieszam go z czosnkiem, odrobina soli, pieprzu. I tyle. Nie rozłazi się to, bo to trzeba do lodówy dać na kilka godzin wcześniej

Hania

Stary 2013-05-15, 11:24   #439
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk

Cytat:
na wizytę mam przyjść po miesiączce, spodziewam się jej 18.05., ale kto wie... też się zastanawiam nad tym zespołem antyfosfolipidowym - czy trzeba mieć na to skierowanie?cena nie gra roli-chcę zrobić wszystko, żeby uniknąć ponownie takiej tragedii...
hmm...wiesz co.....trudno powiedzieć czy trzeba mieć skierowanie a raczej czy mozna je dostać....

byłam u ginki na NFZ u siebie w ośrodku powiedziała żebym szła do innego gina bo ona od jutra idzie na emeryturę ale tamten mi da! OK poszłam do tego drugiego gina....powiedziałam co i jak....a on na to że nie może mi tegfo dać bo nie jest to refundowane....jednak jak zobaczył wyniki (wyniki Tż nasienia z kliniki) to inaczej podszedł do sprawy...bo Tż ma wyniki OK i ja się rozpłakałam na to wszystko i on tez zobaczył ze chodzimy do kliniki i dał mi skierowanie ale tylko na jedno z tych badań....przeciwciała kardiolipinowe....(dzwoni łam do lab i kosztuje ono 110zł u mnie) więc dobre i to...jednak pow że ma nadzieję że prezes go nie zabije że dał mi takie skierowanie bo one nie są refundowane przez NFZ....ale z tego co się orientuję to dziewczyny czasami dostają od swoich ginów skierowanie na te badania....wszystko zależy od gina i czy ma podpisaną umowę z NFZ....jednak jak mam się użerać z tymi lekarzami i ryczeć w gabinecie o wolę iśc zrobić to prywatnie..... i mieć święty spokój....może idź na wizytę i zapytaj swojego ginka....może akurat da Ci skierowanie....

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

Agatko przesuper ta Twoja Pani dr Jak się nazywa?
A skierowanie o ile nie ma daty ważności wpisanej to chyba ważna jest aż się je wykorzysta Choróbsko odpuszcza??

Kubek ale pyszności
hmm... własnie mam datę na skierowaniu....

uciekamy już.....trzymajcie kciuki!!

choróbsko powoli bardzo .....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-15, 11:27   #440
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Kubek dziękuję za odpowiedź.
Siedziałam nad tym pół roku, przeczytałam chyba wszystko w internecie, co dotyczy łożyska, byłam w bibliotece..
Faktycznie na 100% nie wiem, ale nawet nie macie pojęcia, jakim ukojeniem jest dla mnie to, że obecnie ciśnienie jest na poziomie 110/70...

Dostałam całą reklamówkę ciuszków od tamtej babki, od której wtedy kupiłam je na allegro Stwierdziła, że je odda za darmo, bo są sprane.
Faktycznie niektóre już widać trochę zużyte, ale większość super! Jestem jej taka wdzięczna, kupiłam jej kawę i czekoladę, tatą odebrał te ciuszki i w ogóle już się nie martwię o całą bieliznę chyba przez 3 pierwsze miesiące. Dołożyła jeszcze 3 kosmetyki z Nivei Baby, bo jej dziecko okazało się być alergikiem. Naprawdę są dobrzy ludzie na tym świecie...
Mogę się skupić na innych rzeczach.

Kocurku bardzo się cieszę, że u Ciebie tak ładnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:33   #441
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daję taki a la philadelphia, biały kremowy. Almette też by mógł być. I mieszam go z czosnkiem, odrobina soli, pieprzu. I tyle. Nie rozłazi się to, bo to trzeba do lodówy dać na kilka godzin wcześniej
o widzisz, dzięki
gałka muszkatułowa mnie kusi do tego
do lodówki to wiadomo- tyle, że nawet rzadki serek stęgnie pięknie w lodówce a potem na stole się "roztopi"
mam nadzieję, że nie zdąży bo będzie smakowało gościom

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-05-15, 11:36   #442
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, dzięki
gałka muszkatułowa mnie kusi do tego
do lodówki to wiadomo- tyle, że nawet rzadki serek stęgnie pięknie w lodówce a potem na stole się "roztopi"
mam nadzieję, że nie zdąży bo będzie smakowało gościom
Uwierz, że będzie smakować i zniknie
Tylko dopraw dobrze ten szpinak, żeby nie był zbyt mdły

Hania

Stary 2013-05-15, 11:38   #443
zebrawpaski
Zakorzenienie

Perse- cieszę się tą Twoją wyprawką dla Maluszka prawie tak bardzo jak cieszyłam się swoją

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Uwierz, że będzie smakować i zniknie
Tylko dopraw dobrze ten szpinak, żeby nie był zbyt mdły
a jak doprawiasz szpinak? dajesz gałkę?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-05-15, 11:50   #444
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

P.S. ile ważne jest skierowanie?? miesiąc??

Chyba miesiąc.

Stary 2013-05-15, 11:50   #445
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
a jak doprawiasz szpinak? dajesz gałkę?
Nie daję.
Daję czosnek, sól, pierz, czasem chilli suszone

Hania

Stary 2013-05-15, 11:57   #446
Konto usunięte

Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

U nas skierowania do specjalistów są ważne chyba rok, ale nie wiem, jak to jest w przypadku takich badań...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:57   #447
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki polecacie podkład na lato?Taki żeby był lekki a jednocześnie dobrze matował.

Stary 2013-05-15, 11:59   #448
201704210903
Konto usunięte

cześć - właśnie wróciłam od ginekologa
powiedział, że przyczyną poronienia były dodatni wynik ana2 - nie wiem co o tym sądzić, bo w ogóle zignorował wyniki badania ze szpitala tzn informację o pępowinie dwunaczyniowej i zakażenie łożyska
mój wynik ana2: obraz świecenia ziarnisty w mianie 1:320
dał mi globulkę gynoxin, ale nie wiem na co
kazał zrobić histeroskopie, kariotypy i chromatynę plemnikową
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:06   #449
Konto usunięte

Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki polecacie podkład na lato?Taki żeby był lekki a jednocześnie dobrze matował.
Kupiłam sobie krem BB z Bielendy Limonka i ogórek za 11 zł i powiem Ci, że jestem super zadowolona! Ładnie matuje i jest leciutki. Ale nie ma jakiegoś super mocnego krycia, ot lekko wyrównuje koloryt. I nie wiem, jak będzie w upały, ale ja i tak nie stosuję nigdy mocniejszych podkładów, tylko kremy tonujące.

Stary 2013-05-15, 12:17   #450
maksikola
Wtajemniczenie

koocór cieszę się z Twojej udanej wizyty

iza mój podkład jest z tych cięższych, więc się nie będzie dobry dla Ciebie.

rena bo ja też myślę o założeniu bloga o ile chłopcy by mi na to pozwolili

eliza trzymam kciuki na dobry wybór klinki

agatka my mieliśmy skierowanie do alergologa na termin czekaliśmy 3 miesiące i było dobre. data była na skierowaniu.

Zmykam kończyć obiad.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości