Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 23:27   #421
mezaga
Zakorzenienie

Talking Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Wyniki były dziś znacznie lepsze...tzn. TSH nadal podwyższone 5.26, ale nie aż tak jak ostatnio. FT3 i FT4 w normie. Anty TPO niestety też podwyższone. Lekarz zapisał mi połówkę Euthyrox50.

A ja dziś znów smażę placki ziemniaczane..aaaaaa
Dość spore masz to tsh. Pewnie na 50 się nie skończy.
lAle od takiej dawki lekarze zawsze zaczynają. Ją badanie mam robić co 3 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Miałam się odezwać więc piszę. Ale niestety brak dobrych wieści. We wtorek mam zabieg dopiero. Chyba,że coś ruszy wcześniej. Podobno lepiej jak sama poronię. Wczoraj miałam napisać,ale byłam strasznie rozbita.Lekarz trochę mnie pocieszył i dziś mogę powiedzieć,że jest żywym aniołem,mimo,że rok temu miał nieprzyjemny incydent w zawodzie.
Dzisiaj jest mi też trudno,ale nie płakałam jak wczoraj i przedwczoraj.Mam nadzieję,że następnym razem będzie lepiej i,że po coś jest to cierpienie teraz,żeby następnym razem było o wiele lepiej
Nie wiem tylko jak się przygotować do tego zabiegu. Wczoraj lekarza zapomniałam zapytać i wiem tylko,że muszę zmyć paznokcie,wziąć piżamę,dokumenty i kapcie. A google niestety wiele powiedzieć mi nie chce. Mam nadzieję,że sama poronię na dniach,
trochę ciężko mi się patrzy na ten brzuch,że jednak został trochę dalej i ciężko mi żyć ze świadomością,że "domek" jeszcze pozostał,ale pusty.

A wam życzę aby wasze maluchy urodziły się całe i zdrowe ! Abyście jak najszybciej poczuły jak wasze dzieci nie dają wam spać po nocach przez kopanie I aby było was tu dużo więceej Mam nadzieję,że jeszcze na tym forum za jakiś czas napiszę,że bocian nas odwiedził
Kurcze a ludzilam się jeszcze, że będzie dobrze:-(
Trzymaj się i nie poddawać się. Będziemy czekać na dobre wieści.

Roane nie każda wada kwalifikuje do cc. Na pewno nie moja
Ją mam tylko standardowy astygmatyzm. A to, że wysiada mi już akomodacja i potrzebuję okularów progresywnych to już wiek i styl życia zrobił swoje. Generalnie u większości ludz
progresy są potrzebne dopiero po 40 ale że ją siedzę dużo nad precyzyjną robotą to potrzebuję takich okularów wcześniej.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-07-04 o 23:38
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 05:29   #422
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Szkoda ze jak do pracy jezdziłam to tak wcześnie nie wstawałam
Musze wam napisać ze zauroczyłam się wczorajszymi ruchami maleństwa
Teraz czekam z niecierpliwością na genetyczne.
Stary 2013-07-05, 06:19   #423
agacia_cz
Zadomowienie

mezaga u mnie też astygmatyzm, zalecono mi korekcyjne okulary przeciwsłoneczne, zakupiłam z grupona i jestem super zadowolona!
masakra moja córka wstaje od kilku dni o 5!!!

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Metamfetaminax przykro mi

Qrde...niesprawiedliwe to wkurza mnie, że niby przepisy te same w całym kraju a jednak takie różnice. Oczywiście fajnie Ci, że będziesz mieć usg genetyczne za darmo

Dziewczyny czy test na hiv jest obowiązkowym badaniem w ciąży? Wymaganym np przed porodem w szpitalu?
Przeglądając kartę ciąży zobaczyłam że widnieje i niby w I trymestrze do zrobienia a ja nie miałam na pewno.

u mnie nie są wymagane tylko dobrowolne
Metamfetaminax
współczuję i trzymam kciuki
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 06:28   #424
nattalli
Rozeznanie

