Rossmann cz. XIX - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 10:46   #421
czekoladka3
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Napisane przez miSsia_a Pokaż wiadomość
Jaki polecicie mi żel i balsam do ciała który długo pachnie na ciele ?
z balsamów mogę ci polecić Nivea w granatowym albo jasnoniebieskim opakowaniu. Fajnie nawilża i zapach długo utrzymuje się na skórze
Stary 2013-08-29, 10:51   #422
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Mam skórę suchą atopową, bardzo delikatną, wrażliwą, dość szorstką, złuszczającą się i uzależnioną od Cetaphilu. Ciężka ta moja skóra na twarzy Ogólnie mam problem z podkładami, bo każdy, który do tej pory używałam strasznie wysuszał mi skórę, dosłownie odpadała mi płatami codziennie wieczorem, a w dodatku miałam uczucie, że strasznie PALI mnie twarz, jakbym mi ktoś zapałki przystawiał do twarzy.. Udało mi się znaleźć podkład (z pomocą kosmetologa), który mi odpowiada, nic nie piecze, kolor raczej dopasowany, kryje nie mocno, ale lubię lekki efekt, no i co najśmieszniejsze... to podkład drogeryjny
Także lepiej nie szukam/testuję innych podkładów Zamieszanie z kolorem, kryciem, pieczeniem..

Dzięki, dzięki, już mi się chcica wyłączyła
A jaki to podkład? Też mam suchą i wrażliwą skórę i też mam swojego ulubieńca drogeryjnego. Przebił te droższe z Vichy, LRP itd., więc nie widzę sensu przepłacać.
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:06   #423
Justine1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość
A jaki to podkład? Też mam suchą i wrażliwą skórę i też mam swojego ulubieńca drogeryjnego. Przebił te droższe z Vichy, LRP itd., więc nie widzę sensu przepłacać.
właśnie, zdradźcie nazwy
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:16   #424
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
właśnie, zdradźcie nazwy
Ja używam tego:
http://www.pharmacyathand.co.uk/medi...odlg/ivory.jpg
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-twarzy.html

W sieci nie ma chyba za dobrych opinii, a u mnie sprawdził się we wszystkich wcześniej wymienionych kryteriach, więc trzymam się go kurczowo
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:20   #425
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anabella43 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecicie mi jakis dobry szampon nawilżający sucha skore glowy?
Myślałam że mam łupież, używałam Nizorlau i Dermeny, troche pomogło ale nadal mam suchą skóre glowy W aptece mi powiedzieli że wlaśnie mam problem z przesuszonym skalpem i prawodpodobnie nie jest to problem natury grzybicznej skoro szampony przeciwłupieżowe nie pomagają. Myje włosy roznymi szamponami, obecnie mam Clear i Alterre morelową na zmiane, przedtem miałam Fructisa i po 2 tyg musiałam odstawić bo kopalania lupieżu mi sie zrobiła

DERMEDIC EMILIENT LINUM - szampon do włosów http://www.cefarm24.pl/23159,dermedi...re-200-ml.htmlpolecam ten, jak dla mnie jeden z lepszych do takich problemów. Piszę o nim na blogu to tu dostępny w Super Pharm, na DOZ
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:35   #426
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
właśnie, zdradźcie nazwy
Cytat:
Ja używam tego:
http://www.pharmacyathand.co.uk/medi...odlg/ivory.jpg
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-twarzy.html

W sieci nie ma chyba za dobrych opinii, a u mnie sprawdził się we wszystkich wcześniej wymienionych kryteriach, więc trzymam się go kurczowo
Tego z MF jeszcze nie używałam, aż sobie kiedyś przetestuję.
U mnie się sprawdził ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ietlajacy.html I też nie mam nic do zarzucenia.
Stary 2013-08-29, 11:50   #427
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez [B
Anabella43;42510044][/B]Prawda, mam cere mieszana i rownież zdarzało mu sie podkreslac u mnie suche skorki, ale wystarczy zadbac o odpowiednie nawilzenie i jest super Z pudrem sie przy Colorstayu tak nie świece po całym dniu spedzonym poza domem Helathy mix jednak wymaga przypudrowania sie w polowie dnia
Ciekawa jestem jaka bedzie ta nowa wersja HM, jedni mowia ze nic sie w skladzie nie zmienilo ale niektóre opinie na KWC wzbudzają moje wątpliwosci. Cóż bedzie trzeba samemu sie przekonać i kupić na przyszłe lato
Niestety obojętnie jak bym nie miała nawilżonej skóry CS zawsze znajdzie jakieś suche skórki, których teoretycznie nie mam
Z podkreślonym się zgodzę
Cytat:
Napisane przez MattersAtAll Pokaż wiadomość
Ja polecam Under 20 oczyszczająco-matujący z ekstraktem z cytrusów jeśli lubisz jak żel się pieni, a jak nie to micel z Biedronki
Ja polecam micela z biedronki. Jako jedyny nie podrażnia/nie ściąga mi twarzy. Jest meega delikatny. Co jednak nie wszystkim może odpowiadać

Kurcze dziewczyny kusicie tym zamszowym lakierem. Teraz nie będę mogła się doczekać kiedy będzie w R.

Edytowane przez orangemisia
Czas edycji: 2013-08-29 o 11:54
orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 11:54   #428
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
Wcale tak dobrze nie kryje. Też byłam na niego napalona. Na szczęście poszłam do Douglasa po próbkę i używałam go z tydzień. Średni, nie kryje najlepiej, ściera się z twarzy jak każdy inny...
No a jaką wersję używałaś? Przecież to najtrwalszy podkład w cenie do 40 zł.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:12
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:58   #429
ania10zg
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie tak

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

może z lirene w różowej tubce? czeka u mnie w kolejce na wypróbowanie ale dużo osób go zachwalało przy okazji -40%
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ia-twarzy.html
ja go kupiłam n tej promocji, ale nie podoba mi się ze względu na różany zapach i smak, jeśli już dotrze w okolicach ust ;c moja mama go używa teraz
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:59   #430
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez colinca Pokaż wiadomość
nie wiem czy revlon nie pogorszył by jej stanu.
Tak. Colorstay zawiera alkohol i pogarsza stan skóry, szczególnie suchej.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:12
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:12   #431
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Tego z MF jeszcze nie używałam, aż sobie kiedyś przetestuję.
U mnie się sprawdził ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ietlajacy.html I też nie mam nic do zarzucenia.
O widzisz, AA też bym zaufała Zapamiętam i w razie czego spróbuję
Nigdy nie używałam też polecanych Lirene, Pharmaceris itp., no bo właśnie się trochę obawiam, więc trzymam się jednego, który nie robi mi krzywdy
Stary 2013-08-29, 12:34   #432
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
O widzisz, AA też bym zaufała Zapamiętam i w razie czego spróbuję
Nigdy nie używałam też polecanych Lirene, Pharmaceris itp., no bo właśnie się trochę obawiam, więc trzymam się jednego, który nie robi mi krzywdy
Polecam. Nie jest też drogi, a czasem w promocji to już w ogóle bomba. I skóra super wygląda. Używałam też nie aż tak dawno LRP Unifiance, który kosztował stówkę:/ i mimo, że wcześnie go przetestowałam, to na dłuższą metę się nie sprawdził. Wróciłam więc z podkulonym ogonem do AA.
Stary 2013-08-29, 13:19   #433
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Może Rossmann wycofuje się z jego sprzedaży. Po prostu. Czasem jak czytam lament, że jak coś znika z R., a to "mój ulubiony produkt, omójBoże, co ja teraz biedna zrobię", to chce mi się trochę śmiać. O ile nie jest to produkt marki własnej R., to istnieje ogromna szansa, że można będzie go kupić nadal w innych drogeriach/marketach - tak np. było z kremami z serii Wrażliwa Natura marki AA.
Pamiętaj, że nie każdy mieszka w dużym mieście gdzie ma 5 różnych drogerii, może ktoś ma tylko Rossmanna i jakąś skromną Biedronkę i jego "lament" jak to określiłaś jest uzasadniony? Nie każdy pojedzie np. specjalnie po krem czy inną rzecz np. 60 km.

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Tak. Colorstay zawiera alkohol i pogarsza stan skóry, szczególnie suchej.

Ale krycie ma bardzo dobre, dlatego należy go używać na wielkie wyjścia.
Przyznaję Ci rację Ja go używałam 4 lata temu, miałam trochę pryszczy i chciałam je przykryć, a że krył świetnie to był moim ideałem. Dopiero po czasie, po zmianie jego składu, odstawieniu go kompletnie, zrozumiałam, że wpadłam w takie błędne kolo, on powodował u mnie zły stan cery, a ja to chciałam przykryć. Choć jak wcześniej pisałam jak go używałam to myślałam, że będę go używać do grobowej deski

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:19   #434
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Polecam. Nie jest też drogi, a czasem w promocji to już w ogóle bomba. I skóra super wygląda. Używałam też nie aż tak dawno LRP Unifiance, który kosztował stówkę:/ i mimo, że wcześnie go przetestowałam, to na dłuższą metę się nie sprawdził. Wróciłam więc z podkulonym ogonem do AA.
Dzięki za opinię, kiedyś na pewno spróbuję (jakiego koloru używasz? Mam dość jasną skórę.)
Mój Max Factor Smooth Efect kosztuje niby 39,90zł, ale często jest w promocji za 29,90zł i wtedy najczęściej go kupuję
Czy ten AA jest mocno kryjący?
Stary 2013-08-29, 13:56   #435
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Dzięki za opinię, kiedyś na pewno spróbuję (jakiego koloru używasz? Mam dość jasną skórę.)
Mój Max Factor Smooth Efect kosztuje niby 39,90zł, ale często jest w promocji za 29,90zł i wtedy najczęściej go kupuję
Czy ten AA jest mocno kryjący?
Używam nr 3 czyli taki nieco miodowy. Tutaj strona AA z kosmetykami https://sklep.kosmetykiaa.pl/product...ietlajacy.html Są różne podtony. Musiałabyś zerknąć w Rossie czy gdzieś indziej. Dla mnie jest lekko-średnio kryjący, zależy ile się nałoży i jak się nałoży. Mi coś takiego odpowiada, bo nie lubię mocno kryjących podkładów, tylko lekkie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 14:06   #436
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
No a jaką wersję używałaś? Przecież to najtrwalszy podkład w cenie do 40 zł.
Może masz suchą skórę, a dostałaś próbkę do tłustej i w dodatku nałożyłaś bez bazy?

Niee, mam cerę mieszaną i taki też podkład dostałam. A, i zaznaczę, że nie mam totalnie zmasakrowanej twarzy bliznami i trądzikiem, dlatego też mówię, że krycie jest średnie, bo u mnie przy kilku niedoskonałościach muszę nałożyć ze dwie-trzy warstwy a i tak miejscami potrafi przebijać. Nie dla mnie on.
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:15   #437
mandragona
Marudziara

Dobry podkład jest z biedronki podobno produkuje go Lirene.

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:41   #438
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mandragona Pokaż wiadomość
A jak z kolorami? Z Lirene z tego co kojarzę są baaaaardzo ciemne

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:44   #439
MattersAtAll
Raczkowanie

Cytat:
Jak się nazywa?

MattersAtAll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:45   #440
kudlik_kk
Zakorzenienie

Dziewczynki pamiętacie może taki wysuszacz lakieru w spreju z wibo? On jeszcze jest dostępny bo u siebie nie widziałam?

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MattersAtAll Pokaż wiadomość
Jak się nazywa?
BeBeauty fluid

21. 10. 2015 - teoria: podejście pierwsze i ostatnie: 74 / 74
03. 12. 2015 - praktyka: podejście pierwsze i ostatnie

kudlik_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:02   #441
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kudlik_kk Pokaż wiadomość
Dziewczynki pamiętacie może taki wysuszacz lakieru w spreju z wibo? On jeszcze jest dostępny bo u siebie nie widziałam?
Tego z Wibo nie widziałam, za to ostatnio były wysuszacze w sprayu z Sensique w Naturze

arrachne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 15:06   #442
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Tego z Wibo nie widziałam, za to ostatnio były wysuszacze w sprayu z Sensique w Naturze
A jak z wysuszaniem? Na kwc ma bardzo kijowe opinie... I nie wiem czy kupić właśnie. Albo może Delia ale nie wiem gdzie to dostać

Stary 2013-08-29, 15:12   #443
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
A jak z wysuszaniem? Na kwc ma bardzo kijowe opinie... I nie wiem czy kupić właśnie. Albo może Delia ale nie wiem gdzie to dostać
Szczerze mówiąc, nie bardzo go używam, leży na dnie szuflady. Tak średnio przyspieszał, coś tam niby dawał, ale ostatnio mam strasznie suche ręce i zrezygnowałam ze wszystkiego, co może pogorszyć ich stan
Tu sprawdź: http://www.delia.pl/gdzie-kupic

Stary 2013-08-29, 15:21   #444
kudlik_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrachne Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, nie bardzo go używam, leży na dnie szuflady. Tak średnio przyspieszał, coś tam niby dawał, ale ostatnio mam strasznie suche ręce i zrezygnowałam ze wszystkiego, co może pogorszyć ich stan
Tu sprawdź: http://www.delia.pl/gdzie-kupic
Dziękuję A nie wiesz czy w sieciówkach typu SP będzie coś takiego?

Stary 2013-08-29, 16:04   #445
arrachne
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję A nie wiesz czy w sieciówkach typu SP będzie coś takiego?
Nie mam pojęcia, u mnie SP nie ma Na pewno ktoś tu jednak to będzie wiedział.

Stary 2013-08-29, 16:47   #446
szmyglo
Zakorzenienie

Hej, chciałam się przywitać w wątku i dołaczyć do wstrzymujących się z zakupami do promocji. Już nie mogę się doczekać
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 16:49   #447
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Anabella43 Pokaż wiadomość
Ja również mam cerę mieszana i wrażliwą. Skończyłam w bawienie sie zelami do mycia twarzy, od miesiąca stosuje mydło w kostce Dove O wiele tańszy i rownie dobrze oczyszcza. Nie wysusza i nie podrażnia mojej skóry, do tego cudnie pachnie Warto spróbować
bardzo lubię,zwłaszcza z peelingiem wiele lat myłam buzię mydełkami w kostce Dove,miałam je tylko do swojego użytku więc zarazki moje nie zrobiły mi żadnej krzywdy i czasem jak mi się niepostrzeżenie skończy żel do mycia twarzy (właśnie się kończy) to mam takie mydełko w zapasie

Cytat:
Napisane przez nadi111 Pokaż wiadomość
Z jakimi przebarwieniami się zmagasz? Ja mam w planach Cosmelan, bo mam już dość smarowania się kremami rozjaśniającymi, które i tak nie działają
posłonecznymi...na czole mam takie dwie ciemne kreski-coś w stylu jakbym się opalała ze zmarszczonym czołem i co dziwne,nie zauważałam ich na żywo,tylko na fotkach,i sobie myślę-co to jest? mam je od półtorej roku,latem smaruję filtrem 50,a teraz od jesieni mam na nie kupiony acne-derm,lepiej niech pomoże i do wiosny nie chcę tego widzieć

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wiadomo już coś więcej o tej wielkiej promocji na kolorówkę? Przewertowałam ostatnich 15stron wątku i nic nie znalazłam .
zaczynam myśleć że ta akcja to bujda-po tej wiosennej akcji ktoś wspomniał że we wrześniu podobno będzie kolejna i tak się tego uczepiłyśmy i czekamy a koleżanka-pracownica Rossmanna mi mówi że one nie wiedzą o takich akcjach aż tyle wcześniej,nie ma szans i póki co nie słyszała żeby coś miało być...

Cytat:
Napisane przez Młoda86 Pokaż wiadomość
Revlon CS jest dobry, ale moim zdaniem lepsza jest wersja do skóry mieszanej/tłustej.
o matko,napaliłam się na ten podkład a nawet nie wiedziałam że są różne wersje dla mnie oczywiście do mieszanej/tłustej

Cytat:
poważnie go Lirene produkuje? to dlatego jest taki dobry mam go,latem czasem używam,leciutki,delikatny ,nie robi maski są 3 odcienie

Dziewczyny jeśli chodzi o dobór podkładu,jak wiadomo ciężko nie raz coś dobrać nowego...w Rossmannach są w sprzedaży malutkie plastikowe zakręcane słoiczki-myślę że można poprosić pracownicę Rosska aby można sobie było odlać trochę podkładu z testera,a potem do kasy iść i zapłacić za pojemniczek zamierzam tak zrobić jak znajdę ten Colorstay,w moim osiedlowym Rossku nie mają szafy Revlon,ale poszukam gdzie indziej

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2013-08-29 o 16:51
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 16:56   #448
southern comfort
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość

DERMEDIC EMILIENT LINUM - szampon do włosów http://www.cefarm24.pl/23159,dermedi...re-200-ml.htmlpolecam ten, jak dla mnie jeden z lepszych do takich problemów. Piszę o nim na blogu to tu dostępny w Super Pharm, na DOZ

ja mogę polecić szampon nawilżajacy z serii emolium
plus cerkożel do smarowania miejscowo - no i ogólnie pielęgnację bez SLSów - dla mnie hitem jest babydream, ale ja go stosuję w OMO (odżywka - mycie - odżywka, z tym że u mnie pierwsze O to olej)

a cerkożel działa cuda (do kupienia w aptece)
southern comfort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:05   #449
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
A jak z kolorami? Z Lirene z tego co kojarzę są baaaaardzo ciemne
matujący 12 jest jasny i szczerze polecam 13 taka średnia, a 14 już ciemna dosyć 15 nigdy nie kupowałam, nie dla mojej karnacji mówię oczywiście o tym w tubce :

i oczywiście jest dostępny w Rossmannie, za jakieś 14 zł. choć w mojej osiedlowej aptece jest za 12

Edytowane przez katiennn
Czas edycji: 2013-08-29 o 17:12
katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:06   #450
Marybeth
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o dobór podkładu,jak wiadomo ciężko nie raz coś dobrać nowego...w Rossmannach są w sprzedaży malutkie plastikowe zakręcane słoiczki-myślę że można poprosić pracownicę Rosska aby można sobie było odlać trochę podkładu z testera,a potem do kasy iść i zapłacić za pojemniczek zamierzam tak zrobić jak znajdę ten Colorstay,w moim osiedlowym Rossku nie mają szafy Revlon,ale poszukam gdzie indziej
Byłoby fajnie kupić taką próbkę CS, ale obawiam się, że jakbym o coś takiego poprosiła w Rossmannie, to z miejsca bym została wzięta za jakąś nieogarniętą. Dlatego w przeciągu kilku tygodni mam zamiar być w dwóch miastach, wiem, gdzie szukać tam Revlona i popytam o próbki. A jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, kupuję przez Internet. No chyba, że znajdzie się jakiś inny podkład w Rossmannie, który ma tak samo dobre efekty.
Marybeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości