Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-23, 22:52   #421
Mahdab
Zakorzenienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Ja pije pokrzywe i skrzyp dla przyjemnosci, bo lubie tak samo jak inne ziolka. Drozdzy nie lubie, wiec sie nie bede zmuszac

Edytowane przez Mahdab
Czas edycji: 2013-07-23 o 23:09
Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 23:00   #422
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michoben Pokaż wiadomość
Aktualnie mimi regularnego podcinania borykam sie z rozdwajajacymi sie koncowkami.
A nakładasz coś na końcówki do ochrony? Jedwab, kilka kropel olejku, silikon jakiś lekki?

Cytat:
Napisane przez Roslina xD Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki czepek nakładacie do olejów, masek?
Ja nakładam foliowy pod prysznic, dołączają taki do masek Biovax i na to czepek pływacki
Ja w sumie nigdy do tej pory nie spotkałam takiego czepka w sklepie. I używam zwykłej torebki -siatki na zakupy - foliowej

Cytat:
Napisane przez happy woman Pokaż wiadomość
chyba skuszę się na kozieradkę można dostac ją w aptece?? Normalnie zaparza się i płucze włosy tak??

Co do pozostałych metod... jakoś nie mogłabym natrzec włosów białkiem jaja albo mazią z siemienia lnianego i nie spłukac
Jak nie znajdziesz w "normalnej" aptece, to możesz zamówić na doz . pl i sobie odebrać w wybranej aptece Dbam o Zdrowie u siebie w mieście. ^-^ Ja chyba tak zrobię, bo właśnie też się przymierzam do tej kozieradki...

Ja też mam jakąś awersję do jajek. Żółtko jeszcze jakoś bym zniosła, ale białko mnie obrzydza. :x
A glutek jest spoko.

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Widzę że nie jestem jedyna która miała takie "ciekawe przygody"
Ja kiedyś zafarbowałam się szamponetką na 6-8 myć, na rudo. Było ładnie pięknie, zmyło się. Podobałam się sobie w marchewce.
Jakiś czas później (ok. 2 m-ce) mama mi kupiła - po uprzedniej prośbie oczywiście - szamponetkę na 28 myć bodajże. Kolor trochę inny, podchodzący bardziej pod czerwony-rubinowy. Miał być inny kolor, ale mama wzięła co było
No i się zafarbowałam. Nie wyglądałam źle (jednak kolor był troszkę za ciemny jak na moją karnację), ale chodziłam w tym kolorze chyba przez pół roku.

------------

Oglądałam dziś gazetkę Rossmanna, i jest tam promocja na ten olejek na rozstępy Babydream fur mama, 9,99zł zamiast 11,99. To tak, jakby ktoś był zainteresowany.

I siedzę sobie właśnie z olejem z pestek na włosach i czekam aż wyschną. Zawinę później w ów wyżej wspomniany worek foliowy, ręcznik i tak legnę spać.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

O, i jeszcze jest płyn Facelle Sensitive za 3,39zł
I mydło Biały Jeleń, smakowe. Omnomnom.

Edytowane przez _Fanaberia_
Czas edycji: 2013-07-23 o 22:56
_Fanaberia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 23:04   #423
ladycrazy
Raczkowanie

Ja piję drożdże, druga tura już, piłam tez skrzypokrzywe i parę dni siemie lniane. Z żadnym nie miałam problemów kozieradkę wcierałam i kiedyś z ciekawości spróbowałam, jak smakuje. Żałuję, jest straszna ;D

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez _Fanaberia_ Pokaż wiadomość

Jak nie znajdziesz w "normalnej" aptece, to możesz zamówić na doz . pl i sobie odebrać w wybranej aptece Dbam o Zdrowie u siebie w mieście. ^-^ Ja chyba tak zrobię, bo właśnie też się przymierzam do tej kozieradki...
Jeśli chodzi o doz to aby odebrać zamówienie w aptece trzeba zamówić za min 20zł
włosy pasemko kontrolne- 33cm, cel I (30cm) osiągnięty cel II - 40cm
ladycrazy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-23, 23:08   #424
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladycrazy Pokaż wiadomość
Ja piję drożdże, druga tura już, piłam tez skrzypokrzywe i parę dni siemie lniane. Z żadnym nie miałam problemów kozieradkę wcierałam i kiedyś z ciekawości spróbowałam, jak smakuje. Żałuję, jest straszna ;D

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Jeśli chodzi o doz to aby odebrać zamówienie w aptece trzeba zamówić za min 20zł

O, pfffffffff, ale sobie wymyślili. Smutno mi. :P
Raczej powinna być też tak od razu na miejscu, bez zamawiania?

Jak pijesz siemię lniane? Zalewasz ziarenka gorącą wodą i pijesz razem z ziarenkami po ostygnięciu, czy może kisiel, czy rozcieńczonego gluta? Czy macerat?
I, i, i?? Do czego porównujesz jej smak?

Czas edycji: 2013-07-23 o 23:09
Stary 2013-07-23, 23:16   #425
ladycrazy
Raczkowanie

Cytat:
O, pfffffffff, ale sobie wymyślili. Smutno mi. :P
Raczej powinna być też tak od razu na miejscu, bez zamawiania?

Jak pijesz siemię lniane? Zalewasz ziarenka gorącą wodą i pijesz razem z ziarenkami po ostygnięciu, czy może kisiel, czy rozcieńczonego gluta? Czy macerat?
I, i, i?? Do czego porównujesz jej smak?
Hmm myślę, że powinna być kozieradka w aptece, chociaż ostatnio jak pytałam o jakieś ziółka to posłali mnie do zielarni...
Siemie lniane zalewałam gorącą wodą, stało tak sobie może z godzinkę, a potem wypijałam, przegryzając ziarenka, bo mi smakowały.
Co do kozieradki - może jak się ją pije to w jakiś innych stężeniach, ale jak dla mnie ta wcierkowa była strasznie gorzka, a wg mojego faceta przypominała trochę kostkę rosołową - czyli zgodnie z zapachem ale baaardzo mi nie smakowała, a rosołek lubię.
Stary 2013-07-23, 23:29   #426
_Fanaberia_
Raczkowanie

Dobra, idę zrobić sobie siemię! Może przy okazji nawilży mi śluzówkę/gardło, bo mam rano i wieczorem STRASZNĄ suchość, ciągle chce mi się pić, normalnie jak zimą przy ogrzewaniu. Nie wiem od czego aż tak. W domu pełno okien otwartych, ja piję dużo wody. I muszę zhaltować z herbatą i kawą, bo podobno wysusza. o.o

Czas edycji: 2013-07-24 o 00:09
Stary 2013-07-23, 23:58   #427
ladycrazy
Raczkowanie

ja miałam duże problemy z gardłem parę miesięcy temu, piłam sobie wtedy czasem siemię, bo także słyszałam, że nawilża śluzówkę i w sumie doraźnie pomagało
Stary 2013-07-24, 00:14   #428
_Fanaberia_
Raczkowanie

Tak się jeszcze zastanawiam, jakie zastosowanie może mieć olej kokosowy poza włosowym. Bo kiedyś tam w przyszłości chciałabym kupić do przetestowania. Niektórym nie-niskoporowatym pasuje, ale może też nie pasować, i wtedy musiałabym go jakoś inaczej wykorzystać. Wiem, że do pielęgnacji dłoni i paznokci się nadaje. Jakieś jeszcze sugestie?

To siemię nie jest takie złe w smaku, choć szary kolor przypominający rozcieńczonego Białego Jelenia w płynie odpycha troszkę.
Stary 2013-07-24, 01:27   #429
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roslina xD Pokaż wiadomość
7 opakowań na pół roku

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBg&dur=501 coś takiego? bo pod hasłem 'czepek Top Choice' to głównie takie z dziurkami do pasemek były :p
7 opakowań jedwabiu na pół roku zużywasz?
Co do czepka, mam identyczny, tylko po jakimś czasie gumka w jednym miejscu pękła, ale związałam i używam czepka nadal.

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Napisane przez balasowa Pokaż wiadomość
No pozytywnie na pewno nie wpływają na kondycję włosów.. może ciut na wygląd ale to bardzo chwilowo. Bardzo żaluje ze kupiłam ten puder. A po przeczytaniu tej historii, która niżej zamieszczam jest mi strasznie przykro i mimo ze to inny specyfik, jednak tej samej marki postanowiłam - NIE. skonczylam z pudrem got2be

Ku przestrodze wszystkich :

http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html
Wiem,że puder niszczy włosy, tylko myślałam, iż mówisz o spustoszeniu przez puder.
Co do historii, mnie by się nie przydarzyła, bo na szczęście unikam protein. A jak przeczytałam skład tych produktów to się przeraziłam, proteina na proteinie. Może ta masakra na jej głowie to przeproteinowanie. Ale zastanawiają mnie aż tak tragiczne skutki. W sumie sama sobie zniszczyłam włosy przez niewielką ilość protein, ale nie aż tak.

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Cytat:
Tak się jeszcze zastanawiam, jakie zastosowanie może mieć olej kokosowy poza włosowym. Bo kiedyś tam w przyszłości chciałabym kupić do przetestowania. Niektórym nie-niskoporowatym pasuje, ale może też nie pasować, i wtedy musiałabym go jakoś inaczej wykorzystać. Wiem, że do pielęgnacji dłoni i paznokci się nadaje. Jakieś jeszcze sugestie?

To siemię nie jest takie złe w smaku, choć szary kolor przypominający rozcieńczonego Białego Jelenia w płynie odpycha troszkę.
Olej kokosowy można stosować do OCM, smarować nim całe ciało, do kąpieli. Może do celów spożywczych też się nadaje, nie wiem jak smakuje. Np. oliwa z oliwek do sałatek jest dla mnie za gorzka, ale olej z pestek winogron już jest OK. Z 1l mało mi go zostało, a ja zastanawiałam się kiedy go zużyję

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Możesz też dodać ten olej do balsamu.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 10:56   #430
balasowa
Raczkowanie

Melduje, że od dziś zaczynam łykać Calcium Pantothenicum

23.01.2013r.

16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy,
wcierka z kozieradki
START!

24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum
START !
balasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:35   #431
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
A ja się tam nie biore za żadne napary do picia albo łykania typu drożdże albo herbatki co smakują jak trawa afuujj.. w życiu..
Skrzypokarzywa mi smakuje, zawsze dodaje kilka listków mięty i pół łyżeczki naturalnego miodu (z mojego tatunia pasieki, sami też zbieramy skrzyp, pokrzywę i mięte)

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez balasowa Pokaż wiadomość
Melduje, że od dziś zaczynam łykać Calcium Pantothenicum
Ja łykałam CP jakieś dwa tygodnie ale miałam takie pobojowisko na twarzy że sobie odpuściłam...

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 11:35   #432
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Olej kokosowy można stosować do OCM, smarować nim całe ciało, do kąpieli. Może do celów spożywczych też się nadaje, nie wiem jak smakuje. Np. oliwa z oliwek do sałatek jest dla mnie za gorzka, ale olej z pestek winogron już jest OK. Z 1l mało mi go zostało, a ja zastanawiałam się kiedy go zużyję

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Możesz też dodać ten olej do balsamu.

O, dzięki za rady.
No, mi też dość szybko schodzi, bo dodaję go do celów spożywczych od czasu do czasu.
Stary 2013-07-24, 11:43   #433
barylka666
Zadomowienie

Na noc: Olej Nevskaya Korona

Dziś rano:
skrzypokrzywa

Mycie:
Green Pharmarcy szampon z rumiankiem lekarskim
Maska: Gloria + kilka kropel olejku Alterra
Na końcówki jedwab CHI

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-07-24 o 12:14
Stary 2013-07-24, 11:46   #434
susuanne
Wtajemniczenie

mycie: kallos waniliowy litrowy szampon
odzywka: kallos late (jako maska nie lubie go)
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 11:55   #435
_Fanaberia_
Raczkowanie

Moim włosom chyba przejadł się olej z pestek winogron. Myłam dziś 3 (!) razy Barwą (która przecież ma sles) i nadal mam olej na włosach! : o
Nie mam na jaki go zmienić, oliwy została mi może niecała łyżeczka. :P Myślicie, że jak przestanę olejować na tydzień-półtora, to coś da?
Stary 2013-07-24, 12:04   #436
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Moim włosom chyba przejadł się olej z pestek winogron. Myłam dziś 3 (!) razy Barwą (która przecież ma sles) i nadal mam olej na włosach! : o
Nie mam na jaki go zmienić, oliwy została mi może niecała łyżeczka. :P Myślicie, że jak przestanę olejować na tydzień-półtora, to coś da?

Może za dużo nałożyłaś go na włosy?
Mi raz tak się zdarzyło że nie mogłam domyć włosów szamponem z SLES

Czas edycji: 2013-07-24 o 12:07
Stary 2013-07-24, 12:13   #437
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Może za dużo nałożyłaś go na włosy?
Mi raz tak się zdarzyło że nie mogłam domyć włosów szamponem z SLES
Nie, tyle co zwykle właśnie. Tzn. zawsze jak zamierzam myć Barwą, to troszkę więcej nalewam, ale zawsze schodziło. Dałam troszkę ponad 1 łyżkę, zwykle leję niecałą jedną.
Jak pierwszy raz olejowałam, to nałożyłam chyba ponad 2 łyżki, i wtedy właśnie zejść nie chciało.
Stary 2013-07-24, 12:16   #438
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Nie, tyle co zwykle właśnie. Tzn. zawsze jak zamierzam myć Barwą, to troszkę więcej nalewam, ale zawsze schodziło. Dałam troszkę ponad 1 łyżkę, zwykle leję niecałą jedną.
Jak pierwszy raz olejowałam, to nałożyłam chyba ponad 2 łyżki, i wtedy właśnie zejść nie chciało.
Kurcze... Może nie nakładaj go przez kilka dni, później wróć do niego i zobacz jak zareagują twoje włosy

Stary 2013-07-24, 12:23   #439
soltera n
Raczkowanie

Oj znów jestem do tyłu z czytaniem i musiałam nadrobić Ale przypomniała mi się oja historia sprzed kilku lat, kiedy pierwszy raz postanowiłam zrobić coś z moimi (wtedy) spalonymi prostownicą, rozjaśnianymi przez wiele lat włosami Później na kilka ładnych lat dałam sobie spokój z "włosomaniactwem"

Przeczytałam gdzieś o oleju kokosowym, jaki to on nie cudowny. Oczywiście szukam wszędzie, a że nie było to zakupiłam mleczko kokosowe, takie w puszce, bo oczywiście nie domyśliłam się, że olej a mleczko to co innego
Inteligentnie dodałam do tego sporo silikonowego serum czyli jakiegoś pseudojedwabiu, nałożyłam na skalp i włosy, pochodziłam kilka godzin i zadowolona poszłam to zmyć szamponem z loreala, jak sądzę wypchanym silikonami. Oczywiście na głowie pozostał łój. I tak sobie myłam i suszyłam, myłam i suszyłam po 10 razy dziennie, przez jakieś 3 dni (pracowałam z ludzmi, więc pokazywanie się z takim tłuszczem było jeszcze większym dramatem). Dopiero dzięki pomocy Kochanych Wizażanek i przekopaniu kilku innych stron zakupiłam mocny Head&Shoulders, dodałam jeszcze cytryny i (o zgrozo!) płynu do mycia naczyń. I na szczęście włosy domyłam Teraz już na szczęście wiem mniej więcej czego nie robić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 12:28   #440
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze... Może nie nakładaj go przez kilka dni, później wróć do niego i zobacz jak zareagują twoje włosy
No chyba tak zrobię. A póki co chyba nałożę tą odżywkę Alterry, zemulguje trochę, a potem znowu (-.-) umyję. Przecież nie będę chodziła ze strąkami.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez soltera n Pokaż wiadomość
Oj znów jestem do tyłu z czytaniem i musiałam nadrobić Ale przypomniała mi się oja historia sprzed kilku lat, kiedy pierwszy raz postanowiłam zrobić coś z moimi (wtedy) spalonymi prostownicą, rozjaśnianymi przez wiele lat włosami Później na kilka ładnych lat dałam sobie spokój z "włosomaniactwem"

Przeczytałam gdzieś o oleju kokosowym, jaki to on nie cudowny. Oczywiście szukam wszędzie, a że nie było to zakupiłam mleczko kokosowe, takie w puszce, bo oczywiście nie domyśliłam się, że olej a mleczko to co innego
Inteligentnie dodałam do tego sporo silikonowego serum czyli jakiegoś pseudojedwabiu, nałożyłam na skalp i włosy, pochodziłam kilka godzin i zadowolona poszłam to zmyć szamponem z loreala, jak sądzę wypchanym silikonami. Oczywiście na głowie pozostał łój. I tak sobie myłam i suszyłam, myłam i suszyłam po 10 razy dziennie, przez jakieś 3 dni (pracowałam z ludzmi, więc pokazywanie się z takim tłuszczem było jeszcze większym dramatem). Dopiero dzięki pomocy Kochanych Wizażanek i przekopaniu kilku innych stron zakupiłam mocny Head&Shoulders, dodałam jeszcze cytryny i (o zgrozo!) płynu do mycia naczyń. I na szczęście włosy domyłam Teraz już na szczęście wiem mniej więcej czego nie robić
O wow, to musiała być niezła masakra. Na szczęście Wizażanki zawsze ku pomocy!
Stary 2013-07-24, 12:33   #441
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
No chyba tak zrobię. A póki co chyba nałożę tą odżywkę Alterry, zemulguje trochę, a potem znowu (-.-) umyję. Przecież nie będę chodziła ze strąkami.

Przytrzymaj chwilkę tą odżywkę i powinno być ok, daj znać jak poszło

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:

Każda z nas miała na początku jakieś potknięcia

Pamiętam jak przeczytałam jakie to laminowanie włosów żelatyna jest cudowne i wgl, i robiłam tak przed każdym myciem na zniszczonych, suchych jak wiór włosów albo rozbijałam żółto za żółtkiem na włosy a one były coraz bardziej suche a ja się flustrowałam "bo przecież robię wszystko dobrze"

Stary 2013-07-24, 12:33   #442
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
A nakładasz coś na końcówki do ochrony? Jedwab, kilka kropel olejku, silikon jakiś lekki?
Nakladam serum a+ e z biovaxu ale niestety nie po kazdym myciu, poniewaz rozprostowuje mi skret. Kurcze te cale zasady bezsilikonowej pielegnacji jednak nie sa dla mnie
Michoben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:39   #443
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Nakladam serum a+ e z biovaxu ale niestety nie po kazdym myciu, poniewaz rozprostowuje mi skret. Kurcze te cale zasady bezsilikonowej pielegnacji jednak nie sa dla mnie
Silikony nie są złe szczególnie w lecie czy zimie używane z głową

Ale nie robimy tak że codziennie: silikonowy szampon + silikonowa odżywka/maska + silikonowe serum na końcówki...
Tylko raz na jakiś czas np. jakiś zwykły szampon bez silikonów + silikonowa odżywka + kilka kropel olejku na kocówki

Czasami używam silikonowej odżywki i nie uważam żeby było to coś złego dla moich włosów

Czas edycji: 2013-07-24 o 12:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 12:43   #444
Michoben
Raczkowanie

Cytat:

Mam wysokoporowate wlosy i tez zaczynalam od kokosa. Teraz olejuje nim tylko skalp, znakomicie odzywia skore glowy, ponoc dziala antyseptycznie i lagodzi podraznienia. Choruje na luszczyce i smaruje nim porzaznione miejsca, oczywiscie nie leczy ale skora wyglada na zdrowsza i mniej sie luszczy. Smaruje kokosem podraznienia po depilacji, zwlaszcza bikini i okolice kostki u nog, dziala swietnie
Stary 2013-07-24, 12:45   #445
Mahdab
Zakorzenienie

Ja za dawnych czasow nalozylam sobie na glowe podgrzany olej rycynowy, bo gdzies przeczytalam taka metode. Oczywiscie mycie to byla tragedia. Dla mnie kazde mycie jest tragedia, bo mam skrecone wlosy lrzy skorze i ciezko mi sie tam dostac i namydli, a z tym olejem myslalam ze sie wykoncze.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 12:49   #446
soltera n
Raczkowanie

taaaak, olejek rycynowy dla początkujących Włosomaniaczek nie jest dobeym pomysłem, tak samo jak jajko czy żelatyna, przeproteinowanie gwarantowane! Ale czego się nie robi, żeby mieć piękne włosy
Stary 2013-07-24, 12:56   #447
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
Silikony nie są złe szczególnie w lecie czy zimie używane z głową

Ale nie robimy tak że codziennie: silikonowy szampon + silikonowa odżywka/maska + silikonowe serum na końcówki...
Tylko raz na jakiś czas np. jakiś zwykły szampon bez silikonów + silikonowa odżywka + kilka kropel olejku na kocówki

Czasami używam silikonowej odżywki i nie uważam żeby było to coś złego dla moich włosów
To prawda. Mialam okres w zyciu, kiedy napalilam sie na bezsilikonowa pielegnacje, Zasady curly girl i cala ta propaganda. Nijak sie to ma do mojego stylu zycia, bo za duzo w nim pomagaczy wycierania koncowek No coz, czlowiek uczy sie na bledach. Chyba musze sie polubic z falami, choc weglug mnie pieknie one wygladaja na dlugich wlosach a ja niestety nam niewiele poza ramiona.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 13:04   #448
_Fanaberia_
Raczkowanie

Cytat:
No niektórym silikony nawet pomagają, i nie rezygnują z nich. Trzeba wszystko testować na sobie, ale to zawsze tyle trwa!

Cytat:
Mam wysokoporowate wlosy i tez zaczynalam od kokosa. Teraz olejuje nim tylko skalp, znakomicie odzywia skore glowy, ponoc dziala antyseptycznie i lagodzi podraznienia. Choruje na luszczyce i smaruje nim porzaznione miejsca, oczywiscie nie leczy ale skora wyglada na zdrowsza i mniej sie luszczy. Smaruje kokosem podraznienia po depilacji, zwlaszcza bikini i okolice kostki u nog, dziala swietnie
O, dzięki za rady.
Stary 2013-07-24, 13:05   #449
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
To prawda. Mialam okres w zyciu, kiedy napalilam sie na bezsilikonowa pielegnacje, Zasady curly girl i cala ta propaganda. Nijak sie to ma do mojego stylu zycia, bo za duzo w nim pomagaczy wycierania koncowek No coz, czlowiek uczy sie na bledach. Chyba musze sie polubic z falami, choc weglug mnie pieknie one wygladaja na dlugich wlosach a ja niestety nam niewiele poza ramiona.
Na początku tez zrezygnowałam całkowicie z silikonów, moje końcówki szybko się rozdwajały i z podkulonym ogonem wróciłam do nich

Nie można popadać ze skrajności w skrajność, wszystko jest dla ludzi tylko z głową

Stary 2013-07-24, 13:54   #450
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak, olejek rycynowy dla początkujących Włosomaniaczek nie jest dobeym pomysłem, tak samo jak jajko czy żelatyna, przeproteinowanie gwarantowane! Ale czego się nie robi, żeby mieć piękne włosy
Ja chyba sobe przeproteinowałam wlosy zoltkiem. Dzialalo, wlosy mialam po nim takie mieciutkie. Uzywalam pare miesiacy tak co tydzien- dwa tygodnie, a ostatnio jak zrobilam taka maske mialam po nim szorstkie i spuszone wlosy. Teraz dalej sie puszszą, jak tylko przejadę szczotką a i w miedzy czasie robilam maske z lnu, raz laminowala, ale to byl niewypał.

Po rycynowym wypadaly mi wlosy, jest dobry, ale trzeba ostroznie uzywac.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości