![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy zamknac sklepy w niedziele?
Cytat:
Jak dla mnie marnowanie wtorku za psie pieniądze jest lepsze od marnowanie niedzieli. W taki wtorek rano dzieci są w szkole, znajomi i rodzina w pracy. Nie wiem co to za frajda mieć dzień wolny samemu ze sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ogrom kasjerek/sprzedawczyń płci obojga ![]() Cytat:
Ja tylko przypomnę, że za czasów naszej młodości ![]() ![]() Mnie tylko 2 rzeczy zastanawiają - jeśli będzie zakaz handlu w niedzielę, to jak prędko i o ile wzrosną ceny produktów (wszak handlowcy będą chcieli sobie odbić straty), i czy stacje paliw też zamkną? Pamiętam, gdy pierwszy raz głośno o planach było, kilka lat temu, to i stacje zamknięte być miały. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
ctrl alt delete
|
Z tego co wiem lekarze bardzo dobrze zarabiają na dyżurach, a szczególnie dyżurach w święta. Nie ma problemów ze znalezieniem chętnych, potrafią się wręcz pokłócić o te najlepiej płatne dyżury.
Myślę, że kasjerki też by chętnie pracowały w niedzielę, gdyby dostawały za to więcej forsy niż w inne dni tygodnia. Skoro rząd już chce je tak bardzo uszczęśliwić, to może powinien iść w tę stronę? Bo jak im zabierze dniówkę w ogóle, żeby mogły spędzić niedzielę (albo nawet wszytskie dni tygodnia, jeżeli je zwolnią) przy rodzinnym obiedzie złożonym z parówki (kino kosztuje)... to może to uszczęśliwianie nie wyjść. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Ale stacje to mały problem, sporo jest stacji samoobsługowych i ja tylko z takich korzystam. Po pierwsze cena jest zawsze niższa, po drugie jest... szybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
Drabineczko, w moim mieście taka jest JEDNA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
ile razy jestem w szpitalu (a od jakichś trzech miesięcy jestem stałym gościem), to lekarzy prowadzących nie ma w weekendy ![]() Cytat:
ale przecież co jakiś czas pewne grupy zawodowe sobie protestują - pielęgniarki, górnicy, kolejarze, nauczyciele...
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-05-30 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
ctrl alt delete
|
Cytat:
A co do frajdy: wy poważnie wszytskie dni wolne wyorzystujecie na frajdę? Bo ja to se musze np. w domu postrzątać, zakupy zrobić (no w mordę, nie mam jak poza czasem wolnym ![]() I po drugie - nie jest powiedziane, że znajomi nie pracują w kinie, na kolei, w hucie albo w szpitalu. Jak już sto razy w tym wątku napisano, nie tylko sprzedawcy pracują w weekendy. Cytat:
![]() Ale dyżur to nie jest stricte praca. To przebywanie w szpitalu (również spanie) na wszelki wypadek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Konto usunięte
|
Dwa tygodnie temu (zielone swiatki) moj syn po upadku na rowerze potrzebowal pomocy chirurga a nie kasjerki.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Konto usunięte
|
No ale widzisz szajajaba, nie można mieć wszystkiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;41068671]Dwa tygodnie temu (zielone swiatki) moj syn po upadku na rowerze potrzebowal pomocy chirurga a nie kasjerki.[/QUOTE]
... i? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;41068671]Dwa tygodnie temu (zielone swiatki) moj syn po upadku na rowerze potrzebowal pomocy chirurga a nie kasjerki.[/QUOTE]
I co to ma do rzeczy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() Naiwna jesteś.Wątpliwe, żeby duże sieci handlowe zwiększały obsady, skoro można ciąć koszty i dołożyc roboty pracownikom. A część np zwolnić, bądź kazać im dłużej pracować w tygodniu.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;41069258]I nie widac, ze praca lekarza ma wiekszy sens niz praca kasjerki ?
Chleb mozna kupic w poniedz, a dzis zjesc kasze. Trudno z szyciem nogi, skladaniem reki, cc czekac do poniedzialku.[/QUOTE] Jest wiele instytucji, których sens jest ważniejszy niż praca kasjerki. Czy z tego powodu mam sobie odmawiać zakupów w niedzielę? Bo nie rozumiem. Mam wrażenie, że wszyscy mają jeden argument - wolne dla kasjerek - z którym nie wiadomo, czy zgadzają się same kasjerki (po rozważeniu chociażby aspektu finansowego). |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
Skutki tego pomysłu mogą być takie:...
1... wyższe ceny 2... zwolnienia wśród pracowników 3... sklepy otwarte szybciej i czynne dłużej. wtedy dopiero będzie lament jak prace będą kończyć nie o 21-22 tylko o północy (po zamknięciu sklepu powiedzmy o 23 trzeba przecież wszystko ogarnąć, rozliczyć się, sprzątnąć czy coś...) |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Konto usunięte
|
A tak niekoniecznie serio... Dziś też sklepy pozamykane... I jak tu obiad zrobić? Dobrze, że do McDonald's niedaleko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
ja ostatni raz na zakupach byłam w poniedziałek, a obiad na dziś jest ^^
#442 |
Raczkowanie
|
przy takich postach zastanawiam, gdzie się uchowały takie egzemplarze jak Wy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
To ja się wypowiem jako osoba pracująca w centrum handlowy.Pracuję na 2 zmiany 9-17 lub 13-21.Mam jeden weekend wolny + dodatkowo co 4 niedzielę.Najczęściej 2 dni wolnego w tygodniu.Zależy jak uda się ułożyć grafik.Najczęściej jest tak,że nie ma tygodnia by się coś nie wydarzyło i następują zmiany w grafiku np.L4.
Do czego zmierzam. Mój mąż pracuje od 7-15 wszystkie weekendy wolne + czwartki.Fanie jak uda mi się mieć z nim czwartek wolny.Wtedy mam czas dla siebie,zakupy,porządki. Jeżeli mam zmiany 13-21 nie widujemy się praktycznie.W domu jestem o 21,30 spędzam z nim pół godziny i spać bo wstaje o 4.30 do pracy. Czasami jesteśmy małżeństwem na telefon ![]() Cóż mam taką pracę a nie inną dlatego chociaż niedziele chciałabym mieć wolne by spędzić je z rodziną. Uwierzcie,że tam gdzie pracuję w niedzielę nie ma kokosów.Ludzie zamiast spracerować na świeżym powietrzu spacerują po centrum handlowy.Mamy niedaleko kościółu i widać kiedy kończą się msze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Znowu politycy biorą się od d..y strony.
Mamy tykakające bomby; ZUS dziura bez dna i fatalnie zarządzana KRUS też dziura bez dna, bogaty rolnik płaci tyle samo biedny rolnik, brak kontroli nad tym, tu jest potrzeba przemiana na wczoraj, LOT powinien być dawno sprzedany. Lista jest długa. A jeśli zamkną sklepy bezrobocie pójdzie w góre, a sklepy otwarte w w niedziele nakręcają gospodarke. Związki zawodowe zklikwidować bo walczą o siebie .
#446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkam w kraju gdzie bardzo dużo sklepów- praktycznie wszystkie oprócz spożywczych dyskontów i aptek- jest zamykanych o 17 godzinie w dni powszednie. W niedzielę wszystkie sklepy (oprócz tesco express) zamykane są o 16. I jakoś wszyscy żyjemy, mamy co jeść a czas wolny spędzamy w bardziej wartościowy sposób, niż szwendając się po centrach handlowych. Dla mnie to robienie problemu na siłę- ktoś słusznie zauważył, że jeszcze z 25 lat temu w weekend sklepy były pozamykane, ba, na dodatek w tych sklepach były często tylko puste półki. I ludzie żyli, a nie darli włosy z głowy że jogurtu im zabraknie, lub że kawy z koleżanką nie mogą wypić w centrum handlowym. Pamiętam że jak byłam dzieckiem to często chodziło się z rodzicami na rower, do znajomych, na obiad do restauracji, albo ktoś przychodził do nas. Niedziela to był dzień wolny i leniwy, był dniem odpoczynku i przyjemności, a nie kolejnym dniem gonitwy. Czy zamknąć sklepy w niedzielę- powiem że mi by to nie przeszkadzało, natomiast zaczęłabym od ograniczeniu handlu w niedzielę- sklepy otwarte max do 14-15. Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2013-05-30 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarze w Polsce pracują koło 70 godzin w tygodniu, są tacy co pracują marne 40 i tacy co mają powyżej 100. A lekarze w tym kraju g.. mogą dlatego w Niemczech czy GB jesteśmy jednymi z bardziej pożądanych pracowników. Bo potrafimy pracować dużo, dobrze i tragicznych warunkach. A tubylcy tego nie potrafią, no niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.