|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Cytat:
Ok, dzięki bardzo za wyjaśnienie.
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, ale się juz tym nie przejmuję
![]() ok 5 zł w promocji ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- ogolnie to polecam Wam ta aukcje http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=13495285 sa kosmetyki Green Pharmacy i inne cuda
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Nie jestem z niego zadowolona, bo ciężko się go aplikuje i po nałożeniu migruje poza kontur ust. Nie podoba mi się jego efekt na ustach. Ale nie przesusza warg. Nie wiem ile utrzymuje się na ustach, ale nie zostawia dużych śladów na szklance. Jeszcze nie napisałam opinii do kwc, bo musze go jeszcze potestować. |
||
|
|
|
#367 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ładnie mi ochłodziła włosy, nie są żółte ani platynowe, taki chłodny blond. Odrost jest delikatniej ciemniejszy ale na pewno nie wpada w żółć. Kosztuje grosze, bo 6.99 w rossmanie ale nie w każdym ja widziałam... Naprawdę polecam tą farbę ![]() Tutaj link do farby http://bssklep.pl/pl/p/Delia-Farba-d...rlowy-Blond/12---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Nie pomagał fioletowy szampon, ani płukanki... Więc pomalowałam delią pewna że będzie jeszcze gorzej a tu miła niespodzianka, włosy wyszły mi takie jakie zawsze chciałam mieć-chłodny blond, ani żółty ani zbyt platynowy (od ponad roku szukałam farby która nie wyszła by jak żółtko na moich kudełkach) i na razie zostaje przy blondzie Od dziecka zawsze chciałam być blondynką nie wiem czemu ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-23 o 09:05 |
||||
|
|
|
#368 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat na studiach wybrałam basen na wf i innej możliwości nawet nie umiałabym sobie wyobrazić. Rewelacyjna figurka i postawa ciała - prościutkie plecy i zgrabne ruchy. Pływanie koi moje nerwy i pobudza ambicje. Ale to w sumie powoli "dawne czasy". Starzeję się ![]() Cóż po złamaniu nogi myślę, że basen będzie w sam raz dla powrotu do aktywnego życia. Tylko o włoski się bardzo obawiam. Cytat:
![]() W sumie nikt nie chce pływać w "zupie". Cytat:
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj zrobilam masaz glowy woda brzozowa a dzis bede myc po wczorajszym upale.
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nivea to o dwoch tylko czytalam, ze są dobre ![]() Cytat:
Ale na tym pierwszym typ uczyl mnie pływać z tym, ze ja mialam skręconą kostkę w pazdzierniku i nie dawalam rady majtac stopami O tym, ze mialam przez ten czas cały czas infekcje intymne juz nie wspomnę Cytat:
Moje kudly i tak spod czepka wychodza
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje jakoś dzielnie się trzymają i nie "wyłażą" Dzakuzi jest najlepsze!
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Melduje sie poczatkujaca wlosomaniaczka. Moje wlosy sa wysokoporowate, falowane, z dlugoscia do ramion. Niestetyt raktuje je troche po macoszemu, poniewaz mimo nieustannej pielegnacji jestem na basenie 3, 4 razy w tygodniu i niestety chlor, suszarka itp sprawiaja ze moje wlosy nadal nie wygladaja atrakcyjnie. Jednak jest lepiej niz w czasach, w ktorych na basenie towarzyszyl mi jedynie silikonowy czepek. Tez mam opory przed stosowanie oleju, bo jednak ta cala olejowa "zupka" mnie nie przekonuje. Teraz nakladam bezzapachowa odzywke pod czepek, glownie na konce wlosow, od ucha w dol, zaplatam warkocz, ktorego koniec spinam wsowka na czubku glowy i na to czepek. Roznica jest spora, wlosy wygladaja lepiej ale nadal mam wyrzuty sumienia ze jestem jedna z tych osob zanieczyszczajacych basen
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Moje tez, mimo ze je zwiazuje, czepek troszke wedruje do gory zwlaszcza jak szybko plyne. |
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
No ja miałam akurat na myśli pływanie gdzie włosy są przez dobre 1,5h cały czas w wodzie, bo pływam kraulem. Może źle się wyraziłam z tym "basenem". To tak samo jak to czy się idzie do kina czy na film
![]() Dzisiaj wzięłam ze sobą jedynie odżywkę to ją położę na włosy... tylko mam obawy, że prędzej się jej najem niż zostanie na włosach... a jutro wypróbuję olej kokosowy.
|
#376 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się i ja! Mam kręcone, suche i cienkie włosy, wysokoporowate i nie za bardzo się z nimi lubię :-( Ale zamiast rozpaczać stwierdziłam, że zacznę walczyć o to żeby wyglądały lepiej niż teraz, dlatego od pewnego czasu zaczęłam o nie dbać
próbowałam już od ubiegłego roku ale jakoś nie szło, wstawiałam nawet kiedyś zdjęcie, jak je tylko odkopię to na pewno jeszcze gdzieś się pojawi i oczywiście nowe też będę wstawiać, dla porównania, czy wyglądają lepiej ![]() Moja pielęgnacja: 1. Przed każdym myciem olejuję włosy, tutaj działam oliwką Hipp, próbowałam też olej rycynowy. Tak naprawdę z olejowaniem dopiero zaczynam, więc nie mam swojego ulubionego, jeszcze nie mogę stwierdzić, który pomaga, efektów na razie też jakiś spektakularnych nie ma. Zazwyczaj olejuję dzień przed myciem, potem robię jakiegoś koczka albo warkocza, idę spać a następnego dnia myję włosy. 2. Jeśli chodzi o mycie, wydaje mi się, że mycie odżywką powoduje przenawilżenie moich włosów, w każdym bądź razie nie wyglądają wcale lepiej niż po myciu szamponem. Dlatego tutaj zostaję na razie przy szamponie, próbowałam Radicala do wypadających włosów, bardzo w porządku, choć niewydajny, Babydream ale bardzo plątał włosy, a nawet żelu do higieny intymnej z Facelle 3. Potem odżywka albo maska. Tutaj posiadam: - Stapiz Sleek Line, maska do włosów suchych - Garnier Awokado i Karite - odżywka - Alterra z awokado i granat - odżywka - L'Oreal Elseve Arginine Resist - odżywka Używam na zmianę, raz na jakiś czas robię taką "bombę" - każdej odżywki po trochu, dodatkowo jeszcze laminowanie żelatyną, pod czepek i suszarka Choć tutaj muszę popracować, bo mam wrażenie że jest to trochę przesadne ale trudno powiedzieć mi jeszcze coś więcej. Ogólnie zawsze włosy pod czepek, podsuszam suszarką albo nakładam jeszcze ręcznik i zostawiam tak na ok. 20 minut. Spłukuję zimną wodą.4. Ze stylizacją jest już problem, bo nie wiem jak układać włosy. Nakładam Balsam z Joanny miodowy do suchych włosów, i trochę odżywki z L'Oreala do spłukiwania (ostatni trik przeczytałam kiedyś u Anwen, trzeba przyznać że na moich włosach się sprawdza ), ewentualnie trochę jedwabiu z CHI. Ostatnio robię też wcierki z Joanny Rzepy. Tutaj oszczędzam z ilością kosmetyków. Potem włosy zazwyczaj wiążę w kok, nigdy nie śpię w mokrych włosach ale jakoś ciężko idzie mi ten ostatni etap :-( Przede wszystkim zbyt często dotykam włosów, ostatnio popełniłam spory błąd z cieniowaniem i zdarza mi się sięgać po prostownicę, żeby podprostować kilka włosów i bez niej właściwie nie wyobrażam sobie układania włosów Ogólnie postanawiam jakoś pozbyć się prostownicy i więcej czytać o olejach, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś w rossmanie i kupiłam tylko suchy szampon Isana, jestem z siebie dumna
![]() Bardzo sceptycznie podchodziłam do tego typu wynalazków i długo przymierzałam się żeby go kupić... Użyłam go przed chwilą i jestem w szoku-wczoraj myłam włosy ale dziś coś kiepsko wyglądały i użyłam go, efekt:włosy odświeżone, nie matowi włosów, nie zostawia białego nalotu, ma bardzo ładny zapach. Zobaczymy ile ten efekt będzie się utrzymywał, na razie jestem zachwycona
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Załączam zdjęcia moich włosów. Po dwudniowej '' kuracji odproteinowanania''. Dodam że przeszły przez prostowanie, rozjaśnianie i farbowanie. Przepraszam za jakość, wiem ze jest fatalna ;(
jesteśmy świadkiem przemian nas system nie złamał! ![]() 16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy, wcierka z kozieradki START! 24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum START ! Edytowane przez balasowa Czas edycji: 2013-07-23 o 15:46 |
|
|
|
#379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tez plywam najczesciej kraulem, choc moj ulubiony styl to zabka kryta czyli klasyka. Na moim basenie plywa sie w kolumnach: wolna, srenia i szybka wiec ja zawsze obawiam sie ze ktos plynacy tuz za mna moze tez sie poczestowac. Etykieta plywalni jasno nakazuje dokladne umycie sie przed i tu nie tylko chodzi o brud ale o te wszystkie bajery, ktore nakladamy na skore i wlosy. |
|
|
|
|
#380 |
|
Przyczajenie
|
Daj znać jak długi to jest efekt. A tylko Ci odświeżył włosy? czy może podniósł je?
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
Ja niestety olejuje raz w tygodniu na noc najczesciej olejem z awokada lub ze slodkich migdalow. Kiedys stosowalam kokosowy, wtedy nie wiedzialam jeszcze ze na moich wysokoporowatych wlosach moze sie nie sprawdzic, bylo ok ale po zmianie oleju dostrzegam roznice na lepsze. W moim przypadku najlepsze efekty przynosi olejowanie na odzywke ale wtedy juz nie na cala noc tylko na godzine przed myciem. Nie prostuje wlosow od... 2 lat. Z perspektywy czasu nie wiem jak pozwalalam fryzjerkom na takie cieniowanie. przy falowanych i cienkich wlosach nie wygladalo ono najlepiej a w zasadzie nie wygladalo wogule bo efekt utrzymywal sie tylko do pierwszego mycia a potem puch, lok i makabra. Teraz scinam na prosto i zapuszczam. Moim marzeniem sa wlosy rownej dlugosci do lopatek. Aktualnie mimi regularnego podcinania borykam sie z rozdwajajacymi sie koncowkami.
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączę się
![]() Mam włosy mniej więcej do zapinek biustonosza, są bardzo cienkie, końce suche, już tydzień po podcięciu znowu rozdwajają się i tworzą się białe kropki, nasada bardzo przetłuszczająca się, konieczne codzienne mycie, włosy są ochlapnięte, nie odbijają się od nasady, po godzinie od uczesania tworzą sie strąki. Stosuję trzy szampony: Radical do włosów tłustych, Pirolam i Stapiz Sleek Line. Odżywkę również Stapiz Sleek Line. Po każdym umyciu w końcówki wcieram jedwab Bio Silca. Około raz w tygodniu wcieram w końcówki olejek rycynowy. Głowę myję najczęściej wieczorem, nie suszę włosów, nie używam prostownicy, nie maluję. Nie wiem już co robię nie tak, chciałabym żeby choc trochę odbiły się od nasady i na dwa dni były świeże
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedwab Biosilk? Radzę zamienić na CHI albo Green Pharmacy, Biosilk ma alkohol w składzie i przez to wysusza ![]() Na odbicie u nasady, a szczególnie na przetłuszczanie dziewczyny polecają wcierkę z kozieradki ![]() http://www.blondhaircare.com/2013/01...wcierki-z.html Sporo na temat 'odbicia' pisała BlondHaircare: http://www.blondhaircare.com/2013/01...a-push-up.html http://www.blondhaircare.com/2012/04...m-cienkim.html
Plant lady Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-07-23 o 17:17 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj: - szmpon ewki z ceramidami - odzywka curly girl pod czepek z podgrzaniem - - serum silikonowe nunaat I za kazdym razem bedzie bardzo podobnie
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaki czepek nakładacie do olejów, masek?
Ja nakładam foliowy pod prysznic, dołączają taki do masek Biovax i na to czepek pływacki
Plant lady Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-07-23 o 17:26 Powód: doprecyzowanie |
|
|
|
#387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
można dostac ją w aptece?? Normalnie zaparza się i płucze włosy tak??Co do pozostałych metod... jakoś nie mogłabym natrzec włosów białkiem jaja albo mazią z siemienia lnianego i nie spłukac |
|
|
|
|
#388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie nie ma jej w aptece, kozieradkę zawsze widzę w sklepie zielarskim ![]() Robi się napar z niej, jak przestygnie to należy wcierać w skórę głowy
Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-07-23 o 17:35 |
|
|
|
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i koniecznie do fryzjera pociąc końcówki bo już mam białe kropki. Próbowałam po umyciu wieczorem włosów związac je w kucyk ale rano nadal były oklapnięte. Spinałam grzywkę do góry, też bez rezultatów, może kozieradka coś pomoże |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Dlatego lepiej kupować u jednego sprzedawcy taniej wychodzi, ale trzeba poszperać i znaleźć takiego, który ma to, czego szukasz 

Nie pomagał fioletowy szampon, ani płukanki... Więc pomalowałam delią pewna że będzie jeszcze gorzej a tu miła niespodzianka, włosy wyszły mi takie jakie zawsze chciałam mieć-chłodny blond, ani żółty ani zbyt platynowy (od ponad roku szukałam farby która nie wyszła by jak żółtko na moich kudełkach) i na razie zostaje przy blondzie