|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
trzymam Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ważymy na szczepieniach widzę, że przybiera.... czuję Cytat:
Cytat:
nie mam pojęcia... ale ten pałąk chyba ochroni??? u nas też gorsza noc, młody się kręcił, wiercił i jadł 100 razy ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- a co do spacerów to od kiedy wychodzimy z Bartkiem to nam się jeszcze nie zdarzyło spędzić całego dnia w domu ![]()
|
||||||
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak u Was, ale u nas jest szaro, buro, ponuro i deszczowo. Miałam lecieć z Małym do Biedry po pampy, ale w taki deszcz nie będę ciągnęła wózka, a samego Kuby w domu nie zostawię... A zostaliśmy na chwilę obecną z AŻ dwoma czystymi pampersami axella- Zuzia jest przesłodka!
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz mi marudziła po drzemce, a do jedzenia jeszcze troszkę czasu, wsadziłam do łóżeczka, nakryłam kocykiem razem z rączkami i co? Tak się wierciła, że się cała nakryla kocem. Siedzę na kanapie, piszę na forum i zerkam na nią, a ona chyba kombinuje sama jak z tego wyjść. Ale nawet pod kocem po ciemku paluchy znalazła, bo słyszę jak ciamka
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Ja na spacery chodze codziennie i tak zamierzam nadal. Cieplo ubrana i spoko
Chyba ze bedzie sniezyca i - 20.. ale bez sniezycy w minus 20i tak wyjde choc na troche
|
|
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#426 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo nie wiedzą co to prawdziwa choroba czy operacja dziecka ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Adi zasną pierwszy raz od x czasu w gondolce na płasko jak kazała rehabilitantka
|
||
|
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mój Bartuś złapał zapalenie ucha po porodzie to też sobie popłakiwałam pierwszego dnia... Wiem, że to nie jest jakaś straszna choroba ale nie mogłam tego opanować, te hormony
![]() Takie miałam plany, wracamy do domu, do tatusia a tu szpital i mój malutki synuś z wenflonem w tej malusiej rączce a później główce Ale później to już byłam szczęśliwa, że to było tylko ucho...
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-12 o 10:28 |
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Czeka nas kilku mc rehabilitacja musze dojsc do siebie po tej wizycie badanie bylo traumatyczne za noge do gory nogami raz za jedna raz za druga za bark masakra pozniej napisze co i jak poki co szukam rehabilitanta pryw. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#430 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzmi sensownie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za info ![]() Cytat:
![]() Xal pisała, że oduczyła smoczka. Xal- jak? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- spacer....tak mi dojechałyście, że twarz namalowałam, budzę dziecko, karmię, ubieram i idę...................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...... |
|||||||
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko zadalam pytanie o spacer a tu prosze same mnie do tego zmobilizowalyscie super
|
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Banieczko, ja mam nadzieję, że prywatnie rehabilitant naświetli bardziej pozytywnie sytuacje!! co do badania, to nie potrafię sobie tego wyobrazić Biedny Michaś
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Będzie dobrze, u nas też kilka mc rehabilitacji będzie Nasze maluchy z 30.04 dadzą radę ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Któraś była może ostatnio w pepco? Są tam jakieś komplety polarowych dresów? Na chrzcinach mały dostał z pepco bardzo fajne ciepłe dresy, ale to było u lipcu, to nie wiem czy się teraz wybierać tam po kolejny komplet, bo całe miasto bym musiała przejechać. |
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
my też staramy sie wychodzic codziennie, kilka razy nie byliśmy jak mocno padało lub po szczepieniu, tylko u nas żeby dojść do parku muszę iść ok kilometr obok drogi wojewódzkiej
|
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cynamonku
Mi ostatecznie nie sprzedali w aptece elektrolitow bo Sofia jest.zamala.wg. nich na szczescie wczoraj.i dzis juz nie bylo ani wymiotow ani biegunki...Debatujecie o nocnym spaniu... Nasze wszystkie nocki wygladaja tak jak Justi ostatnia... Tyle dobrego, ze spimy do 8 a po godzinie akrywnosci jest pierwsza dzienna drzemka. Na obiad wlasnie gotuje barszcz ukrainski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie zaczęło mnie kłuć w cycach i czuje ból przy dotykaniu prawej pachy...
Śmierdzi mi tu jakimś zapaleniem... ![]() Ej, nie podoba mi się to...
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Banka
![]() mogę Cię tylko pocieszyć że nas na pierwszej wizycie babka straszyła jaka tragedia z dzieckiem, pamiętasz jak pisałam że "takie zaniedbane dziecko", że nieodwracalne zmiany itp? potem się okazało że jednak nie jest źle, fakt czeka nas pół roku rehabilitacji ale tragedii nie ma, po prostu trzeba ćwiczyć i tyle ... u Was też będzie wszystko ok tylko mam nadzieję że uda Wam się coś na nfz bo prywatnie to majątek ...
|
|
|
|
#439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My staramy się codziennie wychodzić na spacer, ale czasem się zdarzy, że się nie uda. Wczoraj wędrowałam z małą na rękach, bo nie dała mi znieść wózka - jak tylko wychodziłam z pokoju, zaczynała płakać. Dlatego też w końcu zamówiliśmy nosidło - z tych, które wybrała Happy Nadrabiam jeszcze stary wątek i dołączam do posiadaczek Jedo Fyn, tyle że ja tacham go na drugie piętro Mąż znosi całość naraz, często nawet z córcią, ja znoszę najpierw stelaż, potem gondolę i na końcu małą.---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Łyknij od razu Ibuprom Max - mnie przy zapaleniach trzy razy dziennie zalecała go nasza położna, niby ma działać przeciwzapalnie.
|
|
#440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() udanego spaceru, to tylko na zdrowie wyjdzie Malutkiej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Hawwa87 z allegro zamówiłąś to nosidło? jak tak to pusci linka od jakiego użytkownika ja ciagle sie zastanawiam i jak sie juz zdecyduje to znowu zaczynam czytac i mam watpliwosci
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#443 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
a wczoraj pierwszy raz zostal z opiekunka ![]() Cytat:
Cytat:
ja weszłam do pepco bez przekonania i zdziwilam sie jakie fajne rzeczy tsm sa za niewirlka cene ale nie wiem czy bylo cos z polaru Cytat:
||||
|
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, dała radę Sofcia
|
|
|
|
|
#445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj zdecydowalam sie na to ERGObaby ale na forach dowiedzialm sie ze jest male a ja chcialam zeby mi posłużyło do 2 roku Kubusia ponoć dzieciaczką bardzo głowa wystaje a w wieku 1 roczka to do pach im siega wiadomo ze zalezy to od wielkosci dziecka ale moj raczej z tych wiekszych i wyższych poza tym na allegro ponoc jakies chinskie podróby sprzedaja dwie dziewczyny sie naciely inne informacje to z kolei ze bardzo dobra firma pierwsza na rynku robila te ergonomiczne nosidla dla maluszków
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pięknie słoneczko świeci, czekam aż P. się obudzi z drzemki i pędzimy załatwiać różne sprawy ... o, jak na zawołanie się budzi ![]() btw w tej nowej pracy męża to sobie jaja robią ... nadal nie ma wypłaty bo zapomnieli o jego przelewie (niby mieli wczoraj zrobić ale nadal nic nie przyszło), wiszą mu jeszcze 400 zł za tankowanie bo jak jechał do Krakowa służbowym musiał zatankować za swoje i mają mu oddać ale 3 tyg już oddają) i kasę za dodatkową robotę weekendową - a my mamy w nd chrzest i musimy kupić napoje, alkohol (jakieś wino jakby ktoś miał ochotę z rodziny), ciasta ... a całą sb nas nie ma, jesteśmy wściekli :/ upomina się o to od dwóch tyg a nam kasy zostało tylko na jakieś drobne zakupy typu chleb i wędlina ... :/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-12 o 11:23 |
|
|
|
|
#448 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od 6 jest u nas rano, bo mąż wstaje ![]() Cytat:
u nas gdzieś od 2 miesięcy nie ma już grudek zwykle, taka paćka musztardowa tylko, pachnie raz gorzej, raz jeszcze gorzej też tylko kp, zwykle co 2 dni kupka, teraz po szczepieniu na rota było częściejto może się na dwa załapię podobnie jak pisałyście, weekend raczej nie, a w tygodniu mi we wcześniejszych godzinach pasuje, w pn i śr w dowolnych. W przyszły pt tylko wyjeżdżam na zjazd Cytat:
http://www.growingyourbaby.com/2013/...baby-giveaway/
|
|||
|
|
|
#449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
#450 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Piszecie o spacerkach ja też staram się codziennie wychodzić teraz jak mam małą pomocnicę (a nawet 2, bo druga też zaczęła przychodzić ) to jest super nie wiem jakbym bez nich się zabrała na 4 piętro z całą siatką słoiczków z Rossa, dzieckiem i torbą dzisiaj też idziemy pomimo deszczu
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-09-12 o 11:37 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

To nie tak, że czuję się mądrzejsza od tutejszych lekarzy no ale w ciąży już przechodziłam przykładowo przez anemię i położna (bo w UK położne prowadzą ciąże) mówiła, że poziom żelaza we krwi jest ok a kiedy trafiłam do szpitala z nadciśnieniem i przy okazji powtórzyli mi badania krwi to okazało się, że mam bardzo zaawansowaną anemię i wciskali we mnie końskie dawki leków. No i dlatego nie do końca ufam tutejszej służbie zdrowia- jedni mi mówią, że jest ok a drudzy, że nie. Tak samo było z ciśnieniem- na wizycie u położnej i lekarza pierwszego kontaktu zawsze było 120/80

wychodzicie na spacerki w taka aure? i na jak długo?
widzę, że przybiera.... czuję
a może pizze?:P

i co? Tak się wierciła, że się cała nakryla kocem. Siedzę na kanapie, piszę na forum i zerkam na nią, a ona chyba kombinuje sama jak z tego wyjść. Ale nawet pod kocem po ciemku paluchy znalazła, bo słyszę jak ciamka 

jest zabójcza