Zrezygnowałam z kwasu foliowego i zaczęłam zażywać falvit mama (moja stara pani doktor mi poleciła) zażywam go 3 dzień, nie wiem czy to przypadek czy nie ale właśnie od 3 dni pogorszył się mój stan tzn i tak ciągle mam mdłości ale są silniejsze, przeplatane z bólami głowy, ciągle leżę w łóżku - nie mam siły na nic. Do tego jestem ciągle głodna kłopot w tym że 10min po zjedzeniu nawet bardzo lekkiego posiłku dostaję właśnie strasznych mdłości a czasem mam wrażenie jakby coś parzyło mnie w żołądku - zawsze po posiłku mam to uczucie a czasem nawet po wypiciu kilku łyków wody...falvit zażywam na noc. Kwas foliowy też zażywałam na noc bo rano miałam wrażenie że nasilał mi wymioty no i niby brałam kwas a znikał w odchłani toalety codziennie... ma tak któraś z Was? powinno mi powoli już przechodzić wszystko, jutro 10 tydzień zaczynamy

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 06:42   #425
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Zrezygnowałam z kwasu foliowego i zaczęłam zażywać falvit mama (moja stara pani doktor mi poleciła) zażywam go 3 dzień, nie wiem czy to przypadek czy nie ale właśnie od 3 dni pogorszył się mój stan tzn i tak ciągle mam mdłości ale są silniejsze, przeplatane z bólami głowy, ciągle leżę w łóżku - nie mam siły na nic. Do tego jestem ciągle głodna kłopot w tym że 10min po zjedzeniu nawet bardzo lekkiego posiłku dostaję właśnie strasznych mdłości a czasem mam wrażenie jakby coś parzyło mnie w żołądku - zawsze po posiłku mam to uczucie a czasem nawet po wypiciu kilku łyków wody...falvit zażywam na noc. Kwas foliowy też zażywałam na noc bo rano miałam wrażenie że nasilał mi wymioty no i niby brałam kwas a znikał w odchłani toalety codziennie... ma tak któraś z Was? powinno mi powoli już przechodzić wszystko, jutro 10 tydzień zaczynamy
Hmmm ja biore femibion i nie odczuwam zadnych dolegliwości po tych witaminach
Stary 2013-07-05, 07:10   #426
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Metamfetaminax

Mój lekarz zaznaczył, że mogę iść, nie muszę. Mam też legityamcję honorowego dawcy, jak oddawałam krew nie dzwonili do mnie, że coś nie tak. Więc chyba sobie daruję...

Dziś się czuję okropnie, nie wiem czy ciśnienie czy co.. ale co wstaję muszę zaraz usiąść w głowie mi się kręci niedobrze trochę, czuje się jakbym miała coś na kształt początków grypy żołądkowej. Coś "mela" jeszcze nie wiadomo co..
Stary 2013-07-05, 07:20   #427
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Patrzy się na takie ciacho jak Twoje i człowiek nie może się doczekać swojej fasolki. Śliczny synek!
Dziękuję
Jeszcze troszkę i się doczekasz. Dzieci są wspaniałe!
Kocham je tak bardzo,są sensem mojego życia

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Też czasem miewamy takie akcje.
Teraz śpi do 6:30-7:00,za to chodzi spać o 22,mimo,że kładę go o 20.

Wczoraj mój synek uparł się by spać z ... siostry brudną piłką do kosza
Nie szło mu jej zabrać,jeszcze zasypiając poklepywał ją i macał czy jest obok niego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 07:25   #428
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Ja do falvitu kilka razy podchodziłam przed ciążą (polecali w aptece), ale zawsze efektem były takie jak u Ciebie-koszmarne mdłości. Nawet mam nierozpakowane opakowanie, gdyby ktoś był chętny, mogę wysłać, bo szkoda wyrzucać

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-07-05 o 09:20 Powód: walka z edytorem w telefonie;)
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:28   #429
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Niestety, witaminy mogą nasilać wymioty.
Minus jest też taki, ze te z tabletki są gorzej wchłaniane niż musujące.
Ale musujących dla kobiet w ciąży nie ma.

Przed zajściem brałam maxivit i po nim nie miałam napadów głodu (w przeciwieństwie do tabletek typu centrum czy inny badziew).

Teraz zrezygnowałam bo ma żeń szeń a tego nie można brać w ciąży.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:29   #430
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Metamfetaminax

Mój lekarz zaznaczył, że mogę iść, nie muszę. Mam też legityamcję honorowego dawcy, jak oddawałam krew nie dzwonili do mnie, że coś nie tak. Więc chyba sobie daruję...

Dziś się czuję okropnie, nie wiem czy ciśnienie czy co.. ale co wstaję muszę zaraz usiąść w głowie mi się kręci niedobrze trochę, czuje się jakbym miała coś na kształt początków grypy żołądkowej. Coś "mela" jeszcze nie wiadomo co..
W centrum krwiodawstwa zawsze sprawdzają, więc jakby chcieli od Ciebie w szpitalu, daj im książeczkę. Tam masz też "legalną" grupę krwi

A co do samopoczucia, to ją tak mam całą ciążę...

Em ma, też mam napady głodu, folguję im, bo i tak dużo naraz nie jestem w stanie w siebie wepchnąć (czyżby dzieciak w żołądku siedział? ) a częściej od jedzenia odrzuca, więc niech tam coś pożywnego wpadnie

Dziś na śniadanie świeża grachamka z twarożkiem z rzodkiewką (specjalność męża )

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-07-05 o 07:34
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:36   #431
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Meta: bardzo mi przykro, wierzę że szybko ujrzycie swoje dzieciątko

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro, przytulam, trzymaj się dzielnie

W twoim przypadku ciężko mi doradzać, moja siostra poroniła - rodziła w 5 miesiącu ciąży wiedząc że dziecko po porodzie nie ma szans przeżycia. I też położne jej mówiły że lepiej naturalnie niż zabieg.

W szpitalu leżałam na sali z dziewczynami które niestety czekały na zabieg usunięcia martwej ciąży .
Przed zabiegiem dokładnie sprawdzają jeszcze na usg, robią dokładne badania. Dostaje się dokumentacje do wypełnienia.
Ma się być na czczo.
Wiem że zabieg jest pod narkozą, trwa nie dłużej niż 30 min.
Najlepiej weź ze sobą duże podpaski i sporo, ponieważ kilka godz (2-3 godz przed zabiegiem) dostaje się leki na wywołanie poronienia lub zakładają jakiś rozszerzający klin . Dopiero gdy pojawi się mocne krwawienie z dróg rodnych to biorą na salę zabiegową. Położna przez te 1-2 godz. krwawienia chodziła i sprawdzała stan krwawienia.
Po zabiegu możesz być troszkę otumaniona, ale podobno nic się nie pamięta. Bierze się leki przeciwbólowe. Na następny dzień koleżanka wyszła do domu. Położna mówiła jej że do 7 dni po zabiegu mogą trwać jeszcze krwawienia.
Nie wiem dokładnie czy tak jest we wszystkich szpitalach, lepiej zadzwonić w razie czego i się szczegółowo dopytać.

Do dzisiaj się modlę za te wszystkie dziewczyny które spotkałam w szpitalu, bo bardzo ciężko mi było patrzeć na ich tragedie, najgorsza ta bezsilność... bo praktycznie nie dało się pomóc.

Co mi utkwiło w pamięci... mówiła że po kilku dniach pogodziła się z całą sytuacją, przyszedł do niej mały kilkuletni siostrzeniec, przytulił się i powiedział :
"ja wiem że twój dzidziuś umarł, ale nie płacz już ciocia, jak chcesz to będę twoim dzieckiem, mama na pewno się nie obrazi..."

Musiał podsłuchać rozmowy dorosłych, jednak takie maluchy też rozumieją co się dzieje....

