![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak uwieść żonatego faceta?
Moim zdaniem, co byśmy tutaj nie napisały Ty i tak wiesz swoje. Nie chcesz posłuchać nikogo, trudno. Co więcej, z tego co piszesz bije tak wyraźna naiwność, że pozostaje mi tylko Ci współczuć. Chociaż w tej sytuacji nie Tobie współczucie się należy. Cóż, rób tak dalej, walcz o swoje, może się nauczysz czegoś (szkoda, że takim kosztem).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
BAN stały
|
zdziwiłam się, że masz 28 lat bo dla mnie to prędzej prezentujesz myślenie w stylu 22latki.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-05-25 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
A przykład kalinci tym bardziej powinien autorko odstraszyć.
Jej obecny facet z żoną nie żył, podobno jej nawet nie lubił, dzieci miał dorosłe a rok mu zabrało zdecydowanie się na odejście. Rok namysłu i maniupulacji ze strony kalinci, żeby się facet zdecydował opuścić żonę, na którą podobno patrzeć nie mógł. To jak myslisz kobiałko, ile będzie potrzebował ten twój kochaś, żeby opuścić małe dziecko i żonę, którą podobno kocha? Nie żal ci życia? Lej na "dobre rady" kalinci, bo życie przegrasz.
![]() |
#425 |
BAN stały
|
żeby to jeszcze było, że porzucił, odszedł, koniec etapu, żyli długo i szczęśliwie; a nie ciągle jakieś jazdy i problemy w tle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
A to jeszcze i tak lajcik, bo szzcęśliwie wspolnych dzieci brak, to i nie ma najwiekszego w takich wypadkach, punktu zapalnego
![]()
![]() |
#427 |
*sportaddict*
|
Zawsze się zastanawiałam, co ci faceci mają w sobie, że udaje im się wyprać mózgi kochanicom do tego stopnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Nie pozbawiaj dziecka rodziny, jeszcze nie raz się zakochasz, a ono drugiego ojca mieć nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki twojemu przekonaniu takiemu jak opisałaś, widzę, że sprawy idą we właściwym kierunku przynajmniej fajnie na to popatrzeć na żywo, że tak powiem ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-25 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
toć z takim ojcem, to dziecko i tak nie będzie miało świetnego dzieciństwa - czy będzie autorka, czy nie
nie ona, to inna - widać to po zachowaniu faceta ![]() ale rozczula mnie podejście autorki, mówię o jej pragmatyzmie, ponieważ to nie skończy się jak w bajce, czy jak w BrzydULI, tak jak jej się marzy ![]() pragmatyczna idealistka z marzeniami - czyż to nie piękne? ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-25 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale prawdziwa miłość nie zna granic wiekowych, naiwność niestety też nie ![]() Dla mnie zajęty facet z reguły nie jest brany pod uwagę, kompletnie. Mąż i ojciec zwłaszcza. No ale gdyby jakimś przedziwnym cudem strzała amora mnie trafiła, krótka piłka - jak ci na mnie zależy, wróć jak rozstaniesz się z żoną. Ale autorka w życiu takiego ultimatum "swojemu mężczyźnie" nie postawi, z wiadomych względów- big love się skończy.
![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz też zawalczyć i tak: dzwonisz do żony: "pani mąż mnie kocha, posuwa co 2-3 dni od 60 dni, zrobię WSZYSTKO, aby go zdobyć".I poczekaj na reakcję żony oraz pana zakochanego. Możesz też tak: "kochamy się, przedstaw mnie w swojej rodzinie, chcę poznać twoich rodziców, a moich przyszłych teściów; chcę poznać twoich znajomych"- poczekaj na ... reakcję pana ![]() Bo wbrew pozorom- mimo że to częsty bajer- łatwiej byłoby ci "zdobyć miłość największą" - gdyby ci bredził, ze z "żoną się nie układa/nie kochamy się/łączą nas tylko dzieci"- a tak: masz jasno ustawione granice. Weź teraz, wzmocniona tajemną wiedzą od Kalińci, wyrwaj go. Bo na razie brzmisz jak zdesperowana prawie 30, która panicznie boi się, że będzie bez chłopa. Próbuj. Walcz. ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-25 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
nie, nie, to trzeba na podświadomości jego pogrywać, nienachalnie
"czemu nie możemy być razem?" tylko, że w facecie kalinci to wzbudziło refleksję "może i w tym wieku człowiek może zmienić życie?" a w facecie autorki wzbudzi refleksję, jak już ruszy głową: [wycięłam, nie będę podpowiadać, niech się sama przekona] Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-25 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
nie odejdzie od zony, za duzo by stracil. mowi Ci, ze Cie kocha bo wie, ze inaczej nie zatrzymalby Cie przy sobie. jestes TYLKO jego kochanka i zawsze bedziesz ta druga. nie wiesz tez czy nie ma wiecej kochanek albo czy kiedy mu sie juz znudzisz nie zostawi Cie innej, a z zobna zawsze bedzie bo co by inni powiedzili, no i morale: nie zostawi zony i dziecka, bo to jednak "rodzina".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Jakby nie patrząc, nieważne, jakie metody stosując- i tak w końcu trzeba będzie zacząć praktycznie i konkretnie: "złóż papiery"- a potem .... trzeba będzie patrzeć na reakcję pana, bo zgadzam się, Jane , reakcja będzie raczej z tych, jak piszesz - pewnie tak będzie, bo dziewczę lat 28, tka iluzje, tka równo
![]() No i Kalińci pan to facet 50+, tu facet w takim wieku, gdzie nie tak szybko faceci demolują swoje ustawione życie- za to jest część takich, którzy młócą panny na boku, jeśli wyłapią takie. Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-05-25 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
nieładnie! Zacytowałaś to, co ocenzurowałam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nawet pośturchiwania kalinci nic nie przyspieszyły
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
ona i tak nie będzie zwracać uwagi na to, co piszę
Marzenia jej przesłoniły chłodniejszą refleksję i pcha się w paszczę lwa: będzie chciała być pragmatyczna i cwana, a pan z tego będzie doskonale korzystał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
- tyle że jakoś z jej postów nie mogę wywnioskować albo pisała, a ja takiego nie czytałam: czy oni już po tym jego rozwodzie mieszkają razem jako para czy on dalej "pan dochodzący"- bo to dwie zupełnie różne fazy związku: pan z doskoku, na miły weekend, a codzienność z drugą osobą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
będzie szła przed siebie zgodnie z zasadą "życie jest brutalne, co będę sobie żałować"
a to brutalne życie jej tylko da w łeb - miło na to popatrzeć "chytry dwa razy traci" - to mi tutaj pasuje, ponieważ jeśli chodzi o główne przesłanie, będzie pasowało jak ulał: zamiast zyskać, straci czas, wiarę w czyste intencje ludzi i inne takie tam pierdoły Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-25 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Naczelna Nastolatka
|
większość piszących tu osób to zdradzone kobiety żądne krwi kochanek
to ja ci napiszę jako była kochanka i kobieta, która ma faceta z odzysku za to sama nigdy nie była żoną. Pchasz się w bagno i tyle. Facet ma ciebie i żonkę do ciupciania, tobie mydli oczy wielkim uczuciem a ty się nakręcasz jak gimnazjalistka. Tyle z tego będziesz miała, że się emocjonalnie będziesz męczyć i będziesz nieszczęśliwa.
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
nie pierdziel, zdradzona byłaś i teraz chcesz krwi
wszystkie czekamy na tą dziejową sprawiedliwość, a ona nam pokaże no ciekawa jestem, co pokaże, chętnie to zobaczę ![]() Nie myślisz autorko, pierdzielisz jakieś bzdety, że my ciebie nie lubimy, bo wszystkieśmy zdradzone. Co to za pierdoły niemożebne! Piszę ci jasno, co widzę już teraz: ten człowiek ciebie wokół palca okręci, a nie ty jego i to będzie cała twoja pieśń. On zyska, ty stracisz. A twój pragmatyzm tylko przypieczętuje twój los, bo będziesz ślepa na szarą rzeczywistość: on nie potrzebuje nowego związku, nie z jakąś tam koleżanką od łóżka - bo on wygodny związek ma już teraz. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-25 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz, najważniejsze, że się "odczepił" od żony ![]()
![]() |
![]() |
#446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja akurat piszę jako osoba, która nigdy nie zdradzała, zdradzana nie była (albo żyję w głębokiej nieświadomości ![]() ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Naczelna Nastolatka
|
kurde a już myślałam, że mój głos z drugiej strony barykady autorce trochę da do myślenia. Mój świat legł w gruzach, duszę mą woal czerni przyoblekł, idę zjeść coś kompulsywnie...
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba musisz jednak owinąć się tym żałobnym kirem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Naczelna Nastolatka
|
ja nawet rozumiem, że ona chce walczyć, ale nie pojmuję dlaczego chce walczyć o takiego niezdecydowanego maluczkiego manipulanta. Takiego faceta bym nie chciała, który twierdziłby że kocha i mnie i żonkę. jednym słowem nie potrafię ogarnąć dlaczego akurat taki dupek ją tak interesuje, zwalczył u niej syndrom niedopchnięcia chyba i dlatego taki niby wartościowy jest
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
teraz tak spojrzaałam i jeszcze jeden jest tutaj "smaczek"
wyborna rzecz ponieważ autorka sama wyrabia w sobie podejście pragmatyczne, nastawione na cel "kij z zasadami, tu się o moje szczęście rozchodzi!" i z tymi nieczystymi intencjami liczy na czyste intencje faceta, że on jej nie okłamuje, że czysto gra - no czy to nie jest smaczne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.