|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Ja pije pokrzywe i skrzyp dla przyjemnosci, bo lubie tak samo jak inne ziolka. Drozdzy nie lubie, wiec sie nie bede zmuszac
Edytowane przez Mahdab Czas edycji: 2013-07-23 o 23:09 |
|
|
|
#422 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I używam zwykłej torebki -siatki na zakupy - foliowej ![]() Cytat:
Ja też mam jakąś awersję do jajek. Żółtko jeszcze jakoś bym zniosła, ale białko mnie obrzydza. :x A glutek jest spoko. ![]() Ja kiedyś zafarbowałam się szamponetką na 6-8 myć, na rudo. Było ładnie pięknie, zmyło się. Podobałam się sobie w marchewce. Jakiś czas później (ok. 2 m-ce) mama mi kupiła - po uprzedniej prośbie oczywiście - szamponetkę na 28 myć bodajże. Kolor trochę inny, podchodzący bardziej pod czerwony-rubinowy. Miał być inny kolor, ale mama wzięła co było No i się zafarbowałam. Nie wyglądałam źle (jednak kolor był troszkę za ciemny jak na moją karnację), ale chodziłam w tym kolorze chyba przez pół roku. ![]() ![]() ![]() ------------ Oglądałam dziś gazetkę Rossmanna, i jest tam promocja na ten olejek na rozstępy Babydream fur mama, 9,99zł zamiast 11,99. To tak, jakby ktoś był zainteresowany. I siedzę sobie właśnie z olejem z pestek na włosach i czekam aż wyschną. Zawinę później w ów wyżej wspomniany worek foliowy, ręcznik i tak legnę spać. ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- O, i jeszcze jest płyn Facelle Sensitive za 3,39zł ![]() I mydło Biały Jeleń, smakowe. Omnomnom.
Edytowane przez _Fanaberia_ Czas edycji: 2013-07-23 o 22:56 |
|||
|
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
Ja piję drożdże, druga tura już, piłam tez skrzypokrzywe i parę dni siemie lniane. Z żadnym nie miałam problemów
kozieradkę wcierałam i kiedyś z ciekawości spróbowałam, jak smakuje. Żałuję, jest straszna ;D---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, pfffffffff, ale sobie wymyślili. Smutno mi. :PRaczej powinna być też tak od razu na miejscu, bez zamawiania? ![]() Jak pijesz siemię lniane? Zalewasz ziarenka gorącą wodą i pijesz razem z ziarenkami po ostygnięciu, czy może kisiel, czy rozcieńczonego gluta? Czy macerat?I, i, i?? Do czego porównujesz jej smak?
Edytowane przez _Fanaberia_ Czas edycji: 2013-07-23 o 23:09 |
|
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Siemie lniane zalewałam gorącą wodą, stało tak sobie może z godzinkę, a potem wypijałam, przegryzając ziarenka, bo mi smakowały. Co do kozieradki - może jak się ją pije to w jakiś innych stężeniach, ale jak dla mnie ta wcierkowa była strasznie gorzka, a wg mojego faceta przypominała trochę kostkę rosołową - czyli zgodnie z zapachem ale baaardzo mi nie smakowała, a rosołek lubię.
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, idę zrobić sobie siemię!
Może przy okazji nawilży mi śluzówkę/gardło, bo mam rano i wieczorem STRASZNĄ suchość, ciągle chce mi się pić, normalnie jak zimą przy ogrzewaniu. Nie wiem od czego aż tak. W domu pełno okien otwartych, ja piję dużo wody. I muszę zhaltować z herbatą i kawą, bo podobno wysusza. o.o
Edytowane przez _Fanaberia_ Czas edycji: 2013-07-24 o 00:09 |
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam duże problemy z gardłem parę miesięcy temu, piłam sobie wtedy czasem siemię, bo także słyszałam, że nawilża śluzówkę i w sumie doraźnie pomagało
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Tak się jeszcze zastanawiam, jakie zastosowanie może mieć olej kokosowy poza włosowym. Bo kiedyś tam w przyszłości chciałabym kupić do przetestowania. Niektórym nie-niskoporowatym pasuje, ale może też nie pasować, i wtedy musiałabym go jakoś inaczej wykorzystać. Wiem, że do pielęgnacji dłoni i paznokci się nadaje. Jakieś jeszcze sugestie?
To siemię nie jest takie złe w smaku, choć szary kolor przypominający rozcieńczonego Białego Jelenia w płynie odpycha troszkę.
|
#429 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do czepka, mam identyczny, tylko po jakimś czasie gumka w jednym miejscu pękła, ale związałam i używam czepka nadal. ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
Co do historii, mnie by się nie przydarzyła, bo na szczęście unikam protein. A jak przeczytałam skład tych produktów to się przeraziłam, proteina na proteinie. Może ta masakra na jej głowie to przeproteinowanie. Ale zastanawiają mnie aż tak tragiczne skutki. W sumie sama sobie zniszczyłam włosy przez niewielką ilość protein, ale nie aż tak. ---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Możesz też dodać ten olej do balsamu. |
|||
|
|
|
#430 |
|
Raczkowanie
|
Melduje, że od dziś zaczynam łykać Calcium Pantothenicum
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Ja łykałam CP jakieś dwa tygodnie ale miałam takie pobojowisko na twarzy że sobie odpuściłam...
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, dzięki za rady. ![]() No, mi też dość szybko schodzi, bo dodaję go do celów spożywczych od czasu do czasu.
|
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Na noc: Olej Nevskaya Korona
Dziś rano: skrzypokrzywa ![]() Mycie: Green Pharmarcy szampon z rumiankiem lekarskim Maska: Gloria + kilka kropel olejku Alterra Na końcówki jedwab CHI
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-24 o 12:14 |
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
mycie: kallos waniliowy litrowy szampon
odzywka: kallos late (jako maska nie lubie go) |
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Moim włosom chyba przejadł się olej z pestek winogron.
Myłam dziś 3 (!) razy Barwą (która przecież ma sles) i nadal mam olej na włosach! : oNie mam na jaki go zmienić, oliwy została mi może niecała łyżeczka. :P Myślicie, że jak przestanę olejować na tydzień-półtora, to coś da?
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może za dużo nałożyłaś go na włosy? Mi raz tak się zdarzyło że nie mogłam domyć włosów szamponem z SLES
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-24 o 12:07 |
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak pierwszy raz olejowałam, to nałożyłam chyba ponad 2 łyżki, i wtedy właśnie zejść nie chciało.
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
Oj znów jestem do tyłu z czytaniem i musiałam nadrobić
Ale przypomniała mi się oja historia sprzed kilku lat, kiedy pierwszy raz postanowiłam zrobić coś z moimi (wtedy) spalonymi prostownicą, rozjaśnianymi przez wiele lat włosami Później na kilka ładnych lat dałam sobie spokój z "włosomaniactwem"![]() Przeczytałam gdzieś o oleju kokosowym, jaki to on nie cudowny. Oczywiście szukam wszędzie, a że nie było to zakupiłam mleczko kokosowe, takie w puszce, bo oczywiście nie domyśliłam się, że olej a mleczko to co innego Inteligentnie dodałam do tego sporo silikonowego serum czyli jakiegoś pseudojedwabiu, nałożyłam na skalp i włosy, pochodziłam kilka godzin i zadowolona poszłam to zmyć szamponem z loreala, jak sądzę wypchanym silikonami. Oczywiście na głowie pozostał łój. I tak sobie myłam i suszyłam, myłam i suszyłam po 10 razy dziennie, przez jakieś 3 dni (pracowałam z ludzmi, więc pokazywanie się z takim tłuszczem było jeszcze większym dramatem). Dopiero dzięki pomocy Kochanych Wizażanek i przekopaniu kilku innych stron zakupiłam mocny Head&Shoulders, dodałam jeszcze cytryny i (o zgrozo!) płynu do mycia naczyń. I na szczęście włosy domyłam Teraz już na szczęście wiem mniej więcej czego nie robić
|
|
#440 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
|
|
#441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytrzymaj chwilkę tą odżywkę i powinno być ok, daj znać jak poszło ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() Pamiętam jak przeczytałam jakie to laminowanie włosów żelatyna jest cudowne i wgl, i robiłam tak przed każdym myciem na zniszczonych, suchych jak wiór włosów albo rozbijałam żółto za żółtkiem na włosy a one były coraz bardziej suche a ja się flustrowałam "bo przecież robię wszystko dobrze"
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie robimy tak że codziennie: silikonowy szampon + silikonowa odżywka/maska + silikonowe serum na końcówki... Tylko raz na jakiś czas np. jakiś zwykły szampon bez silikonów + silikonowa odżywka + kilka kropel olejku na kocówki ![]() Czasami używam silikonowej odżywki i nie uważam żeby było to coś złego dla moich włosów
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-24 o 12:40 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za dawnych czasow nalozylam sobie na glowe podgrzany olej rycynowy, bo gdzies przeczytalam taka metode. Oczywiscie mycie to byla tragedia. Dla mnie kazde mycie jest tragedia, bo mam skrecone wlosy lrzy skorze i ciezko mi sie tam dostac i namydli, a z tym olejem myslalam ze sie wykoncze.
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
taaaak, olejek rycynowy dla początkujących Włosomaniaczek nie jest dobeym pomysłem, tak samo jak jajko czy żelatyna, przeproteinowanie gwarantowane!
Ale czego się nie robi, żeby mieć piękne włosy
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie można popadać ze skrajności w skrajność, wszystko jest dla ludzi tylko z głową
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i w miedzy czasie robilam maske z lnu, raz laminowala, ale to byl niewypał.Po rycynowym wypadaly mi wlosy, jest dobry, ale trzeba ostroznie uzywac.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

Smutno mi. :P

a i w miedzy czasie robilam maske z lnu, raz laminowala, ale to byl niewypał.