Wierzę że po takich trudnych przejściach teraz czeka na Ciebie tylko dobro.
Kochany dzieciaczek, aż się łza w oku kręci

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Niestety, witaminy mogą nasilać wymioty.
Minus jest też taki, ze te z tabletki są gorzej wchłaniane niż musujące.
Ale musujących dla kobiet w ciąży nie ma.

Przed zajściem brałam maxivit i po nim nie miałam napadów głodu (w przeciwieństwie do tabletek typu centrum czy inny badziew).

Teraz zrezygnowałam bo ma żeń szeń a tego nie można brać w ciąży.
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Ja do falvitu kilka razy podchodziłam przed ciążą (polecaliśmy w aptece), ale zawsze efektem były takie jak u Ciebie-koszmarne mdłości. Nawet mam nierozpakowane opakowanie, gdyby ktoś był chętny, mogę wysłać, bo szkoda wyrzucać
Ja kończę kwas foliowy i jak narazie nie biorę suplementów, bo lekarz powiedział "naturalne witaminy w postaci warzyw i owoców", to się faszeruję pomidorami, ogórkami, czereśniami itp.

___
Wczoraj czułam się tak tragicznie, że nie wierzyłam że już 14 tc u mnie a ja tak się źle czuję. Głowa mi pękała a a mdłości miałam takie, że masakra. TŻ po pracy wypił dwa piwa, to mu nie pozwoliłam się zbliżać do mnie, bo mi tak śmierdział. Dopiero zjadłam 2 kromki z pomidorem i troche mdłości przeszły, ale głowa łupała nadal. Wystraszyłam się, że może ciśnienie mi skoczyło, ale po zmierzeniu okazało się ok. Ja oczywiście już panika, że coś nie tak. TŻ od razu się złościł, że wymyślam i że z maluchem wszystko ok. Dzisiaj sie lepiej czuję, ale chyba odpuszczę wychodzenie na zewnątrz w ten upał, bo słabo się czuję.

ejani:
ja na śniadanie dwie kromki słonecznikowego z pomidorem i papryką i kawa inka a na obiad naleśniki z serem na słodko.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-07-05 o 07:37
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 07:59   #432
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Miałam się odezwać więc piszę. Ale niestety brak dobrych wieści. We wtorek mam zabieg dopiero. Chyba,że coś ruszy wcześniej. Podobno lepiej jak sama poronię. Wczoraj miałam napisać,ale byłam strasznie rozbita.Lekarz trochę mnie pocieszył i dziś mogę powiedzieć,że jest żywym aniołem,mimo,że rok temu miał nieprzyjemny incydent w zawodzie.
Dzisiaj jest mi też trudno,ale nie płakałam jak wczoraj i przedwczoraj.Mam nadzieję,że następnym razem będzie lepiej i,że po coś jest to cierpienie teraz,żeby następnym razem było o wiele lepiej
Nie wiem tylko jak się przygotować do tego zabiegu. Wczoraj lekarza zapomniałam zapytać i wiem tylko,że muszę zmyć paznokcie,wziąć piżamę,dokumenty i kapcie. A google niestety wiele powiedzieć mi nie chce. Mam nadzieję,że sama poronię na dniach,bo trochę ciężko mi się patrzy na ten brzuch,że jednak został trochę dalej i ciężko mi żyć ze świadomością,że "domek" jeszcze pozostał,ale pusty.

A wam życzę aby wasze maluchy urodziły się całe i zdrowe ! Abyście jak najszybciej poczuły jak wasze dzieci nie dają wam spać po nocach przez kopanie I aby było was tu dużo więceej Mam nadzieję,że jeszcze na tym forum za jakiś czas napiszę,że bocian nas odwiedził
Bardzo mi przykro.
Z tegn co mogę Ci doradzić - weź koszulę- w czasie zabiegu jest niezastąpiona. Ja dostalam tabletki, które miały wywołać krwawienie, ale niestety dwa dni snułam się po korytarzach, bo na mnie nie działały. Sam zabieg trwał chwilę. Znieczulili, uśpili i po wszystkim. Fizycznie ok, psychicznie gorzej. Ale niestety trzeba to przetrwać. Płakać. I wierzyć, że następnym razem wszystko bedzie w porzadku - nie ma innej możliwości

Ja zaglądam na chwilę po-wizytowo w środę dostalam skierowanie na te krwie, mocze i inne tokso i hivy. Dzisiaj bylam na wizycie- wyniki wszystkie idealne. Młode urosło w dwa tygodnie o trzy tygodnie, czyli nieźle. Serduszko 158 uderzeń, czyli niemal idealnie : to coś młode machało do mnie rączką.
W końcu mam też założona kartę ciazy
Jedyne co mnie martwi to moja waga. Nie wiem, czy to przez ciążę, czy przez co- ale przekroczyłam granicę, do której wcześniej się nawet nie zbliżałam. A nawet za bardzo tego po mnie nie widac. Chyba że te dodatkowe kg podziały się w cyckach :p

A i proszę o wpisanie TP 25.01.14

Stary 2013-07-05, 08:12   #433
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
mezaga u mnie też astygmatyzm, zalecono mi korekcyjne okulary przeciwsłoneczne, zakupiłam z grupona i jestem super zadowolona!

-
W taka pogodę każdy potrzebuje przeciwsłonecznych a u osób z wadą o tyle ciężej, ze nie można sobie kupić takich "zwykłych"
Ja mam to szczęście, że nie muszę tyle płacić za takie okulary korekcyjne polaryzacyjne - bo generalnie to dość spory wydatek.

Cytat:
Ja kupiłam falvit bo miał najwięcej wapnia z dostępnych zestawów. Ale też źle się po nim czułam. Zresztą - ja się teraz czuje źle po wszystkim. Biorę raz na jakiś czas. U mnie dzisiaj wizyta na 19. Oczywiście nerwy już mam zszargane. Mi to chyba głowę powinni uciąć przed takimi dniami albo mózg wyjąć

Czy powinno przechodzić - to nie ma reguły. U mnie koniec 12 tygodnia (według OM 13) a czuję się masakrycznie. Cały czas wymiotuję i cały czas na jedzenie patrzeć nie mogę. Wczoraj udało mi się wcisnąć w siebie tą rybę z puszki - i nawet po niej nie zwymiotowałam. Więc chyba znalazłam coś dla siebie oprócz kanapek z masłem i pomidorem.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2013-07-05 o 08:14
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:20   #434
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mój lekarz nic mi o tym nie wspominał ale czytałam że nie jest ono obowiązkowe...
Cytat:
m
u mnie nie są wymagane tylko dobrowolne
Czyli wychodzi na to, że to od lekarza zależy
Ja znajduję w necie sprzeczne info-albo, że są obowiązkowe albo że zalecane.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Musze wam napisać ze zauroczyłam się wczorajszymi ruchami maleństwa
Teraz czekam z niecierpliwością na genetyczne.
Ja też się zauroczyłam po usg szczególnie, że wiercił się cały czas cudowne uczucie
Cytat:
Moja koleżanka wspominała mi że miała straszne mdłości po tych witaminach, więc myślę, że to możliwe.
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Em ma, też mam napady głodu, folguję im, bo i tak dużo naraz nie jestem w stanie w siebie wepchnąć (czyżby dzieciak w żołądku siedział? ) a częściej od jedzenia odrzuca, więc niech tam coś pożywnego wpadnie
)
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tymi napadami
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie martwi to moja waga. Nie wiem, czy to przez ciążę, czy przez co- ale przekroczyłam granicę, do której wcześniej się nawet nie zbliżałam. A nawet za bardzo tego po mnie nie widac. Chyba że te dodatkowe kg podziały się w cyckach :p
Na pewno

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mezaga podejrzałam Twoje twory misiak z serduszkiem po prostu mnie rozczulił a ta krowa! Maskotki są po prostu śliczne!!! gratuluję zdolności

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-05 o 08:21
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:30   #435
mezaga
Zakorzenienie

Em ma dziękuję - ale to bardziej wypracowana technika niż zdolności
Dawno już nic nie wrzucałam bo nawet na widok szydełka mi się robi niedobrze hehe.
W tamtym roku w wakacje co tydzień byłam na kiermaszu. W tym roku tylko odbieram telefony i mówię, że nie mogę przyjechać, bo nie mam z czym Boję się trochę, że o mnie zapomną przez te dwa lata - pewnie w przyszłym roku tez nie będę mogła jeździć.
Stary 2013-07-05, 08:42   #436
tajeczka
Zadomowienie

Hejka
Meta
ja normalnie świra dostaję, za tydzień mam USG, a najchętniej poszłabym już teraz.... Martwi mnie brak jakichkolwiek objawów.... wcześniej jak poleciałam prywatnie w 7 tyg., poleciałam z tych samych powodów, i wszystko było ok, ale jakoś dalej mnie wszystko to martwi.
Chciałabym pójść dzisiaj, ale wszyscy mnie uspokajają, że wszystko jest ok....
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:43   #437
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Em ma dziękuję - ale to bardziej wypracowana technika niż zdolności
Dawno już nic nie wrzucałam bo nawet na widok szydełka mi się robi niedobrze hehe.
W tamtym roku w wakacje co tydzień byłam na kiermaszu. W tym roku tylko odbieram telefony i mówię, że nie mogę przyjechać, bo nie mam z czym Boję się trochę, że o mnie zapomną przez te dwa lata - pewnie w przyszłym roku tez nie będę mogła jeździć.
Myślę, że zdolności też tu mają wiele do powiedzenia. Ja mam dwie lewe ręce drutów się boję, z szydełkiem nie wiem co robić
Myślę, że nie zapomną o Tobie jak się lepiej poczujesz to na pewno wrócisz do tworów
Stary 2013-07-05, 08:51   #438
katarzyniak
Rozeznanie

.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-07-05 o 10:00
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:56   #439
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Badanie na HIV teoretycznie jest tylko zalecane, bo może zostać wykonane tylko i wyłącznie za zgoda ciezarnej.

Moim zdaniem powinno byc po prostu obowiązkowe, zupełnie nie rozumiem dlaczego na przykład takie HCV robi sie po prostu, a juz zeby zrobic HIV trzeba podpisywać specjalne oświadczenie, ze wyraża sie zgodę.

W praktyce szpital bedzie robił problemy, jesli nie ma sie tego badania.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 08:57   #440
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Metko bardzo mi przykro... Miałam nadzieję że jednak sie okaże że dzidzius tam jest. Trzymaj sie ciepło! Na pewno za niedługo bedziesz chodziła z ogromnym brzuchem, życzę Ci tego z całego serca!

Robiłam ten test z sody, tylko że u mnie nie ma jeszcze skonczonego 10 tygodnia. Ale soda spienila sie także to na chłopaka
Na razie sie nie nastawiam jakos bardzo, bo moje przeczucie mówi mi inaczej, ale no... szkoda że nie wiedziałam tego przy pierwszym dziecku, miałabym porównanie.

Dziś i jutro jestem sama z synem w domu, tz pojechał auto kupić na drugi koniec Polski...
Chcialabym żeby już wrócił.

Idę coś zjeść bo mi sie żołądek do kręgosłupa przykleja :P

Stary 2013-07-05, 08:58   #441
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Hejka
Meta
ja normalnie świra dostaję, za tydzień mam USG, a najchętniej poszłabym już teraz.... Martwi mnie brak jakichkolwiek objawów.... wcześniej jak poleciałam prywatnie w 7 tyg., poleciałam z tych samych powodów, i wszystko było ok, ale jakoś dalej mnie wszystko to martwi.
Chciałabym pójść dzisiaj, ale wszyscy mnie uspokajają, że wszystko jest ok....
Nie chce Cię martwić, ale tak juz zostanie do końca ciazy Spróbuj wyluzowac i myśleć pozytywnie.
Ja tez dłuuugo nie miałam żadnych objawów.
Stary 2013-07-05, 09:01   #442
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
.
I wiesz co? W styczniu zamówiłam sobie pasek świętego Dominika i zaczęłam poprostu się modlić. Od tego czasu pasek nie jest zdejmowany przeze mnie, a serduszko zaczęło bić w maju Moje dziecko na pewno na pierwsze lub drugie imię będzie miało Dominik, albo Dominika. Dodam, że jakoś wszystko zaczęło się układać, znaleźliśmy z TŻ wspaniałego lekarza na NFZ(!) który po raz pierwszy zajmuje się nami od A do Z. A i mało tego (śmiejcie się albo nie, ale takie są fakty, bo prowadziłam dokładne zapisy temperatury przez cykl) do zapłodnienia doszło równo w Zielone Świątki, a implantacja zarodka (ponieważ był jednodniowy mocny spadek temperatury) nastąpiła w Boże Ciało Zielone świątki uważane są za święto m.in. wszelkiej płodności itp.
Przepraszam, że może tak Cię nudzę, ale chciałam dodać Ci otuchy.
Niezwykle dzielna z Ciebie kobieta
Ja śmiać się nie zamierzam, bo dla człowieka wierzącego modlitwa jest często jednym ratunkiem i wsparciem, więc rozumiem Twoje podejście do Bożego Ciała i św. Dominika.

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-07-05 o 10:10
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:03   #443
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nie chce Cię martwić, ale tak juz zostanie do końca ciazy Spróbuj wyluzowac i myśleć pozytywnie.
Ja tez dłuuugo nie miałam żadnych objawów.
Staram się ale powiem Wam, że dla świętego spokoju, mogłabym mieć na coś smaka, albo z rana się po prostu po*ygac sorki za słownictwo
a co do HIV to mi lekarz powiedział, że jak matka czy ojciec nie mieli i ja nie mam od czego mieć to nie muszę robić...
a swoją drogą od tyg. się zbieram na badanie na ustalenie grupy krwi i nie mogę się zebrać za nic w świecie
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 09:08   #444
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Badanie na HIV teoretycznie jest tylko zalecane, bo może zostać wykonane tylko i wyłącznie za zgoda ciezarnej.

Moim zdaniem powinno byc po prostu obowiązkowe, zupełnie nie rozumiem dlaczego na przykład takie HCV robi sie po prostu, a juz zeby zrobic HIV trzeba podpisywać specjalne oświadczenie, ze wyraża sie zgodę.

W praktyce szpital bedzie robił problemy, jesli nie ma sie tego badania.
A mnie nikt o zdanie nie pytał. Po prostu zaznaczyli na skierowaniu, zrobili i tyle. Wiem, że moje koleżanki tego badania nie miały.
Dla mnie to akurat była formalność. I nie widzialam przeciwwskazań.

Stary 2013-07-05, 09:14   #445
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się ale powiem Wam, że dla świętego spokoju, mogłabym mieć na coś smaka, albo z rana się po prostu po*ygac sorki za słownictwo
a co do HIV to mi lekarz powiedział, że jak matka czy ojciec nie mieli i ja nie mam od czego mieć to nie muszę robić...
a swoją drogą od tyg. się zbieram na badanie na ustalenie grupy krwi i nie mogę się zebrać za nic w świecie
I to jest właśnie mylne myślenie. Wcale to nie znaczy, że się HIVem nie mogłaś zarazić.
Czytałam kiedyś artykuł na ten temat i Polska jest właśnie takim zacofanym krajem, gdzie niby się odnajduje nowe metody leczenia rożnych chorób a do badań i profilaktyki podchodzi się olewająco.
Stary 2013-07-05, 09:21   #446
katarzyniak
Rozeznanie

...
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-07-05 o 10:01
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:30   #447
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli lekarz ma takie podejście to w te pędy zmienilabym go. NIKT nie może miec pewności, że nie jest zakazony.
Jesli matka nie wie, ze jest zakazona, dziecko ma bardzo duże szanse urodzić sie będąc nosicielem wirusa. Kiedy o zakażenia matki wiadomo włącza sie odpowiednie postępowanie i ryzyko zakażenia dziecka spada do 2%.

Zrobiłam test teraz (zreszta nie pierwszy raz w zyciu), zrobię ponownie pod koniec ciazy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 09:32   #448
Messsuah
Raczkowanie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Metko bardzo mi przykro... Miałam nadzieję że jednak sie okaże że dzidzius tam jest. Trzymaj sie ciepło! Na pewno za niedługo bedziesz chodziła z ogromnym brzuchem, życzę Ci tego z całego serca!

Robiłam ten test z sody, tylko że u mnie nie ma jeszcze skonczonego 10 tygodnia. Ale soda spienila sie także to na chłopaka
Na razie sie nie nastawiam jakos bardzo, bo moje przeczucie mówi mi inaczej, ale no... szkoda że nie wiedziałam tego przy pierwszym dziecku, miałabym porównanie.

.
a jak się robi taki test ?
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:33   #449
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A u mnie jest ladna pogoda. I mam nadzieje,ze zostanie tak na dluzej.
Dzisiaj duzo czasu spedzilismy na dworze. Jak ja to lubie.

Fotka z dzisiejszego dnia:
Gosia, Ty tak na podwórku masz te kaczuszki (czy co to tam koło Twojego przystojniaka biega), czy to park?

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
W taka pogodę każdy potrzebuje przeciwsłonecznych a u osób z wadą o tyle ciężej, ze nie można sobie kupić takich "zwykłych"
Ja mam to szczęście, że nie muszę tyle płacić za takie okulary korekcyjne polaryzacyjne - bo generalnie to dość spory wydatek.
no ja sobie kupiłam do prowadzenia jakieś dwa lata temu jak już totalnie w zwykłych mnie od razu bolały oczy i średnio widziałam napisy a w białych korekcyjnych mnie raziło- nie wyglądają za rewelacyjnie (do wyboru miałam tylko oprawki korekcyjne), ale nawet teraz coś czytać przy słońcu jest dużo wygodniej.

w którym tygodniu powinno się iść na to badanie wzroku?

i jeszcze jedno pytanie - takie ogólne - wczoraj pisałyście o dentystach, o co z nimi chodzi? kiedy się powinno ich nawiedzić i po co? że jak są jakieś dziury w zębach to źle? nie zdążyłam załatwić tego przed ciążą i teraz nie wiem co robić... bez znieczulenia się nie dam dotknąć, a chyba znieczulenia kategorycznie nie można, nie? ale ból też dla dzieciaka nie jest wskazany
Stary 2013-07-05, 09:34   #450
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli lekarz ma takie podejście to w te pędy zmienilabym go. NIKT nie może miec pewności, że nie jest zakazony.
Jesli matka nie wie, ze jest zakazona, dziecko ma bardzo duże szanse urodzić sie będąc nosicielem wirusa. Kiedy o zakażenia matki wiadomo włącza sie odpowiednie postępowanie i ryzyko zakażenia dziecka spada do 2%.

Zrobiłam test teraz (zreszta nie pierwszy raz w zyciu), zrobię ponownie pod koniec ciazy.
Dokładnie. Ja pierwsze badanie miałam w 8 klasie podstawówki. Całą klasą mieliśmy "wycieczkę" do poradni. Tam nas uczulili, że nie wystarczy nie zmieniać partnerów seksualnych. I badanie trzeba powtarzać. Ja jak pokazałam teraz lekarce badanie sprzed półtora roku, to poleciła powtórzyć, bo w ciągu tego czasu mogłam się gdzieś zarazić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości