Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 10:07   #421
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Tutaj niestety nie ma czegoś takiego jak prywatne laboratorium- tutaj muszę mieć skierowanie od lekarza żeby głupią morfologię zrobić. Poza tym jeśli mi nawet zrobią to wyników nie dostanę tylko powiedzą, że jest np OK i muszę uwierzyć im na słowo To nie tak, że czuję się mądrzejsza od tutejszych lekarzy no ale w ciąży już przechodziłam przykładowo przez anemię i położna (bo w UK położne prowadzą ciąże) mówiła, że poziom żelaza we krwi jest ok a kiedy trafiłam do szpitala z nadciśnieniem i przy okazji powtórzyli mi badania krwi to okazało się, że mam bardzo zaawansowaną anemię i wciskali we mnie końskie dawki leków. No i dlatego nie do końca ufam tutejszej służbie zdrowia- jedni mi mówią, że jest ok a drudzy, że nie. Tak samo było z ciśnieniem- na wizycie u położnej i lekarza pierwszego kontaktu zawsze było 120/80 i nie chcieli mi wierzyć kiedy mówiłam, że mierząc w domu mam wysokie ciśnienie i nigdy takie wzorowe nie jest. Aż w końcu uwierzyli kiedy trafiłam do szpitala z ciśnieniem 160/110- ale też musiałam się naprosić przez telefon żeby pozwolili mi przyjechać na położniczą izbę przyjęć- bo tak z ulicy przyjechać nie można I wtedy okazało się, że mam zatrucie ciążowe- spora ilość białka w moczu, bardzo wysokie ciśnienie. I to wyszło tak z dnia na dzień niby- u położnej wszystko było ok a przez noc mi sięnagle pogorszyło? No raczej wątpię...
co za masakra!!!
trzymam

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Co ciekawego robicie na obiad?
Ja przed wczoraj nastukałam kopytek z sosem i miałam na wczoraj też.
Dzisiaj mam leczo cały garnek:-D wczoraj już sobie machnęłam i stoi w lodówce
ja mam bogracz

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no jak... stawia go tam i kaze cwiczyc, az sie chlopak zmeczy i padnie
.

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak tak czytam o waszych zmartwieniach dotyczących tego ile i jak czesto jedza i przybieraja wasze dzieci to dochodze do wniosku ze ja w ogole tego nie pilnuje, mojego kubusia waże tylko jak jestesmy u lekarza czyli na szczepieniach i raz na wizycie kontrolnej na poczatku 1 miesiaca co do jedzenia to przystawiam go co 3 godziny i je doslownie pare minut wiec nie sadze zeby bylo tam przepisowe 160 ml i jakos sie nie martwie ze malo zjadl bo do póki nie widze u niego nic niepokojacego to niech sobie je i tyje w sowim tepie

pogoda do bani wychodzicie na spacerki w taka aure? i na jak długo?
hehe ja też luzak w tej kwestii, wiem ile karmień jak sobie pomyślę przez chwilę przy jakiej okazji karmiłam
ważymy na szczepieniach widzę, że przybiera.... czuję

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
tym większe oklaski dla niej

czyli wg niej albo łóżeczko albo ręce?

ja dziś miałam kolejną noc z tej serii. zaczynam się przyzwyczajać
ja obstawiam podłogę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
szkoda z tym nabiałem bo bym zrobiła makaron z łososiem i mascarpone a może pizze?:P

a w razie wypadku młody nie walnie w to głową? jak się złoży fotelik?
ja mam tylko taki z boki zamontowane żebym młodego we wstecznym widziała jak jadę z nim sama

trzymam na rękach i idę2-5 minut skuteczność 100% młody dba o moją formę:P
proszę o przepis na ten bosko brzmiacy makaron

nie mam pojęcia... ale ten pałąk chyba ochroni???

no to faktycznie dba o mamusię

u nas też gorsza noc, młody się kręcił, wiercił i jadł 100 razy

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

a co do spacerów to od kiedy wychodzimy z Bartkiem to nam się jeszcze nie zdarzyło spędzić całego dnia w domu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:08   #422
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Nie wiem jak u Was, ale u nas jest szaro, buro, ponuro i deszczowo. Miałam lecieć z Małym do Biedry po pampy, ale w taki deszcz nie będę ciągnęła wózka, a samego Kuby w domu nie zostawię... A zostaliśmy na chwilę obecną z AŻ dwoma czystymi pampersami

axella- Zuzia jest przesłodka!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:11   #423
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
heja
od kilku dni poświęcam sie w każdej wolnej chwili małej. Spędzamy duzo czasu na macie, zero leżaczka-bujaczka. Mam wrażenie, że ten mój matołek się cofa. Umiała juz obracać się na boki- przestała. Zaczęła piszczeć i bawić się wysokimi tonami głosu- przestala. Teraz ma etap bawienia się rączkami, i buczy (nabiera powietrza i wypuszcza robiąc "buuuuuu". Położona leży jak kłoda, podnosze jej nogi do góry, to czasem dotknie swoich kolan, ale tylko jak jej te nogi trzymam, sama nie uniesie
Też czasami mam wrażenie, że potrafiła więcej, a teraz czasami ma lenia. Lezy na macie i gapi się na bok ... i nic więcej
Teraz mi marudziła po drzemce, a do jedzenia jeszcze troszkę czasu, wsadziłam do łóżeczka, nakryłam kocykiem razem z rączkami i co? Tak się wierciła, że się cała nakryla kocem. Siedzę na kanapie, piszę na forum i zerkam na nią, a ona chyba kombinuje sama jak z tego wyjść. Ale nawet pod kocem po ciemku paluchy znalazła, bo słyszę jak ciamka

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:19   #424
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Ja na spacery chodze codziennie i tak zamierzam nadal. Cieplo ubrana i spoko
Chyba ze bedzie sniezyca i - 20.. ale bez sniezycy w minus 20i tak wyjde choc na troche

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:20   #425
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
da się ma mi to elektryk zrobić ale nie ma kiedy:/

wezmę

co za babsko:/

szkoda z tym nabiałem bo bym zrobiła makaron z łososiem i mascarpone a może pizze?:P

sądze, że super dzięki zapięciu wokół bioder nie bolą mnie plecy i mały happy jets na tyle nisko, że ochrania mu jeszcze ruchliwą

tak właśnie robię :P
Ale robicie pysznosci, a ja caly czas dieta, jeszcze 90 dkg mi zostało:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:24   #426
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Cloche ja Cie podziwiam. Bo jak leżałam z synem w szpitalu i matka jakaś ze zdrowym dzieckiem które miało np zapalenie ucha, biadoliła mi że taaakie nieszczeście ją spotkało to nie miałam cierpliwości tego słuchać.

bo nie wiedzą co to prawdziwa choroba czy operacja dziecka

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:

Co ciekawego robicie na obiad?
Ja przed wczoraj nastukałam kopytek z sosem i miałam na wczoraj też.
Dzisiaj mam leczo cały garnek:-D wczoraj już sobie machnęłam i stoi w lodówce

Kopytka chyba rzuciłaś mi dobry pomysł na obiad

Adi zasną pierwszy raz od x czasu w gondolce na płasko jak kazała rehabilitantka narazie dzień bez nosidełka i leżaczków zaliczony w 1/5 ale do końca dnia jeszcze trochę nam zostało

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:25   #427
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
chyba jeszcze gorsze są kobiety które odchowały swoje dziecko i wiedzą najlepiej np. teściowe

Wczoraj Adi na widok teściowej się rozryczał 3 razy pod rząd, kawy nie dałam rady zrobić jej bo musiałam małego uspokajać ona wkurzona że co on taki płaczliwy, a ja tylko pod nosem z niej się śmiałam mały nie lubi obcych ale pierwszy raz tak zareagował na kogoś pewnie temu że mamuśka za teściową dobrą radą też nie przepada
hehe to jak mój Nikodem ja też pod nosem się wtedy śmieję że on płacze na jej widok

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:26   #428
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Jak mój Bartuś złapał zapalenie ucha po porodzie to też sobie popłakiwałam pierwszego dnia... Wiem, że to nie jest jakaś straszna choroba ale nie mogłam tego opanować, te hormony
Takie miałam plany, wracamy do domu, do tatusia a tu szpital i mój malutki synuś z wenflonem w tej malusiej rączce a później główce Ale później to już byłam szczęśliwa, że to było tylko ucho...

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-12 o 10:28
Stary 2013-09-12, 10:31   #429
banka26
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

i co gdzie te wasze kciuki
Czeka nas kilku mc rehabilitacja musze dojsc do siebie po tej wizycie badanie bylo traumatyczne za noge do gory nogami raz za jedna raz za druga za bark masakra pozniej napisze co i jak poki co szukam rehabilitanta pryw.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:32   #430
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Gdzieś ostatnio czytałam że około czwartego piątego miesiąca dziecko zaczyna części budzić się w nocy bo w dzień wszystko go interesuje i nie najada się do syta

brzmi sensownie

Cytat:
teee, nie mysl za szybko o mm sprobuj jak Justi pisala podac mu 2x w ciagu dnia odciagniete mleczko juz wiele przypadkow bylo, ze dziec na cycu nie przybieral, a z mm okazalo sie jeszcze gorzej
a jak ci sie nie uda nic odciagnac, to tez sie nie przejmuj i zapodaj malemu flache mm dziennie. moj przez dzien dostawal, to sie tak za cycem stesknil, ze w koncu mi znow tyje

co do przybierania to zauwazylam, ze kolo 3 m-cy, przed tym spowolnieniem, wiele dzieciakow ma taki skok w dol. pisze z mamami co tez musza wazyc dzieci codziennie przed operacja i wszystkie to mialy - w pare dni waga na minusie. ale potem juz do przodu, tyle ze wolniej
co do pogrubionego... tez sie o to pytam kazdego dnia...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Bo ja jak głupek zrobiłam skrót myślowy...spaliśmy do tej pory przy zaświeconej lampce bo nie miałam jak jej podłączyć tak żeby było mi wygodnie ją świecić do karmienia. Co prawda była za szafką ale i tak dość dużo światła było. Kupiłam te ledowe z biedronki i jest jedna na szafie. Tak że jest ciemno ale na tyle, że coś widzę. Ale kurcze żrą baterie jak szalone. Tż musi cos wymyślić żeby je do pradu podłączać a nie na baterie.
całą noc świecisz czy tylmko do karmienia?
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja 5 uznaje już za rano i przespaną noc, TZ wstaje do pracy razem z nim pies który jak łazi to stuka o panele i zawsze budzi małego ale już pogodziłam się z moim losem, więc ok 5:30 karmie do ok 6 i wtedy albo śpie dalej, albo mały śpi, a ja czytam książke/wizaz, az zasnę i zazwyczaj wstajemy 7:30 - 9, od piątej mamy łóżkowy poranek
też słodko

Cytat:
łóżeczko/ ręce/ mata ale twardsza lub na puzzlach piankowych żadnych kocyków pod plecy lub kładzenia na łóżku czy kanapie jeśli materac jest za miękki szczególnie jak kładzie się go na brzuch tego unikać

Dziś rekord snu od 20 do 8 rano chyba był wymęczony po wczorajszych ćwiczeniach

dzięki za info
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cloche, że też u nas o tym znowu nie słyszeli, ale niemiecka nazwa tej wrażliwości jest zabójcza

z soboty na niedziele pierwszy raz mu się zdarzyło, czyli 5 razy pod rząd

oo jestesmy przeciwieństwem filozofii happy o nie gromadzeniu

Dzisiaj zbudził się o 23 dałam mu smoka i spał i później już normalnie mąż go obudził jak zawsze o 5 rana, ufff, a teraz dalej śpi. Zmieniłam mu śpiworek na stary bo mnie się plątał, ale podejrzewam smoka, kupiłam takiego którego umie ciągnąć i chyba się wkurza jak się budzi bez niego wiec od wczoraj po tygodniu smokowania odzwyczajamy się
tzn odzwyczajam, ale jak budzi się w nocy to mu daje bo taką masochistką nie jestem :p

Xal pisała, że oduczyła smoczka. Xal- jak?

Cytat:
Ale robicie pysznosci, a ja caly czas dieta, jeszcze 90 dkg mi zostało:p

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

spacer....tak mi dojechałyście, że twarz namalowałam, budzę dziecko, karmię, ubieram i idę...................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:35   #431
becik_4
Zadomowienie

ja tylko zadalam pytanie o spacer a tu prosze same mnie do tego zmobilizowalyscie super
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:36   #432
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Czeka nas kilku mc rehabilitacja musze dojsc do siebie po tej wizycie badanie bylo traumatyczne za noge do gory nogami raz za jedna raz za druga za bark masakra pozniej napisze co i jak poki co szukam rehabilitanta pryw.

Banieczko, ja mam nadzieję, że prywatnie rehabilitant naświetli bardziej pozytywnie sytuacje!! co do badania, to nie potrafię sobie tego wyobrazić Biedny Michaś
Stary 2013-09-12, 10:39   #433
Elusiek85
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:

Będzie dobrze, u nas też kilka mc rehabilitacji będzie

Nasze maluchy z 30.04 dadzą radę

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Któraś była może ostatnio w pepco? Są tam jakieś komplety polarowych dresów? Na chrzcinach mały dostał z pepco bardzo fajne ciepłe dresy, ale to było u lipcu, to nie wiem czy się teraz wybierać tam po kolejny komplet, bo całe miasto bym musiała przejechać.

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:40   #434
ankaaa206
Wtajemniczenie

my też staramy sie wychodzic codziennie, kilka razy nie byliśmy jak mocno padało lub po szczepieniu, tylko u nas żeby dojść do parku muszę iść ok kilometr obok drogi wojewódzkiej więc śmierdzi spalinami, brakuje mi tu jakiegos lasu, blizej parku albo skwerku co by polazić

Julka
Stary 2013-09-12, 10:42   #435
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cynamonku mam nadzieje, ze wywalczysz badania dla Adasia... Tez mnie troche przeraza teb system w UK. Mam wrazenie, ze oni wychodza z zalozenia, ze kazda ciaza jest fizjoloficzna a jedyne co moze dolegac dziecku to.przeziebienie, ewentualnie wirus i oba przypadki trzeba przeczekac i bedzie git :rolleyes :
Mi ostatecznie nie sprzedali w aptece elektrolitow bo Sofia jest.zamala.wg. nich na szczescie wczoraj.i dzis juz nie bylo ani wymiotow ani biegunki...

Debatujecie o nocnym spaniu... Nasze wszystkie nocki wygladaja tak jak Justi ostatnia... Tyle dobrego, ze spimy do 8 a po godzinie akrywnosci jest pierwsza dzienna drzemka.

Na obiad wlasnie gotuje barszcz ukrainski

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:42   #436
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Któraś była może ostatnio w pepco? Są tam jakieś komplety polarowych dresów? Na chrzcinach mały dostał z pepco bardzo fajne ciepłe dresy, ale to było u lipcu, to nie wiem czy się teraz wybierać tam po kolejny komplet, bo całe miasto bym musiała przejechać.
bylam w zeszłym tygodniu i byly polarkowe ale jakieś takie cienkie, badziewne

Julka
Stary 2013-09-12, 10:43   #437
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Właśnie zaczęło mnie kłuć w cycach i czuje ból przy dotykaniu prawej pachy...

Śmierdzi mi tu jakimś zapaleniem...

Ej, nie podoba mi się to...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:45   #438
vil84
Wtajemniczenie

Banka
mogę Cię tylko pocieszyć że nas na pierwszej wizycie babka straszyła jaka tragedia z dzieckiem, pamiętasz jak pisałam że "takie zaniedbane dziecko", że nieodwracalne zmiany itp? potem się okazało że jednak nie jest źle, fakt czeka nas pół roku rehabilitacji ale tragedii nie ma, po prostu trzeba ćwiczyć i tyle ... u Was też będzie wszystko ok a ćwiczenia się przydadzą, trochę ruchu maleństwu nie zaszkodzi tylko mam nadzieję że uda Wam się coś na nfz bo prywatnie to majątek ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:50   #439
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Michaś

My staramy się codziennie wychodzić na spacer, ale czasem się zdarzy, że się nie uda. Wczoraj wędrowałam z małą na rękach, bo nie dała mi znieść wózka - jak tylko wychodziłam z pokoju, zaczynała płakać. Dlatego też w końcu zamówiliśmy nosidło - z tych, które wybrała Happy

Nadrabiam jeszcze stary wątek i dołączam do posiadaczek Jedo Fyn, tyle że ja tacham go na drugie piętro Mąż znosi całość naraz, często nawet z córcią, ja znoszę najpierw stelaż, potem gondolę i na końcu małą.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Właśnie zaczęło mnie kłuć w cycach i czuje ból przy dotykaniu prawej pachy...

Śmierdzi mi tu jakimś zapaleniem...

Ej, nie podoba mi się to...
Szprotka, oby nie Łyknij od razu Ibuprom Max - mnie przy zapaleniach trzy razy dziennie zalecała go nasza położna, niby ma działać przeciwzapalnie.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:50   #440
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Maluszek

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
brzmi sensownie

spacer....tak mi dojechałyście, że twarz namalowałam, budzę dziecko, karmię, ubieram i idę...................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......
bardzo sensownie

udanego spaceru, to tylko na zdrowie wyjdzie Malutkiej

Cytat:

widziałam dresy ale nie polarowe

Stary 2013-09-12, 10:54   #441
becik_4
Zadomowienie

Hawwa87 z allegro zamówiłąś to nosidło? jak tak to pusci linka od jakiego użytkownika ja ciagle sie zastanawiam i jak sie juz zdecyduje to znowu zaczynam czytac i mam watpliwosci
Stary 2013-09-12, 11:05   #442
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Hawwa87 z allegro zamówiłąś to nosidło? jak tak to pusci linka od jakiego użytkownika ja ciagle sie zastanawiam i jak sie juz zdecyduje to znowu zaczynam czytac i mam watpliwosci
co wyczytałaś?
Stary 2013-09-12, 11:05   #443
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hehe to jak mój Nikodem ja też pod nosem się wtedy śmieję że on płacze na jej widok
Mnie sie wydaje ze warto zyc dobrze z tesciowa, dodatkowa osoba do opieki nad dzieckiem. Ostatnio zostala tesciowa 11 godz z malym a wczoraj pierwszy raz zostal z opiekunka

Cytat:
brzmi sensownie

całą noc świecisz czy tylmko do karmienia?

też słodko

dzięki za info

Xal pisała, że oduczyła smoczka. Xal- jak?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Wole zeby dziecko ssalo smoczka niz paluszki, smoczka zawsze mozna oduczyc, a paluszki bedzie mialo przy sobie, bedzie o wiele ciezej

Cytat:

ja weszłam do pepco bez przekonania i zdziwilam sie jakie fajne rzeczy tsm sa za niewirlka cene ale nie wiem czy bylo cos z polaru

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Banka
mogę Cię tylko pocieszyć że nas na pierwszej wizycie babka straszyła jaka tragedia z dzieckiem, pamiętasz jak pisałam że "takie zaniedbane dziecko", że nieodwracalne zmiany itp? potem się okazało że jednak nie jest źle, fakt czeka nas pół roku rehabilitacji ale tragedii nie ma, po prostu trzeba ćwiczyć i tyle ... u Was też będzie wszystko ok a ćwiczenia się przydadzą, trochę ruchu maleństwu nie zaszkodzi tylko mam nadzieję że uda Wam się coś na nfz bo prywatnie to majątek ...
Co sie dzialo z wszymi dxiecmi ze zdecydowalyscie sie na wizyte u rehabilitanta?

Stary 2013-09-12, 11:06   #444
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cynamonku mam nadzieje, ze wywalczysz badania dla Adasia... Tez mnie troche przeraza teb system w UK. Mam wrazenie, ze oni wychodza z zalozenia, ze kazda ciaza jest fizjoloficzna a jedyne co moze dolegac dziecku to.przeziebienie, ewentualnie wirus i oba przypadki trzeba przeczekac i bedzie git :rolleyes :
Mi ostatecznie nie sprzedali w aptece elektrolitow bo Sofia jest.zamala.wg. nich na szczescie wczoraj.i dzis juz nie bylo ani wymiotow ani biegunki...

Debatujecie o nocnym spaniu... Nasze wszystkie nocki wygladaja tak jak Justi ostatnia... Tyle dobrego, ze spimy do 8 a po godzinie akrywnosci jest pierwsza dzienna drzemka.

Na obiad wlasnie gotuje barszcz ukrainski

no, dała radę Sofcia
Stary 2013-09-12, 11:09   #445
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mi ostatnio kuzynka powiedziała, że Laura wygląda na półroczne dziecko i nie tylko, że duża ale " że bystro patrzy"

Moja mała woli kciuk ssać niż smoczek. Co jakiś czas idę sprawdzić czy śpi i za każdym razem jak wchodzę do pokoju to smoczek wyrzucony na drugi koniec łóżka a ona kciuk w buzi...

A i powiedzcie mi jak przyszła pierwsza @ to była normalna jak wcześniej?? Mnie wczoraj w nocy brzuch bolał, rano coś tam było ale niewiele i cały dzień tak. Wieczorem po prysznicu znów nic i teraz tak jak wczoraj...
U mnie pierwsza @ była jak Twoja czyli brudzenie przez kilka dni. Druga już normalna ale trwająca tydzień:banghead:d

Cytat:
ale ci dobrze! ja bede musiala sie pocieszyc resztkami... o ile jakies jeszcze sa...

po prostu chce wiecej jesc i daje o tym znac twojej mleczarni
Florek zawsze ma min. 2 pobudki w nocy... mi juz to wisi, o ile nie musze mu dawac butli, a swojego odciagac
dawaj do mnie na leczo!!:-*

Cytat:
Nie płacz mamuśka będzie dobrze!!!! Jestem z Tobą:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:14   #446
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
co wyczytałaś?
wczoraj zdecydowalam sie na to ERGObaby ale na forach dowiedzialm sie ze jest male a ja chcialam zeby mi posłużyło do 2 roku Kubusia ponoć dzieciaczką bardzo głowa wystaje a w wieku 1 roczka to do pach im siega wiadomo ze zalezy to od wielkosci dziecka ale moj raczej z tych wiekszych i wyższych poza tym na allegro ponoc jakies chinskie podróby sprzedaja dwie dziewczyny sie naciely inne informacje to z kolei ze bardzo dobra firma pierwsza na rynku robila te ergonomiczne nosidla dla maluszków
Stary 2013-09-12, 11:16   #447
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Co sie dzialo z wszymi dxiecmi ze zdecydowalyscie sie na wizyte u rehabilitanta?
u P. asymetria od urodzenia i osłabienie lewej strony ciała (skończył 5 miesięcy a na brzuszku wytrzyma z 2 min, przez to że ma bardzo słabe barki, jakieś poskracane wiązadła i może mieć nawet pół roku opóźniania w siadaniu i raczkowaniu przez to) nie tyle co zdecydowaliśmy się na wizytę co pediatra nas wysłała do neurologa, a neurolog na rehabilitację.

pięknie słoneczko świeci, czekam aż P. się obudzi z drzemki i pędzimy załatwiać różne sprawy ... o, jak na zawołanie się budzi
btw w tej nowej pracy męża to sobie jaja robią ... nadal nie ma wypłaty bo zapomnieli o jego przelewie (niby mieli wczoraj zrobić ale nadal nic nie przyszło), wiszą mu jeszcze 400 zł za tankowanie bo jak jechał do Krakowa służbowym musiał zatankować za swoje i mają mu oddać ale 3 tyg już oddają) i kasę za dodatkową robotę weekendową - a my mamy w nd chrzest i musimy kupić napoje, alkohol (jakieś wino jakby ktoś miał ochotę z rodziny), ciasta ... a całą sb nas nie ma, jesteśmy wściekli :/ upomina się o to od dwóch tyg a nam kasy zostało tylko na jakieś drobne zakupy typu chleb i wędlina ... :/

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-09-12 o 11:23
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:35   #448
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanie do karmiacych piersia. Ile razy w nocy wstajecie? Ja do nikosia około pięciu razy, dzisiaj wstałam 7 mam już dosyć. Mąż mówi żebym przestawiła go na butelkę

2-3 zwykle. zdarza się, że mniej albo więcej. I też wliczam 5 do nocy od 6 jest u nas rano, bo mąż wstaje

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
2. stawia i każe nogami przebierać aż padnie
:

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

I stąd moje pytanie- czy w kupkach Waszych dzieci są takie małe grudki? Młody początkowo robił właśnie takie kupki z grudkami a już od kilku tygodni tych grudek nie ma i zastanawiam się czy to może być wskazówką do jego słabego przyrostu wagi. Karmimy się tylko piersią. Mleka mam duuużo więc to nie jest przyczyna. Młody moczy pieluchy- do 8 na dzień, kupki są maksymalnie co 2 dni- normalna konsystencja i zapach chociaż czasem wsiąkają w pieluchę i mają kiepską woń
Adaś jest wesoły, aktywny więc wygląda na to, że nie głoduje.
Sama nie wiem. Przychodzi mi też na myśl, że ja mogę mieć nadal anemię (miałam bardzo dużą w ciąży i po porodzie nie sprawdzili mi czy wszystko jest ok) i przez to Adaś nie tyje...

u nas gdzieś od 2 miesięcy nie ma już grudek zwykle, taka paćka musztardowa tylko, pachnie raz gorzej, raz jeszcze gorzej też tylko kp, zwykle co 2 dni kupka, teraz po szczepieniu na rota było częściej

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Musimy w końcu nasz spęd dogadać
to może się na dwa załapię tylko moim wehikułem lekko naprawionym się dalej niż do Wodzisławia niestety nie wypuszczę podobnie jak pisałyście, weekend raczej nie, a w tygodniu mi we wcześniejszych godzinach pasuje, w pn i śr w dowolnych. W przyszły pt tylko wyjeżdżam na zjazd , a właściwie w czwartek popołudniu

Cytat:

zastanawiałam się gdzie Ci wcięło mam nadzieję, że będę zadowolona z nosidła, bo jak źle wybrałam, to całe forum mnie znienawidzi....
gwiazdy też nie mogą się mylić no, albo znienawidzimy http://www.growingyourbaby.com/2013/...baby-giveaway/
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:35   #449
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
U mnie pierwsza @ była jak Twoja czyli brudzenie przez kilka dni. Druga już normalna ale trwająca tydzień:banghead:d

dawaj do mnie na leczo!!:-*

Nie płacz mamuśka będzie dobrze!!!! Jestem z Tobą:-*

Po jakim czasie byla pierwsza i druga?

Stary 2013-09-12, 11:36   #450
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jak mój Bartuś złapał zapalenie ucha po porodzie to też sobie popłakiwałam pierwszego dnia... Wiem, że to nie jest jakaś straszna choroba ale nie mogłam tego opanować, te hormony
Takie miałam plany, wracamy do domu, do tatusia a tu szpital i mój malutki synuś z wenflonem w tej malusiej rączce a później główce Ale później to już byłam szczęśliwa, że to było tylko ucho...
dla każdej mamusi każda choroba jej dziecka to wielka tragedia

Cytat:
Będzie dobrze kochana ! poćwiczy i potem przegoni inne maluchy

Piszecie o spacerkach ja też staram się codziennie wychodzić teraz jak mam małą pomocnicę (a nawet 2, bo druga też zaczęła przychodzić ) to jest super nie wiem jakbym bez nich się zabrała na 4 piętro z całą siatką słoiczków z Rossa, dzieckiem i torbą dzisiaj też idziemy pomimo deszczu

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-09-12 o 11:37
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości