|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
a spacerować staramy się codzień, nawet jak jest szaro i brzydko
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
u mnie jak na razie jest mgla ale w takim razie i ja wyjde na ten spacer niech sie maly hartuje bo co bedzie zimą
|
|
|
|
#394 | |||
|
Zadomowienie
|
Cloche, że też u nas o tym znowu nie słyszeli, ale niemiecka nazwa tej wrażliwości
jest zabójcza Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiec od wczoraj po tygodniu smokowania odzwyczajamy się ![]() tzn odzwyczajam, ale jak budzi się w nocy to mu daje bo taką masochistką nie jestem :p
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-09-12 o 08:54 |
|||
|
|
|
#395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
żadnych kocyków pod plecy lub kładzenia na łóżku czy kanapie jeśli materac jest za miękkiDziś rekord snu od 20 do 8 rano chyba był wymęczony po wczorajszych ćwiczeniach
|
|
|
|
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dopiero karmienie koło 7 uznaję za ranne. Dla mnie jak karmię małą po 6 to dalej jest noc i nawet do głowy by mi nie przyszło wstawać. W tamtym tygodniu jak Tż chodził na rano do pracy to dzień w dzień do 10 spałyśmy.
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
klops nie klops, ale jest słodka Zu O moim Adim każdy mówi że jest wielki jak na swój wiek
|
|
|
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektore mamuski musza kontrolowac wage ale uwazam, ze tez nie ma sie co nakrecac biorac pod uwage te tygodniowe przyrosty, wazniejszy jest wynik miesieczny
|
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tutaj czas stały ... No i nie wiem czy za mało zjadła w dzień, czy za dużo spala w dzień, ale Tracy pisze, że jak dziecko nie jest przemęczone w dzień to dobrze śpi w nocy, Mysia chyba to testowała (albo coś innego ze snem )
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała woli kciuk ssać niż smoczek. Co jakiś czas idę sprawdzić czy śpi i za każdym razem jak wchodzę do pokoju to smoczek wyrzucony na drugi koniec łóżka a ona kciuk w buzi... A i powiedzcie mi jak przyszła pierwsza @ to była normalna jak wcześniej?? Mnie wczoraj w nocy brzuch bolał, rano coś tam było ale niewiele i cały dzień tak. Wieczorem po prysznicu znów nic i teraz tak jak wczoraj...
|
|
#401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko to moze trwac miesiacami ale nie musi!
|
|
#403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie zmieniła się na gorsze, 3 dni wodospadu i ból brzucha ciągły
|
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ja jak głupek zrobiłam skrót myślowy...spaliśmy do tej pory przy zaświeconej lampce bo nie miałam jak jej podłączyć tak żeby było mi wygodnie ją świecić do karmienia. Co prawda była za szafką ale i tak dość dużo światła było. Kupiłam te ledowe z biedronki i jest jedna na szafie. Tak że jest ciemno ale na tyle, że coś widzę. Ale kurcze żrą baterie jak szalone. Tż musi cos wymyślić żeby je do pradu podłączać a nie na baterie.
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a u Was może się nie powtórzy, jeden raz mógł się jej chyba zdarzyć, ja też jakoś raz w miesiącu musiłam wstać do Kuby, ale wtedy odrazu dawałam cyca, a teraz nie za bardzo chce go znowu przyzwyczajać do nocnego karmienia, więc zaczynam od smoka, dzisiaj już było lepiejZbudził się lece
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak ci sie nie uda nic odciagnac, to tez sie nie przejmuj i zapodaj malemu flache mm dziennie. moj przez dzien dostawal, to sie tak za cycem stesknil, ze w koncu mi znow tyje Cytat:
co do przybierania to zauwazylam, ze kolo 3 m-cy, przed tym spowolnieniem, wiele dzieciakow ma taki skok w dol. pisze z mamami co tez musza wazyc dzieci codziennie przed operacja i wszystkie to mialy - w pare dni waga na minusie. ale potem juz do przodu, tyle ze wolniej ![]() co do pogrubionego... tez sie o to pytam kazdego dnia...
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki słodki grubask ale od poczatku byl taki na dodatek ktory lekarz go nie zobaczy to moi ze wyglada na dwa -trzy miesiace starszego i to mnie uspokaja
|
|
|
|
|
#410 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
najpierw zjadł cwierć łyżeczki na drugi dzień całą łyżeczkę a wczoraj półtorej![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana my też mieliśmy krew w kupce i wcale nie było to nic poważnego. Lekarz powiedział mi,ze może sie ona pojawić nawet od tego, ze zjem coś smażonego, albo do Delicolu. Odstawiłam, podawałam dicoflor i zniknęła odpukać. Także sie nie denerwuj tylko spokojnie skonsultuj się z lekarze na pewno będzie ok.
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#413 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma mi to elektryk zrobić ale nie ma kiedy:/Cytat:
![]() Cytat:
szkoda z tym nabiałem bo bym zrobiła makaron z łososiem i mascarpone a może pizze?:PCytat:
dzięki zapięciu wokół bioder nie bolą mnie plecy i mały happy jets na tyle nisko, że ochrania mu jeszcze ruchliwą głowę![]() Cytat:
ja mam tylko taki z boki zamontowane żebym młodego we wstecznym widziała jak jadę z nim sama ![]() Cytat:
skuteczność 100% młody dba o moją formę:PCytat:
Cytat:
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
to dużo, Przemek czasem je tylko 3 razy .... wiem że starszy, no ale mało ... ale póki przybiera na wadze jest ok.
Cytat:
P. też mało spał. tzn pobudka była raz ale normalnie idzie spać koło 21, je koło 5 i wstaje 7-9, a wczoraj zasnął o 22, obudził się o 3.30 - myślałam że jak późno poszedł spać to dłużej pośpi i się sama później położyłam - a ten mały łajdak od 6.30 radosny i rozgadany liczę na to że może w dzień w takim wypadku trochę pośpi ![]() Cytat:
tzn staram się czasem w domu ale zawsze zapominam to zrobić ![]() jak leje to nie wychodzę jak nie muszę, jak pochmurno to biorę folię przeciwdeszczową i gdzieś niedaleko się szwendamy. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-09-12 o 09:26 |
||
|
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po prostu chce wiecej jesc i daje o tym znac twojej mleczarni ![]() Florek zawsze ma min. 2 pobudki w nocy... mi juz to wisi, o ile nie musze mu dawac butli, a swojego odciagac
|
|
#417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba jeszcze gorsze są kobiety które odchowały swoje dziecko i wiedzą najlepiej np. teściowe Wczoraj Adi na widok teściowej się rozryczał 3 razy pod rząd, kawy nie dałam rady zrobić jej bo musiałam małego uspokajać ona wkurzona że co on taki płaczliwy, a ja tylko pod nosem z niej się śmiałam mały nie lubi obcych ale pierwszy raz tak zareagował na kogoś pewnie temu że mamuśka za teściową dobrą radą też nie przepada![]() |
|
|
|
|
#418 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a leczo bym zjadła, ale mój mąż twierdzi, że jest ciężkostrawne.... ja jem leczo z fetą, polecam Cytat:
za pozytywne nastawienie ![]() Cytat:
też tak miałam Xal jakieś 2 tygodnie wstecz, trwało to do tygodnia i przeszło sobie samo Cytat:
to kwestia tego, że tak nas córki super przyzwyczaiły, też nie przyjmowałam do siebie, że tak zostanie ![]() Cytat:
auć! oby Was przyjęli!!!!!!!!!!! czekam na relację ![]() my mamy o 12:45 Cytat:
pytałam moją pediatrę, po naszej rozmowie pamiętasz, odnośnie wchłaniania żelaza w towarzystwie mleka - "nie widzę takiej zależności". Może ten actiferol w proszku się tak dobrze wchłania, w sumie na opaku też jest napisane, żeby rozpuścić w mleku....... Ja odstawiłam Helenie żelazo, bo nie robiła kupek.............. Muszę iść po skierowanie na krew i zacząć Jej podawać przynajmniej raz na dwa dni! Cytat:
aaaaa co za głupi colitis!!!!!!!!!! Veronic- znajdź porządnego lekarza .. Cytat:
my też nie kontrolujemy wagi skoro nie ma płaczu z głodu ani innych objawów ![]() uwaga- ja nie wychodzę z Heleną codziennie. lekarze chyba zalecają codziennie coś mi się wydaje. nam się zdarzy nie wyjść nawet w słoneczny dzień, wczoraj ani mi w głowie było wyhylać nosa, dziś też tylko dlatego że rehab mamy ![]() muszę zapytać lekarki co o tym sądzi.................... ......................... ...................... jakbym wychodziła codziennie to nic innego bym nie zrobiła Cytat:
cóż to za magiczna lampka? Cytat:
heloł, czy ja też powinnam zmienić myślenie i mówić, że nasze noce są piękne, jeśli trwają od 22 do 10 a nawet i dłużej? bo póki co Helena dalej śpi. jadła o 2, 4:30, 8:30. Zassała, przełknęła i odwróciła się tyłkiem do mamy. |
||||||||||
|
|
|
#419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
heja
od kilku dni poświęcam sie w każdej wolnej chwili małej. Spędzamy duzo czasu na macie, zero leżaczka-bujaczka. Mam wrażenie, że ten mój matołek się cofa. Umiała juz obracać się na boki- przestała. Zaczęła piszczeć i bawić się wysokimi tonami głosu- przestala. Teraz ma etap bawienia się rączkami, i buczy (nabiera powietrza i wypuszcza robiąc "buuuuuu". Położona leży jak kłoda, podnosze jej nogi do góry, to czasem dotknie swoich kolan, ale tylko jak jej te nogi trzymam, sama nie uniesie Cytat:
Cloche ja Cie podziwiam. Bo jak leżałam z synem w szpitalu i matka jakaś ze zdrowym dzieckiem które miało np zapalenie ucha, biadoliła mi że taaakie nieszczeście ją spotkało to nie miałam cierpliwości tego słuchać. Co do wagi, czy czasem u Was nie jest tak, że cała energia Flo idzie na walkę z serduchęm ? że go ta prowizorka kosztuje trochę wysiłku i dlatego nie przybiera ? Może po operacji będzie lepiej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

już zaliczyłam chodakowską i spocił,am sie jak królik , teraz czas na gimnastykę z Nikim 

wychodzicie na spacerki w taka aure? i na jak długo?
jest zabójcza

Ślub 27. X. 2012

tylko to moze trwac miesiacami
Matka przyzwyczajona, że można pospać jest lekko do tyłu, a Paulinka wstała normalnie (nie później) cala w skowronkach. Od czego to zalezy, ze dziecko wstaje częściej? Fakt wczoraj się wyspała w dzień, ale czy to ma wpływ 
nawet mnie rozśmieszyłaś
i kupić nowsze.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
gdzie widziałaś za 80?