Max Factor, Smooth Effect Foundation (Kryjąco - nawilżający podkład do twarzy)

36 HIT!
40 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiSekret perfekcyjnego krycia Smooth Effect Foundation Max Factor leży w formule SkinTone zawierającej substancje silnie nawilżające. To właśnie dzięki intensywnemu nawilżeniu skóra staje się idealnie gładka. Pigmenty matujące pozwalają natomiast na zamaskowanie wszelkich niedoskonałości - takich, jak rozszerzone pory czy przebarwienia. Teraz cera będzie świeższa i bardziej promienna niż kiedykolwiek.
Podkład kryjąco - nawilżający Smooth Effect Foundation jest odpowiedni również dla kobiet z wrażliwą cerą oraz dla osób z trądzikiem, ponieważ jego formuła nie blokuje porów. Podkład jest dostępny w szerokiej gamie kolorystycznej, która podkreśli i wyrówna każdy odcień skóry.
Cena: 40zł / 30ml
- Trwałość: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 3
Niezły
Trudno mi jednoznacznie ocenić ten podkład ze względu na to ze posiadam odcień zbyt jasny chyba nawet ivory. Samodzielnie nie jestem w stanie go stosować . W grę wchodzi jedynie mieszanie go z ciemnym w celu rozjaśnienia . I faktycznie tak tez robię rozjaśniam nim facefinity macfactora . Same właściwości tego podkładu sa takie ze dosyć niezłe kryje i ma hmm znowu (jak przy miracle match ) nieprzyjemny zapach . Dlatego nie kupie go ponownie i wykończę rozjaśniający inne .
22 stycznia 2016, o 20:48
Używa produktu od: miesiąc
słabo kryje
Podkład pasuje mi pod względem kolorystycznym- dobrze dobrałam odcień- bronze. Wygląda na twarzy bardzo naturalnie, ale jak dla mnie słabo kryje- chodzi mi tu głównie o zamaskowanie krostek trądzikowych, ktore czasami wyskakują. Zapach jakiś taki dziwny, mógłby być lepszy. Trwałośc dośc dobra, ale i tak na podkład nakłądam sypki puder dla lepszego efektu.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
5 /5
8 grudnia 2015, o 10:46
Kupi ponownie
Używa produktu od: kilka miesięcy
Fajny podkład
Bardzo dobry podkład. Skóra wygląda na świeżą i wypoczętą.
Bardzo dobre krycie. Ładnie stapia się ze skórą.
Minus za opakowanie- nie lubię podkładów w tubkach, ale zdecydowane 5 gwiazdek za samo "wnętrze".
Używam tego produktu od: używałam kilka miesięcy temu
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
5 /5 HIT!
29 listopada 2015, o 11:21
Używa produktu od: nie określono
Ocena szczegółowa:
Świetny produkt w super niskiej cenie
Wypróbowałam sporo podkładów i ten zdecydowanie jest jednym z moich ulubionych. Nie wysusza skory, nie tworzy efektu maski, oczywiście przy dobraniu odpowiedniego odcienia i nie przesadzania z ilością. Jeżeli chodzi o krycie tez jestem bardzo zadowolona. Zapach nie jest intensywny, przyjemny. Konsystencja ok. Dużym plusem jest cena, bo np mi udało się zakupić podkład za 12 zł!!! Aktualnie używam revlonu i efekt moim zdaniem jest porównywalny, a cena bardzo niska w porownaniu do jakości. Niestety podkładu nigdzie nie mogłam znaleźć stacjonarnie. Wydajność też oceniam na duży plus, przy codziennym stosowaniu opakowanie starcza na około 8 miesięcy.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 2 po 30ml
5 /5
14 listopada 2015, o 13:13
Ocena szczegółowa:
Zacznę od tego, że mam jasną cerę, a przed nałożeniem jakiegokolwiek podkładu muszę wcześniej użyć kremu, ponieważ moja skóra "lubi być" sucha i niektóre fluidy podkreślają te miejsca..
Podład z Max Factor kupiłam zupełnie w ciemno, 45 Cream Ivory...
i był to strzał w dziesiątkę :)
- super dobrany kolor (nawet najjaśniejsze z innych marek są dla mnie zbyt ciemne..)
- nie wpada w pomarańczowy odcień i nie zmienia odcieniu po zaaplikowaniu
- nie wysusza skóry
- jest "lekki" bez uczucia maski
- wydajny i prosty w aplikacji
- nie brudzi ubrań
- ujednolica kolor skóry
- dobrze kryje drobne niedoskonałości (nie mam problemów z cerą)
cena: ok. 40 zł/30ml
jak dla mnie jest przystępna, ponieważ jedno opakowanie starcza mi prawie na rok :D
Używam tego produktu od: 2 lat
Ilość zużytych opakowań: 2 całe
30 października 2015, o 13:36
Nie zachwyca
Długo używałam tego podkładu...z przyzwyczajenia ;) Trochę nawilża, raczej nie kryje. Trwałość niezadowalająca, SPF brak. Konsystencja dziwna, w zależności od odcienia raz rzadka raz ok :confused: Stosunek jakości do ceny mnie nie zadowala, dlatego więcej już nie kupię.
Używam tego produktu od: 2 lat
Ilość zużytych opakowań: kilka
20 października 2015, o 15:46
nie dla mnie
Mając chwilę pomroczności wybrałam się po zakup podkładu pod koniec lata. Zakupiłam odcień BRONZE 80, który doskonale pasuje do opalonej twarzy, więc przez większość roku jest bezużyteczny.
Poza tym jest wodnisty, przez co źle się rozprowadza. Moja sucha skóra go pije, więc musze nakładać podkład naprawdę szybko, by nie narobić smug.
Na bazie było niewiele lepiej. Aż odkryłam, że najlepiej jest nakładać go na tłusty krem. Wtedy da się go ładnie rozprowadzić cienką warstwą.
Kryje delikatnie, na przebarwieniach się nie sprawdzi. Dla mnie delikatne krycie na plus, nie mam co maskować.
Nałożony moim ostatnim odkryciem - jajeczkiem do makijażu z Natury, wygląda naprawdę świetnie, aksamitnie. Twarz jak muśnięta słońcem.
Nie wrócę do niego, wolę bardziej kremowe /tłustawe/ podkłady.
Używam tego produktu od: 2 lata
- Opakowanie: 4
3 stycznia 2015, o 00:01
Używa produktu od: nie określono
Średni
Podkładu używałam, jak miałam 15 lat, czyli 4 lata temu. Wtedy mój makijaż miał być bardzo lekki, jak już się malowałam to miało być naturalnie i subtelnie.
Dość dobrze nawilżał skórę, nie zatykał porów, krył dosyć słabo.
Trochę bardziej kryjąca wersja kremu BB Garniera.
Używam tego produktu od: używałam rok, 4 lata tem
Ilość zużytych opakowań: jedno całe
13 grudnia 2014, o 22:46
to zależy
Podkład kupowałam 3-krotnie ale tylko z racji tej że nie znalazłam póki co lepszego zamiennika, jednak szału nie ma.
W miarę nieźle kryje, chociaż wg mnie nie nawilża skóry, raczej ją matowi. Natomiast co ważnie nie zapycha porów.
No i ten zapach... bardzo dziwny i specyficzny jak na kosmetyk do twarzy. Żeby nie powiedzieć że po prostu śmierdzi.
Używam tego produktu od: 1 roku
Ilość zużytych opakowań: 3 pełne opakowania
2 /5
7 września 2014, o 20:24
Używa produktu od: miesiąc
Słaby
Zachęcona podkladem "z gwiazdka" tej samej firmy mocno się rozczarowalam.
- bardzo słabe krycie
- podkreśla suche miejsca i zmarszczki
- przybiera żółty odcień w ciągu dnia
- nierównomiernie się ściera
Cena nie adekwatna do jakości.
Wydajny,nie mogę się go pozbyć ;)
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
1 /5
13 sierpnia 2014, o 19:34
gorsze krycie niż BB
Podkład kupiła siostra, po kilku zastosowaniach przekazała w moje ręce, ja niestety po kilku zastosowaniach nie mam komu go wcisnąć...
Zalety:
- hmmmmmm
Wady:
- jak dla mnie krycie porównywalne z pierwszy lepszym 2-3 razy tańszym BB;
- mimo że ma intensywnie nawilżać to baaardzo podkreśla skórki, a już po ok godzinie świecę się po nim jak latarnia morska;
- po kilku godzinach gdzieś wyparowuje - bardzo nietrwały.
Próbowałam dać mu szansę z różnymi rodzajami kremów, a także bez. Za każdym razem ten sam efekt.
Nie polecam.
Oceniałam kolor Creamy Ivory 45
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: W trakcie pierwszego opakowania
produktów63
recenzji1030